jooasszony 2014 jan. 11. - 23:25:49 Előzmény radnaiam
(2/2)
Igen , ez nekem is feltûnt. Talán azt sem tudja mindenki, hogy az alaptörténet Gorkíj legromantikusabb egyben elsõ írása a Makar Csudra. Ezt vitték filmre annak idején a moszkvai cigány színház mûvészei, melynek még a címét sem változtatták meg. Nekem a 1975 film kifejezetten nem jött be, a cukros sziruppal leöntött kép még mesének is túlzás volt, de a szereplõk nagyon-nagyon jók voltak.
Ma láttam a Nemzetiben a kaposváriak feldolgozását és azt kell mondanom,hogy nem volt rossz. A Söndörgõ élõ muzsikája mindent visz és a táncosok meg a tömegjelenetek nagyon pörgõsek. Dramaturgiailag vannak nagyon eredeti ötletek...de ....ami telitalálat volt a 1975 filmben, a fõhõsök kiválasztása (Zobar + Rada.....) az itt nem nagyon sikerült. Bár bájos és igyekszik a kaposvári Rada, de nem tudja elhitetni, hogy szépsége, vadsága és szabadságszeretetet mindenkit, köztük Zobart is képes megbabonázni.
A második felvonás közepe felé kicsit leül a darab, de ettõl eltekintve pillanatig nem lankad a figyelem, a színes forgatag a színpadon, a táncok és különösen a zene kellemesen fogva tart bennünket majd két és fél órán keresztül. A darab rászolgált a teltházra és a szûnni nem akaró tapsra.
radnaiam 2013 ápr. 21. - 16:14:09
(1/2)
Döbbenetes, hogy semmilyen módon nincs feltüntetve SENKI az 1976-os, azonos címû orosz film alkotói,írói közül a szerzõk között, vagy valahol, legalább lábjegyzetben! ezt hogy gondolják azok, akik szerzõként, vagy elõadó intézményként képviseltetik magukat a stáblistán?