Téma: Hang nélkül

10/10
Édesangyal júl. 20. 11:03:38 10/10
(112/112)
Nem értek egyet a fanyalgókkal, nekem nagyon tetszett! A második résszel válik teljessé a történet. SPOILER! Nagyon izgalmas, paráztatós film, a szörnyek jól meg lettek csinálva. A szereplők is jók, a gyerekek karakterfejlődése is nagyon jó például a pánik beteg srác a végére ő maga is megöl egy bestiát. A süketnéma lány bátorsága és hogy jóvá teszi az öccse halálát szintén klasz. Sok jó jelenet is van például a dögök támadása amikor a bolygóra érkeztek vagy a szülős jelenet. Mindent összevetve tuti megnézzük még majd egyszer :)
biffco máj. 27. 00:39:00 Előzmény FilmFan2021
(111/112)
háááttttt jaaaa ez mind igaz....és még van belöle 2. meg 3. rész is...aztán jönnek az elözmények hogy hogykerültek a föld alá a szörnyek....hátttttttttt:) kinos hogy ha bejön valamennyire egy film kicsit is akkor máris többrészes sorozatot csinálnak elözmények meg utozmányokkal is majd (ez hótziher).
5/10
FilmFan2021 máj. 17. 23:49:05 5/10
(110/112)
Fantasztikus dolgokat ki lehetett volna hozni ebből a filmből. Technikailag korrekt, rendezés remek, operatőr remek, zene remek, casting se rossz. Ami zavar az a szereplők negatív IQ-ja. Annyira kínosan nagy ökörségek vannak benne, hogy ha ezt tudom, nem nézem meg. Az ökörségek alatt azt értem, amit a szereplők művelnek.

Az első, hogy konkrétan megöletik a gyereküket. Mi az, hogy a 4 éves szabadon flangál egy boltban? Alapból ilyet nem engedek meg, nem hogy vérengző idegenek között. Aztán miután az apa kiosztja, hogy az űrrepülő nem lehet az övé ott hagyják, a gyerek jön ki utoljára. Amikor a hídra érnek, ott is eleve, lehet hogy a gyerek már rég elkószált az erdőbe, de arról se tudnának még. A 10 évessel se csinálok ilyet... A lépcsőn a szög, na az már komédia... A történet valami általános iskolás házi feladata???5 pontot adok, de csak amiatt mert nagyon jó film lehetne, ha a történetet egy hozzáértő írja.
6/10
kbalazs211 ápr. 22. 23:18:40 6/10
(109/112)
Az állandó hallgatás, a némaság miatt nagyon lassú, vontatott film, alig történik valami. Nem éri meg...
7/10
Borbália febr. 14. 13:11:00 7/10
(108/112)
Inkább horror.. Nagyon különleges film, egészen olyan érzésem volt tőle, mint kiskoromban amikor fölfedeztem a vidéki életet, mert akkor volt talán utóljára ilyen ereje a csöndes figyelemnek nekem. A kukoricatároló szaga, a talpra ragadt homok, félig földőlt kocsiban játszani.. jól kompenzálták ezekkel a kis részletekkel a hangtalanságot, és néha egészen különösen erős jelentősége jött így át a hangoknak.
7/10
InteriorLulu febr. 13. 21:35:52 7/10
(107/112)
Szerintem egy olyan világban, ahol már egy félhangosan kimondott szóért, egy hangosabb lábdobbanásért, egy véletlenül felborított bármiért potenciálisan azonnal elhalálozhat az ember, egy ilyen világban az emberek nem olyanok lennének, mint ez a kis család, hanem már pár hónap után megbomlott agyú, komplett roncshalmazok a folytonos, szünet nélküli stressztől.
1/10
marxengelszleninsz 2020 jan. 01. - 22:24:19 1/10
(106/112)
A legunalmasabb film, amit életemben láttam.
5/10
Vanda4 2019 nov. 02. - 18:26:41 5/10
(105/112)
Hát horror tényleg nem. Meg ha akarták volna akkor biztos ki tudták volna nyítni a szörnyeket. A film elején számítottam arra hogy megtudjuk az előzményeket. Hogyan jöttek létre a szörnyek? Hogyan kerültek oda? A család hogy kavarodott bele? Mik is ezek a szörnyek? De ezzekre nem kaptunk választ, pedig biztos voltam benne hogy választ kapunk valahogy mert ez a normális. A második részben meg nem tudom mit akarnak tenni mert semmi érteleme nem lenne. Ennek se volt vége, meg is lepődtem hogy csak így vége és 6 percig megy, hogy ki csinálta meg a szereplők...stb. Jobbra számítottam.
6/10
dandelion83 2019 okt. 06. - 20:37:54 6/10
(104/112)
Én nagyon szeretem a mély mondanivalóval bíró drámákat és az izgalmas horrorokat is, de ennek a két műfajnak az ötvözése elég furán hatott, és nekem már egy kicsit sok volt. Elég beteg alkotás. Nem keresem a bakikat a filmben, én teljesen beleéltem magam, de mégis közben borzalmat éreztem, és nem a jól eső félelmet, mint egy másik horror alatt. Lekötött, izgultam, de még így is vártam, hogy vége legyen. A folytatását egészen biztos, hogy nem nézem meg. Ennél sokkal jobb alkotások születtek 2018-ban, az imdb magas pontszámát sem értem.
1/10
Tibcsike68 2019 máj. 21. - 00:53:06 1/10
(103/112)
Nulla történet, kidobott idő volt megnézni. A vége meg..... Ja, nem is volt vége, tán elaludt az író? Vagy elfogyott a film? -1\10.
2/10
kissattila4 2019 ápr. 20. - 23:19:01 2/10
(102/112)
Szeretem az ilyen tìpusú paráztatós filmeket, ám ez extra fosinka volt.
8/10
szimbol 2019 márc. 30. - 14:20:23 8/10
(101/112)
John Krasinski szerintem nem tudta átlépni egyelőre a kedves és "jó kisfiús", komikus karaktert. Persze kedves tőle, hogy szakállat növesztett, de ettől még nem lett komolyabb az képe.

