7/10
Rojita 2019 ápr. 20. - 17:00:39 7/10 Előzmény napraforgó
(2909/18029)
Igen, kihúzhatták volna addig, míg a színházak, június közepéig.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 20. - 15:53:07 4/10 Előzmény Rojita
(2908/18029)
Mónikát, alias Matrjoskát elrabolják, Nándi újra akcióba lép.
Vajon megtalálják-e még a 81. rész végéig, vagy egész nyáron törhetjük a fejünket, hová lett?

Amúgy miért kell áprilisban nyári szünetre menni? Azért a nyár még odébb van, hiába van meleg.
Egy hónap szünet pont elég lenne, itt a tavasz, lehetne kertészkedni. Talán Kata is levenné a térdig érő csizmáit. Miniszoknyában, vagy rövidnadrágban is megnézném.
7/10
Rojita 2019 ápr. 20. - 14:33:50 7/10
(2907/18029)
A jövő heti 4 rész már dobozban van. Minden szálat nyilván nem fognak elvarrni., h legyen min gondolkodnunk a nyáron. Biztos lesz vmi nagy durranás, különösen h hallottuk Nándi is lelátogat. A kávézás mellett kap majd egy kis szakmájába vágó feladatot is. Remélem, a végkifejletet nem csak ősszel fogjuk megtudni.
Kíváncsi vagyok, mutatják-e ÖA kellemes húsvétját, amit kívánok minden Fórumlátogatónak.
4/10
luci87 2019 ápr. 20. - 09:50:19 4/10 Előzmény guess.who
(2906/18029)
:)
Hat sok valasztasunk nincs...;)Azert hianyozni fog.
Mondjuk nekem Tamara nem hianyzik...
Lali se igazan...
guess.who 2019 ápr. 20. - 08:06:22
(2905/18029)
Tamit viszont hiába ígérgették, csak nem hozták vissza Tominak (meg nekem). Ez annyira piszokság, hogy megfogadom: most még négy részt megnézek a sorozatból, aztán jó ideig biztosan egy percet sem!
guess.who 2019 ápr. 20. - 08:04:26 Előzmény napraforgó
(2904/18029)
Ez világos volt, ami miatt értetlenkedtem, az a Stefi oldala volt, ti. hogy előző nap ugyan hisztizett egy kört a szülei előtt, de ennyi volt összesen az előzmény, másnap már kész, el is költözött? Ebben a furcsa faluban mindenki csak így fél perc alatt kikészül és lelép örökre. :)

Érdekes amúgy a sztorid, végső soron illeszkedne is a történetbe, ha igazi történet volna, de itt az van, hogy Stefán 21 (23?, nem bírom követni) évesen született meg a sorozatban, az előző életéről csak félmondatokat kapunk, tehát nem kell tudnunk, hogy gyerekként a nyarakat a kocsmában vagy Szegeden töltötte-e. :) Más kérdés, hogy hivatalos és szabályos örökösként nyilván lehetetlen, hogy kiírják végleg a sorozatból (ahogy egyik főbb szereplővel sem tehetik meg), így aztán úgyis kitalálnak valami zagyvaságot majd, hogy mit csinált az elkövetkezendő pár részben. Vagy –ahogy írtad is– Szélkakas majd rájön, hogy valójában Stefán az élete, úgyhogy felhívja és visszaédesgeti. Vagy elküldi Szlávent, hogy nyomozza ki, hogy hol van (hajléktalanként búsong a Kárászi buszmegállóban pár napot). Esetleg még az is kiderülhet (ha például hosszabb színházi szerepe van Kiss Anna Laurának), hogy Dániába szökött, ahol egy gumicsónakkal megközelítette az olajfúrótornyot, majd mikor felmászott rá, pont egy hosszú és nagyon komoly vihar kezdődött, így hónapokig nem tudnak hazajönni Lallerral, pedig ott összezárva mindketten rájönnek, hogy a vihar végére megszülető közös gyerekük a Kálmánbácsi keresztnevet fogja kapni.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 20. - 02:24:05 4/10
(2903/18029)
Van egy ötletem, amin törtem a fejem, hogy hová mehetett Stefi.

