offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:32:57
(121/141)
te nem lennél, nem is lenne feszkó. nem veszed észre? ki jött ide nevetgélni másokon? te.. az a taktikátok, h trollkodtok, mikor válaszolnak rá a megfelelõ hangnemben,(vagyis amit megérdemeltek/megérdemelsz) megsértõdtök és moderátor után kiabáltok. Miért nem tudtok beszélgetni, mint rendes emberek? Ezen kéne elgondolkoznod.
offtopic
cirmoska.nz 2011 szept. 13. - 15:29:26
(120/141)
Úgy tünik sok Ezo tévémüsort nézel. Vagy valami látónak is hiszed magad. :) Nem szoktam reagálni csak akkor ha valami irritálót olvasok a porton. Te az voltál, meg úgy általában az szoktál lenni. Rólam és másokról sem tudsz semmit, a forumozásnak ez a lényege, illetve sok más jó dolog is. Ha meg igen mert valamelyik ismerõse vagy annak akit éppen szapulsz , hát a helyedben inkább meghúznám magam amiért ekkora képmutató álszent vagy és itt éled ki a beteg hajlamaidat.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:24:13
(119/141)
Annyira butuska vagy, h azt hiszed nem buksz le. Több helyen elmondtad már h Új-Zélandról írogatsz, mert unatkozó háziasszony vagy. Erre megvéd egy xxxxx.nz nick. Szerinted nem átlátszó? Ennyire amatõr nem lehetsz. Vagy legyenek a magyar barátaid nekem mindegy, de az, h hívod a családot, h most enzookát jól lejáratjuk, miközben már alig tudtok magyarul....Innen nézve elég vicces.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:15:15
(118/141)
jajj nee.. ez nagyon gyenge.. kérlek védj meg magadtól. Segíts!
offtopic
Mermaid. 2011 szept. 13. - 15:13:45
(117/141)
Megint magadról beszélsz? van pár nicked. Nyomozol is utánam,nézelõdsz? ez már tényleg beteges. :D , vajon mért :DDDD Nah látom a modiknak megint lesz munkájuk. Amúgy kösz az ötletet, ezuttal legalább hasznos volt, lehet inkább készitek tényleg magamnak egy másik nevet, hogy ne zaklathass tovább, mert már nagyon unom. puszi és szép napot :)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:13:33
(116/141)
látom a fotót nem sikerült tanulmányoznod.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:11:07
(115/141)
"Nah a jövõben ha nem tudsz valakivel lekezelõ bunkóság nélkül beszélni, csak mert szálka ment a szemedbe,.." Az a baj, h sosem veszitek észre, h ti jöttök bunkósodni, én csak reagálok.
Mermaid. 2011 szept. 13. - 15:08:12
(114/141)
Nesze erre varrjál gombot.

elõször is az alumínium:

Alumínium párolgáshõje: 294 kj/mol
1 mol alumínium 26,981538 g ezt beszorozzuk 37-el akkor 998 g-ot kapunk.
Ez alapján 294-et is szorozzuk 37-el az eredmény 10878 KJ átváltva 10.878 MJ tehát, 1 kg alumínium elpárologtatásához 10.878 MJ hõenergia szükséges, ha ezt tovább szorozzuk 1000-el akkor az jön ki hogy 1 tonna alumínium elpárologtatásához 10.878 GJ hõenergia szükséges

A kerozin:

"the energy contained in jet fuel in a Boeing 747-100B aircraft at max fuel capacity (183380 liters at 0.77 kg/L and 42.8 MJ/kg)"

Vagyis 1 kg kerozin égésébõl 42.8 MJ energia keletkezik a 10 tonnának megfelelõen ezt beszorozzuk 10000-el 428000 MJ lesz az eredmény átváltva 428 GJ

Egy boeing súlya üresen nagyjából 80 tonna ennek a súlynak nagyjából a felét teszi ki az alumínium a másik felét pedig kompozit anyagok amik ugyan erõsek, meg minden de az olvadáspontjuk nagyjából 300C Ugyanígy a párolgás hõjük is jóval alacsonyabb az alumíniumnak.Tehát mint mondtam 10 tonna kerozin is elég egy utasszállító totális elpárologtatásához. Valószinü hiányoztál a kémia és fizika órákról....

