4/10
napraforgó 2019 ápr. 25. - 04:50:01 4/10
(3048/18028)
A két kopasz szerb faggatja Subiczot, aki a könyvelési dossziékat keresi rajtuk. A kopaszok em akarják ismerni Attilát, csak amikor Subicz elárulja, hogy Attila a vádalku fejében felnyomja őket, akkor kezdenek emlékezni.
Mónikát összekötözve egy konténerben rejtegetik. Jön Miki, a kaszinófőnök (lánykori nevén Vili a nagyon hülye), aki tudja, ki ő, és ki volt valaha. Az öccse miatta halt meg 20 évvel ezelőtt. Közli, hogy a megmentésére siető felmentő sereg 12 km-re jár a fővárostól.
Tibi és Vali átmegy Jolikához, Tomit keresik. Nagyon talányosak, de végül csak elárulják a fiúnak, hogy az anyja eltűnt.
Nándi és a doki (csak ketten!) mennek Mónikát keresni. Nándi szerint vagy a dalek, vagy gésa lehet a z emberrablás mögött, és szerinte azok őt karaják, Mónikán keresztül.
Zsóka nagy ebéddel várja otthon Misit, aki meglepődik a rántott húsok és kakastaréjra pirított szalonna szeletek láttán. Zsóka hízeleg Misinek, aző gondos, figyelmes férjének köszönhető, hogy felnyílt a szeme, hogy az a két erdész át akarja verni őt. Na de majd tesz róla, hogy megkapják az ingyen utazást. Majd értesíti Zukai és Mahics feleségeit, hogy a férjeik titkos találkákra jártak vele.
Anikó Sándornak panaszkodik, nem tudja, hová ment Dia. Sándort faggatja, ő mit csinált, amikor Dia ment el? sanyi biztatja, majd visszajön az ő lánya is , csak ne essen neki, legyen vele kedves.
Kristóf felhívja Pannát, kérdi, mi van velük? Szofi új iskolába jár. Kristóf elmondja, hogy Mónika eltűnt, lehet, hogy elrabolták. igaz, hogy Zolit letartóztatták, de most az egész család veszélyben lehet, így legyenek óvatosak.
Misi elmondja Sanyinak, hogy mit tervez Zsóka az erdészek feleségeivel. A két ökör elhatározza, hogy figyelmezteti az erdészeket.
Tibi és Tamás az utcán vitatkoznak, Vali próbálja őket csitítani. Margitka és Lujzi kihallgatják őket, megtudják, hogy Mónikát elrabolták. Rögtön be is rontanak a kocsmába és elmesélik, hogy mit hallottak. a kocsma közönsége kisujját sem mozdítaná Mónikáért. dia méltatlankodik, hisz Móni is segített neki kiszabadulni a múltkor. éretsítette a volt férjét, aki bevetette magát.
Subicz a kék és sárga dossziékat keresi a két kopaszon, akik megtudják, hogy eddig Attila ügyvédje volt, de innentől hajlandó őket képviselni.
Tamás Tibi kocsiján Pestre tart. Közli az apjával, hogy megy, tudja, mi történt az anyjával. Nándi nem örül, de tudomásul veszi.
Vali varrogat, Tibi kering körülötte, "gondolkodik". Muszáj segítenie neki is. Be akarja vetni a taxis haverjait, fel is hívja Ferit, ha látják a húgát valahol, értesítsék.
