Illiona 2019 aug. 03. - 08:42:22 Előzmény edimir
(237245/239045)
Before We Get Married 10.rész
SPOILER
Én is megnéztem tegnap este még, és nagyon tetszett.
Bár szerelmespárunknak semmi forróbb jelenete nem volt, de igy legalább nem ömlött ki több sör sem - ez megnyugtató.
Az, ahogy bárban Sanghaiban énekelnek, az benne volt egy előzetesben, igy nem lepett meg. Végül is ez kapcsolat már mondhatjuk, elfáradt, ezzel az örökös spórolással, és lám amikor már nem kellett volna spórolni, akkorra meg már érzelmek sem maradtak.Nem véletlen, hogy mindkét részen megjelenik a "kisértés".
Majd túlteszi magát rajta a fiú is, egy 3 éves kapcsolatot akkor is meg kell gyászolni, ha oka volt a szakitásnak, csak idő.
A 10 éves barátnőn viszont én is meglepődtem. Annyira édes, aranyos volt Wei WEivel, hogy el sem hittem. Mind az esküvői szalonban olyan benyalós volt, ellenőrizni akarta, hogy a lány BIZTOS menjen férjhez, majd a jó állását otthagyva egyből befektetési tanácsadó lesz.
Jó, ehhez nem kell a szakmához feltétlenül érteni, elég ha vannak jó alkalmazottaid, és Taivanon (meg egész Kinában) rengeteg alkalmazott van, ennyi bele is férne a tulajdonos részéről.
De igy legalább ott tudják hagyni az egész kocerájt, és kezdhetnek uj tiszta lappal, uj saját cégben. De ehhez a döntéshez nekik is kell a pofon, magától nem megy.
Azt biztosan meg fogják mutatni, hogy Wei Wei kommunikációja mennyivel hatékonyabb, mint a 10 éves barátnő benyalizós, kedveskedős modora. Erre volt jó példa is a partin való részvétel.
Kép: Jasper Liu...
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 06:18:00 8/10 Előzmény edimir
(237244/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

A Herceg még csak kapiskálni kezdi, hogy a Ho-Dam állhat a nagy könyvbetiltások mögött, de hogy miről szól, arról nincs fogalma. A Koronahercegnek annál inkább lehet, azért is óvja öccsét a további kutakodástól. A Koronaherceg jóval többet tudhat, mint amennyit sejtetni enged.

Érdekes volt a Koronaherceg párbeszéde Song Sa-Hee-vel, hogy miért jelentkezett előkelő, vagyonos család kisasszonyaként női történésznek. Mindketten roppant tárgyszerűen, tételesen sorolják fel az indoklást, hideg logikával... A Koronaherceg tökéletesen tisztában van a kisasszony családjának vagyonával, rangjával, kilátásaival, a kisasszony pedig pontról pontra rámutat, hogy mindezekből nőként valójában semmi sem az övé.... Lám, a Második Államtanácsos kémje igenis szeretne vmit saját révén birtokolni, a családjától függetlenül.... Vajon mire vágyik igazán?
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 06:00:11 8/10 Előzmény edimir
(237243/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9 - 12. rész
Spoiler

Nos, úgy tűnik, tévedtem. Vszínűleg nem Goo Jae-Kyung, kedvenc történésznőnk bátyja lesz Im királyné palotán kívüli embere, hanem a herceg eunuchjának felesége, a titokzatos Mo Hwa.

Elég furcsa volt egy újabb "20 évvel ezelőtt" jelenet, ahol összevarrja ez a bizonyos Mo Hwa a sebet, mintha vmiféle orvosi vizsga, v. bemutató kezelés lenne. Az egyik részvevő pedig Goo Jae-Kyung.
Úgy tűnik, hogy közel álltak akkoriban egymáshoz. Hmm, vajon ezért nem nősült meg a férfi azóta sem?

