Riamara 2019 aug. 03. - 10:33:05 Előzmény edimir
(237247/239047)
Rookie Historian Goo Hae Ryung
Szerintem azt a könyvet a trónörökös írta. :)
Illiona 2019 aug. 03. - 08:54:29 Előzmény edimir
(237246/239047)
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

Hogy mire vár az 2. állámtanácsos lánya? milyen jövőt szeretne?
Ha nem is mondhatta ki, de egyértelmű volt, hogy a trónörökösre pályázik. És az hogy semmi nem az övé, semmit nem birtokolhat, az inspirálja titokban, hogy akkor miért ne legyen királyné?
Igy lehetnek utolsókból is elsők, nemigaz?
Más: Iszonyu volt az az szemérmesség (álszemérmesség) ahogy ezek ketten viselkedtek, ebben annyi tulzás volt. Annál is inkább, mert pajzán könyvek sokaságát olvasták el akkorra.
Kép: a trónörökös forga
Illiona 2019 aug. 03. - 08:42:22 Előzmény edimir
(237245/239047)
Before We Get Married 10.rész
SPOILER
Én is megnéztem tegnap este még, és nagyon tetszett.
Bár szerelmespárunknak semmi forróbb jelenete nem volt, de igy legalább nem ömlött ki több sör sem - ez megnyugtató.
Az, ahogy bárban Sanghaiban énekelnek, az benne volt egy előzetesben, igy nem lepett meg. Végül is ez kapcsolat már mondhatjuk, elfáradt, ezzel az örökös spórolással, és lám amikor már nem kellett volna spórolni, akkorra meg már érzelmek sem maradtak.Nem véletlen, hogy mindkét részen megjelenik a "kisértés".
Majd túlteszi magát rajta a fiú is, egy 3 éves kapcsolatot akkor is meg kell gyászolni, ha oka volt a szakitásnak, csak idő.
A 10 éves barátnőn viszont én is meglepődtem. Annyira édes, aranyos volt Wei WEivel, hogy el sem hittem. Mind az esküvői szalonban olyan benyalós volt, ellenőrizni akarta, hogy a lány BIZTOS menjen férjhez, majd a jó állását otthagyva egyből befektetési tanácsadó lesz.
Jó, ehhez nem kell a szakmához feltétlenül érteni, elég ha vannak jó alkalmazottaid, és Taivanon (meg egész Kinában) rengeteg alkalmazott van, ennyi bele is férne a tulajdonos részéről.
De igy legalább ott tudják hagyni az egész kocerájt, és kezdhetnek uj tiszta lappal, uj saját cégben. De ehhez a döntéshez nekik is kell a pofon, magától nem megy.
Azt biztosan meg fogják mutatni, hogy Wei Wei kommunikációja mennyivel hatékonyabb, mint a 10 éves barátnő benyalizós, kedveskedős modora. Erre volt jó példa is a partin való részvétel.
Kép: Jasper Liu...
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 06:18:00 8/10 Előzmény edimir
(237244/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9-12. rész
Spoiler

A Herceg még csak kapiskálni kezdi, hogy a Ho-Dam állhat a nagy könyvbetiltások mögött, de hogy miről szól, arról nincs fogalma. A Koronahercegnek annál inkább lehet, azért is óvja öccsét a további kutakodástól. A Koronaherceg jóval többet tudhat, mint amennyit sejtetni enged.

Érdekes volt a Koronaherceg párbeszéde Song Sa-Hee-vel, hogy miért jelentkezett előkelő, vagyonos család kisasszonyaként női történésznek. Mindketten roppant tárgyszerűen, tételesen sorolják fel az indoklást, hideg logikával... A Koronaherceg tökéletesen tisztában van a kisasszony családjának vagyonával, rangjával, kilátásaival, a kisasszony pedig pontról pontra rámutat, hogy mindezekből nőként valójában semmi sem az övé.... Lám, a Második Államtanácsos kémje igenis szeretne vmit saját révén birtokolni, a családjától függetlenül.... Vajon mire vágyik igazán?
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 06:00:11 8/10 Előzmény edimir
(237243/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 9 - 12. rész
Spoiler

Nos, úgy tűnik, tévedtem. Vszínűleg nem Goo Jae-Kyung, kedvenc történésznőnk bátyja lesz Im királyné palotán kívüli embere, hanem a herceg eunuchjának felesége, a titokzatos Mo Hwa.

Elég furcsa volt egy újabb "20 évvel ezelőtt" jelenet, ahol összevarrja ez a bizonyos Mo Hwa a sebet, mintha vmiféle orvosi vizsga, v. bemutató kezelés lenne. Az egyik részvevő pedig Goo Jae-Kyung.
Úgy tűnik, hogy közel álltak akkoriban egymáshoz. Hmm, vajon ezért nem nősült meg a férfi azóta sem?

És mi ez a helyszín: Seoraewon???? Vmi orvosképző?
A Jejungwon alapítására még közel 80 évet kell várni, vagy az első nyugati típusú kórház előtt is volt már vmiféle kezdeményezés a nyugati orvoslásból átvenni eljárásokat, azt tanítani?
Mondjuk azt látjuk, hogy különböző nyugati könyvek forognak kézen, a tudományos kiadványok között lehet sebészeti is leírással/ábrával, abból akár autodidaktaként is elsajátíthattak egyszerűbb eljárást, amit aztán kipróbáltak a gyakorlatban.

Olyan nyugati orvosláshoz kapcsolódónak tűnik számomra a sebvarrás. Úgy rémlik, mintha a hagyományos koreai orvoslásban csak gyógynövénypépet tennének a sebre és aztán bekötöznék.
8/10
edimir 2019 aug. 03. - 01:24:07 8/10 Előzmény edimir
(237242/239047)
off
Before We Get Married - 10. rész
Spoiler

Felirat ugyan még nincs, de még így is meg kell nézni az új részt. Nem voltam egyedül a türelmetlenségemmel.:))) érdekes volt látni, hány nyelven reagáltak a nézők azonnal a történésekre.
Úgy tűnik, már a "bocsánat" szót kezdjük megjegyezni kínaiul.... azt mindenki kapásból kiszúrta.:)

Természetesen kíváncsiak vagyunk a levél tartalmára. Bár a gyűrű visszaadása az előzetes alapján várható volt, de azért a jelenet mégis sokat elárult a jegyespárról. Mr Nyugdíjas Terv szerintem egyszerűen nem hiszi el, hogy Wei Wei tényleg szakítani akar. Túlságosan hozzászokott ahhoz, hogy a lány korábban mindenben annyira alkalmazkodott hozzá, elfogadta az ő elképzeléseit, hogy olyan rendes és megbízható.
Hmm, tudom, nem vagyunk egyformák, eltérő a vérmérsékletünk, de az állítólag szeretett nőt így kiengedni az ajtón???????

Nem hittem volna, hogy egyszer csak felbukkan az a bizonyos "nagybácsi". Jellemző, hogy Wei Wei találja meg vele a hangot.

Amitől kiakadtam, az az Exbarátnő avanzsálása. A főiskola elvégzése után egy napig nem dolgozott, csak élősködött Go Han nyakán. Semmi munkatapasztalata, csak a főnök feleségénél nyalta be magát, erre felbukkan Go Han főnökeként az üzleti tárgyaláson, ráadásul osztja az észt. Ez szegény Go Han eddigi munkájának, fáradozással felépített karrierjének a megcsúfolása... nem kell dolgozni, jól teljesíteni, elég a nyelvcsapás!!!!!
És ez a kis idétlen tyúk, az Exbarátnő... mégis mit képzel, így visszaszerzi a férfit? Netán sakkban tarthatja? Tönkreteheti a munkahelyén Wei Wei-t? Ez a nő már kezd mániákus lenni. Hol a húga, hogy helyre tegye????? Zgyebár Go Hannak megígérte, hogy vigyáz a nővérére, hát bizony nem ártana, ha ezt hatékonyabban tenné, netán orvosi segítséget is igénybe venne hozzá, mert ez a nő ön és közveszélyes kezd lenni....
8/10
edimir 2019 aug. 02. - 23:12:44 8/10 Előzmény edimir
(237241/239047)
Off
The Legend of White Snake - kínai sorozat - 2019
Spoiler

A történet hihetetlenül gyönyörű, megismerni mindenképp érdemes, hiszen a négy nagy kínai népmese egyikéről van szó. Nem véletlen, hogy szinte minden formában feldolgozásra került: kínai opera, film, anime, filmsorozat. A készítők között találunk japánt, tajvanit, szingapúrit, hongkongit és persze kínait is.
Az 1992-es tajvani sorozatot olyan nagy sikerrel mutatták be Kínában, hogy népszerűsége 20 évvel később se halványodott. Ezért a kínai készítők ennek az 1992-es sorozatnak vásárolták meg a licenszét, igyekeztek kicsit "modernizálni", az 50 részt 36-ra redukálták, központba az örök szerelem változatlanságát állították.

Nagy bátorság kellett egy ennyire népszerű sorozatot újra elkészíteni. Nem láttam az 1992-est, ezért nem tudom összevetni a mostanival, de a technikában azóta olyan nagyságrendű változás történt, ami a készítőknek a látványvilág újraalkotásában adhatott volna egy plusz lehetőséget. Ezzel számomra adósak maradtak, a számítógépes effektusok néha egy régi videojáték szintjén mozogtak. A megjelenítésben, ízlésben biztosan eltér a keleti és a nyugati, de számomra alkalmanként a Disney giccs köszönt vissza, persze ez kizárólag a saját érzetem volt. Ugyanakkor néha varázslatosan szép a képi világa.

A történet. A kínaiak számára a legismertebb mese, ott van a hétköznapjaikban, számunkra nem csak egy egzotikus történet, hanem igazi kincsestára a kínai mitológiának, ünnepeknek, költészetnek, folklórnak, felbukkannak benne a különböző vallások elemei.

Számomra mindezek mellett elsősorban az emberről mondott el sokat. Elgondolkodtató volt a "Szívdémon" ereje, s amiből táplálkozik.... Hogy milyenek is vagyunk mi emberek, mennyire könnyen elfelejtjük a jót, amit velünk tesznek, mennyire vagyunk tele előítéletekkel, féltékenységgel, önzéssel...
Ugyanakkor ott a szerelem, a barátság, az önzetlen jóság.....

Számomra nagyon izgalmas volt Fa Hai, a buddhista szerzetes alakja... magamban el is neveztem "Fafej"-nek.:) A megtisztítom a világot a démonoktól küldetés... Hmmm, de közben hiányzik belőle a legfontosabb, az empátia. Nem véletlen, hogy képtelen legyőzni a "Szívdémon"-t!

Az 1992-es sorozat licenszében a dalok is szerepeltek, így A Thousand Years' Wait is.
Nincs szinte olyan esküvő, rendezvény, ahol ne hangzana fel.
Érdemes megnézni a felvételt, az 1992-es változatból játszanak be közben képsorokat, de a nézők lelkesedése is jelzéssel bír:
https://www.youtube.com/watch?v=39VV-8lo2wA

KÉP: - felirat -!!!! A hét érzelem és a hat érzékszervi öröm... és a három kulcsszó: legyőzni, elengedni, együttérezni....

Illiona 2019 aug. 02. - 19:19:12
(237240/239047)
Love Affairs in the Afternoon

Nagyon érdekes kérdéseket vet fel ez a sorozat:
mi is a hűség, és mi a hütlenség?
Mi felelőssége van egy anyának a gyerekei, a családja iránt, egyáltalán olyan mint felelősség megfogalmazható e ilyen viszonylatban.
És persze az apa? neki van vagy nincs?
mi a barátság? már annyiszor megfogalmaztam, de itt ujra előbukkan?
Barát e egy régi ismerős, vagy sem?
El lehet e csábitani egy barátnő férjét, avagy sem? vagy ha csak ismerős, akkor már lehet?
Vagy ha nem tudtuk, hogy ez a barátnő férje , és már beleszerettünk, akkor mi van?
mit is tegyünk, ami ebben a szituációban helyes lenne?
Érdekes felvetések, igaz?
És mindre van válaszunk, de jó válaszunk vajon van-e?
Kép: a tanár. Lee Sang Yeob. Én az 50 epizódból álló House of bluebird cimű sorozatban láttam akkor szerettem meg, szerintem igazán jó szinész, ott a bohókás énjét mutatta meg, itt pedig a komoly, érzelmeset.

Illiona 2019 aug. 02. - 19:08:41
(237239/239047)
Love Affairs in the Afternoon (Korean Drama)
Egy japán sorozat ujraforgatása koreában- vagy mégsem annyira elzárkóznak, ugye?
Eddig ma ment le a9. epizód, gondolom, hogy a 16-ból.
A kedvenc koreai tv csatornámon megy, a CHANNEL A-n. Ez talán az első sorozat amit adnak, és nézek :)))))
Nagyon jó, érdekes, és ha izgalmas is lenne, akkor meg lehet nézni japánban hogy végződött.
itt az ismertetője:
http://asianwiki.com/Love_Affairs_in_the_Afternoon_(Korean_Drama)
A történet két szálon fut, a gazdagék, középkorú feleség mint egy kapuzárási pánik, folyton kell neki a kaland, a szerelem, vagy elég néha a látszata, és kell neki izgalmas szex is. Van férje, olyan " ki vagyok" tipus, éps van 3 gyönyörű gyereke, a legidősebb fiú ugy 15 éves forma lehet, már rég rájött anyuci "hobbijára", szóval van feszültség a családban. Azután beüt a ménkű (micsoda szó!), és beleszeret az épp aktuális szeretőbe, végzetesen, visszavonhatatlanul...
És van a másik család : szegényék. Itt van a férjnek kisértés a munkahelyen, egy vidám nő, aki mindig megértő, stb (ismerjük már) . Gyermektelenek.
A feleség életunt, unalmas a munkája, nemiképp próbálja feldobni: pl lopással (no comment).

