Téma: Doc Martin

9/10
julio 2008 ápr. 11. - 20:47:55 9/10
(925/1405)
Még egy utolsó hozzászólás. Nem tudom mostanában láttam a haramadik szériából néhány részt. És valahogy az az érzés kezdett kialakulni bennem , hogy nem egymáshoz valók. A doki mellé egy lelkileg teljes kiegyensúlyozott, boldog ember való. Így csak egymás gyermekkori tragédiáit vetítik egymásra. Valakinek gyökeresen meg kell változnia szerintem ez csak L. lehet.
9/10
julio 2008 ápr. 11. - 20:42:12 9/10
(924/1405)
Sziasztok

Nekem a bizalomról mindig a régi gyerekkori táborok jutnak eszembe, ahol csapat építés szempontjából fontos játékot kellett játszani. Minden embernek ki kellett állnia ,háttal a többieknek és a "csapat" karjaiba dölni.Bízni kellett a többiekben , reménykedni, hogy a többi ember megtart és nem lesz baj. Hát nem tudom.. Szerintem elég nehéz volt.Valószinûleg mástól ,de jó kis csapategység alakult ki. Lassan megyek. Remélem lesznek további hozzászólások
Mesterha 2008 ápr. 09. - 18:28:47
(923/1405)
„ neked Mesterha nem a szíved csücske L.”
Ezt vajon ki mondta Neked ? Valahol elõrébb leírtam, hogy ha jól megtanul fõzni,...még szerethetõ is lehet. Vele biztosan összkomfortosabb lehet az a bordó ágynemû is.
Nos ide lehet beírni Pi kérdését : „Hol a határ az önbizalom és az önelégültség között?” Ezt kérdezzük meg L kapcsán. A folyamatos küldetéstudat, az állandó önbizalom hogy neki igazsága van, s az önelégültsége hogy jól megmondta annak az elálló fülû pasinak. (Tényleg, megpróbáltátok már elképzelni M -t nagy fülbevalókkal ? Ott van a sok hely kihasználatlanul ! Nagyon trendi lenne!) Ismétlem nincs elítélõ véleményem L-ról, csak az a véleményem hogy idõnként igenis helyre kell tenni. Nem egészen ott van a helye ahol azt képzeli magáról. Itt az összegzett véleményemet mondtam el róla. Arról nem is beszélve hogy itt a fórum nagyobbrészt a film hímtagjáról mond helyenként kritikus véleményt, hát én had próbáljam meg egyensúlyba hozni.
Mesterha 2008 ápr. 09. - 18:28:10
(922/1405)
„Hol a határ az önbizalom és az önelégültség között? Vagy ez csak látószög kérdése? ”
Ha esetleg kifejtenéd nekem hogy jelen esetben melyikük az ön(ki)elégült. Én itt csak két vivódó, teljesen összezavarodott embert látok kik saját instabil énjük hatására képesek akár a saját boldogságukat is eldobni, az már csak apróság hogy a másikat is tönkre teszik. Tényleg apróság ? Magamnak csak megtudom magyarázni, sõt meg is gyõzõm magamat, de majd a másikat hogyan gyõzõm meg ? Hogy nézek a szemébe ?
Hogy én megtenném e ? Nem!!! Persze könnyen ítélkezem, mert én nem is tehetem meg.
Mesterha 2008 ápr. 09. - 15:32:57
(921/1405)
Nem voltam eléggé világos. A kérdésem a film ürügyén lett feltéve. Némely kérdés is azzal kapcsolatos, ….de
Az igazi kérdés :
megteheti e valaki hogy egy másik embert közröhej tárgyává tegyen ?
megteheti e valaki hogy egy másik embert végletesen megalázzon ?
elvárható e a megalázottól hogy megbocsásson ?
Mi a véleményetek az ilyen esetekrõl, hogy viselkednétek ilyen esetben ?
Én hétköznapi, emberi megközelítésben gondolkodom, mentesen mindenféle bibliai és isteni magyarázatoktól !
Amellett M és L viszonylatában is újra feltenném a kérdést . Ki hogy dolgozza majd fel az esetet ?
A falú hogy reagál ? Tudnak e tisztalappal újrakezdeni ?
Mesterha 2008 ápr. 09. - 13:40:09
(920/1405)
Tisztelt fórumozok !