Panna visszahívja Kristófot és elmondja, hogy őt milyen lakásba vitték, amikor fogva tartották. Bár a címet nem tudja,mert be volt kötve a szeme, de a lakásban volt egy parafatábla régi újságkivágásokkal. Az egyiken felfedezte a fiatal Mónikát. Na és a lépcsőházban a kapu felett ólomüveg berakás volt, amin kék kereszt volt. A lakás valahol a VI. kerületben lehetett egy templom közelében.
Kata jön, érdeklődik, mi van Mónikával. Tibi beavatja a két nőt Mónika és Nándi múltjába, amit ő tud róluk. Kristóf is hazarohan, megosztani az új infókat.
Misi és Sanyi a magaslesnél találkozik Zukaival és Mahiccsal, elmondja, hogy Zsóka keresztbe tesz nekik a feleségeiknél, ha nem kapja meg az ingyen utat. A két melák szlovákiai muflonvédelmi konferenciáról tud Szlovákiában egy főre. de végül megegyeznek, valakivel csak beszél az egyikük, hogy segítsen.
Margit és Lujzi Icukának meséli, hogy Mónikát elrabolták. Jön Subicz és Józsi. Subicz hülyeségnek tartja és elzavarja az öregasszonyokat, de Józsi komolyan veszi az infót. El is rohan a Szappanosékhoz. Tibi tahó, de Vali leülteti és kedves vele. Elmondják neki, hogy milyen házat keresnek. JÓzsi közli, egy volt osztálytársának ablakpucoló cége van, az ismerheti a keresett ólómüveges házat. Rögtön fel is hívja, és kap 3 címet is. Tibi rögtön odairányítja a taxis haverjait.
Mónika egyezkedni próbál Mikivel, aki szerint az öccse 4,5 millát nyúlt le a kaszinójából. De könnyedén vissza tudnák fizetni a 100 milliós örökségükból.
Subicz megkapta a számlakönyveket a kopaszoktól bebiszi a panzióba és kezdi átnézni őket. Szörynülködik. Icukáért ordít, tőle megtudja, hogy Ökörapátiban nem volt sem légiparádé, sem majorett fesztivál, de még tüzijáték sem, amikre súlyos pénzeket számlázott le Attila.
Nándi és a Doki valami nagy gyár előtt állnak meg, át akarják kutatni. Tominak ötlete támad, felhívja Marosit, adja meg az anyja pontos tartózkodási helyét. Marosi a személyiségi jogokra hivatkozik, De Nándi beavatkozására - Kasztner őrnagy - megadja a koordinátákat. Eszerint Mónika Csepelen van, a város ellenkező pontján. Nándiék úgy gondolják, hogy a Gésa van az ügy mögött.
Szláven biciklizget, amikor Marosi rátelefonál. Arra utasítja Szlávent, hogy tartsa a Szappanosokat a faluban, ne engedje őket feljönni Pestre. Szláven jön a Szappanos házba, közli Kárásziban nagy csőtörés van, ezért nem lehet kimenni a faluból. Tibi nem érti, miért jött ezt elmondani, de később rájön, hogy nem igaz a hír, mert a mosógép szépen dolgozik. El is határozza, hogy megy Pestre megmenteni a húgát.
Nándiék Csepelre tartanak, a kocsiban vannak golyóálló mellények. Tomit utasítja, hogy maradjon a kocsiban. Csepelen a konténerben már csak Mónika nyomait látják, a kötelet, meg a nyomkövető karkötőjét. Elkéstek, Mónit már máshová vitték.