És ezen a ponton találkozik egy tanárral, aki szintén nős, a felesége Amerikában van, ugy is néz ki, mint egy igazi tanárember, elkezdenek randizgatni, és (no azért nem elsőre) de másodikra már ágyban is találják magukat. Eddig a történet eleje. Ki nézi?
Kép: egy jellemző jelenet.
Illiona 2019 aug. 02. - 14:20:11
(237238/239047)
Oké.
Amugy ezen az oldalon nem is jó mások izlését feszegetni, hiszen vannak akiknek a gagyi hasznos, és szuper jó, és azt hiszik, ha megnézik, akkor a csúcson vannak, (sőt, vannak akiknek az igényesebb filmek is gagyik.) Vagyis ebből csak rosszul tudsz kijönni, ha belemész ilyen itélkezésekbe!!!! Én próbálom kizárólag a saját értékrendemet közvetiteni.
Az általam látott mozifilmek és sorozatok magukért beszélnek, de a meg nem nézettek is. Amugy meg az én izlésem azt hiszem itt senkit nem is érdekel!
Átferdések lehetnek, gondolj csak a Goblinra!
8/10
edimir 2019 aug. 02. - 00:55:16 8/10 Előzmény Illiona
(237237/239047)
Elnézést. Teljesen igazad van, nálad jobban senki se lehet jobban tisztában az érdeklődéseddel és az ízléseddel.
Illiona 2019 aug. 01. - 12:05:42
(237236/239047)
Ez igy nem igaz, akár vissza is vonhatod, amit irtál.
Az elsők között néztem meg a Prince of Lan Ling cimű 2013-as sorozatot, az volt az első kinai anno, amit néztem. (hol is volt akkoriban a ti kinai sorozat nézésetek? Csak kérdezem) Akkor még idegenkedtem a nyelv hangzásától is, most meg már olyan mintha csak magunkat hallanám. Az igaz történeten alapult, de jól ki volt szinezve tündérekkel, meg mindenféle földöntúli képességekkel. Utána volt egy kis szünet, de éppen a koreai sorozatok szinvonalának hanyatlása miatt kezdtem el a kinaiak között nézelődni, és bizony jó néhány igazi gyögyszemre leltem.
Ezek közük kétségkivűl a leg leg leg a Tribes end Empires cimű cimű sorozat volt. Nem is ugy kellett nézni, mint a többi sorozatot, hanem külön rituálé nekifogni, kizárni a külvilágot, néhány mély lélekzetet venni, lehiggadni, lelassulni, és ugy inditani a következő epizódokat.
Ez a Tribes... sorozat is tele van földöntúli lényekkel, és földöntűli képességekkel, DE ! minőséges a sorozat maga!!!!
Ezeknek a sorozatoknak a keletkezéséről van egy nagyon hasznos összefoglaló a forditó Lapishun oldalán.
Itt kezdődik most egy uj sorozat, amit szintén Lapishun fog forditani, amit szintén tervezek nézni. Kizárólag a YT-ra fogja feltenni, szóval ha van hozzá kedved akkor rajta!
Egy Tribes... plakát. Az őserő....
8/10
edimir 2019 aug. 01. - 00:38:01 8/10 Előzmény Illiona
(237235/239047)
Üdv!:)))))))))))))))))))))

Természetesen ismerem annyira az érdeklődésed és az ízlésed. hogy még véletlenül se feltételezzem rólad, hogy egy percet is vesztegetnél egy fantasztikus mesére , amiben démonok szerepelnek, kapacitálni sem akartalak.

Csupán írtam vmiről, ami engem érdekel.... Ez a kis mese is a lét értelméről igyekszik elmondani vmit... mese.. és ezt felvállalja.. néha szükségünk van a mesékre... ennyi. Ez egy buddhista tanmese....
Illiona 2019 júl. 31. - 12:14:49
(237234/239047)
Dr John
Spoiler

Van a sorozatban egy harcos, aki különféle versenyeken méri össze az erejét másokéval. Az egyetlen ami fontos neki, hogy nem ismeri a félelmet, viszont jól tűri a fájdalmat.
Ebben a vonatkozásban viszont valami sántit: az ilyen harcosok általában magányosak, csak néhány barátot türnek meg.
Itt meg: a siró, hisztiző fele ség, + 2 idegesítő gyerek, + egy még idegesítőbb "apuci".
Eléggé megtévesztve élhettek eddig, biztos azt hitték, a harcos nem is harcos, hanem valamiféle múzeumőr, vagy mi, ja persze a hirnév, és az átlagon felüli pénz az jól jött. Olyan általános dolgokkal fricskázták az egyáltalán nem általános férfit, hogy beleborzongtam. Ő persze ezt jó birka módjára tűrte, mert Koreában türni illik, kell, muszáj.

Ezek annyira hatásvadász jelenetek, ezekre semmi szükség nem volt, enélkül is volt épp elég izgalom.

Kép: az börtönben, munka közben
Illiona 2019 júl. 31. - 11:05:16
(237233/239047)
Sziasztok!
azt hiszem, ezt a kinai sorozatot nem fogom megnézni :)))
még van egy tucat mai korban játszódó, és nem fantasztikus film.

Én most a Doctor John cimű börtönös, orvosos filmet nézem.
Ez a téma már tucatszor fordult elő, és nem is sikerült nekik semmi ujat kitalálni, de ha csak leülök elé, akkor jó. Bár nekem Ji Sung egyáltalán nem kedvencem, de el kell ismernem, hogy itt ebben a sorozatban nagyon jó!

A történés szerint egy orvos (Ji Sung) elkövet egy hibát, vagy vétséget, vagy bűncselekményt: halálba segit egy már két hónapja szenvedő reménytelen beteget, 3 évet kap érte.
Már a börtönben is megmenti mások életét, csak ugy takaritás közben, kiszabadulván pedig visszamegy némi miniszteri segitséggel a régi munkahelysére. ( ugye, hogy a protekció müködhet jó irányba is!)

Eddig 8 epizód ment le, végig e körül zajlottak az események: eutanázia avagy sem, mikor kinek, lehet, nem lehet.
Kép: Dr John
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:21:12 8/10
(237232/239047)
Off
Spoiler

A fiatalok között szövődő gyengéd szálat ifjú orvosunk fukar főnökének leánykája igyekszik szétzilálni, aki maga is szemet vetett a fiúra....

KÉP: de van, ami mindig utat talál, ha elég erős.... akár a lámpákra írt üzenettel!:)))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:16:35 8/10
(237231/239047)
Off
Spoiler

Az emberek között Kígyólányunk felfedez egy fiatal orvos, akinek szintén megakad a szeme a gyönyörű, az orvoslásban kimagaslóan jártas, művelt (1000 évéből száz évet könyvek olvasásával töltött), intelligens "lány"-on.
Az ifjú orvos férjezett nővérénél lakik, aki kifejezetten örül, hogy az eddig csak az orvoslás iránt érdeklődő öccsét végre más is érdekel.:) A sógora pedig a városka amolyan "rendőrfőnöke", akinek orvosunk segít néha a nyomozásban.....

KÉP: ifjú doktorunk és a kis kígyólány.....és az esernyő :))))))))))))))

8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:06:10 8/10
(237230/239047)
Off
Spoiler

Az emberek világának őrzője egy szerzetes, akinek feladata felvenni a harcot a szellemek ellen...
de vajon tesz-e különbséget ártó és jó szándékú szellem között?
KÉP: a szerzetes....
8/10
edimir 2019 júl. 31. - 05:02:19 8/10
(237229/239047)
Off
Spoiler

Már egy ideje kerülgettem ezt a sorozatot, most viszont belevágtam.
Ismertető: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_White_Snake_(2019_web_series)
A trailere: https://www.youtube.com/watch?v=1jMaDx7Nm3Y

Kínai népmese alapján készült fantasztikus mese... Amiben az ezer éves Fehér Kígyó szellem igyekszik megtalálni az Utat.... Társai is akadnak a szellemlények között.... ezer éve szomszédja és barátja, a Patkány... majd később csatlakozik a Zöld Kígyó is....

Az emberek világába azonban nem ők az egyetlen szellemlények, a kis kínai városkában gyerekek tűnnek el... A jószívű kígyólány szeretné őket megmenteni... a nyomozás elindul a rejtély megoldására...

Rendkívül jót mulattam néha, látványos, bár mondjuk néha gyenguskára sikeredik némely számítógépes képi megoldás, a repkedős jelenetekért se vagyok oda, de ezeket leszámítva minden más tetszik... olyan eredeti és szórakoztató.

KÉP: fent Patkány úr és a két kígyólány épp ruhát "próbál"... a "nincs egy rongyom!" problémát egy kis varázslattal megoldják... kifejezetten kíméli a pénztárcát!:))))))))))))))))))))))))) Lenn: a két kígyó .... a nagy barátságok se indulnak egyszerűen.:)
Illiona 2019 júl. 30. - 22:07:12 Előzmény edimir
(237228/239047)
Our Love
Spoiler

Na igen, Sanghaiban a reptérre akkora a távolság hogy külön vonat (Maglev mágnesvasút) visz ki, 300-al ment óránként. Vagyis gyalog megtenni azt a távot: de hát már maga ez a házasság is az ujságiróval olyan idegen volt tőlem, hogy ennyi belefért. Összeségében az egész sorozat jól szórakoztató volt, a kinai áruházak pedig tényleg ilyenek: pedánsan tiszta mellékhelyiségek, és láttam nyitáskor ilyen munkavállalói felsorakozást is,( igaz az étterem volt, ) de ugyanigy zajlott.
A kinai életvitel más, mint a koreai, más mondanivalójuk van a filmeknek is. Azért ne feljtsük el sorozatnézés közben hogy Kina egy kommunista ország, ahol d i k tatura van. Ugyanakkor a gazdaság tekintetében kapitalistább bármelyik kapitalista országnál. Nem megmagyarázható jelenségek, folyamatok.
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 21:44:06 8/10 Előzmény edimir
(237227/239047)
ja... és a reptérig futok, mert se taxi, se busz, se semmilyen jármű, még a megértő partnerem autója se.....
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 21:42:35 8/10 Előzmény Illiona
(237226/239047)
Off

Our Love - kínai sorozat - 2013

!:))))))))))))))))))))))))

Igen, a végére értem... és nekem cseppet se tetszett a vége, Ke Ke átváltozása... brrrrr... egy színes, vidám, kreatív, karakán lányból ..... az utolsó öltözéke ???!!!!

Mit mondjak. Elég fura egy család Tangék, ha a Fiú abból tudja meg a történteket, hogy az ex házasságot kötött Franciaországban. A szeretett tesó nem tudta volna értesíteni? No és az a fene nagy örökké tartó szerelem... közben a kis megjegyzés a csinos francia lányokról.

Az állvány. Na, attól én is kiakadtam... Már akkor ott állt, amikor a fiatalok a festékkel szórakoztak, bármelyikükre rádőlhetett volna... nagyobb volt az esély, mint egy magassarkú cipőtől.....

Szórakoztató volt korábban, de a vége felé már nekem már sok volt a huzavona. Az utolsó két rész tök illogikus, összecsapott.... egyébként se szeretem az utolsó 5 percben az "X év múlva" megoldásokat.

KÉP: a kínai postaláda zöld
Illiona 2019 júl. 30. - 20:49:22
(237225/239047)
Our Love

Spoiler

ugy látom, a végére értél!Nos az utolsó rész nekem furcsa volt, de nem akartam lelőni a poént.
Az utolsó rész ötletét a koreai A Love to Kill cimű sorozatból vették, szinte szó szerint. (ahol ugye Rain volt a főszereplő).
De végül is, mindenki magkapta ami járt neki!
A "kedves jó" apuci megmurdélt, olyan körülmények között, ami jellemezte is az egész életét, (hanyag állványállitás -( miért is nem a felesége csinálta azt is, örök életű lehetett volna!!) a főszereplőnő meg megkapta a gyülölt ellenség cégét, igy végül mégiscsak a pénz, a hatalom győzött!!!
Megbocsátott a férfinak (persze nem volt miért) és élt boldogan, miután kirugta magát!!!
Ezzel az egyetlen rugásával sztornirozta mindazt a jót amit egész sorozatban éreztem irányába...
A húg hozzáment álmai férfiához - ja nem, csak egy jó sráchoz, feladta azt amihez értett igazán: a táncot, és lett belőle egy egyszerű háziasszony.
A Sors ismétli önmagát! Régi jó mondás, de itt is bebizonyosodik, hogy igaz.
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 20:16:43 8/10
(237224/239047)
Off

Van, ami hamisítatlanul kínai....
KÉP: mint a szemmasszázs...... hmm, a vörös nyakkendő sem gyakori a dél-koreai sorozatokban.:)))))))

A szemmasszázsról egy kis videó, ha vkit érdekel.....
https://www.youtube.com/watch?v=HAp0h5G8_xE
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 20:11:58 8/10
(237223/239047)
Off

KÉP: - felirat -!!!! Hmm, ez is hosszú????????????? E téren a koreai igazán elkényeztet bennünket, ott bizony mondhatnánk, hogy szépségeSSHen hosszú!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Halkan megjegyzem, a tajvani sztárszereplő lépteit nem ismerném fel hátulról!!!:))))))))))))))) Hiába, no, van, aki különlegeSSH!:))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 20:07:17 8/10 Előzmény edimir
(237222/239047)
Off

ami viszont kicsit más, mint Koreában...
KÉP: a gyászszertartás virága nem a fehér krizantém, hanem a rózsa.....
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 20:04:49 8/10
(237221/239047)
Off

KÉP: ismerős kézmozdulat a megállapodás/fogadkozás megerősítésére... "lepecsételni"
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 20:02:51 8/10
(237220/239047)
Off

KÉP: lám, a kínaiak is előszeretettel választják háttérként a több színnel kivilágított hidat egy-egy beszélgetéshez
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 19:59:50 8/10
(237219/239047)
Off

Hoztam néhány dolgot, ami a koreai sorozatokból ismerős már...

KÉP: - felirat - a jó öreg "fighting"... a mozdulat ugyanaz, a önbiztatás szava viszont kínaiul hangzik el....
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 19:45:19 8/10 Előzmény Illiona
(237218/239047)
Off

Lám, mi egy "egyértelmű" sorozaton is össze tudunk vitatkozni.:)))))))))))))))))) Miért is nem lepődöm meg rajta?:)))))))))))))))) Talán azért, mert adott dolgot másként ítélünk meg.

Ke Ke apja egy nagyon jóérzésű, végtelenül tisztességes ember volt. A családjáról igyekezett gondoskodni. Nem éheztek, nem nyomorogtak, nem verték magukat adósságokba. Hogy a férj mit tett a kis panzióért? Azt nem igazán mutatja be a sorozat. Csak akkor látjuk már, amikor rosszul megy az üzlet, a költségvetést számolgatja folyton. A feleség teendőit részletezted, de tudjuk, egy ház körül mindig akad más munka is, javítás, karbantartás. Megjegyzem, a férfi tudott főzni, nem kizárt, hogy a házimunkában is besegített. Érdekes módon, te lepipogyázod, de a felesége és a gyerekei számára férjként/apaként nem lúzer volt, sőt.

