8/10
edimir 2019 aug. 11. - 16:45:45 8/10 Előzmény Illiona
(237347/239047)
Before We Get Married

Hogy az 1 kattintás fáradságától megkíméljelek... ezt mondta Chu Kehuan Wei Wei-nek: "Az irántad táplált érzéseim és az, hogy Ziyuan-ből kiszerettem, két külön dolog. Esetleg annyi közöd volt hozzá, hogy te adtál bátorságot ahhoz, hogy megbirkózzak a helyzettel"
Ez volt az a bizonyos képfelirat....

Nem vagyok biztos benne. hogy Chu Kehuan elvette volna idővel a barátnőjét, ha nincs Wei Wei.
Az ő kapcsolatában a barátnőjével volt szex kezdetben, volt szenvedély, aztán volt csak, hogy képtelen lett megérinteni, fizikailag is eltávolodott tőle. Miért akarná elvenni egy ilyen nőt? Hogy a háztartását rendbe tartsa? Erre alkalmazhat bejárónőt. Hogy a karrierjét egyengesse? Hiszen épp ez sérti az önérzetét!!!!!

Ő maga "gyávaság"-nak nevezi, hogy benne ragadt a kapcsolatban, de szerintem sokkal inkább azért, mert egyszerűen nem érdekelte, nem foglalkozott vele... hagyta a dolgot annyiban, nem akart vitát, veszekedést, tűrte a barátnő követelőzéseit, mert ha már nem is a kedvesének, de még mindig családtagnak tartotta... tűrte.... de csak egy pontig, ez pedig a házasság volt.

Chu Kehuan számára a házasság fontos. Ő, aki számára a család jelenti a prioritást, annak a házasság semmiképp se vmi élünk a közös fedél alatt aszkézisben. Vágyott gyerekre, de vajon elvett volna egy olyan nőt, akiről azt hitte, hogy egyszer már elvette a gyerekét?

Ő nem birka, ő Férfi! Próbálhatta volna a barátnő manipulálni, érzelmileg zsarolni, mint ahogy meg is kísérelte, de azért Chu Kehuan erős egyéniség, aki tudja mit akar., mások véleménye nem befolyásolta ebben.. ha az utóbbi időben ő is bedugta a fejét a homokba, azért a házasság szóra egyből kihúzza onnan!
Hagyta magát kihasználni, pumpolni, a bankkártyáját ugyan átengedte, de a jövőjét, az álmát SZERINTEM nem adta volna fel a családról!

KÉP: - felirat: "Miért érzem magam baleknak?"... a felismerés, hogy az ő "gyáva" nagyvonalúságával mennyire visszaél a barátnő.
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 15:11:38 8/10 Előzmény Illiona
(237346/239047)
"akkor ird ezt le egy cetlire, tedd ki az asztalra, és azonnal eltünök."

Lehet, hogy ez így elsőre kegyetlennek tűnik, de talán jobb így. Mert ha már nem tudják megmenteni a kapcsolatot, akkor az csak egyre rosszabb lesz, egyre több bántás, vélt vagy valós sérelem halmozódik fel akarva, akaratlanul, egyre messzebbre kerülnek a "régi szép napok"-tól, még az emlékeikre is lassan sár dobálódik... élnek így, miközben a külön úton talán kevésbé keserednének meg, talán többet lennének képesek közös múltjukból, az emlékeikből meg/átmenteni...

KÉP: - felirat - Chu Kehuan megint üzleti nyelvre fordítja le az emberi kapcsolatot, de attól még igaz...
"Hogy a szaknyelvből merítsek: Ideje veszteség-korlátozást bevezetni, mert az ügylet már egyikünk számára sem jövedelmező"
Hogy ez így túl rideg? Az. De muszáj megtenni, mert innentől már csak további "veszteségek" jönnének... emberi méltóság, jövő, a másik tisztelete, öröm, új esély... ki-ki kedve szerint folytathatja a sort... a lényeg, hogy már nincs esély semmi "jövedelmezőt" kihozni belőle... semmi pluszt, semmi jót....
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 14:54:23 8/10 Előzmény Illiona
(237345/239047)

Before We Get Married 11. rész
Spoiler
" ...itt érzelmekről van szó, mégpedig igencsak mély érzelmekről. Ezek nem fognak csak ugy egy pillanat alatt a semmibe eltünni! Időt pedig nem hagytak nekik, hogy egyáltalán fel is fogják, hogy miről is van szó. "
VÉLEMÉNYEM SZERINT is vannak érzelmek. DE....
KÉP : felirat - Ezt ugyan Ke Fei mondja Wei Wei-nek, hogy struccként dugja a fejét a homokba és nem hajlandó észrevenni az érzelmei változását.

DE vajon az Exbarátnő és Nyugdíjas Terv nem ugyanígy struccként viselkednek?????? Azért partnereik szakítása nem derült égből villámcsapás. Csak az, hogy megteszik, de a ráutaló magatartás már régóta ott volt a levegőben. És mit tettek ez ellen? Folytatták azt, amit a párjukat a leginkább elhidegítette tőlük!!!!!

Az Exbarátnő kéretlenül beavatkozik a férfi igazgatói kinevezésébe, sőt, az új szerződéséről is informálódik, a munkatársa kinevezését is elintézi, megvesztegető ajándékokat vásárol és folytathatnám a sort...

Nyugdíjas Terv teljesen elhanyagolja Wei Wei-t. Nem megy haza, telefonon sem elérhető, aztán fogadkozik, majd újra és újra megszegi a fogadalmát, folytatja, ahogy korábban tette....

Ha annyira szerették a másikat, ha oly nagy érzelmeket tápláltak az irányukba, akkor miért is nem figyeltek az intő jelekre, miért nem úgy reagáltak, hogy a szakadék ne mélyüljön tovább? Mert ők mindent jobban tudtak, hogy mit akar a másik, hogyan érez?! Mert ezek a struccok a kezdetektől fogva így álltak a kapcsolatukhoz.

Az ilyen struccoknak egyszerűen nem lehet elég időt adni, hogy felfogják, ennyi... ki kell húzni erővel a fejüket a homokból és jól orrba/csőrbe verni őket a ténnyel.

És ez a szomorú, hogy eddig a pontig el kell menni, pedig Chu Kehuan és Wei Wei sem akarja az ex-ét megbántani, de egyszerűen nem adnak nekik más lehetőséget a struccok! Mert nagyobb bennük az önzés, mint a párjuk iránt a szeretet.... nem véletlenül nem szerelmet írtam!
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 13:53:29 8/10 Előzmény Illiona
(237344/239047)
Amíg azt a bizonyos cetlit megírják, van egy folyamat, egy út. Egyetlen kapcsolat (barátság, szerelem, házasság) se önmagában, önmagától létezik, hanem azoknak a függvénye, akik létrehozták, megélik, akik nap mint nap tesznek érte, vagy éppen nem tesznek érte, vagy nem azt, nem úgy teszik érte, hogy az a fennmaradását szolgálja. Aztán kiüresedik, vagy éppen fennmarad, de ez a benne lévőkön múlik.

Mit is mond Chu Kehuan?
KÉP: - felirat - "A szerelem olyan, mint a befektetés. Kockázattal és költségekkel jár."
Igen, kockázattal, hogy bármelyikünk változhat, ahogy az érzelmeink is.... A "költség"? Minden, amit beleinvesztálunk a kapcsolatba magunkból, az időnk, az energiánk, az érzelmeink.....
És semmire sincs biztosíték!
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 13:26:12 8/10 Előzmény Illiona
(237343/239047)
Minden kapcsolatban lehet egy zavar, egy vita, egy veszekedés, nézeteltérés..., de ha egyébként megvan a kapocs, akkor megoldják, túllendülnek rajta...

De ha már nincs meg a kapocs, akkor kattanjon a bilincs????
Illiona 2019 aug. 11. - 13:16:11 Előzmény edimir
(237342/239047)
Volt egy sorozat, a Dandelion Family, ( avagy Like a Dandelion más néven,) ahol a főszereplőnő megkérdi a párját (házasság után) hogy mi lesz, ha majd már nem szeretsz, erre a fiú (bocs de már férfi) válasza: akkor ird ezt le egy cetlire, tedd ki az asztalra, és azonnal eltünök.

Akkor amikor nézetm ezt a sorozatot, ettől szinte elborzadtam!
Hogy egy kapcsolat, egy érzelem, egy házasság csak ennyi?
Leirjuk és a másik ettől, ennyitől egyből eltünik?
Biztos, hogy mindenki ezt akarná?
Talán ez mégsem ennyire egyszerű!
De legalábbis hinnünk kell ebben!
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 13:15:56 8/10
(237341/239047)
Spoiler
Wei Wei boldog lett volna, mielőtt megismeri Chu Kahuant? Látszólag elégedett Nyugdíjas Tervvel való kapcsolatával, de azért tudjuk, hogy csak látszólag.

Ő fázis késésben Chu Kehuanhoz képest... és itt nem a 10 év és a 3 év számít, hanem az, ahol a párok kapcsolata tartott akkor, amikor találkoztak egymással.
Chu Kehuan és barátnője másutt tartott akkor, közös fedél, külön hálószoba, meg nem osztott ágy, más vágyak, más életfelfogás. És az, hogy a kapcsolatuk már nem a régi, azzal a barátnő is tisztában volt, csak elfogadta a szerelem/szenvedély elmúltát, neki elég volt a közös fedél.

Wei Wei és barátja...Még nem éltek együtt, a külvilág előtt titkolózniuk kell. Boldog volt Wei Wei? Inkább csak próbálta elfogadni a barátja által felállított szabályokat és korlátokat, mert hinni akarta, hogy a jelen korlátozása hozza meg a jövő boldogságát.
Nem Chu Kehuan pénze/státusa/életformája hat rá, hanem az a figyelem, ahogy felé fordul, ami neki szól személy szerint... és az, amit egyre kevésbé kap meg a barátjától. Chu Kaehan szenvedélye, törődése döbbenti rá arra, hogy mennyire nincs meg ez a jelen kapcsolatában, hogy nőként neki ez igenis fontos... és ez korábban is így volt, csak elnyomta magában a barátja kedvéért a 3 év alatt.

Párként a közös lakás megszerzése a fordulat, onnantól válik nyilvánvalóvá, hogy ugyan a feltétel adottá vált, de az nem lett a közös otthonuk, mintha a lakással együtt "megörökölték" volna Chu Kehuan és barátnője problémáját.... közös fedél, de nincs összhang, nincs törődés, figyelem .... csak párhuzamos lét... és Wei Wei kitörés-fogadkozás... szakítási szándék-fogadkozás.... míg végül meg kell értenie Wei Weinek, hogy nincs tovább értelme.
KÉP: - felirat - Chu Kaehuan is csak katalizátor, a probléma ott volt előtte is a kapcsolatban...
Illiona 2019 aug. 11. - 12:48:35 Előzmény edimir
(237340/239047)
Before We Get Married

Nem kattintok képre, ezt ne is várd el tőlem...
Igen, mindegy hogy hogyan, de működött. Az exbarátné teát, kávét főzött, gondoskodott a mindennapi vacsoráról, , a fiú karrierjéről, ő maga feltakaritott, tisztitóba elvitte, amit kellett, vagyis hihette, hogy minden rendben van.
Az hogy szexuélis életük nem volt: ez egyáltalán nem ritka arrafelé, (de felénk sem ) . Pl a most megnézett japán sorozatban a fiatalabb házaspár soha nem feküdt le egymással, és ezt normálisnak is hitték.
Ha nem lesznek szerelmesek, akkor mi lett volna?
Előbb utóbb talán Kehuan is megadja magát, Wei Wei pedig egész biztosan férjhez megy az exvőlegényhez.
Oké, valószinű, hogy 3 éven belül el is válnak, de akkor is Kehuan és Wei Wei egymás iránt fellobbanó szerelme az, ami felnyitja a szemüket, és ez az a pillanat, hogy elkezdenek valami másra is vágyni.
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 12:38:19 8/10 Előzmény Illiona
(237339/239047)
Spoiler
"És még akkor egymásba szerettek, amikor mindketten boldogan éltek - mással - együtt. Legalábbis addig boldogan!"
Boldogan????????????????????????????????
Melyikük?
Chu Kehuan már biztosan nem....
KÉP: felirat- tehát Wei Wei-től függetlenül nem működött a kapcsolata az Exbarátnővel, Wei Wei csak amolyan katalizátor, kirángatja a tespedésből és lépésre ösztönzi... kilépésre a kapcsolatból...
Illiona 2019 aug. 11. - 10:41:17
(237338/239047)

SPOILER

hát emiatt érdemes reggel felkelni, már 97 %-on állt az angol forditás, ugyhogy az első teendőm az volt hogy megnéztem ujra (eddig ez volt a 4. megnézésem, és még a rendes magyarral hátra is van!)

Most már nem hiányoltam semmit ebből az epizódból, minden benne volt, és már csak 2 epizód van hátra, (és két hét) és még mindig nem látszik, mi is lesz a vége.
És igen, Wei WEi és Kehuan is szépen lassan feladja a "szép szóval meggyőzni" stilust, és bekeményit, olyanokat is mond a vita hevében, ami meg sem történt. De erre szükség is van ezen a ponton, mert a régi exek még mindig nem fogták fel, hogy vége.
edimirrel ellentétben én nem tartom ezt annyira tragikusnak, hiszen azért itt érzelmekről van szó, mégpedig igencsak mély érzelmekről. Ezek nem fognak csak ugy egy pillanat alatt a semmibe eltünni! Időt pedig nem hagytak nekik, hogy egyáltalán fel is fogják, hogy miről is van szó.
És még valami, ami ezen a ponton szépen kibontakozik!
Eddig nem esett szó róla, hiszen mig Kehuan emlitette, de Wei WEi hallani sem akarta, de ők ketten már régóta, és nagyon szeretik egymást. És még akkor egymásba szerettek, amikor mindketten boldogan éltek - mással - együtt. Legalábbis addig boldogan!

Ezt lehet szépiteni, megmagyarázni, indokolgatni, de ugy tenni, mintha nem lenne, mintha a másik kettő lenne csak a hibás - nos ezt már ezen a ponton nem lehet.

És csak tudomásul kell venni a dolgok ilyen alakulását, és mosolyogni rajta.
Az hogy az egész cég tudomást szerzett az alkuról: hát Istenem, volt már ilyen és még lesz is!
Végül is Wei WEi és Kehuan is csak mosolyog már rajta, épp Kehuan mondja, hogy minden igaz, amit pletykálnak, csak annyi , hogy nem történt meg, de ezt senki nem tudja.
De még szerintem lesz a következő részben, hogy az exek bekeményitenek, de hát ez egy filmsorozat, kell a feszültség, amiatt nézzük!

KÉp: a szülinapos Jasper Liu. Most már 33 éves. :((((
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 22:08:36 8/10
(237337/239047)
Before We Get Married 11 epizód

KÉP: nem csak a vörös csillag, de a címke is látszik a Heineken felirattal!:)))))))))))
Nyugdíjas Terv meg ebbe fojtja bánatát... nagy a bánat, sok üveg kell....

Hiába, ez tajvani sorozat, nem koreai... itt bizony nem a soju folyik patakokban....
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 22:00:45 8/10
(237336/239047)

Kavalan Concertmaster whisky

A rész elején a parkban ezt iszogatják. Gondoltad volna, hogy ez egy tajvani whisky? Hát még azt, hogy nem is rossz? Bizony, vakkóstoláson verte a neves skót márkákat.
És milyen érdekes, hogy pont abban a Yilan megyében készül, ahová Dawei nagybácsija miatt utaztak, s ahol azokat a rizsföldeket láttuk.

Hmm, az is érdekes, hogy milyen új vállalkozás, és milyen gyorsan sikerült az élre törniük vele.
Ismertető a Kavalanról: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kavalan_(whisky)

Nem kell érte Tajvanra utazni (tudom, van, aki már a repülőt is kinézné), itthon is kapható... nem olcsó!
Egy kis további információ róla, megdöbbentő!!!!! a whiskynet.hu oldalán találhatjátok a nagyon részletes ismertetőt a cég történetéről, arról, hogy mitől ilyen kiváló...
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 21:39:45 8/10 Előzmény Illiona
(237335/239047)

Nem, csak még bennem van a 2 órás telefonbeszélgetésünk tegnapról!:)))))))))))))

Ha úgy vesszük az, hogy a cég valamennyi számítógépére szívecskét tett fel a pasas, az mi, ha nem illegális hekkelés? Már nem dolgozik ott, nem a cég dolgozója.
Az örökké pattogó Jessica is milyen megértő volt a szívecskékkel. Ő is csak olvadozott tőle, pedig máskor hogy helyre tud tenni mindenkit.
Illiona 2019 aug. 10. - 21:38:25
(237334/239047)
Before We Get Married

most néztem meg a fotók hatására, amit ma tettek fel, hogy Jasper Liu 1986 08 12-én született, vagyis egy nap mulva van a születésnapja!
Olvasgattam az életéről szóló összefoglalót, és egyenes hajú volt, de egy sorozat miatt göndöritették be, és azóta ez lett lett a védjegye, most talán kicsit egyenesebb.
Kép: egy kis ünneplés.... :))))
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 21:32:03 8/10
(237333/239047)
Spoiler

Vki döntése, hogy kilép egy kapcsolatból, szakít.

