10/10
Nótárius 2019 szept. 23. - 10:17:08 10/10
(1/1)
Nem ismerve őket, előzetesen csak közvetetten tájékozódva, nem is tudtam pontosan, hogy mire ülünk be. Aztán már az első pillanatokban nyilvánvaló lett, hogy egészen különleges élményben lesz részünk! 
Dde ki gondolta volna még akkor, hogy mennyire magával ragadóan zabolátlan zenének leszünk részesei! Az átszellemült virtozitású és rendkívüli énektudású hangszeres előadók elementáris hatású zenéjére, pergőn izgalmas ritmus-áradására, kezdettől fogva, majd mindinkább ütemesen hullámzott az egész nézőtér! Így aztán hamar kiderült, hogy ülve táncolni nem is olyan egyszerű! Annyira nem, hogy az archaikus hangzásvilágú, transz-hatású muzsika szinte eksztatikus felhangoltságával, többször felállva táncolt a közönség, a széksorok szűk átjáróiban! 
A Fesztivál Színház korlátos méretű helyszínére szinthogy egy szabadtéri fesztivál kiterjedt, korlátlan érzetű hangulatát varázsolta az együttes! 

Mindenki másért, de a Canzoniere Grecanico Salentino csapatának minden tagja külön kiemelt méltatásra volna érdemes; de tán elnézhető nekem, ha most csak a letisztult szépségű ruhakölteményeiben 
gyönyörűn vissza-visszatérő, ámulatba ejtő és vérpezsdítő tánckölteményeivel kápráztató táncosnőt, Silvia Perrone-t említem név szerint.