Illiona 2019 aug. 04. - 21:28:03
(237265/239045)
Hirugao japán film
Ma letöltöttem a Love Affairs in the Afternoon japán verzióját , hogy megnézhessem mi is lesz a vége.
Nem csak a sorozatot találtam meg, hanem egy mozifilmet ugyanezzel a cimmel: Hirugao.
A film ugy illeszkedik a sorozathoz, hogy ugyanazt a történetet mesélik el, hogy mi történt 3 évvel később.
Érdekes film, nagyon szép környezetben forgatták, a szereplők kivétel nélkül szuperek.
Csakhát az a fránya happyend...

Amikor Koreában voltam, 2016 novemberében, akkor voltunk egy miniparadicsomot előállitó növényháznál, ami a világvégén volt, ahol a tulajdonos meghivott ebédelni, akkor ott a helyi vendéglőben ugy köszöntek nekünk, ott az a szokás :"ettél ma már rizst? "
Ennek mintájára szoktam itthon is kérdéseket feltenni.
A mai kérdésem az volt, hogy "sirtál már ma?"

Azt hiszem ez volt 2, japán film amit megnéztem, néha brutális az ahogy a történéseknek zajlanak.
Szokatlan nekem maga a hangzás is.
Mégis megérte, igaz a film után kellett egy óra, hogy észhez térjek.
Kép: a mozifilm plakátja
Illiona 2019 aug. 04. - 19:26:32
(237264/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Spoiler

Azért ez a sorozat az megitésem szerint nem megy bele ennyi mélységekbe, csak olyan kis könnyebb lélekzetű.
Emiatt ezekre nem is tudom érdemben válaszolni.
lehet hogy később még lesz komolyabb is, de én magam, ezt nem hiszem.
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 16:09:41 8/10 Előzmény edimir
(237263/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Koronaherceg - Song Sa-Hee, az előkelő történész tanonc kisasszony

A közöttük lezajló párbeszédre visszautalva, az jutott eszembe, hogy ez a Koronaherceg részéről egyfajta puhatolózás, hátha a Song Sa-Hee-ből lehetne az ő "visszatérő kém"-je...

Szun-Ce így ír A hadviselés törvényeiben a kémek alkalmazásáról, 5 fajta kémet különböztet meg, ezek egyike a "visszatérő kém": "visszatérő kém az, akit az ellenség kémei közül választunk ki és fogadunk szolgálatunkba..."

Hogyan tegyünk rá szert? "Fel kell ismernünk az ellenségnek azokat a kémeit, akiket a mi kikémlelésünkre hozzánk küld, követni kell és előnyökkel kell kecsegtetni őket, irányítanunk kell és magunknál kell tartanunk őket, mert így visszatérő kémeket tudunk szerezni és alkalmazni."

Tkp. a többi fajta kém megfelelő alkalmazásához is ő jelenti a kulcsot, ő a legfontosabb: "Az ő segítségükkel ismereteket szerzünk ahhoz, hogy helybeli kémeket és belső kémeket tudjunk találni és szolgálatunkba állítani; az ő segítségükkel jutunk elég ismerethez annak érdekében, hogy a halál kémei jól végezzék megtévesztő munkájukat, hogy hamis hírekkel tudjuk az ellenséghez küldeni őket; és az ő segítségükkel szerzünk ismereteket ahhoz, hogy az élet kémeit alkalmas időpontban tudjuk kiküldeni. Az ötféle kém szolgálatában az a legfontosabb, hogy mindenképpen ismeretekhez jussunk. S minthogy az ellenségről való ismereteink mindenekelőtt a visszatérő kémektől függenek, azért a visszatérő kémekkel feltétlenül bánjunk nagylelkűen."

Lám, lám, az információ hatalom... és ezt se mi találtuk fel.:)))))))))))))))))))))))))))

"....a bölcs fejedelem és a kiváló hadvezér mindig képes legyen rá, hogy nagy tudású embereket a kémeivé tegyen, s akkor nagy tetteket fog véghezvinni. A háborúban ez a legfontosabb; a hadsereg a kémekre támaszkodva tud helyesen cselekedni."

