Illiona 2019 júl. 24. - 00:47:50 Előzmény edimir
(237145/239045)
WWW
nos, a Golden Garden megitélésével véget is ért az "uyanugy látjuk" időszaka. Amugy unalmas is volt már :))))
Mert ezt a WWW cimű sorozatot alapjaiban látjuk másként.
A Jeon Hye Jin által megformált karaktert nem lehet ilyen meg olyan aspektusból nézni. Amugy 43 éves, és már koreában sem annyira erősek a családi kötelékek, mint voltak mondjuk 20 évvel ezelőtt.
Vagyis a szülei elvárásának, meg az anyósa elvárásainak épp ideje hogy ellentmondjon. És ez nem jellemesség, nem valami pozitiv dolog. Ez a csak a normális magatartáshoz való hozzáállás lenne.
Magát a szinésznőt én nem ismerem, nem tudom azt megitélni, hogy ez a merevség az arcán nála egy választott, esetleg a rendező által megkövetelt szinészi " JÁTÉK" (ugye a játék hiányáról van szó ), vagy esetleg ennyire képes csak. (pl. botox minden mennyiségben) . Ahhoz hogy erről is véleményem legyen, ahhoz meg kellene más sorozatokban figyelnem. De nem ér annyit, sőt, egyetlen másodpercet sem.

A szinészfiúka olyan üditő ebben a sorozatban. Persze, a könyvvel kezében a metrón! Ha HA HA.
Nos én többször is utaztam Koreában a metrón, de könyvvel a kezében senkit nem láttam.
De persze nem lehetetlen. (végül is az okostelefon is lemerülhet ::))) )
Valahogy ez a viselkedés tőle olyan, hogy semmiképp nem illik bele a saját életkorú társai sorába.
Az a félénkség (ami ugye inkább gyávaság) ahogy a nőhöz közelitene, de inkább talán mégse, mindez több epizódon keresztül !
Ez sem normális kapcsolat amugy. Hiszen akárhogy nézzük, a 13 évvel idősebb nő az 13 évvel idősebb. Oké, most még hajtja őket a vágy, meg amugy nem olyan rossz az, legalább a nő már tudja mit hogyan is kell csinálni, ez nem hátrány egy kapcsolatban. (persze, ha a metrón a Káma Szutrát olvasta, akkor visszavonom, akkor game over).
Ezzel a kapcsolattal az a bajom, (és tulajdonképpen mind a 3-al) hogy egyikből sem lehet normális házasság, minimum 2 gyerek, és legalább 10-20 év együtt töltött idő. Csak pillanatnyi, illetve néhány jó év. Hogy megéri-e? igen, de akkor le kell mondani a hagyományos családról.
Oké, lemond! De 3-ból 3???? Igy 100 év alatt hal ki Korea!
Kép: a szinészfiúka.
Illiona 2019 júl. 24. - 00:16:57 Előzmény edimir
(237144/239045)
Golden Garden
nos, azt hiszem engem épp jó pillanatomban kapott el ez a sorozat, mert végighahotáztam az egészet.
Pedig a koreaiak egész biztosan megrázónak gondolták. Nem tudom, ott mennyire lesz sikeres.
Én azért még nézni fogom. Az ikerlányok egyike, (aki riszálta a bárban), ez a szinésznő játszott az East of Edenben is, akkor és ott megutáltam, hát most sem fogom szeretni.
Kép: a 4 főszereplő
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 23:23:48 8/10 Előzmény Illiona
(237143/239045)
Off
Golden Darden 1-2. rész
Spoiler

Bocs, de nekem ennyi elég is volt belőle.
Egy szóval BÁRGYÚ! Az egész történet, a karakterek. Nem izgat annyira az ikerlányok rejtélye, hogy ebből több részt megnézzek.
Egyszerűen a karakterek többsége csapnivaló, a színészi játék se javít rajta, sőt. A forgatókönyv egy kutyulmány....
Kezdjük az elején... kapjuk a mesét felvezetésként, amit az árvaházban olvasnak fel... ez lenne ugyebár a sorozat alaptörténetének bemutatása... az ikerlányok, akik két külön világban élnek egymástól elszakadva, de találkozásuk nem szerencsés, mert akkor egyik kioltja a másikat....

