Téma: Érkezés

Oroszi19 2016 nov. 15. - 00:46:17
(46/386)
"szalámitaktika" kifejezesre utalnak a filmben. "Aminek a magyarok nevet is adtak" resznel. Keresd guglin, hogy mit jelent.... + cikkeznek is mar errol a temarol nehany helyen. Azt, aki eldontotte, hogy ne szinkronizaljak le a filmet mozira csak DVD-re, udvozlom! Kulfoldon elek es nem gond az eredeti nyelven nezni. De, rohejes, hogy idiotabbnal-idiotabb filmeket leszinkronizalnak. Egy ilyent (vagy volt mar pelda mas viszonylag jelentosebb alkotasnal is ) meg nem. halikra
1/10
cukahara 2016 nov. 14. - 19:48:36 1/10
(45/386)
Egész jól megy a trollkodás.
10/10
ardian 2016 nov. 14. - 18:15:47 10/10
(44/386)
Sõt: minden fontos irodalmi/film alkotás mondanivalója összefoglalható 1-2 mondatban, kivéve, ha nincs mondanivalója.
A mondanivaló jelentése kb., hogy "egy hosszabb mû rövidebb, 1-2 mondatba sûrített üzenete."
spoiler:
(De egyébként nem csak a szeretetrõl, anya-gyerek kapcsolatról szólt, hanem az emberi viselkedés kritikáját is bemutatta, és a másik fõ üzenete a béke, együttmûködés, összefogás, kommunikáció, hogy fontos, hogy meghallgassuk a másikat, mit akar mondani, ne feltételezzünk rosszat alapból.)
Kucu77 2016 nov. 14. - 16:16:57
(43/386)
Azzal szerintem nincs baj, hogy az öt percben elmondható üzenetet másfél órás alien-filmbe csomagolták. Ha belegondolsz, a legtöbb regény, film mondanivalója szintén viszonylag röviden összefoglalható, mégis valami hosszabb-rövidebb cselekményfélébe ágyazzák. Most kapásból Bradbury jut eszembe (OK, nyilván teljesen más szint), rá jellemzõ, hogy ûrhajós-felfedezõs-marslakós kalandokban tanítja a nagy életbölcsességeket.
tbgy 2016 nov. 14. - 15:50:58
(42/386)
Jó ég...
Ugyanazt a filmet láttuk? Komolyan, nem hiszem el ezt sok áradozó kritikát.
Én kegyetlenül szenvedtem az unalomtól, és nagyon haragudtam, az ufókra, amikor idõnként hangosan felhorkantak, mert a szereplõk tónus nélküli duruzsolására olyan remekül tudtam volna aludni.
Igen, most az jön, hogy jó, akkor hogy mondok véleményt, ha átaludtam a filmet.
Úgy, hogy az elsõ és az utolsó 5 perc teljesen elegendõ az üzenet megértéséhez.
Ami valóban nagyon szép és felemelõ: Akkor is vállaljuk az Isten/Sors által nekünk szánt életet, ha tudjuk (tudnánk) elõre, hogy tragédiák sorozatának nézünk elébe.
Ez valóban egy szép, értékes üzenet!
De fel nem tudom fogni, hogy ehhez minek kellenek az ufók, és ez a képtelen jelbeszédes, jövõbelátós történet.
Szubjektív vélemény, igen, de vélemény: Én rég szenvedtem ennyire filmen. És mindezt csak azért írom le, mert vagy én vagyok a hülye (nyugodtan várom a kommenteket, hogy "IGEN TE!!!"), vagy pedig totálisan megvezetve, megtévesztve érzem magam a kritikák által.
bcsaba73 2016 nov. 14. - 13:34:00
(41/386)
Húúúúúúú,atyaúristem,örülök,hogy ekkora IQ bajnok írt ide hozzászólást. Tehát aki meg akarja nézni ezt a fimet,elötte végezzen tesztet,mert gondolom úgy 120-130 alatt nem érdemes belekezdeni. Mondja ezt az,akinek másfél-két évente új film a "minden idõk legjobb filmje"....
dfgh 2016 nov. 14. - 12:44:40
(40/386)
SPOILER
Persze, ezer filmben vezettek félre a szereplõk, akik tudtak valamit, amit mi még nem. De itt nem a hõsnõ vezetett félre, õ csak ment elõre a kis útján, a rendezõ viszont átvágott, hogy hatást keltsen. Én meg azt nem szeretem.
10/10
ardian 2016 nov. 14. - 12:28:21 10/10
(39/386)
***SPOILER***