Az rendben van, hogy a másik félnek idő kell, míg ezt feldolgozza, megérti a szakítás véglegességét. Az is rendben, hogy elsőre nem veszi komolyan, úgy véli egy kis "szünet" beiktatása után visszaállítható.
Persze.. önzők vagyunk, nehezen mondunk le arról, ami számunkra jó volt, vagy legalábbis annak véltük.

DE hiába éltél vkivel 3 évig, 10 évig, 100 évig... csak vele éltél, de nem lett ezáltal a tulajdonod, nem rendelkezel vele és felette!!!! Nem érdekel, hogy az emberiség történetében ez hogyan alakult, én most a jelenről beszélek. Ezek a tajvani fiatalok se vmi "kövületek". Szabadon választanak párt, akivel a házasság előtt együtt élnek. Persze a társadalomban ettől még ott vannak a régi erkölcsi elvárások, de már az idősebb generáció is elfogadóbb bizonyos mértékig.

A fiatalok kapcsolata önkéntes alapon nyugszik. Önként döntenek arról, hogy kit választanak, akár egy éjszakára, de akár önként élnek vele együtt. Ha úgy tetszik, ez a "modern" párkapcsolat. Önként!!!! És itt jön be, ha vmelyikük meggondolja magát és szakítani akar.
Az Exbarátnő anno, most pedig Nyugdíjas terv is azt vágja a szakítani akaró párja fejéhez, "de én nem egyeztem bele!".... ????????????????? És akkor lehet a másikat érzelmileg zsarolni, nyomás alá helyezni?
Ez feljogosítja mindenre?
Nem azzal van a bajom, hogy nehezen törődnek bele a szakításba. Még csak azzal sincs bajom, hogy nem akarják elfogadni.
Azzal van a bajom, AHOGY a másikat vissza akarják szerezni!

Nyugdíjas Terv most erőszakkal akarja a munkahelyi lánykérésnél a vonakodó Wei Wei kezére húzni a gyűrűt... itt lép közbe Chu Kehuan, mert ez már nyilvánvaló kényszer... főleg, ha még emlékszünk az első lánykérésre anno, amikor Wei Wei saját maga húzta az ujjára a gyűrűt, be sem várva , hogy a párja tegye meg.

Lehet kikényszeríteni, kizsarolni vmit, aminek önként kéne, hogy adjanak? Van ennek értelme?

KÉP: - felirat - ??? és akkor most megkötözöd, fegyvert nyomsz a hátába, netán agyműtét végeztetsz el rajta????????

Ja, hogy addig kellett volna vele másként bánni, amíg együtt éltetek? Netán figyelni rá, szeretni úgy, hogy neki is jó legyen? Hát persze, hogy ostoba vagyok, hiszen pont ezt tettétek, csak a párotok nem vette észre, nem úgy élte meg.... Az önáltatás és az önzés nem tűr ellentmondást!

KÉP: - felirat -
Illiona 2019 aug. 10. - 21:10:59
(237332/239047)

Csak mosolygok itt magamban, mert olyan, mintha valakivel harcolnál, vitatkoznál, mintha valakit meg akarnál győzni, de ugy, hogy közben a földbe is döngölöd????? Mintha lett volna valaki, aki mást is mert volna mondani???
Nem is értem!?
Engem nem kell győzködnöd, én biztosan nem állok le ilyen stilusban vitatkozni.
Mert már azon is gondolkodtam hogy vajon engem szemeltél -e ki, hiszen itt senki más nem mond véleményt? De ezt azért mégsem hiszem.

Ez a munkahelyi lánykérés nagyon hatásos volt, de én biztosan nem engedném ezt meg, a főnöknek kellett volna kidobni. Vagy persze be sem engedni. Hiszen ez egy szigorúan örzött munkahely, amikor kirohant Wei Wei meg a fehérmájú barátnője, akkor láttam ott az ajtónál egy állig felfegyverzett alakot.
Meg amugy ahol szigoruan titkosan őrzött fejlesztéseken dolgoznak, ott nem lehet ki és bejárkálni.
Vagyis valaki nagyot hibázott, hogy beengedte, ki is lehet érte rugni! Ugye, egy kisemberrel kevesebbnek van munkája, viszont nyer az igazságosság!
Kép: szintén ma tették fel ezt a képet!
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 20:38:10 8/10
(237331/239047)
Spoiler

Az a lánykérés a munkahelyen.
Tudom, van, aki romantikusnak tarthatja, egy kétségbeesett férfi kétségbeesett próbálkozásának. Tudom, hogy Nyugdíjas Terv nem "gonosz"... nem, csak sunyi.
Szívecskék a monitorokon, kazalnyi virág a csokorban, nyilvános lánykérés a kollégák előtt egy új, "nagyobb" gyűrűvel...
...és bejön a számítása, egykori kollégái melléállnak, segítenek lelkes biztatásukkal nyomás alá helyezni Wei Wei-t. Márpedig a pasas többször kijátszotta ezeket az adukat, hogy ígérget, hogy eddig mindig számíthatott arra, hogy a mások véleményére adó, másokra tekintettel lévő Wei Wei hagyta magát visszarángatni a kapcsolatba.

De most nem jön be a számítása. A "Wei Wei 2.0" nem kér az új ígéretekből, nem érdekli a kollégák reagálása sem...

Hogy így a legszemélyesebb magánélete a munkahelyi pletyka körforgásába kerül kicsámcsogásra?
Hogy csak a Sors ütött vissza, hiszen ezen a munkahelyen 3 évig titkolta a kapcsolatát Nyugdíjas Tervvel?
Lehet így is nézni. Én másként látom. Megint csak azt, ahogy Nyugdíjas Terv és Wei Wei a másikhoz viszonyul. Wei Wei csupán egyszer kereste fel anno új munkahelyén a pasast, miután az állandó túlórázással elérhetetlenné vált a számára teljesen. Akkor se hisztizik, csinál jelenetet, csak elalszik a bejárati aula pamlagján, míg vár a férfire. Sanghajban se csinál a karaoke bárban jelenetet, csak észrevétlenül visszavonul, a férfi szállásán fakad csak ki.
Miért? Mert tiszteli annyira a másikat, hogy nyilvánosan ne hozza kényelmetlen helyzetbe.
Mert úgy gondolja (nagyon helyesen), hogy két ember viszonya, nézeteltérése, vitája nem tartozik másokra, csak kettejükre, amit így is kell lerendezni, face to face mások kizárásával.

KÉP: - felirat - a sokadik fogadkozás/ígéret/eskü a sorban.... aki akar, az hihet benne, lelke rajta...
De eddig hányszor is tartotta be????????????????????????????????????????
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 19:57:34 8/10 Előzmény Illiona
(237330/239047)
Spoiler

Természetesen én is megnéztem újra a 43 %-kal. Nekem tetszik ez a Wei Wei "újratöltve"... tetszik a bátorsága, ahogy egyedül visszamegy, hogy a hirtelen felbukkant Nyugdíjas Tervvel a szakítást megértesse... és az is tetszik, hogy nem ugrik egyből Chu Kehuan nyakába....egyedül akarja lerendezni a dolgait.

Milyen jellemző, hogy Maizi kis kezecskéje volt benne abban, hogy a 2 hét után bukkan csak fel az addig életjelet sem adó pasas, mert addigra talán Wei Wei már "megnyugodott"....
Tudjuk, hogy Maizi "tanácsa" női praktika a saját kis célja érdekében, de végső soron Wei Wei érdekét (is) szolgálta. Kapott két hetet arra, hogy végiggondolhassa a történteket, a döntését a szakításról.

Jó az a kis beszélgetés a rész elején Chu Kehuannal, ahogy mindketten visszatekintenek a korábbi kapcsolatukra.... nyugodt, békés, őszinte szembenézés.... és az új helyzet elfogadása, hogy most tényleg csak barátok legyenek, nincs csábítgatás, se nyomulás... csak érezni köztük az összhangot... és azt, hogy bármi is történjen később, hiszen érzik a vonzódást a másikhoz, de nem akarnak sietni, még nincs itt az ideje...

KÉP: - felirat - !:)))))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 aug. 10. - 17:14:29
(237329/239047)

Ma reggelre már 43 %-os volt a forditás, azóta nem mozdult.
Mindegy megnéztem ennyivel, végül is ez már majdnem a fele.
Egy érdekesség: Wei Wei uj frizurát csináltatott, már a 10 rész végében is ilyen volt, azután a 11 elejében is. később itt a verekedős jelenetben ujra a régi frizura volt , majd ujra az ujabb frizura.
Azért ekkora hibát! ez mutatja a felvételek sorrendjét is.
Kép: Jasper Liu: mai fotó a facéról
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 02:41:53 8/10
(237328/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 15-16. rész
Spoiler

Tudom, nagyon egyedül leszek a véleményemmel, de vállalom a kőzáport...... kezdem unni a Herceg mosolyát... nekem már kezd kevés lenni az, hogy SZÉP, meg az, hogy adja a naiv, kedves fickót. Vhogy megrekedt ezen a ponton. Igen, kezdetben én is élveztem Goo Hae Ryung és a Herceg egymás ugratását, de vhogy ezekhez a himlőjárványos részekhez nem igazán passzoltak....

Elvégre ezekben a részekben igazolja a Herceg, hogy jó és áldozatot vállalni is képes vezetője a népnek.
Hogy eredeti döntését hajlandó felülvizsgálni, meggyőzhető észérvekkel, hiszen maga is keresi a megoldást a bajra.
Egyrészről kinövi a kis, a világtól elzárt Hercegecske figurát, ugyanakkor jönnek a humorosnak szánt jelenetek, amik a korábbi ügyefogyottságba rángatják vissza.
Ja, hogy úgy képes meghaladni korábbi önmagát, felnőni a feladathoz, hogy továbbra is ő a kedves Herceg?
Nekem már sok, és egyre erőltetettebb ez a nagy kedvesség és naivság....

Túl szép ez a színész ehhez a szerephez, van egy olyan érzésem, hogy a szép pofijával és a mosolyával akarják eladni ezt a sorozatot....

KÉP: a SZÉP Herceg szép mosolya...
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 02:18:54 8/10
(237327/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 13-14. rész
Spoiler

Ami viszont nem tetszett!!!
Ahogy Goo Hae Ryung ugráltatni kezdi a Herceget és Min Won Wont, gyereketetés, tűz legyezgetése, fahordás... Ez már átkacsintás a jelenre a most dívó trendje, hogy a férfi vegye ki a részét a házimunkából... Nem csak az nem tetszik, hogy átkacsint a nézőre, de az sem, ahogy mindezt teszi, a két férfi folytonos kigúnyolásával, mintha mamlasz kölyköket oktatna ki... s bevallom, nekem cseppet sincs ínyemre, ahogy a két férfiből bohóc lesz.... Tudom, ezt humorosnak szánják, de sem a Herceghez, sem Min Won Won-hoz vhogy nem passzol. Jó, láttuk már a Herceget esetlennek, de Min Won Won egy jóval fajsúlyosabb karakter volt eddig, vhogy fals nála ez az egész, még ha el is fogadom, hogy a kétkezi munkában járatlan.

Elég idétlen Goo Hae Ryung kérdése a két férfinak címezve: "Még sose jártak konyhában?"
Ugyan mi a frásznak járt volna két előkelő fiatalember konyhában? Mi keresnivalójuk lett volna ott? SEMMI!!!!!!!!!!

KÉP: - felirat -
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 01:58:28 8/10
(237326/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - Yeongan Seomun Jik...
aki Csoszonban alkalmazza a tehénhimlővel való "fertőzést", mint amivel védettséget lehet szerezni, kockázat ugyan van, de a tehénhimlő gyengébb lefolyású, nem halálos kimenetelű általában

Egy kis Silla nosztalgia... Alcheon!:)))))))))))))))))))) Ha csak pár pillanatra is, de jó volt látni újra... hozta a "Moha bácsi" stílust!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 aug. 10. - 01:51:21 8/10 Előzmény edimir
(237325/239047)
Off
Spoiler

Kicsit vegyesek a benyomásaim ezzel a résszel és a sorozat alakulásával kapcsolatban.
Amit tetszett:
Hogy még a női vizsga feladványát ismétli egyfajta módon a Sors.
A vizsga feladványa a napfogyatkozáshoz kapcsolódó királyi rituálé volt. Erről írta Goo Hae Ryung a vizsgán, hogy a rituálé felesleges, mivel ez egy nem befolyásolható természeti jelenség, inkább felvilágosítani kellene róla az embereket ismertető könyv segítségével. A Koronaherceg még le is torkolta Goo Hae Ryung-ot, hogy a szegény országban a szegény embereknek ételre sem telik, nem hogy könyvre.

A hímlőjárvány idején a Hercegnek egy a népet megnyugtató rituálét kellett volna bemutatnia, aztán gyorsan visszatérni a Palotába. Ehelyett hallgat Goo Hae Ryung-ra és személyes példaadásával nyeri meg az embereket az új eljárásnak, amivel védettséget szerezhetnek a himlő ellen, így megfékezhetővé válik a járvány.

Ha úgy vesszük, akkor az Élet igazolta Goo Hae Ryung-ot... a semmit sem éri királyi rituálék helyett felvilágosításra és megoldásra van szükség, ehhez pedig a nyugati tudományok eredményeit is fel kell használni.

Tett, valódi megoldás a "megnyugtató" látszat helyett. A forgatókönyv építkezése itt jó, logikus, az irány is pozitív.

KÉP: - felirat - Goo Hae Ryung itt Edward Jenner munkásságára utal
Jennerről egy kis ismertető: https://cultura.hu/psziche/a-himlo-ellen-harcolt/
8/10
edimir 2019 aug. 09. - 23:14:09 8/10 Előzmény edimir
(237324/239047)
Before We Get Married

Hogy leszakadt az ég? Szerencsére a humorérzékük nem temetődik a romok alá!:)
8/10
edimir 2019 aug. 09. - 22:56:31 8/10 Előzmény Illiona
(237323/239047)
Before We Get Married

Kész, nincs már oldalam... a kíváncsiság teljesen átfúrta....Eddig is nyavalyogtunk a feliratért, de ennél a résznél egyszerűen muszáj... mert itt most aztán mindenki kimondja, mit kimondja, kiordítja magából, ami benne feszült...

KÉP: No, ennek azért örültem, ugyan leszakadt az ég, de túlélték... és így... a csaták és lelki nyomás után, mert ami/aki erős, annak ez is sikerül.....
Illiona 2019 aug. 09. - 20:36:27
(237322/239047)
Before We Get Married
A 11. epizód az fergetegesre sikerült!
Ez a bunyó hosszú perceken keresztül, ahol még a papirlapok is miszlikre hullottak szét!
nagyon kell majd az angol, talán már vasárnap meglesz!
Illiona 2019 aug. 09. - 19:05:38
(237321/239047)
Jasper Liu : mai fotó
Illiona 2019 aug. 09. - 12:40:57 Előzmény edimir
(237320/239047)
Sziasztok!
végre péntek, és jön a Before We Get Married uj epizódja, már csak az estét kell kivárni.

Én is megnéztem a Rookie Historian Goo Hae Ryung utolsó két részét, nekem kicsit már unalmas.
Ez hogy elmennek fertőzött területekre is, hiába a környezet drasztikus változása, a két ember, a két főszereplő viszonya (még viszonyuk sincs!!! )ugyanolyan mint az első részekben volt. Semmiféle változás. És ez már a 13-14. epizód.
Én semmiképp nem nézem amiatt, hogy hogyan akakult a védőoltások helyzete, ebben sem mond semmi ujat, ugyanaz volt a helyzet mint itt, és most nálunk, Európában is, sokan akarják, és hisznek abban hogy jó, és sokan nem akarják, és hisznek abban hogy ez nem jó. Érvek és ellenérvek, egyetlen olyan mondat nem hangzott el a sorozatban , amit nem hallottam volna másutt.
Még a jövő héten belepillantok, de ha ugyanez a stilus marad, akkor be is fejezem.
8/10
edimir 2019 aug. 09. - 02:18:47 8/10
(237319/239047)
Off
Spoiler

És a fertőzött területen felbukkan a titokzatos Mo-Hwa is.... lám, nem csak sebet tud varrni, de a himlő ellen is eredményesen képes küzdeni... ne felejtsük el, hogy az 1800-as évek elején járunk...

Honnan tud Jennerről? Suk-Young Jee könyve csak 1876-ban jelent meg... (munkásságára még emlékezhetünk a Jejoongwonból)
Vagy az általa alkalmazott eljárás az inokuláció lenne?

