Téma: Gasztroangyal

olahmiki1959 2013 jún. 09. - 18:23:16
(202/402)
"Felelõtlenség több ember nevében beszélni. Kivéve, ha a hsz-t megelõzte egy komoly közvélemény kutatás az illetõ személyével kapcsolatban. Tehát ez így önmagában kevés, és manipulatív a szerencsétlen idetévedõkre nézve, hisz ebbõl az egy véleménybõl azt szûrhetik le, hogy B. M. mindenki által kedvelt "mûsorvezetõ".

Több ember nevében beszélni valóban felelõtlenség.
Ezt a hibát - éppen ezért - nem követtem el.
A saját nevemben beszéltem, úgynevezett "királyi többest" használtam...:))
A hsz-t elõzze meg egy komoly közvélemény kutatás???
Arra azért kíváncsi lennék - magunk között - hogy a fórumozók közül hányan végeznek közvélemény kutatást egy-egy hozzászólás elõtt, de ezen lépjünk túl.
Én ugyanis - pontosan azért, hogy megelõzzem bizonyos személyek okvetetlenkedését, - ezt is megtettem...:))
Megkérdeztem Annuska nénit a földszint 2.-bõl, meg a fölöttünk lakó nyugdíjas házaspárt, ja, és még a családom szûkebb körében is érdeklõdtem, és mindenki egyöntetû véleménye szerint Borbás Marcsi a mai magyar média legmegkérdõjelezhetetlenebb személyisége, külsõben, felkészültségben, erkölcsi tartásban, szakmai alázatban.
(Mellesleg, az ide tévedõ fórumozókat "szerencsétlen"-nek nevezni, elég nagy bátorságra vall a részedrõl, én nem merném felvállalni ennek a felelõsségét...:))

"Kötelességemnek érzem felhívni a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy sem a BORbás-nak, sem a MARcsinak a korábban említett jelentésekhez nincs köze, lsd. BOR/MARkol és társai!"
Kár, hogy én nem a "Borbás Marcsi" név jelentését, etimológiai eredetét elemeztem ki, csupán a névben meglévõ predesztinációs lehetõségekre hívtam fel a figyelmet, - szándékaim szerint némileg humoros formában.
Az úgynevezett "nomen est omen" - hevenyészett fordításban "a név kötelez" - jelentés bõvebb kifejtésére ennek a fórumnak a kereteit nem érzem megfelelõnek, ezért ettõl most eltekintenék...:))

"Errõl talán az tudna nyilatkozni, aki SZEMÉLYESEN, meglehetõsen közelrõl ismeri a "hölgyet".
Két évig jártunk, aztán dobtam szegényt. (Nem tudtam tovább elviselni, hogy mosatlan kézzel marcangolta a húsokat, és folyton belerázta az ételbe a haját). De errõl - mint úriember - nem szeretnék bõvebben nyilatkozni...:))

"Egybõl be is ugrott az egyik kedvenc filmem talán legbájosabb dialógusa."
Hát, ha ez az egyik kedvenc filmed, akkor milyen lehet a többi?...
És ha ez a legbájosabb dialógus a filmben, akkor ott tényleg nagy baj van...:))

"Szerintem B.M is az a szerepe, hogy nem játszik szerepet."
Ennél a mondatodnál elszégyelltem magam.
Ugyanis ha nem monogrammal, hanem teljes névvel írjuk ki B.M. nevét, egybõl világossá válik a mondatban rejlõ helyesírási hiba.
"Szerintem Borbás Marcsi is az a szerepe, hogy nem játszik szerepet."
Itt bántóan, értelemzavaróan lemaradt egy "nak" toldalék.
A mondat helyesen így hangzik:
"Szerintem Borbás MarcsiNAK is az a szerepe, hogy nem játszik szerepet."
Ha monogrammal írjuk le a mondatot, akkor pedig így helyes:
"Szerintem B.M.-nek is az a szerepe, hogy nem játszik szerepet."