Valóban, a kis panzió körül a természeti adottságok adottak voltak ahhoz, hogy egy élelmes üzletember többet hozzon ki belőle. Láttuk a gyerekek üzleti tervét, átalakítás+reklám. De ehhez azért tőke is kellett volna. Vszínűleg egy átlagos színvonalon élt a család, de annyi bevételük nem volt, hogy komolyabb megtakarításuk legyen. Ezért nem tudtak reagálni, amikor (ezt se tudjuk miért) megcsappant az üzletmenet.

Neveltetés. Aki gyereket nevelt már fel, az tudja, hogy igyekszünk, de sok tényező közrejátszik még abban, hogy milyen is lesz a csemete felnőve. A sorozatban (!) egyértelműen kiderül Ke Ke elmondásából, hogy az apja szavai voltak számára a meghatározóak, ezek ivódtak bele normaként, értékrendként. Valljuk meg, a két Zhong testvér, Keke és bátyja toronymagasan a legsegítőkészebb, legönzetlenebb emberek a sorozatban. Kettőből kettő!:)))))))))))))))))))))))

Igen, Tang Úrfi valóban "rendes", de nem mindenkihez és nem mindenkor. A Zhong testvérek melegsége a környezetükben élőkre is kihat, sokakból a legjobbat hozza ki...

offtopic
Mennyei Harmónia 2019 júl. 30. - 18:12:05 Előzmény Illiona
(237217/239047)
Megnéztem. Tényleg vicces - jó humora volt annak a kitalálta, ahogy írtad. :)) Közben jókat nevettem. :)
Illiona 2019 júl. 30. - 13:36:13
(237216/239047)
Our Love
OFF

Nos, ezt nem hiszem el, hogy egy ilyen egyértelmű sorozaton is össze tudunk vitatkozni.
Ez azért elvi kérdéseket feszeget, ami minden ilyen élethelyzetre igaz.
Azt, hogy ki a pipogya és ki nem, azt az dönti el, hogy képes-e annyi pénzt összehajtani, ami a család minimum fenntartásához szükséges?
Nos ez alapján ez a férfi nem tud, és egész életében sem tud semmit felmutatni, amit teremtett volna, sem vagyonban, sem jólétben.
Ja hogy a gyerekeit szereti??? Ki nem??? csak kérdezem? Ez érdem? nem természetes?

Azt a házat amiben laknak, nos abban lakott a nő a házassága előtt, hiszen ott találkozott a gazdag pasival, ebből következtettem hogy a nőé volt.
Kis panziófélét üzemeltettek: a nő mosott, a nő takaritott, a nő főzött a vendégeknek, a nő ágyat húzott és nevelte a két gyereküket. Csuda, hogy tudott jókedvű, és mosolygós lenni.
Ebben a felállásban mit csinált a férfi? semmit.
Most a mai helyzetben ez a kis pénzforrás is megfeneklett, mert nem tudtak élni a gyönyörű környezetből, csak vegetálnak.
Az hogy a gyerekeik olyan életrevalóak, és jókedélyűek, meg helyén van az eszük és szivűk, az vajon kizárólag a szülők érdeme? Vagy a gyerekek maguknak is van sorsukat alakitó tulajdonságaik, és eleve rendesnek születtek?
Akkor miért rendes a gazdag fiú? nem lenne neki kötelező szemét kapitalistának lenni?
8/10
edimir 2019 júl. 30. - 03:56:05 8/10 Előzmény Illiona
(237215/239047)
Off

Ke Ke apja. Lehet pipogyának nevezni, de mondhatjuk rá azt is, hogy egy szelíd ember. Ahol éltek, az egy kis halászfalu volt. Az apa a házat a szüleitől örökölte, mivel a felesége kitűnően főzött, egy kis panziót üzemeltettek benne. Az apa nem ambíciózus, megelégedett a panzió családias jellegével. Nincs személyzet, a néhány vendéget a feleségével látták vendégül. Szerény bevétel, de a gyerekeiket felnevelték belőle tisztességesen. Ke Ke mondja az apjáról, hogy "a világ legjobb apja"... s ha a két gyerekét elnézem, akkor bizony valóban jó munkát végzett az apa és az anya szülőként. Jó szívű, szorgalmas gyereket neveltek.

Hmm, azért ez sem kis teljesítmény egy "pipogya" férfitól.

Egyszer még te mondtad, néha nem becsüljük azt, amink van. Igen, a feleség meg-megnézegette a ládába dugott csillogó ruhát és a fülbevalót, mert jó volt felidéznie az első szerelmet és a fiatalságát. De nem élt a múltban, hanem mindig a jelen, a családja volt számára a legfontosabb. A feleség az erősebb egyéniség a házasságukban, a domináns, de ez nem jelenti azt, hogy ne kötődne a férjéhez... talán nem volt a részéről lángoló szenvedély, nagy szerelem, amikor férjhez ment a férfihoz, de az évek során egyfajta gyengéd szeretet biztos kialakult, erre pedig egy meleg családi légkör tudott épülni, egymást szeretik és tisztelik. Nem, nem gazdagodtak meg. De Ke Ke a tengerparton pont erről beszél, hogy számára a fontos dolgok pénzen nem megvehetők... a napfény.. a tenger... a szél... a család... a szeretet..
Illiona 2019 júl. 29. - 21:46:21
(237214/239047)
még az előző beiráshoz:
És folytatódik.
itt a 3. videó: kis kacsa fürdik
https://www.youtube.com/watch?v=J5cdbjEC36I
Illiona 2019 júl. 29. - 21:36:10
(237213/239047)
Hét ez valami hatalmas!

A Teen Top együttes 2014-ben itt Budapesten vette fel a Missing cimű dalához a képeket,
ez lett belőle:
https://www.youtube.com/watch?v=EADtGMSxDYg
erre elkészült egy bolondos videó, mindenestre volt humorérzéke, aki megcsinálta, ezt korábban már feltettem ide nektek, de ismétlésül:
https://www.youtube.com/watch?v=Sb2UnKwB3LA

és itt az ujabb verzió, még alig van kattintás, de iszonyúan jó!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=z0SJgMd6UbI

Akinek nincs humorérzéke, semmiképp ne kattintson rá!!!
Illiona 2019 júl. 29. - 20:15:09 Előzmény edimir
(237212/239047)
Igen Ke Ke családja egy meleg összetartó család. De azért ott sincs minden rendben. A férj eléggé pipogya egy ember. Neki annyi jó tulajdonsága van, hogy annak idején elvette a lányt, amikor a gazdag pasi otthagyta. De békén persze már nem hagyta, hiszen van két gyerek.
A feleség pedig a felszinen a családjáért élő nő, de valójában titokban, még 25 év után is a régi szerelemről ábrándozik.
A férj akkor lehetett volna igazi társa, ha férfias is: a vállalkozást nyereségesen viszi tovább, és jó megélhetést biztosit a családjának. De tudjuk hogy semmi ilyenről nincs szó. Egy férfit az minősit, hogy mit alkotott, teremtett. És ott volt a gyönyörű tengerpart, lehetett volna mit kezdeni vele!
Nagyon érdekes a gyerekek szemszögéből ugyanez. Ők nem látják, mekkora luzer az apjuk! Nem!
8/10
edimir 2019 júl. 29. - 16:22:50 8/10 Előzmény Illiona
(237211/239047)
Off

Azt a Mr Sunshine-t nem láttam... viszont ennek a sorozatnak eljutottam a feléig!:) Igazad volt, tényleg rendkívül szórakoztató. Szeretem a Ke Ke-t alakító színésznőt és a karaktert is....

KÉP: - felirat - ... és a sebtapaszos kis fioláit a nagy üvegben... hmm, álom.. valóság... persze túl naivnak is gondolhatjuk mindazt, amit a lány mondd a tengerparton az igazán fontos dolgokról... lehet rá legyinteni, hogy az élet nem így működik... de vajon tényleg nem? Mindig van választás... és mindig tudni kell, mi az igazán fontos...

Megjegyzem, végre látni egy jól működő családot... szimpatikus Ke Ke családja, bár sejthető, hogy az anyában még motoszkál a múlt emléke, de ettől még igyekszik a jelenből kihozni a legjobbat.

Ezzel szemben a másik család teljesen szétesett... és ez egyértelműen az Elnöknőn múlik... aki csak biológia anyja a gyerekeinek, de a családtagjait is az üzlet részeként kezeli... ismerős a koreai sorozatok csebol nagyasszonyaiból a figura....
Illiona 2019 júl. 29. - 11:59:01
(237210/239047)
Our Love
Ez a kicsit túlsúlyos hölgy, a szinésznő szerepelt a Mr Sunshine cimű kinai sorozatban is, mint komoly ujságirónő. Na, persze ott sem volt komoly azért, mintha azt sugallná, ha kövérebb vagy , nem is lehetsz komoly személyiség! Pedig Kinában sokkal többen vannak a túlsúlyosak az idősebbek közt is, mint pl. Koreában.
8/10
edimir 2019 júl. 29. - 02:31:39 8/10
(237209/239047)
Off

KÉP: ugróiskola... hmm, milyen furcsa viszontlátni gyerekkorom egyik nagy kedvencét egy kínai sorozatban.....
8/10
edimir 2019 júl. 29. - 02:29:08 8/10 Előzmény edimir
(237208/239047)
Off

Kínai hölgyünk azért óvatos duhaj... óh, talán ezek az idolok mégsem olyan tökéletesek, mint a klippen, vagy a roppant őszinte hangvételű és mosolyú nyilatkozataikban?:))))))))))))))

KÉP: - felirat - bezzeg az "oppa" nagyvonalúan átengedi a hölgyet az idolnak... micsoda áldozat!:)))))))))))

Itt már kész voltam!:)))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 29. - 02:24:12 8/10
(237207/239047)
Off

Aztán persze felvillan, ha csak egy röpke pillanatra Korea.... egy kis "oppa"... egy kis idol!:))))))))))))))))))))
Mert hát miről is álmodozhatna egy kiterjedésben és szívében is nagy kínai lány?

KÉP: - felirat - !:))))))))))))))))))))))))))))))))))) húúúúúúúúúúú... micsoda reális házassági álmok!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 29. - 02:13:37 8/10
(237206/239047)
Off

Hmm, annyira más, mint egy koreai sorozat. Vhogy nyugodtabbaknak tűnnek az emberek, kevésbé rohanós. A technika nem uralja annyira az egészet... Pl. volt az a részlet, amikor az autó és motor versengésénél a gyereket majdnem elgázolja az autó a zebránál, a lánynak épp csak sikerül megmentenie a gyereket.... kijönnek a rendőrök, a motoros szavára elviszik az autós fiúkat, az "áldozatok" már nincsenek is a helyszínen.... Ilyenkor a koreai sorozatban már rég a CCTV felvételét gyűjtenék be és az autó fekete dobozából vennék ki a képkártyát.....sok pattogás és kiabálás közepette... itt meg minden olyan nyugisan zajlik.

KÉP: a 2013-as sorozatban az elnök csúcskategóriás. limitált kiadású telefonja.... ja, kérem, mennyit változott azóta a világ!!!!
Illiona 2019 júl. 28. - 23:45:03 Előzmény edimir
(237205/239047)
Arra már rájöttem, hogy borokban nem kell tudatosságot keresni a kinai filmekben, sorozatokban. Az is jó, ha meg tudják fogni a poharat, ez még nekünk , magyaroknak is nehezen meg, pedig korábban kezdtük tanulni. :))))))
Ez a menyasszony-barátnő nagyon határozott amugy, csupa olyan dolgokat szed elő, étel-ital tekintetében, ami a fiút az előző szerelmére emlékezteti.,
Igy érezteti a hatalmát felette. Csak arra nem gondol, hogy ha a fiú megküzd a mult emlékeivel, akkor sem őt fogja választani, hanem valaki mást.
Kép: Ray Chang és egy nagyon rajongó!!
Illiona 2019 júl. 28. - 23:37:00 Előzmény edimir
(237204/239047)
Örülök, hogy végül csak belekezdtél! Ha megnézted az első részt, utána már a többi jön magától, egyszerűen nézeti magát.
A sorozat maga kinai, de a főszereplő tajvani, ő a főszereplője a Dream Flyght cimű tajvani mozifilmnek, amire véletlenül (ugye pedig véletlenek nincsenek) találtam rá, és nagyon jó.
De még ezen kivül is van egy tucatnyi mozifilmje.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Chang_(actor)
A mozifilmről irtam, most visszakerestem, pont szilveszter napján, végül is aznap pont annyit lehet sirni, mint máskor.,
Amugy amikor beütöttem a Googléba, akkor egyből kiadta a PORT-ot, egy kattintás, és pont az én hozzászólésomat hozta. Ezt nem is tudtam eddig.
Kép: Ray Chang tajvani szinész
8/10
edimir 2019 júl. 28. - 23:25:12 8/10 Előzmény edimir
(237203/239047)
Off

KÉP: - felirat - Hmmm:))))))))))))) Vagy talán mégse?:))))))))))))) A boros címke jól felismerhető, beazonosítható.....
8/10
edimir 2019 júl. 28. - 23:17:24 8/10 Előzmény edimir
(237202/239047)
Off

Természetesen a hölgy roppant elégedett a borválasztással....
KÉP: - felirat - mielőtt nagyon vállon veregetné magát.... érdemes arra is figyelni, hogy milyen étellel próbálta a férfit kényeztetni... hallal! Hmmm, ahhoz választotta ezt a bizonyos vörösbort....

Hát ennyit a kínai sorozatokban a borokhoz....
8/10
edimir 2019 júl. 28. - 23:11:22 8/10
(237201/239047)
Off

Illionától kértem ajánlást vmi szórakoztató sorozat, nyár van.. és a kedvemhez is ez passzol most. Így elkezdtem nézni a sorozatot.
https://mydramalist.com/6825-our-love

Miközben néztem, Illiona egy korábbi hsz-ében a kínai sorozatokban szereplő borokról tett megjegyzése rémlett fel...

Hát nézzük akkor azt a bizonyos bort!
KÉP: - felirat - A sorozatban az elnököt behálózni kívánó hölgy nem akármilyen itallal rukkol elő... Egy 1982-es Lafittel, azaz az egyik leghíresebb bor legendás évjáratából egy palackkal..... Hmm, drága mulatság, nem a sarki boltban, csak boraukción vehette... nem csekély összegért...

Itt olvashattok a borról és arról, hogy milyen áron szerepel a boraukciókon, ill. miért is szerettek bele a kínai milliomosok? Hogyan köthető kínai filmhez ez a bizonyos 1982-es évjárat?
https://www.origo.hu/gazdasag/20150815-itt-az-ideje-a-borbefekteteseknek-chateau-lafite-tozsde-befektetes.html
Illiona 2019 júl. 28. - 09:19:26
(237200/239047)
nekem tv -m sincs, de megnéztem interneten, de a műsor nem volt megnyitható.
És én tudtam ilyen tv csatornáról sem!

