április 22. 12:33:11
április 22. 12:33:11
(40/40)
Bár nem láttam az eredeti sorozatot, tudomásom szerint az első évad első két részében van hasonlóság. Viszont ahogy írtam, nem (csak) a tartalom miatt tartom a többi magyar sorozatból kitűnőnek ezt az alkotást.
szavazat: 9/10 április 20. 00:33:41
április 20. 00:33:41
(39/40)
A Béres cseppek hatásosságával kapcsolatban nem tudok, és nem is kívánok nyilatkozni...
De...
...a filmsorozat - kissé idealista volta ellenére is - profi módon kivitelezett, gyönyörűen fényképezett, hibátlanul vágott, kellemes zenével és intelligens dramaturgiával elkészített, kiváló szereplőgárdát felvonultató produkció.
És még egy megjegyzés:
Nem ártana, ha a magyar értelmiség ma is ugyanígy kiállna a becsületes kisemberek, jobb sorsra érdemes tudósok, valamint a pixisen kívül eső tehetséges művészek mellett, mint ahogyan azt Nagy László, Illyés Gyula, Déry Tibor és a többiek tették anno!
szavazat: 10/10 április 18. 19:45:36
április 18. 19:45:36
(38/40)
Az Aranyélet egy külfödről megvásárolt remake. Nem igazán magyar.
április 16. 22:36:07
április 16. 22:36:07
(37/40)
Köszönöm !
szavazat: 10/10 április 16. 22:33:17
április 16. 22:33:17
(36/40)
médiaklikken megtekinthetők még a részek, ki tudja, meddig

https://www.mediaklikk.hu/musor/cseppben-az-elet/
szavazat: 10/10 április 16. 15:24:38
április 16. 15:24:38
(35/40)
Erdekes,hogy akkor hasznalt daganatos betegeknek is a csepp ...
Ma meg....arra vettem idos anyukamnak,hogy kicsit jobb legyen az etvagya tole,hizzon,es erosodjon az immunrendszere....
Senkit nem hallottam,hogy kigyogyult volna a rakbol tole...
április 16. 12:53:41
április 16. 12:53:41
(34/40)
Várható ismétlés?
április 15. 01:20:15
április 15. 01:20:15
(33/40)
Tényleg kár lett volna kihagyni és tényleg a sorozatot kell véleményezni ezen az oldalon. Akkor én most megteszem: Valóban nem volt rossz, sőt egész jó volt. Vártam én is a következő részeket, ugyanakkor ordított róla , hogy bemutassák, milyen ocsmány ,aljas és undorító rendszer volt a szocializmus. Azonban mi változott? Szerintem jó irányba nem sok minden.... Na de vissza a sorozathoz: tényleg érdekes volt és nagyon szép természet közeli képsorok voltak benne. Az viszont határozottan idegesített, hogy nem sikerült a konkrét idősíkban való elhelyezés. Pl: mit keres az ős Moszkvics rendőrautó az 1200-as Lada rendőrautóval egy képsorban? És még sorolhatnám...
"Az utóbbi években nem sok említésre méltó magyar film született" Szerintem igen, sorozat mindenképpen. Úgy hívják: Aranyélet. Amennyiben nem láttad , nézd meg, ha nem tetszik a történet, az elkészítés színvonala miatt mindenképpen említésre méltó.
szavazat: 10/10 április 14. 18:34:43
április 14. 18:34:43
(32/40)
Kár lenne kihagyni a filmet. Az utóbbi években nem sok említésre méltó magyar film született. Kissé vontatott, mégis érdekli az embert, hogy mi fog történni. Vártam az újabb részeket, és hasznos volt megismerni Béres József életútját, személyiségét, hitvallását. Bár nekem mindig gyanús, ha valaki ennyire tökéletesen jó ember, de mégiscsak egy film... Ettől az egytől lett icipicit hiteltelen. Biztosan jó ember volt, de kétlem, hogy van olyan, akinek a fejében soha nem fordul meg egy pillanatra sem a káröröm, az elégtétel, a meggazdagodás gondolata.
Még az utolsó rész végén, amikor a későbbi díjait sorolják, egy bevágást el tudtam volna képzelni, hogy a Herbária polcairól reklám nélkül is elkapkodták, nem győzték gyártani, és az emberek később is országosan szájról-szájra adták a hírét.
katimama hozzászólása értelmetlen, én sem tudtam értelmezni, így csak indokolatlan vádaskodás.
