keane01 2011 máj. 18. - 07:49:15
(609/769)
Wolf Kati május 20-án (pénteken) a Blikk vendége lesz, 10:30 és 11:30 között lehet kérdezni telefonon, vagy üzenetet írva.
http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kerdezd-wolf-katit-2052489/
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 01:25:38
(608/769)
Na tessék, kiderül a csúf igazság: az azerbajdzsánok egy Atomic Kitten nóta koppintásával nyertek: http://www.youtube.com/watch?v=x2mTwPnY4CE
pimpusek 2011 máj. 17. - 23:04:19
(607/769)
Kedves fórumtársak, ezt a néhány sort egy másik helyre is belinkeltem, de úgy érzem itt is helye van:

Wolf Péter a hirado.hu-nak:

Az, hogy Kata mögé állt az egész ország - megható. Az, ahogy a média mindenféle ellenséges felhang nélkül csak a pozitívumokat tálalta - több mint elgondolkodtató. Azt jelenti, hogy ez az ország igenis képes összefogni egy jó célért. A legmesszebbmenõkig szeretném megköszönni mindenkinek, aki Katáért, a produkcióért szurkolt, megköszönni azoknak a kollegáknak, akik tevõlegesen hozzájárultak ahhoz, hogy a "Szerelem, miért múlsz?" megszülethetett, s hogy ez a versenyszám eljuthatott Düsseldorfba.

Szerintem, lezárhatjuk.
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 22:42:19 Előzmény Ezüstliliom
(606/769)
Nekem így is tetszett, meg úgy is. Nem vagyok vájtfülû.

A dalból csak egy dolog nem tetszik - de abból az eurovízió nézõi kimaradtak. Azt nem értem, hogy Geszti Péternek hogy sikerült ilyen rettenetesen vacak szöveget írnia?
Dnulror 2011 máj. 17. - 15:20:09
(605/769)
Ez egy tegnapi történet mai folytatása.... de a kollégát, akit saját bevallása szerint nem is érdekel a dalfesztivál lehetetlen kitakarítani innen:):)
Dnulror 2011 máj. 17. - 15:17:55
(604/769)
Ez egy nagyon nehéz kérdés.... Sajnos a "profik" nagyon sokszor élõben is használják azokat a technikai segítségeket, amelyekrõl korábban írtam, és ettõl a közönségnek az az érzése támad, hogy ez egy "természetes képesség", amivel esetleg akit éppen hallgat nem rendelkezik. A "koncert DVD"-ken rendszerint stúdióban hangszerenként újraveszik az egészet (tisztelet a ritka kivételnek), egyszerûen azért, mert a koncerthelyszínek akusztikailag nem adnak lehetõséget minõségi felvételre, legalábbis egy DVD szintjén. De azért így az énekes "hibái" is (meg a többieké is) kijavításra kerül. Szegény tehetségkutató résztvevõknek ez pl. nagy teher, mert ott ilyen nincs, és ettõl még akkor is "amatõrebbnek" tûnnek, mint az aktuális "profik".... akik - gondolom nektek is feltûnt - számtalanszor megcsinálják, hogy a teljesen élõ éneket tartalmazó "vetélkedõbe" meghívott sztárvendégként teljes playback produkciót hoznak, nehogy baj legyen.

Szóval megváltoztak az elvárások is a képességekkel szenben ennek a helyzetnek a nyomán..... kvázi tökéletesnek kell(ene) lenni, ha meg ez véletlen nem jön össze, akár a körülmények miatt, akkor nagyon szimpatikusnak, sármosnak, csinosnak, izgalmasnak és sorolhatnám még, hogy ezt feledtesse az "elkényeztetett" nézõsereggel.
Semprini 2011 máj. 17. - 14:50:50
(603/769)
Én 1993-tól 5 éven keresztül követtem az eurovíziós Dalfesztivált, fel is vettem minden döntõt videóra, a mai napig megvannak, és több tucatnyi korábbi dalt is ismerek a youtube-ról, de az utóbbi években már nem igazán követtem, mivel ma már nincsenek igazán fülbemászó slágerek, vagy legalábbis alig, vagy ha van, akkor az valamelyik korábbi nagy sláger "újrahasznosítása". Amikor a Lordi nevû horrormaszkos heavy metal banda nyert pár évvel ezelõtt, akkor mondtam, hogy na ez a verseny engem innentõl kedzve nem érdekel, ha egy ilyet hoznak ki gyõztesnek, akkor bármi megtörténhet.
Wolf Kati dalát persze ismerem, szerintem nem rossz, bár csodálkoztam volna ha õt hozzák ki nyertesnek 8még sosem voltunk benne az elsõ háromban sem, Bayer Friderika is "csak" negyedik volt anno), és meghallgattam a mostani gyõztes, azerbajdzsáni dalt is - hát komolyan mondom, katasztrófa. Ez a dal nyerni tudott, a miénk meg 22. helyezést ért el? No comment!
offtopic
drProktor 2011 máj. 17. - 13:58:20
(602/769)
"miért fájt valakinek, hogy a Magdi korábban
elnyerte a legjobb dalszerzõ díját?"