Más: még egy képet ideteszek a Before We Get Married cimű tajvani sorozat 8. részéből.
Csak mert gyönyörű!
8/10
edimir 2019 júl. 28. - 02:48:13 8/10 Előzmény kymara
(237199/239047)
Szia!:))))))))))))))))

Köszönöm az ajánlót, későn vettem észre.:(
Van egyáltalán ilyen TV csatorna?
8/10
edimir 2019 júl. 28. - 02:26:41 8/10 Előzmény edimir
(237198/239047)
Off
My First First Love - 2 évad

Spoiler

Nos, az áprilisban egyszerre leadott 8 részes 1. évadot 4 hónap után követte a második. Ez is Netflixen ment 26-án újabb 8 rész egybe.
Ismertető:http://asianwiki.com/My_First_First_Love_2

Most úgy érzem, hogy minden a helyére került, így számomra a 2. évad bármilyen jó is, de nem igényel folytatást.

Volt-e valós töltet az új évadban, vagy csak az első sikeréből próbált megélni? Számomra kellemes meglepetést jelentett. A közös házban élő fiatalok kapcsolata tovább mélyült. A barátság-szerelem vonal igazán kedves, ahogy egy "first first"-höz illik!:))))))))))))))) Olyan üdítően friss... persze legyinthetünk rá, hogy olcsó limonádé, de vhol mégsem az. Bár kedves, de azért nem nélkülöz mélységeket se a sorozat....

Barát. A legjobb barátodat árulod el, sőt... eladod! Hmmm, mi van akkor, ha kizárólag csak ez a barát érez rá a magányodra?...Barát.... 20 éve életed része, mindent tudsz róla, mindent tud rólad... s mégis, érhet meglepetés.... Barát...az életből neki jutott a nehezebbik szelet, mindenben tökéletes, a gondok mégis maga alá gyűrik... s te talán pont azt a lányt veszed el tőle, aki "megrengette a világát"... s ő mégis olyan barát, aki életed legnehezebb pillanatában ott van melletted.... mert ő a Barát ...

Anya. Abból is kapunk ilyet is, olyat is....Anyát, aki azért hagyja el a gyerekét, mert gyenge. Anyát, aki azért hagyja el a gyerekét, mert erős... Anya, aki elől menekülsz, de aki végül mégis megért....

és természetesen a szerelem... igazi "first first", olyan bohó, néha megmosolyogtató, néha belenehezül a szívünk is...

... és persze szereplőink keresik az útjukat... a mini sorozat végére meg is találják... szeretjük őket, szurkolunk nekik.... jó is ilyen fiatalnak lenni!:)))))))))))))))))))))))))))

KÉP: a 2 évad nyitóképe
Illiona 2019 júl. 27. - 21:33:48
(237197/239047)
Before We Get Married 9. epizód
Már pénteken megnéztem felirat nélkül, annyira izgatott, hogy mi fog történni, de csak most délután felirattal. Ez még mindig nagyon jóóóó!!!!!
Szeretem minden pillanatát. Azt, hogy bármely történése megtörtént már velünk is, vagy éppen valamelyik barátunkkal, emiatt maga a történet közel van hozzánk.
Olvastam a hozzászólásokat a Vikin, és mindegyik azt fogalmazza meg, hogy ez élete legjobb sorozata, és hogy a heti egy rész az nagyon kevés, szenvedés kivárni.

Ebben a 9. epizódban csak egyetlen kis momentum volt, ami zavart: a kiömlő sör!!!!!!

Kép: ezt még a 8. részből vágtam ki, ez a táj egyszerűen gyönyörű. Tajvanon sok millió ember él. igy ezeket etetni nem kis kihivás. Itt látszik, hogy a kevéske földterületet mennyire kihasználják, intenziv termeléstechnikát alkalmaznak.
kymara 2019 júl. 27. - 21:31:09
(237196/239047)
Sziasztok! Most megy a lichi adón Ázsia ízei műsor. Dél Korea királyi konyháit és ételeit mutatják be. Még fél órát tart.
Illiona 2019 júl. 27. - 21:23:34 Előzmény edimir
(237195/239047)
Én olvastam mindkét kötetet. Valóban sok rosszat irnak róla, nekem is ez a véleményem, de viszonylag hűen követi Wu Császárnő életét. Másrészt egy olyan világba visz el minket, amiről nem tudhatunk, és ez jó.
Abból gondoltam hogy ez egy hatásvadász regény, hogy egyszer bent voltam a városban, és megláttam egy könyvesboltban ezt a regényt. Gyönyörű, sokatmondó fedőlapja volt, igy megvettem. Amikor itthon belenéztem, láttam, hogy ez a 2. kötet, igy internet, webáruház, és ugy gyorsan megrendeltem a 1. kötetet. Akkor már olvastam a negativ véleményeket róla.
Azután az első beirás: Marknak. Ez olyan amerikás, nem?
Hogy a forditás, a magyarra való forditás pongyola szóhasználatú, ez is igaz.De nem tudni, mennyi volt az eredeti szövegbe.
Más: hogy jön ahhoz egy amerikai irónő, még ha kinaiként is született, hogy egyes szám, első személyeként tálalja a történetet. Wu Császárnő alakját, személyét felvenni egy bármilyen közönséges kis irőnőnek nem illendő, és akkor finom voltam!!!! Ez minimum tényleges felségsértés. Még a kommunista Kinában is!!!
Mindenesetre a történet végetér azzal amikor még Wu Császárnő férje él, és tudjuk, hogy ez az életének az első fele csak. Majd meglátjuk, lesz-e folytatás. Én a negativumok ellenére azért elolvasom.
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 17:53:47 8/10 Előzmény edimir
(237194/239047)
Weina Dai Randel: Hold ​a palotában

Nagyon vártam a regényt és számomra hatalmas csalódás volt. Azt hittem, hogy a szerző ilyen komoly kutatómunka után végre egy remek történelmi regénnyel rukkol elő Wu/Vu császárnőről, elvégre a téma megérdemli. Úgy tűnik több kötetre tervezte a császárnő életének regényes rajzát...
Azt hiszem, én itt az első után már nem vagyok kíváncsi a többire.
Ismertető: https://moly.hu/konyvek/weina-dai-randel-hold-a-palotaban
A csalódásom okait azok fogalmazták meg, akik 3 csillagot adtak csak a regényre....

Ki olvasta?
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 17:02:45 8/10 Előzmény edimir
(237193/239047)
off
Before We Get Married - 9. rész
Spoiler

Hajnalban megnéztem felirat nélkül, most meg felirattal, igaz, csak 84%-os volt, de én 100%-osan türelmetlen!:)))))))))))))))))))))))

Mindig rácsodálkozom, hogy ez a sorozat mennyire jó, egyszerűen mindent szeretek benne, forgatókönyv, karakterek, párbeszédek.... és természetesen a színészek alakítása...

Hmm, az jutott eszembe, míg ezt a részt néztem, hogy mi is hiányzott igazán a Search:WWW sorozatnál, ahogy a 3 nő párkapcsolatát néztem.... pont az, ami itt egy mozdulatban, egy pillantásban megvan, hogy úgy tud váltani, hogy kacagnom kell, a másik pillanatban lángra gyúl a monitor is.... Hogy jól működik a kémia a két főszereplő között... milyen semmitmondó, olyan atmoszférát tudnak teremteni, ami már varázslat.... pedig ugyebár a "téma" örök.....

Még én, a nagy tea kedvelő is megértem, ha vki megőrülne egy ilyen kávéért!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 02:53:46 8/10 Előzmény Illiona
(237192/239047)
Before We Get Married - 9. rész

Láttam, hogy fenn van, de az angol felirat hozzá jelenleg 4% áll!:(
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 02:29:30 8/10
(237191/239047)
Off
Search: WWW - Before We Get Married
Spoiler

Egyébként ha úgy tetszik, sokszor éreztem igaznak a Before We Get Married felvetéseit a Search: WWW nézése közben. A Before-ban felveti a férfi, hogy vajon a lány a Nyugdíjas-Tervet mennyire a saját vágyaira alapozta. Itt is jöhetne a Search: WWW-ben egy ilyen végiggondolást, kétségeket támasztó vki... és végül is jön...

Mindegyikük életébe jön vki, aki által végig kell gondolniuk az addigi életüket, jó célt tűztek ki, jól választottak partnert... stb.?

Ha belegondolunk, akkor látjuk, hogy egyik nő sem volt igazán maradéktalanul boldog, még akkor sem, ha a karrierjükben szinte a csúcsra jutottak. A sorozat alatt kezdenek el az életükön gondolkodni, eddig csak élték vmi szerint. Bár vége a sorozatnak, de az önvizsgálatnak még koránt sem jutottak a végére.
Tényleg így akarok tovább élni, valóban erre vágyom? Tényleg ez tesz boldoggá? Ilyen szeretnék lenni 20-30 év múlva? Még van, hogy fel sem tették önmaguknak őszintén a kérdést, nemhogy a válaszig eljutottak volna. De legalább már elkezdték.

Minden változtatáshoz kell bátorság, egy kapcsolat elmélyítéséhez pedig talán a legnagyobb. Felvállalni a bizonytalanságot, hogy semmire sincs garancia, kiszolgáltatni magunkat, bízni vkiben... Ez a három nő úgy élte le eddig az életét, hogy a tapasztalataik nem igazán szóltak amellett, hogy van ilyen kapcsolat, vagy legalábbis egyik sem érte meg eddig a kockázatot, hát persze, hogy szkeptikusak, hát persze, hogy fenntartásaik vannak....

8/10
edimir 2019 júl. 27. - 01:57:26 8/10 Előzmény Illiona
(237190/239047)
Off
Search: WWW
Spoiler

Nos, amennyit eddig gyereknevelésből koreai sorozatban láttam, ha van reinkarnáció, hát én biztosan nem szeretnék Koreában gyermekként újjászületni!:)))))))))))))))))))))))

De félre a tréfát, eddig a sorozatokban nem igazán láttam jó megoldást a gyermeknevelésre. A kisebb gyerek esetében, mint a Mother os Mine-ben az kis unoka... ott a nagymamák kényszerű bevonása után a bébiszitter volt a megoldás. A SKY Castle pedig maga volt a rémálom a középiskolás gyerekekre nézve, hogy csak a legutóbbi sorozatokat idézzem, amiben gyerek fordult elő.

Igen, a gyerek az egész életünket megváltoztatja. Bizonyos módon korlátozza, de ugyanakkor ki is teljesíti. Nem a gyerekkel töltött idő mennyisége, hanem a minősége a döntő. Hány gyerekről tudjuk, hogy az anyja otthon van vele (állítólag), valóban egy légtérben tartózkodnak, de anyuci mással törődik, a gyerek be van ültetve a TV elé, esetleg a 120. újabb játékot nyomják a kezébe azzal, hogy játsszon vele egyedül.

Sokan neveltük fel munka mellett a gyerekünket, ettől még dolgoztunk/dolgozunk, a munkahelyen is próbáltunk/próbálunk törekedni a legjobbra. Nincs 100%-os nő. Vmi egy kicsit háttérbe szorul. De sokat segít a dolgokon, ha jó a prioritás, ha az idővel jól gazdálkodunk. Mert mi a fontos a gyerek számára? A biztonság, az, hogy tudja, hogy feltétlenül szeretik és elfogadják. Ha beszélgetnek vele, hogy el tudjon igazodni a világban és saját magát is el tudja ebben helyezni. Ez valóban beszélgetés legyen, ne pedig üres szólammá silányuló állandó dörgedelem a másik meghallgatása nélkül. A szokások kialakítása, a normák/ korlátok elfogadtatása, hogy tudja, mit tehet és mi az, amit nem... hogy neveljük. .. és persze játszunk vele... Nálunk még mindig hagyomány a nagy karácsonyi társasozás hajnalig, pedig a fiúk már felnőttek!:)))))))))))))))

Bae Ta-Mi a nehéz nap után beül leinni magát, ill. játszik egy hagyományos verekedős játékkal a játékgépen... idő.... ez várna rá, ha egyedül marad vigaszként, esetleg részegen kikötni egy pasas ágyában... de vajon ettől boldogabb lesz?
Én nagyon is el tudom képzelni, hogy a közös gyereküket a zeneszerző indítja oviba, iskolába, este viszont közösen beszélgetnek, hallgatják meg apu legújabb szerzeményét, esetleg játszanak vmilyen számítógépes játékot közösen... vagy csak élvezik egymás társaságát, a nyugalmat, a gyerek beszámolóját a napról... aztán jöhet egy kis hétvégi közös kirándulás... egy nyaralás Ausztráliában, apu nevelőszüleinél.... A munkahely, a karrier. Bae Ta-Mi számára ez nem csak egyfajta pótlék volt? Menekülés a munkába, mert ott sikeres, ott magabiztos? Ha a magánélete is stabil, akkor már nem feltétlen csak a karrier adja meg neki ezt az érzetet, akkor talán megérti, hogy bizonyos feladatok leoszthatók a tehetséges munkatársainak is, nem mindig kell feltétlenül még éjszaka is neki gürcölnie.
Egyébként ebbe a nagy munkamániába azért van üresjárat is.
Lám, Cha Hyun se zavartatja magát, amikor lazán kivesz négy nap szabit, mert a színész fiú szerelme eltávot kapott a katonaságnál.

Egyébként ma is azt vallom, hogy a legszebb látvány az életben egy nyugodtan,alvó gyermek..... Persze a gyerek kötelezettségekkel jár, de hihetetlen örömet is képes adni.
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 01:11:27 8/10 Előzmény Illiona
(237189/239047)
Off
Spoiler

KÉP: felirat - Bae Ta-Mi és a fiatal zeneszerző párbeszéde (3. rész), csak az ő életkoruk van megnevezve a sorozatban, a többieké hozzákalkulálható.

Még egy utalás van életkorra. Amikor a sorozat vége felé Bae Ta-Mi igyekszik meggyőzni Song Ka-Kyung-ot, hogy az Unicon álljon ki közösen a Barroval a kormány ellenében, ami a felhasználok személyes adataihoz szeretne hozzáférni. Itt hangzik el érvként, hogy Song Ka-Kyung-tól ő már semmit se vár el régi barátságukra hivatkozva, viszont ne okozzon csalódást Cha Hyun-nak, aki még a 19 éves (azaz középiskolás) Song Ka-Kyung-ra emlékezik. Song Ka-Kyung megismerkedésükkor volt végzős a középiskolában, Cha Hyun ugyanott lejjebb járt. Ennyi. A korábban feltett rajz taposós képnél látszik, hogy a lányok közel egykorúak, semmiképp nincs köztük 7-8 év különbség.
8/10
edimir 2019 júl. 27. - 00:47:47 8/10 Előzmény Illiona
(237188/239047)
off
Wather
Spoiler

Először nekem is roppant ismerősnek tűnt Seo Kang Joon, aztán bekattant hirtelen a Cheese in the Trap sorozatból a kissé túlfűtött zongorista fiú... ez a szerep is passzol hozzá...

