Téma: Hilal Saral

Michonne 2020 febr. 14. - 23:58:27
(1498/1898)
Hali Ablák,

Boldog Bálintot Mindenkinek!;)

Hajnalban indul a második – barlangi - felvonás, vay vay Cupido ismét kitett magáért mindenkinél, lassan jöhet a +18-as karika:) Récinknek különösen fellőtte Cupi a labdát, ó pardon nyilat…..:))) Btw én is köszönöm és persze a postásnak is a közreműködést;) továbbá bevallom kicsit megnyugodtam, hogy török jó uram nem ment a Boszporusznak a korábbi kirohanásom után, hanem alternatív megoldásokban gondolkodik:)
No lányok, mivel cédás hangulatban vagyok lássátok jó szívemet (XD), egye fene, néha néha elfér még a többi bonbon mellett Ő is:
https://media.giphy.com/media/6mH6gwPfCaPu0/giphy.gif

„Bár Engint emiatt a dizi miatt dobta Michonne :-((„

No no! Sancar efe (de inkább maga a dizi) már csak a hab volt az imbolygó tortánkon:)))))

Hanga Abla,
Babel: hajrá, hajrá!;) de mindenki másnak is hajrá ám!

Mankos,
Szerk. megjegyzés: ne ijedj meg, de jó néhányszor szembe fog jönni az "ajánlom" szócska.

Galamb: szívesen megnézném, szeretem az ilyen hangulatú, témájú filmeket, de úgy tűnik csak a Cinemax-on elérhető, máshol nem találtam, szóval várom, hogy feltegyék illegálba.
A cseresznye ízéről már olvastam valahol, de látni nem láttam.
OFF
Életrevalók: nekem is letöltve:) és ha már Oscar, hoztam ide egyszer ezt a filmet ha jól emlékszem, nagyon ajánlom, ha még nem volt hozzá szerencséd, hunsubos ez is.
https://www.youtube.com/watch?v=207PMnSZpZg

Amaro atya bűne: óóóóó már hogyne, Gael García Bernal miatt persze, hogy meg volt, nagy kedvencem tudod, bár egy ideje már nem követem. Anno az őskori net állapotok mellet letöltés hiányában a Media Marktban rendeltem meg DVD-én (XD) néhány filmjét köztük az Amaro atyát is. Megrázó alkotás, pedig nem feltétlen annak indult, ja és nem mellesleg görbe tükör a katolikus egyháznak. Akárcsak a Pedro Almadovar féle Rossz nevelés, amit szintén ajánlok (ha még nem láttad volna), erős alkotás, no és persze Gael a legjobb nő evör :D
(https://m.mediaamazon.com/images/M/MV5BYmRiOTU3YTItZmY4OC00MTU1LThjMWYtODhlYWVhNzQyNzVlXkEyXkFqcGdeQXVyMjUxOTQ5MzA@._V1_.jpg)
És ha már P. A. köszi, hogy eszembe juttattad a Dolor y gloria-t.
Pöppet visszatérve még GGB-re, amit nyugodt szívvel ajánlok az a Korcs szerelmek, illetve az Anyádat is (Y tu mamá también), ja és persze a Motoros naplója (huhh egyszer tuti végig megyek mocival azon az útvonalon, már csak elém kéne valaki, aki bevállalná egyszerre Dél-Amerikát és engem is XD).
HUHH bocsi, de ha GGB-ről van szó nem tudok leállni…;)

Műszakzárás, puszi és epres csokoládé tenger az Abláknak:
hádibájbáj

Récinew 2020 febr. 14. - 17:39:17 Előzmény maryriddle
(1497/1898)
Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon boldog Valentin napot.

Miss Cupidina Mary fantasztikus kártyákat hozott idén is. A térdemet csapkodtam a dumákon. És előre is köszönöm az élményt, amit Gedizem kabátból való kicsomagolása után fog érni. :-)))

Mindenkinek csodálatos Valentin napi estét.

Kedves Michonne! Esetleg ezen a szép napon megeshetne a szíved drága Enginünkön, a káposzta is jó felmelegítve hátha neked is valami izgi estében lesz részed;-)

A én ajim nektek :-) https://youtu.be/0X9NFknjTRE.
Puszi mindenkinek!
Ui:
Mankos már most nagyon kíváncsi vagyok a Sefirines véleményedre. Én azt mondom, hogy az első 4 rész viszonylag gyorsan told le ha van lehetőséged. Szerintem az az a megfelelő dózis egy izgi véleményhez. De ha nem bírod addig, akkor is írj.
mankosy 2020 febr. 14. - 11:30:12
(1496/1898)
..ha megsem sikerülne, semmi gond :D
mankosy 2020 febr. 14. - 11:21:08
(1495/1898)
Thanks Mary!

Remélem már mindenki megtalálta a hercegét, de aki mégsem, ne adja fel (Hamupipőkének is sikerült):
https://www.youtube.com/watch?v=uOY1zFaCxwE

maryriddle 2020 febr. 14. - 09:26:40 Előzmény mankosy
(1494/1898)
Cesur ve güzel és más török sorozatok nevű csoportban fordítják, de gondolom sorozatbaráton is megtalálható. Englis subot kerestem neked: https://turkish123.com/sefirin-kizi/
mankosy 2020 febr. 14. - 08:06:58
(1493/1898)
Köszi!

Lehet valahol pölö magyar felirattal nézni , vagy csak vmi csoportban? De engsub is jó.

Köszi a képet:-)
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:30:28
(1492/1898)
...és a postásnak is...... no comment, hüp hüpp.
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:28:58
(1491/1898)
...valamint Michonne-nak is, valami szomorú úriember dobta be a postaládába könnyeit törölgetve...(szerintem The Office rajongó btw)
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:25:02
(1490/1898)
...és Tímeának is egy nem kevésbé visszafogott....
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:24:15
(1489/1898)
...és Réciának is jött egy huncut kártya...
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:23:19
(1488/1898)
...és Mankosnak...
maryriddle 2020 febr. 14. - 00:22:42
(1487/1898)

Levelet hozott a posta Hanga ablának... hűha...
maryriddle 2020 febr. 13. - 21:44:10 Előzmény mankosy
(1486/1898)
Szia mankos! Elég sok szó esett a Sefirin kiziről mostanában :-D És elég megosztóak a vélemények. Azt tudni kell hogy Engin egy taplót alakít benne úgyhogy az ő karaktere is elég megosztó. Persze azért vannak szerethető tulajdonságai is. Bár Engint emiatt a dizi miatt dobta Michonne :-(( de szerintem jól áll neki a macsóság... A sztorit tekintve klasszikus csöpögős dizi, de van valami a hangulatában ami sokaknak bejön, sokaknak meg nem....
Lehet nem voltam túl meggyőző :-D Szerintem adj neki egy esélyt. Ha az első két rész bejön szerintem bírni fogod, ha nem akkor nem.
Az ÖK-nál amúgy klasszisokkal jobb szerintem, már annyiból is hogy Barbi helyett az ősellensége Neslihan a főszereplő. :-D

most csak ennyi, holnap még postáskisasszonykodnom is kell, de majd jövök valamikor bővebben,
biybiy
mankosy 2020 febr. 13. - 10:40:08
(1485/1898)
Sziasztok!

A Sefirin Kızı Engin új sorija, mivel ritkán megyar a THHFR-re most tudatosult ....bevallom itt skippelem a török sorikkal kapcsolatos részelet, mert nem tudom ki kivel van és miről van szó, de mintha lett volna róla szó, szóval csak egy kérdésem lenne..milyen ez a Sefirin Kızı sori? ... Engin miatt talán adnék neki egy esélyt bár az ÖK elég nagy csapás volt....mivel itt senki se elfogult és inkább kritkus ellentétben az ömlengő FB oldalakkal stb, szóval a véleményetekre lennék kíváncsi

ha már török leszedtem A galamb (https://www.imdb.com/title/tt6083534/ ) török filmet ( Cinemax műsorában találtam és van hunsubja is), látta vki?...btw tök jó filmötleteket lehet a Cinemax csatornákról szerezni

OFF
Michonne régebbi film, de az Amaro atya bűne-t láttad?.. most akadtam rá, meg is néztem, nekem bejött Meg Cinemaxon pont vmelyik este ment belenéztem (aztán le is szedtem), ez egy még régebbi film: Ta'm e guilass /A cseresznye íze
Aztán egy olasz sorozatot is: https://www.imdb.com/title/tt7278862/
heti téma: Jokert nemrég néztem nagyon bejött, az Élősködők is már rég lent figyel, mint a Marriage story (az főszereplő csávót még a Csajok-ban láttam, bár azt a sorit félbehagytam, de vhogy külsőre annyira nem jön be) meg a Dolor y gloria igaz csak engsubja van már régóta
ON

na és menjetek komolyzenei koncertre: https://www.youtube.com/watch?v=CvglW3KNSsQ&feature=share&fbclid=IwAR0q9__7dgxQ3D1CT5LhKlohyM9POgCGu30wHJKDZiRScbHf8SVnOinM8sI

Na lépek vissza a mocsárba .. sajna soká lesz du. F4 :-(

és ennél jobbat holnapra: https://giphy.com/gifs/ikXcqqlSNH2Mw

hanga459 2020 febr. 11. - 18:53:27
(1484/1898)
Günaydin, kedves ablák!

Képzeljétek, azt hittem, megint nem tudok majd belépni, melóhelyes gépről nem engedett. De itthonról minden oké. Franc se érti ezt...