Eszembe jutott egy számomra érdekes momentum, ami annyira foglalkoztat hogy egy ideje már aludni sem tudok miatta (nappal !). Ez ugyan egy lerágott gumicsont, de azért még van rajta jó pár cupák. Az elmaradt esküvõ kapcsán lennének kérdéseim. Meglátásom szerint az esküvõ feladása teljesen szándékos és átgondolt volt mind a két fél részérõl. M nem pihent, hanem már feladta, az hogy kitette a gyûrût az asztalra, nem logisztikai megfontolásból eredt. Eltolta magától ! L pedig már a szabadkozó levelét is megírta. Egymásról nem tudva, elhatározták : én nem megyek oda ! (Sok filmben láthatjuk az ilyen jelenetet mostanában.) A másik pedig ott áll , elõször csak értetlenkedik , ideges és szégyenkezik, majd dühös. Pellengérre lett állítva ! Ki tette ezt vele ? Az imádata tárgya !! Az akivel az életét akarta összekötni. Az, akiben a legnagyobb barátot vélte felfedezni ! Ha most ilyen, milyen lett volna késõbb, mikor már lekopik az újdonság varázsa, mikor a hétköznapok egyhangúsága megjön? Nem kéne inkább egy karakán ellenség ? A kedves barátok, barátnék pedig együtt érzõen néznek, majd kajánul mosolyognak, végül gúnyosan röhögnek. A stigma fel lett helyezve !

Mi hatalmaz fel valakit arra, hogy egy másik embert így megalázzon ?
Miért nem napokkal elõbb veti fel kételyeit ?
Ha nem biztos magában, miért nem várt ?
Miért nem elõször egymást értesítik? Figyelj, ne menj oda !
Ti, kedves fórumozok, ti mit mondanátok, mit tennétek ilyen helyzetben. Én a magam részérõl azt hiszem bevágnám az ajtót, a kulcsot pedig messze el.
L miért háborodik fel? „Te itt ? ” Utólag kit fog érdekelni az általa oly sokra tartott levél. Már ha tudomást szerez róla. Mitõl különb az õ eljárása ?
Ki szenvedi meg jobban az esetet ? A kedves tanító néni, aki azért mégis csak krahácsi gyerek (!), vagy M, ki amúgy sem a falú kedvence ? Kit fognak körberöhögni, kit fognak gúnyolni ?
Lesz e maradása M -nak ?

Tudom ez egy történet, ismerem a körülményeket, de akkor is. Õk már nem taknyosok ! Mindketten felnõtt, ivarérett példányok. A nehéz gyerekkor stb... dacára gondolkodni már csak kellene !
10/10
DI-A 2008 ápr. 09. - 08:24:09 10/10
(919/1405)
Hellóka mindenkinek.
Tehát rá kellett jönünk,hogy nekünk akinek M mégis belopta magát a szivünkbe azért találhatott oda utat mert bennünk is van egy darabka M.Másfelõl minket is lehet bunkónak látni mégha nem is örülünk neki és nem is tartjuk mi se magunkat annak.De gondolom azért találunk L-eket is akiknek kihivást jelent M megismerése és megleli benne a szimpatikus részt is.
Sajnos most én is "bevagyok havazva"de azért igyekezni fogok képben maradni a hozzászólások terén s ha levegõt is vehetek akkor bekapcsolódni is fogok.
Addig is elõ az aknákból......Sziasztok.
9/10
Kreková 2008 ápr. 09. - 07:14:02 9/10
(918/1405)
Ha többen beírnának, az Õ véleményük is érvényesülhetne. az alapvetõ hiba az, hogy ezt a fórumot nagyon sokan csak olvassák, és ahhoz mérten kevés a hozzászóló személyek száma. Szólaljon meg már valaki, akit nem ismerünk!
9/10
Kreková 2008 ápr. 08. - 15:16:01 9/10
(917/1405)
A kettejük esetében nem tudja hogy sértés mert nem annak szánja. Valójában csak késõbb jön rá. Számára természetes a szagok felismerése és értelmezése, és úgy gondolja, másnak is az. A való életben ezzel nagyon szerencsétlenné lehetne tenni egy nõt. Pedig a mindennapi életben is elõfordulnak ilyen helyzetek, és valóban nem modnjuk ki egymásnak, hogy: ma fokhagymaszagú vagy, sörszagú vagy vagy éppen idegességedben izzadsz. Talán a túl õszeinte és egyenes embereknél fordul elõ hogy gondolkodás nélkül már ki is mondják a véleményüket. És ha az kedvezõtlen, akkor már sértés is lehet. És amilyenek vagyunk, meg is sértõdünk miatta.
9/10
julio 2008 ápr. 08. - 12:53:44 9/10
(916/1405)
SZIASZTOK

