Téma: A szökés

csancsy 2008 dec. 27. - 11:52:02
(18911/25851)
SPOILER!!!
Ja, és még valami, akkor sejtettem, hogy nem stimmel valami, mikor ki volt kapcsolva don telefonja, és furcsáltam is, hogy már 12.részben már véget ér a történet. De don annyira átvágottt még engem is, hogy azt hittem t-bag vagy a csaj ügynök a hunyó és megölte, vagy elrabolta don-t. Nem is számítottam rá, tényleg nagy meglepetés volt.
csancsy 2008 dec. 27. - 11:44:36
(18910/25851)
Szia!
Igazad volt, megkaptam a 4.évad elsõ 13 részét közeli rokontól, és 2 nap alatt megnéztem. Így elõre elmondom a véleményem.

SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!!
Szóval elõször a történetrõl szólok. Ne kövezzetek meg, de kezd laposodni a sztori, nem az akciókra gondolok, hanem hogy megint terveznek, akcióznak, és akadályba ütköznek, szinte majdnem tudtam elõre minden akadályt, mi történik. Valami nagyon ütõs kell, hogy legyen az 5. évadban. Mindig szinte ugyanaz az akció, csak más nevén hívják a megszerzést (Fox river, sona, most pedig scylla).
A szereplõkrõl na arról hosszabban beszélhetnék, az jobban sikerült. Kezdjük a régiekkel. Alex Mahonet utáltam, és mostmár nagyon bírom. Úgy érzem, nagyon rossz, hisz megölte a kölyköt, de sajnos úgymondd elég rendesen megfizetett érte a fia halálával (ahogy linc mondta a kiegyenlítést). Gretchen, nos õ nehéz figura, és nagyon összetett, ellentétes. Nehéz, még mindig kiigazodni rajta, és ez nagyon jó. Eleinte sajnáltam, és örültem, hogy szövetkezik, aztán megint utáltam, mert T-baggal árulni akarták a scyllát, utána megint sajnáltam, mikor családját fenyegette don. Kíváncsi vagyok a végére, de valljuk be nem lesz jó vége neki, hisz sok embert ölt meg, hiába javulna meg. Sara visszatérése nem volt rossz, és õ is átment változáson, amit vele tettetk a cég emberei, erõssé tette, ahogy michael mondta 3 hónappal ezelõtt senkinek sem ártott volna, most meg "fizetetni" akar sok mindenért. Nos a következõ a néger bérgyilkos (hirtelen nem jut eszembe a neve), nem sajnáltam, hisz õ sem bánta meg utolsó percekben sem, és Mahone-nak szurkoltam, abszolút megérdemelt mindent, de talán még tovább tartottam volna, hisz elég érdekes figura volt, csak kevés szerepet adtak neki, csak Mahone változásában volt leginkább jelentõs. Következik Bellick. Hát, sejtettem, hogy nem jó vége lesz, sokáig undok, gonosz volt valljuk be, és a végén lett picit jó, és sajnáltam a halálát. amúgy érdekes, hogy mindenki, aki gonosz, végén jó lesz, és meghal (pl.: Paul kellerman, vagy a kölyök, bár utóbbi túlzás, de árulkodó volt, és a végén pont azért halt meg, mert nem árult). Direkt a végére hagytam Don-t. Nos, egyik legjobb szereplõ, kellett a sorozatba. Õ is nagyon összetett. Komolyan az évad legnagyobb meglepetése, sztem, mert engem is át tudott vágni (mikor fenyegette a tábornokot, hogy küldött papírt 3 ügyvédnek, ha meghalna stb...), nagyon "jó" a figura, sztem, kell még az 5.évadban is. Még michaelt is átvágta, bár még megint mike volt okosabb, mikor hiányzó részt magához vette, és így nem tudta Don eladni. Szuper. Bár michael rapaport egyik kedvenc színészam (házi háborúban nagyon jó), sajnálattal vettem, hogy õ is korrupt, pedig jónak írták le. Bár sztem jobban áll neki a jó szerep. T-bag pedig most mit mondjak rá. mint egy bábut úgy mozgatják, komolyan. hol gretchen, hol don irányítja sztem a karakternek továbbre sincs jelentõsége, elsõ évadban volt csak jó véleményem szerint. Amúgy a történetre visszatérve, egy hibát még észrevettem. Például mikor megtudják, hogy don az áruló, és a Nemzetbiztronsági emberek jönnek raktárbe, és Lincoln és michael is tanúskodik és meg akarják ölni. Megmondom õszintén röhögtem azon, mondom ilyen nincs. rögtön don után más is meg akarja ölni, de õket megöli a tábornok embere, utána pedig sucre. Tehát, minden percben jön a következõ ember, hogy megölje mike-ékat. Sztem ez túlzás volt, ez nem kellett ide, elég lenne a tábornok, és don, de hogy még nemzetbiztonsági is meg akarja ölni, sztem kicsit nevetséges. De ez csak vélemény:))) És majd nézem a további részeket. Ja és még utolsónak!!! ideje lenne már Mike-nak kórházba mennie, bár ezt még nem láttam, de hogyan veszi rá magát, hogy elmenjen? Megint rosszul lesz.
10/10
sarahangel 2008 dec. 27. - 11:43:28 10/10
(18909/25851)
Hát képzeld el, hogy én meg nem néztem meg a tavaszi promót, úgyhogy én is pont az ellentetjét csináltam (vagyis nem csináltam) annak, amit szoktam. :D
Azt viszont elolvastam, amit írtál, hogy mégis hû legyek önmagamhoz. :D;)