Aztán mindjárt a kórház teakonyhájában főzi a hínárleves Üdvöske nővér, majd gyújtja meg a szülinapi tortán a gyertyákat... végig viszi a tortát az égő gyertyákkal a kórház folyosóján... egyenes egy betegszobába... majd a túlsúlyos Bambi nevezetű beteggel elfújatja.... Persze Bambika a tortára is igényt tart, bele is markol, be is tömné a szájába, de Üdvöske nővér aggódva ettől visszatartaná, mert Bambikának másnap műtétje lesz. És persze birkózni kezd Bambikával, aki ennek során a Üdvöske kezébe harap.

Szerencsére betegként nem kellett még műtétre várnom kórházban, Micike biztosan szakszerűen tudná értékelni Üdvöske nővér akcióját, én csak laikusként teszem. Egy végtelenül ostoba vki!!!!!! Tortát vinni egy 0 kalóriás diétán lévő beteg szobájába, ráadásul másnap műtik?!!!! Ez nem kedves figyelmesség, hanem felelőtlenség. Egy betegesen falánk vkinek az orra alá dugni egy tortát, és azt várni, hogy majd csak a gyertyákat fújja el rajta.... óh, szent együgyűség!!!!!

Lehet, hogy ez vígjáték, nem tudom a műfaji besorolását, de annyira bárgyú, hogy már fáj.... lapos.... és gyenge fércmű...

Tudom, nevetnem kellett volna, ahogy a küzdelem során Bambika Üdvöske nővér képébe nyomja a tortaszeletet, de nem ment....

Ja, és természetesen Üdvöske nővérnek annyi esze sincs, hogy a megharapott kezét még a kórházban kitisztítsa... óh, nem... csak a munkából hazatérve otthon a közös pénzüket csalónak adó barátnő áll neki a sérülés kitisztításának....

Nem venném tovább a történéseket, mert kb. ezen a színvonalon (ha ez egyáltalán annak nevezhető) folytatódik....

Szóval különösebb szívfájdalom nélkül már bele se vágok a már letöltött 3-4. részbe, részemről itt vége ennek a sorozatnak...

Ha vígjáték, akkor legyen szellemes, eredetien humoros, ne pedig ilyen kimódoltan bárgyú... ha nem vígjátéknak szánták, akkor meg nagyon melléfogtak.....

Kb. ennyi részemről....
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 22:52:56 8/10 Előzmény edimir
(237142/239045)
Off

Search: WWW

Spoiler

4. az elváló Song Ka-Kyung

Maradhatna az Anyós végrehajtó rabszolgája, jólét, vezetői státusz.... De Song Ka-Kyung mégis kitörni akar az egészből, a maga útját járni az Anyós nyomása alól kiszabadulva. Hogy milyen ez az énje? Majd az utolsó két részben kiderül. Nem egy kis olcsó karakter az övé, nagyon is árnyalt, összetett. A szinte rezzenéstelen, rideg arc mögött munkálnak a lefojtott indulatok, érzelmek. A szabadságáért vívott harca nem lesz könnyű, az anyósa igazi vaslady.... Hogy sikerrel jár-e? Milyen árat kell ezért fizetnie? Milyen lesz ő maga a harc után? Nekem ez sokkal izgalmasabb, mint az, hogy a 38 éves nő és a 28 éves férfi miként dönt a kapcsolatukról.
Song Ka-Kyung karaktere nehezen szerethető, még nehezebb tolerálni, de vétek ledegradálni egy egyértelműen negatív szereplővé.

Brrr a családja... nem sokat tudunk róluk... Csak néhány információ, felvillanó képek. Az egykor gazdag család ki tudja miért és hogyan ment csődbe. De az apa nem lehet vmi zseniális üzletember, hiszen a lányért kapott új cége is az Anyós konglomerátumától függ, nem keres azon kívül gazdasági partnereket, kényelmes biznisz, önáltatás, hogy még ők vkik, holott csak arra szolgál az apa vállalkozása, hogy általa az Anyós Song Ka-Kyung-ot a felügyelete alatt tartsa.

