svejci 2019 máj. 17. - 07:43:56 Előzmény napraforgó
(3524/18024)
Az utóbbi részeket nézve látom - először valamiért nem tűnt fel - hogy Stefi milyen durcás kislány.

Igen, ez teljesen így van, engem is elbűvölt először.., most, hogy tudjuk mi lesz, így már inkább idegesítő....

Szláven...., hát 10-15 éve van ott, állítólag papírok nélkül? Ez is érdekes..... (és később, még egyszer Zsókától előléptetést is kér....)

A tegnapelőtti részhez visszatérve, a vörös zóna ügyre...
Eleinte beszéltünk róla, hogy mi lehet, de aztán abban maradtunk, hogy csak a határ, ahonnan jelez az órájuk.....
Meg, szerintem csak azért került be, hogy a "nagy erdőben" kóválygó Katát így pontosan megtalálhassa Szláven, a Marosi instrukciói alapján... (mint amikor Moónikát is keresték, Tamás is Marosit hívta, az órajel miatt...)
guess.who 2019 máj. 17. - 07:15:27 Előzmény napraforgó
(3523/18024)
Ja, igaz ez is, hogy minden erdészeti/katasztrófavédelmi feladatot Szlávennel csináltatnak (meg úgy minden egyebet).
De gondolj bele: hová jutnánk, ha a két debil eltévedne az erdőben, rájuk esne a katasztrófa, és így még a vadetetőt sem tudnák feltölteni. Jobb így, hogy Szláven megcsinál mindent. :)
guess.who 2019 máj. 17. - 07:13:45 Előzmény janderka
(3522/18024)
Azért az egy egykorú fákból álló telepített fenyves volt, itt meg valami elegyes erdő volt, ráadásul ahogy Napraforgó is említette: fura módon egyetlen fa egyetlen ága sérült meg a viharban, és az is pont Lóbeltle volt képes ráesni. Mi ez, ha nem az isteni gondviselés egyértelmű bizonyítéka? :)
guess.who 2019 máj. 17. - 07:11:25 Előzmény napraforgó
(3521/18024)
Az állami hivatali szabályok annyira nem voltak fontosak például akkor sem, amikor Zsókica ellopta a polgármesternek küldött hivatalos levelet, majd okiratot is akart hamisítani azzal, hogy papíron visszaküldte azt...
Bár Szlávent nyilván nem Zsóka alkalmazza közvetlenül, hanem a Posta, szóval ott a papírozást nem lehetett ilyen könnyen megkerülni. Valószínűleg ez is a Rojita által említett túlzásba vitt misztifikálás, nézői félrevezetés: beállítottak egy teljesen szimpla történést úgy, mintha Szláven rettenetesen titokzatos lenne, csak előbb elfelejtették átgondolni a szálat. :)
guess.who 2019 máj. 17. - 07:05:59 Előzmény napraforgó
(3520/18024)
Erre írtam, hogy álkonfliktusokat kreálnak az írók, és ennek szerintük az a legegyszerűbb eszköze, hogy X otthon hagyja/kikapcsolja a telefonját, Y pedig megsértődik és Z-hez költözik. Szerintem a műbalhék legnagyobb része így játszódott le. :)
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 04:15:55 4/10 Előzmény janderka
(3519/18024)
Igen, erre én is emlékszem, még meg is akartam emílteni, de azért itt csak az az egyetlen fa dőlt ki és épp Robira, több nem. Másnap Sándor kérdésére Szláven azt felelte, hogy a vihar nem tett jelentős kárt az erdőben. Mert itt nem az erdész, nem a katasztrófa védelmi ellenőr, hanem a postás nézegeti a vihar okozta károkat. Mint ahogy a vadetetők feltöltését is Szlávennel intéztetik, nem az erdész Mihály csinálta.
-------
Sokat gondolkodok Szláven postai alkalmazásán, és nem hiszem el, hogy személyi okmányok és lakcímkártya nélkül alkalmazták volna. Sőt, biztos vagyok benne, hogy egy olyan állás betöltéséhez, ahol pénzkezelés is folyik (és a postán vastagon), ott erkölcsi bizonyítvány is kell! Szóval ez nem lehet feketén csinálni.