1, Ezt akkor tudom teljesen eldönteni, ha újra meg tudom nézni.
Lehet, hogy csak azért érezzük így, mert eleve feltételeztük, hogy meghalt a gyereke, mert láttuk az elsõ 5 percet. Lehet, ha anélkül nézzük, akkor is megállt volna a film, van egy kutatónõ, akinek bevillannak képek egy kislányról, amitõl zavart, rémült lesz. Egyszer, amikor rákérdeztek, mi van vele, akkor sem azt mondta, hogy hagyjanak, nem akarok róla beszélni, mert fáj, hanem hogy õ sem érti, mi ez, ki ez a kislány... vmi ilyesmit mondott.
2, Igen, az ûrlénnyel való találkozás nagy sokk, de elsõsorban ésszel fogod fel, meg a vegetatív idegrendszereddel (félsz, mint állat), míg a gyereked elvesztése érzelmileg a legfájdalmasabb valamii, a vele töltött idõ pedig a legszebb.
Kucu77 2016 nov. 14. - 12:27:09
(38/386)
SPOILER-esen:

Persze, hogy félrevezetett a film, de hány film van, ami megtette már? Kevin Spacey is pontosan tudta, kicsoda valójában Keyser Söze, de emlékezne bárki ma a Közönséges bûnözökre, ha már a film elején tisztázzák ezt a részletet?:)

Amúgy a bázisra érkezéskor a katonai orvos hangsúlyozottan elmondta, hogy a koktél, amit mindenki megkap, okozhat hallucinációkat, késõbb pedig, amikor rosszul lett Louise, kapott még egy erõsebb adagot. Én sokáig arra tippeltem, ez lehet a gyerek-látomások mögött.

Amúgy nekem még az piszkálja az agyamat, hogy az idegenek által megmutatott jövõ mennyire megváltoztathatlan? Miilyen hatással van ez az emberiségre, a civilizációra? Tényleges, tiszta jövõbelátást kap mindenki, aki megtanul heptapodul, vagy csak felvillanó, a jelenben még nem értelmezhetõ "álomképek" jönnek, amik csak a maguk valós idejében nyernek értelmet?
dfgh 2016 nov. 14. - 12:17:57
(37/386)
SPOILER:

1. Akkor rosszul fogalmaztam: az zavar, hogy a csaj pontosan tudta, hogy nem szült még gyereket, egyedül a nézõ volt félrevezetve. A nézõ azt gondolta: "Szegény nõ, meghalt a gyereke." A csaj azt gondolta: "Mi a franc ez a gyerekképzelgés???"
2. Az azért elég intenzív életesemény, hogy egy soklábú ûrlény egy érthetetlen gravitációs térben rádmorog. Lehet mindjárt elhamvaszt, vagy megarctámad, Tom Cruise és Ripley hadnagy egymás szavába vágva mesélne tripodokról meg alienekrõl.

Szóval mind a kettõvel kapcsolatban az az érzésem, hogy kicsit csalt a film, hogy késõbb jobban hasson.
10/10
ardian 2016 nov. 14. - 11:20:12 10/10
(36/386)
Spoilerek:

1, Mert pl. félt, hogy azt gondolják megõrült? Õ se értette, mi ez, félt még vele szembenézni.
2, Erre nem tudom a pontos választ, csak sejtéseim vannak. Talán azért jöttek (elõbb) a magánéleti képek, mert ahhoz érzelmek kötõdnek, ezért erõsebbek. Gondolom, amikor a halálod elõtt lepereg a film, akkor sem a világpolitikai események és szakmai munkásságod pörög, hanem a szeretteid arca, szavai.
3, Az is egy "emlékkép" volt a jövõbõl. Miután túl lettek ezen, késõbb fog írni ererõl egy könyvet, így jött rá, hogy õ már érti a nyelvet.
dfgh 2016 nov. 14. - 11:09:33
(35/386)
A Kapcsolat jobb film ennél, de moziban egész szórakoztató volt, látványos is, jó hanghatások, nem sajnálom, hogy elmentem rá. De vannak kérdéseim:

SPOILER
1. A csaj miért nem szólt senkinek arról, hogy a fejében képek jelennek meg a gyerekérõl meg annak balsorsáról, pedig ezek akkor még nem történtek meg? Én így tök be lettem csapva, azt hittem, megtörtént a dolog.
2. A csaj miért csak a gyerekrõl látta a jövõt? Miért nem villant be neki soha se ûrlény, se hadsereg, se semmi más?
3. Amikor már a katonák csomagoltak, mert harc lesz, a csaj hogy talált a dobozban egy heptapod könyvet?
10/10
ardian 2016 nov. 14. - 09:37:54 10/10
(34/386)
Miért hitelesebb egy ismeretlen kritikája, mint 5-10 filmkritikusé?
Egyébként sok más ismeretlennek, köztük nekem, nagyon tetszett.
Egyáltalán nem volt unalmas bennem hatalma feszültség volt végig, hogy mi fog következni. Persze, nem vagyunk egyformák, számomra a filmekben rendszerint a legunalmasabb részek az üldözéses és lövöldözõs jelenetek, mert olyankor nem halad a történet. Itt végig haladt, és átélted azt a feszültséget, amit egy hétköznapi ember érezne, ha találkozna vmi totál ismeretlennel. Közben nagyon aktuális krrajzot is kapunk, kemény kritikát önmagunkról. Sajnos valós, nagyon is valós volt, ahogy a poltikát, emberi reakciókat mutatták. Én gyönyörûen belehallottam a lila-zöld LMP-t és a populistákat egy-egy megnyilvánulásba.
És végül, de nem utolsó sorban ez nem csak sci-fi volt, hanem az élet értelmérõl, a szeretetrõl is szólt.

Spoiler

Érdemes-e kockáztatni, összetörni a szívedet, hogy átéld a mindent elsöprõ szeretetet, amit csak egy anya érezhet a gyermeke iránt, ha tudod, hogy rossz lesz a vége? Ez szerintem sokkal igazibb és fontosabb kérdés, mint hogy miért jöttek az idegenek. Talán mert én is anyuka vagyok.

Spoiler vége
Kucu77 2016 nov. 14. - 00:05:37
(33/386)
Két dolog jutott még eszembe:

1. Jeremy Rennert én nem erõltetném. Tudom, hogy most divatba jött, régen én is bírtam a Mission: Impossible-ben, de szerintem egyre szürkébb, jellegtelenebb a szerepeiben.

2. SPOILER:

Más is kérdezte, de mi az a speciális kifejezés a magyar nyelvben, amit az egyik szereplõ említ?:D
Kucu77 2016 nov. 14. - 00:02:37
(32/386)
Nem mondanám unalmasnak a közepét, legfeljebb kicsit leült. De miért lenne végig ugyanazon a szinten az izgalom? Van egy szituáció, megismerjük, kiderülnek a tények, nyilván a sztori eleje a legizgalmasabb, az ismeretlen-faktor miatt. Utána már a szereplõk a kialakult közegben mozognak, törvényszerûen van egy olyan fázis, amikor éppen nem kapunk új információt, tehát ilyen értelemben hétköznapi a történet.
Nem tudom, mások hogy vannak vele, nekem kellenek egy filmben a nyugisabb részek, hogy legyen késõbb mihez viszonyítani, amikor megint felpörög a cselekmény.
10/10
pikigeri 2016 nov. 13. - 23:48:20 10/10
(31/386)
Húúúúúúúúúúúúúú! Atyaúristen!
Most jövök a moziból és még teljesen friss az élmény az Érkezés (Arrival) címû filmet láttam és olyat kaptam, amit még soha eddig és soha többé nem is fogok ilyet kapni egyik másik filmtõl sem. Ilyen erõs, mély és érzelmes filmet még nem láttam. Minden benne van, ami fontos, mondhatnám úgyis, hogy a LÉNYEG-rõl szól ez a film.
Készüljön fel, aki megnézi, hogy, amikor vége, akkor garantáltan nem fog mindent 100%-ig érteni, de pont ezért is jó a film többek között.
Mondjuk kell is hozzá viszonylag elég magas intelligencia, olyan alkotás, ahol ne várjon senki gigantikus ûrcsatákat, de nagyon mély gondolatokat és érzéseket azokat kapni fog, aki képes befogadni azt, amit ad a film és, amirõl szól.
Leírhatatlan élmény! Teljes katarzis! Aki teheti nézze meg!
Engem jó értelemben teljesen lesokkolt.
Nálam ez A FILM, mindennek a kezdete és a vége.
Ez az alkotás jelenti a filmek origóját.
Nem értékelhetõ 10-es skálán, mert egyszerûen az összes film felett áll (nem lehet a többivel se összehasonlítani se egy halmazba tenni egyik filmmel se).
Amy Adams olyat alakít, hogy rögtön 2 Oscar-díjat érdemel!
Az Érkezéshez képest bármelyik másik film jelentéktelen és lényegtelen, eltörpül a LÉNYEG mellett.
Akik, pedig hõbörögnek, hogy mi volt ez az általuk összevisszaságnak nevezett valami, azok egyszerûen a megfelelõ szintû IQ és EQ hiánya miatt nem értik és sosem fogják tudni megérteni és befogadni ezt a CSODÁT.
1/10
cukahara 2016 nov. 13. - 23:11:32 1/10 Előzmény transylvanianmixedgrill
(30/386)
Köszönet ezért a kritikáért. Én is vártam eddig ezt a filmet, de így már nem megyek el rá. Ezek alapján ugyanolyan rossz, mint az összes jelenlegi Hollywoodi szuperprodukció. Ha már sci-fi , akkor Csillagok között is ilyen volt például.
Többen írtátok, hogy a közepe kicsit unalmassá vált. Egy film ezt hogyan engedheti meg? Fõleg egy ilyen film. A földönkívüliek érkezésérõl gondolom csak össze lehet vágni úgy két órát, hogy az érdekes tudjon maradni. Ez a leírásotok alapján nem sikerült. A harmadik típusú találkozásokat ugyan nem néztem meg, de biztos vagyok benne, hogy nincs egy unalmas másodperce sem.

