szavazat: 5/10 június 19. 09:10:10
június 19. 09:10:10
(89/89)

A Star Wars filmek többsége sosem volt jó, és a régieket is az újdonság varázsa adta el, meg az, hogy a gyerekek/fiatalok mit képzeltek hozzá...
Nekem nem tetszik, amit művelnek ezzel a sorozattal. Rossz kezekbe került az egész.
Nem biztos, hogy erre van szükség szvsz. Ha forgatókönyvíróként/rendezőként nem szeretnék sith nagyurak ármánykodásával vagy jedi tanokkal foglalkozni, akkor írjak/csináljak egy nem - Star Wars filmet. Ilyen egyszerű. A Csillagok háborúja típusú filmek írását és rendezését pedig hagyjam meg másnak.
Ugyanakkor viszont a jedi-tanok meg ez a sith-dolog is sokkal érdekesebb volt, amikor még nem volt kifejtve ennyire. Amióta kifejtették a jedi-tanokat, azóta látjuk, hogy egy baromság az egész, csak egy hülye vallás, amelyik több gondot okoz, mint jót... úgyhogy nem csodálkozom, hogy ez is egy lehetséges út, hogy ezeket kihagyjuk.
Mert mondjuk Jedik meg Sith ek nélkül annyira felesleges Star Warsozni... egy sima lövöldözős, űrrepülős, több bolygós sci-fi...
Szerintem kifejezetten unalmasak már ezek a rohadt szegényes SW történetek meg univerzumok.
A fénykard, az erő, a sok misztikum. A nem szokványos párbajok és háborúk... na ezek adtak hozzá nem is kicsit az univerzumhoz, de ezek a sima repülések meg lövöldözések... számomra semmi extra, ezért nekem nem muszáj Star Warst néznem.
Nem értem, hogy egy rohadt jó világot miért kell totálisan lebutítani a francba.
Ott van annyi minden, jedi templomok, sith templomok holokronok, meg a fene tudja még mennyi ezernyi, izgalmas dolog. Hát ma itt a filmekben amit bemutatnak az ezeknek az 5%-a se.
Az hogy a legeslegelső koncepciókba még ez volt az egy dolog, de majd' 40 év univerzum építés után? Mi a fene baja van az embereknek, hogy ennyire ingerszegények lettek?

Félig sem volt tele a mozi, pedig az ország egyik legnagyobb cinemájában voltam. Egyébként itthon és külföldön is fele annyian látták a Solot eddig, mind ugyanennyi vetítési időnél a Rogue One -t. Ez azért jól mutatja, mennyire nem akarnak az emberek másik Han Solot, mint a jó öreg Harrison Ford. Az értékelés is érdekes: az IMDb -n 51 ezer szavazat után 7,2 pont, majdnem, mint a Last Jedi. Ez közepesnek felel meg, hiszen 8 felett vannak a klasszikus részek, 7 és 8 közt a R1, Ébredő erő, Sith -ek bosszúja, Solo, LasT jedi és 7 alatti a Baljós árnyak, meg a Klónok támadása.
Hogy milyen film a Solo? Gyenge és nagyjából alig van köze a Star Wars világhoz. Viszont sima kalandfilmek valamivel közepes fölé tehető. Alden Ehrenreich viszont mérföldekre van a Han Solo karaktertől...

szavazat: 9/10 június 18. 22:03:43
június 18. 22:03:43
(88/89)

Azok táborát kell hogy gyarapítsam akik a film mellé álltak - nyilván sokaknak furcsa lehet - nekem a Walt Disney-s új széria legjobbja.
Jó a hangulata, felépített, jól követhető - de fordulatos - a történetvezetése,
a komolyabb-drámai illetve szórakoztató-akció elemek aránya is tökéletes.
Látványos a képi világa - mondhatni dirty-realisztikus - mégsem nyomasztó a CGI dominancia,
a zene pedig tökéletesen hozza a hangulatot
Leginkább egy sci-fi western - háborús akciófilm jellegzetességeit hordozza magán a történet és a feeling.
A szereplők mindegyike: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Donald Glover, és Paul Bettany is tökéletesen viszi a saját karakterét - nem is igazán értem mi volt a problémája a szüttyögőknek...
Az első Disney-s SW amit nem koppintásnak, erőltetett remake-nak érzek hanem önálló alkotásnak.
...ja, hogy nem szuszog Darth Vader, gyakorlatilag nincs a filmben se Jedi se fénykard
(nemigaz, kb3mp-ig mégis, nem is akárkinél :-D), és sehol az eredeti trilógia zenéje...?
Hát pont ez az amiért tetszik, bármilyen hangulatos volt is az eredeti széria, nem akarnám 120x újra végignézni.
Nálam 8/10-lenne...de :-D Darth Maul visszatérése okán +1 =9/10.

