10/10
tesz-vesz 2023 aug. 05. - 10:10:48 10/10
(3/3)
két oldala van ennek a filmnek: ezt töröljétek:
https://port.hu/adatlap/film/mozi/the-lost-king/movie-228006

hiányosabb
10/10
tesz-vesz 2023 aug. 05. - 10:07:11 10/10
(2/3)
Hatalmas film, van olyan jó mint szintén igaz történetes Ralph Fiennes-os Diging, (az Netflix, ez meg HBO GO), angolul néztem, nem tudom milyen a magyar szinkron.
lassan indul be, de mire végére értem már újranéztem az elejét. külön tetszett a színpadi színészet meg a filmszínészet közti kontraszt bemutatása III. Richárdként.

az angoloknak ilyen történelmi filmek, ilyen kultúra jutott, nekünk meg a Pozsonyi csata, a Kincsem, meg az Aranybulla, aki értelmiségi, annak nem kell magyarázni az okát. fejétől bűzlik a hal... talán nem kéne a focistákra se többet költeni, mint az egészségügyre. lehetséges...

lehet így is filmet csinálni a kvázi laposföldesekről, a történelem rajongóiról, akik a szakmaiságot nem ismerik, csak lelkesek és téveszmések. nagyon nevettem pár részen.

"nem tudom nem észre venni, hogy ugyanolyan a haja, mint Richárd királynak, ez ugye szándékos? "
10/10
nefefe 2023 jún. 19. - 08:44:28 10/10
(1/3)
Ez a film azoknak ajánlott, akik érdeklődnek a történelem és a régészet iránt. Szerkezetében lassú, nem sok eseményt tartalmazó – mégis számomra érdekes, a figyelmemet végig fenntartó film volt. És mivel igaz történet alapján készült, és a közelmúlt eseményeit mutatja be, még érdekesebbé teszi a tény, hogy több száz évet kellett várni arra, hogy kiderüljön az igazság, és a sok nagy tudású régész mellett egy amatőr találta meg a megoldást III. Richard maradványainak megtalálásához. A kitartása mindenképpen dicsérendő és példamutató. Egy kicsit talán határozottabb is lehetett volna a sok semmirekellő bürokratával szemben… Érdekes módon a Wikipédiában - (https://hu.wikipedia.org/wiki/III._Rich%C3%A1rd_angol_kir%C3%A1ly) a régészeti feltárásnál meg sem említik Philippa Langley nevét, viszont az ő adatlapján (https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Philippa_Langley?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc) minden infót meg lehet találni.