Túl sok mindenhez most megint nem tudok hozzászólni, mint anno Fazilet asszony és b. családja esetében, mert ismételten több síkon futunk. :)
Réci, mivel a 3. részig már nem jutottam el, így a NarSen boldog egyesülés megkérdőjelezésével ezért lőttem mellé.
Én is olvastam a hírt, hogy Menekse és Engin összejöttek, ezen jól meg is lepődtem. A lány szerintem nem csúnya, legalábbis Neslinél sokkal szebb, de persze Michonne abla ezerszer szebb Meneksénél, úgyhogy fegyverbe, abláim!! :))

Cukurova: Ercüment beyt egyébként a Ramo-ban lehet még látni, ott is kis genyó, de más fronton hozza a formáját (szerencsére), mint Cukurovában. Ott az tényleg nagyon durva volt, és Gültent - annak ellenére, hogy a kezdetektől fogva rendszeresen föláll tőle a hajam - nagyon-nagyon sajnáltam. Szerintetek terhes lesz Gülten Ercümenttől? Szerintem igen. Cetin, mint robot... hát ezen hatalmasat röhögtem. :)))) Az utolsó feliratos részt még nem kezdtem el, úgyhogy nem vagyok teljesen naprakész, VISZONT erősen meglepett Demir azzal a kijelentésével, hogy tudja, hogy Seher nem lehet tőle terhes, mert neki nem lehet gyereke (ergo akkor azzal is tisztában van a kezdetektől, hogy a kis Adnan sem az övé). Persze Demir meg nem tudja, hogy az anyja is tudja, és megy a családon belüli körbehazudozás. Mary, veled ellentétben én erre nem számítottam. Buta Hanga, pedig tök logikus lehetett volna, hogy Demir az előző asszonyka sikertelen teherbeejtési kísérletei után kivizsgáltatta magát... Viszont ezek tudatában nézem most már a tévében futó szinkronosat, hátha a feliratos részeknél elkerülte anno a figyelmemet, és most majd valahol rajtakapom Demirt, amikor is elárulja magát, hogy TUDJA.
Ja igen, és Mary, szerintem ugyanarra a hatalmas spoilerre gondolunk mindketten, amire én is céloztam a múltkor, amikor belepörgettem a jelenleg futó egyik részbe.
És az a levél... Hihetetlen, hogy Zülis összes Yilmaznak írt levele arra a sorsra van ítélve, hogy Yilmaz sohase olvassa el őket. Ez már engem is kezd idegesíteni. Müjgannal alapvetően nincs már bajom, megbarátkoztam vele, de természetesen én is egy ZülYil boldog végnek szurkolok. Csak hát Müjgannal is láttam spoilerest, ami alapján ez kérdőjeleket rajzolt a fejembe, de meglátjuk, mit hoznak ki a készítők. Egyelőre dübörög a nézettség, tehát biztos, hogy még egy jó darabig el fogják húzni a sztorit.

Michonne, Babil nekem is tervben van nézésügyileg. :) Örülök, hogy megerősítettél, hogy érdemes.

Mary, azt hiszem te kérdezted, hogy nézi-e valaki a Rózsák háborúját. Jelentkezem: én igen. Eléggé rá is kattantam, tetszik. Talán a 11. résznél tartok most, de félretettem, mert volt tegnap vadi új Cukur, és nálam az a No1. Kár, hogy nem nézitek, állati jó dizi pedig. Itt is volt helyszín látogatás nyáron + Cukuros póló, karkötő beszerzés. :)) Ez volt az egyik szülinapi ajándékom (pont aznap voltam ott), hogy élőben is láthassam. A férjem nem volt tőle odáig, mert 1. nem nézi a sorozatot, 2. nyomasztónak tartotta a kerületet, ahol forgatják. :)) De nekem nagyon bejött a szegényes és régies Balat, és szívesen mászkáltam volna még a környéken tovább, mert Kadin és Seref Meselesi is ott játszódik, de sajnos viszonylag hamar el kellett hagyni a helyszínt, és közölte, hogy ő idén sem akar oda elmenni. Úgyhogy valami trükköt ki kell majd találnom, vagy pedig kap egy isztambuli szabadnapot, és elmegyek én majd egyedül. :)) Kérdezném itt közületek, hogy nem lenne-e valaki a társam, de mivel az említett sorik egyikét sem nézi senki a itt barlangban rajtam kívül, hibavaló lenne az erőlködés.
Mary, Trabzonba fogsz látogatni? Az is biztos klassz lesz! Én Izmirbe mennék el még különösen szívesen, és persze Bodrumba, és még számtalan helyre Törökországban (és azon kívül - Mankos, pl. Izraelbe!). De engem annyira megfertőzött és szerelembe ejtett ez a csodaszép és lenyűgöző metropolisz, benne a számtalan kerület, amik olyanok mint egy-egy külön város Isztambulban megannyi hangulattal, ízzel, illattal, építészti stílussal, hogy nem tudom, mennyi idő lesz, míg ez lecseng bennem.

Abláim, ennyi sikerült mára. :) Nem tudom, mikor jövök megint, mert minden napom zűrös, illetve a Jézuska hozott nekem (hozattam magamnak Vele) egy varrógépet, és annyira élvezem, hogy legszívesebben minden nap járatnám, varrogatnék vele ezt-azt. Magyarán ez az új hobbim. Csak sajna erre is alig van időm... :((

Mary, annyira, de annyira szurkolok a pénteki lénykéréshez!!! :))

Puszijaim Nektek! :))
Michonne 2020 febr. 10. - 15:13:44
(1483/1898)

Haliiiiiiiiiiiiii,

Engin+Nemtudomhogyhívjáklány (hívjuk Meneksének :D): ez a hír a tavaly decemberi pletyka felmelegítése, azzal az új fejleménnyel, hogy most látták is őket kézen fogva (állítólag)……… de „látták” már őt Cansu Derével is összeköltözve, szóval….. :D
Neyse, bármi is derüljön még ki, jelen állás szerint nem oszt nem szoroz, a kapcsolatunk ugyanis menthetetlen, szóval sorry lányok, de ezúttal elmarad a hajtépés:))
A hivatalos közlemény is nemsokára kész, melyből természetesen nem hiányozhat a „közös megegyezéssel” a „barátságban” a „csak a szépre emlékezünk” és a „jövőben is tiszteljük egymást” frázisok.
A macska közös felügyelet alá kerül, mert azért na!

Réci lehet valami ebben a max. két sorira szorítkozásban, mert ha végig pörgetem teljesítményben Mustafa Bulut, Kerim Ilgaz és bónuszként Tek, illetve pöpp mértékben talán még sötét Umut tudott bennem nyomot hagyni, a többi felejtős, sőt.....
És ha nagyon őszinte akarok lenni magamhoz, tulajdonképpen a korai évek varázslata tartott ilyen sokáig mellette, illetve a reménykedés, hogy képes a biztonsági zónáján kívül is választani, de ő pont az ellenkező irányba fordult, ami azt eredményezte, hogy játékában számomra mára már teljesen eltűnt az ösztönösség, viszont maradt valami olyan modoros teatralitás, ami nálam tökéletes halál.
Nem gondoltam volna, hogy vele kapcs. ezek a sorok valaha az én tollamból kerülnek papírra, de ez van. Csak a szépre emlékezünk. Ámen;)
Marytől és Cupidótól külön elnézést a felfordulásért Valentin nap előtt pár nappal. Mea culpa.

Babil az 1. bölüm után röviden és tömören: nézzétek!!!
Rikácsolás YOK
ami viszont van:
Történet: 10/10
Feszültség: 10/10
Felépítettség: 10/10
Színészi játék: 10/10

Egyéb, blikk szintű megjegyzések: Ozan Güvennek fele annyi haja van mint a Fi-ben, szegényke… de ez kit érdekel, óriási a manus, again. Halit Ergenc szintúgy (még a végén jó barátok leszünk).
Münir Unalmis (Demir bej) és Sharp Levendoglu (Levendula- Ölene kadar) real ex neje Birce Akalay pedig csúcsra járatta a botoxoltatást, alig bír beszélni grrrr, és emlékeztek még Tekin maffia papára (Barbi ostromlója) az Ölene Kadarból? no a Babilban is hasonló szerep jutott neki, és most már arra is rájöttem kire hasonlít: Zámbó Jimmy.

no repülök tovább, hádibájbáj
Récinew 2020 febr. 09. - 19:18:50
(1482/1898)
Csak még egy tarkó fotó. :-)
Récinew 2020 febr. 09. - 18:36:08
(1481/1898)
Akkor még egyéb sorik.

Cukurova élő részekkel haladok. Totál nehéz már visszagondolni, hogy ti hol tartotok. Bocsi ha néha olyat csicsergek, amiket nem kéne. Szóval Gülten drágánk. Hát nagyon nagyon sajnáltam. Cetinnek örülök szerintem édesek együtt, de tényleg olyan robotos a drágám. Ercümentünk, aki Tarik volt a KS ben. Nos gáááz itt, de amúgy a pasi nekem is bejövős Hanga abla. :-) Elkalandozott a szemem nekem is párszor rajta már régebben is és most is. Az a cuki huncut szemű vidám kis helyes pali, aki mellett nem tudnék elmenni. Ercümentet nagyon jó hozza. Hátha látjuk még másban is. Az a bizonyos levél a török dizsi irodalom leggázabb története kb Cukurovához meg méltatlan. De mit tudunk tenni. Mutatni kellett az akaratot és a szándékot de még nem most kellett ennek kiderülnie. Hünkar Fekeli lovéba már nem nagyon mászok bele, majd a 2. évadban hátha ti is elkezdtek rajta gondolkodni :-) vagy hagyjuk mert annyira azért nem fontos.

Semmi egyebet nem kezdtem el. Sem Ramó sem pedig Babil fronton nincd haladás. Egyetlen mentségem van: elkezdtem Urazunk eg kb 66 részes totál gáz komédiáját pörgetni. Néha fogom a fejem néza meg úgy röhögök, hogy ki lettem tiltva a hálószobából is meg a nappaliból is. Egyetlen egy előnye, hogy Uraz kb 4 -5 ránccal fiatalabb és fehér ingeket hord csinos nacikkal és kezdődő szerelmes szintópákat produkál és persze ő lesz a befutó ott nincs Sancar.

Burak Denizes sori idő közben törölve lett vagy bizonytalan sajnos fixnek nem vehetjük.

Szobalányosra nem izgultam még rá, egyébként kellene????

Sandintonos subot köszi Mankos és Michonne. Annyira amatőr vagyok,hogy csak éppen a legevidensebb helyen a sorozatbaráton nem néztem. De kösziiiii.

Most elköszönök, talán nem voltam olyan hosszú.

Pá-pá
Récinew 2020 febr. 09. - 17:34:30
(1480/1898)
A 6. részes piros szalag most igazából nem Sancar nyomása vagy témán történő pörgése kapcsán jött fel, nem ezt akartam éreztetni, hanem inkább a készitők gondolták, hogy ezt Narenak tisztáznia kell. Vagyis a készitőknek pont ugyan annyira fontos mint Sancarnak. De akkor Mary már te is érted.