Majd jön Micike és elmagyarázza nekünk.
Egy kis ismertető a himlőről: https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/jarvany_archivum/oltasbiztonsag/himlo.html

KÉP: a találkozás - Mo-Hwa eljárása ...

A 15-16. rész kifejezetten érdekesnek ígérkezik....

8/10
edimir 2019 aug. 09. - 02:05:22 8/10
(237318/239047)
Off
Spoiler

A Koronahercegben forr az aggodalom és a tehetetlen düh , hogy a csapda miatt a Hercegnek kellett őhelyette a veszélyes küldetésre elmennie.... Indulatát a végkimerülésig folytatott íjászattal vezeti le...
Song Sa-Hee kilép a történész szerepből és beköti a vérző kezét...

KÉP: a Koronaherceg tekintete, amivel a lány gesztusát és szavait fogadja...

Illiona, lehet, hogy igazad lesz....

Ebben a részben sokat nőtt Song Sa-Hee a szememben. Bár jelent a Második Államtanácsosnak. De saját apjának nyerészkedése a himlőjárványon őszintén felháborítja. Mégsem gátlástalan vki, hanem egy erős belső etikai mércéje van, de akkor vajon miért ajánlkozott fel a Második Államtanácsos kémjének?
8/10
edimir 2019 aug. 09. - 01:41:41 8/10 Előzmény edimir
(237317/239047)
Off
Spoiler

Nos, kiderült, hogy nem büntetésből, hanem egy jól felállított csapdának köszönhetően került a himlő sújtotta területre a Herceg.... Azon gondolkodtam, vajon mi baja lehet a Herceggel a Második Államtanácsosnak? Most már kiderült, hogy a Koronaherceg felesége az ő lánya.

KÉP: - felirat - ez viszont igazi bomba volt a számomra. Akkor Ki Lee Rim herceg apja?
Így már érthető a Király ridegsége az irányában.

Megjegyzem, tényleg félelmetes Im királyné....
8/10
edimir 2019 aug. 09. - 00:37:25 8/10 Előzmény Illiona
(237316/239047)
Ezt írtam:
"Exbarátnő
Egy napig se dolgozott, bár van végzettsége. Tudjuk, hogy okos, eddig rendben. DE sehol máshol nem kerülne nulla szakmai tapasztalattal olyan pozícióba, mint a Guoxi-nál. A céget és annak fejeseit kizárólag Chu Kehuan révén ismerte meg, aki 7 éve ott dolgozik. Ő "teázgatott" a fejesek nejeivel, Chu Kehuan gürcölt éjjel-nappal. "

Vagy én nem fogalmazok világosan, vagy a szövegértésednél van a probléma. Épp azt írtam, hogy Chu Kehuan dolgozik a Guoxi cégnél, az ő révén kerül kapcsolatba az Ex Barátnő a cég vezetőivel. Gondolom, hogy Chu Kehuan magával vitte a céges rendezvényekre, bemutatta anno. Aztán az Exbarátnő szépen egy kis hízelgéssel, jópofizással, körüludvarlással benyalta magát a vezetők feleségeinél, főleg az elnöknénél. Ha nincs Chu Kehuan, akkor meg se ismerheti őket!

Igen, én is gondolkodtam azon, hogy miért nem látjuk Chu Kehuan egyetlen rokonát se felbukkanni.
Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy esetleg korán árvaságra került, ezért is volt számára olyan fontos a család. Esetleg ezért kötődött annyira az Exbarátnő családjához, mert őket tekintette a családjának, ezért is volt olyan fontos neki az Exbarátnő anyjának tett eskü annak halálos ágyánál, mert azt esetleg mintegy 2. anyjának tekintette.
Illiona 2019 aug. 09. - 00:02:26
(237315/239047)
Nem hiszem el!!!! :))))

Honnan veszed ezt a 7 évvel ezelőtti történéseket? Csak kérdezem?
Az nem lehetséges, hogy a volt barátnőnek már akkor is voltak kapcsolatai, és épp ő vitte oda Kehuant a céghez?
Erre vonatkozóan semmilyen információ nincs.
Mint ahogy arra sem, hogy a volt barátnő milyen kapcsolatokkal rendelkezett korábban, milyen anyagiak között élt. Csak annyit tudunk hogy az anyja meghalt, és a fiúra bizta a két lányát. Elég szánalmas család lehetett amugy, de attól még lehetett pénze.

Azt sem tudjuk, hogy Kehuan miért ennyire magányos?
Hol vannak a rokonok, a szülők, a régi barátok?
Ezekre nem tér ki a sorozat, mert nincs is szükség ezekre az információkra.
Ez csak 13 epizód, nem 60, ennyi fér bele.
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 22:26:48 8/10 Előzmény Illiona
(237314/239047)
Miért, egy nő nem "teremt", csak a férfi?
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 22:18:44 8/10 Előzmény edimir
(237313/239047)
Before We Get Married
Spoiler

Még egy közös pontot érzek az Exbarátnő és Nyugdíjas Terv között... mindkettővel elszáll a ló és beképzeltek lesznek. Nyugdíjas Tervnek Maizi döngicséli tele a fejét, csinál belőle igazgatót. Az Exbarátnő fejét az Elnökné sugdossa tele azzal, hogy legyen a cégnél a személyi asszisztense, magasabb szintre helyezve ezzel, mint a 7 éve ott dolgozó Chu Kehuan-t.

Mi a bajom ezzel? Látszólag mindkettőjük dolga rendben... vagy talán mégsem...
SZERINTEM nem.

Nyugdíjas Tervről tudjuk, hogy nagyon jó fejlesztő mérnök. Eddig rendben a dolog. De ezúttal a sanghaji projekt felelőse, 50 ember munkáját irányítja. Ráadásul ő fog tárgyalni az üzletfelekkel. Ő, az informatikus, akinek se vezetői, se tárgyaló készsége eddig még semmilyen formában nem volt próbára téve. Egyszerű mezei beosztott volt. Persze ezek a készségek ott szunnyadhatnak benne, de mi van, ha mégsem? Persze Maizi ott van mellette, hogy segítsen... de az új Dior öltönytől még nem lesz üzletember!!!! És láttuk, hogy Maizinek is fejébe szállt a dicsőség és túl agresszív lett az üzletpolitikája...
Mi van, ha a kezdeti sikerek egyszer csak visszafelé sülnek el a túlzott derűlátás, a kockázatok figyelmen kívül hagyása miatt???? Mert mind Maizi, mind Nyugdíjas Terv csak a pozitív előjelekkel számol, vajon a buktatókat is észreveszik?

Exbarátnő
Egy napig se dolgozott, bár van végzettsége. Tudjuk, hogy okos, eddig rendben. DE sehol máshol nem kerülne nulla szakmai tapasztalattal olyan pozícióba, mint a Guoxi-nál. A céget és annak fejeseit kizárólag Chu Kehuan révén ismerte meg, aki 7 éve ott dolgozik. Ő "teázgatott" a fejesek nejeivel, Chu Kehuan gürcölt éjjel-nappal.

SZERINTEM azzal, hogy az Elnöknő ajánlatát elfogadta a személyi asszisztensi állásra ő is olyan polcra tör, mint Nyugdíjas Terv az igazgatósággal... olyan terepre merészkednek, ahova nem biztos, hogy valók. Lehet, hogy megállják a helyüket, de lehet, hogy nem. Mindkettőjüket a cég fejese támogatja... az egyiket az Elnökné, a másikat Maizi. Ráadásul az Exbarátnő semmit se tett le a cég asztalára a nyaláson kívül, Nyugdíjas Terv legalább már igen.

Lehet, hogy az Exbarátnő húzásánál elfogult vagyok, de sose kedveltem az ejtőernyősöket, mert nekik az nem jár, nem tettek érte semmit.... Ráadásul az Exbarátnő még nagyképű is. Én nem úgy láttam, hogy Wei Wei-t lemosta volna a tárgyaláson, inkább úgy, mint aki új pozíciójának jogosságát és a többiek felettiségét igazolni akarja és egyben Wei Wei-t megalázni. Csak leosztja a projekttel szembeni lehetetlen elvárást, pattog, aztán távozik. Ennyi. Ettől még nem fogok elájulni!

KÉP: - felirat - !! Így lehet a kinevezés feletti örömet, 7 év munkáját, egy férfi önérzetét lenullázni!
Illiona 2019 aug. 08. - 21:58:43
(237312/239047)
Before We Get Married

Amikor teremtéstésről volt szó, kizárólag a két férfiról irtam, nem is értem ezt az utolsó beirásod.
Tudod, hogy nem szoktam képekre kattintani, csak elvétve, ha valami fontos - ez most nem az az eset.

Igen a tanyér csikorgása és Wei Wei teljesen kinyalt tányérja: hogy mindenki, még az egyszerű gondolkodásuak is megértsék a két lány közötti különbséget. Én is pl megértettem.

Amit a kéretlen szivességről irtál, ez igy igaz, ezt is én már évek óta mondogatom, hogy csak a kért szivesség a szivesség, amit nem kértek, az durva beavatkozás más életébe. Már többször is beszéltünk erről.

Várom a holnapi epizódot.
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 21:37:12 8/10 Előzmény Illiona
(237311/239047)
Before We Get Married
Spoiler

Exbarátnő
KÉP: felirat - az ő "munkája" 10 év alatt, az áldozata a szeretett férfiért!!!!!
Csak a férfiért teszi? Az igényelte tőle ezt a fajta segítséget? Vagy inkább önmagát szeretné látni egy magas polcra jutó férfi feleségeként? Mennyire őszinte a ragaszkodása a férfihoz, és mennyire inkább ahhoz ragaszkodik, aki általa lehet?

Valójában ő sem "teremt". Nem csinál mást, mint Chu Kehuan hitelkártyáival vásárolgat. Ja, meg különleges kávét tud főzni! Nagy dolog, hogy elviszi a férfi ruháit a tisztítóba... ez talán még belefér az idejébe, meg ugyanakkor a sajátját is hozzácsapja. Bocs, vitt neki egy pohár vizet, amikor éjjel még otthon is dolgozott Chu Kehuan.

Nem véletlen, hogy Chu Kehuan annyira meglepődik, amikor Wei Wei bemegy a tóba a legjobb ruháját kockáztatva a Fuji almáért... mikor előző este az Exbarátnője azért cibálta haza telefonon segítséget kérve, hogy vigye fel a töméntelen vásárolt cuccot, amiket a férfi előléptetése kapcsán szán ajándéknak a cégnél benyalós figyelmességként, s amit annyira rühell Chu Kehuan.

Vagy. Ugyebár csak a legelőkelőbb éttermekben hajlandó enni, de még ott is kényeskedik, hogy kihűlt a hús... ahogy pedig nyiszál, még a tányér is csikorog belé.... a konyhában még eddig csak kávét főzni láttam....

Mennyire értékeli Chu Kehuan, amikor Wei Wei elküldi a személyzetet és maga készíti az ételt a luxus campingben.

Igen, az Exbarátnő már majdnem ott van, ahová Nyugdíjas Terv csak szeretne feljutni, az avanzsálás különböző stádiumában, szintjén állnak, de ami hajtja őket, az nagyon is azonos....
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 21:09:30 8/10 Előzmény Illiona
(237310/239047)
Before We Get Married
Spoiler
KÉP: - felirat -!!! OK, akkor ő csak ivott a párkereső összejöveteleken!:)))))))))))))))))))))))))) És kizárólag csak misebort!:))))))))))))))))))))
Azzal "áztatta" csak magát, ill. jobban mondva a torkát!:)))))))))))))))))))))

SZERINTEM azért alkalmanként több is megesett, nem azt mondtam, hogy válogatás nélkül és olyan nagy számban fogyasztva az alkalmi partnert, mint Ke Fei, de gyakorlatilag ugyanazt akarta az alkalmi partnerétől.
Illiona 2019 aug. 08. - 21:01:10 Előzmény edimir
(237309/239047)
Before We Get Married

Wei Wei ex barátja esetében igazad is van, de Kehuan ex barátnője esetében nem hiszem. Neki az elismerés, a karrier az első. - Ami persze majd hozza magával az anyagiakat is, másodsorban
végig azon "dolgozik", (kávézgatás ugye a feleségekkel) hogy Kehuan előmenetele minél gyorsabb, és sikeresebb legyen.
Ebben is van egy szintkülönbség a két páros között, de leginkább a két férfi között. (arra már nem emlékszem, hogy itt beszéltünk erről, vagy a telefonban).
Az anyagiak megteremtése, a matéria gyözelme a szellem fölött, innen nagyon messze van még az út a bölcsességhez!(de nem reménytelen!)

Apropó! a hitel felvétele az nem teremtés...
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 20:54:35 8/10 Előzmény edimir
(237308/239047)
Before We Get Married

SPOILER
KÉP: - felirat - !!!!
Aztán kiderül, hogy minden más fontosabb ennél a hangzatos vágynál.... mindig vmi miatt el odébb lehet tolni a határidőt, mert az sürgetőbb, halaszthatatlanabb, fontosabb.. és persze a halasztásért remek kárpótlás a nagyobb felhajtással történő lebonyolítás:((((((((((((((((((((
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 20:39:28 8/10
(237307/239047)
Before We Get Married

SPOILER

Furcsa, de Chu Kehuan Exbarátnője és Nyugdíjas Terv is vhol az anyagi javak megszállottja, miközben a párja valós igényeire nem figyel oda... mindketten azt hiszik, hogy a nagyobb, a magasabb, az extra a több... pedig nem... Igazi telhetetlenek...

sem Chu Kehuant, sem Wei Wei-t alapvetően nem ez érdekli, hanem az egymással való törődés, azt, hogy tiszteljék, megértsék és szeressék őket.

Nyugdíjas Tervnél jön ki a leglátványosabban. Mondhatod , Illiona, hogy a férfi dolga, hogy teremtsen. De ez a fajta anyagias megszállottság már régen nem a teremtésről szól. Ez már túlzott kapzsiság és a fejembe száll a dicsőség esete, amikor már semmi sem elég... és semmi se elég jó nekem.....

Összespórolnak 20 milliót, 8 millió engedménnyel megveszik Chu Kehuan 32 milliót érő lakását mindössze 24 millióért. a maradék 4 millióra hitelt vesznek fel. Eddig még teremtés.
De az, hogy ezt a családi otthonnak szánt lakást kockára teszi Nyugdíjas Terv azzal, hogy a 4 milliós jelenlegi jelzálogkölcsönüket 30 millióra emelteti, ebből pedig részvényt vesz... na ez viszont már nem teremtés, hanem kapzsiság, mégpedig a legveszélyesebb...

Nyugdíjas Tervnek fogalma sincs a tőzsdéről, életében nem volt még részvénye. Ok, hogy a saját cége részvénye. De akkor is, olyat kockáztat (otthon), amit nem szabadna. Már nyerészkedni akar, nagy pénzt szakítani, már olyan távlatokat kezd valós lehetőségként számba venni, amiről még csak álmodni se mert soha. Hogy merjünk álmodni? Persze, de azért ne feledjük, Nyugdíjas Terv még az eredeti nyugdíjas tervbe se kalkulált bele soha semmilyen kockázati tényezőt, se egy váratlan dolgot, se egy balesetet, semmit. Az ő eredeti terve csak matematika volt, ami nélkülözte az életet, a maga kiszámíthatatlan fordulataival.

Újranézve hánynom kell tőle. Most tűnt fel, mennyire gerinctelen kis sunyi. Már nem hat meg a szorgalma, a túlórázása... Igaza volt Ke Fei-nek, aki csak Akárki-nek titulálja... emberileg nulla.
Egy önző alak, aki egyre beképzeltebb, egyre úrhatnámabb lesz.
És nem, nem fogom sajnálni, amikor pofára esik a részvényekkel és Maizi-vel.

KÉP: - felirat - nem csak a sprórolási lehetőséget kellett volna csak észrevenni a gesztusban, de a saját fogyasztását álló ember büszkeségét és öntudatát is, és azt tisztelni!!!!!!!
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 19:33:10 8/10
(237306/239047)
Before We Get Married

SPOILER

Chu Kehuan

Egyébként újranézve Néhány dolgot már másként látok.
Chu Kehuan számára a legfontosabb a család. Minden ide vezethető vissza. A két nővért, Exbarátnőt és a húgát is "Családtag"-nak tekinti. Ettől olyan elnéző az Exbarátnővel szemben, amíg Wei Wei fel nem bukkan.

Az életét vmilyen szinten ő is megtervezte (ha nem is Nyugdíja Terv!:) ) adott volt ehhez a párkapcsolata 10 éve, 7 éve kezdett a cégnél, a brókerség, amivel a nagy pénzt kaszálta, csak arra kellett neki, hogy jólétet teremtsen és kiemelkedő teljesítményével a kevésbé jól fizető, de nem annyira hajszás befektetési igazgatói székbe kerülhessen....
És eközben ott munkált benne a teljes család utáni vágy, azaz, hogy gyereke legyen
Tehát egy viszonylag jó életkörülmények között élő családról álmodott.

