Téma: Cuháré Citerazenekar

offtopic
zsoltné czocher 2011 ápr. 08. - 07:41:58
(22/22)
Nagyon büszkék vagyunk rátok/ egy körösladányi hat tagú család/
moczi73 2011 ápr. 08. - 06:21:13
(21/22)
Kedves Szandika!
Segítek neked, bocsánatot kérek a nevedben minden körösladányi lakostól, akik bármi módon támogatják a zenekart. Máskor nagyon gondolkozz el azon, hogyan sértesz meg olyan embereket, akiket egyáltalán nem ismersz! Vagy többre tartod magad tõlük, én fel teszem a kérdést KI VAGY TE????
Egyébként meg nekem is van véleményem. Volt, szerencsém közönségként részt venni ezen a versenyen, és szomorúan tapasztaltam, hogy maguk a kiírók sincsenek tisztában azzal mit is jelent az, hogy világzene. Én sem tudom és szerintem te sem!!! Idézem a zsûrit "A világzene egy marketingfogás, amibe az tartozik, amit te magad beleképzelsz és nem autentikus népzene,legyen az bármelyik nép zenéje" tehát mindenki azt gondol, amit akar, és úgy használja a zenét, ahogy akarja, csak legyen minõségi a feldolgozás. Szóval hallottam nagyon jó zenekarokat is, de azt kell, mondjam volt ott MINDEN. Megszólalt a zsidó az ír az afrikai (szunya) hangzás, sõt volt saját zene, ami már végképp nem felelt meg a kiírásnak. Hát nekem meg ezekben nem volt meg az X faktor, fõleg azért nem, mert közben kibujt a szög a zsákból, a fellépõ zenekarok 70%-a profi zenész volt, és csak ezért a versenyért álltak össze. Amatõr zenekaroknak volt kiírva a pályázat nem? Akkor ez korrekt??? Ja és a zsûri a véleményét konkrétan néven szólítva mondta el annak az embernek, akivel kb.10 évig zenéltek együtt és ezt ki is, mondta hangosan,ez is korrekt??? Én úgy gondolom, megvan már ki fog kimenni, a többi meg reklámfogás. Ha ott voltál, akkor tudod,és ha már így van, akkor a bent maradó zenekaroknak is egy jó reklámlehetõség nem? És ha tényleg így van, akkor mirõl beszélünk. De hangsúlyozom, ez az én véleményem! És még csoda is történhet. Amúgy meg neked ne fájjon, úgyse jutottál volna ki. Ja vagy nem is jelentkeztél? Vagy igen csak kiestél még az elõválogatóban, mert nem szavaztak rád a településed lakói?? Erre ne legyél irigy, mi igen is szeretjük õket, és büszkék vagyunk rájuk,és szavazni fogunk akár több email címmel is,még ha neked ez nem tetszik, akkor is!
Térjünk a Cuháréra. Kritikát lehet mondani, sõt kell is, abból tanulnak. De én úgy gondolom, ha véleményt alkotsz, akkor mutasd is meg hogyan kell azt csinálni amit te elvársz. Akkora nívót állítottál fel! Igazán kíváncsi, vagyok, hogy hol tudlak téged meghallgatni, hogy netán az izgalom miatti intonációs hibáidat, hibás játéktechnikádat én is megszólhassam. Mutasd meg nekik bátran, hiszen õk csak amatõrök, van még mit tanulni,de biztos vagyok benne, hogy intelligensen végighallgatnak majd és isszák a szavaidat!Egy profitól mindig öröm tanulni.
De itt két lehetõség van, vagy tényleg igazam van és kiestél, vagy nem jegyeznek sehol. Itt a lehetõség, hogy bizonyíts Te is!!!
Szeretnélek arra kérni, hogy tájékozódjál mielõtt bármit is leírsz. Ha olvastad a bemutatkozót, akkor láthattad, hogy Belgiumban õk képviselték Magyarországot az Unióba lépéskor, nem hiszem el, hogy oda megfeleltek és neked meg nem. Ezen kívül a harmonizált zenéjükkel kaptak többször aranyminõsítést és aranypávát, a KÓTA-tól. Ha valóban népzenész vagy akkor tudod, mirõl beszélek, ismeretlenül ledegradáltad õket, pedig semmit nem tudsz róluk.
Mindezt egy nem túl jól sikerült felvételbõl tudtad megállapítani,gratulálok!Csak az tud hibázni, aki csinál is valamit nem??
Csak információ szinten tudatnám veled, az elõdöntõbe nem a szavazatok alapján jutottak be, hanem a zsûri választotta be a 15-be.Ez nem jelent valamit??
Egyébként,ez a zenekar az egyetlen, akikhez egyáltalán kommentárt írtak,a többit még erre sem méltatták. És ez jó, mert valamilyen érzelmet váltottak ki az emberekbõl. És hát nem erre való a mûvészet??? Érzelmeket fejezünk ki és váltunk ki. Akár jót, akár rosszat,az õ esetükben a legtöbb jót! Ha szürke emberkék lettek volna Te sem figyeltél volna rájuk. Egyébként meg a negatív, rosszindulatú megjegyzéseddel Te is érzelmeket váltottál ki,jó kis indulatokat,így most majd jól felpörögnek a szavazatok,a zenekar nevében is köszönöm,hogy hozzájárultál!
Biztos vagyok benne,hogy nagyon sok citerás, népzenész barát fog felháborodni ezen írásodon. Ugyanis ebbõl, hogy citerásként még ha éppen a produkció nem is tetszik,ilyen véleményt formálsz,abból az tûnik ki,hogy te szégyelled azt amit csinálsz. Ha igen akkor ne erõlködj, ennyi!
Hát a Cuháré nem szégyelli,sõt büszkék rá, hogy zenélhetnek, és örömet szereznek mindazoknak, akik támogatják és szeretik õket. És ha nekik most ez fér bele,hogy "világzenével" próbálkoznak,ahhoz meg senkinek semmi köze, ha nem tetszik nem kell meghallgatni!
Mi büszkék vagyunk rájuk!
Üdvözlettel, egy CSÕLÁTÓ vidéki!
Marton Lászlóné Csurika 2011 ápr. 07. - 21:04:37
(20/22)
Sziasztok Cuhárésok!!!!