Árulkodó, ahogy a váló félben lévő férj, hogy felesége válláról levegye a szülei nyomását, ezért házat, pénzt ajánl a szülőknek, amiből életük végéig kényelmesen megélhetnek, de ez Song Ka-Kyung szüleinek nem elég. A nyugodt, kényelmes, gondoktól mentes öregkor élvezése számukra nem elég, még mindig a hajdani családi gazdasági potenciált szeretnék visszaállítani... persze nem saját erőfeszítés árán, hanem továbbra is a lányuk szabadsága, szenvedése árán.
Számomra ők az igazán undorítóak!
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 22:27:35 8/10 Előzmény edimir
(237141/239045)
Off

Search: WWW

Spoiler

Én nem Jeon Hye-Jin színésznő által megformált szerepről írtam, a sorozatban ez Song Ka-Kyung, hanem a sorozatbeli férjével alkotott párosról, amit "izgalmas" kapcsolatnak minősítettem. Song Ka-Kyung karakterét önmagában nem elemeztem, csak férjével való kapcsolatában.

De akkor nézzük Song Ka-Kyung karakterét. Négy idősávra osztható, amit a sorozat felvillant az életéből.
1. a középiskolás évek
Itt még egy vagyonos család lánya, aki szépségével, intelligenciájával is kitűnik társai közül. Kitűnő tanulmányi előmenetel, de tudjuk, hogy nem egy kis stréber. Már ekkor is határozott, céltudatos, önálló személyiség. Nem beképzelt, igazi kedves gesztus, ahogy Cha Hyunnak kölcsönadja a nyakkendőjét. Az pedig, ahogy a miatta megsérült és a judo-t feladni kényszerült lányt a szárnyai alá veszi és segít neki tanulni, így pedig egy másik fajta célt, a főiskolai tanulmányokat teszi számára elérhetővé, ez egyértelműen pozitív. Megmutatja a felelősségvállaló, nagyon is elkötelezett baráti oldalát.


2. Fiatal pályakezdő
A múltból felvillanva látjuk, ahogy Bae Ta-Mi-val együtt építik a céget. Ő fogalmazza meg azt etikai kódexet, ami nagyon magas erkölcsi színvonalú. Ekkor még legalábbis a munkában őrzi a belső meggyőződését, a korrektséget, a társadalom iránti kötelezettségvállalást. Nem véletlen, hogy a cégtől kirúgott Bae Ta-Mi épp ezt az erkölcsi kódexet teszi közzé a cégtől való távozásakor, mintegy egykori barátnője orra alá dörgölve ezzel is, hogy mennyire eltávolodott saját ifjúkori elveitől, egykori közös eszményeiktől.

3. Az Anyós rabszolgája
Csak egy látszólag rideg végrehajtót látunk, aki minden mocskot megcsinál, amit az anyósa ráparancsol. Közben mindent és mindenkit elárul, Bae Ta-Mi-t, akivel 13 éve éve kollégák és barátok.... de legfőkébb önmagát árulja el, ifjúkori énjét tagadja meg. Az Anyós nyomása alatti évek rideggé, keménnyé edzik, szinte kiégetnek belőle minden emberi megnyilvánulást, mintha egy érzelemmentes rideg robot lenne, akit csúcsüzemmódban járatnak. A "bárfiúval" való intim viszonyát nem minősítettem külön, csak tényként említettem. Nem, én se vagyok tőle elragadtatva, a magánéletben én is elítélném, viszont a karakterbe passzol. A férje félrelépéseiről napi szinten kapja a bizonyító fotókat. Ezek biztosan fájnak neki vhol nőként, de természetesen az alku miatt ezt nem teheti szóvá, az elrendezett házasságban ő nem a férje felesége, hanem az anyósa cselédje. Így nem reagálhat megcsalt feleségként. Régi önérzetes énje arra készteti, hogy ne engedje látszani rajta a megbántottságot. Viszont a nőiességének is kell vhol utat találnia. Törlesztenie, ha te is úgy, hát én is úgy alapon. Ez a bárfiú. Szerintem csak egy, nem tucatnyi. Egyszeri kilengés. Miért a bárfiú? Mert az veszélytelen, egyszerű és problémamentes. Nem kell érzelmeket kockáztatni, megfizetett szolgáltatás. Hogy silány? Természetesen az, ez prostitúció. Régebbi viszony lehetett, hiszen azóta a bárfiú már színészi karriert kezdett, épp elismertté kezd válni a szakmájában.