Az első 3 részben nem voltak jellemzők a poénok, de egy mégis nagyon találó volt - "56 óta van itt egy kis huzat" :D
Az utolsó részben viszont több jól sikerült poén is volt.
szavazat: 10/10 április 14. 12:06:14
április 14. 12:06:14
(31/40)
Mindig mindennel kapcsolatban vannak elégedetlenkedők, így természetes, hogy sokan puffognak, akiknek (vagy akik szerint) semmit sem használ a Béres csepp. Jó lenne leszögezni, hogy Béres sosem állította, hogy a szer bármilyen betegséget is gyógyítana, és ezt a sorozatban is többször hangsúlyozták. A csepp immunerősítő, aminek köszönhetően a szervezet hatékonyabban tud harcolni a betegségekkel. Az, hogy "csodaszer", meg hogy "gyógyítja a rákot" egyszerű hazugság, amit a sok iskolázatlan, tudatlan ember terjesztett el. Az, hogy kinél használ és kinél nem, nagyban függ attól, hogy annak az embernek MITŐL alakult ki az adott betegsége. Nyilván egy láncdohányos esetében nem sokat segítene a tüdőrákján, de ha valakinek a gyenge ellenállóképessége miatt alakul ki ilyen-olyan kór, akár rák, azon sokat tud segíteni.

De az a helyzet, hogy ezen az oldalon a sorozatot kellene véleményezni, ami egyébként kiemelkedően magas színvonalúra sikeredett. Ritkán látni ilyen minőségű magyar alkotást, úgyhogy le a kalappal.

Aki ezt a sorozatot 1-esre értékeli, az csak saját magát minősíti, és tökéletesen mutatja, mennyire képtelen az objektív véleményformálásra akkor, ha egy alkotás neki nem tetsző témáról készül.
április 14. 11:30:25
április 14. 11:30:25
(30/40)
Kedves katimama10 !
Mindenekelőtt szeretném tisztázni, hogy nem vagyok semmilyen kapcsolatban a Béres családdal és nem vagyok a rajongójuk. A válaszodat viszont nem tudom értelmezni tartalmi szempontból, de igazából nyelvtanilag sem.
"Nem tudom , hogy önnek hogy esett volna ha tizennyolc évesen egy dilettáns azt állítja hogy hogy a gyermeke leukémiás, mert nem nem volt orvos és semmi köze sem lehetett volna sem a vért tartalmazó ampullához , vagy kórlapjához . Ő hozzájutott és halálra rémítette a családját , miközben csak egy nagyfokú gyulladás volt a szervezetében. " Egyrészt nem értem ezt miért írtad nekem, másrészt kinek a családját? Vagy mi van? Erről a következő jut eszembe: Az ügyeletes rendőrtiszt beront a parancsnokához. Százados úr! A kapuügyeletes főbe lőtte magát! Százados: engem???

"Ő nem volt orvos mint hogy itt hangsúlyozzák , tehát nem is értett ahhoz , hogy a kiadott kórlapokból diagnosztizáljon . " Én nem vettem észre , hogy a filmben bárki bármikor azt hangsúlyozta volna, hogy orvos lenne Béres József, inkább azt, hogy egy növényvédelmi szakember. Ahogy a hozzászólásomban is írtam, attól, hogy valaki nem orvos ,vagy ügyvéd, még lehet dr. Az újságokban megjelenő baromságokról meg inkább nem is írok semmit. Végezetül ,az írásodat nem nekem kellett volna címezned.
április 13. 22:26:31
április 13. 22:26:31
(29/40)
Kikérem magamnak ! Sem hazug sem ostoba nem vagyok! Aki ilyet ír le egy sült paraszt!
április 13. 22:10:46
április 13. 22:10:46
(28/40)
Ez egy film és nyilván azért készült ,hogy a munkásságát kiemeljék. A valóság azért nem ennyire fekete és fehér. Nem tudom , hogy önnek hogy esett volna ha tizennyolc évesen egy dilettáns azt állítja hogy hogy a gyermeke leukémiás, mert nem nem volt orvos és semmi köze sem lehetett volna sem a vért tartalmazó ampullához , vagy kórlapjához . Ő hozzájutott és halálra rémítette a családját , miközben csak egy nagyfokú gyulladás volt a szervezetében. Ő nem volt orvos mint hogy itt hangsúlyozzák , tehát nem is értett ahhoz , hogy a kiadott kórlapokból diagnosztizáljon . Ez a film arról szól , hogy az ő sikertelenségét az akkori politika lejáratásáról. Arról nem is beszélve , hogy amikor az országban kiderült a HÍV vírus a Kelet - Magyarországban megjelent , hogy az ő cseppje arra is jó. Kutakodni kell az archívumba és ott meglehet találni.
szavazat: 10/10 április 13. 21:55:34
április 13. 21:55:34
(27/40)
Köszönjük az élményt, amit ez a sorozat nyújtott! Maximális elismerés illeti az alkotókat, színészeket és mindazokat, akik részt vettek az elkészítésében. Az én szememben ez a film érdemelne Oscar-díjat, nem azok, amelyeknek Amerikában osztogatják.