A film horrornak nagyon light-os volt. Szerintetek lehet horror filmnek nevezni az olyan alkotást, amelynek a megtekintése közben nem fél, vagy legalább szorong az ember?

Bár a hivatalos besorolás szerint van még a horror mellett dráma is, illetve "rejtély".

Tehát horrornak nem horror. Drámának akkor nevezném, ha a szereplőket jobban megismerhettük volna. De a karakterábrázolás ebben a filmben, kimerült annyiban, hogy "Van egy család, akik veszélyes szörnyek között élnek és ettől félnek a szereplők."

Rejtély az tényleg van benne:

SPOILER

Nem feltétlenül kell persze megmagyarázni, hogy honnan jöttek ezek a lények és a teljes bolygót letarolták, vagy csak ezt a környéket, ahol a film játszódik. De azért jó lett volna valami háttértörténet. Szokott ilyesmi lenni egy filmben. Vagy néhány mondatban elmesélik az elején, vagy a történet közben bontakozik ki lassacskán. Itt ennek nem érezték a szükségét. Nem baj. Így is értettük, hogy csendben kell maradni. Kb. 40 percig ezt magyarázták nekünk.

Van a családnak fegyvere. 3 lényről tudunk, aki garázdálkodik a ház környékén (ez a pincében található precíz kutatásról árulkodó feljegyzésekből kiderült). Miért nem lőtték még le őket?

A közelben található vízesés mellett lehet ordibálni is. Miért nem laknak ott?

Honnan van áram? Generátor termeli az energiát? Az elég zajos tud lenni...

Miért nemzettek kisbabát? Nem tudták, hogy azok sírni szoktak?
Vagy úgy tervezték, hogy ha hasfájós lesz a baba, akkor mindig augusztus 20-át rendeznek és tűzijátékoznak?

Ha vadbaromállatveszélyes szörnyek lapulnak az erdőben, akkor miért leghátul megy a legkisebb gyerek?

Miért nem hajlították vissza azt a rohadt szöget, amibe az anyuka belelépett a lépcsőn? A film egész hátralévő részében ott meredezett a lépcsőben.

Az anyuka a szülés után hogyan vágta el a köldökzsinórt? Biztos voltam benne, hogy elrágta. Hatásos lett volna, hogy amikor a zuhanykabint elhúzza az apuka, akkor csupa vér lett volna az anyuka szája. De legalább a gyereken látszódhatott volna, hogy 5 perce született.