Ha Zsóka zöldséges kofa lenne, alkalmazhatná Szlávent eladónak, árubeszerzőnek, -feltöltőnek feketén, de egy állami hivatal az más dolog, ott azért vannak szabályok.
1/10
janderka 2019 máj. 16. - 22:54:11 1/10
(3518/18024)
Azért van az a vihar, ami komplett erdőket tesz taccsra. Emlékszem a Tátra fenyőerdejének pusztulására 15 évvel ezelőttről. Szinte tarvágást csinált a 200 km/h-s vihar.
https://www.origo.hu/tudomany/20140522-magas-tatra-fenyo-szelvihar-termeszeti-katasztrofa-a-rengeteg-lucfenyo-miatt-tarol-a-szelvihar-a.html
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 20:14:46 4/10 Előzmény napraforgó
(3517/18024)
"Attila látja, hogy a panziót figyelő kamera megrongálódott a viharban, hozza a nagy létrát és rakja vissza a helyére."
Hoppá, ebből a mondatból kimaradt, hogy : telefonon utasítja Sándort, hogy....
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 20:10:31 4/10
(3516/18024)
Az utóbbi részeket nézve látom - először valamiért nem tűnt fel - hogy Stefi milyen durcás kislány. Állandóan puffog valamiért, hol Anikóval vész össze, hol Danival. Gyakorlatilag minden nap, menetrendszerűen megsértődik valamiért. Nem is olyan aranyos kis szöszi, inkább kissé idegesítő.
És ő is állandóan költözködik, hol otthon alszik, hol Daninál, hol Diánál. Végül ugye meg megszökött és ki tudja, hová ment.
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 20:00:32 4/10
(3515/18024)
12. rész
Reggel Tibi nyafog, este majdnem megfagyott a hidegben, ha nem jön a lovászgyerek, sose talál haza (???? itt lakott 25 éves koráig).
Sándor Diát ébresztgetné, de Stefit találja helyette. Együtt reggeliznek, közben Stefi biztosítja Sándort, hogy nem zavarja, ha udvarol a nővérének.
Tibi kamuzik Katának, hogy jól megmondta a magáét Robinak, amiért azt tette Katával, amit tett. Kata kéri, hogy ne ártsa bele magát a Robival való dolgába.
Zsóka és Vali egyszerre vásárolnak a kisboltban, jól elbeszélgetnek a koleszterinről, a laktózról, meg a laktázról. Meg is beszélnek egy találkozót, ahol majd recepteket cserélnek.
Sándor folytatja a féltékenykedést, pechjére pont bejön Szláven a kocsmába, ezért vele is kötekedik egy sort. Kiderül, hogy Stefi Diánál aludt és nem Daninál, ez megnyugtatja Anikót.
Stefi is folytatja a puffogást, Diának panaszkodik, féltékenykedik Kata miatt. Közben Dia rápirít, hogy ő meg azzal a pesti sráccal kokketál, látja, hogy tetszik neki. Stefi nem túl meggyőzően tiltakozik.
Mihály kartonpapírokat vagdal, ráírja, hogy "falu" és egy nyilat rajzol hozzá. Ki akarja rakni ezeket a jelzéseket az erdőbe. Sándorral Szlávenről beszélgetnek, azt mondják, jó 10-15 éve érkezett ide, és jelenleg 30-35 éves lehet. Sándornak most tűnik fel, hogy él itt közöttük egy ember, akiről azt sem tudják, hogy kicsoda. Sándor kötekedős kedvében van, Misivel is összekap.
Stefi békülésképp kávét visz Daninak, aki megkérdi, hol volt este. Stefi az orra alá dörgöli Katát, de Dani szerint ő csak segített egy bajbajutott emberen (meg másik kettőn). Visszaadja Stefinek a ház kulcsait, amit nála hagyott.
Attila már reggel felkeresi Mónikát és kérdi, gondolkodott-e az ajánlatán? 5 %-ot ajánlott a kiadott ingatlan forgalma után, Mónika 15-öt kér. És közli, hogy talán tud egy jó kis lakást a belvárosban, kb 120 nm és ő jutányosan megszerzi neki.
