8/10
edimir 2020 jan. 03. - 02:08:36 8/10
(237865/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

A sorozat elég halványan és csak felvillanó emlékek, elejtett megjegyzések alapján mutatja be Xinger amnézia előtti életét és az anyját.
Lao He lánya, akinek anyja a Túlvilág kémcsoport vezetőjeként épp az Isten Szeme legnagyobb ellensége.
Anyja a háború és a szolgaság nagy ellenzője. Ha jól vettem ki a történetből, akkor épp Yuwen Yue apja akarta megölni. Tehát megkapjuk a kínai Rómeó és Júliát.:)

Állandóan a Víz és Szél rendeletet emlegetik, amit mindenki szeretne megszerezni, mint ami által a Túlvilág kémcsoport a tagjait toborozza. De van egy sanda gyanúm, hogy elsősorban a jégkungfu technikájának titkát szeretnék általa kideríteni.

A sorozatban csak egy villanásra látjuk magát a jégkungfut, amikor Xinger még az amnéziát okozó sérülése előtt az anyját próbálta a börtönből kiszabadítani, majd az ottani csapdából menekülni. Már eleve egy kisebb hadsereget képes legyőzni a sima harctudásával, a jégkungfuval pedig ellenállhatatlanul tarolja le ellenségeit

KÉP: a jégkungfu - segítségével a vér- és izzadságcseppek jégnyilakká alakulva lövődnek ki az ellenségre
8/10
edimir 2020 jan. 03. - 01:48:43 8/10 Előzmény Riamara
(237864/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Az igaz, hogy Xinger csak látszólag engedelmes, elsődleges célja a családtagjai védelme, ill. bosszút állni a Yuwen Xi-n, aki miatt két testvére is meghalt. De azért a kiképzés során kezd megbízni Yuwen Yue-ben és kötődni hozzá. Amikor először ajánlja fel neki Yan Xun, hogy őt és testvéreit magával viszi Yanbei-be és nekiadja a furulyát ígérete emlékéül... ott bizony van megingás, mert a furulya helyett a kémséghez kapott kardra összpontosít inkább. Ahhoz, hogy csak a bosszúra gondoljon és teljesen el tudjon szakadni Yuwen Yue-től, ehhez kell a nagyapa kijózanító szava, hogy őt feláldozható ügynöknek képezték ki eredetileg is, mintha Yuwen Yue-nek is ez lett volna a szándéka, Xinger elárultnak és becsapottnak érzi magát.

KÉP: - felirat - a végre elolvasott anyai üzenet is Yanbei-be irányítja....
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 22:37:51 8/10 Előzmény Riamara
(237863/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

A küldetéstudat, az egyszerű emberek megmentése szerintem is fontos része a jellemfejlődésének, ennek "beáldozása" olyan törés lenne, ami ledegradálja a karaktert.

Én nagyon is el tudnám képzelni, hogy Wei új császára, ha jól emlékszem akkor Mu herceg (akit anno a határok őrzésére küldtek) és Yan Xun változó sikerrel ütközik meg, majd egy csatában mindketten életüket vesztik, akár egy csata közbeni párbajban.

Időközben Xinger és a Xiuli sereg maradéka menti az embereket, mind többen felismerik benne a jó vezetőt és támogatják. Egyre többen csatlakoznának hozzá, így Yun Xun egykori harcosnője, a Yanbei-t támogató kereskedő, a wei tengerimalacos fegyverkereskedő (bár úgy láttuk, hogy megölték, de az ujjai még megmozdultak, tehát van esély a túlélésre). Yan Xun halálával őt kérnék fel Yanbei uralkodójának.
Míg Wei trónjára a nekem roppant szimpatikus félkarú herceg ülne. Mivel mindkettejükben megvan a népe jólétének szolgálatára való törekvés és a másik megbecsülése, így Wei és Yanbei békét tudna kötni, a háború sebeit közösen gyógyítanák be, szövetségre lépnének. Így a sunyi Liang koppanna.