És mi ez a helyszín: Seoraewon???? Vmi orvosképző?
A Jejungwon alapítására még közel 80 évet kell várni, vagy az első nyugati típusú kórház előtt is volt már vmiféle kezdeményezés a nyugati orvoslásból átvenni eljárásokat, azt tanítani?
Mondjuk azt látjuk, hogy különböző nyugati könyvek forognak kézen, a tudományos kiadványok között lehet sebészeti is leírással/ábrával, abból akár autodidaktaként is elsajátíthattak egyszerűbb eljárást, amit aztán kipróbáltak a gyakorlatban.

Olyan nyugati orvosláshoz kapcsolódónak tűnik számomra a sebvarrás. Úgy rémlik, mintha a hagyományos koreai orvoslásban csak gyógynövénypépet tennének a sebre és aztán bekötöznék.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 01:24:07 8/10 Előzmény edimir
(237242/239045)
off
Before We Get Married - 10. rész
Spoiler

Felirat ugyan még nincs, de még így is meg kell nézni az új részt. Nem voltam egyedül a türelmetlenségemmel.:))) érdekes volt látni, hány nyelven reagáltak a nézők azonnal a történésekre.
Úgy tűnik, már a "bocsánat" szót kezdjük megjegyezni kínaiul.... azt mindenki kapásból kiszúrta.:)

Természetesen kíváncsiak vagyunk a levél tartalmára. Bár a gyűrű visszaadása az előzetes alapján várható volt, de azért a jelenet mégis sokat elárult a jegyespárról. Mr Nyugdíjas Terv szerintem egyszerűen nem hiszi el, hogy Wei Wei tényleg szakítani akar. Túlságosan hozzászokott ahhoz, hogy a lány korábban mindenben annyira alkalmazkodott hozzá, elfogadta az ő elképzeléseit, hogy olyan rendes és megbízható.
Hmm, tudom, nem vagyunk egyformák, eltérő a vérmérsékletünk, de az állítólag szeretett nőt így kiengedni az ajtón???????

Nem hittem volna, hogy egyszer csak felbukkan az a bizonyos "nagybácsi". Jellemző, hogy Wei Wei találja meg vele a hangot.

Amitől kiakadtam, az az Exbarátnő avanzsálása. A főiskola elvégzése után egy napig nem dolgozott, csak élősködött Go Han nyakán. Semmi munkatapasztalata, csak a főnök feleségénél nyalta be magát, erre felbukkan Go Han főnökeként az üzleti tárgyaláson, ráadásul osztja az észt. Ez szegény Go Han eddigi munkájának, fáradozással felépített karrierjének a megcsúfolása... nem kell dolgozni, jól teljesíteni, elég a nyelvcsapás!!!!!
És ez a kis idétlen tyúk, az Exbarátnő... mégis mit képzel, így visszaszerzi a férfit? Netán sakkban tarthatja? Tönkreteheti a munkahelyén Wei Wei-t? Ez a nő már kezd mániákus lenni. Hol a húga, hogy helyre tegye????? Zgyebár Go Hannak megígérte, hogy vigyáz a nővérére, hát bizony nem ártana, ha ezt hatékonyabban tenné, netán orvosi segítséget is igénybe venne hozzá, mert ez a nő ön és közveszélyes kezd lenni....
8/10
edimir 2019 aug. 02. - 23:12:44 8/10 Előzmény edimir
(237241/239045)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

A történet hihetetlenül gyönyörű, megismerni mindenképp érdemes, hiszen a négy nagy kínai népmese egyikéről van szó. Nem véletlen, hogy szinte minden formában feldolgozásra került: kínai opera, film, anime, filmsorozat. A készítők között találunk japánt, tajvanit, szingapúrit, hongkongit és persze kínait is.
Az 1992-es tajvani sorozatot olyan nagy sikerrel mutatták be Kínában, hogy népszerűsége 20 évvel később se halványodott. Ezért a kínai készítők ennek az 1992-es sorozatnak vásárolták meg a licenszét, igyekeztek kicsit "modernizálni", az 50 részt 36-ra redukálták, központba az örök szerelem változatlanságát állították.