Azt hiszem, minden félreértést tisztáztunk, és azt kell mondjam, hogy egy dologban viszont maximálisan egyetértek veled.

Hajrá, Qksika!
sofi 72 2013 jún. 09. - 09:15:58 Előzmény olahmiki1959
(201/402)
"Ezért szeressük...- mondanám, ha ilyen stílusban beszélnék. De nem ilyen stílusban beszélek..."

Felelõtlenség több ember nevében beszélni. Kivéve, ha a hsz-t megelõzte egy komoly közvélemény kutatás az illetõ személyével kapcsolatban. Tehát ez így önmagában kevés, és manipulatív a szerencsétlen idetévedõkre nézve, hisz ebbõl az egy véleménybõl azt szûrhetik le, hogy B. M. mindenki által kedvelt "mûsorvezetõ".

"Az viszont igaz, hogy a neve - Borbás Marcsi - eleve predesztinálja bizonyos dolgokra."

Egy újabb félreérthetõ megjegyzés... Bár egyértelmû, hogy ez a mondat VICC, nem biztos, hogy mindenki tisztában van a Borbás és a Mária név eredetérõl, mögöttes tartalmáról, jelentésérõl. Kötelességemnek érzem felhívni a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy sem a BORbás-nak, sem a MARcsinak a korábban említett jelentésekhez nincs köze, lsd. BOR/MARkol és társai!

"Ami pedig jószerével mindegyik, a mostani magyar médiában szereplõ nõi mûsorvezetõ fölé emeli Marcsinkat - úgy jó két emeletnyivel, - az az, hogy soha nem akarja másnak mutatni magát, mint ami."

Ezt kijelenteni megint csak hatalmas meggondolatlanságra és elfogultságra vall. Errõl talán az tudna nyilatkozni, aki SZEMÉLYESEN, meglehetõsen közelrõl ismeri a "hölgyet".

"Nem szerepet "játszik", nem egy felvett pózt erõltet magára, nem akar senkinek sem megfelelni, hanem olyan, és úgy viselkedik, ahogyan az isten megteremtette."

Újabb kapufa. Egybõl be is ugrott az egyik kedvenc filmem talán legbájosabb dialógusa. Nem biztos, hogy sikerül szó szerint idéznem, de a lényeg és a mondanivaló szempontjából nem is érdekes.

Íme: A dialógus egy fiú és egy lány között zajlik egy szórakozó helyen. A fiú odamegy a kiszemelt lányhoz és az alábbi mondatokkal indít.

Fiú: Szia! Távolról figyeltelek, és azon tûnõdtem, idejöjjek-e hozzád, vagy sem? A következõ lehetõségek ugrottak be.
Fiú: "A": Hagyom az egészet a fenébe.
Fiú: "B": Odamegyek és szerepet játszom.
Fiú: "C": Odamegyek és önmagamat adom, NEM JÁTSZOM SZEREPET. Mit gondolsz?
Lány: szerintem "C": Idejöttél és az a szereped, hogy NEM JÁTSZOL SZEREPET.
Fiú: Értem, szia!
Lány: Szia!

Szerintem B.M is az a szerepe, hogy nem játszik szerepet. De úgy látszik bejön neki. ;)
:DDDD

Hajrá Qksika!
Magdi 2013 jún. 08. - 14:49:59 Előzmény olahmiki1959
(200/402)
Jól beszéltél. UFF!
MrAndersen 2013 jún. 05. - 22:32:15 Előzmény Qksika
(199/402)
Kedves Qosika!
A hozzászólásod, kritikán aluli!... Figyelj, ha nem tetszik kapcsolj el. Ha irigyled, dolgozz hogy megelõzzd! Annyira színvonal alatt vagy, hogy még a barátok köztöt sem éred fel, sõt még az ostobaság melegágyát, gyõzikét sem... Rád még a karakterek is drágák! :-)
Úgy gondolom sok érdekes és hasznos dolgot ismerhetünk meg a mûsor alatt... Ajánlom mindenkinek! :-) Rengeteg határon belüli, élményekben gazdag kultúrális örömökben lehet részünk. Mert a magyar KÜLÖNLEGES!
Szóval, irány MAGYAROSZÁG!
olahmiki1959 2013 jún. 02. - 17:59:19 Előzmény Qksika
(198/402)
"mindenbe belemászik kézzel, beleeszik mindenbe, mosatlan kézzel marcangolja a husokat, belerázza a haját a fazékba és úgy öblöget a borokkal, pezsgõkkel, mint más az Odollal."