Song Sa-Hee képességei nem lebecsülendők, fegyelmezett, intelligens, jó családi háttér, ambiciózus...
hmm, nem lehetne belőle elsőrangú "visszatérő kém"? A Koronahercegnek megéri a próbát.... talán még azt is, hogy megfizesse azt az árat, amit a nő kíván cserébe.

SZUN-CE : A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI (Szun-ce ping-fa) / Fordította: Tőkei Ferenc
Forrás: http://mek.oszk.hu/01300/01345/01345.htm
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 15:23:04 8/10 Előzmény edimir
(237262/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Spoiler

Persze lehet, hogy a kis Herceg felnő Koronaherceg bátyja mellé, védelmezett öcskösből támogató fivér lesz. De a 3 karakter plakátján szereplő 1-1, a karaktert jellemző mondat a karakter számára való prioritást hivatott kifejezni.
A Koronahercegé a tipikus "jó" uralkodóé.... (egyébként ügyes kis mondat:" Bár az emberek elárulják a nemzetet, nem árulom el az embereket.")

Goo Hae Ryung és a Herceg mondata egymásnak szól, kettejük kapcsolatának korlátát és annak nem elfogadását fogalmazza meg.

Mert Goo Hae Ryung a szerelmük útjába maga is állít egy gátat, a hivatását.

Még a menyasszony képzésen vágták Goo Hae Ryung fejéhez, hogy a helyes női viselkedés, ha a lány nem tesz rosszat és nem nagyszerű, azaz képességet elrejti. Goo Hae Ryung erre képtelen, számára épp az az éltető, ha képességeit fejlesztheti, ha használhatja őket.

Még nem érti igazán sem a történetíró feladatát és felelősségét, de nem kétséges, hogy apródonként felismeri, onnantól pedig teljes szívével elköteleződik mellette.

Hogy mi is ez? A jelen és a jövő felé való mély elkötelezettség. Tudósítani a jelenről, híven bemutatni, egy nemzet emlékezetét létrehozni a jövő számára...
Hmm, ahogy Min Won Won-tól láttuk... aki minután precízen feljegyezte a királyi tanácsban elhangzottakat, utána személyes véleményét is hozzáfűzi, hogy rámutasson az elhangzottak mögötti valóságra. Nem holmi írnokocska, egyfajta jegyzőkönyv vezető, hanem egy olyan vki, aki a szűkséges feljegyzésen túl átlátja a dolgokat, van benne elég éleslátás, bátorság, független szellem, hogy többé váljon.

Hmm, vajon az elkötelezett történész és a szerelmes nő konfliktusa hogyan oldható fel? A Herceg talál-e utat a konfliktus feloldásához?


8/10
edimir 2019 aug. 04. - 14:38:34 8/10 Előzmény Illiona
(237261/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Spoiler

Evidens, hogy a sorozat két főszereplője Goo Hae Ryung és a "kis" Herceg Lee Rim. A sorozatról készült első plakátok is ezt sugallják...
http://blog.asianwiki.com/korean-dramas/first-photos-for-mbc-drama-series-rookie-historian-goo-hae-ryung
Két szép fiatal köszön vissza a plakátról, ruhájuk színvilága világos, derűs, egymással harmonizál.. mögöttük a virágzó fácska... mintha "Maehwa" szerelmes regénye elevenedne meg általuk, válna valósággá....
Tehát szerelem. Kiindulópontként kapjuk, hogy a páros egyike sem ismeri a szerelmet. A "kis" Herceg mások szerelmi élményei felhasználásával írja szerelmes regényeit. Goo Hae Ryung pedig a bátyja mellett szeretne vénlányként megöregedni könyvek olvasásával töltve élete hátralévő napjait.

Könyvek. Mindkettőjük életét a kiinduláskor kitöltik, csak másként. Könyvet írni/könyvet olvasni.. az érem két oldala... de midkettejük számára ez az életük egyfajta ürességének kitöltése, ugyanakkor egyfajta menedék, a saját kis világuk. Mindkettejük felett ott áll egy-egy báty, aki eddig védelmezte őket, próbálta a saját kis világukat megóvni a külvilág ridegségétől, csapdáitól, szennyétől.