Nagy bátorság kellett egy ennyire népszerű sorozatot újra elkészíteni. Nem láttam az 1992-est, ezért nem tudom összevetni a mostanival, de a technikában azóta olyan nagyságrendű változás történt, ami a készítőknek a látványvilág újraalkotásában adhatott volna egy plusz lehetőséget. Ezzel számomra adósak maradtak, a számítógépes effektusok néha egy régi videojáték szintjén mozogtak. A megjelenítésben, ízlésben biztosan eltér a keleti és a nyugati, de számomra alkalmanként a Disney giccs köszönt vissza, persze ez kizárólag a saját érzetem volt. Ugyanakkor néha varázslatosan szép a képi világa.

A történet. A kínaiak számára a legismertebb mese, ott van a hétköznapjaikban, számunkra nem csak egy egzotikus történet, hanem igazi kincsestára a kínai mitológiának, ünnepeknek, költészetnek, folklórnak, felbukkannak benne a különböző vallások elemei.

Számomra mindezek mellett elsősorban az emberről mondott el sokat. Elgondolkodtató volt a "Szívdémon" ereje, s amiből táplálkozik.... Hogy milyenek is vagyunk mi emberek, mennyire könnyen elfelejtjük a jót, amit velünk tesznek, mennyire vagyunk tele előítéletekkel, féltékenységgel, önzéssel...
Ugyanakkor ott a szerelem, a barátság, az önzetlen jóság.....

Számomra nagyon izgalmas volt Fa Hai, a buddhista szerzetes alakja... magamban el is neveztem "Fafej"-nek.:) A megtisztítom a világot a démonoktól küldetés... Hmmm, de közben hiányzik belőle a legfontosabb, az empátia. Nem véletlen, hogy képtelen legyőzni a "Szívdémon"-t!

Az 1992-es sorozat licenszében a dalok is szerepeltek, így A Thousand Years' Wait is.
Nincs szinte olyan esküvő, rendezvény, ahol ne hangzana fel.
Érdemes megnézni a felvételt, az 1992-es változatból játszanak be közben képsorokat, de a nézők lelkesedése is jelzéssel bír:
https://www.youtube.com/watch?v=39VV-8lo2wA

KÉP: - felirat -!!!! A hét érzelem és a hat érzékszervi öröm... és a három kulcsszó: legyőzni, elengedni, együttérezni....


Illiona 2019 aug. 02. - 19:19:12
(237240/239045)
Love Affairs in the Afternoon

Nagyon érdekes kérdéseket vet fel ez a sorozat:
mi is a hűség, és mi a hütlenség?
Mi felelőssége van egy anyának a gyerekei, a családja iránt, egyáltalán olyan mint felelősség megfogalmazható e ilyen viszonylatban.
És persze az apa? neki van vagy nincs?
mi a barátság? már annyiszor megfogalmaztam, de itt ujra előbukkan?
Barát e egy régi ismerős, vagy sem?
El lehet e csábitani egy barátnő férjét, avagy sem? vagy ha csak ismerős, akkor már lehet?
Vagy ha nem tudtuk, hogy ez a barátnő férje , és már beleszerettünk, akkor mi van?
mit is tegyünk, ami ebben a szituációban helyes lenne?
Érdekes felvetések, igaz?
És mindre van válaszunk, de jó válaszunk vajon van-e?
Kép: a tanár. Lee Sang Yeob. Én az 50 epizódból álló House of bluebird cimű sorozatban láttam akkor szerettem meg, szerintem igazán jó szinész, ott a bohókás énjét mutatta meg, itt pedig a komoly, érzelmeset.

