Téma: Dűne

trev júl. 23. 09:28:17 Előzmény Zachariah
(11/11)
"Innen kell eljutnia váratlanul pár év alatt egy felnőtt vezér szintjére. "

A cgi mai szintjén ez már nem probléma. :-D (oké, befejeztem, kíváncsi vagyok a filmre.)
trev júl. 23. 09:22:26 Előzmény Zachariah
(10/11)
"Nyilván ez a mai korszellemnek köszönhető, a hollywoodi filmekben egyre több az erős női figura."

Lásd például erre a főszereplő Thimotée Chalamet-t. :-D (Na jó, hát ilyen világban élünk, ez is elmúlik egyszer. :-))
Zachariah ápr. 13. 20:28:07 Előzmény capt.nemo
(9/11)
A "tinibálványnak" "max. annyi gondja volt még az életben, hogy mikor vegye meg a legújabb iPhone-t". A történet elején a főszereplő még csak tizenöt éves és hercegi családban nőtt fel, így anyagi gondjai ezért nem voltak. Innen kell eljutnia váratlanul pár év alatt egy felnőtt vezér szintjére. Ez a kihívás a karakter (és a színész) számára. Az pedig, hogy jó lesz a film vagy sem, majd akkor derül ki, ha bemutatják.
jean sol partre 2020 okt. 20. - 22:57:08
(8/11)
Ha valaki látta Alexandro Jodoworsky pszichedelikus álmát, hát szerintem a trailer alapján Villeneuve ezt próbálta megcsinálni, csak már korrekt CGI-al, de a hasonló lelkesedés és spiritualitás mellett.
Már vagy hússzor néztem meg a trailert
jean sol partre 2020 okt. 20. - 22:51:23
(7/11)
Pink Floyd Eclipse! WoW!
capt.nemo 2020 szept. 18. - 11:37:23 Előzmény ztani
(6/11)
nyugi, valószínű nem fogok rohanni megnézni, ha mégis, akkor jobb híján, mert 2000 után nem sok klasszis film készült, jobbára csupa olyan, amit még akkor elfelejt az ember amikor vége és feláll a székből.
elsősorban a főszereplő tinibálványokra gondoltam, amikor próbál rettentő gondterhelten bámulni hiteltelenül, mert messziről ordít a fejéről, hogy max. annyi gondja volt még az életben, hogy mikor vegye meg a legújabb iPon-t. egyénként meg rohadtul nem ismerem, de az tudom hogy a színészet nem a pózőr újhollywoodi hype-gyárnál kezdődik.