Xinger nem menne férjhez, országa felvirágoztatásának szentelné az életét, itt egy kicsit Seondeok siilai királynő koppintása következik.:))))) Zárójelenetként nagyon el tudnám képzelni, hogy a wei félkarú hercegével megöregedve vhol egy nagy fa árnyékában vagy a palota egyik pavilonjában a tájat nézve idézik fel ifjúságuk kedves alakjait... Yuwen Yue-t, az elkényeztetett császárlányt, a kedvesen tréfálkozó Yan Xunt... aztán a pókliliom elhalványul a vállon, derűs mosolyba mered az arc, a kéz kihull a herceg kezéből.
Riamara 2020 jan. 02. - 22:16:33 Előzmény edimir
(237862/239045)
Én anno, kezdettől azt mondtam, hogy a lány soha nem akart ügynök lenni. Mi sem állt távolabb tőle. Alapból hiányzott belőle a feltétlen engedelmesség, ami elengedhetetlen egy ügynöknél.
Az egész kiképzést azért csinálta végig, hogy bosszút állhasson a fogadott testvéreiért.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 21:58:14 8/10 Előzmény bori4
(237861/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

:)))))))))))))))))))))))) A sróf!:))))))))))) Azért Xinger nem egyszerűen csak főnököt váltott! Először elfogadta, hogy az Isten Szeme ügynöke lesz, csak Yuwen Yue nagyapjának kihallgatott parancsából jön rá, hogy őt feláldozandó ügynöknek szánja, magyarán, akit megöletnek, tehát itt nem maradhat.

Yan Xun a börtönben egy olyan országot fest le előtte Yanbei-ről mesélve, ami bár zord, de a szabadság hona, ettől vonzó Xinger számára. Yun Xun nem a "főnöke", inkább a lelki társa, akivel kölcsönösen támogatják egymást a túlélésért, tőle kapja az új álmot, az új hitet, az új célt. Itt már nem szolgaként, hanem független emberként vállalja fel a másik embert és a másik ügyet Xinger. Hogy mennyire a "főnöke" Yun Xun? Ő Yanbei hercege, a jövendő uralkodó, ez előtt Singer is fejet hajt, de számára elsősorban vélt lelki társ, ezért is vág önálló akciókba néha a herceg ellenében.

Jeanne d'arc párhuzam. Mindenképp többszörösen indokolt. Egyrészt az egyszerű származású fiatal lány, aki megváltoztatja egy háború menetét. Miként Yun Xun számára segít áttörni Xinger a Wei fővárosának kapuját, hogy hazatérve országa uralkodója lehessen, ugyanúgy Jeanne is megnyitja az utat Reims-be, hogy VII. Károlyt királlyá koronázhassák.

Mindketten egy ostromlott városba visznek felmentő sereget, s érik el a város felszabadítását.

Mindkettejükben ott lobog az elkötelezettség a hazájuk megmentésére. Képesek a harcokba megfásultaknak hitet adni.

Kép. Valóban jobb minőségű, mint amit én feltettem, de ha Jeanne d'Arc párhuzam, akkor igenis kell a kézbe a zászló! Mivel Jeanne saját, Jézust ábrázoló zászlóval vonult hadba, zászlója kifejezte a hitét, hogy isteni küldetése az angolokat kiűzni az országból. Lobogója jelképpé és lelkesítővé vált a francia seregben....

Hogy mit jelent a Xiuli sereg számára a visszanyert becsület és az így ismét büszkén hordozhatott zászló? Emelt fejet, identitást, méltóságot, nem véletlen, hogy amikor később zászlójuk elégetésével akarják őket provokálni, akkor ezzel tényleg beugrathatóak lesznek a parancsmegtagadásba.
Riamara 2020 jan. 02. - 21:54:24 Előzmény edimir
(237860/239045)
Egyetértek. Ehhez a történethez tényleg nem illett volna egy ilyen vég. Őszintén szólva inkább rajongói befejezésnek tűnik.
Az igaz, hogy nyitva hagyták a sorozat végét, gondoljon mindenki olyan folytatást, ami a neki a legjobban tetszik.
Én is úgy gondolnám, hogy ha már előjött Xinger különleges képessége, akkor a továbbiakban ezt kihasználva állna egy újabb küldetés mellé. Mert a lány legjellemzőbb tulajdonsága a küldetéstudata volt.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 21:10:00 8/10 Előzmény bori4
(237859/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Köszönöm a linket, érdekes volt az ismertető és elég informatív is. Ha csak a romantikus szál érdekelt volna a sorozatban, akkor a regény vége megnyugtató lenne. Csak vhogy sem Jégcsap/ Yuwen Yue, sem Xinger/Chu Qiao nem egyszerű közember volt eddig a sorozatban, akik a személyes boldogságot/szerelmet tartják a legtöbbre, nem mintha nem érdemelnék meg, de a karakterükből következik, hogy csak a saját családi boldogságuk nem lenne elég a számukra, ha közben minden más elpusztul, ők pedig tétlen szemlélői ennek.

