4/10
napraforgó 2019 okt. 19. - 04:00:15 4/10
(7830/18030)
Szerintem egy gránitszobornál nem is lehet később szarvakat tenni a kecskére. Hogyan rögzitenék? Hogyan tüntetnék el a toldás nyomait?
Ha vicces kedvű, avagy részeg fickók mennek arra, tuti letörhetik az utólag feltett szarvakat.

Biztos, hogy ilyen szerencsétlen szobrok 180 millióba kerülhetnek? És ilyen hülyeségekre tényleg van pénz? Amikor szerencsétlen hajléktalanokra nincs? Meg az egészségügyre sem? akkor idétlen Kálmán bácsis, meg huszáros szobrokra kell költeni?
4/10
napraforgó 2019 okt. 19. - 03:53:41 4/10 Előzmény janderka
(7829/18030)
Az biztos, hogy egy körforgalmat kialakithatnának a szobor körül. Igaz, csak két út van arra, az elágazás körforgalommá tételével max három.
4/10
napraforgó 2019 okt. 19. - 03:50:59 4/10 Előzmény Lambada
(7828/18030)
Laura tud a horribilis örökségről, ami ugyan elég bizonytalan, de azért mégis elég vonzó lehet. És ha nem egy lúzer bolti eladó a babám, hanem egy tőkeerős vállalkozó?.....
Jó, Laura nem úgy néz ki, mint aki a könnyű pénzre hajt és ezért ha kell, nincs gyomra, de ki tudja.....
Egy 28 éves diplomás nő nem szokott alacsony közértes hapsikra bukni, akármilyen szép fekete szemük is van. Miért nem? Mert csak. Egy nő a jövőjére gondol, egy jó pályára, egy megfelelő férjre, egy-két gyerekre, nem arra, hogy vidékre mászkáljon egy lúzer szerencsejátékfüggőért. Max kalandra jó. Esetleg kivárjuk azt az örökséget és majd akkor megvárjuk.
7/10
Rojita 2019 okt. 18. - 23:19:44 7/10 Előzmény Kuttyánszki
(7827/18030)
"Laurának miért ne tetszhetne Kristóf, a fekete szemeivel? :"

Azért ilyen nincs, h egy kezdő ügyvédnő beleszeressen egy bolti eladó fiúba, bármilyen szép szemei is legyenek a fiúnak. Hacsak nem egy lakatlan szigeten élnének egyedül. Az ügyvédlány a fővárosban él, rengeteg alkalma adódik ismerkedni korban hozzáillő diplomással, leginkább jogász kollégával.

