10/10
WynNyback 2018 dec. 21. - 19:25:47 10/10
(31/51)
Nem hiszem, hogy túltolták a kedvességet, a közelemben van család ahol a legnagyobb fiú sérült nem tud magáról gondoskodni. Néha ebéd közben jön rá (nem tud magától enni), hogy megöleli az apját olyankor percekig ölelik egymást. Sok család így reagálja le (extra sok szeretettel), persze van a másik véglet is. Ebben a filmben a kedvesebbik oldalt mutatták.

Az iskola? Ez egy nagyon jó iskola volt. Ott pedig valami ilyesmi oktatást vár el az ember. A skandináv iskolákról beszélnek hasonlókat, eltudom képzelni, hogy egy fejlettebb országban ilyesféle az oktatás.

Tolerancia, elfogadás, empátia, kedvesség csupa olyan emberi vonás amire érdemes ráerősíteni. Persze csak ha boldog felöntet akarunk nyilván vannak olyanok akik azt szeretnék látni, hogy mindenkin átgázolunk. De itt egy jó suli volt.

Az emberek pedig tudnak kedvesek lenni, pláne ha jó példákat is látnak.

Jó film volt. Megmutatta milyen egy olyan család ahol az élet nem rólam hanem a többiekről szól. Nagyon régen talán ilyenek voltunk és persze sok család most is ilyen. Persze voltak benne túlzások gonosz érzéketlen szülők de így jobban tükröt tudtak állítani és ütősebb is lett a film.

###SPOILER
A verekedős jelent volt a film csúcspontja de kellett a levezetés is.
###SPOILER VÉGE

Nagyon jó volt. Többször könnyeztem.
KeyConcept 2018 nov. 30. - 15:43:48
(30/51)
Filmként nem igazán tudnám értékelni, mert nem az én világom. Viszont ez egy mese. És a világnak szüksége van ilyen mesékre. Csak szánni tudom azokat az embereket, akik nem tudják annak látni ami, és akiknek ez a mese alap lehet a lesajnáló nyelvköszörülésre...
EIB 2018 nov. 30. - 13:45:02
(29/51)
SPOILER lehet benne