Liang. Ha belegondolunk a nevető harmadik, amíg Wei és Yanbei szépen felmorzsolja egymás katonai erejét, elpusztítja egymás országát. Azaz bekövetkezik, amit Liang hercege és hercegnője olyan ármányosan akart, ami ellen mind Jégcsap/ Yuwen Yue , mind Xinger/Chu Qiao tenni akart, amikor az egyszerű embereket, a népet kívánták menteni.

Hmm, akkor minek is a vörös pókliliom, a jég kungfu képesség? Miért ez a különleges adottság Xinger/Chu Qiao számára, ha ezt nem az emberekért kamatoztatja majd? Hol marad a hit és hol marad a haza? Lehet ezek nélkül család? Liangban lehet gyökértelenül élni, még ha együtt is? Hol marad az álmuk? Vagy az álmuk csak az ágyra és asztalra korlátozódik két ilyen erős, független, kötelességet ismerő, áldozatkész karakter esetében?

Egyébként a kémtörténet tényleg színesítette a regény alaptörténetét, az időutazós rész kihagyásának én is örültem, hazavágta volna a sztorit.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 19:27:08 8/10 Előzmény Riamara
(237858/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Köszönöm a címmagyarázatot, megnyugodtam, hogy nem én voltam ennyire figyelmetlen így első nézésre. Valóban, a Chu Qiao's Legend kevésbé lett volna hangzatos, főként a külföldi értékesítésnél.

Folytatás???? Sok igazság van abban, amit írtál, hogy számodra a csúcsponton maradt abba, a folytatás már nem tenne hozzá, sőt.

Tény, hogy az egyik legnépszerűbb főszereplő halála, kiválása a sorozatból több szempontból is visszavetné a nézettséget, de az egyensúly is felbomlana.
Jó, mondjuk immár a vörös pókliliom vállon való feltűnésével, a jég kungfu képesség birtokában Chu Qiao-nak nincs akkora szüksége egykori mestere megmentői beavatkozásaira, de családjaik szembenállása ellenére mégis köztük volt igazán szerelem. A szemérmes koreai sorozatokban az x-dik részben véletlen, vagy szándékosan elcsattanó csók mintegy megpecsételi a kapcsolatot, minden probléma/akadály ellenére a végén összejön a páros. Gondolom, hogy a kínai sorozatoknál sem lehet ez nagyon másként. Tehát Jégcsap/ Yuwen Yue és Xinger/Chu Qiao a valódi szerelmes pár, ahol mindketten ugyanazt érzik a másik iránt, nem egyoldalú a dolog, ráadásul erőteljességében, jellemében, gondolkodásmódjában is ez a két karakter illik össze igazán. Maradna a szerelem nélküli élet Xinger/Chu Qiao számára. Mondjuk anno a császárné (ugyan elég későn) elmagyarázta elkényeztetett leánykájának, hogy a kiváltságos életük során mindent megkaphatnak, kivéve a boldogságot és a barátságot. Bár Xinger/Chu Qiao nem uralkodóház hercegnője, de ott van benne a potenciál, hogy egy jövendő új államot hozzon létre az "áruló" Xiuli hadseregre támaszkodva. Megvalósítva azt az álmot (olyan ország, ahol nincs szolgaság), amit még anno Yanbei-ben hitt, s amiért az anyja is küzdött.

De Jégcsap/ Yuwen Yue nagyon fontos pillére Weinek és a békés útnak. Kiválása Weit gyengíti, nincs ura az Isten Szemének, halálával nincs többé közvetítő a szemben álló felek között, innentől már tényleg csak a felperzselt városok és hullahegyek gyártása jöhetne a folytatásban.

Yan Xun, én nagyon kedveltem. De igazán én se lennék már kíváncsi a "Farkas"-ra, főként arra a magányos farkasra, aki Chu Qiao ellensúlyának elvesztése után már csak jellemtelen ügyeskedők tanácsaira hallgatva szörnyeteggé válik.

A többi szereplő hozzájuk képest bár kedvelhető v. utálható, netán közömbös, de mindenképp súlytalan.