DE aztán láttuk, hogy épp az nem jött össze, amit a legjobban akart. A párkapcsolata kihűlt, a gyermeket elveszítette...

És itt álljunk meg! A 9. részben kiderül az Exbarátnő elszólásából a kórházban, hogy nem is volt abortusz, mivel terhes sem volt a nő.... Hoppá!!!! Már akkoriban is átverte Chu Kehuan-t?????????
Esetleg terhesnek vélte magát, aztán rájött hogy mégsem az, de nem beszélt róla a férfinak, az pedig azt hitte, hogy valódi terhesség volt és a nő elvetette a babát? A körülményektől függetlenül a nő nem volt őszinte a terhességgel kapcsolatban. Nem tisztázta a dolgot. És ezzel a sumákolással férfit megtévesztette, olyan kínlódásnak tette ki azóta is, aminek nem volt alapja.

Ez a kapcsolat elhibázott volt az elejétől, még ha 10 éve úgy hitték, hogy szeretik egymást, akkor is. Mert az Exbarátnő sosem értette meg, mire is vágyik Chu Kehuan. Nem akarta, hogy a párja "megváltozzon, sose vágyott arra, hogy miatta együtt teázgasson a vezetők nejeivel, hogy törleszkedjen hozzájuk, hogy "áldozatot hozzon érte". Ő a maga tehetségéből, szorgalmából akart érvényesülni. Azt sem vmi mániákus karriervágyból, hanem a jövendő családja jóléte érdekében. Biztosan örült, ha a párja csinos, jól öltözött, de sohasem vágyott arra, hogy egy mániákus vásárló váljon belőle, főleg nem olyan, aki ajándékokat vásárolgat mindenkinek, hogy Chu Kehuan karrierjét egyengesse.

A vicc az, hogy Chu Kehuan a lelke mélyén sokkal családcentrikusabb, mint Nyugdíjas Terv, akiről a sorozat elején feltételezhettük. Chu Kehuan számára mindig az ember az első, Nyugdíjas Tervnek a pénz.

KÉP: - felirat -!!!!

Illiona 2019 aug. 08. - 19:15:06 Előzmény edimir
(237305/239047)
Before We Get Married

De már holnap este itt a következő rész, és kezdhetjük előlről, lesni a videót, aztán hány százalékon áll az angol. Ki mit látott benne, ki mit nem látott benne.
Már csak 3 rész van hátra, arra nem is merek gondolni, mi lesz ha nem lesz jó vége!
De hát ez kinai (na jó, tajvani) ezeknek általában jó vége van. (kivéve amikor nem :))) )
Illiona 2019 aug. 08. - 19:02:52 Előzmény edimir
(237304/239047)
Before We Get Married

Igen, de ezek mind csak másodkézből való információk, és olyanoktól, akik egyáltalán nem példamutatóak, emiatt szeretnek bárkit, - mindenkit - az egyenlőség miatt a maguk szintjére lehuzni.
És megint a régi, más sorozatokban megszokott probléma, feltételezel valamit,ami nincs is a sorozatban és azt biztosra leirod, és nem irod oda hogy "véleményem szerint". Most azok, akik esetleg olvasnak minket, mit is gondolnak??? Azért Chu Kehuan a pozitiv főszereplő, és ő is küzd azokkal a problémákkal, amiket itt a tegnap felvázoltam. "Csak" annyi a bűne, hogy nem ismerte fel időben hogy véget kellene vetni ennek a sehová nem vezető kapcsilatnak, évekig benne maradt, "el volt mint befőtt a polcon". Most meg kapkod, gyorsan kitenné a nőt az életéből, az meg csak nem akar menni. Ennyi és nem több.
Nem mondom, hogy nem volt esetleg alkalmi kapcsolata az évek alatt, de azért azt is láttuk, hogy állandóan otthon is dolgozott. Nem volt ez a könnyelmű szexelés az életeleme, ugy mint Han Kefeinek, és partnereinek.
Vagyis szerintem igenis áztatod szegényt. Én meg tiltakozom!!!!! :))))))))
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 18:22:13 8/10 Előzmény Illiona
(237303/239047)
Before We Get Married

SPOILER

Chu Kehuan és a nők

Én is újra néztem - szörnyű szenvedés!:))))))))))))))))))))) -, hogy korrekt választ adjak ..

1. Ziyuannal még a végzős iskolában ismerkedett meg 10 évvel ezelőtt (a
Kezdetben szerelem, amíg a nő a megkérdezése nélkül évekkel ezelőtt nem megy el abortuszra, elvetetni a közös gyereküket.
Ezt a férfi nem képes megbocsátani neki, innentől külön szobában alszanak, a férfiban a gyerek elvesztése be nem gyógyuló seb.... tehát nincs köztük innentől testi kapcsolat!

2. Nem volt filmrészlet arról, milyen Chu Kehuan szexuális élete az abortusz megtörténte és Wei Wei felbukkanása között, ami ugyebár több évet ölel fel. Csak megnyilvánulásokból, mások vele kapcsolatos mondataiból lehet következtetni, ebben pedig ott a félreértés/félremagyarázás lehetősége.
Nézzük ezeket!
- a sorozat indulásakor a befektetést a párkapcsolathoz hasonlítja, ez utóbbiba a megcsalást is belekalkulálja.... mondhatjuk erre, hogy realista, de azt is, hogy a dolog számára is természetes, nincs benne e téren erkölcsi gát..

- Ke Fei-be belezúgó fiatal kollégájának adott randizós tanácsok... mondhatjuk, hogy ért a nők nyelvén, de mondhatjuk azt is, hogy bőséges személyes tapasztalataiból kikristályosodó "bölcsesség", de vélhetjük egy éles eszű, jó megfigyelő helyes meglátásainak.

- ugyanez a fiatal kollégája panaszkodik Ke Fei-nek, hogy Wei Wei-be való belebolondulása előtt mennyire másként viselkedett a nőkkel a vakrandikon(!) és a bulikon.... Tehát eljárt vakrandikra és bulikra Chu Kehuan... jó, innentől mindenkinek a képzeletére bízva, hogy miként képzeli el ezen vakrandik és bulik végét Chu Kehuan részéről. A párkereső bulik céljáról maga Chu Kehuan világosítja fel Wei Wei-t anno, elég egyértelműen.
Az én feltételezésem, hogy élt a lehetőséggel, ő is azt kereste, amit Ke Fei, alkalmi szexet párkapcsolat nélkül, ez bennük az azonosság... és csak ennyi! Hogy milyen gyakorisággal? Ahányszor szükségét érezte a "lazítás"-nak.

- azt, amit Ke Fei vág az Exbarátnő képébe, amikor az beront az irodájukba jelenetet rendezni (pofozás) Chu Kehuan feleségének mondva magát , hogy "a pasid minden nap más nőt szed fel, mert nem tudod megzabolázni"... Tudjuk, hogy ezzel a túlzással is csak az Exbarátnő állításának képtelenségére akar rámutatni, nemhogy nem feleség, de még barátnőként se nagy szám....

KÉP: szegénykédet csak a zuhany "áztatja"!:))))))))))))))))

8/10
edimir 2019 aug. 08. - 16:31:48 8/10 Előzmény Illiona
(237302/239047)
Rookie Historian Goo Hae-Ryung

Természetesen létezett, Kin Jeong Un a koppintó!:))))))))))))))

A Csoszon korszak királyi évkönyveiről az ismertető itt: https://en.wikipedia.org/wiki/Veritable_Records_of_the_Joseon_Dynasty
Érdemes beleolvasni, hogy hogyan készült, milyen biztosítékot építettek be, hogy kivédjék a befolyást, még a királyét is!

De már korábban beszélgettünk róla, még a Queen In-Hyun's Man sorozat kapcsán anno...
http://asianwiki.com/Queen_In-Hyun%27s_Man
...ott szerepelt, hogy az időben utazó Kim Boong-Do a jelenben a könyvtárban megtalálható Csoszon kori évkönyvben szereplő bejegyzés változásaiból követi nyomon, hogy bizonyos tettei hogyan befolyásolták a múltat.
Egy időben gyűjtögettem, hogy melyik sorozatban bukkannak fel a koreai nemzeti kincsek...

KÉP: Koreai Nemzeti Kincsek 151. : Annales a Joseon-dinasztia korából - Queen In-Hyun's Man
8/10
edimir 2019 aug. 08. - 15:55:08 8/10 Előzmény Illiona
(237301/239047)
Parasite

Most már az angol felirat is letölthető, korábban csak kínai volt.... Már bemappázva vár, hogy kedvem legyen hozzá.... most kicsit nincs.
Illiona 2019 aug. 07. - 19:03:10
(237300/239047)

Itt egy másik kép, társai körében, és itt is itt a két irnok.

Remélem nem figyelmetlenek, és nem hagyják hogy a diktátor egyetlen szava is az enyészeté legyen!! :))))
Illiona 2019 aug. 07. - 18:57:46
(237299/239047)

Amikor most nézem a ma megjelent epizódot, ahogy a király mellett szorgalmasan jegyzetelnek minden szót a történész irnokok, eszembe jutott, hogy bizony Kin Jeong Un Észak-Koreai vezető mellett is mindig van két jegyzetelő ember.
Most csak az a kérdés: ez megvolt a régi időkben is, és csak ezt a régi szokást átvették, vagy
a film készitói loptak ötletet a Nagy Vezértől???

(én eddig abban a hiszemben voltam, hogy feljegyezni a Vezér minden egyes szavár az utókornak, az Kim Jeong Un személyes nagyzási mániája. )

Kim Jeong Un kórházban, és bizony ott van mellette a 2 jegyzetelő ember!
Illiona 2019 aug. 07. - 15:53:30
(237298/239047)
Before We Get Married

SPOILER
Azt nem értem, hogy honnan szeded azt, hogy Chu Kehuan nőket szedett fel, meg Han Kefei módra, könnyelműen élte az életét?
Erre hol volt utalás?
Mert én már többször is végignéztem, és semmi ilyen nem volt a sorozatban?
Tegnap éjjel (hol volt már az este!) is jeleztem, hogy ez nekem nem hihető, de most belenéztem az 1. részbe, és n incs még csak utalás sem.
Egyébként nehéz azt elhinni, hogy 5 évig aszkéta életet élt volna, de erre vonatkozóan nincs semmi információ, akkor egy pozitiv szereplőről miért ne a legjobbat tételezzük fel?
Kép: Jasper Liu. Szegénykémet áztatják :)))))

8/10
edimir 2019 aug. 07. - 01:56:55 8/10 Előzmény edimir
(237297/239047)
off
Everything and Nothing - 3.4. rész
Spoiler

Ma éjjel aztán be is fejeződött ez a kis minisorozat... azt kell mondanom, hogy egy igazi gyöngyszem.
Gyönyörű!
Nem igazán merek semmit se írni róla, mert ezt látni kell. Nagyon összerakták.. és a két főszerepet játszó színész tökéletes...A történet egyedi és kemény, ugyanakkor mégis kap a világ mocska feloldozást... mert még van olyan 17 éves, aki nem hajlandó belemászni a szennybe.... Pedig a felnőttek a képmutatásukkal, a hazugságaikkal, a kisded csalásaikkal mocsárként húznák le...

Ez a felnőttek világáról szóló sorozat a 17 évesek szemével, szerencsére ők megértőbbek és megbocsátóbbak, mint ahogy a felnőttek megérdemelnék.....

KÉP: ... hát igen, ez az anya új barátja... a mozdulat, ahogy a lányához ér, nem éppen atyai...:(((((((
Hogy ezt a mozdulatot másként szoktuk nevezni? Igen, másként... és az ilyen alakokra is van egy bizonyos szó....

Illiona, látod, épp ma este beszélgettünk róla... erre itt van a sorozatban!
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 21:40:19 8/10 Előzmény Illiona
(237296/239047)
Before We Get Married

spoiler
Itt az, aki a szuperhős, az Cha Kehuan.

Már erről is írtam, de akkor még egyszer lássuk!

Az ő mulasztása az, hogy eltűri, hogy az Exbarátnő a szerelem elmúltával továbbra is ráakaszkodjon. Rosszul értelmezett kötelességtudatból (a nő anyjának tett ígéret a halálos ágyánál,hogy lányairól gondoskodik). Az Exbarátnő tett arról, hogy Go Han kiszeressen belőle, a férfi tudta nélkül vetette el közös gyereküket. Tkp. Go Han hagyja magát innentől érzelmileg zsarolni (megígérted az anyámnak!), próbálja a nőt a hitelkártyája korlátlan használatával lerázni. Nincs kedve veszekedni, egyszerűen hagyja, hogy továbbra is egy fedél alatt éljenek, de nincs közöttük már semmi. Testi szükségleteire ott vannak a csapatostul felajánlkozó nők, szex érzelmek, felelősség nélkül.....amolyan Ke Fei férfiban!:)))))))))
Olyan hajszás életet élt, amiben végig se gondolta, hogy jó-e így, csak élt bele...
Csak az Exbarátnő célozgatásai, hogy vegye feleségül döbbenti rá, hogy a nő és környezete mennyire félreérti az ő magatartását, hiszen épp hogy elege van belőle, nemhogy magához akarná kötni!
Na, ezen a ponton kezdi el tudatosan a nővel való szakítást lépésről lépésre megtenni.

Nagy a kötelességtudata és igazi úriember, ez nehezíti meg, hogy az Exbarátnő útját előbb kiadja, ill. hogy olyan drasztikusan tegye, ahogy kéne, hogy ezt az önáltató nőszemélyt végleg levakarhassa magáról.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 21:15:59 8/10 Előzmény Illiona
(237295/239047)
Before We Get Married

spoiler
Wei Wei
Nem hazudta szándékosan a szerelmet, sosem akarta a férfit félrevezetni, átverni csak azért, hogy mindenáron férjhez menjen.
Egyszer régebben már írtam erről, most nincs kedvem visszakeresni....
Összejött vkivel, jól érezték együtt magukat kezdetben, úgy tűnt, hogy nagyon hasonlóan gondolkodnak az életről, közös az elképzelésük, egyszer szeretnének családot... és nem elemezgette magában, hogy ez az érzés mi is, hogy valóban erre vágyik-e? Csak belesodródott, aztán jött a Nyugdíjas Terv és ő úgy hitte, hogy így megvalósíthatja a pasassal közösen majd a maga kis egyszerű álmát a családról...

Hogy fokozatosan jön rá arra, hogy boldogtalan és elégedetlen? Igen, nem a spórolástól, hanem a szeretetlenségtől, a gyengédség, a törődés hiányától.. Hogy felismeri, a pasas számára nem ő a fontos személy szerint, bárki nő jó lett volna, ha a Nyugdíjas tervet elfogadja anno...

Hogy homokba dugja a fejét? Igen, a kapcsolat előrehaladtával igen, de azért a homokbucka alól igenis kidugja a periszkópot, ezért tud végül is szakítani.
És persze próbálja menteni előtte a menthetőt, hátha meg tudja változtatni a pasast, azt, ahogy vele bánik. Nehéz felismerés, hogy képtelen rá, hogy hiába érvel, könyörög, a pasas nem veszi sem őt, sem a kívánságait komolyan... elvégre meg van győződve arról, hogy ő jobban tudja, mire is van Wei Wei-nek szüksége. Mivel a kezdet kezdetén mindent a pasasra hagyott már túl késő ahhoz, hogy kapcsolatukban az alá-fölé rendeltséget a partnerek egyenlőségére változtassa, ehhez a férfi lenézi őt.

Wei Wei önáltató volt sokáig, kényelemből... megalkuvásból... megszokásból... a bizonytalantól való félelemtől... környezete (anyja, jövendő apósa) elvárástól?... egy kicsit mindegyik benne lehet, mint ahogy az is, hogy fáj felismeri, hogy 3 évet az életéből vmi/vki olyanra pazarolt, ami nem hogy boldoggá nem tette, de kilopta az életéből az örömöt.. Azért ezt nőként nagy öngólként kell elkönyvelnie, ez sem könnyű... Hát csak ennyire vagyok vonzó? Hát csak ennyire lehet engem becsülni? És ezen a ponton is vereséget szenved.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 20:39:56 8/10 Előzmény Illiona
(237294/239047)
Nem láttam még a filmet, csak olvastam róla... az általad feltett képkivágást nagyítottam fel kicsit...
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 20:36:14 8/10 Előzmény Illiona
(237293/239047)
Before We Get Married

spoiler

Vmilyen szinten Wei Wei is felelőssé tehető a kapcsolatuk alakulásáért természetesen, csak azon lehet uralkodni, aki hagyja....És ő hagyta... Először teljesen aláveti magát a barátja Nyugdíjas Tervének, de nem csak annak, minden rigorózus szabályának, mint amilyen a heti egyszeri, csakis szombaton bújunk ágyba közösen... és ez alól nincs kivétel, se évforduló, se születésnap, se bármi rendkívüli alkalom, vagy csak a másik ilyen jellegű igényének figyelembe vétele... ágyő spontaneitás, hangulat, szenvedély!:((((

Mert egy dolog a spórolás, de a kapcsolat milyenségének ilyen mértékű beszabályozása, bekorlátozása egyszerűen agyamentség... agyonracionalizált gépiesség.... tkp. Wei Wei-nek már itt le kellett volna lépnie, vagy kiverekednie a pasasnál a saját igényét....