Persze.
Ezért szeressük...- mondanám, ha ilyen stílusban beszélnék. De nem ilyen stílusban beszélek...
Az viszont igaz, hogy a neve - Borbás Marcsi - eleve predesztinálja bizonyos dolgokra.
A "Borbás" névben a "bor" szótag azt jelzi, hogy a hölgynek különös vonzódása van a jóféle magyar borok iránt, legyen az könnyû, asztali fehér, vagy testesebb vörös, a "Marcsi" név pedig teljesen egyértelmûen jelzi, hogy a "mar", "markol", "marcangol" szavak gyökerérõl, etimológiai eredetérõl van szó.
Tehát összefoglalva:
Egy mosatlan kézzel húsokat marcangoló, borokkal, pezsgõkkel öblögetõ, - másoknak Odol jut, neki bor és pezsgõ, - a haját a fazékba rázó, mindenbe beleevõ, a mûsor végére menetrendszerûen becsiccsentõ, túlmozgásos, nyomuló, cserfes, elviselhetetlen hangon vihogó, igazi, hús-vér, temperamentumos, nagyon szerethetõ nõrõl van szó.
Minden rossz és jó, irritáló és szívet melengetõ tulajdonságával együtt.

Ami pedig jószerével mindegyik, a mostani magyar médiában szereplõ nõi mûsorvezetõ fölé emeli Marcsinkat - úgy jó két emeletnyivel, - az az, hogy soha nem akarja másnak mutatni magát, mint ami.
Nem szerepet "játszik", nem egy felvett pózt erõltet magára, nem akar senkinek sem megfelelni, hanem olyan, és úgy viselkedik, ahogyan az isten megteremtette.
Rusztikusan, természetesen, néha kicsit szabadszájúan, élvezve az életet, eszik, iszik, kóstol, szaggat, hámoz, gyúr, okoskodik, belekotnyeleskedik, kérdez, véleménye van, naivnak és butának mutatja magát, de csak azért, hogy a másik kioktathassa, zavartan vihog, ha valami nem sikerül, lehunyt szemmel élvezi, ha jólesik neki egy korty ital, és velünk együtt tanul, és tapasztal, és ismereteket közöl, és minden gesztusából, mondatából, okoskodásából, butuska megjegyzésébõl árad a hazájának a szeretete, a tájaknak, az ételeknek, az italoknak, a gyümölcsöknek, a hagyományoknak, az elfelejtett recepteknek a nézõkkel való megismertetése.
Ez pedig mindent felülír, és minden vélt, vagy valós hibáját elfeledteti.

Minden hétköznap a TV2-n megy a "Hal a tortán" címû mûsor.
Na, kérem...
Abban a mûsorban milliomos, luxuskörülmények között élõ celebek, ismert emberek sütnek fõznek.
Egy õszinte gesztus, egy igazi, emberi mondat, egy megjátszás nélküli, szerethetõ megnyilvánulás nincs az egész mûsorban.
Vannak viszont egy perc alatt megutálható, megjátszós, nagyképû, magukat fontosnak tartó, valódi teljesítmény nélkül országos ismertségre szert tett senkik, nímandok, akik - meglepõ módon - tényleg koszosak, hogy mást ne mondjak, nem mosnak kezet evés elõtt, és hiába van olyan szuper módon berendezett lakásuk, hogy hollywood-i sztárok hanyatt esnének a láttán, az üres csillogás, a proccság, a kivagyiság végtelenül szánalmas vergõdését láthatjuk hétrõl hétre.
Én eléggé figyelek az ilyesmire, és jelentem, KÖNYVET! nagyítóval sem tetszenek találni ezekben a szuper módon berendezett lakásokban. (Tisztelet az egy-két százaléknyi kivételnek...:))
Márványlépcsõ, mahagóni bútor, úszómedence, kígyóbõrtapéta, számítógép-vezérelt konyha, helikopter leszállópálya a tetõn, plazmatévé az van dögivel, könyv az a környéken nincs...