7. részben meg megint totál belezúgtam Gedizbe, holott egészen biztosan Sancar része, ahogy intézkedik, ahogy fifikázik, ahogy érzelmeskedik totál szerethető Ömer figura. De nekem van benne valami gyanakvás, valami állandó rosszindulat a másik ember ellen főleg Gediz ellen. De én megintcsak megtaláltam a Gediz karakter lényegét a jó szivét. Bár mondjuk én is nagyon kezdek félni nehogy tényleg feláldozza magát Náréért. Nem akarom, hogy ő vigye el a balhét és nem akarom, hogy meghaljon mert tényleg nagyon sirnék és kb a Sancarosok úgy sem szeretnék meg, Nare meg akkor szeretné jobban, csak a Gedizesek sirnánk kegyetlenül. Azt meg nem akarok. Ha leviszik genyóba akkor is nézem mert szinészileg érdekelne, hogy egy olyan karakterrel mit kezdene Uraz. Én most olyan kis naivnak látom még, semmi taktikát nem látok nenne. A Cengó Demires nézést én is észrevettem :-)

Hanga abla neked válasz, hogy miért gondoljuk hogy NarSen vég lesz. Erre magyarázat a 3. rész és benne felcsendülő Cem Adrianos zene, misztikus cigányasszony jóslat és a kia Melek családegyesitő mondatai. Szerintem ha azt a részt megnézed minden egyértelmű lesz. Apropó tényleg nem mentél tovább? Én azt mondom, hogy vizes Gedizig kb az 4. illetve 5, részig pörgesd át. Aztán güle güle, mert tutkó nem lesz Gediz Nare szerelem.
Récinew 2020 febr. 09. - 17:19:21
(1479/1898)
Na lányok, sajnálom ha túl toltam a mondókámat. Nem szándékoztam elégedetlenkedni csak tényleg a téma érzékenysége megkövetelt egy átfogóbb mondókát. Meg igazából a dead hard Engin fanok miatt (igy irták az angol nyelvű fórumokon) nem nagyon merek mondani bármit, mert akkor valszeg bántom Engint pedig ezt nem áll szándékomban. Ő jó mint mindig de nekem újat most nem tud adni. Sancarban egyszerre látom Mustafát, Kerimet, Ömert és Dahant és lehet emiatt egszerűen nem látom Sancart. Ha egy tök új szinész adta volna sokkal egyszerűbb dolgom lenne. De ez az én bajom. Én nem tudok tartósan rajongani szinészekért, kasztingszerűen választom ki a karaktereket, szinészeket, sorikat. És igyekszem egy embernek max 2 soriját megnézni csak. Ritkán sikerül ettől többet. De ezzel nincs baj. Jó sok embert meg lehet igy ismerni és szeretni. Most Gediz karakter jobban megfogott ennyi.

Tovább nézve Sancar ha nem hadonászik akkor sem lesz a kedvencem. Maga a karakter rendelkezik olyan emberi tulajdonságokkal, amik nekem nem bejövősek még akkor sem ha Naret momentán nem apritja. A 6. részben talán már nem spoiler, az a rész, amikor a rendőrségi riportot olvassa a kocsiban és emlékképek villannak fel párhuzamot alkotva a nászéjszakás kidobós jelenettel, mutatva, hogy Nare áldozat, akár Sancar áldozata. Na itt érzékeltem elsőnek a Sancar karakter bűn avagy felelősség felismerő pillanatát. De oly rövid lett és nem vitték tovább, hogy nem tudtam belekapaszkodni. De ez hatalmas volt bár totálra Kerim jutott eszembe, amikor a narkós bódulatból tisztulva rájött az éjszaka történéseire. És ebből gondolom, hogy jó lesz ez. Mármint ha bűnbánó Sancart kell majd megmutatni.

Az érzelmi résztől totál el tudtam vonatkoztatni cseppet sem zavar. Lényegében édesek ( a képernyőre Engint és Tubát avagy Neslit és Burakot képzelem - biztos nekem is beszélnem kéne Mügével) de a legnagyobb gondom nekem is az, amit Mary kiemeltél vagyis Nare viselkedése nics összhangban a szavaival. És igen azt a látszatot adja, ahogy te is fogalmaztál mintha a karakter bármikor megbocsátana (túl könnyen) és hogy nincs igazán tisztában Sancar tettének súlyával. Fatmagülben valóban Kerim kinzása ilyen téren tetszetős volt és én is elleneztem a túl hamar történő egymásnak ugrást. Itt nincs meg ez a folyamat. Itt gondolom majd szakaszok lesznek, amikor Nare bekeményit, amikor Sancar fog elfordulni ezzel kicsit idegesitően szakaszosra darabolva a folyamatot.

A
Récinew 2020 febr. 09. - 16:33:51 Előzmény maryriddle
(1478/1898)
Ahh és Mary megerőztél. A bombahírt hoztad, szóval olyan jól sikerült a Sancar Menekse sírós nászéjszaka, hogy Engin szerelemre is talált. Ez mekkora poén már. Azt gondoltuk, hogy Nare azaz Neslihan házassága és ezzel persze Michonne és Engin házassága van veszélyben de nem Neslit kell megtépnünk hanem Meneksét.
Lányok nem lehet, hogy megváltozik a forgatókönyv és Sancar és Menekse boldog pár lesz. Folyt köv kicsit később.

Képként meg megint valami olxan, ami nekem inkább tetsző. Muratunk /Demírünk túl sok volt mostanában.
Récinew 2020 febr. 09. - 16:28:02
(1477/1898)
Sziasztok lányok!
Kellemes hétvégét és örülök, hogy csicseregtek.
Hanga abla, én is csak egy képet tudok csak beszúrni. És sokszor van, hogy azt az egyet sem teszi fel. Most próbának Urazt teszem fel, aki itt olyan antipatikus arisztokratikus milliőben tetszeleg.
maryriddle 2020 febr. 09. - 11:05:19
(1476/1898)
Michonne bu ne ya?
Menjünk veled Muglába hajat tépni?
maryriddle 2020 febr. 09. - 11:03:54
(1475/1898)
Este befejeztem a 6. részt.
Értem már a piros szalagos dolgot. Nagyon gááázzz....
Na ok, Nare azt mondta soha nem fog megbocsátani Sancarnak. A viselkedése viszont továbbra sem ezt mutatja. Miért adja ennyire a tudtára hogy ennyire aggódik érte?
Gediz továbbra is a legcukibb a világon ahogy aszisztál a szerelmes párnak és közben szenved.<\3 Imádom.
maryriddle 2020 febr. 08. - 21:26:43
(1474/1898)
Egyéb dizik:
Mucize dokit esküszöm hogy hamarosan elkezdem. Vagyis már elkezdtem hónapokkal ezelőtt de valahogy mindig közbejött valami amikor folytatni akartam. Az Atiyének is akarok adni egy esélyt.
Ramo - bocsi mindenkitől de nálam Murat bizonyos okokból már nem bejövős...
A Babilt szerintem most nem vállalom be talán nyáron. De manipulálható vagyok ha aszt mondjátok nagyon jó. Te jutottál vele valamire Réci?
Tímea Alp new dizit nézed? Láttam valami véres lepedős ügyet amin kiakadtak a szociálmédiában???
Szempillakirály Burak Denize exembe még Meryem szultánás soriba szerettem bele, lehet emlékeztek, de azóta folyamatosan csak limonádékba látni. Szóval nem tudom. Ha komolyabb kaliberű sori lesz adok neki esélyt. Van valami infód Réci?
A Deniz Baysal féle Hizmetciler érdekel valakit? https://www.youtube.com/watch?v=4cwRCBYJAyU

"Tehát Cukurova ismét dübörög, hatalmas jelenetekkel, érdekes fordulatokkal. Logikát és erkölcsi
kritikákat kevésbé fogalmazok meg nézése közben mert csak az azzzzttta és a hűűűha szavak hagyják
el általában a számat."
DETTÓ. Leszoktam már róla hogy Züleyhában a logikát keressem vagy úgy az egészben, egyszerűen csak élvezem. Egyébként biztos vagyok benne hogy némi Stockholm szindrómához hasonló állapot bejátszik és ez valamilyen szinten érthető is főleg mióta felbukkant Müjgan.
A szinkronba belehallgattam véletlenül, nem rossz, de Gülten szerintem borzasztó, annyira flegma hangot kapott, teljesen mást érzékeltet így a karakter.
Igen Saniye első pár részes húzásait én nem felejtettem el, úgyhogy hiába a hipó én még mindig nem vagyok oda érte. De amúgy jó karakter.

"Fekeli gyáva volt és meg se kérte majd síva figyelte, hogy a szerelme más arája lett. Ezt csak azért láttam fontosnak, mert amikor azt gondoljuk, hogy Hünkar azért lett ilyen mert őt is elválasztották és Züleyha sorsa az övé is egyben (mert ez kb benne is van a szövegben) ez hatalmas tévedés és még csak mentség sem a tetteire."

Igen, de úgy emlékszem hogy Fekeli be is vallotta hogy gyáva volt, vagy nem? Vagy mondott valami megbánós szöveget emiatt.
Nem választották el őket, de Haminne ugye szokta mondogatni hogy nem nem adom a lányomat Ali Rahmetnek. Szóval igen gyakorlatilag nem választották el egymástól mert Hünkar apja nem tudott a szerelemről, de annyira már ismerjük a törököket hogy az nyilvánvaló hogy ígyis-úgyis hozzákényszerítették volna Adnanhoz. A Bates mama - Züleyha párhuzamot én csak annyiban látom amennyit bármelyik kényszerházasságba taszított török nő sorsában. De Hünkar és Fekeli valódi tragédiája az hogy túl gyávák voltak harcolni a szerelemért. Míg Züleyha mindent megtett Yilmazért, és fordítva. Úgyhogy teljesen más kategória. Ezért én sem említeném egy napon Hünkart Zülissel. Arra amit tett pedig semmi sem lehet mentség. Sőt, éppen egy házasságba kényszerített nőtől nekem ez még undorítóbb...
Visszanéztem a Fekeli - Adnan találkozás elejét. Üzlettársak nem voltak inkább ellenfelek. És Adnan el akarta küldeni Fekót Cukurovából. De az nem rémlik hogy Adnan tudott-e kettejükről?
"és miért papolt Fekeli, hogy Yilmaz tisztelje Müjgant és ne bántsa - bár persze ez teljesen jó gondolat és helyes elv – ha ő maga sem tett így. És itt ezen a ponton csalódtam benne mert valahogy én másnak gondoltam."
Hmm tehát arra célzol, hogy Fekeli akkor is kacsingatott még Hünkar felé amikor neki már volt asszonya?

SPOILERES részek Michonne ne olvasd!
Ez a leveles mizéria meg mi volt? Nem jut eszembe a szolgáló neve lánya miért vitte magával Yilmat levelét, majd a saját szobájába majd miért tette be a szobájába ahelyett hogy egyszerűen szólt volna neki?
Ercümenttel én is megismerkedtem. Fúúúújjjjjjjjj.....
Gülten egy szívemnek kedves szereplő. Na de Cetin... olyan robotos...
És annyira da annyira tudtam hogy Demit tudja hogy Adnan nem az övé. DE! Olyan spoilert láttam hogy nem akarom elhinni. De erről majd pár hónap múlva :-)

Ennyike most nem jut eszembe több gondolat.

Remélem jöttök majd még.
Nyakunkon a Valentin-nap is. Hátha megkér a gerillám :-)
Iyi geceler
maryriddle 2020 febr. 08. - 20:36:36
(1473/1898)
Sziasztok!