***SPOILER*** s4

Azt már olvastam egyébként valahol, hogy a tesók egymás ellen lesznek, de egyelõre nem kombinálok, még úgyis jó sokat kell várni, meg nem is mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember várná, vagy ahogy lejön a spoilerekbõl. Pl. a legutóbbi részre is ígértek ugye egy halott fõszereplõt, aztán nem történt semmi ilyesmi. :O

Egyébként mikor olvastam a mamás spoilert, nem örültem (mármint annak sem, hogy elolvastam), de így legalább felkészültem rá. Szerintem még rosszabbul érintett volna, ha a rész nézése közben szembesülök csak vele. Így sem örülök mondjuk, pláne hogy a téli szünet utolsó részébe tették be, dehát ez van. ;)
10/10
könnycseppek 2008 dec. 27. - 11:20:20 10/10
(18908/25851)
Hááát , gondoltam, ha már múltkor nekimentem egy részletnek, megnézem a tavaszi promót.
...és megerõsödött bennem, hogy miért nem szeretek spoilerezni.

***SPOILER*** 4.évad +6
Az a mondat szíven ütött, hogy a tesókat egymás ellen fordítják és nem is akarom elhinni...
Szóval megnéztem a promót és továbbra sem tudom elhinni, hogy Michael Lincnek mondja, hogy megakadályozza, egyrészt, mert az végképp gáz, ha tényleg egymás ellen mennek (nem errõl szólt eddig az egész sztori), másrészt Linc a Cégnek akarja visszaszerezni, de látszik, hogy találkozott az anyjával, vagyis tudja, hogy az anyja sem a Cégnek akarja -bár az nem derült ki, hogy a Scylla miatt találkoztak-e; szóval Michael nyilván (legalábbis remélem:-)) azért akarja a Cégtõl ellopni, hogy ne legyen a kezükben a hatalom, amivel aztán jól vissza tudnak élni; hanem mert/hogy ... világbéke...:-)
Linc meg majd rájön (vagy ráébresztik), hogy a Cég csak Michaellel zsarolta, aki viszont már megmenekült (ugye?:-)), úgyhogy felesleges is lenne egymás ellen menni (ami ugyebár eleve nem is így volt:-D)...
és a végén mindenki ellovagol a naplementébe...:-)
Najó, mehetnek hajóval is:-D
***SPOILER*** vége

Szóval elkezdtem kombinálni, amit éppenhogy nem szeretnék (ezért most rögtön abba is hagyom; de legalább most kicsit elszállt a kezdeti 'mérgem':-)) és felkészülök a 'még keményebb idõkre', amikor újra és fokozottabban kerülgethetem a spoilereket.
10/10
sarahangel 2008 dec. 27. - 10:57:47 10/10 Előzmény bree-gee
(18907/25851)
Gratu, tök jó lett! :))
Tetszik, hogy egyszerre megy a zene és a beszéd, és hogy fekete-fehér! ;)
A zene meg ismerõs, de nem tudom hova tenni.
10/10
offtopic
könnycseppek 2008 dec. 27. - 10:57:23 10/10 Előzmény bree-gee
(18906/25851)
Itt is elmondom, hogy jó lett;-)
10/10
könnycseppek 2008 dec. 27. - 10:56:01 10/10 Előzmény King Diamond
(18905/25851)
Nekem pedig úgy jött le az a bolshoi booze-os rész, hogy Michael nem tudta, hogy Aldo az apja (annyira csodálkozott és kiakadt), csak ráismert arra a valakire, aki akkor régen megmentette. Azért nem gondolnám, hogy a kép akkortájt (a 'mentésnél') készült, mert azért Michael nem volt már akkor olyan kicsi, hogy ne emlékezzen az apjára.