KÉP: a kis Xinger, itt még csak Jégcsap/ Yuwen Yue ezüstcsengettyűs szolgálója...
bori4 2020 jan. 02. - 18:06:42 Előzmény edimir
(237857/239045)
Most kicsit beleolvastam anno áprilisban ugyan erről a jelentről mit csevegtünk Riamarával... ime:
"Most fejeztem be, Xinger kész Jean D'ark lett. Neki az ügy fontos, úgy tűnik főnököt bármikor kész váltani ha az eltér az elveitől.. " és a kép is ugyan az volt - picivel jobb minőségben :)))
bori4 2020 jan. 02. - 17:48:48 Előzmény edimir
(237856/239045)
Lehet, hogy a fordító erre is tud pontos választ adni neked...

https://shaolinbunny.blogspot.com/search/label/Princess%20Agents
Riamara 2020 jan. 02. - 17:35:04 Előzmény edimir
(237855/239045)
Pontosan ezt kérdeztük mi is, a sorozatot nézve. Vajon honnan jött a cím?
Xinger nem volt sem hercegnő, sem agent.
Mondjuk az eredeti cím nem is ez volt, hanem Xinger valódi neve. Ez a történet ugyanis az ő legendája. Aztán a fordító elmagyarázta, hogy a sorozat egy könyvből készült, aminek csak az első részét filmesítették meg.
Amikor néztük a sorozatot, részenként részletesen kitárgyaltuk. Azt hiszem Bori már említette a topikot, ahol erről beszélgettünk.
Én a hibáival együtt is nagyon szerettem a filmet. És ahogy telt az idő, a hibák elhalványultak, és csak az erényei maradtak meg bennem.
Nekem annyira nem hiányzik a folytatás. Szerintem éppen így volt meg az íve a történetnek. Annak idején emlékszem mit írtam, mikor megnéztem az utolsó részt. Hogy mindenki hozta a formáját. Így a végkifejlet logikusan illeszkedett a főhősök karakteréhez. Ahogy Yan Xun végérvényesen átkerül a sötét oldalra, ahogy Xinger rádöbben, hogy Jégcsap (azaz Yuwen Yue) sem halhatatlan. Ahogy ádázul harcol érte. Ahogy a férfi az utolsó erejével még mindig a lányt óvja. Nagyon szép volt.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 16:44:25 8/10
(237854/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Különösebben sosem néztem utána a kivigyümölcsnek, a neve miatt ausztrál/új-zélandi eredetűnek hittem. A sorozatban felbukkant, így rákerestem és megdöbbenve olvastam, hogy valójában Dél-Kína nemzeti gyümölcse. https://hu.wikipedia.org/wiki/Kivi_(gy%C3%BCm%C3%B6lcs)
Lám, egy kínai, amit egy másik nemzethez kötünk.

Ha már az elnevezésekről volt szó, illetve elnevezés és eredet különbözőségéről. Érdemes beleolvasni az ismertetőbe, hogyan kerültek a magok egy új kontinensre, ill. miért és hogyan vált egy másik nemzet gyümölcsévé, ahol a terményexport 30 %-át teszi immár ki.

"A gyümölcs maga nagyon egészséges, egy szem tartalmazza a napi (felnőtt) szükségletnek megfelelő mennyiségű C-vitamint, (kétszer annyi van benne, mint a narancsban) és a legtáplálóbb gyümölcsök egyike, ha az egy grammra vetített vitaminokat és ásványi anyagokat nézzük. Tartalmaz ezen felül káliumot (többet, mint a banán!), folsavat, E-vitamint, béta karotint, tele van antioxidánsokkal, immunerősítőkkel, napi három darab csökkenti a vérrögképződés esélyét és magas rosttartalma segíti az emésztést. Egy friss tanulmány szerint serkenti az agyműködést is."
Forrás:https://terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/kivi.html

KÉP: a kiviszelet, amivel kényeztetni szeretné a császár leánya szerelmét
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 16:23:36 8/10
(237853/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Tudom, hogy egy sorozathoz kell a "jó" cím, már csak a marketing miatt is. De ha agyoncsapnak, akkor se tudom, miért lett épp Princess Agents ennek a sorozatnak a címe. Az agents még tiszta számomra, hiszen a történetben a hatalmi harcok és szerelmek közepette ott a kémhálózatok működése. De hogy jött be vajon a princess a címbe? A Wei Császárság kémhálózata az Isten Szeme, ennek élén mindig férfiak álltak, ahogy a birodalom élén is férfi uralkodott, itt tehát ne keressünk hercegnőt. Egyedül Liang állam kémszervezetét vezeti az uralkodó családból származó Xiao Yu hercegnő, bár erős mellékszereplő, de nem lehet a címadó.
A főszereplő Chu Qiao ugyan az Isten Szeme ügynökévé lesz kiképezve, ő viszont nem hercegnő származását tekintve.
Megköszönném, ha vki segítene a hangzatos cím találóságára rávilágítani.

