10/10
Zoli9898 2012 aug. 30. - 16:51:09 10/10
(979/1379)
Üdv.
***SPOILER***
Azt írtad válaszul a kérédsemre, hogy ha nem lennének porcai alig bírna mozogni erre az ellenérvre a film választ ad: Van egy jelenet ahol Wayne valami vas kerettel támasztja meg a lábát ami vlamilyen módon a saját mozgásával pótolni tudja a porcok szerepét a vállába meg a könyökébe is rakhatott ilyet de az is lehet hogy ott csak elkopott neki egy kevés és van, de minden esetre azzal a géppel nekem úgy tünt hogy a porcproblémákat és a sántaságát megoldotta. Ha jól emlékszem azt is írtad, hogy miért nem robbantották föl a bombát miért vártak 3 ( ez igazábol 5) hónapig: szerintem lehet hogy mégegyszer végig kéne nézned mert pár apróbb momentum fölött átufrottál és pont zek magyarázzák meg az általad hibának vélt dolgokat, NA A LÉNYEG: mikor Wayne börtönbe viszik Bane meglátogatja és elmondja neki hogy a vároban élõk lelkét és Brucét is reménnyel fogja mérgezni plussz ezzel is kínozni akarja Brucet, mert Bruce tudja hogy meg lehet szökni és hogy segíthetne a városán, de mégis tehetetlenül kell feküdnie. Na meg egy kicsi Jokeres stílus is van benne :"a pisztoly túl gyors, nem élvezhetetd ki az apró örömöket..." ez van a bombával is, ha egybõl robbantok akkor akiket( fõleg a gazdagok és hatalmasok) meg akarok ölni csak 0,5-5 percig szenvednek aztán halál. De ha várok õk szenvednek és csak a hab a tortára lesz majd a haláluk. KB. így gondolhatta Bane.

Remélem ezzel talán tudtam segíteni és mégegyszer ajánlanám nézd meg újra, mert mikor kijöttem a moziból én is furcsálottam meg azt éreztem nem üti meg a sötét lovagot, de átgondoltam és bár nemmoziban de camosan megnéztem a haveromnál, nekem is kitisztult a kép és most már jobban tetszik mint a sötét lovg.

üdv.: Zoli9898
Damill 2012 aug. 30. - 02:54:28
(978/1379)
Az a helyzet, ezen a porcos sztorin én is fennakadtam :). Nem értem, miért egy ilyen banális dologgal akarják színesebbé tenni a karaktert. A film maga egyébként tetszett, de sajnos fõként a magyar szinkron és az elõzetes ováció meg beharangozás miatt nem ütött nálam akkorát, mint a második rész. Persze biztos, hogy párszor meg fogom még nézni mozin kívül is.

Egyébként meg sajnálom, hogy The Riddler/Rébusz karakterét már nem látjuk Nolantõl.
gmanarts 2012 aug. 29. - 18:24:09
(977/1379)
Kifejtenéd?
Mármint, arra lennék kíváncsi mit is értesz?
gmanarts 2012 aug. 29. - 09:45:14
(976/1379)
11. Ez film nem a Grace klinika vagy a Vészhelyzet.
12. Ha nem érted miért, akkor az egész film mozgatórugóját nem érted.

Tízévente ha egyszer van ennyire értelmes hollywoodi film, mint ez. Igazi magas minõség.
10/10
Zoli9898 2012 aug. 28. - 16:40:15 10/10
(975/1379)
Ja és hozzá tenné mé ezt:

Wayne 8 évig gyógyulgat , Bear Gryls egy év alatt felépült a gerinctörésbõl: Waynnek nem gerinctörése volt hanem belsõ sérülései agyrászkódása és a porcai elfogytk és mivel a bánat és gyász elkeserítette nem gyógyítatta magát százmilliárdokból

a gerinctörésbe le is lehet bénulni, hogy pült fel Wayne 5 hónap alatt: elõbb olvasta m BEr Gryls is felépült egy év alatt a törésbõl, Waynnek csak egy csigolyája mozult ki, amit helyre tettek utána már csak erõsödnie kellett.

