Téma: Bûvölet

Akosh 2008 ápr. 03. - 22:06:30 Előzmény PDS
(442/922)
Jaj, azt hittem Umbertoval jönnek össze. Paolo Ferrari játszott a Gõgben, ha jól tudom. Na azért ez egy fokkal jobb!
Gondolom te már láttad ezt a sorozatot. Kiváncsi vagyok Aldo és Luigi között lesz valami, mert ez a Luigi meg a Carlotta ha együtt vannak, akkor miként jön a képbe Aldo. Vagy megint pofára esik szegényke?
PDS 2008 ápr. 03. - 04:24:28
(441/922)
SPOILER

SPOILER

Tilly-t nem boronálják össze egyáltalán Umbertoval. Nála sokkal trottyosabb szerelmet szánnak neki :) Egy bizonyos Luciano-val hozza össze a sors (illetve az egyre bugyutább stáb). Errõl csak annyit, hogy a Tilly-t alakító Delia Boccardo 1948-ban, a Luciano-t alakító Paolo Ferrari 1929-ben született. Majdnem az apja lehetne Tillynek. Ezeknél sokkal délcegebb volt akár Ivano Nardi, akár Guido Morante, de még Eduardo DeNittis is, pedig egyik sem volt túl fiatal.
Umbertonak pedig egy régi szerelme kerül elõ a következõ évadra, akinek született tõle egy bizonyos Jacopo nevû fia.
Akosh 2008 ápr. 02. - 21:27:10
(440/922)
PDS Nekem Sarat látva kicsit hasonló gondolataim támadtak, kicsit deja vu érzésem volt. Aztán rájöttem, még egy-két epizód aztán mint Linda a kismotorjával fog járni a doktornõ.
Sensi doktor kinevezése talány számomra, mert eddig nem szavaztak neki bizalmat, most meg Viola ügyetlenkedése mellett õt teszik orvos igazgatónak. Viola meg jobb lenne ha elmenne vasúti jelzõlámpának, ahogy jobbra-balra tekinget. Rémes. Nem bírok vele kibékülni, sem a színésznõ, sem a magyar hang nem való ide.

Szevia Így most már értem Aldoval kapcsolatos felvetésedet. Én nagyon bírom a srácot és remélem lesz már valamikor boldog és viszonzottan szerelmes, mert megérdemelné. Gondolom Luigival lesz egy-két fordulat.

A régi karakterek lassan kikopnak és csak szegény Tilly maradt egyedül. Remélem nem fogják teljes mértékben összeboronálni Umbertoval, mert egyáltalán nem illik hozzá.
szevia 2008 ápr. 02. - 18:50:08
(439/922)
A Viola- Szenszi álompárosban az lesz az izgalmas, hogy hogyan vágják tönkre a Life-ot, és majd hogyan lehet tõlük mégis megmenteni
szevia 2008 ápr. 02. - 18:48:08
(438/922)
Erre /Elena-Alberto, stb. /volt utalás, vagyis Elena beszélt róla valakinek, de maga a történés "a múltban" zajlott..
Ez az Elena is olyan merev, hogy szörnyû, a szeme olyan öreg a fiatal arcában, mintha egy 90 évesé.
szevia 2008 ápr. 02. - 18:45:19 Előzmény Akosh
(437/922)
>Miért sajnálod, hogy Aldo összejön Luigivel? Nekem nagyon megkapó Aldo emberiessége, és az, hogy egyáltalán nem akar magának

nekem is szimpatikus Aldo, nem emiatt, hanem ahogy az életben is, ha egy helyes pasi nem minket /nõket/ választ, vagyis nem jöhet számításba az orientációja miatt, akkor sajnálkozom.:) (kb.úgy, mintha nõs lenne, stb..)
10/10
Zia 2008 ápr. 02. - 16:54:54 10/10 Előzmény PDS
(436/922)
Azt sem magyarázták még meg, hogy lett Elena a bátyó felesége, miután öcsike lelépett. Ha egyik tesó elmegy, jó lesz a másik is???