Százszor inkább nézem Borbás Marcsit az õ õszinte csetléseivel-botlásaival, mint ezt a végtelenül hazug, felvett pózokkal, erõltetett poénokkal, saját fontosságuktól eltelt emberekkel teli, mesterkélt-mesterséges celebvilágot...
offtopic
sofi 72 2013 jún. 02. - 08:56:25 Előzmény Qksika
(197/402)
Van itt a Port-on pár olyan topic, amiket szinte csak azért látogatok/olvasgatok, mert olyan vélemények gyûjtõhelye, amiken nagyon jól szoktam szórakozni. Ha rossz kedvem van, vagy éppen semmi egyéb mûsor hozzászólásai nem kötik le a figyelmemet, akkor ellátogatok ezekbe.

Nos, ma reggel a "Gasztroangyal" volt soros, és lám, megérte.:)

Kedves Oksika!

Köszönöm a hsz-od! Ma reggel ez volt a csúcspont! Elolvasva a 2-3 véleményt és utána a tiéddel zárni, hatalmas élmény volt! Szó szerint könnyesre röhögtem magam, sõt a férjemet is felébresztettem és felolvastam neki az írásodat. Nagyon jól szemléltetve írtad le Borbás M. mûködését a mûsorban! Elsõsorban a "húsmarcangolás, a haj belerázás és a borral öblögetés" volt nagyon frappáns! :DDDDDD

Köszönöm!!!!Bearanyoztad a napomat, sõt...:)))

Üdv.Zs.
mindike 2013 jún. 02. - 06:46:35 Előzmény Qksika
(196/402)
Kedves véleményezõk!
Nekem kimondottan tetszik a Gasztroangyal c. mûsor, és ahogy visszaemlékszem a Fõtérre, vagy a HirTV-n futott egyéb Borbás Marcsi mûsorokra, csak a legnagyobb elismeréssel tudok szólni. Minden mûsora a magyar specialitásokról, (borokról, találmányokról, kulturális és gasztronómiai) szól, amit nem árt néha feleleveníteni. Akinek egyébként nem tetszik, át lehet kapcsolni más csatornákra, netalán az ATV-re, vagy egyéb gagyi csatornára. A Gasztroangyal nem baj, ha vidám, sok nevetéssel, bolondozással, hiszen senkinek nem hiányzik egy mufurc, merev mûsorvezetõ! EGYÉBKÉNT NEM KELLENE POLITIKÁT BELEVINNI MÉG EBBE IS!!!
1/10
Qksika 2013 máj. 12. - 21:54:22 1/10 Előzmény tõzike7
(195/402)
Ne legyetek már ennyire naívak, hogy miért õ osztja az észt a közmédiákban?! Korábban a Hír tv-ben osztotta, most tágultak a határok és megszállta közmédiát. Nem a tv-ben részvényes, hanem a kormánypártban. Õ a fõokos most mindenütt, õ vezet mindent, szorosan a nyomában Jakupcsek.
Marcsika (régen még Borbás Mária volt, a Hír tv csinált belõle Marcsit ahogy öregszik) mindenbe belemászik kézzel, beleeszik mindenbe, mosatlan kézzel marcangolja a husokat, belerázza a haját a fazékba és úgy öblöget a borokkal, pezsgõkkel, mint más az Odollal. Minden mûsor végére becsületesen be van kapva.
Ja és õ a háziasszonya a CBA-nak.
tõzike7 2013 ápr. 24. - 00:36:00 Előzmény ccaty
(194/402)
Mindenben egyetértek az elõzõ hozzászólókkal, tragédia a mûsor ezzel a túlkoros angyallal. Nem értem, miért kellett ennek a mûsornak ezt a címet adni, ezt a nõt mindennek el lehet mondani, de az angyaltól nagyon messze áll. Közönséges, össze-vissza vihog, szinte minden riportalanyával kokettál. A többit nem részletezem /KECSKEFEJÉS, HALFÕZÉS, DISZNÓFAROK MOSÁSA.../
De...leginkább az háborít fel, de az nagyon, hogy miért pont B.Mariskát kell látnom most már majdnem az összes csatornán, mint a média háziasszonyát?! Mindenhonnan elõugrik, a minap még a villamoson is kénytelen voltam vele utazni plakát formájában. Akkor már inkább a Kiszel Tünde, neki szebb a foga.
9/10
ccaty 2013 ápr. 18. - 14:29:34 9/10
(193/402)
Milyen igazad van. Nekem most lett elegem ebbõl a nõbõl...

