TOP10 BRAND
1
IDOKEP 1 117 104 RU
2
INDEX 997 424 RU
3
BLIKK 970 360 RU
4
24 916 640 RU
5
ORIGO 814 368 RU
6
FEMINA 526 116 RU
7
RIPOST 517 888 RU
8
PORTFOLIO 505 852 RU
9
HVG 461 924 RU
10
TELEX 450 840 RU
1
IDOKEP 1 117 104 RU
2
INDEX 997 424 RU
3
BLIKK 970 360 RU
4
24 916 640 RU
5
ORIGO 814 368 RU
6
FEMINA 526 116 RU
7
RIPOST 517 888 RU
8
PORTFOLIO 505 852 RU
9
HVG 461 924 RU
10
TELEX 450 840 RU

Téma: A vipera

5/10
borzi84 2021 aug. 05. - 23:32:40 5/10 Előzmény napraforgó
(394/494)
Szia!

Nicole szégyentelen perszóna, egy napon sem lehet említeni Veronicával.
Ahelyett, hogy megfogadná Belot intelmeit, most még tovább feszítette a húrt.
("Csak egy éjszakát" kért.)
Mégis mit képzel magáról?
A semmittevés teljesen elvette az eszét!
Ugyanakkor Demetrio is hibás, mert nem küldi el a pokolba!
Ezt a napot is megértük, hogy Francisco ad Demetrionak tanácsot!
Ezúttal viszont igaza van, egy ilyen buta kis tyúk miatt Demetrionak kár volna kockára tenni a boldogságát, később nagyon megbánná.
Veronica ezúttal teljes joggal féltékeny, s ő is helyre tehetné a kis libát, megérdemelne egy alapos leckét!
Vagy: Ha nincs más megoldás, Belotnak kell lépnie, s visszaküldeni oda, ahonnan jött!

Belot és Miranda kapcsolata szépen alakul, Miranda valóban jobban illik korban Belothoz, mint Veronica!
Egyébként szerintem - ha már a pároknál tartunk - Nicole-t Juannal kellene majd összeboronálni, egy próbát megérne! :-)
Talán mindkettőjük figyelmét sikerülne elterelni arról a valakiről, aki úgysem lehet az övék.
Persze, ehhez az is szükséges, hogy Juannak végre sikerüljön megszabadulnia Virginiától!
Engem is érdekelne, vajon hogyan határoz az egyházi bíróság, de attól tartok, ezen a témán egyszerűen át fognak siklani, legfeljebb egy mondatot szentelnek majd neki.

Sajnos Virginia továbbra is az orránál fogva vezeti az ügyvédet!
Pedig egy hozzá hasonló, tapasztalt férfi igazán lehetne jobb emberismerő!

