Téma: Csak a szél

vénasszonyok -nyara 2012 szept. 20. - 16:55:58
(135/155)
Bencét bántják a szelek. Ajánlat: Espumisan. Vigyázat! A komment termékmegjelenítést tartalmaz.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 szept. 20. - 16:50:28
(134/155)
Bence! Szállj el!
mulao 2012 szept. 20. - 16:23:25
(133/155)
Idén a Csak a széllel nevezünk az Oscarra. Meglepõdtem, hogy egy lista szerint a 14. helyen állunk Legjobb idegennyelvû film kategória legtöbb jelölését szerezett országok összesített listáján. Ez meglepõen jó helyezés, sõt ha a Szovjetuniót és Csehszlovákiát nem számítom (ma már ugye nem léteznek), akkor 12.-ek.
Lista itt: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_Academy_Awards_for_Best_Foreign_Language_Film
7/10
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 19:53:07 7/10
(132/155)
gyongyp 2012 jún. 19. - 09:22:53
(131/155)
Én tegnap láttam a filmet.

Lehetett volna egy picit "pörgõsebb" a film. Percekig kell nézni
ahogy csendben bandukolnak a szereplõk, hol a buszhoz, hol az iskolába, hol az erdõben.
Az is zavart, hogy állandóan a szereplõk testrészeit kell közelrõl bámulnom,
ehelyett inkább néztem volna pl. magát a falut, ahol élnek.
A kocsma elõtti "majdnemverekedés" jelenet élethû volt, a többi jelenetben viszont
mintha nem magukat adnák a szereplõk.
A cigányok nem beszéltek egymás között sem cigányul a filmben, helyette "ne parázz",
meg hasonló, nem odaillõ szlengek...
Párnacsata... a kislányok szoktak párnacsatázni!
Na mindegy, nekem olyan életszerûtlen volt.
A kissrác viszont jó a filmben, látszott hogy magát adja!
10/10
ryood 2012 máj. 24. - 04:13:05 10/10
(130/155)
döbbenetes a film. ritka az ilyen kiváló (nem csak magyar!) alkotás.
afféle valóságszelet.