Jó kérdés!
S szerinted kinek fájhatott sanjus és drProktor
összes(írd és mondd: összes)hozászólása?

Jómagam többször is jóéjt kívántam, még azok is!
Ezüstliliom 2011 máj. 17. - 12:10:44
(601/769)
Fel kellene ébredni. Melyik elõadó koncertszereplése ér fel minõségben, hangzásban a stúdiófelvételével? Nonszensz elvárni tõle, hogy megismételje azt, amit sok stúdiófelvételbõl választottak ki, esetleg ollóztak össze. Aki valaha is zenélt, tudja, mirõl beszélek.
És nem volt bántóan hamis! Volt egy-két bizonytalan, levegõtlen hang, de hamis nem volt! Ez pedig másnál is elõfordul.
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 17. - 12:01:55
(600/769)
Természetesen ez is közrejátszik. Enélkül pl. Zorán CD-it nem lehetne eladni, mert ott aztán van mit javítani.
Dnulror 2011 máj. 17. - 11:58:29
(599/769)
Nem teljesen van így... Ma egy stúdiófelvételen nem azért énekel jobban valaki feltétlenül, mert 100-szor megpróbálta, hanem azért mert vannak erre a célra gyártott softverek, amelyek kiigazítják a hibákat. Egy klasszikus pl, az Autotune nevezetû, akinek kedve van rákereshet és láthatja, hogy ez fillérekért bárki számára rendelkezésre áll. Ez ma az abszolút gyakorlat MINDEN stúdióban és lemezen a vérprofiknál is! A mai "fejlett országokban" a gyerekek a Disney Channel-en, Hanna Montana-n, Jonas Brothersen nõnek fel, ezért nagyon sokan zenélnek, ismerik az eszközöket.

Közvélekedés, hogyha valaki nem tudja ugyanazt hozni élõben, mint a lemezen, akkor talán egyáltalán nem is tud jobbat. Ezt megcáfolni sajnos lehetetlen, illetve csak úgy, ha valaki élõben is tudja ugyanazt nyújtani. És itt is volt, aki tudta... akár szarabb dallal is, de ebben a megítélésben ki tudja hány szavazónál végzett jobb helyen. Kár, hogy így van, de ma ezzel sajna számolni kell!
offtopic
drProktor 2011 máj. 17. - 10:56:01
(598/769)
Éljen a fõ fõnökség!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!!!
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 17. - 10:00:32
(597/769)
Megnéztem a klipet. Hát ez fantasztikus! Abszolút világsláger kategória, tökéletes elõadásban. Azon meg miért csodálkozik bárki, hogy egy elõre, stúdióban felvett klipben jobban énekel az elõadó, mint egy élõ adásban? Hiszen a stúdióban egyes részeket, ha kell megismételhetnek 100-szor is míg tökéletes nem lesz és nincs lámpaláz sem.
Nem hallottam a többi versenydalt, de nehezen tudom elképzelni, hogy 21 is jobb volt közülük. Nem hiszem, hogy különösebb jelentõsége lenne, hány országból, hányan telefonáltak. Az meg különösen nem érdekes, hogy a tõlünk elorozott területeken élõ és emiatt kissé frusztrált népek orrolnak ránk. Az adós is mindig neheztel a lelke mélyén a hitelezõre.
Szerintem is örüljünk, hogy egy ilyen dal megszületett és más fórumokon sikere van.
keane01 2011 máj. 17. - 09:51:18 Előzmény -csengõzoli-
(596/769)
1-5 pontig, nem azt jelenti nálam, hogy csak öt ország pontozható, hanem mindenkit ezen a skálán kell pontozni. De talán nem is pontokban elsõsorban a hiba, hanem, hogy ez szimpátia szavazás az országok iránt. Nem lenne szabad tudnunk, nekünk nézõknek, hogy melyik ország produkcióját látjuk, a nevüket sem. Csak számokkal kellene indítani. Vagy nem tudom, de amíg ez így van, addig nekünk úgy kell kimennünk, hogy a versenyt próbáljuk meg élvezni, és ne arra koncentráljuk, hogy ott legyünk a döntõben, meg ne foglalkozzunk a helyezésekkel sem, mert nem reális.
drProktor 2011 máj. 17. - 09:44:33
(595/769)
Látom, jobb ha hallgat az ember!