Nevetni meg mindig utoljára a legkellemesebb. Pont.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:06:29
(113/141)
"Azonkívül már 10 tonna kerozinból is felszabadul annyi energia, ami képes egy egész gépet fél óra alatt elpárologtatni."

mennyi energia? érzed, h elég hiányos itt a beszámolód , ugye?
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 15:05:00
(112/141)
szánalmas inkább az, h kilépsz és másik felhasználónévvel magaddal társalogsz. :DDD
cirmoska.nz 2011 szept. 13. - 15:04:40
(111/141)
Kémiai tudás látom nulla. A korábbi hozzászóló (Mermaid)valszeg véletlen összekeverte a két anyagot, de arra gondolt amit te ügyesen meglovagolva kiforgatsz.
A gép roncsok elpárologhatnak, ugyanis ha nem tudnád a repülõgépeket alumíniumból, mûanyagból, illetve egyéb könnyû anyagokból, építik.Ezen anyagok közül az alumíniumnak a legnagyobb az olvadáspontja 660C, a többi anyagnak mindössze fele ennyi.Azonkívül már 10 tonna kerozinból is felszabadul annyi energia, ami képes egy egész gépet fél óra alatt elpárologtatni.Ja és kérdezõ ne legyél szánalmas, én is jót nevettem rajtad.
offtopic
cirmoska.nz 2011 szept. 13. - 14:52:48
(110/141)
Ne törõdj vele, ez a pasi minden neked intézett hozzászólásával magát égeti! Agressziv beképzelt , lesi az alkalmat hogy beléd kössön, a modik se szeretik. Ha ismerném komolyan azt hinném már szerelmes beléd mert azok gyülölik igy néha a másikat, meg járnak utána....
offtopic
Mermaid. 2011 szept. 13. - 14:45:06
(109/141)
:) Szánalmas a helyesirási hibákkal jönni mikor már "kifogytunk" az észérvekbõl....Helyesirási hibát mindenki vét! Ahogy hibát is. Ostoba meg az aki azt hiszi õ tökéletes. A kutya is ugatja az idegent mig nem ismeri. Ez rád nagyon igaz. Akitõl idéztem nagyon lekezelõ volt és arra reagáltam szerintem elég normálisan!

Amúgy meg ne általánosits olyan dolgot rám nézve, vagy rólam ami csak a te szüklátókörüséged mutat. Tipikus példája kezdesz lenni annak mikor valakinél a szorgalom párosul az ostobasággal, és a megszállottsággal legalábbis ami a nekem irt buzgó hozzászólásaid alapján vélek látni.

Aki azon megsértõdik mert kedvesen-viccesen megkérdeztem a topic-ban pár hónapja, még csak nem is tõle, volt e már BMW-je , vagy csak vágyik rá, álmodozik róla? Azt nagyon tudom sajnálni hogy még ennyi ironikus humorérzéke sincs és erre az volt a reakciója hogy akkora pofon kéne hogy a fal adja a másikat....A helyedben inkább kerülném a másokat keményen biráló hozzászólás irogatásokat!

Nah a jövõben ha nem tudsz valakivel lekezelõ bunkóság nélkül beszélni, csak mert szálka ment a szemedbe, inkább lapozz egyet tovább. Sokan szeretik a hozzászólásaim, fõleg mert jól ismerem az embereket és sokan meg is keresnek privátban ezért. Ki lehet ezért ugorni az ablakon ha nem tetszik.....
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 14:28:29
(108/141)
Az semmi, de más is milyen jól szórakozik rajtad, más topikokban. A ba -be ban-ben Sem nagyon megy, de az nem gondolat, csak megjegyzésnek írom, hátha leszállsz a magas lóról.

itt a kedvencem tõled:

Film | Szeptember 11: A katasztrófa után | Mermaid. szept. 12. 10:29
De mi van a fizika törvényével? A kerozin hatalmas hõfokon tud elégetni egy repülõt, eltüntetni a föld szinérõl is akár, abból már senki nem vesz mintát.....

Nem tudom nehéz elhinni az összeesküvés elméletet is, hogy van ilyen.

Ez az 1977-es Boeing 747-es, Panam légitársaság egyik gépének katasztrófája. Hiába volt a tûz fészkében a képen látható szerkezet, mégsem tûnt el a föl színérõl. Pedig kerozinban égett, és tudjuk, h az alumínium, olvadáspontja jóval alacsonyabb az acélnál. (Jah, a repülõk alumínium borításúak, a súlycsökkentés érdekében)

vagyis hidd el: más is jól szórakozik, de rajtad.
Mermaid. 2011 szept. 13. - 13:21:31
(107/141)
Néha azért kimondott jól szórakozom. :)

idézek.

"De azóta eltelt 10 év és az internetnek köszönhetõen az embereknek kinyitották a szemét.
Mint látjuk, a tiedet még nem sikerült."

óh igen. Az USA kormánya annyira béna, hogy még egy rendes terrorakciót sem tud eltusolni, és egybõl rájön pár internetezõ pincelakó. :))) Hát igen ez nagyon valószínû.

"De ne add fel, olvasgass utána és ha te is megvilágosodsz, akkor büszke leszel magadra, hogy sikerült átlépnek az igazság térfelére. Arra készülj fel, hogy az a nap, mikor megvilágosodik az elméd, nem lesz egy vidám nap, de pont olyan jelentõségteljes nap lesz számodra, mint 2001.09.11."

Amúgy olyan jók ezek a kijelentések. Hû...de semmi rendes forrás vagy szakvélemény nem támasztja ezt alá, és semmi ilyesmit nem mondtak pl a mérnökök, ez csak amolyan legenda. De azért te ezt elhiszed.