A másik érdekes dolog, hogy egyre komolyabban kéne kezdeni valamit a kritikusok fals írásaik ellen. Már lassan tényleg elhiszem, hogy a film bevételbõl visszamegy nekik valamennyi és emiatt csak pozitív kritikát fogalmaznak meg.
Természetesen az orgio sorban a 3. éljenzõ cikkét írta meg a filmrõl.
Az egyik cikkükben belinkeltek sok más külföldi újság kritikáit is. Variety, Telegraph, Guardian stb....Az összesben csak is kizárólag szuperlatívuszokban írnak a filmrõl. Az egyikben azt írtják, le, hogy ha a sci-fi filmekre Michelin csillagot kellene osztani ez biztos hármat kapna. Meg hogy egy teljesen új dimenziót nyit.....Ugyan már.

Miért kell az embernek a port.hu-s hozzászólásokat elolvasnia ahhoz, hogy valóban egy objektív kritikát tudjon kapni.

Még egyszer köszönet, megérte a regisztrációt.
4/10
Ktesibios 2016 nov. 13. - 21:55:01 4/10
(29/386)
Gyenge volt ez, nagyon. Leginkább a Kapcsolatra hajaz, de mérföldekre van tõle.
Kucu77 2016 nov. 13. - 21:46:05
(28/386)
Nekem semmi bajom nem volt a filmmel, a történet és a látvány is tetszett. Azt nem értem, miért kell negatív felhanggal bölcsész-sci-finek beállítani: az a fajta nyelvészeti-logikai módszertan, amivel egy teljesen ismeretlen, nem emberi nyelvet próbál valaki dekódolni, abszolút távol van a köztudatban élõ, "romkocsmában merengõ" büfészakos bölcsész figurájától.

SPOILER lehet:
És ez a film szerintem alapvetõen egy nõ személyes drámája, sci-fi köntösbe öltöztetve. Nem azért jó, mert egy öt másodpercig látszódó diszkrét eloszlás egyenlet is valósághûen van felírva a háttérben a táblára, vagy mert az összes szereplõ minden cselekedete 100%-os következetességgel lett felépítve, hanem mert eredeti módon mutat be egy elkerülhetetlen tragédiát, felvetve egy csomó kérdést, és elgondolkodtat.
gipszj 2016 nov. 13. - 20:44:56
(27/386)
Most néztem meg, nekem tetszett. Néhol tényleg zavaros vagy éppen szájbarágós, hatásvadász is kicsit, de a mostani felhozatalhoz képest még így is üdítõ kivétel. Sokkal inkább ez mint egy ezredik pókember, amerikakapitány, independenceday (és ha nem történik valami csoda decemberben, akkor a starvarszt is végérvényesen hozzácsapom a listához).