Téma: Adiós

8/10
bundi8 okt. 23. 20:26:42 8/10
(2/2)
Meglepően jó, ajánlom!
9/10
Nótárius okt. 10. 16:10:10 9/10
(1/2)
A szabadságvesztés büntetése letöltéséből ideiglenes eltávozásra bocsátott Juant (Mario Casas), mint már korábban is annyiszor, szerető felesége Triana (Natalia de Molina) várja a börtön előtt, és az elsőáldozására készülő bájos kislánya otthon. Amikor aztán az örömteli nap végén a kislánya, egy elszenvedett súlyos autóbalesetben életét veszti, véres bosszút esküszik, de kezdetben nem is sejti, hogy ezáltal ki-mindenkivel kerül szembe.

Sevilla legdurvább szegénynegyedében, az ottani bűnözéssel együttélő szubkulturában játszódik, a spanyol régmúlt indulat- és hagyományvezérelt nemzetkarakterológiai sajátosságait napjainkra átéreztetett, nagyszerű film; mely ítélkezés nélkül, az együttérző emberségéből fakadó líraisággal közelít az elsivárult körülmények között élőkre, önsorsrontó impulzívitásukra, lehangoló életviszonyaikra, fekete-fehéren nem értelmezhető reakcióikra, döntéseikre és személyiségükre. A tragikus szerencsétlenség okán elszabadult vérbosszú, következményeket nem mérlegelően felcsapó erőszakhullámainak; valamint a gyász fájó gyötrődésű elkeseredésének és a kiüresedett elbizonytalanodás szaggatottan meg-megtorpanó, metsző csendekkel eseménytelenül lelassuló tempóváltakozása is nagyban hozzájárul e rendkívül erős érzelmi hatású film mindvégig magas feszültségszintjéhez.
Kiemelt méltatást érdemel az e filmet a térségi kulturális hagyományokba ágyazó, felkavaróan különleges hangzás-élményt garantáló zenei világa is;
például:
Me Quedo Contigo Canción Original De La Película
https://youtu.be/VY3uAOENovw