Csak most tudtam jönni de nagyon örülök mindenkinek!
Szuper volt az élménybeszámoló Hanga abla, örülök hogy ilyen jól sikerült megint. Idén nyáron vagy ősszel én is tervezek kinézni, bár nekem Trabzon a nagy álmom.
Izrael is nagy élmény lehetett Mankos. Az egyik barátnőm is volt tavaly nyáron, mondjuk ő megjárta az olajbogyókkal kicsit sűrűn kellett wc-re rohangálnia tőlük :-)

Sorik:
SK: Sok mindent nem tudok hozzátenni. Nagyjából ugyanez. Az erőszakos részen húztam fel magam a legjobban. Mert nem értem hogy mit akarnak ezzel közölni. Hogy Nare átejtette Sancart? És az Sancar mentsége hogy nem tudta elhinni hogy egy nappal az erőszkan után le tud vele feküdni? Hideg logikával még logikus is. De emlékeim szerint azt Nare nem közölte vele hogy egy nappal azelőtt történt az aktus... Szóval miért is nem hitt?
"Tehát én ne is várjak megerőszakolt és megalázott lány történetet mint Fatmagülnél. Jó felfogtam ez a sori most azoknak szól, akik csak szerelmes sorit akarnak nézni, és a végén boldog Sancar Narét akarnak és közte kb tök mindegy mi van csak nézzenek szerelmesen és csurogjon a könny."
Pontosan ezen akadtam ki én is a legjobban. Egyszerűen annyira el van bagatelizálva az hogy itt egy megerőszakolt nőről van szó hogy az valami elképesztő...
A 6. részt még nem néztem végig, de ha Sancar a piros szalagon lovagol akkor még jobban nem fogom kedvelni hogy enyhén fejezzem ki magam :-))

"Nekem az ütött szívemen egy hatalmasat, hogy egy szerelmes fiatalember hogyan tudott ilyen érzéketlenül fogadni egy olyan hírt, hogy a szerelmét megerőszakolták?"
Itt viszont annyiban "megvédeném" Sancart hogy szerintem ha ő elhiszi az erőszakot akkor nyilván nem reagált volna ilyen érzéketlenül. Szerintem az a miért nem mondtad el korábban azért volt mert egyszerűen nem hitt neki. De az az érzéketlenség bennem is undort kelt ahogy még a lehetőségét is elveti a nászéjszakán az erőszaknak és hogy ő is degradálja az erőszakot azzal hogy képes így rákérdezni, miért nem mondta el? Na vajon miért nem mondja el egy nő???

Nem tudom, én Sancarral úgy vagyok mint SAK-os hímsoviniszták hímsovinisztája Tahirral egyébként. A múltjától eltekintve vannak szerethető pillanatai (a Melekes jeleneteken azért én is tudok olvadozni), de sokszor meg megráncigálnám... szóval még nem tudom hányadán állunk. Engin viszont szerintem lubickol a szerepben (igaz ezt a csapkodós stílust jól begyakorolta már a BBO-ban, az Engines mozgáskultúra még mindig a kedvencem) szóval teszetosza tömeggyilkos Daghan után nekem ez valamilyen szinten felüdülés még ha nem is annyira a szívemcsücske Sanco. A "kémia" nálam sincs nagyon meg aminek nem tudom az okát, de valahogy nekem se passzol Engin és Neslihan. Nem is értem miért kislányosították el ennyire a színésznőt, a KS-ben szerintem sokkal "asszonyosabb" volt. Viszont ennyire szépen szerelmesen nézni talán még a Fatmagülben se láttam Engónkat szóval lehet Neslihan tud valamit. Michonne remélem járt stáblátogatóba Muglába. :-)

A bűn és bűnhődést nagyon várom, és kíváncsi leszek hogy hogy fogja egyáltalán ezt feldolgozni. Egy ilyen Kerimes lelkitortúrát várok, már ha képes ilyesmire és már ha nem bagatelizálják el újra az erőszakot... De tudod mi a bajom? Hogy Naréban nem látom a Fatmagül potenciált ilyen téren sem. Oké, erős karakter. De nem látom benne azt, hogy ő teljesen felfogná Sancar bűnének súlyát???? Ti hogy vagytok ezzel? Még mindig úgy néz rá mint egy félistenre... Nekem olyan érzésem van hogy ha Sancar bocsánatot kérne és elválna Nare képes lenne rögtön szaladni a karjaiba... Fatmagült sokan nem szerették mert "kínozta" szegény Kerimet. Én pont ezért imádtam azt a történetet. Itt viszont nekem ez nagyon hiányzik...

És igennn álam is Gediz az abszolút nyerő. Érdekes módon először nagyon nem tetszett az eltört(?) orrával de fokozatosan én is belezúgtam. A tarkóját nem is figyeltem :-D A hangjától totál kész vagyok :-) A kedvencem a szerelem realizálós rész "szerintem én nem vagyok normális azt kívánom bárcsak az én lányomat rabolták volna el." :-DD Együk a szívét. :-) Jaj én nem tudom elképzelni hogy leamortizálják. Szerintem ő van olyan jellem hogy félreálljon. Na meg annyira szereti Sancart. Férfit ennyire szépen nézni férfira utoljára Cengot láttam Demmirre... Dudunak viszont nem adnám őt...
A legromibb az lenne, ha a végén meghalna Nareért, de akkor meg sírnék. Szóval nem tudom hogy milyen véget jósolhatunk neki, de ha leamortizálják én lehet abbahagyom a sorit.

folyt köv a többivel kicsit később.
mankosy 2020 febr. 05. - 12:13:15
(1472/1898)
Hali!
inkább offok..

Sanditon: én is onnan szedtem le, amit Michonne írt..........feléiratok-infot vagy opensub-ot használok, utóbbin több minden van fent, vagy hamarabb )...pl Jojo nyuszi hunsub-ja is fent van openen, infon csak engsub
Michonne: The Guernsey literary-t én is már leszedtem, de nem néztem még meg, igazság szerint GOT befejezése óta nem néztem szinte semmit, jó nyaraláskor evidens, de amúgy mita hazajüttünk is csak a DA filmet meg egy francia filmet és egy magyar láttam, hozzám képest ez édeskevés :D

majd jövök egy kis Izrael összefoglalóval, igazság szerint múltkor már megírtam itt, de elszállt....mivel mostanában csájníz pípöl nem jö(het)nni Európa, így valszeg mi sem megyünk egy darabig sehova

törökhöz lövésem sincs, Atiye-hez meg kedvem

na pussz
hanga459 2020 febr. 04. - 19:20:56
(1471/1898)
Csak én vagyok béna, hogy nem tudok két képet beszúrni egyszerre, vagy ez a felület nem engedi? Ez a folytatás, napszemcsi levétele után:
hanga459 2020 febr. 04. - 19:19:13
(1470/1898)
İyi akşamlar, benim güzel abláim! :))

Aztaaa, Réci, te aztán jól belehúztál! :)) Amúgy tök érdekelt, amiket írtál, mindannak ellenére, hogy én 2 rész után úgy döntöttem, hogy elengedem a nagykövet lánya kezét. Viszont most felpiszkáltál ezzel a vizes jelenettel, több ponton is: Gediz überszexi látványával, és Sancar tökeinek összeszedésével. Ezek olyan izgisen hangzanak. :)))
Amúgy miért vagyunk abban olyan biztosak, hogy Sancar és Nare újra egy pár lesz (majd valamikor, mondjuk a 128. bölüm végén)? Én török dizinéző múltamból emlékszem olyanra, hogy az addig a vőlegényébe hullaszerelmes lány, miután megeőszakolták, kiszeretett a vőlegényéből, mert az nem állt mellette. Nyilván tudjátok, kire gondolok. Úgyhogy Engin iránti rajongásom ide, vagy oda, de én egy Nare-Gediz asknak szurkolok inkább. TEHÁT: lütfen szóljatok, ha majd esetleg errefelé kanyarodnik majd el a sztori, és esküszöm azonnal folytatom majd tovább. Addig viszont nézem a Ramot, ami kimondottan tetszik. Most tolom éppen a 3. bülömöt. Nagyon hiányzott már nekem Murat Yildirim (talán Enginnél is jobban), és ez a dizi nagyon testhezálló neki szerintem. Jaaa, és ő is brutál szexi. :))) Aki még jól néz ki, és akire mostanság meglepő módon csorgatom a nyálam, az a Kara Sevdában megismert Rüzgar Aksoy (alias Tarik Soydere). Csak genyó szerepekben látom ugyan pl. itt és a:

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...Cukurovában is feltűnik, bár rövid időre, de annál g........cibb szerepben....

SPOILER VÉGE!

De a pasas meglepően jól néz ki, pláne egykori Tarik mivoltjához képest (képet csatolok).

Beren Saatos Azize 1. évadját is végignéztem, a szexuál jeleneteken nagyokat pislogtam. (Remélem egyszer a zuram is bevállal majd valami Netflixes, pornójelenetekkel tarkított dizit.) :)))
OLvastam valamelyik platformon, hogy Berenéknél nagyon rezgett a léc egy ideig a házasságuk atlétika pályáján, de most úgy tűnik, hogy sikeresen megugrották. Ama elnézve ezeket a jeleneteket eszembe jutott, hogy vajon Berenné, alias Kadir mit szólhat ehhez. Igen, igen, tudom, hogy színésznő, ez a munkája, csak eljátssza, stb., de akkor is eszembe jutott.
Jaaa, és azt hiszem, illetve meg vagyok győződve róla, hogy isztambuli nyaralásom során egy alkalommal láttam Mehmet Günsürt (vagy a tökéletes hasonmását). Egy ház lépcsőjén üldögélt, és először majdnem átnéztem rajta, de aztán visszakaptam a fejem rá, hogy Allahom, ez bizony Ő!!!! Ésssssss ő is rám nézett olyan kis aranyos Mehmetesen. Sajnos a férjemmel nem tudtam lecsekkoltatni, hogy biztosan nem képzelődöm-e, mert ő nem látta még semmiben. Bezzeg, ha Ti ott lettetek volna!!!! :))

Mára ennyi belőlem, ablácskáim. Mellesleg tök jólesik, hogy így örültök nekem. :) Pedig meg sem érdemlem.
Mankos, rajtad csak kapkodom a fejem, hogy micsoda klassz helyeken járkálsz(tál). Titokban irigykedni is szoktam ám. ;)))

Millió pusszancs és szép estét Nektek!
Michonne 2020 febr. 03. - 15:41:45
(1469/1898)
Még annál is gyorsabb bekukk!

Mivel Réci ilyen szorgalmas volt, én is Demir képpel köszönök be;)

Szia Erika Abla;) úgy érzem, hogy nem csak ti fogadtátok be Isztambult, hanem a város is Benneteket, köszi az élménybeszámolót! A konci is jó hogy összejött, a „Krisztázás” hiányán jót nevettem, igen igen itthon megszoktuk a ráadást:)
Szinkronos Cukorka: örülök, hogy nem cseszték el a hangokat, mert az annyira lehangoló tud lenni (még akkor is ha nem nézem :D), de így most már nyugodt vagyok.