Nekem nagyon hiányzik a fõ szerelmi páros, szóval a régiekben érezhetõ nagy szerelmek.
PDS 2008 ápr. 01. - 19:46:38 Előzmény Zia
(435/922)
Életszerûtlen az egész 9.-ik évad... az is, mikor Valerio esküvõje volt, a kórház személyzete volt a násznép, emlékszem még Sensi a nyakát nyújtotta, hogy lássa, hogy húzzák a menyasszony ujjára a gyûrût, mintha érdekelné :))
Egyszer a mai rész nem volt semmi.
Ott van a jelenet mikor Leila megérkezik, hát az már olyan gagyi, hogy azt sem tudtam sírjak vagy nevessek, mikor láttam. Mint derült égbõl a villámcsapás, szétázott emberek evickélnek ki a vízbõl, azzal az ürüggyel, hogy kidobták õket a hajóból. :)) =))
Majd jön a zöldségszállítmány, amit mohamed hoz. A Life klinikának ilyen piaci senkik szállítják a büfébe a zöldséget. Most erõltetetten elmegy, de gondoljunk csak bele, az elõzõ évadokban nem is mutattak volna ilyent, és az akkori imázs szerint soha nem piaci árusok lettek volna a "beszállítók".
Majd Sara érkezik Amirhoz azon a nevetséges robogón. A 8.-ik évadban még egy Volkswagen New Beetle-el járt, most az elmúlt részekben egy állandóan elromló Renault Twingo-t használ (nem az új, 2007 utáni kiadást, hanem a régebbit), most pedig beállított az ócska robogóján. Mi lesz ezután...??? Holnap begurul a Life-ba egy bringával vagy rollerral???
A végén pedig a Life vezetésével párhuzamos Violát mikor Luigi képezi ki. Viloa telefonbeszélgetése nagyon mû... hogy gyorsan lejárjon minden szünet nélkül beszél, mintha a vonal másik végén senki sem lenne. És utána mondja, hogy legyen ismét híres plasztikai sebészet, és elõny jelenthet Alberto Curti neve. Így fogalmaz: a Curti név "húzó név" lehet a Klinika számára. Én értem, hogy mit akar ezzel mondani, csakhogy az így kimondva éppen sehogy sem hangzik.
Hát a mai résznek ezek csak a leghajmeresztõbb bakijai voltak, de sajnos ez az évad ilyen is marad.
bkati64 2008 ápr. 01. - 14:44:57
(434/922)
Imádtam nézni a büvölet sorozatait.
Most azonban tanácstalan vagyok.

***SPOILER***

Az utolsó sorozat amit néztem az M1-en azzal ért véget, hogy Corradit meglõtték.
Kész vége lett. Elkezdõdött egy teljesen új sorozat a Duna Tv-n, de olyan érzésem van, mint ha lemaradtam volna valamirõl, mert számomra bejezetlennek tünt. Corrádi lelövését követõ sorozat az ami most a Duna Tv-n van?
Ez közel sem olyan jó. Mintha nem is a Bûvölet lenne.
10/10
Zia 2008 ápr. 01. - 13:45:32 10/10
(433/922)
Én úgy értelmeztem, nem csak a felépülés miatt megy el Giovanna, hanem, mert túl sokat dolgozott, nem volt idejük egymásra és most ez másként lesz. Ezért vonul vissza.

Én nem is tudom, de nekem olyan fura hiányérzetem van mindig, mikor nézem az újabb részeket. Nem érzem azt, mint a régebbieknél, hogy de élvezem, milyen klassz. Olyan semmilyen.

Ezen kívül elég furának érzem, hogy egy szülésznõ megbeszéli a magánéleti problémáit egy ápolóval. Fõleg ilyen mélységig. Ez nem életszerû. Gondolom majd a tartozást is Sara fizeti ki... Haha..
Akosh 2008 ápr. 01. - 11:10:05
(432/922)
Köszönöm, hogy gondolkodásomra választ adtál Giovannát és Diegot illetõen, bár nem lettem a hírtõl boldogabb.

Teljesen egyetértek a meglátásaiddal, de ugyebár ebben a sorozatban a cliffhanger alkalmazása évad végén nem érvényesül, hiszen új évad, új fõszereplõk. Ezzel nekem is bajom volt mindig, mert ilyen nincs a való életben, hogy egyszerre jelennek meg a fõ emberek és egyszerre mennek el. Semmi átmenet, semmi gondolatvezetés. Pl. Monikára ha visszaemlékezünk, még csak meg sem említették mi történt vele. Ugyanúgy eltünt Sara testvére, na õ nem is hiányzik.
Ha belegondolunk az elõzõ sorozatokban is voltak fõszereplõk akik csak léteztek, de nem csináltak semmit. Pl. Gomez társa Beatrice csak nyafogott több epizódon keresztül és kész.

Ez eddigi 12 (pontosabban 2X12) részben elõkészítették Giovanna távozását és Viola veszi át a helyét. A felvetésedhez csak annyit fûznék, hogy bár Aldo nem szimpatizál anyja ügyvezetõi szerepét illetõen, de akkor is rendes volt tõle, hogy próbálta érvekkel megvédeni Tilly elõtt.
Nem tudom miért távozott Giovanna, de szerintem Paola Pitagora nem akart továbbra a sorozatban játszani és a 8. sorozat utáni nagy szünetet követõen bizonyára csak egy rövid idejû szerzõdésre volt hajlandó visszatérni. Talán ezért is bénították le, hogy még ezekben az epizódokban történjen vele valami.