Joli néni, amikor Tibiről, meg a z Ökörapátiban töltött régi nyárról mesélt, elmondta, hogy Anikó szülei - Márta és Ede egyszer csak bezárták a kocsmát és elköltöztek Szegedre, egy teljes évre valami rokonhoz. Később megtudtuk, hogy Anikó ott és akkor szülte meg a lányát - talán még szoptatta is vagy fél évig. Közben a szülei elintézték valahogy, hogy a gyerek az ő nevükre kerüljön és már úgy mentek vissza ÖA-ba, hogy Stefi a kisebbik gyerekük.

Na, mondjuk ez a rokon Márta néni unokanővére volt, mondjuk Manci néni. Hazatérve Vargáék folytatták az életüket ÖA-ban, egészen a halálos balesetig, ami Stefi 3 éves korában következett be (ez elhangzott!)
Onnantól Anikó nevelte a "testvérét". Stefire 3 éves koráig Márta vigyázott, míg Anikó a pultban dolgozott. A baleset után beadta Stefit az óvódába - és mivel az ÖA-ban nincs, minden reggel beutazott vele Kárásziba, letette az oviban és délután érte ment. A kocsma rövidített üzemben dolgozott, nyilván nem tudott tovább nyitva tartani, mikor már a gyerekre kellett vigyáznia.
Minden nyáron volt/van az óvodai szünet, 1 hónap, 5 hét. Na ilyenkor jött képbe megint a Manci néni. Anikó minden nyáron erre az ovis szünetre levitte Stefit a Manci nénihez, aki vigyázott rá, stb. Ez még ovi után, kisiskolás korában is így volt, egészen addig, amíg már kb. 10 éves korában Anikó részben magára merte hagyni a lányát, részben eltéblábolhatott a kocsmában is. Eljátszogathatott egy sarokban, néha kicsit "segíthetett" is. Kivitt egy kávét, összeszedett pár használt poharat, stb. Így nőtt bele a kocsmároslány szerepébe.

Most Stefi nem mondta el szélkakakas Daninak, hogy hová megy, de később kiderülhet, hogy Szegedre ment a Manci nénihez. Ott szállást kapott, talán segítettek is neki munkát találni. Mikor Anikó már félőrült az aggodalomtól, akkor Manci néni titokban felhívja őt és megnyugtatja, hogy a lánya nála van. Aztán el lehet dönteni, hogy anikó érte megy-e vagy sem, stb.