szavazat: 1/10 június 15. 00:12:08
június 15. 00:12:08
(87/89)

ezzel a sráccal tényleg lehetett volna maradandót alkotni
https://www.youtube.com/watch?v=bba_wPdLxp4

de a dizni konzumidióta világában nem fér bele, hogy westernes levegőt vegyenek a szereplők.
https://www.youtube.com/watch?v=vwLv993khfI

szavazat: 1/10 június 14. 19:42:11
június 14. 19:42:11
(86/89)

a történet egy nulla, danarys targaryen nagyon irritáló a filmben, ahogy woody is teljesen felesleges. vagy barátnője, a galaxis őrzői című filmből? irritálnak, miért kellenek elcsépelt hírességek a filmbe? de egyes pontszámot a négger hisztis robot miatt adok rá, egyszerűen szégyen, amit az művel a filmben, és szégyen, hogy volt ember, aki hagyta bekerülni a filmbe ezt a "karaktert". inkább egy forgatókönyvíró csoportra költhették volna ezt a pénzt. mert tényleg nulla a film, dögunalom.

június 12. 19:55:16
június 12. 19:55:16
(85/89)

Személy szerint kedvelem Harrelsont, de azért el kell ismerni, hogy nem egy színészóriás ...

szavazat: 7/10 június 11. 00:57:06
június 11. 00:57:06
(84/89)

Szerintem nagyon profi látvány és rendezés!

június 10. 13:23:53
június 10. 13:23:53
(83/89)

"...Landó droidja egy néger picsa személyiséggel rendelkezik..."

Gratulálok! Észrevetted a nyilvánvalót.:)

június 10. 13:22:05
június 10. 13:22:05
(82/89)

"...Lando és Han második találkozása… egy az egyben a bespini talijuk Koppintása..."

Szerintem épp fordítva van: Lando bespini viselkedése erre volt válasz. Visszaadta a kölcsönt, és ezt most tudtuk meg.:) A többiben nem vitatkozom veled.

Én 2D-ben néztem, és úgy tetszett. Nem bosszankodtam hiányosságokon, fals jeleneteken, magával ragadott a történet, és a főszereplőről is el tudtam hinni, hogy ő Han fiatalon. Pár dolgot megmagyarázott Soloval kapcsolatban, és én ezt vártam tőle. Természetesen felkészültem rá, hogy az eredeti három részt nem fogja tudni felülmúlni, így nem okozott csalódást. Nem emelkedett a kedvenceim közé, de azért jól szórakoztam.:)

június 10. 13:14:03
június 10. 13:14:03
(81/89)

OFF: esetleg tudnál segíteni (vagy bárki más) abban, hogy ezen a megint megújult fórumon:/ hol vannak a privijeim? Mert a hozzászólásaimra érkezett válaszokat is nehezen találtam meg, de a privijeimet még mindig keresem.:(

június 10. 13:12:05
június 10. 13:12:05
(80/89)

Köszönöm, de nekem az a bajom, hogy egyesek lusták kiírni egy rövid filmcímet, és/vagy tojnak azokra, akik nem ennyire bennfentesek, így nem értik a betűszavakat. Tehát egyet a sok közül most általad megtudtam, de marad még vagy egy tucat csak ebben a topikban.

szavazat: 6/10 június 08. 18:14:17
június 08. 18:14:17
(79/89)

Én a Star Wars filmeken nőttem fel, láttam az összeset. A z eredeti, IV-V-VI. rész a legjobb, kétségtelen. A többi már csak sci-fi fantasy, nem sok köze van az eredetihez.