Attila látja, hogy a panziót figyelő kamera megrongálódott a viharban, hozza a nagy létrát és rakja vissza a helyére.
Sándor és Tibi megint összekapnak, majdnem összefutnak az autóikkal. Sándor visszamegy a kocsmába és Szlávent faggatja a múltjáról, mit csinált "otthon", nem hiányzik-e neki a családja, stb. Zsóka napközben hazaugrik, Misi nem érti miért és faggatja. Mikor Tibi elmegy otthonról, Vali átmegy Zsókához. Ezt észreveszi Attila és elmondja Sándornak, jó lesz odafigyelni, mert lehet, hogy Gálék lepaktálnak az ellenséggel.
Vali nosztalgiázik, a Tibi szép nagy szőke haját emlegeti, meg azt a nyarat, amikor Tibi lenn volt az apjánál. Zsóka meg a kocsmáros házaspárt emlegeti, hogy ők mennyire jóban voltak Tibivel, de szegények korán meghaltak egy autóbalesetben.
Mikor Sándor megigazította a kamerát, jön Mónika és kigúnyolja őket, nem kell hülyéskedni az ipari kamerákkal, majd mutatja a karóráját, hogy az másodpercre rögzíti a mozgásukat.
Csaba észreveszi, hogy Robi megsérült, rákérdez, mi történt, hogy történt. Robi kicsit másként meséli el, hogy min vitatkoztak Katával, azt akarja beadni Csabának, hogy Kata akar mindenáron falun maradni. Caba rápirít, neki a lány nem ezt mesélte. Majd azt ajánlja Robinak, hogy szerezzen neki munkát, ha ki akarja békíteni. Robi cserébe elmeséli, hogy a főorvosnő nyomul rá, mit aki búgatóport szed.
Dani benéz a Szappanos családhoz, hogy jól vannak-e a tegnapi kaland után. Tibi Valival kötekedik, hol járt, majd kijelenti, hogy akkor most ő megy el szódát venni. A kocsmában elég kényszeredetten kezdenek beszélgetni Anikóval.
AZ Egylet gyűlést tart, de "elfelejtik" meghívni rá Attilát, valami disznóságra készülnek.
A lovászfiúk segítenek Jolika néninek kijavítani a viharban megrongálódott fészer tetejét. Szláven jön és nagyon érdeklődik a fiúktól, hogy szokták-e használni a kerti budit.
Mónika meglátogatja Pannát és beadja neki, hogy Kristóffal már megegyezett, hogy eladják Panna lakását, abból kifizetik Kristóf adósságait. Panna megdöbben, az az ő családi öröksége.
guess.who 2019 máj. 16. - 19:06:12 Előzmény Rojita
(3514/18024)
" kifejezés használata az erdőre teljesen a néző megtévesztésére ment. Mintha bizony ott vmi titkot rejtegetnének."
Az a baj, hogy ahogy haladt előre a sorozat, egyre jobban telirakták ilyen megtévesztő baromságokkal, hogy misztifikáljanak, de nem érezték a mértéket és naaaaaagyon túlzásba vitték, amitől viszont a nézők kíváncsisága könnyen átfordul megunásba... Szerintem senki nem szereti, ha hülyének nézik. :)
guess.who 2019 máj. 16. - 19:01:42 Előzmény napraforgó
(3513/18024)
"szerintem a fák sokat lefognak a szél erejéből."