Ez egy mese. Úgy is kell nézni. Egy mesén végül is nehéz számon kérni a realitást. Családi film, a címe: Wonder, szóval nem árul zsákbamacskát.
Akár így is lehetne. Én így néztem, közben eléggé beleéltem magam, szóval hatott rám. Többször is a hatásvadászat és a giccs határán mozog persze, de ez ennél a műfajnál talán elkerülhetetlen. A vége mondjuk nálam át is lépte ezt, de a tónál a jelenet, miután a hetedikesek ellen összefognak, ütött. Ami utána jött, már túlzás volt az én ízlésem szerint.
Ami nekem szintén túlzás volt, az a szokás szerint túltolt pc. Egyrészt ugye mindenki jó ember, a szekáló srác szüleit kivéve (de ha az ő történetüket is látnánk, talán velük is megértőbbek lennénk, ki tudja, miért lettek ilyenek.) Másrészt van két félvér szereplő: a tanár és az osztályban a kislány, a Nyár. Ők mindketten jó fejek. Ez még fel sem tűnt, hiszen alapból szinte mindenki jó ember az egész filmben. És nem is érezném, hogy túlzottan ki lennék erre hegyezve, de amikor a lány barátja felbukkan, persze nyilván egy színes bőrű srác lesz az (esetleg még a meleg szálat hiányoltam a történetből), aki a változatosság kedvéért kedves és megértő.
Legalább 1-2 szipirtyó előfordulhatott volna még a filmben, bár nyilván eléggé karikírozva lettek volna ábrázolva, ahogy a főkolompos srác anyukája az iskolát támogató újgazdag szülő prototípusa (vagy inkább elrajzolt megjelenítője).
Nyilván lehetett volna ebből egy realista, húsba vágó drámát is készíteni, ami kb úgy nézett volna ki, hogy van a srác, aki szenved a külsejétől, és akivel csomószor gonoszkodnak az osztálytársai, nincsenek barátai. Az anya depressziós lesz, a lányra nem figyelnek, így bulizik, piál, drogozik, és tuti nem egy ilyen nagyszerű sráccal jön össze. Az apa eközben vagy a munkájába menekül, vagy a piába, vagy összejön egy nővel, és ott hagyja a családját, ami így darabjaira hullik.
Hát, a készítők nem ezt a filmet akarták leforgatni.
De nem is baj. Mi lenne, ha... Talán így is lehetne.
10/10
csmya 2018 nov. 18. - 15:53:26 10/10
(28/51)
Nagyon jó film.
Egyértelmű hogy 10 pont :)
10/10
perry 2018 nov. 07. - 15:44:07 10/10
(27/51)
Bizonyára az élet is túltolt kicsinység. De hát ilyenek ezek a családi filmek, mindenkinek jut valami. Kinek egy szomorú mássággal küzdő gyerek, kinek a legjobb barát elvesztése na és egyáltalán valami hinnye konfliktus. Attól aztán bedurran a szentigentál blue. Azt ne kérdezzétek meg ezt miért írtam, ezt dobta a Google nyelvtani határozó. Na de vissza filmhez. Volt szerencsém látni down szindrómás gyermeket verni, vagy kerekesszékes gyermeket csak úgy szórakozásból a falnak taszítani. Amitől azt gondoltam , hogy akkor ott voltam , de mi van a többivel akit vidáman meg lehet alázni, fizikailag bántalmazni, és minden olyat megtenni vele amit ép társaikkal max csak dühükben tesznek meg. Mert ők védtelenek, "nem emberszámba vehetőek", és könnyedén lehet tenni velük bármit. Szóval ez meg egy film arról milyen a mássággal élni. Mert ugye vígan lehet buzizni, vagy azt mondani ez a film már megint egy kisebbségről szól arról meg nem is beszélve arról a mérhetetlen szellemi kapacitásról amikor mindezt politikai síkon művelik az embernek nevezett valakik. Mert ugye van egy közegünk az "épek" közege és mert te nem vagy az kizárunk. Az igazi szerencse viszont az, hogy vannak jó emberek , gyerekek és talán olyan családok ahol az érzelmi és szellemi "bevésés" a tudatba, az elfogadás alapján működik. Bizony, igen ez egy érzelmekre apelláló film, nem akar sem művészfilm lenni, sem pedig sötét dráma, igazából csak egy gyártott mozi amely olyan mind egy példatár: lássad mi is történhet körülötted. Persze ezt nem igazán kell megmagyarázni azoknak a családoknak akiknél fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek vannak. Azt a stigmát és kizárást amit olyan emberek sugároznak akik, hogy finoman írjam nem érzékenyek ezekre a témákra. Lehet itt túljátszásra, csúnyább maszkra voksolni , ne tán sziruposságra vagy könnyzacskó hatásvadászatra . Pedig a Wonder csak felmutat néhány apróságot az emberek világából és talán ez sem kevés.