Mint ahogy az is evidens, hogy Goo Hae Ryung és a "kis" Herceg Lee Rim karakterfejlődésében helyet fog kapni a köztük kialakuló szerelem. Ugyanakkor a maguk kis védett közegét is elhagyják, kezdenek kilépni a báty védelmező szárnyai alól, a saját útjukat járni.... jönnek a nehézségek és a próbák....
Természetes, hogy ők maguk is változnak, vmilyen irányban fejlődnek...

Számomra az a kérdés, hogy Lee Rim fejlődése a szerelméért mindenre hajlandó férfié lesz-e, aki ehhez a harchoz mozgósítja belső értékeit, acélozza meg magát... és itt megáll.... vagy tovább megy a fejlődés útján, már nem kizárólag egyetlen szeretett nőért küzd, hanem egy ország népéért....

Hmm, a sorozat három karaktert bemutató plakátja egyelőre azt sugallja, hogy "megáll", a Koronaherceg a népért való küzdelem letéteményese....
http://blog.asianwiki.com/korean-dramas/character-posters-for-mbc-drama-series-rookie-historian-goo-hae-ryung
Illiona 2019 aug. 04. - 13:39:09
(237260/239045)
Love Affairs in the Afternoon 10 epizód vége:
Spoiler
egy szövegrészlet:

"egy sóbaba megkérdezte a tengert,
"Ki vagy te"
a tenger válaszolt:
"Ha szeretne megismerni, mártsa belém a lábát"
"Sóbaba, ki vagy te?" - kérdezte a tenger.
"Én vagyok a tenger. És... én vagyok Te."
Illiona 2019 aug. 04. - 09:00:08
(237259/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Spoiler

Azért egy dologról még nem esett itt szó, ami azért mindent el fog dönteni. A sorozat 1. szereplője Lee Rim herceg, és nem a trónörökös.
Valamiért biztosan tudatosan gondolták igy a készitők, de a végéig való szerepeltetés, és valamiféle jellemfejlődés csak a "kis" hercegnek áll.
8/10
edimir 2019 aug. 04. - 02:05:31 8/10 Előzmény Illiona
(237258/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Három okból nem örülnék, ha ilyen fordulatot venne a történet.

Tényleg kedvelem a Koronaherceg karakterét, márpedig a fordulat azt jelenti, hogy szépen (vagy kevésbé szépen) eltűnik a sorozatból, baleset éri, megölik, netán a király v. a második államtanácsos iktattatja ki vmi módon.

Ha a Koronaherceg kiíródik a sorozatból, akkor természetesen a kis Hercegünknek kell a helyébe lépnie... Ahogy a próbák edzik, úgy tűnik el a kedves kissé naiv lénye és erősödik meg, válik a gondtalanból a problémák megismerőjévé és megoldásuk felvállalójává.... és ezzel az eddigi könnyed/humoros hangvétel is ki fog kopni a történetből, ha esetleg nem is egészen, de jönnek majd a fájdalmasabb, keményebb részek....

És természetesen Goo Hae Ryung-gal is megváltozik a kapcsolata, a lány biztosan a segítőjévé válik az új kihívások közepette... a "Maehwa"/"Sparrow" ugratások is eltünedeznek majd....

Hmmm, persze a "fordulat" biztos tartogatna a történet számára újabb impulzusokat, amivel fel lehet dobni, hogy ne üljön le. Hiszen a jövő heti 4 résszel jutunk el még csak a sorozat feléig, tehát túl sok van még hátra.

Önző dög vagyok, egy laza, könnyed kis sorozatként akarom/akartam nézni kikapcsolásként, sok nevetés, kevés intrika.... nem örülnék, ha az arányok változnának
Illiona 2019 aug. 03. - 21:35:34
(237257/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Ma ment le a 10. epizódja, és továbbra is izgalmas, érdekes, nem klisés.
Nem is irok a történetről, mindenki nézze meg maga, hanem csak egy kivágott képet teszek fel.
M i van, ha félrelépünk, és azután egy séta alkalmával összefutunk a titkos szerelmünkkel, ahogy ő is a párjával sétálgat. Kötelező mosolygás, üdvözlés stb... Odaverődik egy alkalmi fotós, és megkérjük, csináljon már egy képet. (titkos vágy, kitenni a nappaliba, és naponta százszor ránézni).
És a fotó elkészül!