Juan viszont alaposan "megdolgozta" Santiagot, hogy ha már a bizonyíték "eltűnt" - mondjuk, ez a tény is megérne egy misét - akkor sikerüljön vallomásra bírni, különben minden erőfeszítés kárba vész.
Szerencsére Santiago nem olyan ostoba, hogy önként és dalolva menjen a börtönbe, miközben Virginia megússza az egészet.
Ő mindenkinél jobban ismeri a viperát, s rájött arra, hogy Juan igazat mond, Virginia arra készül, hogy a sorsára hagyja.
Remélem, nem ügyetlenkedik el a dolgot, és most végre sikerül letartóztatni Virginiát!
Bár, attól tartok, ez nem lesz olyan sima ügy, Virgina nem az a fajta, aki könnyen feladja, s eddig mindig sikerült kivágnia magát a szorult helyzetből, remélem, ezúttal másképp lesz!
kisbalaton 2021 aug. 05. - 23:03:55
(393/494)
Nahálaistennek! Ezt is megértük! Mármint,hogy letartóztatják Virgíniát! Ezek szerint még sincs több dobása.Nagyon remélem.
Nicole-Nicole,ejnye-bejnye ! Ez a lány nem fér a bőrébe! Csak nehogy bajt okozzon a házaspár háza táján!
Viszont Miranda és André határozottan közelednek egymáshoz. Ez tetszik nekem.
Langymeleg Juanból egész férfias ,határozott ember lett. Hatalmasat fejlődött a jelleme a kezdetek óta.
Érdekes,ahogyan Santiago lefelé csúszott - Juan úgy emelkedett felfelé.Vagyis,hát én így látom.
kisbalaton 2021 aug. 05. - 09:32:29
(392/494)
Nahát,ez a Virgínia ! Ez aztán megéri a pénzét! Micsoda vastag bőrű egy perszóna, ahogyan egyértelművé teszi az ügyvédnél,hogy mindenre hajlandó a megmeneküléséért! Ezek szerint Virgíniának még van egy dobása .
Nicole egyszerűen egy neveletlen,hülye kis liba. Szegénykém nem ismeri azt a szót,hogy NEM.Hogy ennek mi lesz vége!? Remélem,nem az,hogy Demetrio mégiscsak enged neki!
6/10
napraforgó 2021 aug. 05. - 04:39:57 6/10 Előzmény borzi84
(391/494)
Szia!
Én is úgy látom, hogy Demetrionak nagyon is jólesik egy szép fiatal lány rajongása és csak most kezd kinossá válni a dolog, amikor a lány csókokat akar és olyasmivel érvel, hogy most nincs itt Veronica, nem látja, meg különben is nem fosztja meg semmitől. A kis szuka nyiltan felkinálkozik, az asszony háta mögött nyugodtan folytathatnának viszonyt, mert neki "igy is jó".
Én úgy látom, hogy Demetrio nem elég határozott az elutasitásban, szóban igen, de azért nem tolja el magától kartávolságra Nicole-t, engedi, hogy a lány közel jöjjön, megcsókolja, megpuszilja. Közben mondogatja, hogy nem, nem, ez nem lehetséges, de azért én tudnék hatékonyabb módszert, amivel levakarhatná a kis kullancsot.

Irma nagyon rendes, hogy elviszi magával a lányt melózni, hagymát és petrezselymet apritani. Naná, hogy a csajnak nem tetszik, de nem tud mit tenni ellen. És végszóra megérkezik Belot is, egyedül találva MIrandát. Tőle aztán megtudja a történteket, mármint a Veronica ellen inditott merényletet. Miranda nyilván nem beszél az unokahúga rámenős pasivadászatáról. Is igen, úgy tűnik, hogy Belot Veronicáról átnyergel Mirandára. Amúgy ők korban jobban össze is illenének.

Virginia hogy meglepődött, hogy Juan is megfelezte a vagyonát, mondván, hogy vagyonközösségben vannak. Nagy kár, hogy egyáltalán nem mutatták az egyházi bitrság eljárását, hogy vajon belementek-e a házasság felbontásába. kiváncsi lennék, hogyan döntenek, ha a felek a házasság előtt már együtt voltak, de házasság alatt már nem. Számit-e ilyenkor az, hogy nem hálták el a házasságot?

Virginia hogy hülyiti az ügyvédet, hogy adja a szende naivát, aki akaratlanul belekeveredett egy piszkos ügybe. És az ügyvéd hajlandó az ügyfelét rosszabb helyzetbe hozni, csakhogy a viperát kimentse és futni hagyja.
5/10
borzi84 2021 aug. 04. - 23:36:10 5/10 Előzmény napraforgó
(390/494)
Erre sajnos nem is lehet észszerű magyarázatot találni, hacsak azt nem, hogy Virginia velejéig aljas és gonosz, tényleg semmi jóérzés nincs benne.
Sajnos nemcsak a mesében, de a való életben is gyakran előfordul, hogy a testvérek nem szívlelik egymást, avagy az egyik egyszerűen ki nem állhatja a másikat.
Van olyan, hogy a gyűlölet kölcsönös, van olyan, hogy egyoldalú.