SPOILER lehetséges
Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor nem olyan rossz mozi, bár elég kiszámítható a történet, és sajnos tele van klisékkel - pl "vonatból" kihajolós, majdnem fejlevágós jelenet, vagy fel kell robbantanom a hidat, de már nincs időm elhúzni a csíkot, úgyhogy hősként halok meg jelenet, bocs drágám, de átálltam a sötét oldalra jelenet stb. - Ezért csak egy tucatfilm. Lehet, hogy sok ilyen tucatfilmet láttam már, ezért érzem így.
6/10

szavazat: 9/10 június 07. 00:34:00
június 07. 00:34:00
(78/89)

Én nem vagyok járatos a Star Wars univerzumban, igaz, láttam az összes eddigi részt, de nem ezeken nőttem fel és inkább laikusként állok hozzá minden egyes részhez, semmint elvárásokkal. Így a logikai bukfenc ellenére is élveztem és utólag belegondolva sajnálnám, ha kihagytam volna ezt a moziélményt, a sok negatív komment miatt kétkedve ültem be a moziba, de nem bántam meg. Szerintem az alap sztori, a szereplők a helyükön voltak, cselekménydús volt, engem megfogott az érzelmi szál is a két fiatal között. Persze minden mint mindig lehetne sokkal jobban kidolgozott, de összességében nem érzem 6-os értékelésűnek filmet. Inkább valahol 7-8 körül van a valódi értéke.

június 05. 08:48:09
június 05. 08:48:09
(77/89)

Rövid összefoglalás:
A film közepes.

Hosszabb összefoglalás:
Kár ezért pénzt kiadni. Tucatfilm Star Wars logóval.
A történet nem rossz inkább átlagos.
Aldenkid egyáltalán nem volt képes hozni Harrison Ford-ot.
Aki Landót játszotta az jobban átjött.
Beckett egy nem Star Wars-ba illő név, és roppant zavaró volt. A többi név rendben volt.
Mind Woody Harrelson karaktere mid a színészi játéka gyenge. Na ezért kár volt beletenni.
A Falcon jó lett.
A zene szintén rendkívül középszerű. Olyan hogy van, de érzelemkeltésre alkalmatlan. Az egyetlen rész ahol jó zene volt az a Falconos részek, mint a Kessel menekülés, ahol két eredeti (Escape from DS és Asteroid Field) zene volt használva.
Amúgy elég jó a film alapötlete, persze a nagy része már adva volt, de nem sikerült belőle kihozni egy ütős filmet.


*** SPOILERES ***

Korélia az egyik legnagyobb hajógyár a galaxisban, ehhez képest amit látunk az egy erősen költséghatékony megvalósítás. Nagy csalódás.
Mindenki tudja hogy Han birodalmi pilóta volt. Ehhez képest a gyalogságnál van?
És milyen gagyi már ez a birodalmi egyenruha? Meg úgy összességében, a kosztüm dizájner nem alakított valami nagyot. A legérdekesebb Beckett ruhája volt amit Landó viselt a Jedi visszatérben Jabbánál.
A szabakk parti gagyi. Komoly tehetségtelenség kell ilyen szarul megcsinálni egy ennyire fontos momentumot
A vonatrablás túl hosszú. Érdekesen indult aztán ásítozás lett belőle.
Landó droidja egy néger picsa személyiséggel rendelkezik. Még jó hogy nyavajgás közben nem tologatta a fejét jobbrabalra ahogy szokták. Pusztulása nem érint meg senkit.
Az örvényes rész elég jó lett, de kicsit túlzásba estek szokás szerint.
A Kessel bánya egy nagy nulla. Minden várakozást alulmúl. Gyakorlatilag alig látunk belőle valamit, pedig ez is egy fontos helyszín a Star Wars-ben ami eddig csak a rajongók képzeletében létezett. Na ebben az esetben a képzelet jóval felülmúlja a látványt
Darth Maul a végén erőltetettnek tűnik, de talán még jó is lehet. Habár dizni eddig szinte mindent elkúrt, és már a rajzfilmben sem jött be hogy életben van. Obi-wan derékban félbevágta, és nem csak a lábait vágta le.
Ha jól láttam akkor a mentőkapszula volt a hajó elején, ami később hiányzott. Amennyiben több mentőkapszula volt ott, akkor nincs ellentmondásban a IV-gyel.
És nem tetszett hogy Csubi ugyanazt a hibát követi el a holojátékon, mint Artu ellen a IV-ben. Ennyire nem hülye.
Az viszont tetszett hogy Csubi letépi valaki karját :D


