Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 30. - 05:52:26 Előzmény Dantes
(865/1565)
Olvastad Csibu eszmefuttatását ?

Lehet,hogy mégsem születünk kereszténynek,
és nem csecsemõként döntünk?
10/10
csibu 2009 dec. 30. - 04:28:25 10/10
(864/1565)
Az elõzõ hszemben maradt a legvégén egy hülye mondta egy korábbi hszbõl, azt vegyétek semmisnek! ;) THX
10/10
csibu 2009 dec. 30. - 04:27:32 10/10 Előzmény wukovsky
(863/1565)
Elõször a filmrõl: Tarantino a Kill Bill után hullámvölygbe került - most egyértelmûen vissztatlált önmagához! Az elsõ rész abszolút fénykorát idézte, imádom ezeket a feszült párbeszédeket. :D Jó film volt na, vártam már Tarantinotol hogy ismét robbant - robbantott!

Most "OFF":

Olvasgattam a témát, elég érdekes dolgo jönnek elõ az emberekbõl egy ilyen film után :D Most a válaszaim:
Magam is keresztény vagyok (aktív, tevékeny keresztény!) és valóban az az igazi keresztény, aki felnõttként, önmagától tudja azt mondani, hogy õ HISZ az Úrban és bízik benne. Így nem a gyermekkori megkeresztelés számít (az csak azért alakult ki a reformáció elterjedése után, mert a katolikusok így akarták biztosan a "magukénak tudni" az embereket, ma is komoly pénzt kapnak a tagokért, akiknek több mint 50% utoljára a keresztelõjekor volt templomban...). Ha megmár hitrõl beszélünk, egy dolog FIX: az emberi élet minden egyes kis részéhez HIT kell. Ha az evolúcióban hiszel, akkor ahhoz is (hidd el, nincs az olyan erõs alapokon), ha Istenben, akkor ahhoz. De hogy egyszerûbbet mondjak: bemész a dokihoz, aki elmondja mi bajod van, milyen gyógyszert szedj. Te azért szeded be mert HISZED hogy ha õ mondja akkor az úgy is lesz. A párod azt mondja szeret, de ezt lehetetlen bebizonyítani, csak HINNI lehet, biztos sosem lehetsz benne. Szóval HIT kell mindenhez, ahhoz is hogy elhidd hogy jártak-e a Holdon. A különbség ezek között mindössze annyi, hogy van amelyik behatással van az életünkre (pl. ha nem bízom meg a kedvesemben nem lesz valami boldog és hosszú a kapcsolatunk, vagy ha nem hiszek a dokinak és nem veszem be a bogyókat lehet csak súlyosbodik az állapotom), van amelyik nincs (most õszintén: miért zavar ha az amerikaik nem is szálltak le a Holdra? miért zavar ha Nagy Sándorról nem mindent úgy tanítottak ahogy történt?...)!

Na most a HITbõl az következik tovább, hogyha elfogadok valamit, aszerint élek. Ha nem hiszem el a Holdra szállást mindenkinek ezt mondom akivel errõl beszélünk. Ha hiszek Jézusban (akinek léte történelmi tény), akkor világos hogy elfogadom azt a tényt, hogy a halál csak alvás, és ha arra méltó vagyok akkor feltámadhatok. Így megpróbálok arra méltó módon élni. DE MINDENHEZ HIT KELL.

"Ellenben mégis van egy nagyon durva kettes számrendszerbeli szorzója: 0 vagy 1."
Ez a gond a világgal: miért kell végletekbe gondolkodni (nem véletlen Sith gondolkodás:D)???? Itt van pl. a KELETKEZÉS. Miért nem lehet a kettõt egyberakni?? Az evolúció fõ problémái a föld keletkezésével van (a nagy bumm, a semmibõl anyagok találkoznak és ilyen tökéletes valami lesz...), aztán az hogy melyik állat hogy formálódhat, milyen kapcsolatok vannak köztük, az totál okés - sõt még a dínók cuccába sem lehet annyira belekötni. Miért nem lehet elfogadni hogy van Isten és megteremtette a világot, ami az évek alatt aztán alakulni kezdett - részben magától, részben a Bibliai események hatására. (persze ismét ehhez is egy dolog kellene: HIT).
De könyörgök ne FEKETÉN-FEHÉREN GONDOLKOZZUNK MÁR!!!!!