Persze, ha az ügyvédlány előzőleg értesült a bolti eladó fiú várható örökségéről, akkor minden lehetséges.
7/10
Rojita 2019 okt. 18. - 23:06:54 7/10 Előzmény Kuttyánszki
(7826/18030)
Zsóka erőszakos, keverő, de legalább már nem csak állandóan retekkel eteti a férjét. Így, legalább van egy kis fordulat a történetben.
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 18. - 22:57:39 3/10 Előzmény napraforgó
(7825/18030)
Pont az elejét nem láttam, nem hiányzott a szemforgató látványa viszont kösz, hogy leírtad, mi történt ! :)
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 18. - 22:54:38 3/10
(7824/18030)
Egyre ellenszenvesebb nekem ez a Zsóka, a lepcses szájú, kétszínű, aljas, erőszakos sz*keverő!
5/10
Lambada 2019 okt. 18. - 22:52:48 5/10 Előzmény Kuttyánszki
(7823/18030)
Nem a szemeivel van baj, hanem az egzisztenciájával.
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 18. - 22:40:22 3/10 Előzmény Lambada
(7822/18030)
Olga minél előnytelenebbül néz ki, annál nagyobb a különbség Diával. Holott a nagy db Szlávenhoz jobban illik Olga. Laurának miért ne tetszhetne Kristóf, a fekete szemeivel? :D
5/10
Lambada 2019 okt. 18. - 22:20:54 5/10
(7821/18030)
Vajon miért kell Olgát mindig ilyen előnytelen, nem az ő alkatához illő ruhákba öltöztetni? És miért kell olyan párokat összeboronálni, akik végképp nem illenek egymáshoz? Teljesen valószínűtlen és hihetetlen, hogy egy valódi Laura figyelmet szentelne Kristófnak, Olga pedig a nála vagy 20 kilóval könnyebb és - szerepe szerint - csaknem ugyanannyival fiatalabb Renátónak.
1/10
janderka 2019 okt. 18. - 21:40:21 1/10
(7820/18030)
Azon veszem észre magam, hogy már napok óta nem nézem ezt a csodát. És még csak az összefoglaló sem izgat - noha napraforgó előtt le a kalappal amiért továbbra is teljes részletgazdagsággal jegyzi le nekünk a történéseket.
Most is épp csak a szoborállításnál kattintottam bele. Pont kavartak valamit a vénasszonyok, hogy miért lett kutya a kecskéből, miközben még ha szarvatlanra sikerült is, ezért eléggé kecskefeje volt. És a dudaorrúra megszobort Kálmán bácsi alakjának külső megjelenése is egész jól sikerül. Épp csak hozzáérniük nem lett volna szabad, mert azonmód elreppent - mint Sztálin elméletileg gigantikus hungarocell verziói a hazai történelmi filmek 99,9 százalákában. Viszont egy kovácsoltvas(nak ható) virágágyásos körívet igazán húzhattak volna a műalkotás köré. Egymagában ugyanis elég gyönge sarokpont lesz az ott az földút közepén.
4/10
napraforgó 2019 okt. 18. - 21:38:59 4/10
(7819/18030)
És az eleje, ami lemaradt:
Kata reggel kapkodva csomagolja az orvosi táskáját, majd a telefonját keresi. Megtalálja a kanapén egy párna alatt Stefi kendőjével együtt. Majd rákérdez Danira, hogy ma is lovagoltat-e. A válasz, nem tervezi. tegnap sem akarta. De Stefinek nem tudsz ellenállni, igaz? Majd rákérdez, hogy Stefi bejött-e a házba, Dani letagadja, de ekkor Kata a nyakába teszi a Liba kendőjét. Ez a hazugság nem jött be.
Zsóka beront Suvickhoz és felhivja a figyelmét, hog tegnap és ma is látta Zukait és mahicsot, nagyon fényképezgették a volt szobor helyét. Rákérdez, hogy mikor lesz kész a szobor és mikor jár le a határidő. Ketten együtt kisakkozzák, hogy nem véletlenül jártak itt az erdészek, meg kell sürgetni a szobrot.
Kristóf vidáman üget a Kisbolt felé, és egy diszcsomagolásás dobozt talál a küszöbön. Beviszi, kinyitja és egy piros poló van benne, Laura ajándéka. Jön Margt és Lujzi, Margit rögtön fel is próbálná a polót, de Kristóf kikapja a kezéből, az az ő pólója.
4/10
napraforgó 2019 okt. 18. - 21:13:31 4/10
(7818/18030)
48. rész
Krisztián és Stefi nyomozni indul. Busszal mennek, hogy kerüljék a feltűnést. Sándor követi őket kocsival (Misiével?)
Tibi figyeli a laptopon (eddig nem volt neki) Marosi mozgását a nyomkövető alapján.
Aranyosi Lászlót keresik Stefiék egy katonai lakótelepen, mert a cim alapján katona és ott lakik. Sándor meg telefonon jelentést tesz Anikónak arról, hol, merre vannak.