Nagyon-nagyon drukkolok Nektek!!!! Én büszke vagyok Rátok!

Ne zavarjanak benneteket a kritikák, Szandi csak féltékeny..., vagy irigy... Az is meglehet, hogy mégcsak nem is Szandynak hívják...

Ha ennyire vájt füle van, s zavarja Zsuzsi éneke, akkor miért hallgat Benneteket??!! Na, és ha bizonytalanul intonál az izgalom miatt, akkor mi van? Egy amatõr zenekartól ez nagyszerû teljesítmény. Hajrá!!!!
kagylo85 2011 ápr. 07. - 20:03:12
(19/22)
Köszönjük a véleményedet, egyben a kritikát is.
Mindenki egyszer szavazhat, ezt neked is tudnod kellene,
ha ennyire okos vagy!

Üdv,
Laci
nagy.szandi85 2011 ápr. 07. - 08:27:00
(18/22)
Kedves Zenekar!

Nem értem miért nem hisztek el, hogy ami nem megy azt nem kell erõltetni. A kalotaszegi összeállítás önmagában egy borzalom, pláne az ének. Oda nem illõ (egyszerû, alap) harmóniák, hamis ének, stb... Mondjátok, hogy vonós zenekar mintájára írjátok át, de ez fényévekkel messze áll attól. A cigány feldolgozással is ez a probléma, ott is az ének elmászik több helyen.
Én is kihangsúlyoznám, hogy ami nem megy azt nem kell erõltetni. Nem is értem ez miért/mitõl világzene?! És ez felháborító, hogy ilyen sokan szavaznak rátok, ez még jobban lerontja a színvonalat! Vagy önmagatokra szavaztok ilyen sokszor?? Ez valószínûbb!!
Jómagam is játszok citerán autentikus népzenét, és átiratokat is, sajnos nekem ez nem tetszik.

