Téma: Aus der Haut

7/10
Nótárius 2020 aug. 05. - 11:50:06 7/10
(1/1)
Egy Halle városában, ideálisnak tűnő családi környezetben élő 17 éves, instabil személyiségű, intelligens, de orientációsan bizonytalan fiatalember (Milan), a felszínre tört szexuális másságának feldolgozhatatlansága miatt öngyilkosságot kísérel meg.
A szülei, tette kiváltó okát nem ismerve, abban a hiszemben, hogy mindent megadtak neki és figyeltek rá, nem értik, nem tudják, hogy mi vihette rá erre a végső kétségbeesettségű lépésre az egyetlen fiúkat. E konfliktusosan nehéz időszakukban a szülők párkapcsolati problémái is megkerülhetetlenül felnagyítódtak, olyannyira, hogy a házasságuk is szakításközeli válságba került.

Milan, a számára is nagyon nehezen elfogadható, frissen tudatosult másságával megtalálhatja-e az új helyét a családjában, kortársi közösségében és a társadalomban; és ha igen, akkor hogyan, milyen nehézségekkel szembesülve? A szülők pedig újra tudják-e éleszteni a bizalomvesztett, megfásult párkapcsolatukat? Ezekre az összefüggéses kérdésekre keresi a választ ez a nem is rossz film.