"Vagy jó voltál, vagy rossz."
És ha mindkettõ? Na tessék, máris gondba estünk ezzel a fekete-fehér cuccal. Meg mikor vagyok jó vagy rossz? Nem szeretem ezeket a kifejezéseket. Úgyis mindenki követ el hibákat. Nem az a kérdés hogy mit teszel/tettél!!!!! SOSEM AZ A KÉRDÉS!!! Hogy mi a kérdés? Az, hogy mi VEZÉREL! Az hogy milyen a HOZZÁÁLLÁSOD a dolgokhoz! Úgyis fogunk elkövetni hibákat! De ha nem szándékos, sõt törekszünk ezek elkerülésére, na akkor helyes úton járunk.
(Ez kb. olyan hogy a párod sokszor megbánt. De tudod hogy szeret és nem is szándékos volt hogy fájdalmat okozott. Ezért könnyen megbocsátasz. De amikor látod a szemében hogy direkt szívat meg, diekt okoz rosszat - na az már rögtön más helyzetet teremt...)

"Csak az számít, hogy bejutsz, vagy nem." Most a mennyrõl beszélünk akkor, vagy a WC-rõl??? Mert kb. úgy írsz róla. Márpedig akkor kb. annyit is számít neked.... Igen, valóban ez földi életünk egyik célja, hogy erre a kérdésre választ adjunk/kapjunk. De nem csak errõl szól az életünk, hanem arról, hogy ha csak rövid ideig is de megtapasztaljuk mi az a boldogság, milyen érzés másokat boldoggá tenni. Bizonyára az örök életben is lesznek olyan céljaink amiket nehezen érünk el. Csak egy példa: 10-12 éves korig a fiatalok nem érzékelik az idõt években. Így fõleg csak történeteket tanítanak nekik - Mátyás királytól a Csodaszarvason át Amerika felfedezéséig. De NEM KÉPESEK az idõben levõ határokat érzékelni, megérteni. Ugyanígy a felnõtt (értsd: vagy szakmája vagy egy diplomája van már legalább) sem tudja érzékeli, megérteni az ÖRÖK IDÕ fogalmát. Ez van. Szerintem most nem azon kellene filóznunk hogy mi lesz majd ha ott leszünk - ez idõpocsékolás. Inkább a jelennel kellene foglalkozni, a saját életemmel, mit kellene változtatnom ahhoz hogy egyáltalán eljussak majd ahhoz a ponthoz amirõl beszélünk.

(Hú ez már kezd filozofikussá válni, szorri mindenkitõl, ezen mondatok néhánya még elég nyersen született agyamba)

"Shousanna nem jutott be, ez egyértelmû, mert tele volt gyülölettel, utálattal a szíve. A nígger gépész sem, mert öngyilkos lett, és mivel a földön a legnagyobb ajándék az élet, és aki ezt eldobja, az automatice vált jegyet a pokolba." WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Az ilyenektõl kikészülök. Miért akarjuk mi meghatározni hogy ki juthat be és ki nem??? Ez annyira emberi.... A két latorról is biztosan ezt mondta mindenki, aztán tessék, az egyik egyetlen egy mondattól elnyerte az örök életet. Okés, szép és követendõ hogy "szeressünk mindenkit", de mivel emberek vagyunk el kell fogadni hogy ez nem megy. természetesen próbálkozni kell elfojtani, csítitani magunkat de ilyen az emberi természet. SPOILER Shousanna családját a szeme elõtt végezték ki, ráadásul a barátjuk miatt. Ne haragudjatok, de ki az aki ilyen helyzetben nem tette volna meg ezt? Igen, Jézus, illetve ha valakit totál kicsinált ez az esemény. De õszinte leszek: én sem gondolkoztam volna sokat ezen. Ettõl függetlenül lehet, hogy emiatt nem kapnék örök életet, de ez egyedül két illetõre tartozik: Rám és Istenre. (Tanulság: Ne ítélkezzünk mások felett...)