Üdv,
Szandi
jonasne 2011 márc. 04. - 19:39:38 Előzmény Buborék Mária
(17/22)
Sok sikert Cuhárésok-higgyétek el- Nagyon jó amit csináltok! 157.- vagyok, kár hogy nem lehet többet adni- mint 10!
offtopic
Buborék Mária 2011 márc. 04. - 12:37:57 Előzmény kisboszi81
(16/22)
Kívánom hogy minden sikerüljön amirõl álmodtok,olyan célok vannak elõttetek amik meg valósíthatók,és kívánom hogy kapjatok sok sok szavazatot,én minden nap adok egyet hogy több legyen:):)
Marcsi Hatvanból!
kisboszi81 2011 márc. 02. - 16:25:37 Előzmény komroczkicit@citromail.hu
(15/22)
Sok Sikert és Kitartást Nektek, csak így tovább! :)
Sajnos kevesen vannak a mai világban, akik a hagyományt ápolják,szeretik, értékelik és mindazt megértik amilyen munka és élmény mögötte van.
Csak akkor sikeres egy elõadás, ha mindaz amit csináltok boldogan, szívbõl jön és a tanítótok szava az elõadásod alatt is a füledben cseng. Így az Õ tudása és a Te, Ti tehetségetek együttese teszi még gazdagabbá és értékesebbé az elõadást. Még egyszer sok sikert Nektek! :)
offtopic
koba81 2010 dec. 31. - 13:15:58 Előzmény gombinik
(14/22)
Mit mondjak… Sajnos nem bírtam nevezés nélkül végigolvasni a "gombinik" és "sonka" hozzászólását… Remek dolog, hogy a XXI. század hajnalán még itt tartunk, az autentikus népzene majszolása és annak felsõbbrendûsége, az újító szellemiséggel szemben? Ugyan mondja már meg valaki, hogy mit értünk autentikus népzene alatt? Csak az lenne a Tiszta Népzene, amit a népdalgyûjtõk annak idején felgyûjtöttek, sokszor hamiskás énekkel és olyan dallamvariációkkal, díszítésekkel amit lehet, hogy az elõadó meg sem tudott ugyanúgy ismételni?

Az énekrõl. Kedves hozzászóló vajon mit ért eredeti ének alatt? Nem tudom, de én ha egy huszonéves fiatalt látok, akkor nem azt várom el, hogy egy hetvenéves néni életunt stílusában interpretálja a dalt. Na, az a nem odaillõ! Véleményem szerint az énekléssel szemben az alábbi követelményeket lehet támasztani: legyen tiszta énekhang, tökéletesen érthetõ szövegmondás és szívvel-lélekkel átélt elõadásmód. Szerintem ennek tökéletesen eleget tettek!

A feldolgozásról. Sok zeneszerzõ dolgozott fel magyar népzenét, gondoljunk Kodály, Bartók esetleg Brahms mûveire, és ha követem az analógiát, azt kell mondjam, hogy „nem erre a hangszerre lett kitalálva ez a dolog”. Az viszont már tényleg nevetséges, amikor egy-egy népzenei alapokon nyugvó kórusmû dalait oly módon adják elõ, hogy csak a szöveg enged következtetni a népdaljellegre.

Mielõtt ilyeneket írunk gondolkozzunk el, hogy szavainkat továbbgondolhatják és esetlegesen olyanokat is megbántunk, akiket nem szerettünk volna… A kedves hozzászóló-társaimnak gondolom nem az volt a céljuk. Természetesen ezt újabb szellemiséget, stílust egyesek elfogadják, mások nem, de itt inkább az elõadott produkciót kellene értékelni. Nekem tetszik! Ezt olyan zenékre is tudom mondani, melyek stílusa nem állnak hozzám közel… Ennyi!