Illiona 2019 aug. 02. - 19:08:41
(237239/239045)
Love Affairs in the Afternoon (Korean Drama)
Egy japán sorozat ujraforgatása koreában- vagy mégsem annyira elzárkóznak, ugye?
Eddig ma ment le a9. epizód, gondolom, hogy a 16-ból.
A kedvenc koreai tv csatornámon megy, a CHANNEL A-n. Ez talán az első sorozat amit adnak, és nézek :)))))
Nagyon jó, érdekes, és ha izgalmas is lenne, akkor meg lehet nézni japánban hogy végződött.
itt az ismertetője:
http://asianwiki.com/Love_Affairs_in_the_Afternoon_(Korean_Drama)
A történet két szálon fut, a gazdagék, középkorú feleség mint egy kapuzárási pánik, folyton kell neki a kaland, a szerelem, vagy elég néha a látszata, és kell neki izgalmas szex is. Van férje, olyan " ki vagyok" tipus, éps van 3 gyönyörű gyereke, a legidősebb fiú ugy 15 éves forma lehet, már rég rájött anyuci "hobbijára", szóval van feszültség a családban. Azután beüt a ménkű (micsoda szó!), és beleszeret az épp aktuális szeretőbe, végzetesen, visszavonhatatlanul...
És van a másik család : szegényék. Itt van a férjnek kisértés a munkahelyen, egy vidám nő, aki mindig megértő, stb (ismerjük már) . Gyermektelenek.
A feleség életunt, unalmas a munkája, nemiképp próbálja feldobni: pl lopással (no comment).

És ezen a ponton találkozik egy tanárral, aki szintén nős, a felesége Amerikában van, ugy is néz ki, mint egy igazi tanárember, elkezdenek randizgatni, és (no azért nem elsőre) de másodikra már ágyban is találják magukat. Eddig a történet eleje. Ki nézi?
Kép: egy jellemző jelenet.
Illiona 2019 aug. 02. - 14:20:11
(237238/239045)
Oké.
Amugy ezen az oldalon nem is jó mások izlését feszegetni, hiszen vannak akiknek a gagyi hasznos, és szuper jó, és azt hiszik, ha megnézik, akkor a csúcson vannak, (sőt, vannak akiknek az igényesebb filmek is gagyik.) Vagyis ebből csak rosszul tudsz kijönni, ha belemész ilyen itélkezésekbe!!!! Én próbálom kizárólag a saját értékrendemet közvetiteni.
Az általam látott mozifilmek és sorozatok magukért beszélnek, de a meg nem nézettek is. Amugy meg az én izlésem azt hiszem itt senkit nem is érdekel!
Átferdések lehetnek, gondolj csak a Goblinra!
8/10
edimir 2019 aug. 02. - 00:55:16 8/10 Előzmény Illiona
(237237/239045)
Elnézést. Teljesen igazad van, nálad jobban senki se lehet jobban tisztában az érdeklődéseddel és az ízléseddel.
Illiona 2019 aug. 01. - 12:05:42
(237236/239045)
Ez igy nem igaz, akár vissza is vonhatod, amit irtál.
Az elsők között néztem meg a Prince of Lan Ling cimű 2013-as sorozatot, az volt az első kinai anno, amit néztem. (hol is volt akkoriban a ti kinai sorozat nézésetek? Csak kérdezem) Akkor még idegenkedtem a nyelv hangzásától is, most meg már olyan mintha csak magunkat hallanám. Az igaz történeten alapult, de jól ki volt szinezve tündérekkel, meg mindenféle földöntúli képességekkel. Utána volt egy kis szünet, de éppen a koreai sorozatok szinvonalának hanyatlása miatt kezdtem el a kinaiak között nézelődni, és bizony jó néhány igazi gyögyszemre leltem.
Ezek közük kétségkivűl a leg leg leg a Tribes end Empires cimű cimű sorozat volt. Nem is ugy kellett nézni, mint a többi sorozatot, hanem külön rituálé nekifogni, kizárni a külvilágot, néhány mély lélekzetet venni, lehiggadni, lelassulni, és ugy inditani a következő epizódokat.
Ez a Tribes... sorozat is tele van földöntúli lényekkel, és földöntűli képességekkel, DE ! minőséges a sorozat maga!!!!
Ezeknek a sorozatoknak a keletkezéséről van egy nagyon hasznos összefoglaló a forditó Lapishun oldalán.
Itt kezdődik most egy uj sorozat, amit szintén Lapishun fog forditani, amit szintén tervezek nézni. Kizárólag a YT-ra fogja feltenni, szóval ha van hozzá kedved akkor rajta!
Egy Tribes... plakát. Az őserő....
8/10
edimir 2019 aug. 01. - 00:38:01 8/10 Előzmény Illiona
(237235/239045)
Üdv!:)))))))))))))))))))))

Természetesen ismerem annyira az érdeklődésed és az ízlésed. hogy még véletlenül se feltételezzem rólad, hogy egy percet is vesztegetnél egy fantasztikus mesére , amiben démonok szerepelnek, kapacitálni sem akartalak.