Illiona 2019 aug. 03. - 21:27:14 Előzmény edimir
(237256/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung

Miért is? a koronaherceg gyerekkora óta készül a királyi szerepre, de hogy majd milyen király lenne, azt nem tudhatjuk. Azért eléggé befolyásolják a külső körülmények, háborúk, éhinségek, hiedelmek, a különféle frakciók, a Noronok, stb. Az hogy felkészült, nem garancia a sikeres országvezetésre.

De a kis herceg lehet hogy ösztönből kell cselekednie, és néhány jó tanácsossal simán elkormányoz.
Épp arról beszéltünk korábban, hogy a 2. államtanácsos már kémeket is rakott a palotába, már mindenki kiépitette a hatalma biztositását a trónralépés utánra.
Nos hercegünk semmi ilyenmivel nem rendelkezik, vagyis lehet övé a pálya.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:45:43 8/10 Előzmény edimir
(237255/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Most, hogy a Haechi-t emlegettem, egy nagyon fura ötlet kattant be...

Ugyebár eddig láttuk a Koronaherceget, akit mind neveltetése, mind képességei predesztinálnak a trónra, rá mondanánk, hogy az Isten is jövendő királynak teremtette. Az öccse eddig a valóságtól elzárt kis világában élt, ahol regényírással védekezett az unalom ellen... Ő a "szép", jókat mosolygunk a világ dolgaiban való járatlanságán, apró kis örömein, amikbe most már jócskán beletartoznak a Goo Hae Ryung.hoz kapcsolódó történések...

Kedvelem a Koronaherceg karakterét, de mi most a kisördög kezd sugdosni a fülembe... mi van, ha jön egy Haechi -s fordulat, azaz a jól ismert forgatókönyvi húzás, miszerint végül az kerül trónra, az lesz az igazán nagy formátumú király, akiből kezdetben ki sem néznénk, akivel a többiek sem számoltak soha komolyan?

A 13. rész előzetesében felbukkanó képek alapján látjuk, hogy a király büntetésből a himlő sújtotta országrészbe küldi a Herceget. Nagyon szeretném, ha ez nem annak a bizonyos "út"-nak lenne az első állomása, amely a belső fejlődése, a rejtett képességek felszínre töréséé, ami aztán az uralkodásra teszik majd a legalkalmasabbá.

Jaj, nagyon nem szeretném ezt a fordulatot!!!!

8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:23:14 8/10 Előzmény Illiona
(237254/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler
Ok. Jól hangzik a forradalmár /birka reláció. De azért a Koronaherceg nagyon is felelősséget érez az országért, ahol folyamatosan kell beavatkoznia hatékonyan az ország gondjaiba, árvíz, éhínség.. stb.
A "birkaság"-ot most sem saját maga miatt vállalja, hanem a köz érdekében, mert csak így képes tenni.
Tisztában van a mozgástere korlátaival. Épp Goo Hae Ryung petíciója mutat rá arra, hogy az udvari életben mekkora összefonódások vannak, amiért minden a gyakorlatban ellehetetlenül, miközben csak a korrupció virágzik. Itt nem elég egy-egy hirtelen "forradalmár" lépés. A Haechi épp azt mutatta, hogy mennyire jól elő kell készíteni a változást. A Koronaherceg egyelőre még csak amolyan tűzoltó munkát tud végezni, de biztos, hogy többet, mélyrehatóbbat szeretne.

Megjegyzem, ez a Ho-Dam regény talán aláásná a jelenlegi király és a második államtanácsos helyzetét. Talán Im királyné bízott abban, hogy a regény segítségével mind több embert tud a jelenlegi király mellől eltántorítani, aztán esetleg egy lázadással megszabadulni tőle. Im királynét fűti a bosszúvágy. De szerintem a Koronaherceg (bár van benne jócskán spiritusz), ám jóval szélesebb látókörű és átfogóbban gondolkodó a gyűlölködő nagyinál.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 19:00:24 8/10 Előzmény Illiona
(237253/239045)
Micike!:)

Isten éltessen!:)))))))))

KÉP: - felirat - !!!!!:)))))))))))
Virág helyett ... ugye, nem bánod?:)
Illiona 2019 aug. 03. - 17:39:00 Előzmény Riamara
(237252/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung

spoiler

edimirnek is!

