8/10
Oooo nov. 23. 00:44:54 8/10 Előzmény InteriorLulu
(3/3)
Ha azt írnám, hogy egyetértek, arról is tudnál vitatkozni? ;-)
1/10
Retetet45 újratöltve okt. 24. 06:48:55 1/10
(2/3)
Ez a film lenni nagyon gyenge és zavaros! Ezeröccá,tehát 1.5/10. Amerikának jobban állni világmegmentés!
8/10
InteriorLulu júl. 01. 13:48:34 8/10
(1/3)
Ez a film számunkra, vagyis nem kínaiak számára szerintem egyetlen szempontból jó, abból viszont nagyon: az akciók, és az azokkal járó, közepesen véres naturalizmus terén. Szinte az egész, amúgy igen hosszú film folyamatos akciókból áll, melyek igen profin összerakottak és kivitelezettek. Ahogy Vízer írja a kapcsolódóban, felvonul itt minden fegyver és hadászati kütyü, amit a modern kínai harcászat csak alkalmaz, vagy legalábbis a vaskos propaganda szerint alkalmaz. Pörög az egész, jók a vágások, jók a képek, izgalom a köbön, maguk az akciók is sokrétűek, és még egy markáns mesterlövész-szál is játszik, a kvázi párbaj-jellegével megidézve a hajdani Ellenség a kapuknál igen emlékezetes élethalálharcát...
Minden másban viszont elvérzik: karakterábrázolás zéró, színészi játék siralmas (a mellékszereplő arabok sokkal jobban játszanak, mint bármelyik kínai a filmben, bár tudom, a kínai, de általában a keleti színművészet a mi szemünkben túlontúl eszköztelen és merev), a viccelődős-csipkelődős rövidke kis intermezzók nevetségesek, a szerfölött potensnek, állampolgárait tűzön-vízen át védelmezőnek, és emellett igencsak emberinek láttatott kínai hadászat állami propagandája pedig ordenáré módon telepszik rá az egészre.
De mindez utóbbival együtt sem érzem soknak a nyolc pontot, az igen jól kivitelezett akciók izgalma ugyanis tényleg simán elviszi a filmet.