Csupán írtam vmiről, ami engem érdekel.... Ez a kis mese is a lét értelméről igyekszik elmondani vmit... mese.. és ezt felvállalja.. néha szükségünk van a mesékre... ennyi. Ez egy buddhista tanmese....
Illiona 2019 júl. 31. - 12:14:49
(237234/239045)
Dr John
Spoiler

Van a sorozatban egy harcos, aki különféle versenyeken méri össze az erejét másokéval. Az egyetlen ami fontos neki, hogy nem ismeri a félelmet, viszont jól tűri a fájdalmat.
Ebben a vonatkozásban viszont valami sántit: az ilyen harcosok általában magányosak, csak néhány barátot türnek meg.
Itt meg: a siró, hisztiző fele ség, + 2 idegesítő gyerek, + egy még idegesítőbb "apuci".
Eléggé megtévesztve élhettek eddig, biztos azt hitték, a harcos nem is harcos, hanem valamiféle múzeumőr, vagy mi, ja persze a hirnév, és az átlagon felüli pénz az jól jött. Olyan általános dolgokkal fricskázták az egyáltalán nem általános férfit, hogy beleborzongtam. Ő persze ezt jó birka módjára tűrte, mert Koreában türni illik, kell, muszáj.

Ezek annyira hatásvadász jelenetek, ezekre semmi szükség nem volt, enélkül is volt épp elég izgalom.

Kép: az börtönben, munka közben
Illiona 2019 júl. 31. - 11:05:16
(237233/239045)
Sziasztok!
azt hiszem, ezt a kinai sorozatot nem fogom megnézni :)))
még van egy tucat mai korban játszódó, és nem fantasztikus film.

Én most a Doctor John cimű börtönös, orvosos filmet nézem.
Ez a téma már tucatszor fordult elő, és nem is sikerült nekik semmi ujat kitalálni, de ha csak leülök elé, akkor jó. Bár nekem Ji Sung egyáltalán nem kedvencem, de el kell ismernem, hogy itt ebben a sorozatban nagyon jó!

A történés szerint egy orvos (Ji Sung) elkövet egy hibát, vagy vétséget, vagy bűncselekményt: halálba segit egy már két hónapja szenvedő reménytelen beteget, 3 évet kap érte.
Már a börtönben is megmenti mások életét, csak ugy takaritás közben, kiszabadulván pedig visszamegy némi miniszteri segitséggel a régi munkahelysére. ( ugye, hogy a protekció müködhet jó irányba is!)

Eddig 8 epizód ment le, végig e körül zajlottak az események: eutanázia avagy sem, mikor kinek, lehet, nem lehet.
Kép: Dr John
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:21:12 8/10
(237232/239045)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

A fiatalok között szövődő gyengéd szálat ifjú orvosunk fukar főnökének leánykája igyekszik szétzilálni, aki maga is szemet vetett a fiúra....

KÉP: de van, ami mindig utat talál, ha elég erős.... akár a lámpákra írt üzenettel!:)))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:16:35 8/10
(237231/239045)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

Az emberek között Kígyólányunk felfedez egy fiatal orvos, akinek szintén megakad a szeme a gyönyörű, az orvoslásban kimagaslóan jártas, művelt (1000 évéből száz évet könyvek olvasásával töltött), intelligens "lány"-on.
Az ifjú orvos férjezett nővérénél lakik, aki kifejezetten örül, hogy az eddig csak az orvoslás iránt érdeklődő öccsét végre más is érdekel.:) A sógora pedig a városka amolyan "rendőrfőnöke", akinek orvosunk segít néha a nyomozásban.....