Igen, ez elképzelhető!
Erre én mondjuk nem is gondoltam!
az hogy a királyné óvná az unokáját, nos inkább élnék forradalmárként csak egy hetet, mint jó birkaként 30 évet.
Amugy meg a királyok szavatossága gyorsan szokott lejárni, vagyis a trónörökös igenis dönthetett úgy, hogy vállalja a veszélyt.
A kis történész lány esetében valóban van mitől félni. de van szerelem is, és az is befolyásolhatja őket. Mert abban az udvarban valakit találni, aki érdek nélkül szeret, nem könnyű. ha meg még az egyiknek legalább valamiféle érdeke is van, akkor méginkább.
Ez a királyné amugy annyira ellenszenves, hogy szinte futkos a hideg tőle a hátamon, nem tehetek róla.
Illiona 2019 aug. 03. - 17:28:26
(237251/239045)
Before We Get Married 10.

spoiler

itt ebben a helyzetben egyénként szerintem nem a két lány helyzetét kell összehasonlitani, hanem Che Kehuan és a 10 éves barátnője karrier tekintetében elfoglalt viszonyát.
Kehuan ez idő alatt keményen dolgozott, elért egy társadalmi poziciót, ismertséget, megbecsülést, de nam a saját cégében, hanem alkalmazottként valahol. Most a volt barátnőjét pont ilyen magasra emelték a tulajdonosok, sőt szinte magasabbra. Ez nem állami vállalat, hogy demokrácia van, hanem magánvállallat, és egy tulajdonosnak joga van igy dönteni, és az alkalmazott pedig vagy elmegy, vagy behódol. Nem hiszem hogy Cha Kehuan behódolna, de majd "möglássuk".
A kis volt barátnő ilyen kinevezése akkor is kemény.
De ezek a kis alányúlások, megsegitések lehetnek sikeresek ideig óráig, de a piac amugy kegyetlen, és kiszüri, hogy ki az odavaló és ki nem! Csak idő kérdése. Amugy a régi barátnő nem hülye, valószinűleg gyorsan beletanulna, nem szabad leirni.

Itt a sorozatban Wei Wei soha nem volt Kehuan szintjén, ő csak egy vállalaton belüli kis csoportban volt, csak most kapta ezt a magasabb szintű feladatot, de itt is Jessica alatt van rangban.
Csak emlékezz vissza arra a párbeszédre, amit Han Kefei mondott a lány volt barátjának, Li Hao Yinek amikor kiderült az eljegyzés. Hogy neki kell elmenni a cégtől, mert ő talál majd munkát, mert magasabb az iskolai végzettsége, de Wei Wei nem.
Persze ezt csak a munkában elfoglalt helyzetükre értem, nem az személyiségük elemzésére!!!!!!

Kép: Jasper Liu. Ma van Micike szülinapja, fel is köszönteném, ha egyáltalán valakit is köszöntgetnék. De őmiatta választottam ezt a virágos képet.... :))))

8/10
edimir 2019 aug. 03. - 12:33:16 8/10 Előzmény Illiona
(237250/239045)
Off
Before We Get Married 10.rész
SPOILER

Az angol felirat még mindig csak 8 %-nál tart.:(

Az üzleti befektetések közvetítéséhez sem árt azért a üzleti tapasztalat. Aláírom, hogy az Exbarátnő a partikon megismert üzletembereket, esetleg bájcsevegett velük, vmilyen kapcsolati tőkére így szert tett, de ez fényévekre van Go Han ismeretitől, aki az elmúlt 10 évben megfeszített munkával követte nyomon az egyes cégek , a piac alakulását, kísérte figyelemmel a trendeket.

Igen, Wei Wei-ben ott az őszinte figyelem mások felé. Ezért is jut eszébe a nagybácsival megrekedt tárgyalás során, hogy a kifogott halakkal lendítse ki a megfeneklett ügyet. Mert csak ő figyel fel arra, hogy a nagybácsi nem csak üzleti partner, hanem egy szenvedélyes horgász is egyben.
Ilyen fajta hozzáállást az Exbarátnőtől hiába is várnánk. Önmagát is becsapja, áltatja. Csak ahhoz ért, hogy hogyan apelláljon mások felelősségérzetére, kihasználja az érzelmeiket önzőn. Ügyesen ravaszkodik, keveri azt a bizonyost... De emellett nagyon instabil érzelmileg, kitörhet, összeomolhat, irracionálisat léphet. Azért egy ilyen embernek döntési jogot adni egy magasabb szinten az üzleti életben... jó nagy rizikó. A körülugrált elnökné sem látott az általa támogatott Exbarátnőbe.....