A másik férfi főszereplő Han Suk-Kyu inkább moziszínész, de berémlett a Mélygyökerű fából, hogy már ott is tetszett a nyugalma és a hangja...
Szerintem jó színészeket találtak a szerepekre, egyelőre nem érzek gyenge pontot.

Én az első hat részt egybe nyomtam le. Az elsőnél sokszor megállítva, hogy igazán értsem. Nem könnyű történet, de megéri nézni. Amikor az ismertetőt írtam, szándékosan fogalmaztam homályosan, hogy még véletlenül se lőjem ki a felismerés izgalmát senkinél se, ahogy fokozatosan a helyére kerülnek a dolgok.
Illiona 2019 júl. 27. - 00:13:04 Előzmény edimir
(237187/239047)
Most viszont elkezdtem a Watcher cimű szintén talán krimit. Hogy ez milyen jóóó!
az első meglepetés az a főszereplő, Seo Kang Joon, és itt annyira más, hogy először fel sem ismertem.
Elmúlt az akisfiús bája, ami megvolt a Haneuljae's Murder c tvfilmben, és annyira a hátrányára volt a Hwahung cimű sorozatban.
És ugy ki is kerekedett az arca. A sok mindenféle robotos szerep után egy igazságért harcoló rendőr szerepe nagyon jó, megérdemli!
Viszont a társát ki nem állhatom, mindig túljátsza a szerepeit, de Seo Kang Joon annyival jobb, hogy semlegesiti a másikat.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 23:55:35 8/10
(237186/239047)
Off
Spoiler

Song Ka-Kyung
A három nő közül a legidősebb, 40 körüli lehet (semmiképp se 45!!!).

Ő a sorozat végén a nagy újrakezdő.... Tkp. csak azt élvezi a jelenben, hogy végre szabad. Hogy miként dönt a jövőjéről, új karrier, párkapcsolat... ez teljesen nyitott... szándékoltan... szerintem ez így a jó...
Hiszen felnőtt korát kötöttségben (elrendezett házasság, Anyós nyomása) élte le. Így aztán most csak kiélvezi, hogy végre szabad. Hogy mit kezd az életével? Ebbe mennyire fog beleférni egy szerelmi házasság és gyerek? Ezt sem lehet kizárni, tudjuk, az Élet hozhat fordulatokat. Biztos, hogy a szabadság érzete mellé be fog társulni az élete újraértékelése, ki tudja, hogy az új életébe minek ad majd prioritást?:))))))))))
Illiona 2019 júl. 26. - 23:49:15 Előzmény edimir
(237185/239047)
Igen, a szülés manapság már kitolódik, és nagyon gyakori a 40 éves kör fölötti szülés. De ezek a nők ahogy élvezték a szabadságot!
És mi a gyermek: elkötelettség minimum 20-25 évre. Nincs szünet, nincs karrier, hiába vannak segitők, de a gyerek az az anyját akarja. Ők pedig dolgoztak ha kellett éjjel is. Nem is való nekik gyerek, mármint a gyermek érdekében.
Eddig sem tervezték, és meg sem emlitették a hagyományos családmodellt.
Azt, hogy mennyi évesek, nem tudjuk. Hogy a mennyi évesen voltak középiskolások, azt sem. Én a 3. nőnel az ázsiawikis adatlapjából számoltam ki az életkorát.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 23:40:59 8/10 Előzmény Illiona
(237184/239047)
Off
Spoiler

Bae Ta-Mi?
38 éves, a fiatal zeneszerző 28. Bae Ta-Mi részéről max. élettársi viszony gyerek nélkül, a zeneszerző álma a normál család gyerekkel.

A sorozat válasza. Ne akarj a jövő miatt a jelenben boldogtalan lenni! Mert a jelenben egyelőre csak azt tudják, hogy a másik nélkül boldogtalanok. Hogy meddig tart ez az érzés, meddig tart a szerelmük? Erre senki sem adhat választ, mert ilyen az élet. Majd kialakul, az Idő adhat rá egyedül választ...

Próbálták a szakítást, hogy mindketten az elképzelésüknek megfelelően élhessenek. Nem ment, boldogtalanok lettek tőle.

Újra együtt... három lehetséges út áll előttük..

1. megélik ezt a nagy szerelmet, ami néhány év múlva elmúlik, útjaik szétválnak, de volt az életükben egy szép szerelem.... aztán mindkettő folytatja az életét az eredeti elképzelése szerint. A zeneszerző egyszer majd megnősül, születik gyereke... Bae Ta-Mi pedig egyszer talán egy újabb viszonyba kezd....

2. Együtt maradnak gyermektelen párként. A zeneszerzőnek fontosabb Bae Ta-Mi, mint a saját gyerek.

3. Együtt maradnak, idővel összeházasodnak és gyerekük születik. Nem teljesen kizárható alternatíva. Láttuk ,hogy az Unicon legyőzése önmagában nem kárpótolta Bae Ta-Mi-t a férfi elvesztésért. Tehát már megértette, hogy a karrier önmagában nem boldogít. Hogy aztán ez a tapasztalat, az életéről való gondolkodás, átértékelés mikorra jut el odáig, hogy az anyaság se legyen elutasítva? Hmm, az együtt töltött idővel talán ez is beérik. Van bébiszitter, tehát a karrierről se kell feltétlen lemondania, a zeneszerző biztos, hogy besegítene a közös gyerek nevelésébe.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 23:14:55 8/10 Előzmény Illiona
(237183/239047)
Off
Spoiler

Gyermekszülés 40 évesen... ismertek a veszélyek, de lehet egészséges a baba.
Audrey Hepburn a második fiát 40 évesen szülte!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Audrey_Hepburn
Halkan megjegyzem, hogy a sógorom öccsét is 40 felett szülte az édesanyjuk.
Tehát nem lehetetlen.

A három nő közül szerintem Cha Hyun áll a gyermekvállalásos házassághoz reálisan a legközelebb. Ő nem csak a legfiatalabb a 3 nő közül, de minden intelligenciája mellett ő közülük igazán a szív-ember.

A párja a színész fiú életkora. Semmiképp se kölyök, megtévesztő a lelki tisztasága és az arca. Én 28 évesnek tippelem. 10 éve van a színészi pályán (ez elhangzott a sorozatban), és szerintem nem gyerekszínészként kezdte. A sorkatonai szolgálatra legkésőbb 29 éves korig hívják be a férfiakat Dél-Koreában. A fiú meg is jegyzi, hogy remélte, csak jövőre kerül rá sor... tehát ő is a 29 éves korhatárig való kitolásban bízhatott.

Cha Hyun tuti, hogy képes lesz kivárni a 21 hónap leteltét, amennyi a katonaság. Részéről ez a kapcsolat nem pusztán fellángolás. Ismeri a másik értékét és meg is becsüli. A fiúnak hatalmas a szíve és ragaszkodó (lásd a kutyája). Náluk érzem azt, hogy a szerelmük ki fog tartani, a házasságuk bensőséges és szeretet teljes fog maradni. Ebbe a kapcsolatba bele fog férni a gyermek, jut neki a szeretetekből bőségesen.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 22:42:22 8/10 Előzmény Illiona
(237182/239047)
Off
Spoiler

Tudom, néha hosszan válaszolok, és nem mindenki olvassa végig.
A három nő életkora 38 év +- 1-2 év!!!! A 11. rész legvégét kell megnézni, ahol ott vannak már a szponzorok. Itt a jelenet a rajz taposásról, amikor mindhárman egyidejűleg középiskolások!!!!!!!
Egyedül Bae Ta-Mi életkorát tudjuk pontosan, a másik két nőét az övéhez viszonyítva saccolhatjuk. Song Ka-Kyung ugyan hármuk közül a legidősebb, de nem lehet 45 éves, azaz 7 évvel idősebb!!!!!

KÉP: az a bizonyos rajzra rálépés utáni vita - fenn: Bae Ta-Mi (szemből) épp kiosztja a barátnőjét védve Cha Hyun... az, hogy Bae Ta-Mi-é a rajz, az a jelenet végén a rajzlap hátulján a névről derül ki! lenn: a vita után Cha Hyun (rövid haj, nadrág a szoknya alatt) kézenfogva elvezeti Song Ka-Kyung-ot....
Illiona 2019 júl. 26. - 19:39:37 Előzmény edimir
(237181/239047)
Before We GEt Married

csak szólok, hogy fenn van a vikin a 9. rész-
szinte 5 percenként nyomtam rá az F5-re :)))))))))))))))))))))
Illiona 2019 júl. 26. - 17:23:25 Előzmény edimir
(237180/239047)
Konkrétan arra, amikor azt feszegettük, hogy a 3 nő közül valamelyik képes lesz e normális családot alapitani, gyerekeket szülni és felnevelni. Meg is lett a válasz: egyik sem. A főszereplő pasi lemondott minden ilyen vágyáról a szerelem miatt, amit egy ilyen idős karrierista nő miatt érzett.
A kiskatona azt hagyjuk, ő még szinte gyerek, mire igazán felnő, akkorra már a barátnője is túl lesz azon a koron, hogy még fogamzóképes.
A 3. nő pedig 45 éves, és még az első randinál tart. Vagyis a 3-ból 3 nem fog hagyományos családmodellként müködni. Ezzel nekem semmi bajom, hiszen a Föld már igy is túlnépesedett, a maga 8 milliárd Földlakójával, miközben csak 2 milliárdot képes ugy eltartani , hogy ne a tartalákait éljük fel.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 16:55:38 8/10 Előzmény Illiona
(237179/239047)
Off
Spoiler

Melyik kérdésre gondolsz konkrétan?
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 16:50:55 8/10 Előzmény Illiona
(237178/239047)
Off
Search: WWW -
Spoiler

Akkor nézzük azt a bizonyos "öregasszony"-t!:)))))))))))))) Aki ugyebár Song Ka-Kyung kőkemény anyósa. Ő ugyanakkor a KU vállatcsoport elnökasszonya. Hogy pontosan milyen cégek is tartoznak, az számomra nem volt teljesen tiszta, de akad közöttük olyan cég, amely vmilyen számítástechnikai fejlesztéssel foglalkozik, talán csúcsteljesítményű vmi kifejlesztésével. Bevallom, a számítástechnikában cseppet sem vagyok járatos, csak bizonyos szintig egyszerű mezei felhasználóként, de a menyével folytatott alkudozás során a KU egy olyan új fejlesztésének felajánlását dobja be ászként, ami az Uniconnak a technológiában segítene ugrást megtenni (ha jól vettem ki, de lehet, hogy tévedek).
Az Unicon szerintem nem egyszerűen csak egy cég a KU cégcsoporton belül. Úgy tűnt nekem, hogy vmi amerikai kapcsolata van, legalábbis az ottani fejesekkel tárgyalt Song Ka-Kyun, amikor az Unicon első embere akart lenni. Az amerikaiak váltják le az Unicon vezérigazgatónőjét.

Az Anyósnak Song Ka-Kyun-ra azért van szüksége, hogy a gazdasági hatalmát a politikai játszmákkal is tovább tudja erősíteni, akár még az elnökválasztás eredményét is befolyásolni tudja (ez mondjuk nem jön be neki).

Ez a kőkemény üzletasszony fura egy szerzet. Már láttunk idősebb nőt egy cégbirodalom élén, általában ápoltak, konzervatív eleganciával öltöznek, a koruknál fiatalosabb megjelenésűek... amolyan "kortalanul szépek"... Ezért mindent meg is tesznek, kozmetikumok, arc és testmasszázs, egy kis arcplasztika. Jang Hee-Eun, az rettegett Anyós nem ilyen. Mintha mindenkit meg akarna kicsit téveszteni ezzel az öregasszonyos külsővel, mintha ártalmatlannak akarna látszani. Vagy talán azért nem érdekli a külseje, mert a természete annyira férfias. Nadrágkosztüm, nadrág. És a családon belül tényleg ő viseli a nadrágot. Ő mondja meg a sorrendet a férje éves halotti megemlékezésénél, ez pedig azt is jelzi, hogy szorosan tarja a gyeplőt a kezében, a tágabb család, nagybácsik, unokafivérek és más rokonok felett teljhatalommal bír a KU elnökasszonyaként, hiszen ő osztja be, hogy ki és milyen mértékben részesedhet a KU húsos fazekából. Maga fölött irányítást, kritikát, ellenvéleményt nem tűr. Üzleti/politikai partnereit ügyesen igyekszik irányítani, manipulálni. Elég ha a kirándulás szerelmese színjátékára gondolunk. Egyébként a színjáték során igazi fittség árad belőle. Még így öregasszonyként is tele van energiával, testileg és szellemileg is bírja a strapát. Igazi elnyűhetetlen csizmatalp szívósságú!:)))) Mondjuk úgy is néz ki!:))))
Öntörvényű az életvitele is. Szépészeti szolgáltatások helyett inkább fest. Hmm, egy szakember számára biztosan sokat elárulnak a festményei a készítőjükről, annak lelkivilágáról. Ha vki ért hozzá, szívesen olvasnék róla egy jó elemzést. Árulkodó mindenesetre, hogy testábrázolásában bizonyos dolgokat kiemel, míg más testrészeket teljesen lehagy, vagy elnagyol a képein. Nem érdekli a "teljes ember", csak használni akarja, azt belőle, amire épp szüksége van. Az egyik jelenetnél látjuk az izmos fiatal férfimodelljét... volt egy olyan érzésem (lehet, hogy ostobaság), de mintha festés közben kiszívta volna a modellje energiáját, fiatal vitalitását... mintha így töltődne fel....
Illiona 2019 júl. 26. - 15:26:31
(237177/239047)
folyt.
Bennem van egy kisördög, hogy azért nem fejezték be a sztorit, azért hagyták a nézőre, mert nem is volt válaszuk a felvetett kérdésekre, vagy gyávák voltak kimondani.
Ami kérdéseket én magam feltettem, azokra sem érkezett válasz.
Ami még zavart a történet vonatkozásában az az öregasszony személye.
Hogy egy internetes cég főnökasszonya egy ilyen öreg nő legyen!
Jó, tudom hogy vannak idősebb emberek akik haladnak a korral, és tudják, mi hogyan működik.
De hogy ezt egy 70-80 év közötti öregasszony csinálja, ez részemről hihetetlen.
Amugy meg ennek öreg nőnek az az igénytelen ősz de inkább rőt haja! Borzalom volt. Annál is inkább, mert Koreában mindenki festi a haját, mindegyik férfi is, talán ha 100-ból 1 nem, de az is allergiás a hajfestékre. :)))))
Ezt a nőt eddig az Airportos sorozatban láttam, akkor még festett szőke volt, de mondjuk ott is iszonyatosan rossz természetű, negativ karakterű szereplő volt.