KÉP: ifjú doktorunk és a kis kígyólány.....és az esernyő :))))))))))))))

8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:06:10 8/10
(237230/239045)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

Az emberek világának őrzője egy szerzetes, akinek feladata felvenni a harcot a szellemek ellen...
de vajon tesz-e különbséget ártó és jó szándékú szellem között?
KÉP: a szerzetes....
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:02:19 8/10
(237229/239045)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

Már egy ideje kerülgettem ezt a sorozatot, most viszont belevágtam.
Ismertető: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_White_Snake_(2019_web_series)
A trailere: https://www.youtube.com/watch?v=1jMaDx7Nm3Y

Kínai népmese alapján készült fantasztikus mese... Amiben az ezer éves Fehér Kígyó szellem igyekszik megtalálni az Utat.... Társai is akadnak a szellemlények között.... ezer éve szomszédja és barátja, a Patkány... majd később csatlakozik a Zöld Kígyó is....

Az emberek világába azonban nem ők az egyetlen szellemlények, a kis kínai városkában gyerekek tűnnek el... A jószívű kígyólány szeretné őket megmenteni... a nyomozás elindul a rejtély megoldására...

Rendkívül jót mulattam néha, látványos, bár mondjuk néha gyenguskára sikeredik némely számítógépes képi megoldás, a repkedős jelenetekért se vagyok oda, de ezeket leszámítva minden más tetszik... olyan eredeti és szórakoztató.

KÉP: fent Patkány úr és a két kígyólány épp ruhát "próbál"... a "nincs egy rongyom!" problémát egy kis varázslattal megoldják... kifejezetten kíméli a pénztárcát!:))))))))))))))))))))))))) Lenn: a két kígyó .... a nagy barátságok se indulnak egyszerűen.:)
Illiona 2019 júl. 30. - 22:07:12 Előzmény edimir
(237228/239045)
Our Love
Spoiler

Na igen, Sanghaiban a reptérre akkora a távolság hogy külön vonat (Maglev mágnesvasút) visz ki, 300-al ment óránként. Vagyis gyalog megtenni azt a távot: de hát már maga ez a házasság is az ujságiróval olyan idegen volt tőlem, hogy ennyi belefért. Összeségében az egész sorozat jól szórakoztató volt, a kinai áruházak pedig tényleg ilyenek: pedánsan tiszta mellékhelyiségek, és láttam nyitáskor ilyen munkavállalói felsorakozást is,( igaz az étterem volt, ) de ugyanigy zajlott.
A kinai életvitel más, mint a koreai, más mondanivalójuk van a filmeknek is. Azért ne feljtsük el sorozatnézés közben hogy Kina egy kommunista ország, ahol d i k tatura van. Ugyanakkor a gazdaság tekintetében kapitalistább bármelyik kapitalista országnál. Nem megmagyarázható jelenségek, folyamatok.
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 21:44:06 8/10 Előzmény edimir
(237227/239045)
ja... és a reptérig futok, mert se taxi, se busz, se semmilyen jármű, még a megértő partnerem autója se.....
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 21:42:35 8/10 Előzmény Illiona
(237226/239045)
Off

Our Love - kínai sorozat - 2013

!:))))))))))))))))))))))))

Igen, a végére értem... és nekem cseppet se tetszett a vége, Ke Ke átváltozása... brrrrr... egy színes, vidám, kreatív, karakán lányból ..... az utolsó öltözéke ???!!!!

Mit mondjak. Elég fura egy család Tangék, ha a Fiú abból tudja meg a történteket, hogy az ex házasságot kötött Franciaországban. A szeretett tesó nem tudta volna értesíteni? No és az a fene nagy örökké tartó szerelem... közben a kis megjegyzés a csinos francia lányokról.

Az állvány. Na, attól én is kiakadtam... Már akkor ott állt, amikor a fiatalok a festékkel szórakoztak, bármelyikükre rádőlhetett volna... nagyobb volt az esély, mint egy magassarkú cipőtől.....

Szórakoztató volt korábban, de a vége felé már nekem már sok volt a huzavona. Az utolsó két rész tök illogikus, összecsapott.... egyébként se szeretem az utolsó 5 percben az "X év múlva" megoldásokat.


KÉP: a kínai postaláda zöld