Az előzetes is izgalmasnak igérkezik. Tibi, Vali, Kata és Kristóf autóval Pestre mennek (nem tudom, milyen autóval, mert a Tibiét elvitte Tamás, talán Kata kis női autójával???? Marosi rátelefonál a rendőr ismerősére, akitől a múltkor kiszabadította Tibit és most arra kéri, szálljanak rá és tartsák föl.
A Gésa utasítja egyik emberét, hogy vágja el Mónika torkát. Nnnna, itt lett vége az előzetesnek.

1/10
Nakahara 2019 ápr. 25. - 00:27:24 1/10
(3047/18028)
Szóval Kristófnak köszönhetően már 3 embert raboltak el. Sőt, a kislánnyal együtt 4-et. Igazán ügyes ember.
7/10
Rojita 2019 ápr. 24. - 23:38:45 7/10
(3046/18028)
Pedig a színészeknek is kell a szabadság, h kialudhassák magukat, kikapcsolódhassanak. Akkor lehet, h előreforgatással készülnek és egymást váltva mennek pihenni.

Sztem Kata azért van mindig csizmában, mert Ő eredetileg lovas sportoló volt és megszokta, h gyerekkora óta mindig lovagol és csizmát visel.
7/10
Rojita 2019 ápr. 24. - 23:30:35 7/10
(3045/18028)
Aggódom. Nándi riasztására (Kék kód!) miért csak 1 ember ment oda? Emberrablás történt. Ilyenkor nyüzsögni szoktak a rendőrök a helyszínen. Ennyire azért csak nincs rendőrhiány.
1/10
csonakos 2019 ápr. 24. - 21:02:39 1/10
(3044/18028)
Ez már tényleg nézhetetlenné vált!
amira_daa 2019 ápr. 24. - 20:45:15
(3043/18028)
mindenkinek:
AMUGY A MAI REGGELIBEN VOLT AZ ULMANN MÓNIKA ÉS AZT NYILATKOZTA, HOGY LESZ FOLYTATÁSA A SORINAK ÉS NYÁRON VAGYIS HAMAROSAN FOLYTATJÁK A SORIT

igy reméljük hogy meglátjuk hogy csizmában lesz-e a Kata és akkor ahogy valaki irta a kommentbe lehet Csizmás Kata :D:D
amira_daa 2019 ápr. 24. - 20:45:03
(3042/18028)
Kata még egyszer Guess who és mindenkinek

Amugy a horvátban eleve szimpibb a csaj és a karaktere is tudja mit akar ott azért első évad végére ( ami több részből állt meg pörgösebb volt DAnival már örökbefogadott gyerkőcük is volt. ( ott az volt hogy azért nem lehet gyerekük mert meddőek aztán ugye a második évadban meg megjön a természetes áldás is.

ott a szereplő csaj dönt, kapál kaszál ( szinte a második résztől) igaz nagyon csinos ruhákban itt is ha Kata kis ruhákban lenne néha és kertészkedne az is segitene.

Szerintem a szinésznő sem szereti ezt a karaktert - Katát - másrészt nem is tudj a a karakter mit akar és igy nem tud jellemfejlődni ,

Tomi a szemünk előtt megkomolyodott és akar valamit legalább ránéz hogy hol tudna tanulni és a büfé szakját befejezni és máshol folytatni.

Kata nem nagyon fejlődik nem olvas tanulmányt tudná folytatni a szakot poszt-agy egyéb továbbtanulást irhatna esszéket kutathatna bármit de én semmit nem látok benne ami orvosos. semmit. a gumikesztyűt is már ugy irtuk hogy kapott, ráadásul mikor az apjának fájt a foga torkánál nézte. nem is ott ahol az embernek foga van.

A pillangó hatás amit produkál az irok csiki-csukijábol jön össze Irtam rola többször Robinál tisztelhetné annyira ( ha ismerné Kata a szot hogy tisztelet) elengedi vagy mellette van.

Legalább egy hajóskapitány ha több nője van tudja hogy melyik nap melyiket akarja itt még az sincsen. Jol irtad hogy ugrál ide oda. Nincsen benne tartás ( mint Móniban van Valiban) én attol félek hogy ilyen komboban amit kaptunk nem is várható vagy nagyon durva helyzet után Kata változása.

Szerintem az iroknak kell majd dönteniük ( kiirják Robit vagy Dani elmegy vagy nem tudom , igazábol szeirntem egyik pasi sem illik hozzá) én harmadik éretebb pasival hoznám össze annak van vagy lenne realitása, mert igy Robi ugyis megcsalja, Dani meg megbántja és ha visszajön Steffi akkor ( most steffi ténlyeg elment?) akkor meg megint kezdődik előről.