De nagyon tetszett maga a témafelvetés, az internet szabadságának, és manipulálásának a kérdéskörét körbejárni. Jók voltak a szereplők is, ha nem nyujtják ennyire el, akkor 10 pontot kapna tőlem a 10 ből.
Illiona 2019 júl. 26. - 14:30:53
(237176/239047)
végre én is meg birtam nézni az utolsó részt.
Nekem azért nem ennyire dicsőitő a befejezés.
Az hogy az öregasszony megkapta amit megérdemelt? nem nagy ügy.
Azzal lett vége végül is, amit az első beirásomban mondtam a sorozatról: mi is az internet? SZABADSÁG.
És mi lett a sorozat utolsó képének a mondanivalója: SZABADSÁG.
A koreai társadalmat, mint mondtam már más sorozatok kapcsán: 3 generáció uralja.
A legidősebb generáció, láttuk itt is, a hatalmuk leáldozóban, megbuknak sorra.
A fiatalok meg meg igazságkeresők, de idalisták, és naivak.
Akik középen vannak, azok ugyan besározódnak, de kimásznak belőle, kisebb egzisztencás zavarral (pl Aide). A 3 nő is ennek a közép korosztálynak a része.
Volt egy olyan érzésem, még a film elején, hogy ezt a 3 nőt nem csak a barátság tatotta össze fitalabb korukban. Ez a ragaszkodás, ez a szeretet azért nincs meg egy akármilyen barátságban!
Ez az érzésem igy az utolsó részben visszatért, nem tudom megmagyarázni miért?
folyt köv
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 08:16:19 8/10 Előzmény edimir
(237175/239047)
Off
Search: WWW - 16. rész
Spoiler

Lement a 16. rész is... a sorozat véget ért. De micsoda véget?

Szerintem nagyon ügyesen zárták le a készítők, mert egyrészt lezártak, másrészt nyitva hagyta kérdéseket. A nézőkre bízták, mi miként is gondoljuk a folytatást. Nekem ez a megoldás nagyon is kedvemre való. Nem akar szájba rágni, elbagatellizálni, se limonádéval nyakon önteni.

Hmm, érdemes végignézni, az a bizonyos 3 perc bizony több szempontból is fontos, no meg az a gyönyörű éjfekete maserati is az elsötétített ablakaival!:)))))))))))) A sorozat címe is bizony előjön itt a végén... új értelmet kap... írd be a keresőbe, hogy WWW... az internetről semmi se tűnik el!:))))))))))

Hogy miről is szól a sorozat, légy bátor, merj bevállalni, változtatni, felvállalni önmagad! Lehet vminek úgy pozitív kicsengése, hogy nem válik szirupossá, a készítők ezt remekül megoldották.

KÉP: a sorozat stábja.... Köszönet a munkájukért!:)
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 06:06:08 8/10
(237174/239047)
Off
Spoiler

Nekem roppant szimpatikus Min Won Won, a Második Államtanácsos fiának karaktere.
Az apja a király barátja, társa a 20 évvel korábbi államcsínyben, a Min család így a leghatalmasabb, legtekintélyesebb család, amelyben Min Won Won a "koronaherceg". De vajon mennyire hasonlít az apjára?
Az udvarnál rangban még lent jár, hetedik rangú hivatalnok, a történészek között nem ő vezeti a hivatalt, ő a második ember. A herceg eunuchja úgy jellemzi: "szikla". S valóban, magasan képzett, intelligens, szenvtelen, borzasztó racionális, látszólag híján az érzelmeknek, kötelességeinek maradéktalanul eleget tesz, szorgalmas. Egykor együtt nevelkedett a Koronaherceggel. S valóban van olyan érzésünk, hogy mindkét ifjú kimagaslik képességei, személyisége folytán kortársai közül.

Min Won Won látszólag mindig fegyelmezetten teszi a dolgát, nem használja ki apja pozícióját a lazsálásra, sőt, mintha még nagyobb szorgalomra ösztönözné, még inkább a tökéletességre törekedne. Arca szenvtelen, de tényleg érzéketlen lenne?

KÉP: - felirat - Épp hogy nem az. A Sachaek-ben (az udvari történészek által írt történelmi feljegyzések könyve) a hivatalos feljegyzés után a saját véleményét is leírja. Ez a vélemény pedig nagyon őszinte, benne a felháborodása az ország helyzetén és a bajok okának épp az udvari előkelőségeket tartja, a királyi tanácsadó minisztereket. Nagyon komoly belső meggyőződése és elkötelezettsége van, ami szemben áll mindazzal, amit az apja tesz és képvisel. Szegény Min Won Won, igazi tragikus karakter, aki két tűz közé került. Meggyőződése a Koronaherceg oldalára vonzza, ugyanakkor az apja pont az ellenkező oldalon áll. Nem könnyű sors.

Szerintem Goo Hae-Ryung már felkeltette az érdeklődését, a lány elkötelezettsége a nép felé saját meggyőződésével vág egybe, kitartása, rendíthetetlensége is imponálhat a férfinak. Nem lepődnék meg, ha az érdeklődés vonzalommá mélyülne el idővel a részéről. Láttunk már szikla mélyén tűzhányót!:))))))))))
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 05:34:00 8/10
(237173/239047)
Off
Spoiler

A női történészek helyzete az udvarban nem egyértelmű. Hivataltársaik női szolgálóként tekintenek rájuk. Ezt használja ki Im Királyné azzal, hogy udvarhölgyén keresztül megfenyegesse őket és a Belső Bíróság rendjére akarja őket felesketni, miszerint kötelesék megőrizni tisztaságukat, és hallgatni kötelesek mindarról, ami tudomásukra jut, magyarán épp a történészi kötelezettségüknek nem tehetnének eleget, az udvarhölgyek szabályai vonatkoznának rájuk. Mielőtt az udvarhölgy erőszakosan kényszeríthetné a négy lányt... megjelennek a történészek... és kimentik őket szorult helyzetükből, mondván, hogy a négy lány udvari hivatalnok. nem a nemük szerint kell őket tekinteni, hanem a kinevezésük alapján, márpedig eszerint kiesnek a belső udvar fennhatósága alól.

Érdekes ez a besorolás. Hiszen eddig hivataltársaik női nemük miatt froclizták őket, most viszont a hivatal presztízse miatt igenis a hátuk közepére kívánt négy lányért ki kell állniuk.

KÉP: az összecsapás a királyné udvarhölgye és Min tanácsos között... Belső Udvar kontra Hivatal

8/10
edimir 2019 júl. 26. - 05:13:00 8/10
(237172/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - tényleg furcsák a herceg rémálmai... mindig csak egy-egy részletet látunk a rémálomból.... De mit is tartalmaznak ezek az álmok? Királyi öltözékben látjuk, a palotában erőszakos alakok fenyegetik, majd megjelenik az apja királyi öltözékben... és leszúrja őt.

Hogy hányszor és miért volt eddig rémálma, azt nem tudjuk, de úgy tűnik bizonyos dolgok kiváltják, ilyen az apjával való találkozás... és ilyen a királyi villában tett látogatás is.
Az, hogy rémálmában királyi öltözéket visel irreális, hiszen nem ő a koronaherceg, nem a jövendő uralkodónak nevelik, ő sem akar az lenni, meg sem fordul a fejében, hogy egyszer trónra léphetne.
Eddig nyugodtan, elszigetelten tölti napjait, akkor mégis miért lát rémálmában erőszakos, az életére törő alakokat? Tudja, hogy az apja, a jelenlegi király nem szereti őt, de miért szúrja le karddal az apja álmában?

Lehet, hogy butaság, de az jutott eszembe, hogy talán gyermekként látott vmit a 20 évvel korábbi erőszakos államcsíny éjszakáján. Talán látta, ahogy a jelenlegi király (apja) megölte a korábbi uralkodót (nagyapja)... az elméje pedig azt a fura játékot játssza vele, hogy rémálmában átéli azt a 20 évvel ezelőtti tragikus éjszakát, de az áldozat helyébe saját magát helyezi, mintha ő lenne az akkor meggyilkolt király...
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 04:52:16 8/10
(237171/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - Goo Hae-Ryung bátyja a Csoszonban meglévő szabályozásra hivatkozik, miszerint nem maradhat kedvére vénlány, mert bárki bejelentheti, aztán felkerül a házasulandók listájára, akkor pedig már nem igazán tud majd válogatni, muszáj lesz férjhez mennie, ha akad kérője.
Arra, hogy a falu vezetőjét megbüntetik ezért láttunk példát a 100 Days My Prince sorozatban, igaz, ott speciális volt a körülmény.

De jól gondolod, szerintem is Goo Hae-Ryung bátyja azért akarja gyorsan férjhez adni a húgát, hogy így biztonságba helyezze. Szerintem is benne lehet a Ho Dam könyv terjesztésében, ő lehet Im Királyné Palotán kívüli embere.

Elég rejtélyes vki ez a Goo Jae-Kyung. Ötödik Tanácsos a rangja szerint, úgy tűnik, hogy a Második Államtanácsos is nagyra tartja.
Hmm, a férfi nem nősült meg, egyedül él a húgával. Szokatlan, hogy az ő korában és pozíciójában nem alapított saját családot. Mint ahogy az is szokatlan, ahogy a húgával bánik, az a
szabadság/szabadosság, amit megenged neki. Hmm, vajon mi történhetett a szüleikkel? Tragédiát sejteni mögötte. Még a lány mondta a fivérének a könyvei elvételekor, hogy a dologban az háborítja fel, hogy vannak olyanok, akik elvehetnek tőle bármit. Hiszen már úgyis annyi mindent veszítettek el.
Ez a bizonyos "annyi minden".... vajon a szüleik?... A korábbi életük? Talán azért tanította meg inni a húgát a férfi, hogy bár kisasszonyhoz méltatlan a dolog, de egy árvaságra jutott lánynak segít a gyászát legyőzni, a rátörő hiányérzetet kicsit enyhíteni?

Goo Jae-Kyung látjuk, hogy megjelenik a Második Államtanácsos összejövetelein, ahol az közli a teendőket. Ott van ugyan, de nem látunk rajta különösebb lelkesedést, roppant visszafogott, fegyelmezett. Tagadja, hogy hallott volna a Ho-Dam-ról. A Második Államtanácsos először őt kéri fel a könyv utáni nyomozásra, most pedig már azt parancsolja neki, hogy kutassa fel Im Királyné Palotán kívüli emberét. Tehát roppant kényes helyzetbe került. Félre kellene vezetnie egy olyan intelligens és életveszélyes vkit, mint amilyen a Második Államtanácsos. Ha lelepleződik, akkor olcsón megússza, ha csak megöleti.. és a húgára nem terjed ki a bosszú.

Ráadásul a húgáért is aggódhat, aki a palotába került. Jól tudja, hogy mi volt a Második Államtanácsos célja a női történészek kineveztetésével. És azt is tudja, hogy önfejű húga biztosan nem menne bele abba, hogy az államtanácsos kémje legyen... tehát ha arra kerülne a sor, akkor a húgát vmi módon kényszeríteni fogják, esetleg pont a bátyjával zsarolják, zsaroltatnák meg.
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 04:10:40 8/10 Előzmény edimir
(237170/239047)
Off
Spoiler

A szálak egy 20 évvel korábbi rejtélyes eseményhez kapcsolódnak. Ha jól sejtem, akkor ez egy erőszakos belső államcsíny volt. Vszínűleg a királyt megölték (ezt nem látjuk, de sejthető), Im Királynét kényszerítették az utódlást biztosító okirat kiadására. Akik az államcsíny mögött álltak, az a jelenlegi király és a Második Államtanácsos. A "Ho Dam" vszínűleg regényes formában az államcsínyt meséli el, ezért is érzi a jelenlegi király és tanácsosa olyan veszélyes könyvnek, hiszen leleplezné őket, amit tettek. Ráadásul a jelenlegi királyról kiderülne szörnyű tette, legitimációja is megkérdőjeleződne.

Im Királyné vszínűleg nem felejt, a Palotában a Ho Dam megjelenése és terjesztése mögött, hiszen az államcsínyt végrehajtó két emberen kívül ő a harmadik, aki tud a történtekről. A Második Államtanácsos sikeresen kiiktatja azt a kis rejtett műhelyt, ahol a könyvet sokszorosították, de még nem tudja, ki Im Királyné segítője a Palotán kívül.

KÉP: a titkos műhely felszámolása
8/10
edimir 2019 júl. 26. - 03:50:49 8/10 Előzmény Illiona
(237169/239047)
Off
Spoiler

A Koronaherceg mindegyik alkalommal a piros kinevezési papír közepét fogja meg, a lányok pedig a papír alsó végét. Mindegyikük, kivéve Song Sa-Hee-t. Ez a kisasszony igenis szándékoltan ér a Koronaherceg kezéhez, volna hely, hogy megfogja a másik érintése nélkül a papírt.
KÉP: a kinevezés átvétele... fenn illedelmes átvétel, alsó sarkán fogja a papírt a lány, alsó kép Song Sa-Hee megérinti a Koronaherceg kezét.

Song Sa-Hee egy nagyon is határozott nemesi kisasszony, ő Jeongrang legidősebb lánya. Az apja rangját nem tudom, de magas tisztséget viselhet az udvarban, mert a lányát is megkülönböztetetten kezelik. Gyaloghintón érkezett a vizsgára. A vizsga előtt a Második Államtanácsos házához ment, ahol kérte a tanácsos segítségét apja meggyőzésében, hogy a vizsgán indulhasson. Az apja épp ott van a tanácsosnál megbeszélésen. Song Sa-Hee célja igenis egyértelmű, a Koronaherceg közelébe férkőzni. A Második Államtanácsos felismeri a kisasszony hideg célratörőségét, tekintetváltásuk amolyan titkos megállapodás közöttük. Én segítek bejutni, te pedig a kémem leszel.

Hiszen a női történész a palotában a Második Államtanácsos és a Király számára egy eszköz csupán, hogy végre legyen kémjük a Im Királyné dolgairól jelenteni.