Végezetül csak annyit, hogy szerintem sokkal inkább becsülendõbb és elismerésre méltóbb dolog az, hogy vannak még olyan fiatalok, akik –bár a saját módjukon és elképzelésük szerint- továbbviszik azt az évszázados népi kultúrát és hagyományrendszert, ami mára a feledés homályába vész el. S teszik mindezt elsõsorban saját szórakoztatásukra.
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 28. - 17:50:54 Előzmény sonka
(13/22)
Kedves Sonka!
Senkinek sem fogjuk azt mondani, hogy ne szavazzon ránk. Sõt, az tesz boldoggá bennünket, ha a muzsikánkkal minél több embernek tudunk örömet szerezni, ezért továbbra is várjuk mindazok szavazatát, akik nekünk, mint citerásoknak is megadják a lehetõséget és a bizalmat, hogy ebben a zenei stílusban is megmutatkozhassunk.
A zenekart igazán nem az érdekeli, hogy nyerünk-e, vagy sem. Természetesen megtiszteltetve érezzük magunkat, hogy ebben a rendezvénysorozatban részt vehetünk, s boldogan és megelégedve fogjuk elfogadni a zsûri és a közönség felénk plántált bizalmát. Mi zenélni szeretünk, és legnagyobb örömmel az tölt el bennünket, ha közönségünknek szívhez szóló élményt tudunk nyújtani.
Cuháré Citerazenekar
sonka 2010 dec. 28. - 16:09:06
(12/22)
Én is "gombinik" lehangoló véleményével értek egyet. A regisztrálás/megpörgetés csak rontja a véleményemet a zenekarról. :(
nagyjudit66 2010 dec. 28. - 08:31:09
(11/22)
Igazad van ami nem megy nem kéne erõltetni. Aki nem ért hozzá ne írjon róla véleményt se.
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 24. - 11:46:48 Előzmény gombinik
(10/22)
Kedves Folkbeats rajongó!
Köszönjük építõ jellegû kritikádat.Örülünk,hogy sokan másképp látják ezt a dolgot és szavazataikkal támogatják a továbbjutásunkat.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!
Cuháré Citerazenekar
gombinik 2010 dec. 19. - 00:06:11 Előzmény komroczkicit@citromail.hu
(9/22)
Hát mit mondjak...sajnos nem tudtam nevetés nélkül végighallgatni,
ne haragudjon senki, ha megsértettem valakit, de szerintem ami nem oda való, vagy nem megy azt nem kéne erõltetni.
Lehet, hogy inkább az autentikusba kellett volna jelentkezni, csak lehet onnan kizárták volna ezt a produkciót...egyrészt az éneknek köze sincsen sem az eredetihez sem pedig valami feldolgozotthoz...mondjuk végül is attól függ honnan nézzük és mit mondjak, néha elég fülsértõ is...másrészt nem erre a hangszerre lett kitalálva ez a dolog, bár tudom ez lehet a koncepció amiért ebbe a kategóriába sikerült beadni a számokat.
Szerintem újra kellene gondolni az egészet, pláne az éneket...lehet ezt csinálni így, csak azért valamiféle igényességet bele kéne vinni...
vagy megtanulni más hangszeren, hozzáteszem: nem a citerával van a bajom!

üdv:
folbeats rajongó
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 15. - 18:47:10 Előzmény gitka1
(8/22)
Nagyon szépen köszönjük!
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 15. - 18:46:31 Előzmény gitka1
(7/22)
Köszönjük szépen!!!
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 06. - 13:03:42 Előzmény Varnyú Mária
(6/22)
Köszönjük!
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 05. - 15:56:55 Előzmény gitka1
(5/22)
Köszönjük!!
komroczkicit@citromail.hu 2010 dec. 05. - 15:53:45 Előzmény gitka1
(4/22)
Nagyon köszönjük!
gitka1 2010 dec. 04. - 14:17:15
(3/22)
Sziasztok.Remélem sikerül bejutnotok a versenyre,próbálunk a szavazatainkkal segíteni ebben.Sok sikert Nektek.Szélesné Margit Füzesgyarmatról.