Szerintem sem sértésnek szánja a megjegyzéseit. Inkább olyan mint az egyik ismerõsöm , aki túl sok elutasítást ,rúgást kapott az életben , így nem tudja jól kifejezni magát, ha megszólal akkor az felér egy sorscsapással. Igaz M. néha szándékosan bunkó , így válaszol a támadásokra.
9/10
Kreková 2008 ápr. 08. - 07:11:08 9/10
(915/1405)
A Régimódi történet volt utoljára magyar sorozat amit láttam, és minden kritika nélkül tetszett. Színészeink pedig azért nincsenek mert csak "sorozatok sztárjai" vannak. Mindenki lehetne sztár ha kicsit kivakolnák az arcát!
10/10
DI-A 2008 ápr. 08. - 06:47:29 10/10 Előzmény Kreková
(914/1405)
Én is ugyanezt remélem...Nem hinném,hogy a magyarok nem produkálnak ennél a filmnél jobbat is,fõleg ha a magyar gyöngyszemekbõl válogatnának...(ez inkább lenne élvezhetõ mint a másoktól átvett korházsorozatok megtüzdelve maffiózokkal s latin mentalitással,ami lássuk be nem az erõsségünk még s amit nem is hiányolok)De valószinü,hogy kissebb költségvetésbõl kell kihozzanak valamit s valószinü a profitorientált piackutatás a szappanoperákat,családi sorozatokat hozta ki gyõztesen ezért kevesen vágnak bele egy másfajta mûfajba.(az angol humort most nem emlitenném,hiszen ez az õ sajátosságuk,de azért a mi humorunk is megállná bárhol a helyét...)
Ugyanakkor amit egy kicsit hiányzik belõlünk,talán az,hogy nem rendelkezünk filmszinészekkel ezért minden filmben érzõdik a szinpadiasság...Viszont élen járnak a szinkronizálás minõségével!
10/10
DI-A 2008 ápr. 08. - 06:31:17 10/10
(913/1405)
SZIASZTOK
Pontosan ezért van az,hogy egyesek kedvelik mások nem.Akik nem, azok ugy látják,hogy ezek szándékos sértések vagy legalábbis nemtörõdömség.De ugye nem mindig szándékos hanem inkább tulzott õszinteség,amit nem mindig tolerálunk.A koncert után ugye közli is L-el,hogy nem sértésnek szánta, ez csak egy olyan téma ami foglalkoztatja Õt s amit megosztott L-el is(bizonyára errõl tud beszélgetni,nem tartja üres frázispuffogtatásnak),de elnézést kér ha L sértésnek vette.
Szándékosságot inkább akor vélek felfedezni mikor szakmai kérdésekben kötözködnek vele:pl.az oltások szükségességét vonják kétségbe,a receptjeit kérdõjelezik meg,iskolába látja a fertõzött gyereket...stb.stb.
Csak megkérdezem kinek van olyan háziorvosa akihez kiviszik az antibiotikumot ha megtudja,hogy nem vette ki,mintahogy M teszi ezt az idõs hölgyel az utolsóelõtti részben..?
Mesterha 2008 ápr. 07. - 11:54:21
(912/1405)
Gratulálok !