Neked is szia Réci Abla,
Aztaaa jól belehúztál, egyelőre csak az OFF-ra van időm reagálni, azaz a Sanditon feliratok lelőhelyei a következők (a morci modik miatt nem linkelek): Srt felirat: feliratok.info – itt fent van évad pakkban, valamint szintén srt-ben az opensubtitles.org - on itt külön külön az évad részei. De ha van soribaris regid, akkor ott égetett felirattal is nézhető az egész évad online.

Ennyire futotta most csajok, vissza a munka frontjára Kartársnők!

hádibyebye

Récinew 2020 febr. 01. - 19:32:28
(1468/1898)
A hátbaszúrós beleszeretős témától nem szabadulunk. Hamar kiderült, Sancarnak szint vallott Gediz, a hazudott Sancarnak az érzelmeiről vád nem nagyon jöhet már fel itt. Viszont az általános felfogás szerint bűn szerelmesnek is lenni és 6. részes SPOILER mivel Sancar is igy gondolja igy Gediz ezt a stigmát soha le nem dobhatja. Az ő válasza a 6. részben pont az én ars poétikám is erre a témára meg úgy általában a bűnös gondolatokról és ezért is imádom, hogy az ő piros szájacskájából hallottam: "Az érzéseiről nem tehet az ember, de hogy azzal mit kezd, arról már igen. " Egészen biztos vagyok, hogy ezt már itt a barlangban is emlitettük.

Ő ugye azt kommunikálja, hogy soha nem érinti azt az arcot, Nare azt hogy soha nem bocsát meg Sancarnak, Sancar meg azt hogy nem fog hinni illetve ő komplexebben fogalmaz, fél hinni, és ha hisz akkor gyilkos lesz vagy meghal. Érdekes drámai tézisek. Meglátjuk ki hogyan fogja ezeket megszegni... merthogy soha ne mond, hogy soha.

Mary, Gediznek lehet Dudut odaadják, aki ugyan egy modern lány jobb is lenne neki de olyan borzalmas butuska az a lány :-)szerintem nem lesz soha Nareval egy pár. Nare soha nem fogja őt szerelemmel szeretni, neki valóban Sancaros alfahim fétise van.

Még a vizes jelenet: Na az szerintem hatalmas volt, a zene, ahogy meneteltek ki a pasik összeugrani, az egymásnak feszülés és a dumák hatalmasak voltak. Ésss Gediz vizesen áhhhh álompasi :-) nagyon kivánatos volt. Imádtam, hogy megpofozta Sancart bár ugye Sancar ütött előbb és az erőszak hive sem vagyok, de a sok feminim gondolat után (sirok mert sajnálom magam, sirok mert lefeküdtem Meneksével, bántom, akit szeretek) igazán felüditő volt Gediz wahhh wahhh wahhh -ja Sancar brühühüre, tesztoszteronos véleménye és megoldása. És kb az én véleményemet tükrözte. Ez után már Sancar is összeszedte a tökeit kicsit az 5- től már azért nem Cray Baby hanem egyre jobban KPA s Ömer lesz :-))))

Még Mary a 3. kérdésed a nagykövet úr.... nem tudom .... de pondró... tuti tudja az erőszakot csak a pénz fontosabb volt és botrányt akarta kerülni. Bár az is igaz, hogy amikor a leszúrásos felvételt nézte ott észrevette, hogy Akin valóban rátámadt erőszak szándékkal és ezt a kórházban mondta is neki, igy lehet hogy az elsőnél valóban nem hitte el mert nem volt bizonyiték.

Lányok most úgy gondolom ennyi. Talán 2 évre valót irtam. De eldugulok majd mert tényleg ennél többet szerintem nem tudok reagálni. A történet megy majd tovább és ha több évados lesz, akkor több éves szemöldök és teljes test szőrhullást kapunk az tuti. :-)))

Szép hétvégét mindenkinek.!
Récinew 2020 febr. 01. - 19:07:21
(1467/1898)
Na jó túl nagy pihi nincs ám. Eddig nagyjából csak a sajátomat fújtam, most tőletek pár gondolat.

Timea úgy láttam küzdesz magaddal, hogy sajnáld e Sancart?. Nem tudom, hogy ezt jól érzékeltem e. Nos Engin ide vagy oda ezért volt az "egypercesnemacsendem", én nem tudom sajnálni. Szerintem azt eddig is sokszor érzékeltettem a kommunikációmban, hogy az önsajnáltató férfi karakterek a legkevésbé tetsuetős fajta. Kuzeynél is volt egy ilyen kezdeményezésem én emlékszem rá, és Fatmafülüs Musztafánál is ez nem jött be. Itt most magamat hazudtolnám meg ha Engin miatt engednék ennek a gondolatnak. Nekem itt túl sok a bömbi de az tuti, hogy Engin fantasztikusan hozza ezt. Minden szinészi kelléke meg van hozzá, amit eddig is szerettem az előadásában. De túl sokat láttam most belőle. A 4. részes Menekse házasság elhálás nekem azért volt borzalmas mert kb jobban sajnáltuk Sancart, mint Naret ekkor és mint bármikor valaha. Nekem egy férfitól visszatetsző a gondolat, hogy szerintem kb az egész aktus alatt Naréra gondolt, előtte a zene is a soha nem felejtelek el gondolatokkal volt átitatva, utána pedig a fél éjszaka megsiratom az aktust dolog nekem kicsit izléstelen volt. Ugyhogy elnézést de én kevésbé érzek részvétet Sancar irányában mint ahogy kellene. Na ez is egy indok, hogy "feladjam" ennek a sorinak a komoly nézését.

Menekse nyilván ezért rossz, hogy Sancar szabadulhasson tőle de igazából Sancar eddig nem tudja Menekse viselt dolgait és neki kb egy ártatlan lány, mégis ahogy viselkedik vele no hát fura. De Meneksét nem sajnálja senki én sem egy pondró gyerekbántalmazó zaklató féreg. De a Menekse Sancar kommunikációban én is felfedeztem azt a "vicces" pióca stillust, amitől pedig Sancar marha ideges tud lenni és irtóra zavarba tud lenni ezektől az interakcióktól. Nyilván később ugy a hiteles ha Meneksét totál levegőnek nézi.

Mary nem tudom, hogy te megtaláltad e már Sancarban a bűnös és bűnhődő motivumot? Szerintem ez ebben a soriban késleltetve fog bekövetkezni. A csapkodása is alábbhagy és talán a bűnhődés a 6. részben majd látható lesz. Mondjuk az nagyon tetszett. Szerintem erről még fogunk beszélni.

Úgy érzékeltem, hogy Gedizt szeretitek sőt többen bele is zugtatok. :-))) Hát be kell vallanom én első látásra elcsúsztam és részről részre olvadok tőle. Uraz kisugárzása izgi. Sexi a tarkója (!) tetszik az orra, a barna szeme, a nyurga teste, a jobb szeme alatt van egy pöttyije és annyira bejön ez a new schoolos szinészi előadása. Azaz a sűrübb mimika. Játszik az arca, a nyakán az ideg, a szemöldöke, ahogy időnként belebúg a sexi hangjval a történésekbe ááááá és még okos is, érzékrny, vicces, laza..... Nekem totál bejönnek a kabátjaai is, bár a pólós bőrkabátos és a fehér inges zakós vagy éppen zeybekhez vetkőzős a kedvenc. Karaktere nagyon jó de Timea sajnos azt kell mondanom, hogy sajnos tuti leamortizálják majd, ami valóban ahogy mondod a 4. rész után különösen hihetetlen és fájó lesz. A karakterek sori előtti jellemzésében valami olyasmi van Gedizről, hogy ha dühbe gurul, akkor pusztitó lesz majd utána úgy tesz mintha semmi nem történt volna..... Ezt az angol fórumos lányok beszléték egyszer nagyon megmaradt benne. Bár esküszöm, hogy lehet összekeverték a karakterleirásokat mert nekem ez pont Sancar.

Récinew 2020 febr. 01. - 18:16:07
(1466/1898)
Na akkor SK. Rengeteget gondolkoztam, hogy ezt kiengedjem e végül úgy döntöttem, hogy miért ne. … Köszi mindenki véleményét és úgy láttam azért rákattanós lett majdnem mindenkinél. Az alaptörténet jellege miatt az elején azért figyelni kell kb az első négy rész az alaptéma majd utána kezdik a bonyolitást. Megosztó a megosztóbbnál. Robbant a háló és nyüzsögnek a fórumok. Az év sztárpárosa és ennek ellenére nekem még mindig nem és még most sem…. Akkor sorban az indokok.

Elsőnek szerintem már érezhető volt az első hír óta de nekem ez a két ember együtt nagyon nagyon nem jön be és ezt nagyon sajnálom és mea culpa ezt így bekiáltom az éterbe, aki bújt aki nem. Ha együtt vannak a jelenetben kínosan félre kell néznem és egy idő után ha nagyon közeli és nincs mit nézni, elkezdem Engin ajkait vizsgálni, néha annyira cserepes, hogy megállítanám a stábot.. álllljjjj szájápolás!!!!!… de vissza a lényeghez. Tehát ha külön vannak vagy ha együtt is de csak egyiket másikat mutatják totál jó, totál érzem a kémiát, totál felvettem azt a fájdalmas szerelmet (!!!??? később részletezem még ezt) de együtt nem érzem nem szeretem látni őket, pedig szakmailag totál beleadnak mindent. Tudom ez kicsit olyan kényeskedés de ez van nem tehetek róla. Előre félek a csókjelenettől :-))))). És Tímea a feladásos mondatom erre irányult kb. 50 % ban. Bár a feladás inkább olyan jellegű, hogy ha nézem akkor nem olyan Récisen elemzően lelkesen, hanem csak Gediz miatt átpörgetve. Én ennek a Sancar Nare szerelemnek nem tudok drukkolni sajnos. De nem ellenzem és kb nélkülem is létre fog jönni tök mindegy pörögnöm rajta. De a továbbiakban boncolgatott dolgok kicsit kritikai jellegűek tőlem az alkotóknak. Bár persze kicsi vagyok de csak lehetnek nekem is bajaim :-) És itt beindult nálam is a Michonne féle szemöldök hullás bár nálam már a hónaalj is oké és a fazon is csini :-))) annyira de annyira gáz benne szerintem egy két momentum.