8/10
edimir 2019 júl. 23. - 21:43:19 8/10 Előzmény Illiona
(237140/239045)
Off

Search: WWW

Spoiler

Én nem minősítettem a metrón az okostelefonok használatát, csupán a fiatal sorozatszínész különbözőségére hívtam fel a figyelmet, mint ahogy a rendezőnek is ez volt a jelenettel a szándéka. A fülkén belül mindenki az okostelefonját nézi, csak a fiú olvas könyvet. Ez nem ítélet könyv kontra telefon felett.... inkább annak jelzése még így is, hogy ez a fiú más, mint a többiek. Ha úgy tetszik, egy kis sziget a rohanó világban, nem trendi, nem érdekli, hogy a legújabb technikai kütyüje legyen, a tárgyat nem a dizánjáért, a plusz funkciókért választja, hanem kizárólag arra, amire eredetileg készült. A telefont telefonálásra. Végtelen egyszerű lélek, amolyan szív-ember. Ha úgy tetszik, akkor az ő világa szűkebb, behatároltabb, mint másoké. Nem érdeklik a hírek, a trendek....nem akar "képben lenni"....
Fura kicsit, de mintha magának való lenne, aki a saját kis világában él. Talán nem tudatosan, de egyszerűen nem foglalkozik az őt körülvevő közeggel... , de ez nem jelenti azt, hogy vak lenne.... Ő figyel fel a metróban rózsát áruló idős asszony tragédiájára... rendkívül együttérző... ő a szívével lát...
Hihetetlenül érzékeny, épp ezért olyan remek a játéka az általa játszott szerep megformálásakor...

Illiona 2019 júl. 23. - 20:34:55 Előzmény edimir
(237139/239045)
WWW

valóban érdekesek a karakterek, meg a történet is. Az hogy ez egy 10 epizódra való sorozat, amit széthuznak 16-ra, majd csak rájönnek, hogy ez nem jó.
Jeon Hye Jin karaktere nekem nagyom nem szimpatikus - bocsánat.
Kezdjük ott hogy egy kemény, érzelemmentes, jégcsap személyiség. Soha egyetlen mosoly, illetve semmilyen mimika. Már 43 éves ( szinésznő, hogy a szerepe szerint mennyi, azt nem tudni) , ilyenkor már nem kezdjük ujra a férjünkkel, 20 év házasság után. Ugye?
Azonkivül egyszerűen átléptek (Te is) azon hogy ő fiatal fiú prostituáltakkal "szórakozott", akiket utána ugy dobott el, mint egy rongyot. Azért ha ezt egy férfi csinálja akkor sincs rendben, de hogy ez még tetszik is!!!!!!! nem is értem.
Én ezt a prosti dolgot nem tudom neki megbocsátani, jelentsék már végre fel, kerüljön az ujságok cimoldalára, veszitse el a munkáját, emiatt veszitse el a férjét, legyen csak a társadalom számkivetettje minimum 10 évre.
Mert nem erről szólnak a valós Koreai hirek? Nem ezt csinálják kedvenc szinészeinkkel? Akkor ezt most mint követendőt állitják be? Vagy a nőknek lehet, csak a férfiaknak nem? vagy a filmekben szabad, csak a válóságban nem?
Lám micsoda kérdések merülnek fel az emberben a sorozat kapcsán.
Emiatt egy jó sorozat.
Illiona 2019 júl. 23. - 20:19:05
(237138/239045)
WWW