ezúton gratulálok fliegauf bencének. sok sikert a továbbiakban neki!
remélem nagyon sok emberhez el fog még jutni!
1/10
offtopic
kõmacska 2012 máj. 19. - 18:34:46 1/10
(129/155)
Megpróbálom újra. Ha nem sikerül: a képen Ambrus Attila kérdezi:
És azt vajon honnan tudja az internet
hogy mi az indián nevem?
1/10
offtopic
kõmacska 2012 máj. 19. - 18:30:59 1/10
(128/155)
.
berci83 2012 máj. 19. - 17:08:48
(127/155)
Na, jó. Nem tudod, kinek, miért, mire van oka. Megkockáztatom, nem biztos, hogy te tudod, neked mihez van okod, mint ahogy én se biztos, hogy teljes tudatában vagyok bárminek. Ennek ellenére biztos vannak értékei a filmnek, de naivitás azt hinni, hogy ez a provokáció, (maga a film) - és itt most lényegtelen, hogy elsõ kézbõl szándékos-e vagy közvetett -, aminek felülök a gyûlölködésemmel, (amivel nem tudom, mi a baj, miközben te is felülsz az ájtatos ”ne gyûlölködj” szövegnek – vagyis miután beléd rúgnak, azt mondják, hogy peace - , holott a stílusnál egy vita folyamán még fontosabb a tartalom), még ha intelligencia híján is volnék, képes egy a gyûlölködésnél nagyobb problémára való figyelem felhívására, és azt is hinni, ártalmatlan, úgy mint a békés egyenlõséget hirdetõ szólásszabadságos filmkészítés, vagyis nincsenek aljasabb hátsó szándékai, mint az én frontális véleményalkotásomnak. De gondolom, gondolkoztál a jelzõkön és antiszemitázást akartál írni a háborúra, ezáltal fliega UFF származására való utalásom miatt, ami csak annyiban tûnne elfogadottabb kibontásának érveidnek, amennyiben az enyémek nem elfogadottak a (persze nem is létezõ) véleményhatalom által. Gondoltam, megnyitom a még mélyebb dimenzióját az eszmecserének. ;) És ha nem rasszizmus, én abból indulok ki, ha nem egy fliega UFF, hanem egy hazáját szeretõ tehetségesebb ember kapta volna meg a lehetõséget, mennyivel értékesebb alkotás születhetett volna hasznosabb témában, vagy legalább a magyarok felé toleránsabban megoldva az adottat, hisz leírtam, egy futtatott rendezõ-generáció sem tudott bizonyítani. És nem kell bedõlni annak, ha egy egymást körbedícsérõ, körbeigazoló, zseninek kikiáltó, csak egymás teljesítményét kultúrának elfogadó alapvetõen a mértékadó mûvészvilág ideológiai beállítottságát ismervén dícséretet kap amiatt, mert ráerõsít a pozíciójuk megtartására, igazolja a rasszizmust, így õk tovább retteghetnek remegõ kezû kameramanként. Hisz minden rendezõ arra a fesztiválra megy (nevez), ahova érdemes (kivéve, ha meghívják), de gondolom a berlinálé zsûrije sem tudja függetleníteni magát irodalmunk rasszizmusunk miatt kimenekülõ, mérvadó krémjétõl.
1/10
offtopic
kõmacska 2012 máj. 19. - 16:50:09 1/10
(126/155)
"ez nem egy tényfeltáro okirat" - aha. Ugyebár nem is Magyarországon játszódik, napjainkban, hanem a távoli múltban, egy messzi-messzi galaxisban... Ne röhögtess.
Mit mondott József Attila? AZ IGAZAT ÍRD, NE CSAK A VALÓDIT!
Amit te írtál, az gyakorlatilag ezt jelenti - ez a film egy hazugság, nem kell összevetni a valósággal.
Csakhogy A MÛVÉSZET NEM HAZUDHAT. Mert akkor nem mûvészet, hanem ócska pártpropaganda, manipulált KURZUSMÛ.
Na, ennyit tud F.B. A hatalom érdekeit kiszolgáló nyomorult fércmûre képes.
McM75 2012 máj. 19. - 16:10:05
(125/155)
nézd a filmet harag nélkül és észre fogod venni az értékeit. ez nem egy tényfeltáro okirat, nincs miért gyülölködnöd.
berci83 2012 máj. 19. - 14:59:15
(124/155)
Ismét bizonyságot nyert ama tény, hogy háborúk elõidézésében melyik nép jeleskedik. Az a mérce, hogy fliega UFF "szelesmedve" ben-féle lelki hulladékoknak kell hamis képet festenie az országról. Mert cigánybûnözés van. Fajtajelleg is van. Az északiak nyugodtabbak, a déliek temperamentumosabbak. Ha a romák muzikálisnak tartják magukat, miért nem mondhatnánk õket lopósnak? Mióta van csak a jó tulajdonságoknak jellege és mióta nincs a rosszaknak? Egy újabb hazaáruló film, ami tovább nehezíti a züllöttség szemüvegén keresztül nézett, pöcegödörszagú, ”magyaros” tulajdonságok propagandisztikus lejáratásának tendenciózusan hömpölygõ szennyének átlátását, aminek témája már önmagában rangos elismerésért kiált. Az idegennel lepaktáló, hazáját lejárató fehérjehalmazt régen még az ellenség is kivégeztette, vagy visszaszolgáltatta az elárult közösségnek, hogy tépje szét. A mesterségesen kreált rasszista indítékú sajnálatos gyilkosságok cigány berkekben lévõ indulatokat volt hivatott felkorbácsolni cigány-magyar háborúgyárosunk nagy örömére (akibõl kinézem, hogy filmötlet híján befektetett a merényletbe), a nyílvánvaló provokációt tetézve becsületes emberek halálát felhasználva. Ma csak akkor fogadnak el egy kivétellel egy közösséget alázatosnak, ha önmagát ostorozza. Mindezt persze könnyebb fogadatlanul prezentálni egy kozmopolita identitással rende(lke)zõnek. Végezetül ez a film cigányozik és minden holokauszt-ipari film zsidózik és nácizik, mert megkülönböztet. És valóban, amikor meghallottam a hírekben a film nemzetközi sikerét, arra gondoltam, nem korai ez még, hisz rengeteg kérdés nincs tisztázva pl. a mossad a navh és a jobbik közremûködésérõl?
xamax 2012 máj. 19. - 13:06:28 Előzmény ryood
(123/155)
Bizonyára. Ennél már csak az a szemforgató álszenteskedés és politikai korrektség a siralmasabb, amit a hozzászólók 10%-a képvisel cigányügyben. A sajtó 90%-ával egyetemben.
10/10
ryood 2012 máj. 17. - 11:14:38 10/10
(122/155)
siralmas ez az emberi butaság, amit itt a kommentelõk 90akárhány százaléka képviasel.
madib 2012 máj. 14. - 20:49:04
(121/155)
Ami a híradókból megint kimaradt :

