10/10
Csaba Marsi jan. 18. 11:32:40 10/10
(4/4)
Nem volt rossz film. Durván beteg, nyomasztó. Mindenképp ajánlott megnézni. Mondjuk vannak benne azért képtelen, túlzó dolgok rendesen. .

Pl. arra befizetnék, hogy a valóságban hogy lehet valakinek mindkét szemét kivájni egy kanállal, szépen egymás után, úgy hogy az áldozat kezei szabadok, és nem szerényebb fizikumú annál, aki ezt csinálja. Olyan mint ha azt mondaná: - Na jólvan vazze, vakíts meg nyugodtan, úgysem akarok már látni. A másik meg a kissrác, az ok hogy háború van, és ő egy üldözött zsidó. De hogy ennek ellenére megtalálja a világ összes gonosz, aberrált, perverz pszichopatáját, az finoman szólva nem túl valószínű.


10/10
crash48 2020 aug. 25. - 21:04:48 10/10
(3/4)
Egy kisfiú tragédiája.(utalok a tartalomra de spoiler nincs benne)
Nagyon durva és megrázó már az elejétől fogva.De ez az igazi dráma dolga,ha a szív megszakad is közben!Ez itt nem tarantino-i durvaság,ez "valódibb",európaibb-no hollywood(ezen a tényen a kitűnő Harvey Keitel sem változtat), itt nincs kikacsintás,a hősök száma zéró,szerencsés véletlen és humor egy atomnyi sem...csak borzalom.Kevés filmben jelenik meg ennyire alaposan és szépítés nélkül bemutatva az irgalom nélküli mélyről jövő emberi gonoszság.Ahogy halad a film ez csak fokozódik,és balsejtelmekkel nézi az ember-mi jöhet itt még?!Ennyi fájdalmat!Négy év szenvedése összesűrítve 169 percben!Ha az első harmadánál vége lenne már az is sok,de jön még a háború...De végig kell nézni,át kell élni ezt a katarzist,hogy a végén,mint gyerekkorunkban már annak örüljünk,hogy hálisten "ez csak egy film volt"!
Nagyon jól elkészített,megvágott és fényképezett film.Talán nem túlzás,hogy mestermű,mert nem hatásvadász,hanem hatása van,súlyos.Itt művészi szépség van,nem öncélú művészieskedés,itt nem megy át a történet giccsbe-és ez már- valljuk be-egyre ritkábban sikerül az új filmeknél.
Le a kalappal a főszereplő kisfiú elött,mit vállalt,Te jó ég!!
Feliratosan láttam(interszláv nyelven amiről először azt hittem cseh vagy szlovák), a hatása alá kerültem,beégett az agyam barázdáiba a film,és nem fogom elfelejteni egy hamar az biztos,de azt nem tudom ,vajon megnézném-e mégegyszer?!
Akik nagyon kikészültek a Schindleren,az EdenLake-en,vagy az Árvácskán, azok vegyék fontolóra a film megnézését,és azt mondják,hogy a Kosinski könyv(1965.)még a filmnél is keményebb...
10/10
mondoka73 2020 márc. 05. - 01:22:02 10/10
(2/4)
Hosszan elkísérő maradandó élmény (vizuálisan és érzelmileg is): gyönyörűen fotózva, helyenként brutálisan kegyetlen, erőszakos jelenetekkel; egy időtlen történet az emberi természetről
10/10
mexicanstandoff 2020 febr. 21. - 06:39:03 10/10
(1/4)
Brutálisan jó!