Subicz megint meglátogatja Rudolfot, aki megint gyorsan letakarja a szobrot. Suvick lerántja a leplet és megdöben. Rudolf közli, hogy a Zsóka itt volt és azt mondta, hogy leegyeztették, csak ez a szobor lesz, úgyhogy ő nem is csinált szobrot a 200 éves huszárról.
János az első döbbenet után mindenáron el akarja vinni azonnal a szobrot, furgonnal jött, arra kell feltegyék. Rudolf hiába mondogatja, hogy mincs még kész, viszik.
Stefi és Krisz megtalálják Aranyosi László századost és egy hülye mesével meggyőzik, hogy lefotózhassák és 10 perces interjút csináljhassanak vele. Sándor megint jelentést tesz Anikónak, aki egyre idegesebb, hogy milyen jól kijön a lánya Krisszel.
Sztojkáék megint reggeliznek, jön Renátó egy bukétával és két kacacomb között megkéri Olga kezét. Mindenki nagyon boldog, rögtön kitör a mulatság, zene, tánc, csak Olga néz furán, fancsali pofával. A két kopasz szerb meg a bokrok közül lesz a mulatságot. - Most hogyan raboljuk el a lányt? - Menyasszonyszöktetés!
Suvick a kocsmában bejelenti a szobor megérkezését. Anikó csodálkozik, ilyen hamar kész lett? Zsoca meg az ünnepélyes avatást hiányolja az ingyenpiával. Mi ez, hoigy csak ripsz-ropsz elhelyezik?
Krisz és a Liba továbbmennek, most Üveges Bélát fogják megkeresni, aki valami épitőipari kereskedésben tevékenykedik.
Folyik a mulatság, Olga meg beszélni akar Renátóval, azt mondja, ők csak barátok lehetnek, Renátó ott ugra-bugrál körülötte, hogy ő ölelgeti és csókolgatja a barátait, amikor Olga észreveszi, hogy az egyik kopasz pisztolyt tart feléje az ablakon át.
Olga sikit, Renátó kirohan, itt vannak a kopaszok, kiáltja, mire az összes Sztojka felkap valami szerszámot, vasvillát, csákányt, lapátot, Renátó meg egy seprűt, és elzavarják a szerbeket.
Józsi bá kérdi, kik voltak ezek a kopaszok, mire a nő azt mondja, biztos a férje küldte őket. de a hős Renátó megmentette őt, milyen jő, hogy ő ilyen biztobságban érezheti magát mellette.
Suvick becipelteti a főtérre a letakart szobrot, és őrséget állit melléje, nehogy idő előtt levegyék róla a leplet.
Zsóka izgatottan rohan Valihoz, kész a szobor, avatás lesz, az ő elnöksége alatt!
A két erdész valami fejessel, egy pályázati ellenőrrel tárgyal, beköpik Suvickot, hogy csalt a pályázattal. Ma jár le a szoborjavitási pályázat, de az erdészek fényképpel bizonyitják, hogy nincs ott semmiféle szobpor. Ezt meg kell nézni, mondja az ellenőr. Rögtön mennek is.
Stefi és Krisz Üveges Bélát keresi az épitőanyagkereskedésben. A pofa egy kerti bútort kalapálgat épp, de a hanta ellenére nem akarja, hogy lefotózzák, de Krisz csak csinál pár felvételt.
Suvick összetrombitálja a népet, mindjárt kezdődik az avatás, csak még telefonál egyet.
Mónika elmegy Kárásziba István atyához. Kiderül, hogy megkapta az egyházi érvénytelenitést, de most kétségei vannak. Állitólag azt hazudták, hogy nem hálták el a házasságot, de ott van Tomika, a közös fiuk. A pap segitséget igér, de majd az egyházi biróság előtt nyilatkozniuk kell.
Suvick szónokol, a két erdész és a hatósági ember meg távolról lesik az avatási ünnepséget. Aztán Zsóka mond beszédet az Egylet elnökeként. A nép már kiváncsi, már be akar nézni a lepel alá. Kicsomagolják a szobrot. A népek kritizálják a szobrot, ez nem is kecske, vagy birka, vagy kutya, nincs szarva. Suvick odasúgja Zsókának, hogy nem volt idő, hogy a szobrász rátegye a kecskére a szarvakat.
Suvick odamegy az ellenőrhöz, beszédbe elegyednek. A pályázati ellenőr gratulál a szoborhoz, nagyon tetszik neki az egész. Utána odamegy a két feljelentő erdészhez és jól leb@assza őket. Még meg is fenyegeti őket, hogy megpróbálták félrevezetni a hatóságot, ha ez még egyszer előfordul, megkeserülik.
Zsóka és Suvick koccintanak a sikerre, de megegyeznek, hogy utólag majd tetetnek szarvakat a kecskére. És lelkesen dicsérik magukat, milyen gyümölcsöző az együttműködésük. Jön Mónika, tesz néhány epés megjegyzést, majd otthagyja őket.
amira_daa 2019 okt. 18. - 19:48:41 Előzmény svejci
(7817/18030)
Lóbelt –kimondom!– iszonyúan bunkó volt, ahogy otthagyta Evelinünket azért,