Go Han és Wei Wei közös vállalkozása? Még van hátra 3 rész, akár....:))))))))))))))))) Jó páros lennének a magánéletben és az üzletben is.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 11:57:33 8/10 Előzmény Riamara
(237249/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Éppenséggel akár ő is lehetne a szerző. Belegondolva egész jó tipp. Az biztos, hogy a nagymamival jól megértik egymást, tehát a konspirálás nem kizárt. Talán a Koronaherceg részéről meg is lenne a merészség, hogy egy ilyen könyvet megírjon, de Im királynő vajon merné-e kockáztatni az unokája életét azzal, hogy támogatja ebben az életveszélyes vállalkozásban? Mert lebukás esetén nem csak a koronahercegi rangot bukja, hanem vszínűleg száműzik, esetleg titkon az életére törnek. A Király jelenleg még beéri azzal, hogy betörni akarja a Koronaherceget, még hiszi, hogy kezessé teheti. De egy Ho-Dam féle szerzőség már olyan nyílt szembeállás lenne, amire a Királynál biztos, hogy nincs kegyelem. 20 évvel korábban sem volt szívbajos a hatalom megszerzése érdekében. Most a megtartásáért se lenne. Az, hogy a Koronaherceg a fia, az nem számít.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 11:40:39 8/10 Előzmény Illiona
(237248/239045)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

A Koronaherceg minden, csak nem gyengeelméjű. A feleségéről is tudja, hogy a Második Államtanácsos kéme, akkor ebben a történésznek állt nemes kisasszonyban vakon megbízna? Eleve tudja, hogy miért alkalmazták a női történészeket az udvarnál. Érzékeli, hogy Song Sa-Hee a maga módján nagyon fegyelmezett, okos vki, fel akarja térképezni a nőt és a szándékát. Tudja, hogy az udvarban mekkora óvatosságra van szüksége bárkivel szemben.

Ágyas. Én is erre tippeltem Song Sa-Hee terveként. A kinevezés átvételekor meg is érinti a Koronaherceget.
Igaz, a Koronaherceg tele van lefojtott érzelmekkel, indulatokkal, egyelőre viszonylag jól kordában tudja tartani a heves természetét... ebbe éppen az érzéki vágyak is benne lehetnek, elvégre a felesége ágyát messzire elkerüli, egy ágyas tehát benne lehetne a pakliban.... de nem hiszem, hogy a Koronaherceg nem gondolná-e meg ezerszer is egy ágyas kiválasztását, tudja, hogy abba is bekavarhat a politika.
Song Sa-Hee azért nem csinálja rosszul. Ügyesen taktikázik. Először felhívja magára merészen a Koronaherceg figyelmét, aztán pedig megmutatja, hogy a szópárbajban is méltó társa tud lenni a férfinak, mind észben, mind fegyelmezettségben... Behódoló szép nővel tele az udvar... meg a padlás::)
A magatartásával kitűnik közülük.
Riamara 2019 aug. 03. - 10:33:05 Előzmény edimir
(237247/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Szerintem azt a könyvet a trónörökös írta. :)
Illiona 2019 aug. 03. - 08:54:29 Előzmény edimir
(237246/239045)
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Hogy mire vár az 2. állámtanácsos lánya? milyen jövőt szeretne?
Ha nem is mondhatta ki, de egyértelmű volt, hogy a trónörökösre pályázik. És az hogy semmi nem az övé, semmit nem birtokolhat, az inspirálja titokban, hogy akkor miért ne legyen királyné?
Igy lehetnek utolsókból is elsők, nemigaz?
Más: Iszonyu volt az az szemérmesség (álszemérmesség) ahogy ezek ketten viselkedtek, ebben annyi tulzás volt. Annál is inkább, mert pajzán könyvek sokaságát olvasták el akkorra.
Kép: a trónörökös forga