OFF! Sajnos a szűkebb családból is tudnék példát mondani arról, hogy a testvéri szeretet nem mindig van jelen.
Adott volt három nővér, s már úgy tűnt, nem születik fiúgyermek, pedig a szülők nagyon szerettek volna.
Miután feladtak minden reményt, csoda történt, s megszületett a várva várt fiúgyermek.
A legidősebb nővérből ez a tény a lehető legrosszabb magatartást váltotta ki, annak ellenére, hogy amikor férjhez ment, olyan hozományt kapott, amivel bőven elégedett lehetett, a szülők minden óhaját teljesítették.
Ennek ellenére szó szerint gyűlölte az öccsét, s folyton azt éreztette vele, hogy "már nem kellett volna megszületnie".
Folyton bántotta, áskálódott ellene, s legszívesebben megfojtotta volna egy kanál vízben.
A gyűlölete később sem csillapodott, sőt! A sógornőjére, és az unokahúgára is kiterjedt.
Csak akkor szállt kicsit magába, amikor gyógyíthatatlan beteg lett, akkor kért bocsánatot a testvérétől mindazért a sok rosszért, amit ellene elkövetett. OFF!

A történelemből is számos példát lehetne mondani, az évezredek során számos testvérgyilkosság történt, és sajnos nemcsak régen, de a közelmúlt sem kivétel.

Úgy látszik, itt is ezzel állunk szemben, Virginia irigy, egyszerűen nem képes elviselni, hogy minden színlelés ellenére Veronicát mindenki jobban szereti.
Egyedül Sarát tudta megtéveszteni, de most már ő is elpártolt tőle.
5/10
borzi84 2021 aug. 04. - 23:20:23 5/10 Előzmény napraforgó
(389/494)
Akár értelmezhetjük ezt úgy is, hogy miután Miranda elhagyta a lányát és a férjét, Veronica egy ideig még az apjával élt - annak halálig.
Nem tudni pontosan, mikor halt meg az édesapja, de szerintem nem azonnal, Veronica valószínűleg már iskolás volt, s ekkor történhetett az ominózus eset, hogy csúfolták amiatt, mert nincs édesanyja.
5/10
borzi84 2021 aug. 04. - 23:17:36 5/10 Előzmény napraforgó
(388/494)
Szia!

Szerencsére a mai részben Demetrio már határozottabb volt Nicole-lal, világosan értésére adta, hogy semmi nem lehet kettejük között, s nem elégedett meg azzal, hogy azt ismételgesse, mennyire szereti a feleségét.
A kis nyafka csitri azonban csak nem ért a szóból, továbbra is folytatja a kisded játékait.
Amikor arról kezdett beszélni, hogy "ő senkit sem érdekel, őt senki sem szereti", rögtön Virginia állandó nyafogása jutott róla eszembe.
Nicole olyan, akár egy elkényeztetett kisgyerek!
Demetrio nem hibáztatható azért, hogy legyezgeti a hiúságát Nicole csodálata, de úgy látom, eddig nem vette túl komolyan, mostanra viszont már egyre kínosabbá válik a számára.

Veronica pedig szövetségesre talált Irma személyében, aki rögtön felmérte a helyzetet, s mindent megtett azért, hogy Nicole-t távol tartsa Demetriotól.
Az esküvői előkészületek jó ürügyet szolgáltatnak erre, ráadásul még hasznossá is teheti magát.

Jó, hogy Belot hazaérkezett, talán ő is beszél az unokahúga fejével, ráadásul Nicole is visszamehet végre a nagybátyja házába.
Ha már Belotnál tartunk: Úgy vettem észre, igencsak rokonszenvezik Mirandával!
Korábban viccesen megemlítettem, milyen jól illenének egymáshoz.
Igazából nem gondoltam komolyan, de ki tudja, hátha tényleg lesz valami a dologból.