Ha összeköltözött Danival nem az első hisztinél elhuzni haza. Hanem esetleg kommunikáciot tanulva megbeszélni hogy mi történt ki mit látott és nem Renátonak hinni, aki igazat mondott. hanem letisztázni.
Bár Dani volt a hibás ha neki is Stefi kell akkor Stefit válassza ha Kata akkor őt.

amira_daa 2019 ápr. 24. - 20:18:47
(3041/18028)
Ordito Egérnek: lehet hogy valami rendszerátopcionálás a port-nál vagy ki tudja a mult héten az insta szenvedett akkor a port megy. most a port szenved. :((

Szoval akkor Nándi megmentőre szavaztok? hát majd irjátok meg légysz ihogy mi lett ha lemegy a rész bár ahogy ajánlot néztem ( irásbelit ) két részbe mentenek.
amira_daa 2019 ápr. 24. - 20:16:36
(3040/18028)
Guess Who-nak

Subicz ha jelzi hogy könyvelési hiány van akkor nyilván más a helyzet. De nem jelezte nyaralt.
Lalit sajnálom hogy nem háinyolják, Danikát én nem vártam vissza és igazábol ha megnézitek sok haszna nincsen néha ide reppen néha oda. Most már nem erőltetik a hármojuk négyőjük dolgát amit meg is tudok érteni.

Guess Who és Napraf:
Az van hogy én is hiányoltama polgi mellett az alpolgit és a jegyzőt mert az sincsen és ez gáz.
Az Ökörszépitők semmit nem csinálnak és csináltak.

Guess Who : azt hogy kata 12 éves modjára viselkedik én irtam, mert ténlyeg igy csinálja, ennyi idősen ( elvileg 25 plusz minusz ) azért tudni kéne merre az előre de még nem nőtt fel. Nem tudja amugy mit akar. Egyébként ilyenkor ha jo lenne a forgatokönyv akkor lenne harmadik pasi ( talán ezt akarták kihozni a forgatokönyvbol is Fazekas karakterével de végül nem derült ki) aki végül vinné Katát. Katának éretebb hapsi kéne pl mint Nándi hogy felnőttebb felelősséget vállal ( igaz mint ahogy látszik Nándi szélcsap - ajánlot láttam és ahogy bájvigyorgott benne volt a szemében hogy na itt "dugás lesz az éjjel" vagyis lenne.

Nem tudom amugy hogy egy vagy két rész alatt lerendezik-e a cuccot majd ugyis irjátok hogy mi volt lehet hogy elhuzzák kettőre. Ahogy a leirás van kettő rész lesz de mivel pénteken van az évad utolso része igy nyilván meg kell addigra Mónit menteni vagy pedig lemegy Marosi és közli hogy kiesett a játékbol. kiderül péntekre.

Amugy Panna hülyesége miatt van az egész ha nem dumál hogy mi meg hogy akkor most nem lenne ez a szál. inkább sütögetés lenne vagy valami normális vég

A képeket köszönöm mégegyszer SVEJCI .

Luci 87 igen szerintem is arra volt bekészitve a rész hogy végre összejöjjön Móni és Nándi én csak ajánlot ltátama face-n és ott is bájvigyorgott nándi.

remélem hogy válaszoltam mindenkinek.
amira_daa 2019 ápr. 24. - 20:00:16
(3039/18028)
szerintem Marosi és Nándi miért ne ismerhetnék egymást. egy ügyvéd nem csak idiota családi cuccokat csinál hanem néha véd is ügyfeleket vagy hasonlok is vannak. miért ne ismerhetnék egymást.

amira_daa 2019 ápr. 24. - 19:56:50
(3038/18028)
hoppácska, köszi a képeket igen igy ez elég karcsu és gáz is eléggé. De majd valahogy kimagyarázzák a készitők már ha akarják.
svejci 2019 ápr. 24. - 19:35:39
(3037/18028)
A másik: Subicz ugyan nem mondta, hogy mennyi pénz az a hiány, de akárhogy forgatom, amit a kép mögött Józsiék megtaláltak (és Szlávenék elégettek), az talán néhány százezer, esetleg 1-2 millió Ft lehetett.