Arcpirító!

Ha mesélik, nem huiszem el.
keane01 2011 máj. 17. - 09:29:54
(594/769)
Mondhatom ez nagyon szép a részünkrõl, most már mi is kezdjük... A kákán is csomót keresnek egyesek, most már Kati hibája volt. Mit várunk akkor a különbözõ nemzetektõl, ha mi a sajátunkat is kikezdjük? Csodálatos az összetartásunk, igazán büszkék lehetünk magunkra!

A "hogyan tovább" kérdésre én azon a véleményen vagyok, hogy eszünkbe se jusson az, hogy nahát akkor részünkrõl ez volt az utolsó Eurovíziós Dalfesztivál, és esetleg majd évekkel késõbb kiküldünk valakit. Mindenképpen legyen jövõre is indulónk. Egyet tanácsolnék, hogy ne helyezzük ekkora nyomás alá a versenyzõt. Tudom, hogy ilyet butaság és lehetetlen egy versenyzõtõl kérni, de ne az legyen a legfontosabb senki számára sem, hogy mindenáron be kell jutni a döntõbe, és ne foglalkozzunk a helyezéssel sem, mert a szavazás mindenrõl szól, csak a dalról nem. Azért legyen ott a versenyzõ, hogy jól érezze magát, élvezze a versenyt, és a dal örömét, és nekünk magyaroknak, értünk magyarokért énekeljen. Nem számít hol végez!

Kati elizgulta a döntõt, érthetõ okokból: be KELL jutni a döntõbe. Ez óriási teher egy ember vállán. Ott azért énekelt, hogy ne okozzon csalódást, hisz mindenki kötelezõen elvárta a döntõbe jutást. A döntõben pedig a maximumot nyújtotta, szemernyi kétség sem kellene, hogy felmerüljön bennünk. A döntõben nekünk magyaroknak és értünk magyarokért énekelt. A szembetûnõ 22. helybõl látszik, hogy mennyire nem rajta múlt a helyezés.

Azzal viszont egyetértek, hogy a klip jobban sikerült, mint az élõ fellépés. Könnyedebb, szabadon mozog, és a magyar szöveg egyértelmûen jobban passzol neki, mint az angol. De! a döntõben nyújtott teljesítményét nem lehet és nem szabad kifogásolnunk, ennél többet senki nem tudott volna kihozni a produkcióból. Büszkének kell lennünk, hogy ilyen magas színvonalú dallal ott voltunk a döntõben, és azt az érzést, amit mi is érezhettünk a képernyõkön keresztül (hogy állva tombolt a közönség), senki nem veheti el Katitól. És ha igazak a hírek, hogy Angliában és Svédországban is kiadnák a dalt, akkor kívánom, hogy így legyen. És remélem úgy alakul, hogy a 22. helyrõl is be lehet járni a világot!

És még egy dolog, a legfontosabb: jövõre remélem Finnország 12 pontot kap tõlünk!!!
kevinspéci 2011 máj. 17. - 07:50:57
(593/769)
Na, megvan hát a felelõs...
Halkan énekelt, hamis volt, feszült volt, nem mozgott.
Le lehet zárni a Topikot.
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 04:06:50
(592/769)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 02:33:48
(591/769)
És egy másik vélemény: "na itt lehet panaszkodni s kitalálni különbféle elméleteket, de az igazság az h kati nem adott bele mindent, ez látszott a döntõbe. hallkan énekelt, alig mozgott, biztos mert szorongott s megis értem, de a lényeg h azért nem jutott elõbbre mert nem volt felszabadult mint pl ebben a klipben is. de amugyis nagyon ügyes h bejutott a 25be, szóval ezen többet sztem nem kell rágódni. ami volt elmult és már biztos õ is tudja mit rontott el"
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 02:32:03
(590/769)
Meghallgattam egymás után a klipet és a döntõbeli elõadást. Sajnos tényleg érezhetõ a különbség a klip javára. Valaki ezt írta kommentként: "Kati egyszerûen elbaszarintotta,nyilván jobb helyen végezhetett volna, ha képes lett volna felnõni a feladathoz, vagyis agyban megbírkózni vele. Ehelyett agyonizgulta magét, túl statikus és rohadt sokszor hamis volt.Én sem szavaztam volna rá, ha csak a produkció alapján értékeltem volna.Ez van,nem kell a fejünket homokba dugni.Az élõ produkciója meg sem közelíti a klip-teljesítményt. Én túlzásnak tartom a neki behízelgõ kommenteket, ti.ha esetleg olvassa, nem kap reális értékelést,visszajelzést."