Ezt a variációt még bármikor el lehet játszani.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 20. - 01:16:11 4/10 Előzmény guess.who
(2902/18029)
Kata reggel jött, hogy átkösse Dani lábát - vajon miért nem maradhat rajta másnap is ugyanaz a kötés, elvégre nem volt vérző sebe, a kötés csak arra volt jó, hogy tartsa kicsit a bokát.
Jolika akkor azt mondta Katának,hogy Dani valami találkozóra hivatkozva ment el, de részleteket nem tud.
Az a találkozó Stefivel lett megbeszélve, a csaj - elmondása szerint éjszaka összepakolt, a hajnali busszal bement Kárásziba, aztán rátelefonált Danira, aki meg rögtön ugrott.
Szélkakas Dániel. Őt is lehet dróton rángatni, mint az apját.
1/10
janderka 2019 ápr. 19. - 22:40:43 1/10
(2901/18029)
Szóval Bús elmehet a búsba, ha csak ennyi telik tőle. Meg úgy a "szakma" is. Bölcsészek tucatjai végeznek ugyanis évente - kizárt, hogy ne lenne köztük 10 olyan figura, aki tud és akar is sorozatot írni. Ja, hogy a lovettát nem akarják az "istenkék" átengedni másnak, inkább fillérekért dolgoztatnak béna kacsákat? Hát meg is van az eredmény(telenség)e...
guess.who 2019 ápr. 19. - 18:59:58 Előzmény Rojita
(2900/18029)
Különben tényleg nem volt semmi Stefánnal, csak hirtelen már ott volt Kárásziban és telefonálgatott Dancának? Azt hittem, az első pár percben volt valami magyarázat, mert arról lemaradtam tegnap – de semmi. :)
Ráadásul Maunika holdkórossága is érthetetlen volt, ahogy nézem, annak sem volt előzménye. Iszogat stikában és már félrészeg volt, amikor kiment a faluba haverkodni? Vagy belőtte magát? Merthogy nagyon nem volt önmaga, az biztos. És miért gondolta, hogy ha most megkérdezi az öregasszonyokat, hogy mit fog ebédre főzni, akkor onnantól már mindenki szeretni fogja?! :)
guess.who 2019 ápr. 19. - 18:45:49 Előzmény napraforgó
(2899/18029)
Nem tudom, egyre többször az az érzésem, amit lentebb is írtam: az írók fogynak ki az ötletekből, ezért folyamatosan játszatják mindenkivel a debilt (mert azt hiszik, hogy az vicces és tetszik a nézőknek, pedig abból nagyon keveset szabad egyszerre adagolni, mert hirtelen fordul át a karakter idegesítőbe, majd utálatosba), vagy folyton mindenki félreért semmiségeket, amikből hatalmas sértődéseket kreálnak. Amikor persze a telefon nem működik (vagy nem veszi fel az illető), nem lehet átszaladni két házzal odébb személyesen megbeszélni, és egyébként senki más sem tud semmit. :)
Ha ezekkel akarják még háromnegyed évig elhúzni a sorozatot, annak irtó gyorsan bukás lesz a vége. :(
Nem akartam korábban leírni, mert nem hangzik túl jól, de egyre inkább kikívánkozik, hogy ideje lenne BGO-nak elgondolkodni azon, hogy fantáziadúsabb írókat keres a jelenlegiek (egy része) helyett. :)
7/10
Rojita 2019 ápr. 19. - 12:34:04 7/10 Előzmény napraforgó
(2898/18029)
De most már elutazott, -veszett fejsze nyele. Majd ősszel visszahozzák Addig kellene az íróknak tanácsot adni, h mi legyen Stefivel, - mert ugye nem szeretnénk elveszíteni.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 19. - 10:25:41 4/10 Előzmény guess.who
(2897/18029)
Vagy feltűnhetne valami távoli nagynéni, vagy másodunokatestvér, aki meghívja magához egy időre.
mert ebből a sértődésből nehéz visszahozni akárkit is. Mondjuk danit Kata haza édesgette, Dia magától jött, szegény Lalit kinn felejtették az olajfúrótornyon, de mi lesz Stefivel? Ő mitől fog hazajönni (ha mondjuk 2-3 hónap múlva megint ráér forgatni a színésznő)?
De ha eleve fix időre utazik el egy rokonhoz, akkor idő múltával termsészetesen hazajön.
És igen, tanfolyamra, továbbképzésre is elmehetne, nem mindig csak a durci.
guess.who 2019 ápr. 19. - 08:18:54 Előzmény napraforgó
(2896/18029)
Mondjuk ha már Stefi: mehetne például műkörmös továbbképzésre is, elvégre amikor végzett, akkor még biztos nem voltak géllakkok, meg kell tanulnia azt is. Vagy például csinálhatna egy kombinált műkörmös-műszempillás-kozmetikus sulit, és könnyes szemmel búcsúztatán a fél falu, lehetne búcsúbuli a kocsmában, ilyesmi. És akkor tiszta, hogy nem forgat egy darabig, de mégsem az a panel van megint, hogy az adott szereplő megsértődik vagy összevész mindenkivel, és ezért húz el. :)
guess.who 2019 ápr. 19. - 08:16:27 Előzmény napraforgó
(2895/18029)
No igen, elég egysíkú "megoldás" ez már.
Ráadásul Dia is mekkora karriert csinált a vágyott Budapesten. Lallert mondjuk nem hiányolja senki (ahogy elnézem), Danit meg hamar visszahozták, nélküle a szinte legfontosabb (a készítők szerint) konfliktus nem működhetne Kata és Stefán között. Éppen ezért valószínű, hogy Stefi is nagyon gyorsan visszajön a faluba, mert annyira hiányzik neki a jó levegő és a sok kedves tyúk, ami ott kapirgál a kocsma mögött... vagyis... :)

Mondjuk mindettől függetlenül jobb lenne, ha a rikácsoló, elmebeteg Stefán visszaváltozna mosolygós és kedves csajjá, aki ugyan lehet néha morcos, meg szomorú is, de ez a mostani szerintem élete legrosszabb szerepe. Mintha mondjuk Arnold Schwarzeneggert egy énekes-táncos rózsaszín film főszereplőjévé tették volna. :)
4/10
napraforgó 2019 ápr. 19. - 07:43:59 4/10
(2894/18029)
Én is kedveltem a mosolygós, gödröcskés arcú Stefit, olyan kis aranyos volt, akit mindenki szeretett. Most meg kitört belőle a rossz vér, gyűlölködik, irígy, önző, keresztbe tesz, nem jön ki senkivel. Meglepő változáson ment át.