A zuhanykabin egyébként jobb búvóhely, mint a kád? Ha nem lát a lény, mi a fenének kellett behúzni az ajtaját? Arról nem beszélve, hogy minek mászott ki a kádból? A lény elszaladt a silóhoz. Maradhatott volna ott fekve.

Apróság, de soha a büdös életben nem tudta volna kihúzni a kisfiú fél kézzel a testes nővérét a termény és takarmány alól. De azért jó, hogy megmentette. Örültem neki.

Az egyik lény elsüllyedhetett volna a silóban. Tök jó lett volna, hogy egyesével elkezdenek leszámolni velük. Morzézni volt eszük, de egyetlen rohadt lényt se tudtak több száz nap alatt eltenni láb alól?

Amikor a szörny megpróbálja kiberhelni a két gyereket a kocsiból, az apuka meg feláldozza magát. (minek?) Mi volt a biztosíték arra, hogy miután egyetlen mozdulattal kettécsapja a gonosz látáskorlátozott idegen, nem kezdi el rögtön megint a gyerekeket tovább vegzálni?
Ez olyan, mintha egy testőr megöletné magát a védett személy mellett.

Pátoszos és sekélyes volt, amikor az apuka a kislánynak mutogatja, hogy szereti. Ilyen igénytelen, hatásvadász jelenetet legutóbb a Képletben láttam, amikor beszáll az űrhajóba Kebab vagy hogy a francba hívták a hülyegyereket benne, és mutatják egymásnak az apjával (Nicolas Cage), hogy "örökké a szívemben őrizlek" vagy ki tudja már mit jelentett az a hüvelykujj körül köröző mozdulat.

A lény fülével amikor halljuk, hogy ketyeg az óra, kapunk egy fogalmat arról, hogy mennyire érzékeny a fülük. Ha valaki teljes tüdejéből ordítana, nem hogy odaszaladnának, de kínjukban visítva elbújnának.
A puskalövés hangjáról nem beszélve...