örülök, hogy Te is nézed. Az internet világa valóban nagyon szerteágazó, és bonyolult téma, itt egy kis szegmensét látjuk.
Azt sem mondom, hogy valamelyik oldalnak igaza van, mert mindig a felhasználó személyisége dönt arról, hogy mi az ártalmas, és mi ami nem.
Mondjuk a metrón való internetezés számomra egy pozitiv cselekmény, csak kérdezem: kit is zavar vele? Azért a Távol-Keleten van metró, és az emberek bizony sokszor 3/4, 1 órát utaznak a munkahelyre, és azután este vissza. Mi a baj azzal, ha eközben filmet néznek, bankolnak, leveleket olvasnak, üzenetet váltanak, megnézik a hireket, stb...
Ezzel szemben az lenne az ideális, hogy üres tekintettel ülnének - állnának a metrón, buszon a semmibe nézve, érzelemmentesen?
Az okostelefon figyelése kizárólag abban az esetben bunkóság, ha társaságban vagy, és számodra is megfelelő téma tárgyalása folyik éppen.
De mi van akkor , ha unalmas a téma? ha próbálkozol feldobni, de nem lehet?
Ha azok a bunkók, akikkel egy asztalnál vagy kényszerű ülni, és ők olyanról beszélnek csak, ami nem érdekel, nem tudsz hozzászólni, de nem állhatsz fel, nem hagyhatod ott őket?
Épp most van egy hatalmas vita a facén, hogy egy sorozatot a forditója kizárólag a YT-ra tesz föl magyar felirattal. És ez megint nem tetszik egy csomó embernek. Az okostelefonozók meg ujjonganak, mert ők ott néznek filmet, és igy ez nekik jó hir.
De persze nem kell velem egyetérteni, még mindig nevetek azon a vitán,. ahol Mennyei Harmónia megszólalt ugyanabban a témában. Akkor egyedül maradtam ugyan, de akkor is érzem saját igazságomat a témában.
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 03:23:24 8/10 Előzmény Mennyei Harmónia
(237137/239045)
Igen, jól emlékszel. Csomjong halála után köszön el egymástól a két barát, már Bidam bárkájára tették a hercegnő holtestét, a parton búcsúznak egymástól egy utolsó öleléssel Yushin és Alcheon. Azt hiszik, hogy örökre elválnak útjaik. ...

A sorozat egyik legszebb kapcsolata a két férfié, ami fokozatosan válik tiszta, mély barátsággá, nincs benne önzés, rivalizálás, csak a másik tisztelete....
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 02:35:22 8/10
(237136/239045)
Off

Search: WWW

Spoiler

A másik oldal az emberi kapcsolatok. Igen, a 38 éves nő és a 28 éves fiatalember szerelme talán néhányaknak kicsit túlságosan elnyújtott húzd meg, ereszd meg sztori....

Viszont remeki mellékszereplőket kapunk, izgalmas karaktereket. Az ismeretlen sorozatszínészt, a félelmetes Anyóst, a céges kávézóból a lányt.....

Nekem a legizgalmasabb párost az ifjabb csebol fiú és felesége jelentik. Cseppet se szokványos pár, nagyon különleges az ő kapcsolatuk, zseniális, ahogy finoman kibontja a sorozat. A szülők által összehozott házasság. Ahol a lány valaha gazdag szülei a csődből tehetséges lányuk férjhez adásával akarnak kimenekülni... jobban mondva szó szerinti eladásával! Mit nyernek csebolék a házassági üzleten, egy tehetséges feleséget, akinek innentől kezdve a családi vállalkozást, a Családot kell szolgálnia, az Anyós félelmetes zsarnok. De nem csak a feleség, a meny szenved tőle, hanem a saját kisebbik fia, a férj is. Mert az ifjabb csebol fiúnak se fenékig tejfel a lét. A családi elvárással szemben a filmes világ érdekli, kiesik a családi pikszisből... fekete bárány. Persze attól még adottak a luxus körülmények, ott a család a háttérben... Mi lehet két ember között ilyen körülmények között? Látszólag egymástól függetlenül éli a házaspár az életét. Tud a másik félrelépéséről, de nincs belőle veszekedés, harag, bosszú... csak látszólag szenvtelen tudomásulvétel... és vhol mégis van egy faramuci kapocs közöttük, annak tudata kapcsolja őket össze, hogy mindkettőjüket elárulták a szüleik. ... És úgy, hogy a másik ne tudjon róla, gesztusokat tesznek a másikért. Látszólag hűvös, érzéketlen valakik, de lassan belátunk az álarc mögé... ott vannak a sebek, a fájdalom, a nyomorgatott lelkük.....
Hmm, vajon a válás után találják meg az utat egymáshoz?