Összességében egy egyszer nézhető, 5-6 pont körüli film lehetne
Mint Star Wars ez csupán 4 pont
Sokkal jobbat lehetett/kellett volna csinálni
Kár érte


Egyéb
A moziban hatan voltunk
És ez nem a Solo hibája hanem az ultrahulladék 8 hibája, ami a hulladék 7 után már rendesen betette a kaput a dizniwars-nak

szavazat: 8/10 június 05. 07:02:08
június 05. 07:02:08
(76/89)

A filmmel semmi gond nem volt.Az eredeti 3 SW film óta,ez lett az egyik legjobb.Talán a Zsivány egyes ami jobb volt.Az 5 új SW részekről ne is beszéljünk egyik szarabb mint a másik.

szavazat: 1/10 június 04. 23:02:56
június 04. 23:02:56
(75/89)

Woody Harrelson pedig nagyon gyatrán alakított…
Tole nem ezt szoktuk meg.

szavazat: 1/10 június 04. 22:56:47
június 04. 22:56:47
(74/89)

Na ma vettem s fáradtságot és megnéztem a cinemapink-ben :)
Csal hogy joggal szidhassam.
Ami pozitívum: a főszereplő és chewbakka szerintem elég jól alakított.
A jellegzetes han-beallas, a kajsn mosoly laza dumák megvolt mint anno fordnál.
Csubi mozgása nem volt az igazi…
Na és alapvetően egy mozgalmas pörgős film, nincs üresjárat.
És most a negatívum:

Miert kell szarralopni a Lucas féle részeket??
-SPOILER-

Amikor beesik csubi elé először egy az egyben luke és a rancor találkozása a jedi visszaterben.
Lando és Han második találkozása… egy az egyben a bespini talijuk Koppintása.
De kb 8-10 ilyen jelenet van ami köthető a Lucas filmek valamelyik tortenesehez.

A rossz útra tert katonák akik rablok-csempeszek lettek: egy az egyben a Firefly koppintása.

Túl sok az enyelges… tudom ez kell most, de akkor is

Mivel bukta, így nem fogjuk megtudni dart maul szerepet a sztoriban, amit tényleg sajnálok.

A 3D konkrétan fos volt, szinte semmit nem rakott hozzá a filmelmenyhez a fejfajason kívül.
Szóval mint scifi jó, mint sw-film, szar.

szavazat: 1/10 június 04. 22:43:43
június 04. 22:43:43
(73/89)

TFA-The force awakens-az ébredő erő… a diznini borzalom kezdete :D

szavazat: 5/10 június 04. 21:17:56
június 04. 21:17:56
(72/89)

Nagyon rossz szinkron hangot választottak Solo-nak. De az amerikai színész sem volt elég fiatal a szerephez, egy fiatal fiú nem ilyen dörzsölt.

június 04. 17:57:11
június 04. 17:57:11
(71/89)

Olyan jól elbeszélgettek itt bennfentesként ilyen betűszavakkal, mint pl. a TFA, aki meg nem keni-vágja ennyire az lóf... bocsánat! semmit sem ért belőle.

szavazat: 9/10 június 04. 13:05:14
június 04. 13:05:14
(70/89)

Egészen jól sikerült. Gyanítottam, hogy sokak magas elvárása nem fog teljesülni. Így nem is vártam sokat, de egészen jól szórakoztam. Persze mellettem az asszony elaludt, de nem azért mert nem tetszett neki Han Solo karaktere.:):):)
Lehetséges, hogy terveztek folytatást? Nekem volt egy érzésem, hogy így fejeződött be, de a fogadtatást látva tuti nem lesz:(, bár megnéztem volna azt is.:)