Látható, hogy más irányt vett a sorozat, amelyben a korábbiakban is voltak túlkapások. Amikor 50 rész után kiderült valakirõl, hogy rokon, meg ilyenek. De hát ettõl sorozat a sorozat és a készítõk próbálják a nézettséget fent tartani.
De mint írtad, nem a mennyiség, a minõség a lényeg.
PDS 2008 ápr. 01. - 01:38:29 Előzmény Akosh
(431/922)
Giovannát lebénították. DE gyakorlatilag ennyi történt. Többek között ez volt az az eset ami elindította az eseményeket. Érteném ha már minden meg lenne kavarodva, és egyik kérdés a másik után tevõdne fel bennünk, de akarnának egy fergeteges cliffhanger részt készíteni egy évad végére. Akkor ott helye lenne Giovanna lelövésének, de így... Persze nincs rá szabály, hogy mi mikor kell következzen, de vannak bizonyos klisék a sorozatokban, miket nem szerencsés mellõzni.

Viola veztõségbe való jelentkezésével kapcsolatban is annyira idétlenül sikerültek a reakciók, annyire erõltetett és következetlen.
-Luigi mondja Aldonak, hogy beszélték Tillyék, hogy lehet Aldonak akar kedvezni Viola, pedig nem is ez volt a lényeg, hanem a Viola szakmai hozzá nem értése.
-Aldo mikor monjda Tillynek, hogy nem tûr el protekciót, és a háta is borsózik tõle, hogy az anyja ott dolgozzon (tehát nem szeretné, hogy Viola a Life vezetõje legyen, ezt érthetjük), mégis megvédi, hogy adjanak esély Violának, mert az apja vagyonát kitûnõen kezeli. Erre Tilly nem azt mondja, hogy más egy saját vagyon kezelni mint egy klinikát igazgatni, hanem azt, hogy megszokta Giovannát abban a pozícióban, és ezért van Viola ellen.
-És eddig még érthetõ lett volna, hogy keresik Giovanna helyettesét, amíg helyrejön. De most már semmi akadálya nem lenne, hogy visszaálljon a munkába, mégis keresik az utódját, holott senki nem gondolja vagy tudja (még Giovannáék sem beszélték), hogy el akarnának menni Brazíliába.

Nem vagyok szakember, de amatõr szemmel is azt mondom, ha nekem adott lenne ez a csapat (színészek, operatõrök, stb.) egyrészt sohsem rontottam volna a minõségen, és nem növeltem volna a részek számát (mert emiatt nehezebb eladni a filmet). A régi díszletekhez és bizonyos folytonossághoz, következettességhez ragaszkodtam volna, és olyan sztorit hoztam volna ki az egészbõl, hogy mindenki csak a következõ részt várná.

SPOILER

SPOILER

SPOILER

Mert a történet, és a film is egyre inkább ilyen Barátok közt kategória kezd lenni. A díszletek silányabbak, a részek száma, hossza, minden erre utal. Ráadásul a történet nem lesz kerek, nincs semmi mondanivalója nem vezet sehova. Csak úgy történnek a viszonylag mindennapi események. Az Elena-Davide-Alberto szerelmi háromszög nem jut sehova, a 10.-ik évadban is szerepelnek mindhárman, ha jól értem Elenáék elválnak, Alberto egy újabb doktornõvel szimpatizál, aki magatehetetlen nyomorék férjét gondozza és titkolja. Elena neveli a gyerekeket, Davidénak pedig semmi nagy szerepe nincs.

Már a 10.-ik évadból is lement Olaszországban kb. 50-60 rész, de Giovanna és Diego még egyszer sem jelentek meg, amiután kiléptek.
Akosh 2008 márc. 31. - 19:37:28
(430/922)
Azért történt egy, s más eddig már, ha csupán Giovanna lebénulását említjük, az egy a sok közül. Sokan nem kedvelik a 9 sorozatot, nekem viszont jobban bejön mint az elõzõ.