KÉP: a fiatal sorozatszínész a saját óriásposztere előtt.... Nem ismertem az alakító színészt Lee Jae-Wook-ot, de jól hozza ezt a kedves karaktert, aki egy roppant naiv, egyszerű vki, bár 10 éve van a pályán, de sem sikerekre, sem rajongókra nem tett szert, pedig tehetséges....
8/10
edimir 2019 júl. 23. - 02:01:44 8/10 Előzmény Illiona
(237135/239045)
Off

Search: WWW

Spoiler

Nagyon tetszik ez a sorozat. Egyrészt egy nagyon is valós problémába kalauzol el, az internet világába. Kevés téma időszerűbb. Valóban napi szinten használjuk, munkához, információszerzéshez, szórakozáshoz. Ezúttal a szolgáltatói oldalról járják körül. Látunk manipulációt, anomáliákat, döntéseket, amik vki életét akár tragédiába is sodorhatják. Nem csak felhasználók lehetünk, de magunk is hozhatunk létre internetes tartalmakat, ill. lehetünk mi magunk is felkerülhetünk hírként a világhálóra.

Csak néhány mazsola... Az egyik a selyemfiúból lett sikeres színész, akinek lelepleződik a múltja.... Társadalmi elítélés... öngyilkossági kísérlet.... és miután a vihar elcsitulóban, akkor egy figyelmeztető félmondat, az internetről semmi sem tűnik el végleg..... bármikor, bárki előbányászhatja ezt a bizonyos múltat, felmelegítheti, az orr alá dörgölheti..... hmm, erről mi is hajlamosak vagyunk megfeledkezni, főként azok, akik a közösségi oldalakon osztanak meg sok mindent, néha túl sokat.....
És a felelősség kérdése. Felelősség a közreadó/ a tartalom internetre felkerüléséről döntők részéről, mint ahogy a felelősség a tatalomra reagálók részéről. Jó pár botrányt kiveséztünk már....

A másik kis mazsola... a Saját honlap.... egy külön kis mini történet a nagyon belül... igen, oldalak szűnhetnek meg, feltöltött tartalmak válnak elérhetetlenné.... A sorozatban kapnak a tulajdonosok két hónap türelmi időt, hogy lementhessék, ami nekik fontos, kedves.
Hmm, kár, hogy a port átalakításakor mi nem kaptuk meg ezt a bizonyos türelmi időt. Portos PÜ-ink egyik napról a másikra minden előzetes figyelmeztetés nélkül tüntek el a semmibe elérhetetlenül.

A"sorrend" manipulálása, keresőszavak/hírek süllyesztőbe kerülése, ill. feltornázása a sorrend élére....
Nálam hírportáljaink silánysága érne meg egy misét. A félrevezető címek. A számomra tök érdektelen felszínes pletykák celebekről... és hasonló ostobaságok.

És azt hiszem ez az a téma, ami túl nagy és sokrétű.

KÉP: a fiatal színész a metrón... kilóg... könyvet olvas... kis kagylós telefont használ, miközben mindenki más az okostelefonja képernyőjét bűvöli.......
offtopic
Mennyei Harmónia 2019 júl. 22. - 20:59:10 Előzmény edimir
(237134/239045)
Régen volt már ez az elköszönés - igaz. De nincsenek véletlenek. Most az Empress Ki-t nézem és igyekeztem kisillabizálni, hogy hogy is kötődik Empress Ki ahhoz a Gi Cheol-hoz, aki sajnos nem volt szimpatikus a Faith-ben nekünk. Közben a királyt is megkerestem - valahogy most nagyon sokszor gondoltam erre a filmre is.
offtopic
Mennyei Harmónia 2019 júl. 22. - 20:54:58 Előzmény maggi99
(237133/239045)
:) Igen, szerencsésen. :) ;-)
Mennyei Harmónia 2019 júl. 22. - 20:53:36 Előzmény edimir
(237132/239045)
Ez egy rendkívül megható pillanat Sillában - búcsú. Talán soha többé nem találkoznak - búcsú örökre. Bajtársak, sorstársak, barátok. Ez egy gyönyörű pillanat Sillából - jól emlékszem? Csomjong halála után? Jusin mentené Tokmánt, Alcson pedig visszaviszi Csomjong hercegnő holttestét a királyi palotába, Soraborba.
Illiona 2019 júl. 22. - 19:30:00
(237131/239045)
Aki a találkozón ott volt figyelem!
megtaláltam a találkozón a koreai hölgy (igazán lehetne valami becenevet találni neki is, hogy ne kelljen az igazi nevén hivni) által javasolt kimcsi alapanyaghoz a rizslisztet.
minden reklám nélkül az egzotikusfuszerek . hu oldalán a "tészták, lisztek, porok" cimszó alatt pont ebben a zöld szinű zacskóban. 400 gramm 650 Ft.
ezt irják ott róla:
"Finom, porrá őrölt , magas keményítőtartalmú rizsből készült első osztályú rizsliszt. Hántolt nyers rizsszemekből őrlik. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Kiváló a zselésítő hatása, sűrítőhatása, ezért nagyon hasznos alapanyag a főzésnél. Állaga a legfinomabb porcukorra emlékeztet. Ha tehetjük, mindig Ázsiai rizslisztet vásároljunk, a magas minősége miatt.