Tehát: A másik 50% az a történet és a logikai gubik… nekem nem jön be ez a szűzhártya dolog akárhogy is nézem. És igen elértetek a 4. részhez, amikor transzparenssel állunk a forgatás helyszínén, hogy mi vannnnnn??? Most komolyan egy nemi erőszak után 24 órával érzelmi sexxx most ez komoly??? És ezzel akarják Narét alázni vagy / és Sancart kimosni??? Az előbbi megalázó az utóbbi meg szánalmas. Hogy az legyen Sancar mentsége, hogy Nare olyan jól átvágta, hogy még azt sem lehetett látni, hogy előző nap megerőszakolták.. Basszus a lány még a lábát sem tudta összezárni rendesen ne mááááá. Érzelmileg sem, de még fizikailag sem. Mivel az a feltevés, hogy Sancar a behatolásnál ugyan nem figyelt, hogy szűz-e azt ő nem is tudja, hisz életben nem volt nővel.. oké én ezt beveszem és hogy a szüzesség nem meglétét csak a véres lepedő nem megléte mutatta neki. Ez is mekkora török faszság már elnézést…. de hogy egy erőszak után 24 órával történő bármilyen előkészített együttlét után is totál vérezhetne Nare, az hót ziher. Szóval vér tuti lenne csak nem a hártya szakadásától hanem a túl sok igénybevételtől, de tényleg ne menjünk már ebbe bele mert ezt állitólag nők irták, akiknek elvileg ugyan úgy van vaginájuk. :-) Akkor megközelítem a külső nyomokról. Nare kb. 40 kg vasággyal. Akin kb. 85 kg erős pasi, az erőszak alatt tuti legalább egyszer (!)le kellett volna nyomnia Nare kezét mert gondolom Nare nem volt készséges ebben. Igy legalább egy erős folt a csuklótájékán minimum, amit láttatni kellett volna, ha igazából komolyan vette volna a forgatókönyv az erőszakot de nem tette és ez nekem nagyon nem jön be. Utálom, amikor komoly dolgokat nem megalapozottan adnak elő és ez adott esetben a megerőszakolt lányt lehúzza bármilyen módon.

Bár most már megértettem ez a sorozat Sancarról és Enginről szól illetve Sancar fájdalmáról Engin előadásában, amivel még bajom sincs (de van csak azt később) és hogy Neslihanról csak annyit közöltek, hogy „örülünk, hogy csatlakozott a csapathoz”. Tehát én ne is várjak megerőszakolt és megalázott lány történetet mint Fatmagülnél. Jó felfogtam ez a sori most azoknak szól, akik csak szerelmes sorit akarnak nézni, és a végén boldog Sancar Narét akarnak és közte kb tök mindegy mi van csak nézzenek szerelmesen és csurogjon a könny. Na ez az amiért én ezt feladom. Én ennél többet akarnék látni. Most ezzel Mary neked is válaszoltam az 1. számú kérdésedre.

A 2. pontban kérdésed volt a baba… na az a másik determináló gondolat, hogy ebből az együttlétből lett Melek és ezzel kb a végét is megírták. Családegyesítés török módra. Naret totál lesoppolták Sancarnak, Gediznek, Kavruknak bárki felügyelőnek esélye sem lesz. Ez nem az a történet éppen ezért ez a beleszeretekalegjobbbarátomszerelmébe dolog is totál felesleges volt és ezzel elpazaroltak egy (számomra kurva) jó Gediz karaktert. ( de a legjobb bari nője zöldebb gondolatot később).

De Melek, igen hogyan élte túl a magzat a zuhanást és miért volt egyértelmű annyira, hogy Melek baba Sancaré. Mert 24 órán belüli nemi kapcsolatnál lehetett volna akár Akin is, amennyiben nincs BNO kódja a nemzőképtelenségéről. De tényleg, ahogy Hanga abla irta a sok műtét, altatás gyógyszer nem túl jó egy terhességnek tehát ez a rész a mese habbal. És mondjuk cuki a habocska mert Melek mindent megér őt imádom. Bárkivel van a képernyőn irtó cuki és gondolom imádja mindenki. És Hanga abla felhoztad azt a momentumot, hogy a 2. rész végén az elszökéskor apukára ordibáló gyermek (Nem akarok veled lenni!!!) kb 10 perc múlva az apukája után sir... valóban szép csak kicsit hatásvadász. De máakor is észrevettem, hogy nincs nagy átmenet a dolgokban. Olyan mintha belenyúltak volna a nézői vélemények alakulása után.

És még egy BNO kódos gondolat, ami nagyon felnyomott. A piros szalag dolog. A 6. részben azt is elkezdték kapargatni mert hát Sancar problémája az is hogy Nare miért is tette fel. Ad1. a szüzesség meglétének nem BNO kódja a piros szalag, ha felveszi nem elhallgatás csak éppen van ennek egy másik pszichológiás megközelítése is, amit én nem tudok kihagyni, de Sancar védők keményen érvelhetnek vele. Nos szememben minden nemi erőszakos szűzlány megérdemli a fehér ruhát és piros szalagot baszkiiii… na ez is nagyon fel szokott zaklatni tényleg ezért nem akarom ezt nagyon továbbiakban értelmesen nézni mert érzelmeket vált ki de nem a jó fajtából. Ad2. a piros szalag értelmezését miért akarják ennyire kimagyarázni. Talán azért is mert ha ez kimegy a világba nem fogja érteni a fél világ, hogy Sancarnak mi a baja a szalaggal… De mindezeken után még légyszi egy együttgondolkodás…. utána hagyom az elméletet és áttérek Gedizre.

Szóval mi egészen pontosan Sancar baja? Több kommunikáció van, telómon tele van kifotózott részletekkel. Szóval úgy kezdte, hogy nem látta a vért a lepedőn és elkezdett ordibálni Naréval:
Tizenyegy éves korom óta szerettelek téged. A szemem soha nem érintett meg másik nőt. Kivel, hm? Kivel? Hány emberrel csaltál meg engem? A japán Yasukoval és a norvég szőkével? Miközben nem tudtam lemondani rólad….. te hány ember ágyában öltél meg engem? Menj, menj ahhoz, akivel megcsaltál engem! Én megértem Sancar reakcióját, nagyon is emberi. Természetes, hogy fájt neki ekkor még talán sajnáltam is.
Esküszöm, hogy nem árultalak el téged! Nézd, nézz rám! Nézz rám! Nare vagyok, Nare! A te Nared vagyok, látod? Hogyan tehetném én ezt meg veled, Sancar Efe? - Náre válasza, kb Sancar feltételezésére fájdalmára, ami azért Sancarnak ha kicsit normálisabb ember, akkor feltünt volna és menedék, hogy tényleg miért is csinálta volna ez a lány ezt vele. Itt simán elhitte Sancar, hogy Nare egy aljas nőszemély. És ezért nem értem, hogy miért mondják, hogy az a probléma, hogy Akin átverte, hogy ezt és azt hazudták neki, hogy nem hitte el az erőszakot. Még itt az erőszakot nem is hallotta, ő a lányt, aki a szegény parasztgyerekhez szaladt és az ő felesége lett ő abba a lányban nem hitt .. szerintem az én logikám szerint és nekem ez is ami nagyon megbocsáthatatlan… De tovább a párbeszéd:
Akin tette, erőszakkal tette.
Ha már erőszakkal….miért nem mondtad el korábban?
Na itt szakadt el a cérna.. és kb utána mondhatott bármit Sancar is és a forgatókönyv is és a magyarázatok is. Nekem az ütött szívemen egy hatalmasat, hogy egy szerelmes fiatalember hogyan tudott ilyen érzéketlenül fogadni egy olyan hírt, hogy a szerelmét megerőszakolták? Nekem Sancar érzéketlensége Nare fájdalma irányában az ami a legfájóbb és az egyetlen érvem, hogy én őt miért nem tudom megszeretni és elfogadni. És ez az érzés a végéig el fog kísérni azt gondolom még akkor is ha megbánja, hogy nem hitt. a pillanatot, amit akkor adott nem tudom megbocsátani neki. Ellenben a 4. részben lehetett látni, hogy Gediz milyen emberi érzésekkel reagált Nare fájdalmára és egy nő által elkövetett rettenetre a nemi erőszakra. A két férfi nekem itt ketté vált és végérvényesen vagy a szívembe zártam vagy pedig kilöktem onnan. Nem a hivés, a megbocsátás nem az akármilyen jogos önvédelem és a blaaaa blaaaa blaaaa, az hogy szememben egy férfi hogyan reagál egy ilyen eseményre. És már Gediz a 2. rész elején, amikor Nare sorolta az esés következményeit a sérüléseit sőt a lelki sérüléseit … Gediz meg akarta ölelni, és ez olyan szép volt, szinte még nem is lehetett igazán szerelmes ez nem is egy szerelmes ember reakciója hanem egy érző ember reakciója.
De vissza az első részhez:
És ugye ez után jött Nare borzalmas monológja, amivel menteni akarta Sancart is, hogy miért nem volt vele őszinte, hogy nem akarta, hogy gyilkos legyen, hogy azt gondolta, hogy a szerelme meggyógyítja a fájdalmát, hogy ő hisz neki és hogy felemeli, könyörgött neki és azt nyíltan utalt arra, ha Sancar nem hallgatja meg nem tud lélegezni kvázi meghal és utána ugrott.. … és igen én Náréért tudok csak sírni ebben a történetben mert amit itt átélt az borzalom. Nem az utána a ráncigálás, az ordítozás Sancar bűne a szememben, hanem hogy Narét egy utolsó embernek és nőnek nézte, aki át akarja vágni. És már bocsánat de ha Nare nem éli túl, akkor akár felfogja akár nem de kb. egy ember élete függött az ő reakciójától. És igen, Miranka is ugyan ezt tette, a leány majdnem megégette magát a kunyhóba. Meg akarta ölni magát. Én tényleg nem értem, hogy hogyan lehet szép szerelmes történeteket készíteni olyan kezdőmotívumból, ahol egy ember élete forog kockán. Mindezt valóban meg lehet bocsátani? Nem voltam még ilyen helyzetben de én el nem tudom képzelni, hogy ilyen után szerelmet tudjak érezni bárki iránt. Elfáradtam gondolom ti is. Lehet most tartok egy kis szünetet. Igy is 5 word oldal lett 
Récinew 2020 febr. 01. - 17:50:11
(1465/1898)
Más törököt most totál nulláztam mert a Serefin Kizi totál leszív. De a többieket is szeretném majd. Zümheri nem túl nézett, félek nem fog sokáig futni, pedig nekem bejönnek nagyon. Nagyon édesek voltak a szerelem kialakulása időszakban de itt is jó kis izgi a szitu. Apuka becsülete kontra anyuka becsülete. Nem olyan egyszerű a megoldás sem.

Ramó úgy tűnik stabilan beállt és meg kell mondanom az egyik legjobban összepasszoló szerelmespárnak gondolom Murat bácsinkat és a lánykát. Gyönyörű szeme van és nagyon jó csaj így mióta kimosakodott a „középkorból” bár akkor is bájos volt, abban a közegben meg főleg. Burakunk nem kapott ilyen jó csajszit mint anno „apuka” szerintem a hölgyemény (nevét sem tudom) nem egy nagy látvány. De kb. ennyi abból a soriból.