„Most a kedvenc jelenetem a filmbõl:
Roger Fennt meglátogatja M a kórházban, minden köszönés nélkül Roger ezzel kezdi:
"Azt hiszem, maga egy önelégült majom"
Most én is ezt kaptam. ”

Frappáns visszatérés ! A padlóról pedig igen is fel kell állni !
10/10
DI-A 2008 ápr. 07. - 09:25:52 10/10
(911/1405)
Köszi,ezek azok a képsorok amik eszembejutatják miért is szeretem M-et.Sajnos most mennem kell de késõbb mindenképpen megprobálkozom visszajönni.Addig is ajánlom mindenki nézzen egy kevés DM videót....Viszlát...
9/10
Kreková 2008 ápr. 07. - 08:52:17 9/10
(910/1405)
Remélem, az április végi ismétlés után esetleg felpezsdül a fórum. De ezt a sorozatot pont azért kedveltem, amilyen. Ami zavaró: miért nem tudunk mi magyarok hasonló dolgokat produkálni?
10/10
DI-A 2008 ápr. 07. - 07:08:22 10/10
(909/1405)
Jóreggelt mindenkinek.
Látom nehezen oszlik a köd a mi kis forumonkról.Igaza lenne mégis M-nek mikor azt kérdezi miért kellene mindig, mindenkivel jópofizni, üres frázisokat pufogtatni csak hogy tessünk másoknak? Ugye mégiscsak tud valamit ez a pasas?
Egyeseket bosszantanni,másokkal megkedveltetni magát.
Nemszilaj88 üdv a forumon,bár nem tudtuk meg mi lett moderálva igy nem sejtem,hogy forumkritikát vagy filmkritikát irtál-e.Probálkozz ujra kissé moderáltabban talán.
Kedves többiek itt az ötletek ideje még akkor is egyenlõre leültnek látszik is a téma.Ugye most mindenki találhat egykis közös pontot magában és M-ben.Probálunk kedvesek is lenni meg a morozus énünk is elõtör(most megiszom a kávémat,hogy ez utóbbit visszatereljem a helyére).
Remélem elõbb-utóbb VALAKI válaszra méltat.
nemszilaj88 2008 ápr. 06. - 10:36:13
(908/1405)
Én nagyon szeretem ezt a filmet. Vagyis sorozatot.
***moderálva***
Mesterha 2008 ápr. 06. - 10:33:41
(907/1405)
Kedves fórumozok !