Felhasználási javaslat: gluténmentes receptekhez, de sűrítőanyagnak mártásokhoz, főzelékekhez, zselékhez. Nagyon finom más őrleményekkel keverve palacsintatésztának, gombócoknak. Édességekhez is kiváló."
Ugyanezen oldalon rendeltem paprika pelyhet is, ez nagyar ternék, hogy legyen szeptember októberig, amikor megcsináltatom a paprika malomban.

Márcsak az elhatározás hiányzik, ugye?
8/10
edimir 2019 júl. 22. - 18:11:11 8/10 Előzmény Illiona
(237130/239045)
Én is gondoltam rá, hogy belenézek, de a tegnapi sokórás kényszerű áramszünet felborította a dolgokat.
Az ismertetőd alapján talán épp az a baj, hogy elég sok sorozatot láttál már eddig, ahol ezek az elemek szerepelnek így vagy úgy... ezért bizonyos "fordulatok" számodra kiszámíthatóak, kell vmi plusz, ami hat rád... karakter, színészi játék, vmi plusz a forgatókönyv részéről... esetleg jó párbeszédek, ötletesség... ha csak egymásra dobálják az ismert kliséket, az nem igazán működik már egy régi motorosnál.... Persze azért hangulatfüggő is a dolog, néha a közepest is toleráljuk, ha olyan passzban vagyunk, máskor túl fáradt az ember a jóhoz is.....

Visszatérünk rá, ha láttam... de most még ott a Search:WWW néhány része hátra.....

8/10
edimir 2019 júl. 22. - 17:59:01 8/10 Előzmény Illiona
(237129/239045)
Hosszú, göndör hajjal pozitív női főszereplő volt a Cheese in the Trapben "Kutyabunda", azaz Hong Seol, aki fura becenevét épp a hajviseletéről kapja.... és a történetben a haja is szerephez jut, amikor a korábban jelentéktelen külseje egyik lány ilyen hajjal tér vissza az új szemeszterre az egyetemen, remélve, hogy Hong Seolhoz hasonlóan népszerű lehet így...majd vérszemet kapva az "eredeti"-t is ki akarja túrni....
Illiona 2019 júl. 22. - 16:44:03
(237128/239045)
Golden Garden

itt egy ismertető:
http://asianwiki.com/Golden_Garden

eddig két epizód ment le, minden szombaton 4 félórás , az ugye 2 1 órás rész :))))
Ki nézi?