kriszta.g 2018 nov. 01. - 12:50:33
(26/51)
Kicsit valóban túltolták a kedvességet és a megértést a valóságban ilyen nincs, vagy csak nagyon kevés ember ilyen, nem egy egész közösség. A bully-ing pedig nagyon valós és kemény dolog, ennél sokkal kevesebb "fogyatékosságért" vagy másságért öngyilkosságba hajszolnak gyerekeket akár a társaik. Borzasztó dolog mind átéltük valamilyen formában az iskolában. Főleg akit nem áldottak meg tökéletességgel. A srác nekem túl "szép" volt ha valóban ijesztő lett volna a külseje jobban átjön a probléma. A nővére helyzete is nagyon tipikus jobban kibonthatták volna, vagy az apa vagy az anya szemszögét, hogy milyen is a környezetnek egy ilyen dologgal együtt élni mert nekik is nehéz. Az tetszett hogy néhány másik szereplő szemszögét is láthattuk hogy nekik is vannak problémáik. De a vége a hatalmas giccs az tény tipikus amerikai Julia Roberts-es százfogas mosolyú könnytörölgetős giccs. De engem így is meghatott fene a szentimentális öregedő lelkemet. 8/10 a SPOILER kutya halála miatt vontam le két pontot. Felesleges volt és nem volt az sem kifejtve sem lezárva.
6/10
blood.1 2018 nov. 01. - 06:11:42 6/10
(25/51)
Cukormázba bújtatott klisé halom, amire az emberek 90%-ának beindulnak a könnymirigyei. A film mondanivalója Coelho-idézetekkel és Szabó Péter motivációs előadásaival versenyez.
chagaal 2018 okt. 31. - 19:12:23
(24/51)
Más szitu, de mégis hasonló. Általános elsőben (1961) egy paralizises-tolókocsis lány landolt az induló osztályban. A 6 évesekből álló osztályból senki sem csúfolta, max rácsodálkozott. Idővel mindenki felváltva segített fel és lecipelni a tolókocsiját a suli második emeletéről, de annál több segítségre igazából nem számíthatott. Így visszagondolva talán a közeg támogathatta volna jobban is, de mindenki a saját szaladgálós közegével volt elfoglalva.
9/10
szabomajki 2018 okt. 28. - 17:42:41 9/10
(23/51)
Szerintem is túl PC, és túl optimista. Beugrott, hogy ha ez egy Jodi Picoult könyv lenne, akkor a nővérkével most történne valami tragikus. A vége felé, amikor -kicsit SPOILER! kilógtak a filmnézésről, azt gondoltam, na most, egy realista tragédia a végén, a kisfiút halálra agyabugyálják. SPOILER vége.
Viszont értékelem a mondandót, a szép képvilágot, és azt, hogy egy amcsi filmben végre nem rohannak. Tényleg meg volt élve minden pillanat.
Azért több ilyen film kéne, mert legalább jó példát mutat. Ha már nincs Családi Kör...
6/10
Viktor6665 2018 okt. 26. - 00:06:05 6/10
(22/51)
Jó film, de nincs realitása. Az embereket túl jónak, túl kedvesnek mutatja. Ennél sokkal önzőbbek és gonoszabbak. A való világban senki nem ült volna oda egy torz gyerek mellé, mert akkor őt is kiközösítik. A lány irigy lenne a testvérére, mert több figyelmet kap a szülőktől. Az emberek nem örömködnének, hanem bosszankodnának, hogy részt kell venniük a díjátadón. Garantálom, hogy egy igazgatót sem érdekelnek ennyire a gyerekek(na jó, talán a pedofilokat).
1/10
csoli89 2018 okt. 25. - 11:46:06 1/10
(21/51)
Egy újabb képmutató, közhelyes, mézes-mázos módon "család-barát" toleranciakampány film. Köszönjük szépen!
Egy baj van csak ezzel:
A valóságban egy átlag iskolában sokkal kevesebbért is kiközösítenek, ehhez nem kell ocsmánynak sem kinézni, úgyhogy higyjétek el kedves 10/10-ezők: ettől a filmtől semmi sem fog megváltozni az emberek fejében, gondolkodásában, mert csak a felszínt kapírgálja.