KÉP: postagalamb a fontos üzenettel, tudjuk, milyen fontos az információ
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 15:26:01 8/10 Előzmény Illiona
(237852/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

A paróka ragasztóját még meg is értem, hiszen a hajas fejbőrre kell egy olyan parókát rögzíteni egy rendkívül vékony sávban, amelynek frizurája homlokból kifésült hosszú haj nagy tömegben, komoly súlya van, ugyanakkor a súlypontja távol esik a homloktól, a rögzítés helyétől. Ráadásul a színészek gyakran olyan mozgásokat végeznek, hogy csoda számba megy, hogy egyáltalán a fejükön marad!:)

Nem vagyok sminkmester, nem tudom, hányat alkalmaznak egy-egy sorozat készítése során, de egy kosztümös sorozatban minden férfi szereplőnek parókát kell viselnie, ergo nem sokat pihenhetnek.

A paróka olyan, mint egy meleg sapka, a sminket is igazítani kell folyamatosan, mert biztos, hogy plusz izzadságot okoz a megerőltető harcművészeti mozgásformák bemutatása során.

A "cukiságokat" se említettem szándékosan (a giccses számítógépes papagáj és tengerimalacok), mert már a Fehér Kígyó legendája kosztümös kínai sorozatnál meg kellett értenem, hogy a kínaiak előszeretettel élnek ilyen édeskés megoldásokkal, abban a sorozatban a 10-ből 10-es történetet nálam le is rontották vele, pedig az egyik legszebb mese az önfeláldozásról, nem véletlenül a négy nagy kínai mese egyike.

KÉP: - felirat - A remek kínai mondás miatt vágtam ki, de a férfi parókák illusztrálására is jó.
Illiona 2020 jan. 02. - 12:27:03
(237851/239045)
Sziasztok!
BUÉK!

Princess Agents
A művirágok sokasága engem is elborzaszt, mindegyik kinai soriban benne van. Valamelyik koreai sorozatnál is beszéltük, hogy valószinűleg a kinai nézők reményében, de megengedték maguknak. Ezzel együtt kell szeretni őket, mert ez nem fog megváltozni.
A sok sok logikátlan esemény, meg tárgyi tévedés (pl a cipő :)) ) az iparszerű forgatás következménye. Itt már szó sem lehet semmilyen művészi kivitelezésről, de ez nem is cél.

Viszont: Kinában nagyon sok fiatal férfit láttam a metrón, hogy történelmi sorozatokat néz. Egy sokszor kopottas telefon a kézben, és bár leülni is csak keveseknek adatik meg, de egy kézzel kapaszkodva, a másikban a telefon. Miután alkalmanként napi fél-1 órát utaznak a metrón, és az ugyanennyi visszafelé is este, igy kb 2 epizódot meg tud nézni, és nem érzi ugy, hogy az utazással töltött idő hulladék.
A metróállomásokon is van mindig vagy 1 km gyalogolni való, ott is nézik a telefont, legfeljebb nekimennek az európainak, mert csak az van utban, a kinai a kinainak sohasem.
A kis telefonkijelzőkön pedig az emlitett cipő, meg a paróka ragasztója nem is látszik.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 09:36:16 8/10
(237850/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

A sorozat másik erőssége lehetne a látvány.
KÉP: a kerek császári ágy... kerek, az az Eget jelképezi. Valóban, minden díszlet, a ruhák, az ékszerek pazarok, ragyogás, monumentalitás, pompa és színkavalkád.