"El fogod veszíteni egy képzelt "barátodat", rájössz, hogy kígyót melengettél a kebleden. Ott fogsz állni egyedül és kérded magadtól, hogy akkor ki fog megvédeni téged ezután.
Sok sikert."

Ez egy igazán komoly érv. Meggyõztél. :)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 13. - 11:13:26
(106/141)
Igen. Azok a filmek ,amiket megnéztem a témában ,mind -mind manipulatívak, -ahogy korábban írtam is- , de mivel az USA kormányának érzékelhetõen nem érdeke tisztázni a pentagon elleni merénylet részleteit, beindul a fantázia.
dantonb 2011 szept. 12. - 23:01:57 Előzmény LongJohnHolmes
(105/141)
Majdnem elsírtam magam szónoklatodon ,amiben persze egyetlen érv,tény nincsen.Mindössze sejteti hogy Te beszoptad a szerencselovagok hülye elméleteit,amelyek kb az EZo Tvben szereplõ kártyavetõk és tisztánlátók szinvonalán vannak.Neked nem kell félned ,hogy megvilágosodik egykor az elméd,és rájössz hogy kígyót melengettél a kebleden.
dantonb 2011 szept. 12. - 22:55:41 Előzmény vadimari
(104/141)
Mindig kitalálnak ilyen legendás összeesküvéselméleteket pl ,hogy Amerika saját maga támadta meg magát a WTC merényletkor,vagy amit Te itt hirdetsz.Osztán meg hogy kamu volt a Holdraszállás.Jó kis hülyeségek egytõl egyig.
Gyuri4 2011 szept. 12. - 22:48:48 Előzmény _Enzooka_
(103/141)
Bocs, csak most tudok válaszolni.
Nem tudok választ adni kérdésedre, mert nem vagyok sem építész, sem robbantási szakértõ. Azt se mondom, hogy ez az igazság, de korrekt cikk, mégha valakinek ez baromság is.
A Pentagonnal kapcsolatban ezt írtam egy másik topicban (Bush-os): "A Pentagonos dologban igenis zavar, hogy miért nem lehet bemutatni azokat a képeket, felvételeket (amire az összeesküvõs elméletekben hivatkoznak, hogy vannak), amik egyértelmûsítenék, hogy oda repülõgép csapódott. Nyilván azért nem, mert nem az csapódott be. És akkor hol a gép nagy darabjai, hol az a fajta lyuk, amely a WTC épületeken látható."
Két dolgot ajánlok nemcsak neked, sõt elsõsorban a túlzottan összeesküvéseseknek.
Az egyik egy könyv: Hahner Pétertõl Újabb 100 történelmi tévhitbõl a vonatkozó részeket. Nem egy elfogult történész, az egyik legrealistább, legjobb. Lehet neki hinni.
A másik egy zseniális áldokumentumfilm, magyarok készítették. A címe: Az igazi Mao. Az egész lényege, hogy teljesen olyan, mintha igaz lenne, és mégse, és ne gondolkozzon a nézõ, csak nézzen és higgyen a flim készítõinek. Mert a sok igaz tény mellett tele van ferdítésekkel, banális hülyeségekkel. Azonban úgy van felépítve, hogy elhidd, amit mondanak. A módszer egyszerû, pont olyan, mint a sokat idézett Loose Change (én is megnéztem többször) és egyéb hosszabb-rövidebb "nagy leleplezõ" videóknak. Szebben nem tudom leírni, de f*ssák az információt a nézõbe, függetlenül attól, hogy az igaz-e vagy sem, vagy a témához tartozik-e vagy sem. És folyamatosan sulykolják az emberbe, amit a film készítõi akarnak. Sok vágás, állandó visszautalások, és igazi magyarázat nincs, azt rendre a nézõkre bízzák.
Például a Tornyok leomlása, azaz felrobbantása: azt elvetik, hogy egy bitang nagy gép ütközésétõl és annak következményeitõl összedõlhet egy épület. De pár darab alig kivehetõ porfingnyi "robbanástól", amely egy-két ablakot volt képes kitõrni az természetesen romba döntött 110 emeletet. Az igaz és hamis infók egyvelege meg csak ömlik a nézõre az elõbb említett ellentmondásokkal fûszerezve.
Az eredmény: sok-sok ember szentírásnak veszi az elfogult, fikciókkal teletûzdelt lúz cséndzs-et, a nem elfogult, és tények alapuló dolgokat meg "baromság"-ként kezelik.
offtopic
NANU..! NANU..! 2011 szept. 11. - 22:55:21
(102/141)
Hát de nem... ?!:(
Most néztem mi lesz az RTL-en a Heti-Hetes után, hát nem ugyan az, amin tegnap is elaludtam... ?:(
Minél jobban sulykolják, annál hatástalanabbá válik... :(
-De lehet, hogy ez is a céljuk... ?:(