Hol látjuk őket önfeledten együtt nevetni? Azt, hogy a pasas elengedi magát és Wei Wei is felszabadult?
Ezért is üti annyira szíven Wei Wei-t, amit a karaoke klubban lát.... a pasas lazán átöleli Maise nyakát ... énekel és MOSOLYOG... ők bezzeg sosem voltak így együtt, ezt az oldalát a pasas sosem mutatta meg neki....

Spórolás. Fontos lehet a közös cél érdekében. Három évig Wei Wei be is tartja az eredeti (kőkemény megszorításokat) tervet... Shanghai-ból visszatérve a kocsiban el is sorolja elkeseredetten... a napi étkezésre 150 dollár, az összes program, hogy a hétvégét együtt tölthették a férfinél, max. egyszer hetente a karaoke-fülke, ahol 1 dalt meghallgat 50 dollárért... ruhát természetesen a 3 év alatt nem vehetett, mert a spórolás nem engedte....
Megjegyzem... még a szolgák is kaptak anno uruktól évente egy rend új öltözéket... Wei Wei-nek lám ennyi se jár a Nyugdíjas terv szerint!
Hmm, melyik nő menne bele ilyen megszorításba, ha önálló keresettel rendelkezik?????

Spórolni lehet egy belátható időn belül, mondjuk néhány hét-hónap... de egész életen át... s közben semmit se engedhet meg magának, amire vágyik... az élet élvezetét oltja ki... mert ahhoz igenis hozzátartozik, hogy egyszer-egyszer kényeztessük az ízlelőbimbónkat, hogy kimozduljunk egy szép helyre... vagy igen, egy új ruhától feldobódva nézzünk a tükörbe..... De hogy egyszer se, hogy soha?!!!!

Hát persze, hogy egy idő után belesavanyodik Wei Wei a kapcsolatba, hogy belefárad. Főként úgy, hogy a pasas csak elfogadja Wei Wei áldozatvállalását, de törődést, igazi gyengédséget egyre kevésbé nyújt az idő előrehaladtával.

Szerencsére Wei Wei észhez tér és szakít.
Illiona 2019 aug. 06. - 20:16:19 Előzmény edimir
(237292/239047)
Parasite

SPOILER

Ezek szerint Te is megnézted a filmet! Ennek örülök!
És? Hogy tetszett? Persze a stáblistán kivül! :)))
Szerintem a cselekményről ne irjunk itt, spoiler alatt sem, várjuk meg, hogy többen is megnézzék.
A felirat nagyon hiányzott, d e az ismertetőkből már eleve lehetett sejteni magát a történetet, meg sok jelenet volt egyértelmű.
A film talán utolsó negyedében viszont már felsűrűsödtek a dolgok, akkor már volt olyan hogy semmit sem értettem belőle. De igy is megérte megnézni, amugy is többször nézős lesz.
A koreai Box Office szerint a mostani hétvégén 9000-en voltak kiváncsiak rá, és eddig összesen 10 065 725 jegyeladással büszkélkedhet.
A Taxisofőrünk ujfent nagyot alakitott, de a főszereplő srác is.

Ja még nem hiszem hogy van forditója, remélem nem csap le a kedvenc forditóm erre is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép: az egyik poster
Illiona 2019 aug. 06. - 20:04:29
(237291/239047)
Before We Get Married

spoiler
Itt az, aki a szuperhős, az Cha Kehuan.
csakhogy ő is ludas kicsit. (nagyon, de ő legalább jóképű, neki bármit megbocsátunk, ugye?)
A barátnőjével nincs szexuális kapcsolata évek óta, de azért eddig magához kötötte, nem engedte el, hogy a másik is találhatna valakit, és nem öregen kellene rájönni, hogy külön jobb.

Még most is, hogy rátalál szerelem Wei Wei személyében, csak késve és bizonytalanul engedi el a régi barátnőjét, vagyis neki is több időre van szüksége, de persze azt elvárná, hogy a barátnő az egy pillanat alatt tünjön el.

Vagyis megállapihatjuk, hogy túl gyorsan történt minden, és mind a 4 főszereplőnek lehetett volna másképp is csinálni, és egyikőjük sem érett még egy uj kapcsolatra.

Vagyis pont olyanok mint mi magunk, meg a körülöttünk élők, meg a Földkerekség összes szerelmespárja: a döntéseink mögötti érzelmek miatt hónapokra, esetleg évekre van szükség ahhoz, hogy meglássuk mi a jó ut, és azt hogyan érjük el.
Ezért is érzem annyira közel magamhoz ezt a sorozatot, sokkal jobban mint az eddig látott pár százat.
Illiona 2019 aug. 06. - 19:50:51
(237290/239047)
Before We Get Married

spoiler

Már annyit irtunk közben, hogy vissza kellett keresnem, hol is hagytuk abba.
van még 3 epizód, hogy minden szálat elvarrjanak. Szerintem az elnök felesége azt teszi csak, ami tőle el is várható. Van egy barátnője, és támogatja. Az hogy mennyire van vége a Kehuannal való tiz éves kapcsolat, a részleteket ugy sem ismeri, csak elhiszi hogy eddig minden rendben volt. Őt hibáztatni nem lehet.
Hogy a barátnő hogyan áll helyt a munkában - biztos vagyok benne., hogy jól. Hiszen ki is hajtja a munkatársaiból még azt is, amit nem lehet. :)))
Emlékszel, én már egy résszel korábban is mondtam róla, hogy vigyázat, ez egy okos lány, és ebben a részben ki is derült, hogy igazam van. Wei Wei "okoskodására" csak belefojtotta a szót, hogy tudja, mi az a mesterséges intelligencia. Ez a szópárbaj amugy teljes Wei Wei vereséggel végződött.
Nem védeni akarom őket, de semmi más nem is várható tőlük, pont ugy viselkednek, ahogy talán mi is.

Azért Wei Wei -nek is már rég elege volt a spórolásból, de inkább szerelmet hazudott, és akarta a házasságot a régi pasival, mindenáron ragaszkodni akart a Tervhez, mert az egy biztos viszonyitási pontnak tünt a számára. Homokba dugta a fejét, egy jó nagy homokkupacba.
Most már felemelte, talán világosabban is lát, de az elmult időért ő is felelőssé tehető.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 19:26:40 8/10 Előzmény Illiona
(237289/239047)
És még egy név a stáblistáról....
Budapest Scoring...
Ismertető: https://www.budapestscoring.com/
Hmm, beleolvasva kiderül, hogy nem akármilyen művészek és filmek zenéjének rögzítéséhez nyújtottak segítséget.

KÉP: stáblista, talán így jobban kivehetőek a nevek...
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 19:14:28 8/10 Előzmény edimir
(237288/239047)
A 4. magyar név a stáblistán Tóth Márton, a karmester

Kicsi a világ!:) Mert .... Tóth Márton karnagy, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanára, az Exsultate Fiúvegyeskar és a Gemma Énekegyüttes vezetője. Ugyanaz az iskola, ahol Kornél tanul....

És még kisebb!:))))))) Mivel" Sapszon Bálint ugyebár ott volt a stáblistán, de mily meglepő, Két "Sapszon" is erősen köthető a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolához...

Sapszon Ferenc Kossuth -, Liszt-, Kodály-, és Magyar örökség - díjas karnagy, az MMA rendes tagja, a Gregorián Társaság elnöke, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola alapítója és művészeti vezetője.

Sapszon Borbála karnagy, a KZMK tanára.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 18:29:39 8/10 Előzmény Illiona
(237287/239047)
A stáblistán szerepel Kristofics Kornél neve is, akkor 7. osztályos volt a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában.
"A 72. Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Pálma díjat nyerte az a műalkotás, melynek zenei felvételén Kristofics Kornél 7. osztályos tanuló működött közre."
Forrás: https://kzmk.hu/?page_id=44

Ahol fellépett:
Forrás: Richard Wagner: Tannhäuser – KONDOR KATA írása a Budapesti Wagner-napok június 17-i előadásáról
http://operavilag.net/kiemelt/wolfram/
'Nagy öröm, hogy oly sok előadással szemben sikerült kiváló fiúszopránt találni a Pásztorfiú szerepére: Kristofics Kornél szépen csengő, tiszta és magabiztos hangon szólaltatta meg a szólamát."

Illiona 2019 aug. 06. - 16:50:41
(237286/239047)
Parasite
(Végignézve).

NEM SPOILER, minden magyarnak!!

A filmnek amikor vége van, és mennek már a betűk, mire bukkanhatunk a sok hangul név között?
3 magyar névre!!!

Nos az az igazság, én még lefelé töltöttem, amikor a facén az egyik hölgy meglepett ezzel a hirrel, vagyis neki köszönhető. Lehet én nem is várom meg, bár már ért nagy meglepetés a filmek ebben az utolsó, mondhatni legutolsó szakaszában.
Azóta már kinyomozta, hogy a fiatalemberek a zenei hangzásban segitettek:
az egyik:
http://eleknorbert.com/bio/?fbclid=IwAR21-RBOnYCL_Nk7fIPIIcOf4LFwruEOmrqhHQgVRUP5zuQit91bdFdU6p4
a másik:
https://www.balintsapszon.com/bio/?fbclid=IwAR0fBBUwALQ8rjTREkLBzlzzT_f_ymbiMtEckJ7Yad0oxVAd_MYB4g0kb_8

Ennyi volt a nem spoileres hir, a filmről mald késő este. és spoileresen.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 14:00:04 8/10
(237285/239047)
off
Everything and Nothing
Spoiler

Nos, úgy tűnik ez a sorozat nem csak furcsa, de egyben kurta is. Mindössze 4 db 30 perces részből áll. Ha úgy vesszük alig hosszabb egy átlagos mozifilmnél. Ma éjjel le is adják a maradék kettőt, tehát szó szincs arról, hogy elnyújtanák a végtelenségig... és mégis, ez az a sorozat, ahol fogalmam sincs, hogy milyen fog történni, de vmiért mégis ott lappang bennem egy rossz érzet, nem lesz könnyű meccs, se holmi happy endecske....

Időközben megtaláltam az ismertetőjét: http://asianwiki.com/Seventeen-Year-Old%27s_Condition

A főszereplő fiú kérdezi meg a barátját: Hány éves vagyok?
S aztán különböző módokon elkezdi számolni, mivel nem töltötte még be a 17-et, ezért 16, de ha azt veszi, hogy 8 évesen kezdte az iskolát, most 11. osztályos, akkor 18.

Miért fontos a 17 életév?
KÉP: felirat - Mert ekkor kapja meg a személyi igazolványát... ami a fiúk szemében a felnőtt kor határa...
A barátok között csak néhány hónap a korkülönbség, a Barát épp megkapja a személyit, avatásként óvszert akar venni.... csak pár hónap, csak egy okmány különbözteti meg őket egymástól?
Nem. A barátnak már hosszú ideje van barátnője, az óvszert vele szeretné kipróbálni.... míg a Fiú még a lányokra sem mer ránézni, ha kérdeznek tőle, zavarban van... csak az iskola és a tanulás létezik az életében, néha a Barát elcsalja egy kis videojátékra, de ennyi....

17 éves állapot... határ...amit magukra hagyatva, segítség nélkül lépnek át...

És ne feledjük, ők a Z generáció már!!!
http://magyar.elso.xyz/a-z-generacio/

Hogy semmi se legyen egyszerű....
Hmm, egy kis meglepetés a boltban... a márkás óvszer megvásárlásához a friss személyi még kevés, de sima óvszert korhatár nélkül vehet bárki, akár egy óvodás is!
Illiona 2019 aug. 06. - 09:15:35
(237284/239047)
Sziasztok!
Már többször is irtam itt a Parasite cimű Cannesben dijat nyert nagy sikerű dél-Koreai mozifilmről.
Nos , feltették az Avistazra, letölthető, egyenlőre angol felirat nélkül.
5 gb ugyan, de legalább nézhető a tv-n is. ez a film megérdemli.
itt egy ismertető róla:
http://asianwiki.com/Parasite_(Korean_Movie)
és itt a trailer
https://www.youtube.com/watch?v=SEUXfv87Wpk
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 08:23:21 8/10
(237283/239047)
off
Everything and Nothing - 1-2. rész
Spoiler
Bár középiskolás korosztályról szól, mégsem az iskola a fő helyszín eddig... többnyire inkább az úton (utca, metró, vonat), otthon, a magántanárnál...

Bár a sorozat eddig kliséktől mentes, de van benne egy elég extrém jelenet, ami talán a túlzása ellenére is vhol hordoz egyfajta üzenetet...

A jelenet szokatlan... kémiai kísérlet a szabadban... téma: a nátrium és a víz reakciója.
Nézzük meg, hogyan néz ki ez a kísérlet egy tanórán nálunk Magyarországon: https://www.youtube.com/watch?v=vNa55sltyOA

KÉP: Így néz ki a sorozatban.....

Hát igen, a kettő még köszönőviszonyban sincs egymással.... Miért így szerepel a sorozatban? Ennyire kókler lenne az ottani kémiatanár?
Nos, eleve ő még roppant lelkes újonc, csak 1 éve tanít. Mindenképp le akarja nyűgözni a kémiai iránt cseppet sem érdeklődő diákjait. Másrészt elhangzik egy (talán) fontos kitétel a szájából magyarázat közben: a nátrium épp oly instabil, mint ti.... és akkor már egy kicsit kezdjük kapiskálni, hogy itt esetleg a sorozat későbbi részében bekövetkező "robbanás"-t előlegezik meg a számunkra, csakhogy akkor már nem a nátrium és a víz, hanem esetleg két 17 éves, a fiú és a lány lép majd egymással "reakció"-ba.

Még inkább meglepődünk, amikor a kísérlet megismétlésél a tanárnő a lánynak engedi át azzal a kísérlet végrehajtását, hogy "Dobd bele és fuss!".... Azért ilyen nincs!!! Egyetlen tanár sem teheti ki veszélynek a tanítványát, de akkor miért is alakul így a jelenet? Talán ez sem véletlen... egy koreai sorozatban semmiképp....

Egyébként a nátrium és víz reakciójáról még egy kicsi adalék, ha vkit érdekel:
http://www.ma.hu/tudomany/238766/Igy_robban_fel_a_natrium_ha_vizbe_er
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 06:56:00 8/10
(237282/239047)
off
Everything and Nothing - 1-2. rész
Spoiler

Egy roppant furcsa sorozat indult, aminek 17 évesek a főszereplői. Persze legyinthetünk... jaj, megint vmi középiskolások a suliban... Hát ez bizony cseppet se a szokásos történet, mint ahogy a főszereplői sem azok.

Már az első pillanatban olyan furcsán indul... Egy fiú leselkedik egy nő után.... aztán megtudjuk, hogy a nő az anyja... Vajon miért leselkedik utána? Miért nézi át a telefonját, amíg az anyja zuhanyzik? Miért olyan fojtogató, kicsit nyomasztó a film légköre?

És a Lány? Ő vajon miért dobja ki a zenei verseny díját a kukába? Hova tűnik az éjszakában?

Anyák és családok... Persze a gyerekük előmenetelével foglalkoznak, drága különtanár matematikából... vagy szintén drága zongoratanár, DE

és aztán ledöbbenünk... mert mi is van, ha a fiad iskolai zakóját akarod kivasalni és óvszert találsz a zsebében? Vajon te is SMS-ben magyaráznád el neki, hogy megérted, de ugyanakkor figyelmeztetnéd, hogy inkább egyetemistaként próbálja majd ki. Meg persze, apádnak nem szólok róla. Aztán egy "szeretlek fiam"-mal le is van zárva az egész. Ja.. és eközben egy lakás két külön szobájában tartózkodtok. Hogy csak be kéne kopogni a másikhoz, leülni és beszélgetni vele? Hogy a beszélgetés során kiderülne, hogy a barátja tette a zsebébe.... Nem, itt a mindenható telefon és az SMS a kapcsolattartás.... ha ugyan ez még kapcsolat, nem pedig létezés egymás MELLETT....

mert mi van, ha a lányod megkér, hogy hazafelé vegyetek tisztasági betétet, mert elfogyott és kellene.... s a bolt helyett te természetesen a klinikára viszed, hogy behelyezzenek a karjába egy olyan fogamzásgátlót, amit a felnőtteknél alkalmaznak, hogy 3 évig "védjen"... s milyen jó, hogy ez még a zenei versenyeknél is segít majd, hogy a menstruáció még véletlenül se kavarjon be holmi görccsel....

no és a különtanár a titoktartási nyilatkozattal és a díjjal, ha jól teljesítesz?... Na itt aztán már valóban ledöbbentem!!!!