Kép: a másik plakát
Illiona 2019 júl. 22. - 16:24:19
(237127/239045)
Sziasztok!
a mult héten kezdődötta Golden Garden című koreai sorozat.
A történet kezdetén két lány küzd a mindennapi betevőért, az egyik dolgozik egy kórházban, a másik nem tudom mit csinál, de semmi jót, sőt a másik lány pénzét is elveri.
Oké, ezt persze lehetett volna eleve gondolni is, hiszen a lánynak egyáltalán nem bizalomgerjesztő hosszú nagyon göndör haja volt, nem emlékszem olyanra, hogy ilyen hajjal valaki is pozitiv szerepet játszott volna eddig.
De elmennek együtt egy bárba táncolni, fel is háborodnak rendesen,. amikor az ott lévő férfiak többet is akarnak. Felvetődik persze bennem a kérdés, hogy minek másnak mentek oda?
A koreai nézőnek meg súlykolják az agyába, hogy lehet nyugodtam táncikálni, meg riszálni: á, nem, senkinek nem fog semmi más eszébe jutni!!!!
Na mindegy, a bárban ellopnak egy pénzzel teli táskát, amit azután hangos (végül is a taxisofőr az süket, vak-gondolják) veszekedés közben a taxiban felejtenek.
A bugyuta taxis mag hazamegy a két nagyon szerencsétlen gyerekéhez, amilyen már Koreában is csak a mesében van, és egyszer csak hopp! ott egy táska pénz!
Szerepelnek még benne rendőrök, a főszereplő férfi is nyomozó, aki szintén a táska pénz után kutat, hiszen az az egyetlen bizonyiték.
De a nyomozónak is van egy nagymamája, aki addig üti, amig kórházba nem megy a munkamániás unokája:Brrrrrr
Szerepelnek benne gazdagék, két nő, az egyikről kiderül, hogy a betegápoló-bártáncoslány ikertestvére, és az anyjuk, egy érzelmekre nem képes affektáló nagyasszony.
Na mármost, ez egy komoly történet lenne, de nem tudom miért, engem folyamatosan nevetésre késztet. Az a naivság, együgyüség, munkamánia, elkötelezettség, és annak a hiánya, ami megjelenik a sorozatban, annyira abszurd, hogy nem lehet komolyan venni.
Az a szomorú, hogy amugy ezt a sorozatot komolynak szánták. Legalábbis azt hiszem.
Kép: poszterkép. Az ikrek. Egymástól távol nőttek fel, de a Sors nagy rendező, találkoznak 20 évvel később.
hanguktaekwondoo 2019 júl. 22. - 16:08:05
(237126/239045)
Well, kisleányok, úgy vélem, most már elégedetten hátradőlhetek :-)
Néhány jól elhelyezett, vérnyomás -tunningoló megjegyzésemnek hála -az igazság nagyon tud ám vágni :-)- sikerült életet lehelni a tetszhalott Sillába.
Nagy meló volt, több hullámban kellett nekiveselkedni, de úgy tűnik, sikerült.

Mert mi volt itt hosszú -hosszú hónapokon át?
Legjobb esetben is két ember beszélt el egymás mellett. De általában se vége -se hossza nem volt a monológoknak. Hozzászólás, vélemények kinyilvánítása sehol,
kreatív ötletek és továbbgondolt ideák pedig még azelőtt tovaröppentek a Silla megszentelt partjairól, mielőtt még ide érkeztek volna.
Csak egy renitens hím pontosan becélzott, bicskanyitogató mondatai kellettek ahhoz, hogy mindenki falanxba álljon és a nagy összefogásban a tagok értelmet leheljenek a párbeszédekbe :-)

Egyetlen nap alatt több mindenféléről esett szó -költészetről, saját véleményről, rágcsálóirtásról, kulináris élvezetekről, szellemi értékekről és összetartozásról- mint egy év alatt. A Silla topikban évek óta nem folyt ilyen értékes beszélgetés, mint most.
/Arra azért kíváncsi leszek, bázis meddig marad kitartó hívetek ilyen körülmények között :-)/

Még egy lépés van, asszonyok.
Most az összefogás úgy történt, hogy valaki ellen tettétek, illetve az ellen, amit mondott vagy amit inkább gondoltatok, hogy mondott :-)
A következő lépcsőfok pedig az, hogy az összefogást ne az indukálja, hogy támadást észleltek. ne valami ellenében, hanem vmiért fogjatok össze.
Első esetben ugyanis nem tartós az összefogás.
Hamarosan meg fogjátok tapasztalni, át tudjátok -e tartós eredménnyel transzformálni az elsőt a másodikba.
Mindehhez sok sikert és főleg kitartást kívánok.

Kell egy folyamatosan működő Korea - topik M.o.-n.
Az Úticélt és a Gong Yoo -t már nem csinálom, más dolgom van, Min -Rin is elfoglalt, egyéb irányban.
A Silla hosszú időre bemerevedett, önmaga karikatúrájává vált, hiába olvasta, aki olvasta. Csak olvasni egy fórumnál elégtelen cselekedet, mert a topik akkor él, ha mozognak benne és ennek a mozgásnak lenyomatát képezik szavak és képek segítségével. Tagok közt zajló, fórumon is olvasható kommunikáció pedig gyakorlatilag nem volt.
Most ez változóban.
Az összetartozás szót többen leírtátok.
őrizzétek a lángot.
Magyarországon, Korea szekcióban, jelenleg ez az egyetlen.