Ja látja hogy jol tud helyezkedni és hogy Kata kapcsolata billeg, ennyi

@guess.who
"Ellenben a végén a Laura-Kristóf telefonálás tetszett" az van hogy nem akarok ünnepronto lenni de azért Kristof nem matyohimzés még Moni is kavarhat Panna meg amugy sok mindenki igy azért én is örülök ennek a szerelemnek ( és a kibontakozásának) de azért ne örüljünk ennyire, Kristofnak változtatnia kell és most jön ugye Lau amikor éppen válnak szoval nem lesz ez egyszerű menet.
amira_daa 2019 okt. 18. - 19:38:46 Előzmény guess.who
(7816/18030)
"fog majd megint folyni a csiki-csuki teljesen nyíltan, szerencsétlen félrevezetett HR-es igazgatónőnk orra előtt"

Ja és jön majd Martin doktor is kielemezni a helyzetet és látom magam előtt hogy játszik a gyűrűivel és mondja " KATA döntsél végre "
offtopic
amira_daa 2019 okt. 18. - 19:34:05
(7815/18030)
privátban a fiuk Danit , Szlávent és Renit játszo szinész is cigizik
guess.who 2019 okt. 18. - 19:16:28
(7814/18030)
A tegnapi rész végén az előzetesben azt mondja Krisztó Stefánnak:
"A következő kiszemeltünk Üveges Béla. Kell róla csinálnunk egy fotót, kell a NEVE, meg a CÍME."

Szóval Krisztó sem egy zseni: a nevét eleve tudják, hiszen így kezdték keresni, sőt mondta is a fenti mondatban. A címét szintén tudják, hiszen Stefán nagyon okos módon megszerezte a Postáról, ahol nincs is nyilvántartva – meg hát egyértelmű, hogy a címére mentek oda keresni. :)

Arra viszont irtó kíváncsi leszek, hogy a Tibi védjegyévé vált mozdulatot hogyan fogják megmagyarázni, hogy egy "elcserélt" gyerek is csinálja? Nyilván ez Tibinek pesti taxis szokása volt, tehát nehezen hozható össze azzal, hogy egy olyan személy is csinálja, aki születése óta nem is találkozott vele. "Örökölni" meg ilyesmit nem lehet, ez nem egy szemszín vagy fülforma – arról nem is szólva, hogy ha örökletes lenne, akkor Maunika is csinálná, meg Kálmán bácsi is csinálta volna. :D Szóval ez megint egy bődületes ostobaságnak néz ki. :)
guess.who 2019 okt. 18. - 19:09:02
(7813/18030)
Biztos ezért nem tudja sem Misi, sem Benedek, sem Zeusz, hogy mit kell csinálni azzal az ujjaslevelű gazzal, így csak rágcsálják. :)

(Más kérdés, hogy szerintem azért az igen jellegzetes levélformáról legalább Miskának gyanús lehetett volna a dolog, mert hiába nem egy szellemi világítótorony, azért hármuk közül mégis ő a legtanultabb.)
svejci 2019 okt. 18. - 15:25:34 Előzmény guess.who
(7812/18030)
Lóbelt –kimondom!– iszonyúan bunkó volt, ahogy otthagyta Evelinünket azért,

Igen, és ahogy Kleotártánk nézett, megesett a szívem szegénykémen.... :(
Csak nehogy kihozzák belőle a UllmanMónikásfőorvosnős főnöknőt....
guess.who 2019 okt. 18. - 14:52:56
(7811/18030)
Ellenben a végén a Laura-Kristóf telefonálás tetszett. Végre volt valami aranyos, nem erőltetett rész is! :)