Babilt mondják még ígéretesnek. A szereplőgárda zseniális és remélem lesznek még, bár nézettséget nem tudok momentán. Nézitek????

Egyébként kérdezni akartam, hogy Ferhát ile Sirint nézte valaki? Kár hogy elkaszálták olyan borzalmas vége lett így de nekem bejött. Kedves Múltat is végigtoltam. Az is aranyos kis minisori lett nem nagy szám de élveztem. A tavaszi kínálat továbbiakban nagyon nem maradt le. A szeptemberi Burak Deniz és további két Deniz vezetéknevű színésztárssal várom nagyon. Az azért nem lesz olyan rossz szerintem és Burakunk megérdemelne egy jó ütős sorit.

Az egy család történetét sajnos azóta sem és már biztos, hogy nem is fogom. De amikor beszéltek róla próbálok nagyon figyelni hátha egyszer mégis úgy döntök.
Récinew 2020 febr. 01. - 17:44:15
(1464/1898)
Sziasztok Lányok, szia Hanga!

Most jövök egy kicsit többel…

Szóval nagyon örülök, hogy jöttetek és csacsogtatok. Michonne is életjelet adott. Mankos pedig
visszatért a valóságba de továbbra is tájékoztass, hogy milyen helyeken jársz-kelsz. Hanga abla neked meg jobbulást és nagyon nagyon élveztem az élménybeszámolódat. Szuper lehetett nektek. És remélem jössz azért többször is.

Off témákra továbbra sem tudok reagálni. Masszívan maradtam most az édes keleten. Bár ha esetleg
Sandingtonos feliratot tudtok, szóljatok lütfen.

Tehát Cukurova ismét dübörög, hatalmas jelenetekkel, érdekes fordulatokkal. Logikát és erkölcsi
kritikákat kevésbé fogalmazok meg nézése közben mert csak az azzzzttta és a hűűűha szavak hagyják
el általában a számat. Szinkronosan is nézem :-) És azt kell mondjam, egészen jó. A főszereplők közül
egyedül Zuleyha hangja nem túl jó, de nyilván elfogadtam, hogy én vagyok az egyetlen ember a
földön, akit Zuleyha karaktere megfogott, vele még a szinkronosok sem bajlódnak. Hünkar és Demír
és Sermin hangok a legjobbak, tényleg zseniálisak, Sabahattin nagyon találó a színész külalakjához, Gaffur kicsit furcsa…
Yilmaz is egész jó de talán ő is lehetett volna jobb bár az eredeti olyan jó (nekem), hogy magyarra azt
nehéz lett volna megfelelőt találni. Ésss a legjobb Gaffurné :-) zseniális ötlet volt Bogdányi Titanilla
hangját adni neki, eszméletlen jól megfogta a karaktert a Nillácska. Mivel a hölgy nekem eddig Rory Gilmore volt és minden egyéb édi bédi tündi bündi gyereksorozat és rajzfilm színésznő hangja, most merőben más a funkciója. Nyilván ő is öregszik vele egy kis hangszínváltozás is jár, talán nem is volt ez olyan rossz döntés. De így az elejétől nézve
döbbentem rá, hogy ez a Sanyie mennyire egy dög nőszemély volt.. most elég alaposan kimosdatták
és úgy tűnik, hogy még ajándékot is kap. Pedig az a baba gyilkossági kísérlet hátttt meg amit
Züleyhával művelt vért kívánna. Ja és Gültenünk, nyilván nem főszereplő , de ha jól azonosítottam be
Gyöngy asszonyunk hangját kapta valamilyen Kata … na azt mondom, hogy neki jó de lehetett volna
valami lágyabb hangot, ami jobban passzolt volna a csillogó szeméhez de jó lesz az. Fekeli hangját
még nem hallottam, talán a héten már ő is látható, de nem tudom minden este nézni.

Egyébként tök kár, hogy ti nem nézitek online felzárkózva (de persze nem lehet mindenki olyan elvetemült rajongó mint én), annyit tudnánk sztorizgatni, mert mire ti odaértek én már el is felejtek dolgokat.

Mary kérdéseim most lecsitultak illetve nagyon spoileres magyarázás nélkül nem tudtam volna jobban megkérdezni a Fekelis témát. De azért próbálkozom… szóval az elején most feliratossal is nézve nekem az volt az érzésem, hogy Fekeliék valami nagy rivális család volt Cukurovában mielőtt eltűntek volna!!! Ez a gondolta nagyon fontos egyszer többet róla, de még a mostaniban sem látom ezt kidolgozva de jó lenne ha lenne ilyen szál is. Szóval Hünkar az elején azt mondta, hogy a gyűlöletes Fekeli család, majd kiderül, hogy Fekeli papó annó szerelmesen nézegette őt és ő is boldogan lovagolt :-) a naplamentében vele, no nem az átvitt értelemben lévő jelentésben és ez a csattanó, szóval nem tudom, hogy nektek le esett –e de ez a két ember nem volt konkrétan szerelmes pár, senki nem választotta szét, csak enyhe ajánlással nem szándékozták nekik adni a lányulat Fekeli gyáva volt és meg se kérte majd síva figyelte, hogy a szerelme más arája lett. Ezt csak azért láttam fontosnak, mert amikor azt gondoljuk, hogy Hünkar azért lett ilyen mert őt is elválasztották és Züleyha sorsa az övé is egyben (mert ez kb benne is van a szövegben) ez hatalmas tévedés és még csak mentség sem a tetteire. De vissza a Fekeli vonalra. Szóval Hünkar férjét Fekeli lőtte le egy hevesebb beszélgetésnél. De ők miért találkoztak? Az neked megvan még Mary? Ők üzlettársak voltak vagy mi? Mert igazából a böri után lett csak Fekeli gazdag. Ezt úgy mondta, hogy az amikor böribe került, az asszonya eladta mindenét és Cukorovában a földeket vett és mikor szabadult a pénzárfolyam miatt lett sok zsozsója. De ez még most sem tiszta hogy akkor a lövöldözés pillanatában ő miért is volt ott Demir papával. Miért kergette ő valójában a gyerekkori szerelmének férjét, miközben neki is volt asszonya, majd a második évadban miért kellett a Hünkar Fekeli szerelmet valami eszméletlen szerelemnek minősíteni és miért papolt Fekeli, hogy Yilmaz tisztelje Müjgant és ne bántsa - bár persze ez teljesen jó gondolat és helyes elv – ha ő maga sem tett így. És itt ezen a ponton csalódtam benne mert valahogy én másnak gondoltam. Bár most megkapta bőven ezért a büntijét… a kérdésem óta ez azért tisztázódott és Isten is üzent neki még ennél is durvábban jelen rész végén meg egészen egyértelműen.. és meg is sajnáltam tehát visszavonom a csalódást. Még így is ő a legvonzóbb kisöreg az egész török dizsi iparban. Ahhh kb. 60 évesen is úgy átugrotta a kerítést, hogy csak pillogtam. Ennyi most róla.

Jöhetnék Demírrel de nem teszem, erős spoiler lenne de ha láttátok mostanában a fragikat akkor nevessünk együtt ;-) Murat egyébként tündököl ebben a szerepben és attól függetlenül, hogy a gyomrom Demírt még most sem veszi be, hatalmas figura nélküle nem lenne ilyen izgi. Yilmaz csillogó szemét még mindig imádom a krumpli orrával együtt és a kis Adnant le sem tagadhatná csak a pici szőkébb de az orra annyira őőőőő és nem Demír.
hanga459 2020 jan. 31. - 20:59:41 Előzmény Récinew
(1463/1898)
Szia Rééééci! :)

Ez a gatyó tényleg nagyon vicces. :)))
Amúgy én még emlékszem, amikor divat volt az ilyesmi. (Hiába, régi bútordarab vagyok. De az 50 megvolt Isztambulban!!). :))

Gondolom ebben a szerkóban azért jobban érzi magát. :) (Olyan fura, hogy ez a két fickó egy és ugyanaz.)
Récinew 2020 jan. 31. - 18:07:46
(1462/1898)
Sziasztok Lányok!

Annyira örülök, hogy ilyen sokan jöttetek. Mindenki életjelet adott. Képként divatos Demírt hoztam most nektek. Szakadtam ezen a szerkón . Hamarosan töltöm az irományomat, csak az a baj, hogy kb 5 oldal már így is a word ben. :-)
hanga459 2020 jan. 31. - 14:06:26
(1461/1898)

Merhaba, drága abláim!

Szemlesütve befutottam én is. Húúúú, szégyellem magam rendesen. Mentségem ugyan lenne, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy a lustaság volt a legfőbb oka a távolmaradásomnak. Mert volt itt minden nálam ebben a pár hónapban: lakásfelújítás, munkahelyen belüli költözködés, elhúzódó betegeskedés - most is itthon nyomom az ágyat - de hetente azért pár percem lett volna a barlangi beköszönésre. Úgyhogy ezért elnézéseteket kérem. Igyekszem a jövőben nem eltűnni.