Még egy kitérõ így hajnali 4-kor: a katolikusok nem csak a csecsemõkeresztelés és búcsúcédulákat vetették be a PÉNZ érdekében a legtöbb tantételük abszolút, BIBLIÁVAL megkérdõjelezhetõ, elég lenne csak annyi hoyg valaki kinyissa és elkezdje olvasni (mielõtt jön a sok hülye válasz erre: nagyon szeretett nõvérem 2 évet tanult a pázmány péter egyetemen majd 4-et Milanoban egy katoliksu egyetemen, amoylan filozófia-latin-hebraisztika szakon. ennyi idõ elég ahhoz hogy eredetiben olvashasd és megértsd a Bibliát, iszonyatosan nagy marhaságot mond az aki azt állítja hogy félrefordították, ja nem hiszitek: 5 év és te is olvashatod az eredetit). Természetesen az is megvizsgálandó, hogy a katolikusok Bibliájában miért van több könyv, de hogy ne térjek el a tárgytól:
- miért van Pápa???? Jézus sosem beszélt ilyesmirõl, pláne nem KÖZBENJÁRÓRÓL, akinek mondjuk el bûneinket,ez egyedül rám és Istenre tartozik!
- miért vannak szentek? (pár napja olvastam hogy már az internetezõknek is van védõszentjük)
- miért került át a szombat a vasárnapra? Soha nem mondott ilyet Jézus aki maga is szombatot ünnepelt, ugyanúgy ahogy az apostolok és követõik
- miért tanítják a poklot, holott a Biblia nem ír örökkön égõ tûzrõl ahol állandóan szenvedteti a "rosszakat"...?

És még lehetne sorolni. Aki igazán utánanéz elég érdekes dolgokat talál. A fõ motiváló erõ mindig a PÉNZ és a gyors HATALOMSZERZÉS volt. ha ehhez kicsit csúsztatni kellett, megtették. Az elsõ 1000 évükben amíg megszilárdultak a pogány népekkel kellett bevezettetni a kereszténységet. Ehhez kompromisszumok kellettek. Pl.: ó ez itt a szobrod XY bálvány? meg akarod õrizni? á az nem lehet, de nevezzük át Szent Péterre! Imádd ugyanazt tovább csak szólítsd másképp, oksa? Remek... Újabb pl.: ja hogy ti a Nap napját ünneplitek? és ti megszoktátok már hogy vasárnap van a nap napja (nyelvi emlékek is megõrizték: SUN-DAY, SONN-TAG)? Oksa, akkor mostmár ünnepeljétek a Nap helyett Jézust, mi meg meghagyjuk nektek a vasárnapot! ... Aztán következett a középkor ahol a már meglévõ tagokat kellett megõrizni: búcsúcédulák, no meg hitessük el velük hogyha nem járnak templomba és nem fizetnek nekünk szép kis pénzeket, elevenen megégnek!! nehogy a kezükbe adjunk Bibliát mert megtudják hogy ez csúsztatás.... Nem folytatom. Tényleg abbahagyom.

Csoda ha valaki válaszol rá. Igazából nem is azért írtam hogy itt teológiai viták folyjanak, ez a FÓRUM NEM ERRE VAN. Inkább csak amolyan elgondolkodtató. Lehet természetesen vitázni/egyetérteni, de mint fentebb írtam: 100%osan biztos válasz NEM LESZ! Úgyhogy mindenhez HIT KELL!!!! Bármi legyen is a véleményed! (Ha mégis megosztanád de nem itt a fórumon, akkor mailom: csirkejozsef@freemail.hu)

Mindenkinek kellemes Boldog Új évet, vagy "keresztényesen": Bízd Újra Életed Krisztusra!
No és nézzétek meg ezt a fantasztikus filmet!!! :)