Ha ezek az alkotók annyira korrektek lennének, mint ahogy a film címével ezt sugallni akarják, akkor erre a szerepre találtak volna egy valóban torz képű gyerekszínészt, nem pedig kimaszkíroztak volna egy tökéletes ábrázatú kisfiút!
10/10
motoreger1 2018 okt. 24. - 11:08:07 10/10
(20/51)
Csodás film. 10/10
artad 2018 okt. 22. - 19:03:40
(19/51)
Szerintem nincs semmi baj azzal, amit rafadelpo említett. Az, hogy neki más a véleménye, mint a tietek, attól még nem kell egyből sértésnek venni. Amúgy meg általánosságban nem árt az - ha fogyatékos a gyermek, ha nem -, hogy az önbizalmát nap mint nap növeljük. Én és a kortársaim 40 körül nem így nőttünk fel, mert akkoriban a kommunizmusban meg a szocializmusban nem lehetett önbizalma az embernek, mert akkor más volt, mint a többiek és az milyen lett volna már dolgozó népünknek...gáz...szégyelltem magam néhány dolog miatt, ami akár ki is hathatott a felnőtt koromra is. Pedig nem vagyok fogyatékos.

Ami nekem is feltűnt az első 10 percben, hogy azért amit a kissrác át kell, hogy éljen az iskolában, az azért messze van egy igazi buly k*csög s*ggfej osztálytárstól. Az, hogy van egy kis p*cs, aki néha beszól neki, ami se tettlegességig nem fajul, se komolyabb balhé nincs....mi a baj?
A körülötte lévők 99.9%-a tök normális vele....nem is értem a filmet...komolyan....ha egy elhízott, nem fogyatékos gyerek lenne a középpontban, őt mindenki dagadtozná meg verné, meg csesztetné....
Igazából olyan, mintha a kiscsávó magának generálná a "problémáit", hiszen körülötte nincsenek.
Nekem sem tetszett. Ha már fogyatékos kissrácos filmet akarunk nézni, aminek valóban van mondandója, javaslom "Maszk"-ot, de nem a dzsimkerriset, hanem a másikat, aminek Cher az egyik főszereplője.

https://port.hu/adatlap/film/tv/maszk-mask/movie-50520
10/10
Magnolia1 2018 okt. 21. - 09:49:52 10/10 Előzmény rafadelpo
(18/51)
A hozzászólásodból nem csupán az jön le, hogy nincs fogyatékkal élő gyereked, de az is, hogy semmilyen sincs. Majd, ha lesz, valószínűleg másképp látod a velük kapcsolatos dolgokat.
10/10
Sektor Judy 2018 okt. 20. - 16:42:34 10/10 Előzmény rafadelpo
(17/51)
Te szívtelen állat
7/10
pihes 2018 okt. 20. - 15:47:20 7/10
(16/51)
Több itt a mondanivaló, mint azt elsőre hinnénk.

7/10
10/10
EMV 2018 aug. 10. - 00:21:38 10/10
(15/51)
Ez a film valóban egy csoda!
Minden érett felnőtt gondolkodású embert megérint.
Film nézése alatt számtalanszor sírtam el magam, kicsit bele is éltem magam Auggie életébe, hiszen az iskolában engem is sokszor piszkáltak, csúfoltak, kirekesztettek. Fantasztikus film! Rengeteget adott. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki volt már hasonló helyzetben.
10/10
mcm2015 2018 máj. 24. - 18:42:05 10/10 Előzmény Roscoo
(14/51)
Hát erre én is kíváncsi lennék... Nem jelent meg még DVD-n? :-S
6/10
rafadelpo 2018 máj. 03. - 13:53:00 6/10
(13/51)
Nem tetszett, megnéztem és nagyjából 5 perc múlva el is felejtettem. Annyiszor mondták a szülők a gyereknek, hogy különleges, mintha magukat akarták volna meggyőzni. Attól pedig, hogy valaki bármilyen formában fogyatékos vagy más, még nem feltétlenül lesz különleges és nem is kell annak lennie. Nekem giccses és hatásvadász. A kiskölyök előző filmje, amiben szenzációs alakítást nyújt, sokkal jobban tetszett. A szoba. Szuper film minden tekintetben.
Roscoo 2018 máj. 02. - 12:49:09
(12/51)
Mikor és honnan lehet letölteni magyar szinkronnal végre?! :/