Illiona 2019 júl. 25. - 20:51:23
(237168/239047)
Hazugságok Osztálya

Itt egy ismertető a filmről:
http://asianwiki.com/Class_of_Lies

a Főszerepben Yoon Gyun Sang, akit eddig nem is ismertem.
És lehet megint a türelmet gyakorolni: a Before We Get Married mellett ez a sorozat is körömrágós, és csak heti 2 epizód van!
Illiona 2019 júl. 25. - 20:47:58
(237167/239047)
Hazugságok Osztály - Class of Lies

a mult héten kezdődött ez a sorozat, eddig 4 rész ment le.
Kicsit a Confessionra hasonlit, de ez uj történet.
Van egy fiatal, tehetséges ügyvéd, akire rásoznak egy egyszerű ügyet, egy fiú megkésel egy lányt, tettenérik, vagyis nem is lehet tagadni.
Már az itélet is megvan, csak azon vitatkoznak hogy 7 vagy 10 év legyen.
Közben az ügyvéd nem odailló dolgokat talál, elkezd kutakodni, ami sok mindenkinek nem tetszik.
Illetve hát senkinek sem.
De ha ez egy egyszerű ügy, akkor miért kell ezt annyira gyorsan lezárni, és miért érdeke ez a legfelsőbb köröknek?
Érdekes maga a történet, jók a szereplők, nincs romantika benne (eddig), nincsenek hosszú egymásra nézések.
Kép: az osztály. Vannak köztük kegyetlenek, és vannak jószivűek. Innen kerül ki mind az áldozat, m ind a gyilkos. De volt-e köztük kapcsolat korábban? és milyen?
Illiona 2019 júl. 25. - 14:04:07 Előzmény edimir
(237166/239047)
erre a mozdulatra én is felfigyeltem, amikor annak a másik lánynak a kinevezésről szóló okiratot átadja a trónörökös.
De én ugy vettem észre, nekik kettőjüknek már titkos multjuk is van.
És itt a papir átadásánál a trónörökös volt a kezdeményező, ő fogta meg a piros tasakot ugy, hogy a lány mindenképpen hozzáérjen, és közben meg az elkerülhetetlen "faarc".
Amikor a főszereplőnőnek adta át, akkor már ugy tartotta, ugy a felénél megfogva, hogy "ö is hozzáférjen".
Illiona 2019 júl. 25. - 13:53:04
(237165/239047)
Engem nem is izgat a történelmi valós háttér. Azért ez egy könnyed sorozat, nem valami nagy lélekzetű,(szándékos!!!) mély mondanivalót tartalmazó sorozat.

A trónörökös személye tényleg nagyon szimpatikus, el sem akartam hinni hogy ő a Bridal Mask Kimurája. Itt valahogy olyan más...
Egyébként nem fog 20 évesen meghalni, ugyanis már 34 éves :)))))))))
Amugy a csoszon királyok nagyon kevés kivétellel negativ személyiségek voltak, vagyis ne is várjunk sokat. Csak az engedhette meg magának a haladást és az igazságosságot, aki hamar meghalt.

Erről a fiútestvérről én azt hittem, hogy az apja. )))
Egész biztosan benne van az ellenállásban, és ő az a forradalmár iró, aki miatt teljes "könyvzárlat" van.(ezt csak gondolom)
Abból is látszik amugy hogy "csak " testvér, hogy egyszerűen férjhez akarja kényszeriteni a húgát. Értem én hogy mi motiválja, de választást meg kellett volna adni a lánynak, és a vőlegénynek!!!!
Viszont nagyon várom a mai epizódot.
8/10
edimir 2019 júl. 25. - 13:41:16 8/10 Előzmény Illiona
(237164/239047)
Off
Spoiler

Szerintem is kicsit sok a vizsgára jelentkező nemesi kisasszonyok száma. De nem feltétlenül irreális.
KÉP: a vizsga
Direkt visszanéztem... vízszintesen 16 vizsgázó ül, a köztük lévő utacska két oldalán egyaránt 8-8 fő. A sorok mélysége 5 sor, így 16 x 5, azaz 80 vizsgázó.
Hogy akad-e a fővárosban ill. annak környékén ennyi olyan nemesi kisasszony, aki rendelkezik vmilyen szintű képzettséggel/műveltséggel? Nem kizárt.

Miért ennyi vállalkozó? Gondoljunk bele, hogy egy korabeli családban azért több gyermek is volt. Esetleg egy második, harmadik lány, akinek jövendő házassága a család számára nem feltétlenül hozhatott jelentős politikai, gazdasági hasznot. Esetleg maga a nemesi család is deklasszálódott, ott bizony az udvari szolgálatba álló lány már nem terhet jelent a családnak, de esetleg bevételt, ha a királyi udvartól fizetést kap.

Másrészt egy nagyhatalmú család reménykedhet abban, hogy a koronaherceg szeme megakad a hivatalba kerülő lányon, esetleg ágyasául választja. Bár ezt a hivatalnokok tréfás találgatás közepette vetik fel, amikor a koronaherceg szándékát próbálják kideríteni a vizsga megrendezésével. De hogy igenis volt olyan család és leányzó, aki számolt egy ilyen lehetőséggel, azt Song Sa-Hee, egy jelentős hivatalnok lányának viselkedéséből láthatjuk. A koronahercegtől a kinevezési okiratot átvéve szándékosan megérinti annak kezét. A koronaherceg fel is figyel a mozdulatra, a lány szeméből kiolvassa a jelzést... igen, felkérés egy keringőre.... megjegyzi, de hogy él-e majd vele, az más kérdés.
8/10
edimir 2019 júl. 25. - 13:08:25 8/10 Előzmény Illiona
(237163/239047)
Off
Spoiler

Eddig úgy tűnik, hogy a készítők egy kosztümös bohókás mesének szánták az egészet, ahol a történelem csak díszlet a romantikus sztorihoz.
A sorozat elején felbukkan egy viszonylag tág idősáv, a "korai 19. század, azaz a 19. század eleje.
Nekem kicsit fura volt az ázsiawikin (http://asianwiki.com/Rookie_Historian_Goo_Hae-Ryung ) az egyes sorozatbeli szereplők megnevezése. Próbáltam őket vhogy beazonosítani magamnak.
Lássuk:
A sorozatbeli király: Lee Tae
Nekem úgy tűnik, hogy ő lehetett Sunjo király .. https://en.wikipedia.org/wiki/Sunjo_of_Joseon

A sorozatbeli koronaherceg: Lee Jin
Ö esetleg Le Yeong ... https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Heonjong_of_Joseon&prev=search
Ha jól tippelek, akkor ezek alapján a történet 1828 és 1830 között játszódhat, akkor helyettesíti a betegeskedő királyt a koronaherceg.

Már el is rontja a szánk ízét az adatok utáni kutakodás, mert a sorozatbeli szimpatikus, energikus és intelligens koronaherceg bizony 20 évesen meghalt. Ibolyám sincs, hogy a sorozat mekkora időszakot fog átölelni, hány hónap, év... de elég lehangoló, hogy sohasem lett belőle egy hosszan és bölcsen uralkodó király, csak egy kurta régenség jutott neki. Tehát a sorozat végén sem láthatjuk majd az országát jó irányba vezető uralkodóként, akihez egy felvirágzás köthető majd... a távlat nem túl kecsegtető....

Igen, a szerelmes regények iránt elbódultan rajongó nemes kisasszonyok tömege egy kicsit a mai "rajongó"-kat idézi inkább... egy kis anakronizmus... a 21. századi életérzés visszavetítése egy jóval kötöttebb normák által beszabályozott korba és társadalomba, ahol talán szobájában ücsörögve álmodozhatott a szerelemről a nemesi kisasszony, de a csoszon kori elvárásoknak megfelelően tisztában volt azzal, hogy a szülei által választott férfihoz kell feleségül mennie. A nemes kisasszonynak ugyebár tilos az alkohol fogyasztása, az alkohol kínálása és ivása a kiszengekhez kapcsolódik, tehát a "rossz erkölcs"-höz. Ehhez képes Goo Hae-Ryung úgy dönti magába a beavatáskor, mint a modern sorozatok sojutól lerészegedő női szereplői.

Persze tudjuk, hogy Goo Hae-Ryung karaktere különleges, cseppet sem a szokványos nemesi kisasszonyt hivatott megjeleníteni. A bátyja elnézésének és az olvasmányainak köszönhetően igazi szabadgondolkodó, aki roppant kíváncsi a világra, igyekszik a nyugati tudományos könyvekből megérteni annak működését. De a világszemléletének mégis van egy korláta, a saját státusa, hogy nemesi kisasszony. Egy rövidke jelenet, amikor a Koronaherceg a vizsgadolgozatát kiértékeli Goo Hae-Ryung-nak. A Lány a nyugati csillagászati könyvekből szerzett ismeretei alapján a napfogyatkozást egyszerű csillagászati jelenségként írja le, amelyet emberi beavatkozás, így az akkor szokásos királyi rítus sem befolyásolhat, a megoldás, hogy ismeretterjesztő könyvvel oszlassák el a nép hiedelmét, félelmét. A Koronaherceg viszont szembesíti az ország népének nyomorával, amelynek ennivalóra sem futja, nem hogy könyvre... tegyük hozzá, hogy a döntő többségében analfabéta nép mire is menne vele!
És valljuk meg, jól jön a tömeg tudatlansága a királyi hatalom konzerválásához, hiszen, ha a napfogyatkozásra nincs befolyással az "égi" eredetű király, akkor a mindenki felett állóságán is rés ütődik így...., elindíthat egy nagyon is nem kívánt folyamatot...
Tehát Goo Hae-Ryung világa egyrészről roppant tág (ismeretek/olvasmányok/kultúrák), másrészt szűk, a társadalmi valóságról szinte semmit se tud, ha úgy tetszik akkor a saját külön kis világában él.

Illiona 2019 júl. 25. - 09:08:52 Előzmény edimir
(237162/239047)
Jajj, én az 1-6 részre gondoltam, ezekre az utcai tömegjelenetekre!!!

Na azért ott a női történészkiválasztásnál is többen voltak, mint hihető :))))))
De ennyi belefér, végül is jó nézni :))))
8/10
edimir 2019 júl. 25. - 03:38:35 8/10 Előzmény Illiona
(237161/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung - 5-6. rész
Mivel a női vizsgára készültek ezért talán nem is olyan nagy csoda, ha az adott korú nemes kisasszonyok népsűrűsége nagyobb volt az átlagnál.:)
Nos, kisasszonyunkat szerencsére a bátyja megtanította inni, így a beavatáson állta a sarat... vagyis sikerült az asztal alá innia Kekec uraságot...:)
Továbbra is egy kedves, bohókás vígjáték..
8/10
edimir 2019 júl. 25. - 02:04:07 8/10 Előzmény edimir
(237160/239047)
Off
Search: WWW - 15. rész
Spoiler

Néhány kérdése a válasz már kezd körvonalazódni. Úgy tűnik, hogy a sorozatbeli szinglijeinket ( Bae Ta-Mi és Cha Hyun) megviseli a szakítás, ill. az, hogy el kell szakadniuk a párjuktól. Bár a Barro győzelme után átszivornyázott éjjelen megállapítják, hogy a szakításnál van félelmetesebb, ez pedig a hitelkártyán halmozódó adósság... de azért érzékeljük, hogy a siker ellenére sem tudnak felhőtlenül boldogok lenni, sőt... az üzletasszonyi siker nem kompenzálja a nő szomorúságát.... úgy tűnik nem csak borban az igazság, hiszen épp elég sokféle alkoholt öntenek a konty alá, hogy felismerjék a régi igazságot... A fel/beismerés egy lépés lehet talán, hogy végre tegyenek azért is, hogy a nő is boldog lehessen... szerintem nagy eséllyel várható mindkét párnál a végére vmi pozitív zárás...

Song Ka-Kyung elszakadási kísérlete új fejleményeket hoz. Szüleiről kiderül, hogy jól ítéltük meg őket, elvtelenek, a végtelenségig önzők, a lányuk helyett az Anyós mellett döntenek, de az nem kér belőlük. A Férj viszont pozitív színt kap, eddig is sejthető volt, hogy nem közömbös neki a felesége, de most kifejezetten úgy tűnik, hogy a tiszteleten túl gyengédebb érzelmeket is ápol a nő iránt. Az Anyós ha nem is enged fel, de továbbra is kapcsolatba akar maradni egykori menyével, még abba is belemegy, hogy egyoldalú utasítás/végrehajtás helyébe a "tárgyalás" lépjen kettejük viszonyába. Hmm, talán vhol még imponál is a Vaslady-nek, hogy volt menye ilyen kemény, hogy merészelt vele szembeszállni... talán kicsit régebbi önmagára is emlékezteti. Song Ka-Kyung az Unicon élén továbbra is kemény üzletasszony, rendkívül racionális, két lábbal áll a valóság talaján, és a Kék Ház piszkos kis játszmáját is üzleti szempontból képes megközelíteni. Pedig ez egy valóban piszkos húzás, az internet felhasználok személyes adatait akarja megszerezni a Kék Ház. Hát ennyit a személyi jogokról.... Ez már direktebb kézivezérlés lenne, mint a keresőszavak manipulálása.

A zárórészre marad feladat, a párok sorsának elrendezése és az internet felhasználók jogainak védelme...
Fighting!:)))))))))))))))))))))))

Illiona 2019 júl. 25. - 00:10:24
(237159/239047)
Homme Fatale

a filmben feltünik Szolvon is, öregen. Épp most futnak a facén ilyen öregitő programok, csak beteszed a képed, és megláthatod, hogyan fogsz 20-30 év mulva kinézni.
Kép: nos, Szolvon igy néz ki.
Illiona 2019 júl. 25. - 00:06:36
(237158/239047)
Homme Fatale
ez a mozifilm ma került föl az avistára, és julius 10.-én mutatták be Koreában, de egyenlőre mindenféle felirat nélkül.
Remélem hamarosan lesz az is, mert igy bizonyos részek homályban maradtak.
Kosztümös film, és a főszereplője az a Lee Joon Ho (Junho), aki a Confession cimű sorozatban is főszereplő volt. A történet egy szerelem történetét meséli el, amilyen könnyeden indul,a szereplőknek semmi gondja, majd durvul a történet, jönnek feszültségkeltő bonyodalmak.
Hogy mi a vége? Komédia, és koreai. Akkor lehet találgatni.
Vagy persze megnézni! :))))))
itt egy imertető:
http://asianwiki.com/Homme_Fatale
Kép: a film posztere
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 23:57:51 8/10 Előzmény edimir
(237157/239047)
Off
Wather 1-6. rész
Spoiler

Nos, megnéztem az első hat rész. Ez kb. a sorozat harmada. Egy biztos, vérbeli krimi. Az első részt állandóan megállítottam, hogy ellenőrizzem a szereplők nevét, hogy épp kiről is van szó a párbeszédekben. Megérte, mert így a rengeteg szereplő kicsit rendeződött a fejemben. Lassan átlátni véltem az egészet, de a 6. rész végére sikerült megint olyat csavarintani, hogy sikerült elbizonytalanítani.

