10/10
rudinnyo74 2012 máj. 09. - 11:41:59 10/10 Előzmény Gabriella54
(9/9)
Én csak nemrég néztem meg a filmet (2012.máj) de igen tanúságosnak értékeltem. Aki elfogulatlan elmével hajlandó megvizsgálni a bibliát, az meg fog lepõdni. A Biblia ugyan nem tudományos könyvnek íródott, de nem mond ellent a tudománynak. Erre számos példa van. Ne felejtsük el azt sem hogy ebben a filmben számos nagy tekintélyû professzor, tudós hosszú évtizedes kutató munka során jutott arra a végkövetkeztetésre, hogy kellet egy felsõbb inteligencia, igen egy Teremtõ Isten ahhoz hogy az élet megszülessen a földön. Teremtõ Isten nélkül NINCS igazi értelme, célja a földi életnek.
7szünyü 2009 dec. 25. - 06:31:54
(8/9)
Hogy mi van?!?!?!
"Darwin evolúcióját a DNS kutatások cáfolják. Ez tény ne felejtsük el."
Ez nem tény, hanem hülyeség. A DNS-kutatások *alátámasztják* Darwin elméletét. Például tudnál olyan példát mondani, ahol a genetika cáfolja az evolúció-elméletet? (99% valószínûséget jósolok arra, hogy nem.) (Nem mellékesen Darwinnak nincs - nem volt - evolúciója, csak egy elmélete az evolúcióról ;)
"Az ember nem a fáról mászott le!"
Ja. Az ízeltlábúak, puhatestûek és gerincesek meg nem az óceánból jöttek ki. Az ember valóban nem a fáról mászott le, de a hominidák közös õse *feltehetõleg* fákon élt.
"A majom sem a fán él!"
Ennek így határozott névelõvel semmi értelme (meg persze az elõzõnek sem). Melyik majomfajra gondolsz? Mert elég sok van belõlük, és elég sok közülük fákon él. (Jóval több, mint amelyik nem.)
"A delfin legközelebbi rokona a DNS feltérképezésének köszönhetõen a szarvasmarha."
Tévedés. >>A DNS-ek összehasonlítása alapján a párosujjú patások közé tartozó vízilófélékkel (Hippopotamidae) állnak a legközelebbi rokonságban.<< (Wikipédia)
Ez a rokonság pedig nem a DNS-feltérképezésnek köszönhetõ, hanem az evolúció-elméletnek. Amit a DNS-feltérképezés *igazol*, és nem cáfol. Hogy a fajok rendszertani besorolása mennyire pontos, az nem az evolúció-elmélet és nem is Darwin sara.
Spider68 2009 dec. 25. - 01:55:44
(7/9)
Darwin evolúcióját a DNS kutatások cáfolják. Ez tény ne felejtsük el.
Az ember nem a fáról mászott le! A majom sem a fán él!
A delfin legközelebbi rokona a DNS feltérképezésének köszönhetõen a szarvasmarha.
7szünyü 2009 dec. 24. - 08:46:27 Előzmény curcubetg
(6/9)
Mások nevében nem nyilatkozom, de én bírok Dawkins nélkül is gondolkozni. :)
"Dawkins csak spekuláns, aki megtévesztõ munkát végez, mert amellett, hogy kavarja a fogalmakat, még üzletet is csinál abból, ami nem tudományos."
Konkrétan?
"Például kijelentette, hogy "az evolúviót nem kell bebizonyítani, az létezik"."
Hivatkozás?
"Ehhez még egy sor igen érdekes, de cseppet sem tudományos kijelentése kapcsolódik."
Konkrétan? Hivatkozások?
"Sokszor gondolkodtam azon, hogy miért nem tud a mai fiatalság önmagától érveket megvizsgálni"
Próbálkoztál már azzal, hogy esetleg érveket adsz nekik vizsgálat céljára?
curcubetg 2009 dec. 21. - 15:37:03
(5/9)
Nem piszokság, hogy Dawkinst kihagyták. Dawkins csak spekuláns, aki megtévesztõ munkát végez, mert amellett, hogy kavarja a fogalmakat, még üzletet is csinál abból, ami nem tudományos. Például kijelentette, hogy "az evolúviót nem kell bebizonyítani, az létezik". Ehhez még egy sor igen érdekes, de cseppet sem tudományos kijelentése kapcsolódik. Ha ez szerintetek tudományos, akkor valószínû át kell fogalmazni a tudomány fogalmát. inkább gondolkodjatok el az érveken, és próbáljátok végigvezetni a gondolatmenetet, ne egyetlen embertõl függjetek. Sokszor gondolkodtam azon, hogy miért nem tud a mai fiatalság önmagától érveket megvizsgálni, hanem minden maszlagot lenyel, amit a torkán lenyomnak. Tehát, arra kérlek, hogy próbáljatok Dawkins nélkül gondolkodni, és csak az érvekre koncentrálni.
Gabriella54 2009 nov. 26. - 20:54:46
(4/9)
Bocs, félreérthetõen fogalmaztál :) Teljesen úgy lehetett érteni, hogy R.D-t csak a stáblistából hagyták ki, miközben meginterjúvolják a filmben. Nem mellesleg tényleg piszokság, hogy az egyik legnevesebb tudóst meg sem kérdezik... :(
zs. 2009 nov. 26. - 19:09:27 Előzmény Gabriella54
(3/9)
azt írom én is, hogy szégyen, hogy kihagyták a riportalanyok közül Richard Dawkins-t, darwinista evolúció biológust
Gabriella54 2009 nov. 25. - 00:56:35
(2/9)
Itt az imdb-n található teljes stáblista, abban sem tüntetik fel Richard Dawkinst. Nem lehet, hogy kevered valakivel?

http://www.imdb.com/title/tt1447799/fullcredits#cast

Ezek pedig Richard Dawkins adatai - nála sem szerepel ez a film!

http://www.imdb.com/name/nm1468026/
zs. 2009 nov. 24. - 23:15:08
(1/9)
nem volt szép dolog Richard Dawkins-t kihagyni