mi az hogy nem mondják meg mi Wayne balesete: egy az sok éve volt tehát akkor még hoszabb lett volna az a film, kettõ ettõl még titokzatosabb, három szerintem a sötét lovagban történt dolgok iatt volt ilyen nyomorék megszúrják, meglövik, lezuhan egy helyrõl amibe páncél nélküi ember bele is hal(szerintem csak a népnek elhintett fedõsztori vlt a baleset)

Ennyi lehet hogy még jut eszembe! :D
10/10
Zoli9898 2012 aug. 28. - 16:29:54 10/10
(974/1379)
Bocs ott a nem törik el a lábát akrtam írnni.....
10/10
Zoli9898 2012 aug. 28. - 16:28:32 10/10
(973/1379)
Nekem az letem filmje 10/10, de száz pontot is adnék rá. DE NEM EZ A LÉNYEG!!!!


HANEM az,hogy vannak akik itt olyanokat írnak,hogy szar meg sok hiba van meg ilyenek egyszer már sok ilyenre válaszoltam de most újra megteszem.

Egyrész a sötét lovagban is vannak hibák pl.: az elején Batman Crain kocsijára ugrk a szárnyakat nem nyitja ki, egy emeletet ugrik de nem törik el a zsárnya,Jokerrõl nem mossák le a festéket....
párhuzamok:
Gordon autobalesetet szenved de túléli-Joker is azt szenvedett mégis semmi baja se lett pedig fejre állt(nyaka kitörhetettvolna)

atombomba hülyeség: egyrészt neutron bomba, másrészt nem mindegy mien ( van aki szerint sok filmben van atombomba) miért benzint csak JOker használt?

Selina laposra ver nagy kigyúrt csávókat: egy képzett tehát a csak eszetlenül csapkodó hülyéket elveri Banenel meg vajon miért nem kûzd? kettõ Ducard még azt is elmondja a KEzdõdikben: "...a harci kiképzés semmi a kûzdeniakarás az az ami számít" tehát mi a baj Selinával?

Alfred csak úgy elmegy: (ezek nem csak agyatlan akciófilmek, mélyebb lelki jelentésük van ezért pihenten és erre felékszülve kell rá beülni) Alfréd azért ment el, hátha egy ilyen drasztikus lépéssel megmentheti Brucet és jobb sorsot adhat neki( végére sikerül)

Fox miért nem akadályozta meg Wayne kifosztását: talán mert Bane betört egy hackerrel a rendszerbe és akkor csinálta arablást, tehát Fox mit tehtett volna bemegy a tõsdére az egyik tankjával és mindenkit szétlõ(mire ráébredt volna hogy mit csinálnak a tõsdén, addigra ötször lemegek a boltba meg vissza)

Most ennyi jut eszembe de mindenkinek ezt üzenném: hibák minden filmben vannak és lesznek de ha nem úgy lesnénk a filmet hogy na hol lesz a köetkezõ hiba, hanme élveznénk a hibátlan részeit akkor jobb lenne mindenkinek. Én védem a filme mert a legjobb a világon. Akinek meg bajai vannak az szerezze be a világ összes filmjét, nézze végig és ha valamelyik logikai hiba nélküli az küldje el nekem. Ennnyi BATMAN FOREWER

