9/10
KeNorbi 2021 nov. 29. - 18:18:18 9/10 Előzmény 3,14159
(5/5)
:-)), nem vót rossz a benyomásszerűség-féléd, pí!
1/10
3,14159 2021 febr. 13. - 16:02:05 1/10
(4/5)
Pontosan! Sokadik remek ismeretterjesztő filmet, sorozatot teszi tönkre. Ritkán tűnik fel a szinkron hang, (legalábbis számomra) hacsak nem kiemelkedően jó, vagy brutálisan rossz.
Meglepő módon egyébként láttam 1-2 természetfilmet Stohl András (!) narrálásával, kategóriákkal volt jobb az átlagnál, ezért is tűnt fel, és jegyeztem meg. Együtt élt a filmmel, a természettel, az egész alkotás szerves részévé vált.
Ellentétben Németh Gáborral, aki sajnos negatív értelemben nagyságrendekkel kirívóbban "alkotott" (inkább rombolt) mint Stohl a profizmusával.
Annak a rengeteg embernek a mérhetetlen szaktudását, energiabefektetését, az egész projekt anyagi vonzatát, több természetfilm sorozat teljes "eszmei" értékét abban a pillanatban degradálja nullára az idétlen sápitozásával, ahogy kinyitja azt az antitálentumos pofáját!
És nem túlzás az eszmei érték, mert ha visszaemlékszem gyerekkorom Attenborough filmjeire, Végvári Tamással, de leginkább Szersén Gyulával, az alapvető szemléletemet , az értékrendemet, konkrétan az életemet formálták azzá, aki most vagyok! ... és ezzel nem vagyok egyedül!
Ha ez generációknak marad ki az életéből, még siralmasabbá válik az ember és a természet amúgy sem rózsás helyzete!
Hiszem, hogy a bolygó jövőjét direkt módon befolyásolja a felnövő generáció értékrendje.
És azt is hiszem, hogy egy ilyen alkalmatlan f. , teljes generáció " nevelésében" tud végzetes károkat okozni!

Ott van a Kék bolygó 1 , szintén Attenborough projekt, Barbinek Péterrel. Teljesen tökéletes.
...erre a második szériát megcsinálták ezzel a kártevővel. Felfoghatatlan számomra, miért nem volt jó a jó?! Ki az a pontagyú barlangi troll, aki ragaszkodik a szarhoz? Ki köt egy ilyennel szerződést? Kinek csinált nyelvvel prosztatamasszázst ez a németgábor, hogy engedélyt kapott rá, hogy megszólalhasson?!
És még ezért pénzt kap!
Szerintem a nézőknek meg kártérítést kéne követelni!
10/10
JoeThanks 2021 febr. 12. - 07:36:28 10/10 Előzmény Zuko88
(3/5)
Tegnap már magyar hanggal adták az első részt is, Németh Gábor narrációjával.
1/10
3,14159 2021 febr. 11. - 21:11:55 1/10
(2/5)
Sajnos 1 pontot kellett rá adnom, az elviselhetetlenül irritáló jódlizós gyökér miatt.
Meg se tudom már számolni, hogy sorozatról kellett lemondanom emiatt a f. miatt, és nem értem, miért kell erőltetni egy ilyen alkalmatlan senkit.
Mivel a sorozatot nem tudom végignézni, sőt az első részből is kb négy percet bírtam ki, nem tudom értékelni. Csak azért nem nullára pontozom, mert olyat nem lehet adni, de igazság szerint az 1-es szintet se éri el, mivel az 1 az egy érték.
10/10
Zuko88 2021 febr. 04. - 22:58:23 10/10
(1/5)
Az első rész után azt kell mondanom, hogy most sem csalódtam! Gyönyörű felvételek, magával ragadó tájak és lenyűgöző élőlények a földkerekség egyik legszerethetőbb emberének prezentálásában! Szokás szerint hihetetlenül informatív és lényegre törő a kegyetlen tényekkel is! Nem a sorozat hibája, de az egyetlen amit felróhatok, hogy egy ilyen fontos és értékes műsorhoz nem készült nemhogy szinkron, de még csak egy felirat sem! Személy szerint nem zavar, sőt kifejezetten szeretem eredeti hanggal nézni, de nagyon sokan, személyes ismeretségi körömben is örültek volna ha magyar kommentárral, vagy legalább felirattal jelenik meg! Remélem a későbbiekben valamelyik hazai stúdió hajlandó lesz orvosolni ezt a problémát! Viszont akinek nincs nyelvi akadálya, bátran nézze meg, mert sokat tanulhat belőle! :)