1. A csaknem halálra kínzott idõs bácsi

Május 8-án éjszaka két férfi mászott be egy 81 éves bácsi udvarába. A szerszámoskamrában egy fejszét találtak, amelynek segítségével feltörték az ajtót. A besurranó cigányok megtámadták az egyedül élõ idõs embert, és az elképzelhetõ legkegyetlenebb módon megkínozták, hogy kicsikarják belõle, hol találnak elvihetõ pénzt, ékszereket, egyéb értékeket. Miután felforgatták a házat, elvitték a bácsi nyugdíját, távoztak.
A szobába érkezõ cigányok az ágyon fekvõ, védtelen öregnek estek és – még egyszer hangsúlyozom – rajta a kínzás minden fortélyát végrehajtották értékszerzés reményében. Nem írhatom le (talán jobb is), milyen szörnyû kegyetlenséggel bántak el vele. Legyen elég annyi, hogy az ügyeletes orvosnak a kórházban két órába tellett, mire azonosította az összes sérülést – csak a fején; hogy a 25 éve praktizáló mentõst még egyszer sem fogadta ilyen látvány, mint amit a helyszínen látott; hogy Kunhegyesen ilyen különös kegyetlenkedésre nem emlékeznek a rendõrök; hogy az ügyeletes körzeti orvos a házból kifelé tartva a halálbüntetésért fohászkodott; hogy a család nõi tagját nem engedték a mentõsök a helyszínre.
A 81 éves bácsi bizonyára megpróbált védekezni az õt ért ütések ellen – amit az alkarján lévõ sérülésnyomok igazolnak – mégsem gyõzhetett két „vérszomjas sakál” ellen.
A sértettet az ágyon hagyták vérbe borultan, majd, hogy bebiztosítsák magukat, ráborították a tévét és a szekrényt a mozdulatlan emberre, nehogy véletlenül felkeljen. Az egész házat felkutatták a pénz reményében, a szekrényajtókat leszaggatták, a bútorokat összetörték, még a kályhában a pernye közt is keresték az általuk eldugottnak hitt értéket, de nem találtak semmit – így vitték a nyugdíját, a biciklijét és egy tekercs hosszabbítót.
Távozásukkor lekapcsolták a villany-automatát, majd sorsára hagyták az élet-halál közt lebegõ bácsit. Így találtak rá másnap. Képzelhetik, milyen látvány fogadta õket. A férfit mentõhelikopter szállította kórházba. Mára ugyan lekapcsolták a lélegeztetõgéprõl, azonban nem ébredt fel, s az orvosok is nagyon kevés esélyt látnak az életben maradására.