Nem olyan régen még odavoltam ezért a mûsorért. Nagyon jó ötlet és még rengeteg van, illetve lenne benne, ha Borbás Mária nem nyomná egyre lejjebb. Ahogy halad a mûsorfolyam elõre, úgy kezd ez a nõ erõszakosabbá, tolakodóbbá válni.

Nem tudom mi lehet az oka, de ezek a „celebek” egy idõ után elszállnak saját maguktól. Harsányak, udvariatlanok, magamutogatókká, egyre unszimpatikusabbakká válnak.

Kezdetben nagyon szimpatikus volt, ahogyan érdeklõdõ, mindet tudni akarok kérdéseivel élvezetessé tette a mûsort. Mára viszont már eljutott odáig, hogy feltesz egy kérdést, de meg sem várja a választ, cseveg-csacsog, be nem áll a szája, mellette senki nem tud érvényesülni. Holott a tájékozatlan a szakember véleményére kíváncsi és nem a Borbásféle tudálékosságra.

Jó úton van afelé, hogy a mûsorát ellehetetlenítse, pedig igény lenne az olyan mûsorokra, mint amilyen ez a Gasztróangyal kezdetben vala.

El kellene Borbásnak gondolkodnia azon, hogy a kevesebb a több. Talán nem kellene szétforgácsolnia magát, unos-untalan mindenhol már az õ arcát látni a közszolgálati televízióban. (Négy szellem, Gasztróangyal, Életmûvész, vagy mi fene a címe, de még a TV-s átállás tájékoztatóba is beleütötte az orrát.) Ez már sok (sokk) ebbõl a nõbõl.

Talán, a pénz miatt csinálja, addig üti a vasat, ameddig meleg, de, ha így folytatja, a kutyát sem fogja érdekelni a személye. Ha nem a pénz miatt csinálja, akkor nagy tulajdonrésze lehet a csatornánál és ezért benyomhatja magát minden mûsorba.

Ébresztõ!!! Így lehet egy nagyszerû ötletet agyoncsapni, holott picike hazánkban még ezernyi érdekesség lenne, arra, azokra lennénk kíváncsiak és nem a Borbás magamutogatására...
offtopic
sofi 72 2013 márc. 24. - 22:46:53
(192/402)
Igen. Én is sajnálom, hogy igazam van. Álmok, filmek?

Nekem az emlékezéshez sajnos nem elég a látvány. Az igazi hangulathoz kellenek az illatok és a neszek is.
A régi kedves helyszínek már nem lelhetõek fel ugyanúgy, mint régen, de ha emlékezni szeretnék, mégis oda kell mennem, és ahelyett, hogy nyitott szemmel körbenéznék, csak leülök, és becsukott szemmel idézem fel a régi idõket, régi hangulatot.