Nem egy átlagos kis sorozatocskának ígérkezik a tinikről... semmi cukiság, semmi virágfiúk és bohóságok.... egy rideg világban magukra hagyatva állnak ezek a 17 éves fiatalok, rajtuk hihetetlen nyomás és elvárás, miközben senki nem törődik velük igazán, senki nem beszélget el velük a problémáikról, senki nem ad nekik biztonságot, melegséget, megértést....

8/10
edimir 2019 aug. 06. - 04:37:18 8/10
(237281/239047)
off
Welcome 2 Life

Csak úgy kíváncsiságból megnéztem, hogy milyen szereplők lesznek még a sorozatban....

Természetesen a "másik" életben a boldog családhoz gyerek is tartozik. Akkor döbbentem le, amikor rákerestem a gyerekszínész adatlapjára.
Most 6 éves, 5 évesen kezdte, azóta 8 sorozatban játszott, ebből csak 2019-ben ötben!!!!! Ez elképesztő szám, még ha ezek a szerepek csak aprócskák is....
A gyerekszínész: Lee Su-A
Adatlapja: http://asianwiki.com/Lee_Su-A_(2013)
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 04:22:51 8/10
(237280/239047)
Hmm... Lehet, hogy a "Sírtál ma?" üdvözlő kérdésed megváltozik innentől? !:))))))))))))))))))
Csak nehogy vki az időjárás szenvedélyes megszállottjának véljen.:)))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 04:17:02 8/10 Előzmény Illiona
(237279/239047)
off
Welcome 2 Life

Itt csak "szemerkél"!:)))))))))) Tudod, én nem vagyok Rain rajongó!:) De azért megnéztem az első két részt.

Hogyan alakult volna az életem, ha anno nem így döntök?

Nos, úgy tűnik, hogy most bepillanthatunk mindkét verzióba... a rámenős ügyvéd, aki csak a pénzt, avanzsálást hajtja.... és az a bizonyos másik oldal, ha a jogot az emberek védelmében, az igazság szolgálatában alkalmazza.. az emberi kapcsolatai sem felszínes érdekkapcsolatok, hanem meleg családi légkörben él.

Nem egyszerűen csak két élet, hanem két merőben eltérő világ.
Persze ezt kellőképp sarkítva és leegyszerűsítve kapjuk meg... az árnyalásra nem igazán fordítottak gondot... sablonos karakterek.. fekete-fehér...

Kapjuk a "12. évvel ezelőtt" indulást, de nem tudjuk, hogy végül is mi vezetett a fiú (Lee Jae-Sang) változásához, mikor, miért lett a kis ártatlan, naiv joghallgatóból erkölcsi gátlás nélküli rámenős ügyvéd? Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy 2 évi együttjárás után miért szakított vele a Rendőrlány?
Milyen volt a szerelmük? Egyáltalán szerelem volt, vagy csak az a bizonyos ügy kapcsolta őket össze, ehhez adódott vmi vonzalom? Csak villanásokat kapunk, aztán meg már csak a kész tényeket, hogy eddig jutottak, ennyire eltávolodtak egymástól.

A jelen. A nő maradt, aki volt, az igazság szenvedélyes, de kicsit túlzottan vehemens őre, akire több higgadtság és szakmaiság férne. A férfi pedig 180 fokkal megváltozott.

Azért van, ami még rámenős ügyvédünknek is sok(k)... a gyilkosság. Úgy tűnik az fordulatot hoz, az kizökkenti, ha úgy tetszik visszazökkenti a 12 évvel korábbi útra... Talán abban a bizonyos pillanatban (teherautó), ezért kapja meg a Sorstól azt a 2. esélyt... az ilyen is lehetett volna az életem 10 évvel ezelőtt

Hogy a forgatókönyv mennyire eredeti? Háttttttttttttttttt... de meglátjuk mit hoznak ki belőle...

A nyári kánikulában talán üdítő lesz egy kis Rain!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

8/10
edimir 2019 aug. 06. - 02:03:22 8/10 Előzmény Illiona
(237278/239047)
Before We Get Married
spoiler

Munkahely- személyes kapcsolat/párkapcsolat, ill ne keverjük össze a munkahelyi dolgokat a személyesekkel....

Nos, megkapjuk Ke Fei-Dawei mellé egy másikat is Go Han és a 10 éve Barátnőt, az Ex-et, aki a munkán keresztül akarja visszaszerezni a férfit.
És ebben úgy tűnik az Elnöknő a kezére játszik, sőt.. ő ülteti el a gondolatot az Exbarátnő fejében.

Elnöknő.
Az Elnöknőt eléggé elvakította az Exbarátnő 10 évi ügybuzgalma, amivel körülugrálta... természetesen az Exbarátnőt ideális feleségnek véli Go Han számára, olyan vkinek, aki a férfi karrierjét remekül tudja elősegíteni, ahogy eddig is tette. Hogy valójában mivé lett ez a kapcsolat, nem tudhatja, nem láthat bele... s valljuk meg nem is érdekli igazán, beéri a látszattal, azzal az interpretálással, amivel őt is, magát is áltatja az Exbarátnő. Az Elnöknő. Megint vki, aki jobban tudja, hogy mi a jó a másiknak, annak megkérdezése nélkül. Hogy Go Hannak csak egy pici kis nyomásra van szüksége az Exbarátnő feleségül vételéhez? Óh, hát akkor legyen, megteremtjük ezt a nyomást a cég segítségével! Hogy ebben mennyi az őszinte segítőszándék és mennyi a mindenhatóság, mások életének ellenőrzése, irányítása feletti érzet, azaz a hatalom íze? Szerintem az utóbbi, most kis kegyence ez az Exbarátnő, de a kórházba azért egyszer sem látogatta meg.... túl elfoglalt volt hozzá... mondjuk attól még virágot, gyümölcsöt... esetleg egy jobbulást kívánó kártyát még küldethetett volna.... de erre sem jutott 2 perce a sok elfoglaltsága közepette!
Úgy tűnik, szereti a mindenhatót játszani.. és nem számít közben a cég érdeke sem. Exbarátnőt kinevezi "Személyes asszisztens"-évé, Go Han fölé helyezi. Rendben, hogy az Exbarátnő okos, anno osztályelső volt a tanulmányai során, miért is ne tanulhatna bele a dolgokba? Az is rendben, hogy ez egy bizalmi állás, az Elnöknő általa egy olyan asszisztenshez jut, aki feltétlen híve, mindenben kiszolgálja. De ebben azért ott van vhol Go Han megregulázásának is a szándéka, nyelessük le vele a békát, hogy eddigi teljesítménye nem számít, hiszen lám az Exbarátnő a felettese lett.

A nyomás. A 2 hónapos határidő a projekt befejezésére, ráadás kikötés, hogy Wang elnöknek ott kell szerepelnie a befektetők között... Márpedig Wang elnök (Dawei "nagybácsija") kemény falat, erről már biztosan jelentett Go Han az Elnöknőnek. Ráadásul hiába sikerülne hipp-hopp Wang elnököt megnyerni, attól még a határidő szinte lehetetlenül rövid, ahogy erre Kefei is rámutat. De persze Exbarátnő egyből kirukkol a mentő ötlettel, hogy az ő közbenjárásával az Elnöknénél a határidő kitolható! Hát persze, így főzték ki az Elnöknővel közösen! Go Han, ebből nem kér, inkább továbbra is a munkával/munkában keresi a megoldást.

Négyszemközt éjjel az irodában az Exbarátnő nagyon is nyilvánvalóvá teszi a szándékát, visszakapni a férfit. Go Han most is úriember, ahogy a nővel bánik, de Férfi, aki nem hagyja magát zsarolni.
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 00:19:55 8/10 Előzmény Illiona
(237277/239047)
Before We Get Married
spoiler

Nem véletlen a "házinyúlra nem lövünk", tényleg nem szerencsés. DE lehet, hogy ez hoz változást Ke Fei életében. Végre egy pasi, akit nem tud rögtön az ágyába rángatni. Ez egy kihívás a számára elsőre, aztán persze ott a "nagybácsi/üzlet kedvéért teszem csak" érv, amivel a férfi üldözését mentegeti, magyarázza magának és Wei Wei-nek. De talán több van emögött. Mióta rákattant a férfira, azóta vége a futó kalandoknak, olyan dolgokat kezd el csinálni, amit előtte soha... ételt vinni, beteget ápolni stb.
Azért nem szimplán pénzes pasas, hiszen a fürdőben véletlenül meglesett felsőtest azért azóta sem hagyja nyugodni se a képzeletét, se a kezét... A fizikai vonzódás megvan... kérdés, hogy lesz-e még más is, ami hozzáadódik?
8/10
edimir 2019 aug. 06. - 00:08:28 8/10 Előzmény Illiona
(237276/239047)
Before We Get Married
spoiler

Én csak eljátszottam a gondolattal Mr Nyugdíjas Tervnél, elvégre hátra van még 3 rész, ebbe pedig sokféle irány elképzelhető a változás tekintetében. Az aszkéta kezdi felfedezni, hogy az életben van más is, mint a spórolás és a szombati sex. Rendben, hogy természetes az új helyzetek hozta változás. Csak vhol az az inkorrekt, hogy míg Wei Wei felett 3 évig uralkodott, beszabályozta/bekorlátozta a lányt sehol sem volt benne az "alkotás", elvolt, mint a befőtt.... és még el lett volna így tovább, ha Wei Wei nem kezd el Go Han és a barátnője hatására ráébredni a saját vágyaira, nem kezd kételkedni a Nyugdíjas Tervben, mint jövőképben.

Számomra az nem szimpatikus benne, ahogy Wei Wei-t folyton hitegette itt a kapcsolat vége felé, ahogy a megtartásába, magához láncolásába a saját apját is felhasználta, hogy Wei Weire nyomást gyakoroljon. Ígérgetni, hogy figyel rá, törődik vele, aztán a végén még inkább elhanyagolja, még inkább figyelmen kívül hagyja a lány vágyait, elképzeléseit a döntéseiben. Ő erőltette az eljegyzést, pedig akkor már a lányban felmerült a kapcsolatból való kilépés, aztán a házasság tologatása a lánc fenntartását szolgálta. Ha nem is tudatosan, de végül is kihasználta a lányt.

A közös lakás... Hát igen, azzal is úgy rendelkezik, mintha az övé lenne kizárólag, csakis az ő érdeme... pedig nem csak a Lány spórolt pénze van benne, hanem Go Han is a Lány kedvéért adott a vételárból anno jókora kedvezményt.

Azért Maesire cserélni Wei Wei-t.... belső értékeiben sehol sincs a rafkós főnökasszony a lányhoz képest. Most majd megtapasztalja Mr Nyugdíjas Terv, hogy milyen az, ha egy kapcsolatban a másik fél diktál folyton az ő érzéseit, döntéseit figyelmen kívül hagyva. Mert Maesi nagyon ügyesen vezeti az orránál fogva.... kifacsarja őt gátlástalanul, a pasast és a munkaerőt egyaránt.
Illiona 2019 aug. 05. - 18:43:50
(237275/239047)
És esik!

Welcome 2 Life

megjött Rain uj sorozata ma, amiről már hónapok óta cikkeztek.
Az nem tetszett már előre benne, hogy megint van egy misztikus szál, én ezeket nem szoktam megnézni, de hát Rain annyira jó szinész, talán átlendit ezen.
A kezdés ugyanaz mint tucatnyi más sorozatban: az ügyvéd megvéd valakit, itt épp egy csebol csemetét, és a rendőrség, az élén egy szende, bájos (ja, nem!) fiatal leánykával nem tud csinálni semmit: ja már láttunk ilyet, nem végezték el a dolgukat rendesen.
A tárgyalás végén a kicsi bájos leányka megtámadja az ügyvédet (hogy jön ő ahhoz, hogy hozzáérjen !!!) de a rettenet csak este érkezik, a szokásos homokos szállitó autón.
Nem, nem isznak colát, hanem épp ügyvédünket teszik el láb alól.
Holnap lesz a folytatás. Mindenképp nézni fogom, majd a csajjal való jeleneteinél legfeljebb összeszoritom a fogam, és annyi.
Kép: a filmsorozat plakátja
Illiona 2019 aug. 05. - 18:34:06
(237274/239047)
Before We Get Married

a másik problémám az Han Ke Fei, a barátnő. Az első részekben az ösztöneinek élő, kicsit könnyű nőnek tünt, de ezt bárokban, éttermekben, a saját lakásán művelte. De lám, abban a pillanatban hogy felfedezett némi friss húst, ezt a viselkedést azonmód bevitte a munkahelyére, csak nézek ki a fejemből, hogy ez lenne a SZABADSÁG? Szerintem nem! Egy menő irodában ez a viselkedést nem tudom elképzelni, sehol a Föld kerekségén.
Ebben is nem lép előre a sorozat, a régi fiuját elhagyta, mondjuk volt miért, kinézte ezt a gazdag pasit, és ezen rugóznak több rész óta.
Kép: nos ez talán komolyabb kép.

Illiona 2019 aug. 05. - 17:13:03 Előzmény edimir
(237273/239047)
Várom az Esőt!!!!

de közben persze Before We Get Married
spoiler
Ha a Nyugdijas Tervet önmagában vizsgáljuk, akkor az jó, hogy kibujt abból a nyuszi létből, amibe a szülei halálával, vagy a saját szüklátókörüségével belekerült.
Az hogy van egy jó szakmája, iskolai végzettsége, hogy talpraesett, ügyes - végre ki is tudja arra használni, hogy teremtsen - nem csak uj termékeket, hanem egy kis magánvagyont is. Ebben semmi rossz nincs. Én nem kivánok neki csődöt, vagy semmi rosszat, majd talál másik nőt. Végtére is a férfiak ebben az életszakaszban próbálkoznak, és kiteljesednek. Ez jár Nyugdijas Tervnek is.

A rossz viszont az, hogy mindezt Wei Wei pénzével teszi. (hiszen a 3 évnyi spórolás után a lakás az közös tulajdon) . Az hogy nem beszéli meg a lánnyal, az nem is opció: az ő kapcsolatuk Kehuan nélkül is tul van már a lejárati időn.
És emiatt nem bánom, hogy Wei Wei megint szakitott Kehuannal, mert még egyikük sem vágta el az előzőhöz füződő kötelékeit.
És ebben érzem a sorozat megrekedését, legalábbis erre az egy epizódra
Kép: Jasper Liu - bohóc!
8/10
edimir 2019 aug. 05. - 16:58:16 8/10 Előzmény Illiona
(237272/239047)
Before We Get Married
spoiler

Hogy sok lesz a maradék 3 rész? Talán, de szerencsére azért jócskán akad olyan mellékszereplő is, akinek érdekel, miként alakul a sorsa. Tudom, hogy a fő páros viszi a prímet, de azért jók a mellészereplők is, megérdemlik az időt. Annyira azért nem aggódom.

De nézzük a 10. rész főbb jeleneteit!
Az egyik fő kérdés a Shanghai-ban történtek volt. Morcos vőlegény, aki csak bosszankodni képes a menyasszony váratlan felbukkanásán. Kifakadás, hogy miért nem egyeztette vele a látogatás időpontját.
Ugyanakkor teljesen normálisnak véli, hogy Wei Wei megkérdezése nélkül vett fel új közös lakásukra a meglévő törlesztendő kölcsön mellé még jelzáloghitelt egy jókora summáról. Miért is? Hogy új cégének részvényeiből bevásároljon... természetesen Maesi ajánlata kihagyhatatlan!:(

Eddig se nagyon kedveltem Mr Nyugdíjas Tervet, de egyre inkább kibújik belőle a minizsarnok. Jó, ez egy kihűlt kapcsolat, nyilvánvaló, csak még nem akarja fel- beismerni. Ha még szeretné a lányt, nem így reagálna a váratlan érkezésére (se egy ölelés, se egy csók, csak bosszankodás).
Úgy tűnik, hogy az új cégénél... és főnökasszonyánál sem tette eddig egyértelművé, hogy a párkapcsolata nem pusztán vkivel randizgatni, hanem közvetlenül házasság előtt áll. Maesi jól érzékeli, hogy van itt akkora hézag, ahová befurakodhat... és tesz is róla, hogy a repedés szakadékká mélyüljön, ügyesen keveri a kártyáját.