április 12. 18:39:52
április 12. 18:39:52
(26/40)
Nekem volna egy pár hozzáfűzni valóm a filmhez is meg az előttem szólókhoz is. Akkor sorjában: katimama10 - hidd el, ha csak rózsavíz lett volna nem állnak sorban a kapu előtt bár az számomra is rohadtul érdekes, hogy amíg a kapu előtt állnak az emberek , addig van hatása a Béres cseppnek, a Celladam cseppnek, a Naksolnak, vagy Írixnek, a Bánfi hajszesznek, de amikortól elkezdik hivatalosan forgalmazni ezeket a csodaszereket, rögtön elmegy az erejük (hatásuk) nagyrésze!
Bsand :"Bár doktor úrnak titulálják a filmben, azt sugallva, hogy ő a gyógyászathoz ért, de ez természetesen nem igaz. " Ez így leírva számomra elég aljas hátbatámadásnak tűnik, ráadásul majdnem minden szava hazugság. Szerintem nem csak titulálják, de valóban doktor volt. Nem csak orvos és ügyvéd doktor létezik, bár vannak akik erről nem akarnak tudomást venni. Ezenkívül természetesen értett a gyógyászathoz, a növényekéhez mindenképpen és elismerten. Egyébként én már cseréltettem lap-top kijelzőt mozdonyvezetővel, csináltattam kőműves és ácsmunkát villanyszerelővel, de csak azért mert ezek jobban elvégezték a feladatot, mint a szakma csúcsát képviselő kontárok. Műszerésszel is szereltettem már fűtést, de csak azért , mert amikor kijött a fűtésszerelő szakember kiderült hogy neki nincs (nem otthon hagyta) menet metszője. "Engem sem bízna meg senki épeszű ember hályog műtéttel, pedig lehet, hogy sikerülne. Amit akkoriban tett az most is kuruzslás és büntetendő. " Ebből a megnyilvánulásodból kezdtem el erősen sejteni, hogy Te egy igazi DR. vagy. Így már értem a véleményedet, bár egyet nem tudok vele érteni, abban viszont igen, hogy szerintem sem feltétlenül jobb ez a szabados világ.
limetta 328: "Bárkin és bármin átgázoltak aki egy kicsit is a nép javát akarta." Tudod azt hallottam az elmúlt átkos rendszerről, hogy akik benne éltek úgy vélekedtek:"Az élet nem habostorta"! (Hogy egy klasszikust idézzek!) Most viszont minden annyira más!! Ma már egy teljesen igazságos és minden szempontból kifogástalan polgári demokráciában élünk, csak azt nem értem akkor ez mi?!
http://www.vntv.hu/2018/07/ki-a-felelos-dr-horvath-istvan-professzor-ur-halalaert/
Talán megtörténhetett az , hogy a jól megérdemelt nyugdíját élvező valamelyik (vagy több) elvtárs
leszármazottja(i) bejutottak a polgári demokráciánk vezető politikusai közé??? Ez számomra hihetetleen.....
április 12. 17:37:39
április 12. 17:37:39
(25/40)
Nekem volna egy pár hozzáfűzni valóm a filmhez is meg az előttem szólókhoz is. Akkor sorjában: katimama10 - hidd el, ha csak rózsavíz lett volna nem állnak sorban a kapu előtt bár az számomra is rohadtul érdekes, hogy amíg a kapu előtt állnak az emberek , addig van hatása a Béres cseppnek, a Celladam cseppnek, a Naksolnak, vagy Írixnek, a Bánfi hajszesznek stb , de amikortól elkezdik hivatalosan forgalmazni ezeket a csodaszereket, rögtön elmegy az erejük (hatásuk) nagyrésze!
Bsand :"Bár doktor úrnak titulálják a filmben, azt sugallva, hogy ő a gyógyászathoz ért, de ez természetesen nem igaz. " Ez így leírva számomra elég aljas hátbatámadásnak tűnik
szavazat: 10/10 április 06. 23:54:17
április 06. 23:54:17
(24/40)
Igen, szerintem is szuper jó és színvonalas. De nem csak azt ismerhetjük meg belőle, hogy milyen nagy ember volt Béres József, hanem azt is, hogy milyenek voltak az "elvtársak". Mátyus elvtárs, Hollósi elvtárs és a többiek, akik ma valószínűleg "jól megérdemelt" kiemelt nyugdíjukat élvezve békésen élik világukat. (Sajnos vagyunk jó páran, akik ezt saját bőrükön is megtapasztalhatták).
szavazat: 10/10 április 06. 18:53:33
április 06. 18:53:33
(23/40)
Szívesen!
április 06. 17:30:49
április 06. 17:30:49
(22/40)
Köszönöm szépen.
szavazat: 10/10 április 06. 16:24:07