Talán az szolgálná legjobban a fórum és saját érdekeinket, ha mindenki megnyugodna. Nagyon könnyû, nagyon olcsó megoldás 1 vagy 2 személyt okolni azért mert ide jutott a topic. Itt a fórum eredeti jelentésével megegyezõen, valóban mindenki elmondhatja (mondhatná) a SAJÁT véleményét. Azt viszont senki ne várja el, hogy MÁSNAK a kötelessége azt megfogalmazni, ne várja el hogy azokat a gondolatokat vesse fel ami az Õ kis fejecskéjében motoszkál. Senkinek nem kötelessége mások szórakoztatása. Szabad a pálya mindenki elõtt, tessék élni vele! Ja hogy az egy kicsit macerás ! Valamit valamiért ! Remélem ha valaki elolvasta a beírásaimat, nem az a gondolat fogalmazódott meg benne, hogy na ez is egy elvont jelentéseket kergetõ pasi. Szinte az elsõ beírásaim közt írtam, hogy az nem megy hosszú távon hogy hótkomoly arccal boncolgassunk. Mégsem voltak megerõsítések, támogatások. A fórum olyan lesz amilyenné a tagjai teszik. Ha egy irányzat erõs és ezt nem próbáljuk ellensúlyozni, akkor az irány az lesz. Amellett hogy sok mindennel nem vállaltam közösséget, de meg KELL védenem Pi-t is. Mindenkinek el kell ismerni hogy Õ volt a motorja a topicnak, s mint az egy motorhoz illik , húzott is. Az hogy kormányozni is akart , az abból adódott hogy azt senki nem vállalta fel. Kormányozni pedig csak sok értelmes megszólalással lehet. Tessék, tessék lehet jelentkezni ! Amellett ismerjük el a legtöbb információt Õ kutatta fel a neten és osztotta meg a többiekkel, hozzáfûzve saját megjegyzéseit, saját esetleg nem egészen helytálló véleményét. Mindezt szemernyi rossz indulat nélkül. Ez azonban sajnos nem kérdõjelezi meg az ellentábor igazságát sem. Azt pedig hogy mi tartozik a topichoz azt hiszem ez a moderátorok dolga megítélni, bár biztos nehéz dolog lehet, hisz a legvadabb dolgokat le lehet vezetni bizonyos elméletek útján
Azt hiszem le kellene zárni a vitákat, tiszta lapot elõvenni, kezet kellene nyújtani egymásnak, és igenis meg kellene JELENNI a topicon beírásainkal.
10/10
DI-A 2008 ápr. 06. - 06:06:20 10/10
(906/1405)
Helló,szép jóreggelt mindenkinek.
ápr.02.07.01.1880/1979-ezt irtam akkor...
"Ki-kinél erõsebb vagy gyengébb egy fórumon nehéz lenne eldöntenni,mert hiszen itt vélemények cserélnek gazdát leginkább.Mindenki annyi idõt és energiát fektet bele amennyire ideje és érdeklõdése megkiván,megenged.Pont az a jó benne,hogy mindenki egyenrangu lehet mindenkivel,nem kell semilyen emberi rangsorolást felállitanni. Nos talán egy topic bármennyire is kedves legyen számunkra,nemigen szüli meg az ilyen alkalmat nem kreál ilyen szituációt."
-ezt a hozzászólásomat nem ragoznám tul csak továbra is fentartom.
Kedves Mitokondrium
"de ennyi túlcsavart, túlkomplikált teóriát már rég olvastam!... "
Tény és való,hogy elméleti sikra terelõdött a téma,ami valószinû,hogy nem mindig élvezhetõ.Azzal is egyetértek talán nincs ennyi a filmben,de nem mondannám azt,hogy bárkinek a hozzászólása "eltemetésre" került volna.Talán mivel a film egyenlõre szünetel egy kicsit nehezebb már csak errõl beszélni ezért törvényszerû,hogy a vele kapcsolatban felmerülõ gondolatok és érzések kerültek teritékre.Hogy mennyire túlcsavart nem tudom megitélni,hiszen nem csak a filmhez viszonyodik.Azt is irtam már,hogy valószinü ápr.23 után ismét lessz a DM amikor talán fellendül a topic-ba beirók száma.Addig is eldumcsizunk itt minden félérõl minden szempontból ami éppen az eszünkbe jut a film kapcsán.
Talán ha egy kicsit töbször bekapcsolódnának többen más-más meglátással nem vett volna a fórum se ekkora kanyart az elméleti sik felé,de igy a hozzászólás valószinûleg a KEVÉS felvetett gondolat körül kering.
"Kár, pedig nem biztos, hogy csak a magasröptû gondolatok érnek valamit!"
Nem állitom azt sem,hogy csak magasröptû gondolatokat fogalmaztunk volna meg mivel mi is csak emberek vagyunk(bár egy kicsit még jól is esik az ember fiának ha ilyesmivel gyanusitják,hajlamos lessz elhinni,hogy ezt gondolják róla)inkább csak engedtünka kisértésnek,hogy id-oda csapongjon a gondolatunk.Hogy nem szorosan a témánál vagyunk magunk is észrevettük s felhivtuk rá saját figyelmünket.
Sajnálnám ha puskaporos lenne a hangulat hiszen ha valami elromlik azt megkell próbálni megjavitanni,igy hát továbra is marad a véleményem akinek mondanivalója van az bátran tegye.
Halkan jegyzem meg más topicon is észrevettem némi hajlamot a témától való eltéréstõl,de mentségünkre legyen mondva az ember már csak ilyen......