9/10
Dandea 2019 nov. 24. - 12:56:57 9/10
(10/10)

Ide írd a spoileres tartalmat


Nekem nagyon tetszett. Nem értem a kérdéseket, szerintem nagy részére választ kaptunk a filmből. Bár nem olvastam el a regényt, ott valószínűleg még pontosabbak a válaszok. Egyrészt a kor és a nevelés, amely nem segített Florencenek feldolgozni a traumáit. Igen nagy valószínűséggel molesztálta az apja gyermekkorában, erre sok utalást látunk a filmben. Billy pedig nem tanulta meg kezelni az érzelmeit, indulatait ezt is szépen bemutatja a film a beteg anya kapcsán. Ezért sértett büszkeségével nem tud időtadni Florencenek, hogy megoldják együtt a problémát, s ezért sem talál élete végéig párt, s marad örökké magányos. Ez az, amit valószínűleg a második férj meg tudott tenni. Ennek ellnére szép film, a vége kicsit összecsapott, s más idős színészekkel játszattam volna el az idős embereket, az elmaszkírozott színészek inkább groteszkké tették , mint meghatóvá a jelenetet. Ezt nagyon sajnáltam.
Levendula 2019 nov. 16. - 17:56:22
(9/10)
Az apja molesztalta gyerekkorában ! Az agy a traumát egyfajta fekete dobozba( tudatalatti ) zárja ! Ezért mondja a lány nem tudom mi a baj velem !
tortura 2019 aug. 17. - 16:05:51 Előzmény Orsi7
(8/10)
Szerintem volt rá válasz, amennyiben én jól értelmezem. Talán azért sikerülhetett a másik férfival a házassága, mert ő elfogadta a nő feltételeit. Miszerint nincs szex, vagy csak minimális a reprodukció miatt, a férj pedig keresheti a testi örömöket máshol.
Számomra a film maga a gyötrelem volt. Talán egyetlen dolog miatt érdemes végignézni, hogy azért volt tanulsága. Hogy egy elrontott élet után már hiába jössz rá öreg korodban, hogy elcseszted, hiába siratod, az már nem jön vissza. Nincs még egy lehetőség, nincs reset gomb. Az életet úgy célszerű élni, hogy élvezzük, hogy megragadjuk a szépségeit, és itt most nemcsak a testi örömökre gondolok nyilván.
6/10
sexykex 2019 júl. 20. - 14:50:02 6/10
(7/10)
A vak vezet világtalant tipikus esetét láthattuk egy fiatal pár nászéjszakáján. Van ilyen? Manapság már egyre ritkábban, de azért előfordulhat. Azt gondolhatnánk, hogy nincs frigid nő, csak ügyetlen férfi, de ez azért nincs teljesen így. A filmből nem derült ki, hogy Florencel mi történt. Sokszor az is elegendő, ha a szülők rossz példát mutatnak, ha hiányzik az érdeklődés a másik nem iránt, ha látványosan magára hagyják a buta gondolataival. A három későbbi gyerekre magyarázat lehet, hogy tulajdonképpen hajlott volna a nászút folytatására, de a tapasztalatlan és sértett Edward elutasította. Nehéz úgy gyógyítani, hogy közben mi magunk is betegek vagyunk.
Van ez a „mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre” játék. Férfitől eddig egyetlen értelmes választ hallottam: egy nőt, aki boldog attól, hogy nőnek született. Ez a jó házasság titka is, hiszen a kielégítő szex átsegít a nehézségeken.
jn 2019 júl. 12. - 14:56:58
(6/10)
A színészek jók, a lélektani háttér szerintem teljesen világos. A film ezekre és az érzelmek bemutatására, finom részletekre épít, nem egy óriási és pörgős sztori, nem fogja élvezni mindenki.
6/10
Magnolia1 2019 júl. 12. - 10:59:19 6/10
(5/10)
Saoirse Ronan és Billy Howle ragyogóak voltak, de a film nagyon unalmasra sikeredett.
5/10
Orsi7 2019 júl. 08. - 22:24:29 5/10
(4/10)
Nagyon szeretem az olyan filmeket amelyek fő története a "vonal alatt", a sorok közt történik, amely a lélek útjairól szól. Amely csak érzékeltet, mégis világos az értők számára. Ez a történet nagy lehetőség lett volna egy ilyen filmre, de végül nagyon nem ez lett.
Nincs válasz a fiúra, akit erőszakosnak akartak beállítani, de nem feltétlen volt az, bár a lány lelkéhez kétségtelen nem volt érzéke.
Nincs válasz a legnagyobb kérdésre, hogy miért sikerült az Florance-nak későbbi férjével (házasság, 3 gyerek), ami Edwarddal nem.
Így útravaló sincs. Csak a gyönyörű tengerpart marad.
Saoirse Ronan viszont, mint mindig, most is csodásan játszotta a nagyon neki való szerepet.
10/10
Clapclap 2019 júl. 07. - 20:33:30 10/10
(3/10)
Kedves LalolibTV
Az apja szexzuálisan zaklatta őt kislány korában.
Ennek fényében nézd újra és értékeld a filmet.
Remélem így majd a kérdéseidre is választ kapsz.
2/10
LalolibTV 2019 júl. 07. - 09:12:17 2/10
(2/10)
Logikátlan még akkor is, ha az üzenet érthető. De nem kaptunk választ arra, hogy a fiatal és szép lány miért is irtózik a testiségtől. És ha ez így van, miért nem mondta meg az esküvő előtt? Nem az lett volna a fair? Miért Edward lett "büntetve" Florence hazugságáért?
A válás után vajon mitől vált egyből "nővé" Florence, hiszen férje (akit nem is szeretett) és gyerekei is lettek. Neki minden sikerült, Edwardból meg egy lecsúszott fazon lett, pedig a reakciója a nászéjszakán még akkor is érthető, ha szerette a lányt. Próbálták "megmagyarázni" a szerzők a fiú erőszakosabb énjével, de ez nagyon erőltetett volt.
Nem volt olyan pillanata a filmnek, ahol Florence-nek adtam volna igazat. Ha kaptunk volna magyarázatot és ha főleg után nem megy férjhez és nem szül gyereket (vagy talán nem ő szülte őket?), talán lett volna értelme, de így csupán a szép képekért tudunk egy kettest adni a filmnek.
filmhd 2019 febr. 15. - 23:57:41
(1/10)
A hozzászólás moderálva lett.