Háát, egyszer írtam már.... egy köteg 20ezres, az 50bd.... ők 4 köteget égettek el....
Az, ahogy számolom, 4 millió forint....
guess.who 2019 ápr. 24. - 19:22:25
(3036/18028)
<gonosz vihogás> Akkor nem csak én vagyok a béna. :)
4/10
napraforgó 2019 ápr. 24. - 18:03:51 4/10
(3035/18028)
Fogadjunk, hogy a port. hu megint fejleszti magát, azért nem működik a válasz funkció. Na és a szöveg keret sem nő a szöveggel, ahogy korábban.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 24. - 18:02:07 4/10
(3034/18028)
Guess.who-nak
Kösz a bizalmat, de nem tudom személy szerint ki az alpolgármester. csak a választási harc idején hiányoltam, hogy ebben a faluban nincs alpolgi, képviselőtestület, jegyző, stb. tehát olyasmi, aminek lennie kéne. de soha senki nem jelent meg ilyen minőségben és soha nem tartottak képviselőtestületi ülést, holott arra van valami szabály, hogy évente tán négyszer össze kell ülniük.
Egyébként egy intervallum és egy időközi választás pont ilyen ok, ami miatt már rég ülésezniük kellett volna.

Amúgy a faluszépítő Egylet sem csinál a világon semmit, még egy cserép virággal sem szépítették meg a falut.
guess.who 2019 ápr. 24. - 17:49:47
(3033/18028)
Csak én nem látom, hogy melyik hozzászólásomat kinek írtam?! Elnézést érte, mindig szorgalmasan nyomtam a Válasz gombra...
guess.who 2019 ápr. 24. - 17:49:02
(3032/18028)
Valószínűleg Nándi lesz a hős szabadító, mert ez kell a sablonhoz. :)

Szegény Józsi meg a sufniban fog búslakodni, és a végén visszamegy Diácskához. Vagy felhívja Stefánt, ők még úgysem sakkoztak együtt eddig. :)
guess.who 2019 ápr. 24. - 17:46:30
(3031/18028)
Igen, de a Postán ingyen csak a feladóvevényt kapják meg a forgatásra, kénytelenek voltak azt használni. :D

Mondjuk az tényleg blődli volt, hogy Zsóka a postán lepecsételte a visszadátumozott bélyegzővel a feladóvevényt, aztán Subkó előszedi ugyanazt a mappájából. :D
Szerintem nagyon készültek már az évadzárásra, ezért hagytak benne ennyire ordító hibákat. :)
guess.who 2019 ápr. 24. - 17:41:44
(3030/18028)
Tudom én, hogy az volt a lényeg, hogy lelép Lali egy szó nélkül, mert ő olyan kemény fiú, értem is a dolgot. Csak –ahogy írod is– ez is egy blőd, minden életszerűséget nélkülöző hülyeség. A világ túlvégére elmegy pénz, ruha, kaja, nyelvtudás, szakismeret nélkül, ráadásul fel is veszik azonnal a fúrótoronyra. Igen, ez egyébként teljesen így szokott történni, már Petőfi Sándor is írt erről egy verset "Apám fúrótornya" címmel.

Mondjuk gonoszul megjegyzem, hogy Dancát azonnal sírva hívta vissza a falu nőstényállománya – Laller után meg senki nem ejtett egy könnyet sem, és azóta is talán egyedül Sanyi említette meg egyszer, mikor Diát elrabolta a Vörös.
guess.who 2019 ápr. 24. - 17:37:38
(3029/18028)
Na de kérlek! És a nagyfogyasztó kocsma, kisbolt és panzió? Tudod, mennyi áramot és vizet zabálnak be ezek az ipari létesítmények?!? :)

Egyébként a választás kiírásához az NVI-nek inkább van köze, mint a képviselő-testületnek, de ami mindenképp zűrösebb, hogy a választás kiírása és a megtartása között 70–90 napnak kellene eltelnie, itt meg 4-5 nap alatt lezavarták az egészet onnan kezdve, hogy Attilát leültették... A másik, hogy a kieső időben az alpolgármester töltötte volna be a posztot megbízottként, és mintha rémlene valamelyik részből, hogy volt szó róla, hogy ki az alpolgi a faluban (Napraforgó szerintem fejből megmondja :) ).

Egyébként ez az ÁSZ-os és pénzügyes marhaság megint nagyon zagyva, de már lassan megszokom, hogy az írók hallottak erről-arról valamit harangozni, és az alapján "ismeretterjesztenek". :)