Bizony! De ezzel együtt is marhaság volt az egész viharos-eltévedős tökéletlenkedés. Eleve ha nem ismerem az erdőt, akkor nem megyek oda "sétálni", pláne nem egy másik vadidegennel. Ha mégis megyek, akkor nem kószálok el olyan messzire, ahol már nem látom a házakat, az utat, ilyesmi. Ha mégis elkószálok, akkor azért elég valószínű, hogy a település zaját lehet hallani, ha azt nem, akkor a közelben futó autóútét, tehát ki lehet keveredni onnan. Persze ha valaki egy tíz méter átmérőjű körben kering, hogy sokáig vehesse a kamera... nos, akkor valóban nem fog kitalálni abból a ritkás ligetből. :)

Egyébként abszolút nem tudták a vihart hitelesen megoldani képileg és hangilag sem, és ez azért látható volt szerintem előre, így kár volt erőlködni. Robika ezzel az erővel egy kavicsba is belerúghatott volna a falu közepén, esetleg felmászhatott volna a mammutfenyőkre és nem tudott volna lejönni, csak Tibi segítségével. :D

A másik, hogy az állandóan nyomkodott, használt és csörgő telefonokat fura módon mindig akkor hagyják otthon, akkor kapcsolják ki, akkor nincs térerő, amikor kellenének, vagy éppen a használatukkal valamit irtó egyszerűen megoldhatnának. Ezt is százszor eljátszották már az írók, szörnyű, hogy nincsenek az ilyen esetekre más megoldásaik, mindig ezt kapják elő, így kreálnak álkonfliktusokat. Ugyanaz az önismétlés, mint az emberrablásos, meg az, hogy Kata menetrendszerűen megsértődik pár naponta az éppen aktuális pasijára és átmegy a másikhoz.
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 18:47:06 4/10 Előzmény janderka
(3512/18024)
Szerencsére valóban látszott időnként, hogy próbálták helyrehozni a kissé elfuserált dolgokat.
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 14:55:13 4/10
(3511/18024)
:D:D:D
1/10
janderka 2019 máj. 16. - 14:52:04 1/10 Előzmény napraforgó
(3510/18024)
Egyetlen erényük, hogy lázasan olvasgatták a fórumunkat és úgy-ahogy próbáltak korrigálni. :)))
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 14:36:04 4/10 Előzmény janderka
(3509/18024)
Szerintem az a baj, hogy nem volt előre kidolgozva a történet, ad hoc írhatták, egy-két héttel az adásba kerülés előtt. Az időhiány miatt kerülhetett bele sok szamárság. Meg a sok megkezdett, de be nem fejezett történetszál.
1/10
janderka 2019 máj. 16. - 14:30:47 1/10 Előzmény Rojita
(3508/18024)
Jó, hogy ismétlik. Így még egyértelműbben kirajzolódik, mekkora egy ostoba kretének is írták az (első) 80 részt.
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 14:15:53 4/10 Előzmény Rojita
(3507/18024)
Na és az emberbaráti érzelem nem terjed ki Tahó Tibire? Mert ő is elhagyta ÖA határát, de nem Szláven, hanem Dani ment utána, teljesen önkéntes alapon, holott Tibi mindig bunkón viselkedett vele.
4/10
napraforgó 2019 máj. 16. - 14:11:46 4/10 Előzmény Rojita
(3506/18024)
Hát alighanem a telepátia.
Mert nem láttam, hogy az ügyvédnő az Ökörapáti térségére kiadott meteorológiai előrejelzést hallgatta volna.
Mindenesetre csodás képességei vannak Gittácskának, ha azt is tudta, hogy a falutól északra van az erdő, és abban épp vihar van, meg azt is, hogy Kata pont abban kóborol, és bajban van, ezért menesztette utána a felmentő hőst Szláven személyében.

Az erdő akkor is gyanús, mert mit keresett ott Szláven a biciklijével? Nyulat fogni ment?
7/10
Rojita 2019 máj. 16. - 13:42:57 7/10 Előzmény janderka
(3505/18024)
Misztifikálták ezt az erdőt egy darabig, h azt higgyük, van ott vmi titok. Talán egy darabig az volt a koncepció, h ott bujkálnak a szintén titokzatos kopaszok. Kálmán búvóhelyének nem hiszem, h gondolták volna, mert egy anyagilag jól eleresztett, nem is fiatal ember nem fog önként, télen egy kiskomfortos, erdei házban lapítani, ráadásul a volt faluja határában, ahol felismerhetik.
Aztán, h látták, milyen idétlenül sikerült az erdei eltévedés -vihar - jelenet, a nézők se hittek benne, - ejtették az erdőt végleg. (Remélhetőleg az ötletgazdát is).