Igazad van abban, hogy Veronica kezdettől fogva nyílt kártyákkal játszott, Juannal és Belottal is közölte, hogy csakis barátként tudja őket szeretni.
Belot meg is értette ezt, Juan viszont még most sem képest ezt elfogadni, ezét mondtam azt, hogy vele talán egy kicsit határozottabban kellett volna viselkednie, elérni azt, hogy felhagyjon a reménnyel.

Virginia alaposan benne van a slamasztikában, s ráadásul szembesülnie kellett azzal, hogy a vagyonmegosztás oda-vissza alapon működik! :-)
Ugyanakkor mit sem veszített a dörzsöltségéből, ezúttal az ügyvédet csavarta az ujja köré, ő pedig fenntartás nélkül elhitte minden hazugságát.
Az ügyvéd becsületesnek tűnik, ezért remélem, hamarosan ő is rájön arra, kivel áll szemben, s nem válik akaratlanul is a "vipera" cinkosává.
6/10
napraforgó 2021 aug. 04. - 12:37:05 6/10
(387/494)
Demetrio udvariasan, Veronica meglehetősen keményen értésére adja Nicole-nak, hogy nem igazán látják szivesen, illetőleg nem tetszik neki a rámenőssége, de Nicole sehogysem akar érteni a szóból.

Viszont Santiagót megcsipték és biztos, hogy nem lesz lojális Virginiához, el fogja őt árulni.
6/10
napraforgó 2021 aug. 04. - 11:00:42 6/10
(386/494)
Korábban azt mondták, hogy Veronica 5 éves volt, amikor az anyja elhagyta, most meg Veronica azon mereng, hogy az anyja nem jött elé az iskolához és ezért a többi gyerek csúfolta.
6/10
napraforgó 2021 aug. 04. - 07:51:10 6/10 Előzmény napraforgó
(385/494)
Azért Veronica korábban közölte Juannal, hogy ő csak testvéri, baráti érzelmeket táplál iránta, de nem őbelé, hanem Demetrióba szerelmes. Igaz, hogy a későbbiekben ezt nem ismételgette, nem hangsúlyozta, akkor sem, amikor Juan nyakába borulgatott százszor és ezzel szegény Juant meghülyitette. Belot is veszkődött/ veszkődik Veronicáért, amit azért a lány mindig helyretett, nagyon szeretlek, de azért nem úgy... módon. Még a "vegyél feleségül" tirádánál sem áltatta, hogy időközben beléd szerettem....
Demetrionál viszont nem volt ilyen eddig, hogy más nőt is érdekelte volna, ez a Nicole az első, akinek megakad a szeme rajta Veronica után. Na és melyik férfinak (nőnek) nem tetszik, ha valaki odavan érte??? Ha nem akarja viszonozni, akkor is legyezgeti a hiúságát... Azért a legtöbb esetben nincs olyan nyomulás, mint itt Nicole részéről. És hát Demetrio is igyekszik hangsúlyozgatni, mennyire szereti Veronicát. Csak hát ez Nicolet nem érdekli, ő nyomul továbbra is.
6/10
napraforgó 2021 aug. 04. - 07:30:30 6/10
(384/494)
Teljességgel érthetetlen, hogy Virginia miért is akarja/akarta megöletni Veronicát???
Kb. egyidősek, együtt nőttek fel, szinte testvérekként. Ráadásul Virginia az álnok magatartásával már kiskorában elérte, hogy Sara jobban szeresse őt, mint Veronicát. Elkényeztetett hülye kis liba lett, akinek soha, semmiért nem kellett megküzdenie.
Ehhez képest Veronica a közvetlen modora miatt jobban meg tudta kedveltetni az idegenekkel, sőt még Juan is jobban szerette őt, mint az unokahúgát.
De akárhogy is, szerintem ez még mindig nem elég ok arra, hogy megölje/megölesse Veronicát. Valahogy ez nem következik szervesen az eddig történtekből.
5/10
borzi84 2021 aug. 04. - 05:05:51 5/10
(383/494)
Szia!