Mr Nyugdíjas Terv fejét eléggé sikerül megkótyagosítania... kinevezés.. fizetésemelés, részvények vásároltatása.. eddig a férfi viszonylag szilárdan állt a lábán, most viszont kezd elszaladni vele a ló, főleg ezzel a részvény vásárlással. Ok, most úgy tűnik, hogy fut a cég szekere, de korábban Go Han figyelmeztette Maesit arra, hogy ne akarjon túl gyorsan, erőltetetten terjeszkedni, bővíteni, a nő mégis belevágott. Tehát nem lennék nagyon meglepve, ha mondjuk úgy a 12. rész táján Maesi új vállalkozása esetleg becsődölne... Mr Nyugdíjas Terv pedig futhatna a részvényei elértéktelenedésével a pénze után.
Csődbe ment cég, ergo nincs se vezetői állás, se magas fizetés, csak hatalmas adósság.
Jó, tudjuk, hogy a férfi borzasztó szorgalmas, jó szakember, tehát új állást találna, de vajon mennyire lenne elégedett egy esetleges alacsonyabb beosztással, kisebb fizetéssel? Maesi mellett belekóstolt a jóba... úgy tűnik, hogy nagyon is tetszik neki a dolog... szerintem az eredeti Nyugdíjas Tervhez már neki sem fűlne a foga....
Illiona 2019 aug. 05. - 15:49:47
(237271/239047)
Before We Get Married

spoiler

na végre sikerült megnéznem ismét , igaz 94 %-os leforditottsággal, de szinte minden világos mostmár.
Ugy tünik, azért a 13 rész is sok lesz a végére, ha nem tesznek bele ujabb fordulatot, vagy Wei Wei királynő nem tesz valamit, az örökös veszekedésen kivül.
Oké, igaza van, hogy teljesen szakitani kellett a volt vőlegényével, de ezen is többet rugózott, rugóztak, mint kellett volna, és abban is igaza van, hogy Kehuannal is el kell szakadniuk egymástól, ahhoz, hogy később meglegyen az a tiszta lap, amiről indulni lehet. Hiszen addig, mig ők kergetik egymást, ezzel csak a volt, 10 éves barátnőt hergelik, és mindenki azt fogja mondani, hogy elszedte a férfit tőle.
De ebben a részben már vártam volna valami történést, de ez elég kevés volt.
Amugy eddig 3 szor néztem meg, és még ha lesz rendes magyar felirat, akkor még ujra megfogom :)))))

Ja! a királynőséget nem a személyiségére értem, hanem a királydinnye szúrósságára!!! Nagy különbség!
Kép: Jasper Liu ugy csibészesen...
Illiona 2019 aug. 05. - 10:34:12 Előzmény edimir
(237270/239047)
Before We get Married

én a 10.-et 77 %-os angollal néztem meg tegnap este, de pont az érdekes részek azok, amig még rejtve maradtak. Remélem ma este már 100 %-os lesz.
De legalább már megérthető volt, ami a kórházban történt kettejük között, meg amikor visszajött, a repülőtéren mondott Wei Wei Kehuannak.
Sajnos napközben ma semmiképp nem nézhetem , felföljebb hang nélkül sutyiban, de még nem néztem ma, hol áll a forditás.
Jasper Liu: azért a googlee 100 képből 98-at ad ki ilyen mosolygósat, és talán kettőn komoly. De hát emiatt szeretjük.
8/10
edimir 2019 aug. 05. - 09:23:25 8/10 Előzmény edimir
(237269/239047)
Before We Get Married - 10. rész

Megnéztem. Így felirattal kiderült, hogy még keményebb, mint sejtettük. Megvárlak vele, addig nem írok róla.
8/10
edimir 2019 aug. 05. - 07:30:12 8/10
(237268/239047)
Before We Get Married - 10. rész

83%-on áll az angol felirat... kész, eddig bírtam cérnával... muszáj újranéznem annyival, amennyi van...
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 23:48:01 8/10 Előzmény Illiona
(237267/239047)
Ma vhogy kavarogtak bennem a gondolatok, mások számára talán bakugrásokkal...

Néhány napja beszélgettünk a Hold ​a palotában c. könyvről
https://moly.hu/konyvek/weina-dai-randel-hold-a-palotaban

Sok minden mellett az is zavart az olvasása közben, hogy egyrészt az autentikusságát, másrészt a fiatal Mej (későbbi Wu/Vu császárnő) intelligenciáját és műveltségét alátámasztandó néha adott helyzetekben Mejnek egy-egy Szun Ce idézet jut eszébe, ami alapján aztán cselekszik. A baj csak ott van az egésszel, hogy alkalmanként Mej cselekvéséből éppen az derül ki, hogy a Szun Ce citátumot nem értette meg..... Innét jött a mai hozzászólás... egy Koronaherceg "kötelező olvasmány"-ai közé biztosan bekerült Szun Ce is.... és biztosan alkalmazná is....

Bakugrás a gondolatokban. Miközben könyvtárban, könyvesboltban kajtatunk a legújabb történelmi regény után, ami kellően egzotikus... elfelejtkezünk a saját történelmünkről szóló régi könyvekről...
Tegnap fejeztem be Féja Géza: Visegrádi esték remekművét (1974-es kiadású!!!!) https://moly.hu/konyvek/feja-geza-visegradi-estek
Zseniális minden szempontból, tökéletes formaválasztás, alapos kutatómunka és olyan briliáns megvalósítás, hogy az empátiája, a következetes tisztessége előtt a legmélyebbre kell hajolni.
Talán más megállt volna a Tábornok és Kormányzó estéinél, hiszen a döntések, választások, mulasztások, hibák nagy vitáiból ez tartozik ránk a történelmünk révén, de Féja nem áll meg itt... jön a számvetés, a szembenézés többi estéje, ahol a vendéglátó az Ember, a Férfi, a Hím... és a "látogató" a nevét meg nem kapó szerelemgyerek és az egykor bálványozó fivér, akit kihasznált, feleségét elszerette.... ezek a nehezebb beszélgetések, itt már nem ugyanaz a gerinc, de a szembenézés őszinte... és így kerek, így teljes a kép....

Hmm, számvetés... történetírás, közvélemény "ítélkezése"/megítélése ... saját magunkban önmagunkról számvetés... vajon van ennyire korrekt, tisztességes, őszinte, felelősséget felvállaló? S vajon hajlandóak vagyunk-e az elfogadásra, a megértésre, a toleranciára, vagy csak elvárjuk a magunk számára?
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 22:31:24 8/10 Előzmény edimir
(237266/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung - Min Won Won
Spoiler

Már egyszer írtam a Második Államtanácsos fiáról, most kicsit visszakanyarodnék hozzá.

A két királyi herceg ragyogása kicsit beárnyékolja, pedig érdemes felfigyelnünk rá. Egyre jobban megkedvelem a karakterét. Az ő csendes lázadását. Látjuk a képességeit, ismerjük az elkötelezettséget, mégis mindig csodálnom kell, hogy milyen kiválóan megtalálja a maga útját ahhoz, hogy ne kelljen meghasonlott lélekkel élnie.

Azért nem egyszerű a Második Államtanácsos fiának lenni. Tudni, hogy az apám nem pusztán csak részese, de egyik fő alakja az ország lezüllesztésének. Minden tettét erkölcsileg mélyen elítéli a fiú.

Hogyan lehet így élni? És itt jön az, amit én Min Won Won csendes lázadásának neveztem el magamban. Nem nyílt szembenállás, de vhol lényegét tekintve mégis egy saját út választása.

Mindjárt az 1. lépés, hogy anno bizonyára a legmagasabb pontszámot szerezhette meg a vizsgán, de mégsem olyan hivatalra törekedett, amelyben a hatalomba való emelkedésre nyílik majdan lehetőség, nem az apja nyomdokán kíván lépkedni... nem, ő egy olyan hivatalt választ, ami látszólag teljesen passzív, nem irányítja, befolyásolja a történéseket, hanem csupán lejegyzi. DE!!!!

DE ezt a történészi pályát nagyon okosan választja magának. Látszólag eleget tesz az apai elvárásnak, hiszen udvari hivatalnok lett, de ugyanakkor kivonja magát a napi politizálásból, nem kell egyik frakcióhoz sem csatlakoznia, megőrizheti függetlenségét, szabad szellemét.

A passzivitása is csak látszólagos. Hiszen nagyon is tudatosan használja fel és ki történészi munkáját arra, hogy a "saját vélemény" lejegyzésével a "Sachaek"-ben az utókor számára leleplezze a valóságot, így tkp. az apja szerepét is az ország tönkretételében. Tehát fellázad az apa ellen úgy, ahogy teheti, higgadtan, okosan és önérzetét megőrizve.

Eddig sikerült elhárítania a házasságot, pedig ő lehet apja révén a legkapósabb agglegény (nem emlékszem, hogy bárki említené, hogy már házas). Ez is a csendes lázadás része, hogy ne legyen házassága apja politikai szövetségkeresésének, hatalmi ambíciói megerősítésének eszköze.

Úgy tűnik, a Második Államtanácsos eddig még elnézte fia csendes lázadását, még nem akarja őt is "betörni", mint ahogy a Koronaherceget a Király.... még türelmes, talán csak az események kedvező fordulatára vár, addig jegeli a dolgot, hogy majd akkor kényszerítse a fiát, amikor eljön a várt pillanat.

Úgy tűnik, hogy azért Goo Hae Ryung-nek máris sikerült kimozdítania a látszólagos passzivitásból Min Won Wont. Nagyon tetszett a jelenet, aminek tkp. a hivatali szolgák "szrájk"-ját kéne elsimítania.
A szokásnak megfelelően indul a dolog, megvendégelni őket, étellel-itallal puhítani az ellenállást.
Viszont az, ahogy megakadályozza, hogy Goo Hae Ryung kénytelen legyen térdepelve bocsánatot kérni.... no, ott már végre ha csak egy morronásra is, de kitör a mindig fegyelmezett Min Won Won.... aztán jön a blöff a visszaéléseket rögzítő könyvvel.... hmm, milyen remek partner ebben Goo Hae Ryung, milyen jól veszi a lapot!:))))

Aztán a kettejük közötti beszélgetés... Hát igen, Min Won Won lebukik!:)))) Kiderül, hogy nem csak egy bajkeverőt lát a lányban. És igen, Goo Hae Ryung is egy pillanatra bepillanthat a férfi rideg, zárkózott álarca mögé...

Talán Min Won Won lesz a Mester, aki megérteti a történészi hivatásban rejlő lehetőséget Goo Hae Ryung-gel, mutat egy utat, ahol ő is megőrizheti független szellemét, önérzetét, ahol ő lázadhat minden rossz ellen ezen a kivételes módon.
Illiona 2019 aug. 04. - 21:28:03
(237265/239047)
Hirugao japán film
Ma letöltöttem a Love Affairs in the Afternoon japán verzióját , hogy megnézhessem mi is lesz a vége.
Nem csak a sorozatot találtam meg, hanem egy mozifilmet ugyanezzel a cimmel: Hirugao.
A film ugy illeszkedik a sorozathoz, hogy ugyanazt a történetet mesélik el, hogy mi történt 3 évvel később.
Érdekes film, nagyon szép környezetben forgatták, a szereplők kivétel nélkül szuperek.
Csakhát az a fránya happyend...

Amikor Koreában voltam, 2016 novemberében, akkor voltunk egy miniparadicsomot előállitó növényháznál, ami a világvégén volt, ahol a tulajdonos meghivott ebédelni, akkor ott a helyi vendéglőben ugy köszöntek nekünk, ott az a szokás :"ettél ma már rizst? "
Ennek mintájára szoktam itthon is kérdéseket feltenni.
A mai kérdésem az volt, hogy "sirtál már ma?"

Azt hiszem ez volt 2, japán film amit megnéztem, néha brutális az ahogy a történéseknek zajlanak.
Szokatlan nekem maga a hangzás is.
Mégis megérte, igaz a film után kellett egy óra, hogy észhez térjek.
Kép: a mozifilm plakátja
Illiona 2019 aug. 04. - 19:26:32
(237264/239047)
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Spoiler

Azért ez a sorozat az megitésem szerint nem megy bele ennyi mélységekbe, csak olyan kis könnyebb lélekzetű.
Emiatt ezekre nem is tudom érdemben válaszolni.
lehet hogy később még lesz komolyabb is, de én magam, ezt nem hiszem.
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 16:09:41 8/10 Előzmény edimir
(237263/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Koronaherceg - Song Sa-Hee, az előkelő történész tanonc kisasszony

A közöttük lezajló párbeszédre visszautalva, az jutott eszembe, hogy ez a Koronaherceg részéről egyfajta puhatolózás, hátha a Song Sa-Hee-ből lehetne az ő "visszatérő kém"-je...

Szun-Ce így ír A hadviselés törvényeiben a kémek alkalmazásáról, 5 fajta kémet különböztet meg, ezek egyike a "visszatérő kém": "visszatérő kém az, akit az ellenség kémei közül választunk ki és fogadunk szolgálatunkba..."

Hogyan tegyünk rá szert? "Fel kell ismernünk az ellenségnek azokat a kémeit, akiket a mi kikémlelésünkre hozzánk küld, követni kell és előnyökkel kell kecsegtetni őket, irányítanunk kell és magunknál kell tartanunk őket, mert így visszatérő kémeket tudunk szerezni és alkalmazni."

Tkp. a többi fajta kém megfelelő alkalmazásához is ő jelenti a kulcsot, ő a legfontosabb: "Az ő segítségükkel ismereteket szerzünk ahhoz, hogy helybeli kémeket és belső kémeket tudjunk találni és szolgálatunkba állítani; az ő segítségükkel jutunk elég ismerethez annak érdekében, hogy a halál kémei jól végezzék megtévesztő munkájukat, hogy hamis hírekkel tudjuk az ellenséghez küldeni őket; és az ő segítségükkel szerzünk ismereteket ahhoz, hogy az élet kémeit alkalmas időpontban tudjuk kiküldeni. Az ötféle kém szolgálatában az a legfontosabb, hogy mindenképpen ismeretekhez jussunk. S minthogy az ellenségről való ismereteink mindenekelőtt a visszatérő kémektől függenek, azért a visszatérő kémekkel feltétlenül bánjunk nagylelkűen."

Lám, lám, az információ hatalom... és ezt se mi találtuk fel.:)))))))))))))))))))))))))))

"....a bölcs fejedelem és a kiváló hadvezér mindig képes legyen rá, hogy nagy tudású embereket a kémeivé tegyen, s akkor nagy tetteket fog véghezvinni. A háborúban ez a legfontosabb; a hadsereg a kémekre támaszkodva tud helyesen cselekedni."

Song Sa-Hee képességei nem lebecsülendők, fegyelmezett, intelligens, jó családi háttér, ambiciózus...
hmm, nem lehetne belőle elsőrangú "visszatérő kém"? A Koronahercegnek megéri a próbát.... talán még azt is, hogy megfizesse azt az árat, amit a nő kíván cserébe.

SZUN-CE : A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI (Szun-ce ping-fa) / Fordította: Tőkei Ferenc
Forrás: http://mek.oszk.hu/01300/01345/01345.htm
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 15:23:04 8/10 Előzmény edimir
(237262/239047)
Off
Spoiler

Persze lehet, hogy a kis Herceg felnő Koronaherceg bátyja mellé, védelmezett öcskösből támogató fivér lesz. De a 3 karakter plakátján szereplő 1-1, a karaktert jellemző mondat a karakter számára való prioritást hivatott kifejezni.
A Koronahercegé a tipikus "jó" uralkodóé.... (egyébként ügyes kis mondat:" Bár az emberek elárulják a nemzetet, nem árulom el az embereket.")

Goo Hae Ryung és a Herceg mondata egymásnak szól, kettejük kapcsolatának korlátát és annak nem elfogadását fogalmazza meg.

Mert Goo Hae Ryung a szerelmük útjába maga is állít egy gátat, a hivatását.

Még a menyasszony képzésen vágták Goo Hae Ryung fejéhez, hogy a helyes női viselkedés, ha a lány nem tesz rosszat és nem nagyszerű, azaz képességet elrejti. Goo Hae Ryung erre képtelen, számára épp az az éltető, ha képességeit fejlesztheti, ha használhatja őket.

Még nem érti igazán sem a történetíró feladatát és felelősségét, de nem kétséges, hogy apródonként felismeri, onnantól pedig teljes szívével elköteleződik mellette.

Hogy mi is ez? A jelen és a jövő felé való mély elkötelezettség. Tudósítani a jelenről, híven bemutatni, egy nemzet emlékezetét létrehozni a jövő számára...
Hmm, ahogy Min Won Won-tól láttuk... aki minután precízen feljegyezte a királyi tanácsban elhangzottakat, utána személyes véleményét is hozzáfűzi, hogy rámutasson az elhangzottak mögötti valóságra. Nem holmi írnokocska, egyfajta jegyzőkönyv vezető, hanem egy olyan vki, aki a szűkséges feljegyzésen túl átlátja a dolgokat, van benne elég éleslátás, bátorság, független szellem, hogy többé váljon.

Hmm, vajon az elkötelezett történész és a szerelmes nő konfliktusa hogyan oldható fel? A Herceg talál-e utat a konfliktus feloldásához?