Nem értem mi a baj ezzel a filmmel: 10000/10 imádom :D !
ui.: aki mégis a sárig fikázza a filmet azzal Bane a képen látható finomságot fogja elkövetni! :D
Htom89 2012 aug. 28. - 16:25:38
(972/1379)
Kritikám a filmrõl: http://www.hokum.hu/2012/08/the-dark-knight-rises-sotet-lovag.html , akit érdekel, olvassa el :)
gmanarts 2012 aug. 26. - 10:38:29
(971/1379)
Ha már a formavilág: a napokban láttam Szabó filmjét az Álmodozások korát. Nem szerettem, untam. Hasonlóan, mint te ezt a Batman-es opust, amit én pislogás nélkül, szinte szájtátva néztem végig, de hasonlóan voltam Szabó másik mûvével az Apával, az szerintem is zseniális. Mi a mozi? Dialógus. Párbeszédbe elegyés a rendezõvel, a téma pedig a film. Számomra Szabó elsõ filmje avíttan hatott. Az nem az én világom. Mit tudok én arról mi volt '89 elõtt? Pláne nyolc évvel '56 után. Látom te több, mint kétszer annyi idõs vagy, mint én. Szóval a te viszonyod azzal a bizonyos korral talán intimebb, mint az enyém. Biztos az. Mikor a film végén Bálint András és Béres Ilona a havas budapesti utcán beszélgetnek és elõbbi kifakad azon, hogy miért nem söprik el rendesen a havat, majd utóbbi pedig sztoikusan nyugtatja, hogy minden rendben, majd õ is lapátot ragad, ha kell. Értem mirõl szól a jelenet - különösen a rendezõ személye, illetve annak a múltja teszi még nyomasztóbbá, vagy izgalmasabbá, nem is tudom melyik a jó szó, kényes dolog, annyi szent. Intim, belsõ dialógus, aminek te is részese vagy. Csak a kor, a díszlet hat idegenül. Vagy a Truffaut film lemorzézása, a szerelmesek egymás hátára való huncut irkálása - erõs képek, kifejezõek. Értem õket, csak talán nem érzem? Nekem Selina és Batman a havas gothami utcán a végsõ leszámolás elõtt közvetlenebb. Neked az õ történetük tûnik talán egy elnyújtott celluloidra rögzített affektálásnak, ami csak a pénzrõl szól és pont jól illeszkedik a plázában a két gyorsétterem közé. Ám még azt se lehet mondani, hogy Selina vágya például a tökéletes eltûnésrõl, az irtózása attól, hogy az élete ott van bármelyik kölyök mobiltelefonján ne rokon érzés Bálinték moziban lefolytatott diskurzusának lényegével. A központi magja a filmnek ugyanaz, csak a díszlet változott, a forma módosult, ami természetes. Sõt még maga a mozi is más lett, ugye.
3/10
Arato53 2012 aug. 26. - 09:46:14 3/10
(970/1379)
Sok igazság van abban, amit írsz, de nekem Nolan formavilága mégis idegen, vagy lehet, hogy nem értem. Egyébként a Memento címû filmje még tetszett, de azt is nehéz volt követni.
gmanarts 2012 aug. 26. - 09:36:20
(969/1379)
Jó, hogy említed például Szabó Apa filmjét. A sötét lovag esszenciája Szabó alkotásának a sajátságos parafrázisa is lehetne. De az Álmodozások kora, vagy a Fekete hattyú motívumai is visszaköszönnek benne. Nolan trilógiájának mélysége, komplexitása legalább akkora, mint ezen filmeké. Mint minden mûnél itt is fel kell számolnod az elõitéleteidet, hogy át tud érezni a karaktereket. Különben a forma rabja maradsz és az értékes tartalom elkerüli a figyelmed.

A Miyazaki rajzfilmek kapcsán mindenki megegyezik abban, hogy szólnak gyereknek és felnõttnek is egyaránt. De ha az apa nem lép át azon a buta diszkrimináción, hogy a rajzolt film az csak "mese" a kicsiknek, akkor épp egy zseniális filmmel lesz szegényebb. A Wajda filmek ugyanolyan mesék, mint a Micimackó: komplexusokról, az élet dilemmáiról szólnak, ha természetesen más formában is jutattják ezeket kifejezésre.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Hollywood, vagy éppen a lengyel, vagy a '60-as évekbeli magyar filmgyártás nem termel, termelt ki vackokat. Ám a sötét lovag trilógia értékes filmsorozat, amely olyan örökösen univerzális kérdésköröket boncolgat, mint hogy mivé lesz a gyermek, ha integritását az árvaság sokkjával hirtelen elveszti, miben áll a vigilantizmus, meddig mehetek el, mi a szerelem, vagy az önfeláldozás, egyáltalán ki azaz én... Ne mondd, hogy nem érdekes, vagy fontos kérdések. Márcsak azért sem azok, mert Szabó, Wajda, Aronofsky is ezeket boncolgatják meséikben.
3/10
Arato53 2012 aug. 26. - 08:42:49 3/10 Előzmény zsotya010
(968/1379)
10/10-esnek tartom pl. Haneke Fehér szalag címû filmjét, Polanskitó a Kilenc kaput, a Fekete hattyút, Wajda filmjeit, Szabó Istvántól az Apát és az Álmodozások korát.
A Batman filmnek nem találom az értelmét, nincsen szükség un. fantázia filmekre, csupán a gyerekeknek mesékre. A felnõtt mesét nem tudom értelmezni. Én nagyon kínlódtam a film végignézése során, már nagyon vártam a végét. Egyébként nagyon szeretek moziba járni és általában az art hálózat filmjeit nézzük meg.
Kevin4 2012 aug. 26. - 08:26:19
(967/1379)
Nekem nagyon tetszett a film. Szerintem felér A Sötét Lovaghoz, ha meg nem is elõzi, de szerintem rosszabb biztos nem lett. Azt lehetett érezni, hogy Nolan megtartotta a jól bevált receptet amit A Sötét Lovaggal nagyon eltalált, legalábbis ami feszültség adagolásást illeti.
Spoiler Spoiler Spoiler:

A 2-ben egy akciójelenettel kezd (bankrablás) amivel a fõgonosz (Joker) egy agyafúrt módszerrel hajtaja végre tervét amivel egyben be is mutatkozik, ugyanez van a 3.-ban is Bane a géppel. Utána nem sokkal jött a következõ akciójelenet fokozásként a 2.-ben, Batman akciója a parkolóban amikor elfogja a fegyveres hasonmásait, ugyanígy következik, a 3-ban is, Selina lövöldözése a képviselõ mobilhasználatos jelenetnél + sikátoros-csatornás jelenet a kommandósokkal és Gordonnal. Aztán 2. a fele után hordós raktár, kórház robbantása, ráeszmáélve hogy csapda, ugyanez a 3.-ban a focipályával hidakkal, alagutakkal ami szintén csapda a rendõrök miatt késve kapcsolva ezzel kapcsolatban. stb. Én nagyon örültem amikor észrevettem ezeket, mert A Sötét Lovagnál is jól mûködtek, és a legnagyob jeleneteket töltik ki az egész filmben. Számomra ez nem másolás, a jól bevált receptet nem tilos alkalmazni, és annyira nem is nyilvánvaló dolgok ezek, én is csak véletlenül, akaratlanul vettem észre a fentieket, azért az ember szemét nem szúrja ki.
Viszont kövezzetek meg, de egyvalamit nem értek: A végén láttuk a robbanást, de viszont azt is megtudtuk, hogy Bruce megcsinálta a robotpilótát a Bat-en, ebbõl én azt vettem le, hogy bár a robotpilóta kész volt, de Bruce meghalt. Erre olvasom itt a hsz-ket, és azt olvasom, hogy Bruce mégis túlélte. Akkor most túlélte vagy nem? Ez egy elég lényeges dolog azt hiszem. Nekem ez nem egyértelmû bár nem is állítottam azt hogy mindent értenék a filmmel kapcsolatban mert ez nem igaz.

Spoiler vége
9/10
zsotya010 2012 aug. 25. - 19:52:50 9/10
(966/1379)
Most meg fogom írni a tutit, úgyhogy mindenki olvassa el, aki még nem látta, mert ezt érdemes, és ki kell ábrándítanom az embereket, aki abban hisznek, hogy a végén Batman megmenti a várost mert nem és kifejtem miért nem SPOILER felirat nélkül:

Bane remekül megteremtette az ítélet napja hangulatot, de ha jól megnézzük a véget Batman az, aki tulajdonképpen pontot rakott az i"-re! Azért pusztult el egy nagyváros és több millió ember, mert Batman a kritikus pillanatban nem tudta idejében felmérni, hogy nem tûzszerész és a piros vezeték helyett a kéket vágta el, pedig ha lett volna még egy perce le mertem volna fogadni, hogy a pirosat vágja el, de kár rajt filózni, mert nem ez történt.