De kezdjük az elején. Egy közlekedési rendőr igazoltat egy gyorshajtót.... Egy a belső ügyosztályhoz tartozó nyomozó gyanakodni kezd a speciális alakulat vezetőjére... látszólag egymástól független ügyek kapcsolódnak össze... aztán megszületik a rendőrség berkein belül a Korrupció ellenes osztály, egyelőre csak négyen alkotják a csapatot... A belsős nyomozó, a közlekedési rendőr, egy volt ügyésznő, aki jelenleg ügyvéd... és egy kis rendőrlány..

Mi a feladatuk? Felderíteni a rendőrségen és az ügyészségen belül azokat, akik megvesztegethetőnek bizonyultak, a bűnözőket segítik, ahelyett hogy tisztességesen tennék a dolgukat. Valójában ők rejtőznek a "faló"-ban, akik Tróját, azaz a Rendőrséget/Ügyészséget veszélyeztetik. Watcher... virrasztó, őrszem... az ő feladata lenne, hogy leleplezze a falovat és a benne bújó belső ellenséget. De ez roppant nehéz. Nem elég a gyanú, bizonyíték is kell. De mi van, ha nem is az a hunyó, akire te gondoltál? Mi van, ha az, akiben eddig megbíztál mégsem "őrszem", hanem vki a falóból?

Egy korábban elkövetett gyilkosság kapcsolja össze a főszereplőket. Egy rendőr megölte a feleségét anno... Az egyik főszereplő a házaspár fia, a másik a gyilkos rendőr ellen a vádat képviselő ügyész, a harmadik pedig az a rendőr, aki a gyilkos kollégája, beosztottja volt, elsőként ért a bűncselekmény helyszínére. Vajon alkothatnak ők egy csapatot? Képesek lesznek együtt dolgozni? Megbízhatnak egymásba? A gyilkos rendőr életfogytiglani börtönbüntetését tölti. De vajon ő volt az elkövető? Marad a börtönben, vagy talál magának kiutat? ... és a fia, aki maga is rendőr lett azóta, őt miként érintik a történések?

Remek karakterek, izgalom a felső fokon, kellően felépített forgatókönyv, hogy még Poirot szürkeállományának is elég munkát adna....

Remélem, akad majd a sorozatnak fordítója. A szövevényességéhez elkél egy jó magyar felirat.
Illiona 2019 júl. 24. - 20:51:49
(237156/239047)

Szerencsére a videóval szinte egyidőben feltették a nagyon jó minőségű angolt is, igy már meg is sikerült nézn i az 5-6 epizódot. Nos, ez azért már unalmasabb volt jóval az 1-2 és a 3-4 rész után!

Ami azért érdekes: rendeteg felvétel van az utcákon, ahol csupa csak 18-25 éves korig vannak mindenféle szűz lányok. Se nincsenek gyerekek, se nincsenek idősebb nők.
Hát ez hogyan lehet?

Amugy a Dramiában forgatták ez a sorozatot is, vannak uj helyszinek, és vannak amiket felismertem.
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 14:17:48 8/10 Előzmény Illiona
(237155/239047)
Mindent a szemnek, de csak a szemnek!:))))))))))))))))

Méghogy repjegy, te csak a Bibliával foglalkozz!:)))))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 júl. 24. - 13:40:29 Előzmény edimir
(237154/239047)
hát ez van. Pedig már néztem a repjegyet :))))))
Micsoda fülbevalók vannak ezen az oldalon!
Mindenféle soju, és a kedvenc CASS söröm is!
Sőt ebből az üveg pohárral comboból is van fehér és vörösboros is!
Nagyon szuper oldal!!!
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 13:33:05 8/10 Előzmény Illiona
(237153/239047)
Illiona 2019 júl. 24. - 12:38:23
(237152/239047)
Before We Get Married

Miközben nézem 8. részt, amit pénteken adtak le, (a viki már péntek este meg lehetett felirat nélkül nézni) az avistazra még mindig, ma sem nem tették fel. Igy megnéztem a vikin, onnan leszedtem a feliratot, az angolt vasárnap, és googléval leforditottam. De amivel a 7. részt leszedtem a vikiről, az a program ezen a héten már nem müködött, igy szükségmegoldásként a googlézott feliratot a Total Commanderben F3 gombbal egyszerűen elolvastam. Mivel már akkorra kétszer is megnéztem, igy kitaláltam hogy melyik párbeszéd melyik jelenethez illik. Mindenesetre a kiváncsiságom igy teljesen ki van elégitve. Szerintem a forditója le is forditja közben, eddig hihetetlenül gyorsan jöttek a feliratok, és amikor kiteszik a videót, lesz rendes magyar felirata is.

Kép: itt egy kép a 8. epizód végéből: micsoda fülbevaló!!!! én is akarok ilyet!!!! Lehet hogy Tajvanig kell elmennem érte, de akkor is!!!!! Borosüveg pohárral egybeépitve. :))))))))
Lehet hogy kattintani kell a képre, hogy látsszon a fülbevalója a lánynak.
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 03:00:50 8/10
(237151/239047)
Off
Spoiler

Cha Hyun
Az ő ábrándja, hogy egyszer majd a Barro vezérigazgatója legyen. Judós múltjából megvan még az, ami vonzó külseje ellenére némely férfit visszatarthat az udvarlástól... lásd a péppé vert pasas a liftben... ill. a dühöngő szoba látogatása. A házi Don Juannal volt csak egy laza kapcsolata, másról nem igazán tudunk, pedig már ő is 30 feletti. A színész "fiúka" mintha amolyan első szerelem lenne az életében, így is éli meg. A "rajongó" mögé bújtatja a szerelmes nőt, ő épp oly félénk, mint a fiú. Hogy ez megint mennyire reális, valóságos? Hmmm, de talán a kiskorúak iránt érdeklődő képviselő, a bárfiúval revansot vevő megcsalt feleség után egy ilyet is be akart mutatni a rendező... hogy bármennyi mocsok is van körülöttünk, a szívünk mélyén vágyunk egy szép szerelemre.... és amikor az utunkba akad, akkor hirtelen elbátortalanodunk, hinni se merjük, hogy ilyen még akad, aztán pedig attól félünk, hogy elrontjuk...

Hogy ebből a kapcsolatból mi lehet? Nos, a fiú katona szolgálata kezdetéig még egy kurta hónap. Ez alatt kell megalapozniuk egy olyan kapcsolatot, ami kibírja a két év katonaságot. Nem lehetetlen. A lány is tudja, hogy kincsre lelt, ilyen férfival nem fog többé találkozna, ha ezt a fiút most elengedi. És ehhez még a sámán jóslata se kell!:)))))))))))))))))))

Gyerek? Szerintem lenne. Rengeteg a fiúban a szeretet, a ragaszkodás. És szerintem a Lány is meggyőzhető lenne.

Egyébként ebben a nagy munkamániás szingliségben csak egy felejtődik el, hogy az ember nem marad örökké fiatal.

A Before We Get Marriedben van a Barátnő, aki annyira fél minden kötöttségtől, hogy minden este más férfival bújuk ágyba. Még teheti, mert még vonzó és kívánatos.....

DE azért úgy 50.. 60 felé azért már nem biztos, hogy az íróasztal, az iroda annyi melegséget nyújt majd, hogy az kitartson hazáig és az üres ágyat is áthevítse.....

A kényelem, a siker vajon kompenzálja a magányt?
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 02:38:34 8/10 Előzmény edimir
(237150/239047)
Off
Spoiler

Bae Ta-Mi
Nála házasság sosem szerepelt a tervei között, ahogy a gyerek sem. Max. élettársi kapcsolatot tud elképzelni, a munkája az élete. A 10 év korkülönbségen túl épp ez a fő gond a kapcsolatában a fiatal zeneszerzővel, aki hagyományos családra vágyik. A nő eleve úgy ítéli meg, hogy kapcsolatuk csak ideiglenes lehet, aminek nincs jövője. Ahhoz, hogy együtt maradjanak, vmelyiküknek fel kellene áldoznia az elképzelését, ez pedig egy idő után elégedetlenséget szül az áldozathozóban, ami végül tönkreteszi a kapcsolatot. Majd kiderül az utolsó két részben, hogy melyikük enged, van-e számukra elfogadható kompromisszum, vagy tényleg jobb, ha lezárják addig, amíg meg szeretik egymást, mielőtt a másikat tönkretennék.

Halkan megjegyzem, hogy nekem ezen a pontom a Before We Get Married felvezető sorai jutottak róla eszembe, hogy igenis minden kapcsolat olyan, mint a befektetés, van benne kockázat.... már csak az a fontos, hogy be merjük-e vállalni a kockázatot, ér-e annyit a másik, mi bennünk az erősebb, a félelem a kockázattól, vagy az érzés a másik iránt?
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 02:24:34 8/10 Előzmény Illiona
(237149/239047)
Off
Spoiler

Életkorok. A három nő közül csak Bae Ta-Mi életkora hangzik el konkrétan: 38 éves. Tudjuk, hogy Song Ka-Kyung és Cha Hyun egy középiskolába járt, ez utóbbi volt a fiatalabb. De van egy olyan jelenet a középiskolás éveikből, amikor szabadtéri rajzolás során a parkon átmenő Song Ka-Kyung rálép az egyik diáklány földre esett rajzára... ez a diáklány pedig Bae Ta-Mi volt! Tehát egy időben járt középiskolába a 3 női főszereplő, még ha nem is azonos korúak, de kb. néhány év lehet köztük, plusz-mínusz 1-2 év.
Ebből következik, hogy Song Ka-Kyung max. 39-41 éves lehet.

Életkor. Ez is elég furcsa némely koreai sorozatban. Számomra hihetetlen például, ahogy a Mother of Mine sorozatban a legkisebb lány, aki már maga is 30 év feletti az egyik férfi (40 körüli) "gyermek"-nek mondja, és mondjuk a lány úgy is viselkedik, gyerekes. Számomra ez már inkább infantilizmus volt, mint amit sugallni akart a sorozat, a gyermeki ártatlanságot... mert egy 30 feletti fiatal nő ilyen csak koreai sorozatban lehet. Ezt csak arra hoztam fel példaként, hogy a koreai sorozatokban az életkor egészen másként van jelen, mint ahogy mi feltételezzük, vagy ahogy a saját tapasztalatainkból kiindulunk.

3 nő - 3 pár. Mindhárom nő a sorozatban keményen munkamániás és karrierista, ez tény. Munkamániás és karrierista nő és a párkapcsolat. Vszínűleg ez azért egy reális kérdésfelvetés, mennyire és hogyan lehet ebből normális párkapcsolat, esetleg egy jól működő házasság, netán még gyermekvállalás is?

Eddig úgy tűnik, hogy a sorozat válasza nem túl optimista a kérdésre.

Láttuk, Song Ka-Kyung egy elrendezett látszatházasságban él. Hogy ez a válás után esetleg megváltozik, nem lehet kizárni. De mivel épp a cég élére avanzsál és újra a topra akarja a céget juttatni, nos, nem hiszem, hogy ebbe egy gyerek rövid időn belül nagyon beleférne. Hosszabb távon nem kizárt, néhány év alatt esetleg stabilizálódik a reformja és a helyzete, tán a férjével is fel tudnak építeni egy új, teljesen más alapon nyugvó kapcsolatot. Netán felbukkan egy nagy Ő.
8/10
edimir 2019 júl. 24. - 01:45:01 8/10 Előzmény Illiona
(237148/239047)
Off

Spoiler

A színész "fiúka", hogy mennyire a valóságban is létező, vagy ilyen már tuti nincs, de mi kitaláljuk a sorozatnak érdekességként, nem tudom. ....Szerintem ő egy letűnőben lévő életstílust, életfelfogást, értékrendet képvisel... ha úgy tetszik, egy "kövület". Igen, félénk, emberi kapcsolatait nem látjuk, olyan magányos figurának tűnik, akinek csak a kutyája volt a társasága. Érdekes, hogy éppen színész lett, nem tudjuk, hogyan keveredett a színészi pályára, már 10 éve ott van, apróbb szerepeket játszott, tök jelentéktelen... de igazából mégsem, mert a futó sorozatban igenis jól alakít, mégpedig egy olyan kemény fickót, akit ki sem néznénk a hétköznapok félénk pasijából..... Őstehetség? Ő a csendes megfigyelő, aki érzékenységével letapogat, az empátiája segítségével a kemény, durva karaktert is képes hitelesen eljátszani, de az értékrendje ettől még stabil, képes disztingválni. Jó példa erre, amikor a nővel gyakorolja a forgatókönyvet.... mondja a szerep szerinti kemény beszólást, a nő ledermed tőle, ő pedig érzékeli, hogy a nő valóságosként reagálta le, gyorsan elnézést kér tőle.

A színész "fiúka" egy teljesen más nézőpontot hoz be a sorozatba. Pörögni, naprakészen tájékozottnak lenni, jólértesültség, hajtás., ő pedig ebből vhogy kimarad, miközben a sorozat többi szereplőjének ez az egész az életüket alapvetően meghatározó.

Hmm, de mi van, ha te is megállsz és egy kicsit elgondolkozol. Vajon tényleg olyan fontos Y úr botránya, X hölgy frizurája, ruhakölteménye egy bizonyos eseményen? Az a bizonyos lista, mely a rákeresési gyakoriságot mutatja az tényleg olyan fontos? Egyrészről láttuk, hogy igen, mert egy embert az öngyilkosságba hajszolt. Másrészt pedig ez is csak generált vmi, ahogy láttuk Tammy esetében, amikor álhírt kreáltak róla. Van, ha úgy tetszik egy tömegpszichózis is a dolog mögött, a színész "fiúka" ebből is kilóg. Egyszerűen nem érdekli. Lehet így is élni, így is gondolkodni. Hogy ez számodra ósdi, túl maradi,... meglehet, de az sem rossz, ha kicsit kiemeljük a fejünket az információáradatból és megpróbálunk a csak számunkra fontos dolgokra fókuszálni. Talán erre találti ki a sorozatba ezt a karaktert a forgatókönyvíró. Egy kis figyelmeztetésnek.....