Még egy érv, hogy nem akkor készülhetett a kép (vagy még egy baki;-)): amikor Lic és LJ várják Aldót, Jane mondja, hogy Aldo nagyon szeretne találkozni Michaellel, mert 10 éves kora óta (mmint M. volt 10:-D) nem látta; erre Linc menekülni akar, mert -mondja is LJ-nek- "Michael sosem találkozott a nagyapáddal."
Ráadásul az elsõ évadban, amikor a kivégzésnél Linc meglátta az apját és elmondta Michaelnek, akkor M. azt kérdezi, hogy "arról beszélsz, aki 30 éve lelépett?" és mivel M is kb annyi, nem is láthatta (sõt, Linc mondja is neki, hogy M. nem emlékezhet rá); max. fényképen, ami így nem lehetett közös.

Viszont itt azt is mondta, hogy felismerné; amit azért nem értek, mert ha tényleg képre gondolt, akkor 10évesen, mikor Aldo megmentette Õt, miért nem ismerte fel; vagy ha felismerte, akkor a 2.évadban, amikor találkoztak, miért csodálkozott annyira...
10/10
sarahangel 2008 dec. 27. - 10:47:18 10/10 Előzmény bree-gee
(18904/25851)
Spoiler s4x16

Az nekem is fura volt, szinte hihetetlen. :O
10/10
sarahangel 2008 dec. 27. - 10:46:20 10/10
(18903/25851)
Szerintem sem áll jól Selfnek az új szerepkör.
Kíváncsi vagyok, a 16. részhez majd mit fogsz szólni. ;)
10/10
offtopic
könnycseppek 2008 dec. 27. - 10:34:16 10/10 Előzmény sarahangel
(18902/25851)
Igen, azért "kell" rá valamilyen kiscsepp:-D
És továbbra is szeretem a magyar nyelvet;-)
10/10
offtopic
bree-gee 2008 dec. 26. - 12:44:05 10/10
(18901/25851)
*SPOILER 1-4. évad*
Elkészült a 4x15 által ihletett video, persze WMM megint kitett magáért :S, de már tanulgatom a Video Edit Magic-et, uh. nem sokáig leszek WMM rabszolga, remélem..:)
Ez a video most "beszélõs", mindig mondjátok, hogy hagyjam õket beszélni is, hát tessék...:)
Kicsit hosszú lett (5 perc), de azért "don't give up!" ;-)
Egyenlõre freevlogon, mert a youtube úgy csinál, mint ha feltöltené, de nem történik semmi már egy órája.
http://www.freevlog.hu/video/17926.html
10/10
bree-gee 2008 dec. 26. - 11:56:38 10/10
(18900/25851)
Már 4x01-nél? Ez nekem új. Pedig ez az évad tömve van Gretchennel.:))
**Spoiler 4x16**
Az milyen volt már, hogy pont T-Bag könyörög Lincnek, hogy ne lõje le Gonosz Gretchent. Na persze.
10/10
offtopic
sarahangel 2008 dec. 25. - 19:27:21 10/10 Előzmény Evibaba001
(18899/25851)
Gratu, várjuk a Went képeket. :D;)
10/10
offtopic
sarahangel 2008 dec. 25. - 19:25:43 10/10 Előzmény Alex27
(18898/25851)
De jó ez a kép! Te csináltad? ;)
10/10
sarahangel 2008 dec. 25. - 19:19:20 10/10 Előzmény King Diamond
(18897/25851)
Igen, de szerintem Michael akkor még nem tudta, hogy Õ az apja, az az egy alkalom volt, mikor találkozott vele gyerekkorában, családi fotó nem készülhetett. Legalábbis én így emlékszem, de lehet, hogy hülyeséget mondok. ;)
9/10
offtopic
Don Self 2008 dec. 25. - 09:14:49 9/10
(18896/25851)
komolyan mondom ez a sorozat önmaga árnyéka lesz...

hol vannak már az 1-2 évados fordulatok, izgalmak?

ennyi hülyeséget... mostmár ki lehetne találni azt is, hogy az apjuk mégse halt meg

a 4.évad eleje még nekem is tetszett, de mióta Self elárulta õket azóta önmaga árnyéka a sorozat

nálam egy pár résszel ezelõtt még 10/10 volt a PB. most már csak 6-7/10.

én azt mondom, 4.évad végén Cancelt neki!
10/10
zenoli 2008 dec. 24. - 23:07:42 10/10
(18895/25851)
Jól van akkor, aztán tessék ám szép képeket csinálni:-)))
Majd ha én is megyek Paul és a többi nézõbe, kölcsönadhatod:-DD
10/10
offtopic
Evibaba001 2008 dec. 24. - 22:28:21 10/10
(18894/25851)
Mit hozott a jézuska????
10/10
Evibaba001 2008 dec. 24. - 22:27:48 10/10
(18893/25851)
én is én is!!!!!!!
10/10
offtopic