a blade runner 2, nem tudom mihez kapott 8-ast, de hogy nem az eredetihez képest (ami ugyanott 8.1), az ziher, mert annak a közelében sincs..! na ennyit az imdb pontjairól.
ztani 2020 szept. 17. - 12:56:59 Előzmény capt.nemo
(5/11)
Figyelj egy kicsit. Ha már most le_sz_aro_zol valamit akkor NE NÉZD MEG A FILMET!! Köszi! Csak egy jó tanács, mert nem fog tetszeni ;) Miről beszélsz hogy halovány színészek? Javier Bardem végülis 2oscar díjas színész, Stellan Skarsgard, Josh Brolin stb. meg ez a Timotheé gyerek is baromi jó színész lesz. Nem véletlenül jelölték oscarra. Oké az más kérdés hogy milyen filmben :'D Ha nem értesz a filmekhez nem tudom minek írsz hozzászólást. Amúgy az új szárnyas fejvadász..köszi, hogy megemlítetted nem véletlenül kapott IMDBn 8as értékelést, szóval veled lehet a probléma.
capt.nemo 2020 szept. 14. - 16:42:16
(4/11)
egy Sicario/Prisoners rendezőnek nem kellene remake szintre süllyednie, már a Blade runner folytatást se sikerült megugrania. eddig nagyon gyengének néz ki: tini közönséget célzó semmitmondó halovány színészek pózolnak, egy grandiózusra törekvő látványvilágban, erős Lynch utánérzéssel, csak annál jóval jellegtelenebbül.
Zachariah 2020 szept. 14. - 16:14:50
(3/11)
Az első előzetes árnyalta a korábbi véleményemet. A látványra nem lehet panasz, olyan grandiózus, amilyennek egy Dűne-adaptációban lennie kell. Timothée Chalamet pedig érettebbnek látszik, mint aminek a korábbi képek alapján tűnt. Bár vannak szereplők akikből keveset látunk, a császárt és Feyd-Rauthát pedig egyáltalán nem, de a színészek hozzák, amit kell. Ami a cirkoruhát illeti, így hogy többet láttam belőle az előzetesben, már elfogadhatóbb a számomra. Az pedig, hogy eléggé hasonlít az az 1984-es verzióban látottra, annak köszönhető, hogy Denis Villeneuve kedveli Lynch filmjét. Azt viszont nem értem, hogy miért kell minden filmváltozatban Mohiam Tisztelendő Anya fejére valami fura dolgot rakni (ezúttal egy hálót az arcára). Egy dolog zavart még: míg a regényben és a korábbi mozgóképes megvalósításokban teljesen kék a fremenek szeme (kivéve a 2003-as A Dűne gyermekei miniszériát), addig itt úgy láttam, hogy csak az írisz és a pupilla az (bár lehet, hogy a szemfehérje világoskék, ez nem volt egyértelmű a képek alapján). Ettől függetlenül izgalmasnak ígérkezik az új filmverzió, reméljük ezúttal végre egy, a regényhez méltó adaptációt látunk majd.
go84 2020 szept. 11. - 10:34:46
(2/11)
Szerintem mindenkeppen jo lesz. Mivel mai napig ertekelheto Dune film nem keszelt. A kerdes inkabb az sikerul e eljutni most mar innen egy "star wars, gyuruk ura" szintre. Erdekes mert borzasztaon varom ezt a filmet pedig en elsosorban a PC ipar legjobb korszakaban a 90-es evekben ismerkedtem meg ezzel a vilaggal a Dune2, Dune2000 es Empire: Battle for Dune RTS-ek folyaman.
Zachariah 2020 júl. 25. - 00:57:36
(1/11)
Szurkoltam, hogy az új változat jól sikerüljön és úgy tűnt, hogy a rendező személye garancia lesz erre. Miután megjelentek a (joggal) két részesre tervezett filmből az első képek, egy kicsit elkezdtem aggódni. Ugyanis a szereplőkön látható cirkoruha (vagy sztiltözet) a Lynch-féle verzióra emlékeztetett. Persze nem ugyanolyan, de hasonló. Önmagában ez még nem lenne probléma, de a 2000-es tv-filmváltozatban realisztikusabb volt. Ott a fejet és az arcot is takarta a ruha, ami egy sivatagban nem túl meglepő, ha nem akarja az ember, hogy homokkal legyen tele a haja és a szája.
Az eddigi fotók alapján tehát elég látványos lesz az új film, bár az nem világos, hogy miért viselnek néhány képen ormótlan fémpáncélt egyes szereplők. Az is kiderült az egyik nyilatkozatból, hogy ebben a feldolgozásban erősebbek lesznek a női karakterek, mint az eredeti regényben. Nyilván ez a mai korszellemnek köszönhető, a hollywoodi filmekben egyre több az erős női figura.
Azt viszont nem tudtam megérteni, hogy Dr. Liet-Kynesból, aki a regényben (és az eddigi két filmes feldolgozásban) férfi karakter, miért kellett nőt csinálni? Azt még értem, hogy színesbőrű színész játssza, ez is újítás. Ráadásul Frank Herbert sem sokat írt az egyes karakterek külsejéről, úgyhogy ez még belefér. De az, hogy a tudós ezúttal miért Chani anyja és nem az apja, rejtély. Valószínűleg több női (és fekete) karaktert akartak belerakni a történetbe. Ami egy kicsit fura, hiszen Liet-Kynes mellékszereplő és erős női karakternek ott van Mohiam Tisztelendő Anya, meg a Bene Gesserit rend. (Remélem a császárt és Feyd-Rauthát meghagyják férfinak.)
Szóval az eredményt majd meglátjuk decemberben. Már csak az a kérdés, mikor jön a második rész?