A két digót játszó erkélyrõl lövöldözõ bipsi sem, hiszen gyülöletbõl embert öltek, ami miatt szintén nem.
10/10
ienysiv 2009 dec. 30. - 00:44:09 10/10
(862/1565)
A mai napon megnéztem a Becstelen Brygantikat,és a mai naptól kezdve kultuszfilmmé is lett nálam.QT egy zseni,a legzsenibb zseni a ma élõk között.
10/10
idõjós1010 2009 dec. 29. - 20:32:57 10/10
(861/1565)
Nem minden német szimpatizált a Nácikkal, nem minden német tapsolt Hitlernek szónoklataihoz, háborúihoz. Nagyon sok német állampolgár elítélte az egész jelenséget. Ma sem gondol a Német nép azokra az idõkre úgy vissza, mint Németország dicsõ éveire.
Hitler sokkal nagyobb veszélyt jelentett számukra, mint az oroszok kik végül megtörték hatalmát.
10/10
sparrow007 2009 dec. 29. - 20:28:31 10/10
(860/1565)
Azt nem mondanám. Ryan közlegény és a Schindler listája! Ezeket nézd meg!
offtopic
hErO 2009 dec. 29. - 20:09:53
(859/1565)
Ebbõl a zseni télleg igaz.;)
10/10
offtopic
Dantes 2009 dec. 29. - 20:00:07 10/10
(858/1565)
Kit szóltam le? Téged? Mindegy hagyjuk. Butaságot beszélsz, és még meg is sértõdsz aztán. Hagyjuk inkább.
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 19:35:15
(857/1565)
Az,hogy leszólsz másokat,mert másként mernek gondolkodni,mint te.
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 19:34:07
(856/1565)
A Brigantik minden idõk legnagyobb háborús filmje.

:)
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 19:33:12
(855/1565)
Te ! :)
10/10
offtopic
Dantes 2009 dec. 29. - 19:31:22 10/10
(854/1565)
Tudod mit? Nem is vagyok rá kíváncsi ,hogy mi bajod van .
2008 2009 dec. 29. - 19:22:46
(853/1565)
"A zsidók tömeges kiírtásával sosem értettem egyet !!!"

persze, persze.. én sem sõt szerintem senki sem. Mindet nem szabad..
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 19:20:01
(852/1565)
Tarantino egy zseni
Tarantinó egy isten.
tarantino egy géniusz.

...
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 19:18:30
(851/1565)
Bennem az marad meg a nácikból,hogy felemeltek egy elgyötört,gazdasági válság sulytotta,demilitarizált Németországot.Hitet adtak a német népnek.

Számos németajkú testvérüket és egyéb népeket szabadították fel a Sztálini terror alol.

A zsidók tömeges kiírtásával sosem értettem egyet !!!
offtopic
ernesztin 2009 dec. 29. - 18:58:11
(850/1565)
Ez a medializált agymosottság eredménye.
2 vh = zsidóirtás = sátán -> holokauszt = Istennek szentelt egészen égõáldozat -> Isten = sátán
Erre a következtetésre jutott Erdõs Pál világhírû zsidó matematikus. Ez logikus volna, ha a kiinduló állítás nem volna hazugság. De a kiindulás hamis, emiatt a rá épülõ bizonyítás téves, Isten nem egyenlõ a sátánnal.
10/10
offtopic
idõjós1010 2009 dec. 29. - 17:35:56 10/10 Előzmény Nemo Identitas Aquarius
(849/1565)
Jó, maradjon meg benned az egészbõl annyi, hogy Náci csak azon németekbõl lett, kik ara esküdtek fel, hogy irtsák a zsidóságot.
Köztük aztán tényleg hiába keresed a "jót"
10/10
offtopic
Dantes 2009 dec. 29. - 16:55:58 10/10
(848/1565)
Aha, , most meg mi van?
Nemo Identitas Aquarius 2009 dec. 29. - 16:22:05
(847/1565)
Tarantino egy filmes géniusz.

Ennél hatalmasabb mûalkotást még sohasem láttam.

Pazar szereposztás,lenyûgözõ dramaturgia.

Fantasztikus négynyelvûség.

Eszméletlen fordulatok.

Igazi fricska a sznob történelemi filmeket kedvelõ pornépnek.

...hm...
10/10
offtopic
Dantes 2009 dec. 29. - 15:25:23 10/10
(846/1565)
Így van.