Ugyanakkor ott a bosszantó apróságok. Az erdőben leduggatott művirágok "idillje". A barlang "fala" behorpad az ütéstől, messziről ordít, hogy vmi gyenge utánzat. Az egyik legmegrendítőbb jelenetben a családját veszített asszony lép fel a pulpitushoz, hogy legyilkolt családtagjai fejét azonosítsa... erre a lábára közelítő kamera megmutatja a felkunkorodó orrú fehér csizma halszálkamintás fekete GUMI talpát! És a sor még hosszan folytatható lenne. Hogy ez részemről kicsinyesség? Nem tehetek róla, hogy bár a többi elvarázsol, de ezek az apróságok mégis zavarnak.

8/10
edimir 2020 jan. 02. - 09:13:36 8/10
(237849/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

A sorozat egyik erőssége a szinte költőien szép harcművészeti jelenetek, a romantikus szál és az izgalmas, szövevényes történetvezetés. De számomra a sztori néha illogikus, következetlen és a megrendítő jelenetek mellett bosszantó apróságok zökkentettek ki a beleélésből.

KÉP: Chu Qiao, a rettenthetetlen amazon, kard az egyik kézben, a másikban ESERNYŐ!!!!!! Hmm, melyik elszánt harcost riaszt vajon meg, hogy az esőben megázik?????
Zavart a történetben, ahogy egyik pillanatban látjuk a nagy harcos nőt, aztán sokadszor jön, hogy a vmelyik "imádója" megmenti, gondosan ágyba fektetik és ápolják. Ez amolyan 4-5 részenként visszatérő képsor.
Persze mondhatjuk rá, hogy természetesen, hiszen ő is csak emberből van, az amnézia miatt nem tud a jég kung fu képességéről. Ezt mind elfogadom, de vhogy mégis olyan kaptafás lesz tőle a történet.
8/10
edimir 2020 jan. 02. - 08:58:15 8/10 Előzmény döncimama
(237848/239045)
off
Princess Agents
Spoiler

Az első évad lezáratlansága miatt kellene a 2. évad, amire a rajongók 2 éve várnak. Igen, láttam azt a kis videót az esküvői jelenettel, amolyan vágyálomként, a romantikus idények kielégítésére, de úgy gondolom, hogy ennél jóval több kérdést hagyott nyitva a sorozat. Hogy miért nem készült el a 2. évad?
Kínában népszerű volt, külföldre a legsikeresebben értékesített sorozatnak bizonyult, a letöltések száma pedig irdatlan. Olvastam, hogy már az 1. évad forgatókönyve is két évig készült, ráadásul ott volt a plágium botrány is körülötte, talán ez is lehet a késedelem egyik oka.

A sok kusza szál ellenére az alapkérdés egyszerű: Milyen célra fűzzük fel az életünk? Természetesen a szereplők gondolkodása, célja a történésekkel változik, hogy aztán érezzük, hogy térnek le egyesek a rossz irányba, míg mások miként találják meg a helyes utat. Egyéni bosszú/hatalomvágy, avagy a köz szolgálata? Mert mit is ér meghódítanom a világot, ha közben elveszítem az országom? Mit ér a világ urának lenni, ha közben elveszítem a saját népem, felperzselt romok és hullahegyek felett milyen is a trónon ülni? Uralkodó vagy zsarnok születik ebből?

Már számos sorozatban láthattuk, ahogy a bosszú felfalja magát a bosszúállót. Mint ahogy számos sorozat a "jó" uralkodó útkeresését vitte végig. Így a buktató elég egyértelmű.

Jól ellenpontozza a másik oldalról a gyökértelenség, a választott ember, a választott haza melletti elkötelezettség. A veszteségekből született közös út. Majd épp a hit megléte vagy elvesztése az, ami miatt a "haza" mást jelent a két lelki társ számára. S kiderül, hogy csak veszteségeik hasonlóak, a családjukat megölték, de a világról és benne a dolgukról mégis másként gondolkodnak.

KÉP: - felirat - Chu Qiao, a "gyökértelen" akarja megvédeni a választott hazát és annak népét....
8/10
edimir 2019 dec. 31. - 20:26:15 8/10
(237847/239045)
Egészségben, örömökben és jó kis sorozatokban bővelkedő új esztendőt kívánok mindenkinek!:))))))))))
10/10
Cilia 2019 dec. 31. - 20:01:18 10/10
(237846/239045)
Sziasztok! Remélem, a februári találkozóra valahogy el tudok jutni, talán valaki el tud vinni... Boldog új évet mindenkinek!

https://www.jacquielawson.com/sendcard/preview?cont=1&hdn=0&fldCard=3493033&path=83554&pmode=init