Amúgy kíváncsi vagyok, mihez fog kezdeni? hová megy, hol fog lakni, miből fog élni és miért lesz neki jobb távol otthonról?
Itt mindenki folyton elrohangál otthonról, Dani, Lali, Dia, Stefi.
Ha a színészeknek más elfoglaltságuk van, csak ezt a megoldást tudják kitalálni?
guess.who 2019 ápr. 19. - 07:34:59 Előzmény napraforgó
(2893/18029)
Búss Gábor Olivér, leginkább az Üvegtigrisek írójaként ismert, de a Drága Örökösök "főírója" is. :)

https://port.hu/adatlap/szemely/buss-gabor-oliver/person-131890
guess.who 2019 ápr. 19. - 07:33:33 Előzmény janderka
(2892/18029)
Igazság szerint ez az OSB-sterilitás az, ami miatt nem haragszom különösebben a stábra. Elvégre a semmiből felépítettek egy "falut" a forgatásra, nyilván nem lesz olyan, mint egy valós, élettel teli település. Viszont még így is kint forgatnak a "vadonban", nem a pesti stúdióban, műfény mellett (ellentétben az ezer éve futó, Barátos című RTL-sorozattal). Mondjuk a Mi kis falunk egy élő faluban forgott, de ha megnézed, ott is az van, hogy a falu utcái rendszerint "kihaltak": nagyon rossz lenne a végeredmény, ha forgatás közben egy traktor spontán végigpöfögne a kamera és a szereplők között, esetleg zuhogó esőben próbálnának meg napsütéses-horgászós jelenetet forgatni stb. :)

A történetszálak és a történések zagyvaságai viszont vagy azt mutatják, hogy nem figyelnek oda eléggé, mikor a szkripteket készítik, vagy azt, hogy szándékosan csinálják zavarosra, hogy legyen a nézőknek elég témájuk. :) A következő rész előzetesében levő, rendszeresen félrevezető vágások nekem inkább az utóbbi, szándékos zavarkeltésre engednek következtetni, míg a hosszabb távú tévedések, az évszámok és életkorok keverése, a félbehagyott szálak és az irreális események (szereplők cselekvései) inkább az előbbire. És míg az utóbbi egy filmtechnikai elem, az előbbi kifejezetten problémás.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 19. - 07:31:56 4/10 Előzmény guess.who
(2891/18029)
Elárulnád, ki az a BGO?
guess.who 2019 ápr. 19. - 07:20:52
(2890/18029)
Érdekes, hogy korábban is feltűnt már, de a tegnapi részben nagyon erős volt a kontraszt: az elején Stefán egy cuki, gödröcskés arcú, göndörkés hajú szépkislány volt (jó, huszonegy-két évesen még nem mondhatok felnőtt nőt), mindig kellemesen sminkelve, jó volt ránézni.
Most meg egy kopott hajú, öreges roncs. Jóindulatúan azt feltételezem, hogy nem aludt a forgatás előtt egy hétig – vagy azt, hogy szándékosan ilyenre sminkelték, hogy ezzel is mutassák, hogy mennyire ki van készülve. Mondjuk Jolika háza előtt a hisztit egészen hitelesen adta elő (bár amikor az arcát fogta, szerintem elnevette magát, legalábbis nagyon úgy tűnt, hogy azért takarja el :) ), az akkori idegállapotához az arca-sminkje-frizurája passzolt.

Más kérdés, hogy egy ilyen után (ti. a kárászi presszóban megállapították Danival, hogy senkinek sem hiányozna a faluban, ha eltűnne) hogyan fogják visszahozni értelmes módon? Anikó beteg lesz és kell valaki, aki viszi a kocsmát addig? Vagy Szélkakas Dániel holnap megint rájön, hogy Stefán az egyetlen igazi szerelme, Kata csak átmenetileg kellett, hogy ne hűljön ki a takaró, amíg nincs benne Stefán?! :)