De attól félek, ez egyre nehezebb lesz.
10/10
atticusworld 2013 márc. 24. - 20:27:26 10/10 Előzmény sofi 72
(191/402)
Olyan jó lenne vitába szállni veled és bebizonyítani, hogy nincs igazad.
De meddõ próbálkozás lenne csak ellenvéleményre idõt pazarolnom, mert sajnos úgy igaz, ahogy leírtad. És az egyszervolt egykori hangulatú magyar falu csak filmen látható, meg talán álmainkban...
offtopic
Texas Bill 2013 márc. 22. - 12:37:53 Előzmény sofi 72
(190/402)
Azért vannak jobb helyzetû községek is. Pl. Pusztazámor.
AvatáR Gil Maerth 2013 márc. 22. - 09:38:25 Előzmény sofi 72
(189/402)
Ó... :( Igen. A szívem megszakad :(
sofi 72 2013 márc. 21. - 21:49:23
(188/402)
Az eredeti magyar falu, amit szerintem hiányolsz a mûsorból, már régóta eltûnt a "térképrõl". Helyette üresen tátongó elhagyott házakat, kihûlt istállókat, és gazos kerteket találni. Munka nincs. Állattartás nincs, kertészkedés nincs. Szomorú, vegetáló öregemberek támasztják a rozsdaette kovácsoltvas kerítéseket és várják a postást, aki már nem a helyi postáról, hanem furgonból kiszállva osztja a nyugdíjat. Nincs orvosi rendelõ, nincs már iskola, nincs gyógyszertár, nincs fapadlós szatócsbolt. Helyette Tesco, Auchan, Lidl, Penny, Aldi a VÁROSBAN, ahová a buszjegy lassan elérhetetlen luxus kategóriának számít a családi költségvetésben.

A vidéken élõ fiatalabb korosztály nagy része csak azért nem költözik be egytõl egyig a városokba, mert az elértéktelenedett ingatlanja árából, még garázsra sem telne. Ezért legtöbbje kényszerbõl segélyen tengõdve vegetál, értéktelennek és haszontalannak gondolván önmagát.

Ez ma Magyarországon a FALU.

Emiatt Borbás Marcsi "gasztro mûsora" számomra kicsit hiteltelen. Mellette pedig mégis jó, mert legalább pár régi receptet felelevenítenek. Ha igaz... :)
AvatáR Gil Maerth 2013 márc. 21. - 18:02:21
(187/402)
nem értem hogy egy falusi gasztronómiáról szóló mûsort miért egy mintafaluban (skanzen) kell kezdeni?
:( Ennyire rossz, lepusztult a helyzet Falun, hogy konyhákba, éttermekbe meg mûkonyhóba kell vendégelni?
Mi történt az eredeti falu-kulturával? :((((

Pedig most is különleges ételeket láthattunk: igazi tirpák étkeket, szokásokat....
jó volt a kultúrkitekintés. De be' kár hogy egy mintafaluban történt! :-S
bleedingsky 2013 márc. 03. - 21:08:28
(186/402)
Jó mûsor, kár h sokszor idiótákat hívnak meg vendégnek... pl. a mai részben is nem tudom ki ez a félkegyelmû alak, aki Marcsi oldalán van, sajnos az ilyen elemek rontják a színvonalat a hülye poénjaikkal és komolytalankodásaikkal.
offtopic
ceia 2013 febr. 17. - 23:56:19
(185/402)
Az angyal nem tündér.. bár a Konyhatündér valamivel jobb cím lett volna.
10/10
Jenõ bácsi 2013 febr. 07. - 17:01:57 10/10
(184/402)
Csodálatos látni, hogy ilyen tehetséges emberek is vannak Magyarországon. A bemutatott "zöldségfaragó" mesterszakáccsal szívesen megnéznék egy önálló mûsort is, még a Fábry show mûsorban is lenne helye. Ez az a mûsor ami csak örömöt ad. A Duna Tv híres egyébként az ilyen mûsorokról, lásd pl. az Ízõrzõk mûsorát. Gratulálok!
10/10
atriumis 2013 febr. 02. - 01:11:37 10/10
(183/402)
Marcsi nagyon aranyos.... A sütés fõzés kimondottan jól áll neki....Imádom..:))