Már nagyon várom, hogy vége legyen, kicsit jobban is felpörgethették volna, s kb. 80 epizóddal be lehetett volna fejezni.
Ahogyan korábban Veronica sem tette helyre Juant, úgy Demetrio sem utasítja rendre Nicole-t.

Virginia most valószínűleg azon gondolkodik, hogyan mászik ki a slamasztikából.
Santiagot elfogták, s ha vallomást tesz Virginia ellen, akkor őt is magával rántja...
kisbalaton 2021 aug. 03. - 23:18:54
(382/494)
Hát,nem is tudom,mit lehet mondani erről az epizódról. Közeleg a sorozat vége,-és az alkotók (úgy tűnik) nehezen akarják elengedni a történetet.
Végre elkapták Santiagot !
Nevetséges volt,ahogy Demetrio egyre távolabb húzódik Nicoltól - a lány meg egyre közelebb ül hozzá.
Itt azért Demetriónak kellene határozottan fellépni Nicole nyílt közeledési kísérletei ellen. Nem értem,miért nem lehet megmondani,hogy "Kérlek,Nicole,hagyj engem békén,ne próbálkozz nálam,mert én a feleségemet szeretem."Ám Demetrio csak mosolyog. Bolond. Értem én,hogy legyezgeti a hiúságát Nicole udvarlása,de nem így kéne viselkednie.
Virgínia meg csak Virgínia. Figyel,hazudozik,megjátssza magát,-de igazából mintha veszített volna korábbi gyilkos dühtől fröcsögő magabiztosságából.
6/10
napraforgó 2021 aug. 03. - 12:08:16 6/10
(381/494)
Sara és Teo beszélgetéséből megtudtuk, hogy korántsem derült ki még minden Mirandáról. Ők azt mondták, nem is kell mindennek kiderülni. De ha már szóba került, akkor biztos ki is fog derülni.

Amit nem értek, hogy most, hogy Miranda magához tért és jobban van, nem költöztetik át Demetrio birtokára? Miért kell még mindig Belot birtokán tartózkodnia Veronicával együtt?
És Nicole miért van még mindig náluk, ahelyett, hogy hazamenne? Van elég munkás és cseléd a bácsikája birtokán, hogy megvédjék, nem kéne a házaspár nyakán lógnia.

Ezek olyan mondvacsinált dolgok a történetben, nem igazán életszerűek.
6/10
napraforgó 2021 aug. 03. - 08:11:39 6/10 Előzmény kisbalaton
(380/494)
Igazad van, Virginia és Santiago sem szeretik egymást szivből. Santiago is csúnyán beszél a nővel, de Virginia is szivfájdalom nélkül ejtené Santiagót, ha az érdeke úgy kivánja. Most segit neki bújkálni, de csak azért, hogy a saját bőrét is mentse.

Nicole rajongása már tényleg fárasztó, nem is értem, hogy Demetrio miért nem állitja le. Ha valaki ennyire tenyérbemászóan rámászik, nyugodtan meg lehetne mondani, hogy "állitsd le magad kisanyám, mert engem te nem érdekelsz egy csöppet sem. Keress magadnak mást, akivel szórakozhatsz." Nem kéne vele annyira nyájaskodni. Veronica ugyan tesz néhány pikirt megjegyzést, de Nicole szemlátomást figyelmen kivül hagyja ezeket.
kisbalaton 2021 aug. 03. - 04:10:32
(379/494)
Ezt a Nicole-szálat szerintem nagyon eltúlozták az alkotók. Így senki nem viselkedik,ilyen nyiltan senki nem akarja elszeretni egy fiatal nő fiatal férjét. Nicole már izléstelenül rámenős.
Santiago durva viselkedése Virgíniával szemben mutatja,hogy bármennyire is szeretők,-őket nem a szerelem,hanem a bűn köti össze. Virgínia jellemétől amúgy is távol esik mindenfajta emberi érzelem,-így a szeretet és főleg a szerelem is.
5/10
borzi84 2021 aug. 02. - 23:41:58 5/10
(378/494)
Amit Nicole művel, arra nincs jobb szó: gusztustalan!
Korábban Veronicát hozzá hasonlítottuk...Én már akkor is kétkedésemet fejeztem ki, de mostanra egyértelművé vált, hogy semmi hasonlóság nincs kettejük között!
Veronicának sok mindent fel lehet róni, ő sem viselkedett mindig kifogástalanul, de van az a szint, ami alá soha nem süllyedne, Nicole viszont megtette!
Nem értem, mégis hogyan vetemedhet arra, hogy egy nős férfira vessen szemet, aki ráadásul szereti a feleségét, s akinek a felesége gyermeket vár.
Semmi nem érdekli, az sem, hogy a legutóbbi részben is többször megbizonyosodhatott arról, hogy Demetrio csak és kizárólag Veronicát szereti.