Diego és Giovanna még szerepel a keddi epizodban, aztán ha minden igaz végleg vagy csak egy idõre, azt nem tudom, de Braziliába távoznak. Én is sajnálom ezt, mert így Tilly marad nekünk már csak a kezdõ fõszereplõk közül. Õ biztosítja egyedül az állandóságot, ez így már olyan mint a Melrose Place anno, amiben egy szereplõ játszott kezdetektõl végig.
Aldo és Viola kapcsolatában ez az új történet már körvonalazódik, hiszen utalások történtek ki is Loredana és miért zsarolja Violát. Azaz a titok nem olyan nagy már, de mivel kérted, én sem írom le.
Miért sajnálod, hogy Aldo összejön Luigivel? Nekem nagyon megkapó Aldo emberiessége, és az, hogy egyáltalán nem akar magának elõnyt az anyja révén, sõt épp ellenkezõleg. Ráfér a srácra egy kis öröm is.
szevia 2008 márc. 31. - 19:26:45 Előzmény Josh75
(429/922)
?? Diego hol van kiírva? hiszen szerepel..
szevia 2008 márc. 31. - 19:24:13 Előzmény aldo.xy
(428/922)
>Erre most jön a 9. széria, és mindent lerombol, ezzel a régi barátnõ-gyerek >sztorival. Kár, hogy így kifacsarják Aldo történetét

?? ezt nem értem; milyen történettel? te tudsz valamit?de akkor ne áruld el!:)
én csak annyit láttam, hogy valami zavaros, csûrés-csavarásos-titkolózos sztori van Viola és egy ki tudja kicsoda lány közt, aki Aldo osztálytársa volt.. de hogy mi köze Violához az még nem derült ki, és Aldóhoz? az meg végképp..úgyhogy nem tudom mi van kicsavarva..Egyébként szerintem Aldo össze fog jönni sajnos azzal a jóképû adminisztrátor sráccal..azért sajnos, mert az a srác a leghelyesebb az egész bagázsban.. rémes, hogy milyen pasikat hoznak elõ.. ez az Alberto egyáltalán nem tetszik, max. a magyar hangja javít rajta kicsit..
10/10
Zia 2008 márc. 31. - 17:36:56 10/10
(427/922)
Már lement 12 rész (régi számolásban) és nem történt SEMMI érdekes!!! :((( Lesz itt még valami???
Josh75 2008 márc. 27. - 20:40:05
(426/922)
Nem igaz miért kell kiirni Paola Pitagorat a sororzatból?!És Diegot is Bezzeg Gomez barátunk már vagy 3-4 szériája rontja a levegõt.Mindíg a "Lifet" akarja de ez annyira lerágott csont.Bocs hogy ezt irom de már nem olyan jó:( Pedig régen ki se lehetett rombantani a tévé elöl ha ez ment!
aldo.xy 2008 márc. 27. - 06:48:52
(425/922)
Én is csalódtam a 9-es szériában. Ez a sorozat sosem arról volt híres, hogy életszerû a cselekményvezetése, de a karakterek, és az eseményekre adott reakcióik többé-kevésbé mindig emberiek, valóságosak voltak. De most Viola és Aldo története teljesen felháborító!
Mikor a 8. sorozat ment, bár sok részt nem láttam belõle, amikor néztem, azt gondoltam, végre egy sorozat, ami valósághûen mutatja be a meleg-problémákat, és a "normális" emberek talán rájönnek, hogy a média és az éves felvonulások torz képet festenek, mert csak olyanokat lehet látni, akiben a melegség mellé egy adag feltûnési viszketegség is társul, pedig õk csak egy része az ilyen problémával küszködõknek.
Erre most jön a 9. széria, és mindent lerombol, ezzel a régi barátnõ-gyerek sztorival. Kár, hogy így kifacsarják Aldo történetét. Megint egy film, ami azt sugallja, hogy ez az állapot választható. Pedig ez nincs így!!! Ha ez igaz lenne, biztos vagyok benne, hogy a melegek többsége a jövõbe mutató, életet adó, "normális" utat választaná, ahol még megalázó és megsemmisítõ helyzetektõl sem kell tartania.
Bocsi a hozzászólásomért, de akartam, hogy halljátok az igazságot is. Legalábbis szerintem ez az igazság.
10/10
heja 2008 márc. 26. - 17:03:44 10/10
(424/922)
Sziasztok! Én nekem sajnos nincs duna tv-m! Ha volna valaki aki felveszi vhs-re vagy dvd-re az Légyszi írjon már nekem!!!
10/10
*Barbi* 2008 márc. 26. - 09:04:32 10/10
(423/922)
Szia!
Ezt a történetet kicsit hosszú lenne elmondani :).
A Duna tv-n mikor és hány órakor van a Bûvölet?
Figyelj ha azt akarod h meséljem el a Bûvöletet akkor vegyél fel msn-en:gargyanbarbi@hotmail.com
köszi