8/10
edimir 2019 aug. 04. - 14:38:34 8/10 Előzmény Illiona
(237261/239047)
Off
Spoiler

Evidens, hogy a sorozat két főszereplője Goo Hae Ryung és a "kis" Herceg Lee Rim. A sorozatról készült első plakátok is ezt sugallják...
http://blog.asianwiki.com/korean-dramas/first-photos-for-mbc-drama-series-rookie-historian-goo-hae-ryung
Két szép fiatal köszön vissza a plakátról, ruhájuk színvilága világos, derűs, egymással harmonizál.. mögöttük a virágzó fácska... mintha "Maehwa" szerelmes regénye elevenedne meg általuk, válna valósággá....
Tehát szerelem. Kiindulópontként kapjuk, hogy a páros egyike sem ismeri a szerelmet. A "kis" Herceg mások szerelmi élményei felhasználásával írja szerelmes regényeit. Goo Hae Ryung pedig a bátyja mellett szeretne vénlányként megöregedni könyvek olvasásával töltve élete hátralévő napjait.

Könyvek. Mindkettőjük életét a kiinduláskor kitöltik, csak másként. Könyvet írni/könyvet olvasni.. az érem két oldala... de midkettejük számára ez az életük egyfajta ürességének kitöltése, ugyanakkor egyfajta menedék, a saját kis világuk. Mindkettejük felett ott áll egy-egy báty, aki eddig védelmezte őket, próbálta a saját kis világukat megóvni a külvilág ridegségétől, csapdáitól, szennyétől.

Mint ahogy az is evidens, hogy Goo Hae Ryung és a "kis" Herceg Lee Rim karakterfejlődésében helyet fog kapni a köztük kialakuló szerelem. Ugyanakkor a maguk kis védett közegét is elhagyják, kezdenek kilépni a báty védelmező szárnyai alól, a saját útjukat járni.... jönnek a nehézségek és a próbák....
Természetes, hogy ők maguk is változnak, vmilyen irányban fejlődnek...

Számomra az a kérdés, hogy Lee Rim fejlődése a szerelméért mindenre hajlandó férfié lesz-e, aki ehhez a harchoz mozgósítja belső értékeit, acélozza meg magát... és itt megáll.... vagy tovább megy a fejlődés útján, már nem kizárólag egyetlen szeretett nőért küzd, hanem egy ország népéért....

Hmm, a sorozat három karaktert bemutató plakátja egyelőre azt sugallja, hogy "megáll", a Koronaherceg a népért való küzdelem letéteményese....
http://blog.asianwiki.com/korean-dramas/character-posters-for-mbc-drama-series-rookie-historian-goo-hae-ryung
Illiona 2019 aug. 04. - 13:39:09
(237260/239047)
Love Affairs in the Afternoon 10 epizód vége:
Spoiler
egy szövegrészlet:

"egy sóbaba megkérdezte a tengert,
"Ki vagy te"
a tenger válaszolt:
"Ha szeretne megismerni, mártsa belém a lábát"
"Sóbaba, ki vagy te?" - kérdezte a tenger.
"Én vagyok a tenger. És... én vagyok Te."
Illiona 2019 aug. 04. - 09:00:08
(237259/239047)
Spoiler

Azért egy dologról még nem esett itt szó, ami azért mindent el fog dönteni. A sorozat 1. szereplője Lee Rim herceg, és nem a trónörökös.
Valamiért biztosan tudatosan gondolták igy a készitők, de a végéig való szerepeltetés, és valamiféle jellemfejlődés csak a "kis" hercegnek áll.
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 02:05:31 8/10 Előzmény Illiona
(237258/239047)
Off
Spoiler

Három okból nem örülnék, ha ilyen fordulatot venne a történet.

Tényleg kedvelem a Koronaherceg karakterét, márpedig a fordulat azt jelenti, hogy szépen (vagy kevésbé szépen) eltűnik a sorozatból, baleset éri, megölik, netán a király v. a második államtanácsos iktattatja ki vmi módon.

Ha a Koronaherceg kiíródik a sorozatból, akkor természetesen a kis Hercegünknek kell a helyébe lépnie... Ahogy a próbák edzik, úgy tűnik el a kedves kissé naiv lénye és erősödik meg, válik a gondtalanból a problémák megismerőjévé és megoldásuk felvállalójává.... és ezzel az eddigi könnyed/humoros hangvétel is ki fog kopni a történetből, ha esetleg nem is egészen, de jönnek majd a fájdalmasabb, keményebb részek....

És természetesen Goo Hae Ryung-gal is megváltozik a kapcsolata, a lány biztosan a segítőjévé válik az új kihívások közepette... a "Maehwa"/"Sparrow" ugratások is eltünedeznek majd....

Hmmm, persze a "fordulat" biztos tartogatna a történet számára újabb impulzusokat, amivel fel lehet dobni, hogy ne üljön le. Hiszen a jövő heti 4 résszel jutunk el még csak a sorozat feléig, tehát túl sok van még hátra.

Önző dög vagyok, egy laza, könnyed kis sorozatként akarom/akartam nézni kikapcsolásként, sok nevetés, kevés intrika.... nem örülnék, ha az arányok változnának
Illiona 2019 aug. 03. - 21:35:34
(237257/239047)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Ma ment le a 10. epizódja, és továbbra is izgalmas, érdekes, nem klisés.
Nem is irok a történetről, mindenki nézze meg maga, hanem csak egy kivágott képet teszek fel.
M i van, ha félrelépünk, és azután egy séta alkalmával összefutunk a titkos szerelmünkkel, ahogy ő is a párjával sétálgat. Kötelező mosolygás, üdvözlés stb... Odaverődik egy alkalmi fotós, és megkérjük, csináljon már egy képet. (titkos vágy, kitenni a nappaliba, és naponta százszor ránézni).
És a fotó elkészül!

Illiona 2019 aug. 03. - 21:27:14 Előzmény edimir
(237256/239047)

Miért is? a koronaherceg gyerekkora óta készül a királyi szerepre, de hogy majd milyen király lenne, azt nem tudhatjuk. Azért eléggé befolyásolják a külső körülmények, háborúk, éhinségek, hiedelmek, a különféle frakciók, a Noronok, stb. Az hogy felkészült, nem garancia a sikeres országvezetésre.

De a kis herceg lehet hogy ösztönből kell cselekednie, és néhány jó tanácsossal simán elkormányoz.
Épp arról beszéltünk korábban, hogy a 2. államtanácsos már kémeket is rakott a palotába, már mindenki kiépitette a hatalma biztositását a trónralépés utánra.
Nos hercegünk semmi ilyenmivel nem rendelkezik, vagyis lehet övé a pálya.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:45:43 8/10 Előzmény edimir
(237255/239047)
Off
Spoiler

Most, hogy a Haechi-t emlegettem, egy nagyon fura ötlet kattant be...

Ugyebár eddig láttuk a Koronaherceget, akit mind neveltetése, mind képességei predesztinálnak a trónra, rá mondanánk, hogy az Isten is jövendő királynak teremtette. Az öccse eddig a valóságtól elzárt kis világában élt, ahol regényírással védekezett az unalom ellen... Ő a "szép", jókat mosolygunk a világ dolgaiban való járatlanságán, apró kis örömein, amikbe most már jócskán beletartoznak a Goo Hae Ryung.hoz kapcsolódó történések...

Kedvelem a Koronaherceg karakterét, de mi most a kisördög kezd sugdosni a fülembe... mi van, ha jön egy Haechi -s fordulat, azaz a jól ismert forgatókönyvi húzás, miszerint végül az kerül trónra, az lesz az igazán nagy formátumú király, akiből kezdetben ki sem néznénk, akivel a többiek sem számoltak soha komolyan?

A 13. rész előzetesében felbukkanó képek alapján látjuk, hogy a király büntetésből a himlő sújtotta országrészbe küldi a Herceget. Nagyon szeretném, ha ez nem annak a bizonyos "út"-nak lenne az első állomása, amely a belső fejlődése, a rejtett képességek felszínre töréséé, ami aztán az uralkodásra teszik majd a legalkalmasabbá.

Jaj, nagyon nem szeretném ezt a fordulatot!!!!

8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:23:14 8/10 Előzmény Illiona
(237254/239047)
Off
Spoiler
Ok. Jól hangzik a forradalmár /birka reláció. De azért a Koronaherceg nagyon is felelősséget érez az országért, ahol folyamatosan kell beavatkoznia hatékonyan az ország gondjaiba, árvíz, éhínség.. stb.
A "birkaság"-ot most sem saját maga miatt vállalja, hanem a köz érdekében, mert csak így képes tenni.
Tisztában van a mozgástere korlátaival. Épp Goo Hae Ryung petíciója mutat rá arra, hogy az udvari életben mekkora összefonódások vannak, amiért minden a gyakorlatban ellehetetlenül, miközben csak a korrupció virágzik. Itt nem elég egy-egy hirtelen "forradalmár" lépés. A Haechi épp azt mutatta, hogy mennyire jól elő kell készíteni a változást. A Koronaherceg egyelőre még csak amolyan tűzoltó munkát tud végezni, de biztos, hogy többet, mélyrehatóbbat szeretne.

Megjegyzem, ez a Ho-Dam regény talán aláásná a jelenlegi király és a második államtanácsos helyzetét. Talán Im királyné bízott abban, hogy a regény segítségével mind több embert tud a jelenlegi király mellől eltántorítani, aztán esetleg egy lázadással megszabadulni tőle. Im királynét fűti a bosszúvágy. De szerintem a Koronaherceg (bár van benne jócskán spiritusz), ám jóval szélesebb látókörű és átfogóbban gondolkodó a gyűlölködő nagyinál.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:00:24 8/10 Előzmény Illiona
(237253/239047)
Micike!:)

Isten éltessen!:)))))))))

KÉP: - felirat - !!!!!:)))))))))))
Virág helyett ... ugye, nem bánod?:)
Illiona 2019 aug. 03. - 17:39:00 Előzmény Riamara
(237252/239047)

spoiler

edimirnek is!

Igen, ez elképzelhető!
Erre én mondjuk nem is gondoltam!
az hogy a királyné óvná az unokáját, nos inkább élnék forradalmárként csak egy hetet, mint jó birkaként 30 évet.
Amugy meg a királyok szavatossága gyorsan szokott lejárni, vagyis a trónörökös igenis dönthetett úgy, hogy vállalja a veszélyt.
A kis történész lány esetében valóban van mitől félni. de van szerelem is, és az is befolyásolhatja őket. Mert abban az udvarban valakit találni, aki érdek nélkül szeret, nem könnyű. ha meg még az egyiknek legalább valamiféle érdeke is van, akkor méginkább.
Ez a királyné amugy annyira ellenszenves, hogy szinte futkos a hideg tőle a hátamon, nem tehetek róla.
Illiona 2019 aug. 03. - 17:28:26
(237251/239047)
Before We Get Married 10.

spoiler

itt ebben a helyzetben egyénként szerintem nem a két lány helyzetét kell összehasonlitani, hanem Che Kehuan és a 10 éves barátnője karrier tekintetében elfoglalt viszonyát.
Kehuan ez idő alatt keményen dolgozott, elért egy társadalmi poziciót, ismertséget, megbecsülést, de nam a saját cégében, hanem alkalmazottként valahol. Most a volt barátnőjét pont ilyen magasra emelték a tulajdonosok, sőt szinte magasabbra. Ez nem állami vállalat, hogy demokrácia van, hanem magánvállallat, és egy tulajdonosnak joga van igy dönteni, és az alkalmazott pedig vagy elmegy, vagy behódol. Nem hiszem hogy Cha Kehuan behódolna, de majd "möglássuk".
A kis volt barátnő ilyen kinevezése akkor is kemény.
De ezek a kis alányúlások, megsegitések lehetnek sikeresek ideig óráig, de a piac amugy kegyetlen, és kiszüri, hogy ki az odavaló és ki nem! Csak idő kérdése. Amugy a régi barátnő nem hülye, valószinűleg gyorsan beletanulna, nem szabad leirni.

Itt a sorozatban Wei Wei soha nem volt Kehuan szintjén, ő csak egy vállalaton belüli kis csoportban volt, csak most kapta ezt a magasabb szintű feladatot, de itt is Jessica alatt van rangban.
Csak emlékezz vissza arra a párbeszédre, amit Han Kefei mondott a lány volt barátjának, Li Hao Yinek amikor kiderült az eljegyzés. Hogy neki kell elmenni a cégtől, mert ő talál majd munkát, mert magasabb az iskolai végzettsége, de Wei Wei nem.
Persze ezt csak a munkában elfoglalt helyzetükre értem, nem az személyiségük elemzésére!!!!!!

Kép: Jasper Liu. Ma van Micike szülinapja, fel is köszönteném, ha egyáltalán valakit is köszöntgetnék. De őmiatta választottam ezt a virágos képet.... :))))

8/10
edimir 2019 aug. 03. - 12:33:16 8/10 Előzmény Illiona
(237250/239047)
Off
Before We Get Married 10.rész
SPOILER

Az angol felirat még mindig csak 8 %-nál tart.:(

Az üzleti befektetések közvetítéséhez sem árt azért a üzleti tapasztalat. Aláírom, hogy az Exbarátnő a partikon megismert üzletembereket, esetleg bájcsevegett velük, vmilyen kapcsolati tőkére így szert tett, de ez fényévekre van Go Han ismeretitől, aki az elmúlt 10 évben megfeszített munkával követte nyomon az egyes cégek , a piac alakulását, kísérte figyelemmel a trendeket.

Igen, Wei Wei-ben ott az őszinte figyelem mások felé. Ezért is jut eszébe a nagybácsival megrekedt tárgyalás során, hogy a kifogott halakkal lendítse ki a megfeneklett ügyet. Mert csak ő figyel fel arra, hogy a nagybácsi nem csak üzleti partner, hanem egy szenvedélyes horgász is egyben.
Ilyen fajta hozzáállást az Exbarátnőtől hiába is várnánk. Önmagát is becsapja, áltatja. Csak ahhoz ért, hogy hogyan apelláljon mások felelősségérzetére, kihasználja az érzelmeiket önzőn. Ügyesen ravaszkodik, keveri azt a bizonyost... De emellett nagyon instabil érzelmileg, kitörhet, összeomolhat, irracionálisat léphet. Azért egy ilyen embernek döntési jogot adni egy magasabb szinten az üzleti életben... jó nagy rizikó. A körülugrált elnökné sem látott az általa támogatott Exbarátnőbe.....

Go Han és Wei Wei közös vállalkozása? Még van hátra 3 rész, akár....:))))))))))))))))) Jó páros lennének a magánéletben és az üzletben is.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 11:57:33 8/10 Előzmény Riamara
(237249/239047)
Off
Spoiler
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Éppenséggel akár ő is lehetne a szerző. Belegondolva egész jó tipp. Az biztos, hogy a nagymamival jól megértik egymást, tehát a konspirálás nem kizárt. Talán a Koronaherceg részéről meg is lenne a merészség, hogy egy ilyen könyvet megírjon, de Im királynő vajon merné-e kockáztatni az unokája életét azzal, hogy támogatja ebben az életveszélyes vállalkozásban? Mert lebukás esetén nem csak a koronahercegi rangot bukja, hanem vszínűleg száműzik, esetleg titkon az életére törnek. A Király jelenleg még beéri azzal, hogy betörni akarja a Koronaherceget, még hiszi, hogy kezessé teheti. De egy Ho-Dam féle szerzőség már olyan nyílt szembeállás lenne, amire a Királynál biztos, hogy nincs kegyelem. 20 évvel korábban sem volt szívbajos a hatalom megszerzése érdekében. Most a megtartásáért se lenne. Az, hogy a Koronaherceg a fia, az nem számít.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 11:40:39 8/10 Előzmény Illiona
(237248/239047)
Off
Spoiler

A Koronaherceg minden, csak nem gyengeelméjű. A feleségéről is tudja, hogy a Második Államtanácsos kéme, akkor ebben a történésznek állt nemes kisasszonyban vakon megbízna? Eleve tudja, hogy miért alkalmazták a női történészeket az udvarnál. Érzékeli, hogy Song Sa-Hee a maga módján nagyon fegyelmezett, okos vki, fel akarja térképezni a nőt és a szándékát. Tudja, hogy az udvarban mekkora óvatosságra van szüksége bárkivel szemben.

Ágyas. Én is erre tippeltem Song Sa-Hee terveként. A kinevezés átvételekor meg is érinti a Koronaherceget.
Igaz, a Koronaherceg tele van lefojtott érzelmekkel, indulatokkal, egyelőre viszonylag jól kordában tudja tartani a heves természetét... ebbe éppen az érzéki vágyak is benne lehetnek, elvégre a felesége ágyát messzire elkerüli, egy ágyas tehát benne lehetne a pakliban.... de nem hiszem, hogy a Koronaherceg nem gondolná-e meg ezerszer is egy ágyas kiválasztását, tudja, hogy abba is bekavarhat a politika.
Song Sa-Hee azért nem csinálja rosszul. Ügyesen taktikázik. Először felhívja magára merészen a Koronaherceg figyelmét, aztán pedig megmutatja, hogy a szópárbajban is méltó társa tud lenni a férfinak, mind észben, mind fegyelmezettségben... Behódoló szép nővel tele az udvar... meg a padlás::)
A magatartásával kitűnik közülük.