Azt pláne nem értem, miért lebzsel még mindig Demetrioék birtokán.
Főleg, hogy Veronica az ideje nagy részét Miranda mellett tölti, éppen Belot házában.
Az volna a kézenfekvő, ha szépen visszamenne oda, de úgy látszik, eszében sincs, sőt!
Veronicát is arra biztatja, hogy töltsön minél több időt a "mamájával"!
Belot igazán visszatérhetne már, s akkor Nicolne-nak sem lenne más választása, minthogy visszamenne a bácsikája házába.
Látszott rajta, hogy nem tetszett neki Veronica váratlan hazatérése...

Miranda is olyan, akár egy elkényeztetett kisgyerek:
"Hol van Veronica? Miért nincs itt Veronica?"
Bármi történt is, nem várhatja el, hogy Veronica azonnal elfogadja őt!

Santiagot nagy valószínűség szerint sikerül lekapni a húsz körméről, s Virginia nyaka körül is szorul a hurok!
Szerencsére mindketten elkövettek néhány hibát, ami nem kerülte el José és a magánnyomozó figyelmét, s még Lety és Tona is megtette a magáét azzal, hogy felfigyelt a telefonszámra, illetve Santiago hívására.
Kár, hogy a rendőrség nem egy kicsit később vonult ki olyan nagy apparátussal a klinikához, mert akkor egy füst alatt Virginiát is fülön lehetett volna csípni.
(Így valószínűleg gyorsan távozik majd.
Ettől függetlenül főhet a feje, mert ő is nyakig benne van a csávában.)
6/10
napraforgó 2021 aug. 02. - 12:49:19 6/10 Előzmény kisbalaton
(377/494)
Szerintem nagy meglepetések nem lesznek már. Még el kell kapni Victóriát és Santiágót. Nicole-t le kell vakarni Demetrióról. Aztán Veronica hirtelen megszüli a gyerekét és kész vége. Ebben a történetben nincs már több.
6/10
offtopic
napraforgó 2021 aug. 02. - 12:45:43 6/10 Előzmény borzi84
(376/494)
Ezt találtam vércsoport témában:

https://index.hu/techtud/2020/04/26/terkep_vercsoport_vilag/

https://terkepem.blogspot.com/2016/04/vercsoportok-eloszlasa.html

https://vkn.hu/elet-eletmod-egeszseg-taplalkozasnok-test/vercsoportok-gyakorisaga-es-ritkasaga/

A térképen látható, hogy egész Latin-Amerika, Közép- és Dél-Amerika, sőt az USA nyugati partjának lakossága is szinte 100%-ban a 0-ás vércsoporthoz tartozik. Ha ez igy van, talán pont ezért egyezett meg Veronica és Miranda vércsoportja. Persze igy is kockázatos volt bizonyosság nélkül transzfúziót végrehajtani.
kisbalaton 2021 aug. 02. - 05:21:05 Előzmény napraforgó
(375/494)
Köszönöm,meg tudtam nézni tegnap!
Nem nagyon tudok mit írni róla,kicsit "időhúzó"epizódnak éreztem.