Hogy hol voltak a tûzszerészek?
Egy részük csapdába esett a rendõrökkel együtt a csatornákban, a többieket pedig az ideggyogyó fõpéldánya Dr. "Madárijesztõ" a legfelsõbb ítélõ tábla vezetõ bírája ítélte halálra és küldte ki õket korcsolyázni a jégre, ami talán nem is volt olyan vastag. Ne részletezzük.

A lényeg az, hogy Batman kihullott a szuperhõsök soraiból, de legalább megpróbálta, az érezhetõ volt az egész filmben, hogy nem volt a TOP formájában Bruce Wayne, már az elején sánta volt és bottal járt, aztán jött Bane és még egyszer magára öltötte a denevérpáncélt, de ez sem volt elég, mert az izomtrikós kigyúrt állat így is péppé verte és kiugrott egy gerinccsigolyája is, de a film végére hála istennek össze szedte magát, visszatért Gothambe egy hatalmas égõ denevérembléma kíséretében egy felhõkarcoló oldalán, majd végül képes volt elvágni a kék vezetéket, ami arra volt elég, hogy pokolian begyújtsa a Batmobile rakátéját!!!!
9/10
zsotya010 2012 aug. 25. - 19:11:13 9/10
(965/1379)
Remélem valaki tényleg csinál már egy olyan filmet, ami kiszámíthatatlan és a vége tényleg olyan lenne, amit senki sem gondolt volna, nem Happy End:)! SPOILER:

Megvallom õszintén én simán vártam egy olyan befejezést, ami meglepõ húzás lett volna, s az utolsó percek elõtt tényleg elhittem, hogy meghalt Batman!
offtopic
950617 2012 aug. 25. - 19:02:23
(964/1379)
A "Csingiling - A szárnyak titka" nála 10/10, nézd meg a kommentjeit.:)
9/10
zsotya010 2012 aug. 25. - 19:01:51 9/10
(963/1379)
És megyek tovább! A romváros területén évtizedekkel késõbb felépül "Metropolis" és Nolan tovább folytathatja a forgatást az Acélemberrel! Azért pár utalást elvárnánk a 2013-as filmben a néhai Gotham City-rõl!:)
9/10
zsotya010 2012 aug. 25. - 18:52:23 9/10
(962/1379)
Abban igazatok van, hogy tényleg kevés volt a denevéres jelenet, de azért valjuk meg õszintét, Joker Bane mögött elbújhatott volna az emberek sz...patása terén! SPOILER:

Joker: felrobbant egy kórházat, totálisan besz...patja a rendõrséget, kompjelenet!
Bane: fogoly egy gépen és megszökik, totálisan megsemmisíthetné a rendõrséget Gothem egész csatornarendszerével együtt, csak úgy lezúzza a Batmant különösebb megerõltetés nélkül, kedvére robbogat a városban és saját ítélõszéket hoz létre, úgy ugráltatja az embereket, ahogy akarja és a legjobb, simán felrobbanthatta volna egész Gothamet szívfájdalom nélkül, Batmannel és magával együtt, így tényleg hihetetlen véget ért volna a SÖTÉT LOVAG LEGENDÁJA. Legalább is biztos néztem volna egyet,de szerintem mindenki.

Remek vég lett volna nem felrobban a BAT néznek kétségbeesetten a hídon és egész Gothemet elsöpri a bomba ereje.
9/10
zsotya010 2012 aug. 25. - 18:14:25 9/10
(961/1379)
Arató53, ha ez nálad egy 0/10 volt, akkor mond egy szerinted jó filmet, mert kíváncsivá tettél, téged mi érdekel, mi nálad a 10/10? Tény, hogy ez a film nem egy 10/10, de 0/10 AZ MI? Nálam ez a film max akkor lehetne 10/10, ha a régi filmek zenéjének halovány morzsája megjelenne legalább benne! Ez sajnos nem történik meg! Remélem az Acélember zenéjét is teljesen szét kell cseszni!
10/10
MikóMárk 2012 aug. 25. - 17:57:12 10/10
(960/1379)
Szerintem, a zárórész mind közül a legjobbra sikeredett, a harc jelenetek, a szomorú részletek, az árulás...minden a helyére került, nagyon jó rész volt :D