Összességében egy kellemes, könnyed hangvételű volt. Ha Krasinski átengedte volna a rendezést valakinek aki ért is hozzá, akkor lehetett volna ijesztő is.
kriszaz 2019 márc. 17. - 12:10:52
(100/112)
Tök jó film. Aki már egyszer volt emberek között és figyelt tudja hogy az élet nagyon sokszor nem logikus, a döntések sokszor nem logikusak és az eredmények se. Van a filmben valamennyi logika, nem több mint az életben nem is kevesebb.
7/10
doktormacko1 2019 márc. 10. - 21:06:05 7/10
(99/112)
7 / 10 Már az újszerűségért is jár a pont.
Desire_ 2019 febr. 04. - 01:17:08
(98/112)
hiba hiba hátán a filmben, az ötlet remek, csalódás a film
7/10
HarleyQuinn 2019 jan. 25. - 23:22:04 7/10
(97/112)
*SPOILER*
Az alapötlet zseniális, DE! Egy szörny, ami teljesen vak, nincs szaglása, meg úgy egyáltalán semmilyen érzékelése a hallásán kívül, viszont bárminek, ami zajt csap, azonnal és gondolkodás nélkül nekiugrik, nemhogy nem sebezhetetlen, de nagyon is sebezhető. Említették, hogy a bőrük erős páncél, de na, ha mondjuk egy erősebb hanggal becsalják egy ipari aprítógépbe, onnan még ez sem jön ki egyben. Plusz egy hiperérzékeny hallású lénynél nem igaz, hogy SENKINEK a világon nem jut eszébe, hogy esetleg egy extrém magas/alacsony frekvenciájú hanggal ki lehetne készíteni... végülis csak teljesen egyértelmű. :D
A "minek szül gyereket ilyen világba" érv is teljesen helytálló, illetve az is, hogy hogy lehet, hogy senki másnak a világon nem sikerült ilyen rafináltnak lenni és túlélni. Néhány súlyosan testi fogyatékos űrszörny kompletten kiirtotta az emberiséget, lezúzott minden hadsereget, tankokat, vadászrepülőket, rakétákat, és sehol senki nem tudott sem elbújni, sem harcolni ellenük, csak ez a két böszme a két még böszmébb gyerekével. +,- 1, éppen hol tartott a film...
Szóval abszolút semmi realitás vagy komolyság nem volt a filmben, de szerintem nem is szántak bele. Különösebb magyarázatot vagy háttérsztorit sem kaptunk, totálisan logikátlan volt az egész, nem volt semmi tudományos vonatkozás, csak a 4 főszereplő, a hendikepes ortopéd amplifonos óriásmajombékapókok és az alaphelyzet végig. Ha zajt csapsz, jönnek. Lényegében a visszaemlékezést leszámítva a család egy átlagos napját láthattuk.
Az, hogy végig csend volt a filmben, és amikor zaj volt, akkor tudtuk, hogy baj is van, szerintem zseniális és hangulatos volt egyrészről, másrészről alapból halló emberként kicsit unalmas. A hangtalan beszélgetős részeknél néha elkalandozott a figyelmem.
A képek, a tájak tényleg gyönyörűek voltak, arra abszolút jár a pont.
A csúcs számomra az a rész volt, mikor elöntötte a házat a víz, a nő beleereszkedett és elindult a babáért, a szörny pedig lemerült és eltűnt a víz alatt... hát számomra ez ezerszer horrorisztikusabb és ijesztőbb, mint bármilyen hentelős véres horror. :D
A legvégén lettem teljesen biztos benne, hogy nem szántak semmilyen komoly hangvételt a filmnek, az utolsó képek stílusán egyértelműen látszott. Ez nem dráma, a karaktereket meg sem ismerjük igazán, horrornak gyenge, sci-finek tudománytalan, thrillernek unalmas... számomra ez a "könnyed esti mozi" kategória, popcornnal és kólával, esetleg barátokkal, de akár egyedül is.
Nagyon szeretem a hasonló filmeket, ezért ez is tetszett, de még egyszer max. akkor nézem meg, ha a tv-ben adják és pont ráérek. :D
topikutya 2019 jan. 15. - 22:59:21
(96/112)
új év, új vasalások, új filmek, soha rosszabbat, de inkább jobbat :)
5/10
idõjós1010 2019 jan. 09. - 22:42:07 5/10
(95/112)
Az alapötlet nem rossz, csak épp a kivitelezés lett borzasztó. Jól meg van animálva a szörny, nem erről van szó, de nem volt kellőképp végig gondolva a sztori. Jó nagy logikai bukfencektől hemzseg az egész. Vizuálisan igényes munka, és újszerű a gondolat, ami alapján született, de ennyi. Innentől SPOILER
Kezdjük ott, hogy gyereket csinálni ilyen körülmények között, nem tudom hogyan lehetséges három kiskorú mellett, síri csöndben, magánszféra nélkül. Aztán erre a világra meg is szülni életszerű óvintézkedés nélkül, az kifejezett öngyilkosság. Az évek, esetleg hónapok során igazán kereshettek volna már egy óvóhelyet maguknak. Egy beton bunkert, ahová nem tudnak betörni a szörnyek, és hangszigetelt is, vagy kiköltözhettek volna a tengerre, egy tankhajóba, vagy mit tudom én. Mindkét esetben volna hová gyereket szülni, teljes biztonsággal. De a legfontosabb az lett volna, hogy fegyverük legyen szörnyek ellen. A végén ugye kiderül, hogy kezükben a megoldás kulcsa. Mégsem alkalmazták soha. Sem ők, sem a hadsereg. Szóval ezek teljesen elképzelhetetlen apokaliptikus körülmények.
Racsenko 2018 dec. 02. - 23:39:53
(94/112)
Arra vàrtam, hogy a predator a végén megjelenik, azt jól levadàssza a férgeket! Nem jött be...????
Ivy00 2018 nov. 17. - 04:11:36 Előzmény m3246
(93/112)
Nagyon jól - és főleg viccesen szórakoztatóan - leírtad nagyjából ugyanazt, amit én is gondoltam a filmmel kapcsolatban, amikor megnéztem. Még a Támad a Mars is ugyanígy eszembe jutott a végén. Szerintem onnan csórták az ötletet. Csakhogy a Mars egy humoros film, ez meg ugye nem annak volt szánva.
Pedig érdekelt az alapötlet, és ezért nagy várakozással kezdtem megnézni, de nagyot csalódtam. Többen felsorolták a súlyos hibákat, amelyekkel tönkrevágták a filmélményt, nem ismételném.
Talán csak annyit tennék hozzá, hogy ilyen helyzetben a nő helyében inkább csomót kötöttem volna a férj micsodájára, nem hogy szüljek... Mégis mit gondoltak? Hogy fog cseperedni hang nélkül az a baba?