2. Vasgyûjtõk jöttek a kerítésen át

Kunhegyesen egy férfi kopogtatott be május 5-én a 74 éves néni bejárati ajtaján, és afelõl érdeklõdött, nincs-e fölösleges vashulladéka, mert elvinné azt. Az eset érdekessége, hogy a sértett az idegen érkezése elõtt már bezárta a kaput, így rájött, hogy az illetõ bemászott azon. Kitessékelte, majd újra bezárkózott. Amikor visszaért, már egy másik férfi várta a bejárati ajtónál és a gyûrûjét követelte. Erõszakkal lehúzta az ujjáról, azonban dulakodás közben az elkövetõ fellökte a nénit, aki szerencsétlenségére az esés következtében combnyaktörést szenvedett. Megkérdezte tõle, hol találja a pénzét, majd mikor elárulta, hogy a táskájában érdemes keresgélniük, a magatehetetlen asszonyt behúzták a szobájába. A pénzt eltették, a házat rázárták, a kulcsot elvitték. Történt mindez fényes nappal, délután.
Másnap délelõtt látogatásuk alkalmával lánya és unokája figyelt fel arra, hogy a ház zárva van, az ablakon keresztül pedig tompa hangra lettek figyelmesek. Kívülrõl szerencsére tudtak egymással kommunikálni, így kiderült, hogy mi történt. Az ajtó kinyitásához segítségül a szomszédhoz fordultak, akinek közremûködésével sikerült bejutni az épületbe. Az asszony ugyanúgy feküdt a földön, ahogy elõzõ nap a rátörõ cigányok hagyták. A rendõrség a lánya elmondása szerint rövid idõn belül a helyszínre érkezett, ahol megtalálták az egyik elkövetõ mellényét, amelynek zsebében ott lapultak személyes iratai is, így hamar nyomra vezette õket.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 10:00:29
(120/155)
És megfeledkezel két korszakalkotó találmányról:
Orsós-magnó,
Kanalas-orvosság
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 09:59:26
(119/155)
Egy dolgot tudok mondani: a Flamenco kialakulásában a cigányok is nagy szerepet játszottak és én szeretem a Flamenco-t. Igaz, cserébe le tudnék mondani róla.
xamax 2012 máj. 12. - 09:49:32 Előzmény vénasszonyok_nyara
(118/155)
Azon gondolkodom, hogy mivel lenne szegényebb az emberiség, no meg Magyarország, ha ez emberfajta nem lenne..Most hirtelen egy dologot se tudnék mondani.
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 11. - 09:07:46
(117/155)
xamax 2012 máj. 10. - 18:45:05
(116/155)
Szerintem ti mind rosszul látjátok a dolgokat. Ez az elnyomott kisebbségi azért rabolta ki az öregasszonyt, mert mélyszegénységben élt. (Mármint a cigány..Mert csak az számít.)És azért is erõszakolta meg, mert mélyszegény. Nyilvánvalóan. Vagy valami ilyesmi. Biztos így állt bosszût a társadalmon a nyomoráért, amiért ti vagytok a felelõsek. Mert nem adtok neki elég segíílyt. Vagy munkát. Újabban ez a sláger. Munka kell a cigánynak különben így vezeti le a feszültséget. (Mondjuk kénszermunka. Csak az már rasszizmus, úgyhogy ilyet mondani sem lehet.)Igaz, hogy életében nem dolgozott, sõt 20 éve nem látott embert a környzeteében, aki dolgozott volna, nem ért semmihez, és nem is akar dolgozni, de mindegy. Az a lényeg, hogy a cigány bármit csinál, nem hibás, mindig van magyarázat mindenre. Egy dologra nincsen magyarázat, ez pedig a rasszizmus, vagyis az, hogy sokaknak elegük van a cigányokból, és nem azért amilyen a bõrszínük, hanem az azért, ahogyan viselkednek.