Hol is kezdjem? Talán Isztambullal. :)
EVET, sikerült eljutnunk, akkor és úgy és addig, ameddig eredetileg terveztük. Minden klasszul összeklappolt. Megvolt életem első repülőútja is, ami odafelé kissé necces volt. Egészen pontosan biztos voltam benne, hogy Isztambul felett le fogunk zuhanni. :))) Elég szeles idő volt és lobogtatta a gépet, minek kapcsán a 0 repülői múlttal rendelkező utas (szerénységem) ezek megtapasztalásakor kis híján telerakta a bugyiját. De végül aztán szerencsésen földet értünk. Kadiköyben volt a szállásunk, ami különösen jó választásnak bizonyult, mert konkrétan a szállodánk előtt volt a reptéri busz megállója, ami mind érkezéskor, mind hazautazáskor nagyon jól jött. (Mondjuk ezt előzetesen, a szálloda lefoglalásakor már tudtuk, de a gyakorlatban láttuk meg igazán, hogy ez mennyire jó dolog is tud lenni.). Odafelé mondjuk minimál csomagunk volt, konkrétan egy félig üres bőrönd, és egy szinte teljesen üres kézipoggyász, hazafele viszont már két dugig teli nagy bőröndöt és két szintén telt házas kézipoggyászt kellett (volna) rángatnunk Isztambul lejtős utcácskáin, így viszont tök jó volt. A szállodánk előtt futott egy úttest, és azon túl már ott is volt a kikötő, és a metró megálló, így a szélrózsa minden irányába nagyon egyszerűen el tudtunk jutni. Csodaszép időnk volt végig, egyszer sem esett az eső. Minden nap úton voltunk, jöttünk-mentünk, mint a mérgezett egerek. Kiderült, hogy van egy betegünk, aki nagy Törökország és Isztambul rajongó, jól beszéli a nyelvet és csoportokat is szokott Törökországba vinni. Az utazásunk előtt, amikor meghallotta, hogy 15 napig leszünk és CSAK Isztambulban, azt mondta, hogy szerinte sok lesz nekünk Isztambulból, menjünk inkább kicsit másfelé is. Nem mentünk, és nem volt sok. Olyannyira nem, hogy idén nyáron is megyünk és ugyanannyi időre. Előzetesen olyanokat is olvastam, hogy aki strandolós nyaralást tervez, annak nem túl jó választás Isztambul - nos, ezt is cáfolom. Két isztambuli strandon is voltunk. Kadiköyből mindkettő fél óra alatt elérhető. Az egyik egy homokos partú volt, ide tömegközlekedési eszközzel jutottunk el, a másik - ami a kedvencükké vált és itt többször is voltunk - a Herceg-szigetek Kinaliada nevű egyik tagja. Kadiköyből fél óra hajóval, és itt kimondottan jó strandolási lehetőség van. Gyakorlatilag az egész sziget egy nagy strand. Kellemes az oda-és hazaút, ott pedig csak kiszállsz és leheveredsz egy közvetlenül a tengerparton lévő nyugágyra. Teszed ezt fillérekért. 10 líra volt fejenként a félórás hajóút, és emlékeim szerint a strandbelépő is 10 líra/fő volt. Tehát a hajókázás 2 főre + strandbelépő összesen kb. 3200 ft-ból kijött. Mutass ilyent Magyarországon. Pláne Pécsen, ahol még egy strand sincs...
Mehmet Erdem koncert: jelentem VOLTUNK!!! :) Pont a névnapomon (férjem szülinapján). Egy jól kinéző szórakozóhely volt a koncert helyszíne nem messze tőlünk, szintén Kadiköyben. Mondanom sem kell, hogy ez egy klub koncert volt, és nagyon jóóóóó!!! (szívecskék). A pasi igazi karizmatikus személyiség, a hangja pedig élőben libabőr. A férjemnek is nagyon bejött, azóta itthon is sokat hallgatja, és bízunk benne, hogy ha idén nyáron ott leszünk, ismét belefutunk egy ME koncertbe. Feltétlenül elmegyünk, még akár hosszasabbat utazni is hajlandóak leszünk érte. Ami érdekes volt, hogy a koncert kereken egy órán keresztül tartott. Úgy lett vége, hogy levonultak a színpadról a zenekarral és kész. Nem volt előzetes búcsúzkodás, és nem üvöltötte a közönség, hogy "vissza, vissza!!!", mint itthon szokás. Egyszerűen addig tartott és pont. Én még néztem is hülyén, mert itthon ugye nem ilyenhez vagyunk szokva. Azt hittem, hogy csak szünetre mennek. De a közönség elkezdett szállingózni kifelé, így kénytelen voltam elhinni, hogy ennyi volt. Eredetileg úgy terveztük, hogy a koncert után ottmaradunk még és bulizunk, de a férjem az aznap vásárolt sportcipőjét viselte, amiről a koncert alatti álldogálás közben derült ki, hogy kicsinek bizonyult, így inkább visszamentünk a szállodába. De mindent összevetne nagyon klassz érzés volt ott bulizni egy koncerten magyarként a törökökkel, és bizonyos dalokat együtt énekelni velük. :)
Szerelmem férjemmel sajnos most sem sikerült összefutnunk, de sebaj, nem adom fel, majd talán idén nyáron. De a Kuzey házhoz természetesen ismét elzarándokoltunk (kétszer is), annál is inkább, mert imádjuk Üsküdart, többször is voltunk, és a házikó nagyon közel van a parthoz. Ja igen, Üsküdarban a parton szőnyegekre kiülés, Kiz Kulesit onnan teázgatva bámulás is megvolt.
Egy szó mint száz, nagyon szuper volt az ott töltött két hét. Órákig tudnék még mesélni róla. Egyszer úgyis odaköltözöm. Ha Isten is úgy akarja, akkor idén július 20-án visszatérünk. A szállás már le van bookingozva.

A sorozatokról:
Tartok tőle, hogy HS részemről már egy örökre befejezetlen történet marad. Jó fél éve, hogy nem sikerült rávenni magam, hogy nézzem, és úgy vagyok vele, hogy ami eddig nem érdekelt, az már nem is fog. Sajnálom, mert egy jó darabig nagyon tetszett és le is kötött. Jókat szórakoztam rajta.
Cukurova: ezt viszont nézem azóta is és naprakész vagyok a magyarra fordított részekből. A tévében is nézzük férjjel a szinkronosat. Azt kell mondjam, hogy számomra is meglepő módon jó a szinkron. Talán Hünkarét találták el a legjobban. Ami viszont nagy bánatom, hogy Velit Makranczy Zalán szinkronizálja, és ahányszor megszólal ez a jóember, annyiszor kapom fel a fejem és ugrok össze, hogy Kuzey nerede???? Ilyenkor mindig rájövök, hogy piszkosul hiányzik. (Apropó, a házukban lévő bokorról vannak virágaim). :))
Jól írtátok, hogy a történet már időtlen idők óta egy helyben toporog, de hozzátok hasonlóan engem is le tud még mindig kötni. (Pedig volt idő, amikor úgy éreztem, hogy talán ezt is elengedem.). Tetszik ez a csavar, amit most belevittek, felkavarták az állóvizet. Nem akarok spoilerezni, aki még esetleg nem naprakész a magyar fordításokkal.
Müjgan eleinte engem is zavart, de mostanra már megszoktam, nincs vele gondom. Viszont mindig meglepődöm Yilmaz odaadásán iránta. Néha-néha már kezdem azt hinni, hogy valóban szerelmes ebbe a lányba, de persze tudjuk, hogy ő még mindig Zülist szereti. De akkor ez micsoda? Hála? Vagy inkább el akarja csak hitetni magával, hogy szerelmes a doktornénibe? Nekem ez nagyon furi.
Ami viszont nagyon tetszik, az Fekeli és Hünkar újra életre kelt románca. Erről jut eszembe: mit csinált ez az ember, hogy meg kellett utáni és hányingert váltott ki? Vagy mit fog csinálni? Jajj, neee, én nagyon bírom.
Demir Yamannak pedig sikerült elérnie nálam a lehetetlent, nevezetesen azt, hogy megsajnáltam a Seher sztori kapcsán. Persze nála (és az anyjánál) jobban senki nem tudja, hogy Seher hazudik... De akkor is nagyon ciki helyzet tud ez lenni, és gondolom lesz is még. Viszont a múltkorában beletekertem az eredeti török részek egyikébe, ahol mostanság tart a sztori, mert kíváncsi voltam, hogy Yilmo tényleg elveszi-e feleségül Müjgant, és nagyon-nagyon meglepő dolgot láttam Züleyhán. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.
Ez a szerencsétlen Gülten, amennyire idegesített az állandó bőgésével, most tényleg van oka bőgni és meg is értem és őt is nagyon-nagyon sajnálom. Róla is láttam érdekeset a beletekert részben...

Nagykövet lánya: attól tartok ez sem az én dizim lesz - Engin ide, vagy oda. Két részen vagyok túl, és sajnos messze nem üti meg azt a szintet, amit pl. egy Cukur, egy Kadin, egy Seref Meselesi hoz, ill. hozott számomra. De még a Kizimet is idesorolhatom. Sancar és a kis Melek cuki beszélgetéseit messze sokszorosan lekörözi Demir (Bugra G. ) és a kis Ölykü kapcsolata a Kizimből. Ebben a sorozatban szerettem meg nagyon a csúnya Güneyt. Sajnos már vége, de ha akartok édespofa sorozatot látni, akkor ne hagyjátok ki. Én a lengyeleknél néztem végig autofordítással, tökéletesen meg lehetett érteni.
Visszatérve Nagykövet lányára: nekem sajnos sok és idegesítő hórihorgas Engin üvöltözése, lökdösése, ajtócsapkodása, nőkkel való bánásmódja. Ahogy kidobta a házból az első részben Narét, az nagyon nem tetszett és végtelenül eltúlzottnak találtam. Számomra ez a két rész eddig a blődségek tárháza: egy 8 éves kislányt így beavatni egy gyilkosságba, egy szökésbe, aztán odaadni a számára vadidegen apjának, otthagyni vadidegen embereknek, aztán visszamenni érte, rángatni azt a kislányt, mint egy babaruhát... És ez a kislány, aki addig nem is nagyon állt szóba az apjával és haragudott is rá, idegenként tekintett rá, amikor a nagyapja bepakolja az autóba, az apját hívja segítségül... Ennél a pontnál mondtam azt, hogy ennyi. Apropó, ha szép anya-gyerek kapcsolatot akartok látni, az Kadin. Szívet melengető, megható. Úgyhogy ilyen sorozatokkal a múltamban mondom erre, hogy nem üti meg a szintet.
Igazán jogos az a kérdés, hogy egy ilyen zuhanás után vajon hogy maradhatott meg a kislány az anyja hasában. Szerintem SEHOGY. Itt nem csak zuhanás volt, hanem altatásban végzett műtét hegyek, rengeteg gyógyszerrel, altatóval, fájdalomcsillapítóval. Nare gyakorlatilag egy terminátor, a fél teste fémekből áll. Még az is csoda, hogy ő életben maradt, de hogy ezt egy magzat túlélheti, az ki van zárva. Úgyhogy nálam már innentől kezdve egy hülyeség ez a történet. Egyedül aki érdekelt, az a huncut arcú, jóképű kis Gediz gyerek. ;) Talán miatta adnék még egy esélyt ennek a sorozatnak. Ésss én is megállapítottam, hogy TÉNYLEG hasonlít Fi SMK-ra! :)

Bir Aile Hikayesi: imádtam. Mindent leírtatok már előttem, amiket gondolok erről a sorozatról. Nálam bevonult a felejthetetlenek közé. Sajnálom, hogy a törökök annyira nem kajálták, és így idő előtt be kellett fejezni. Néztem volna még sokáig. Például az idő rövidsége miatt az sem lett kibontva, hogyan is mehetett hozzá imádott Cemje után Reyhan Nedimhez. Egyedül a Berk-Nil szálat tartottam erőltetettnek, szerintem azt kár volt belevinni.

Na most aztán jó sokáig itt voltam.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, kicsit megkésve bár, de ez szerintem még jó sokáig aktuális :)

Puszi és ölelés hegyek Nektek!

Michonne 2020 jan. 29. - 00:10:05 Előzmény mankosy
(1460/1898)
OFF

Hi,

Dj. Ötzit hol találtad??? GYILKOS XDXD

„ezt láttad?(egy belga+egy ír): https://www.imdb.com/title/tt10937004/?ref_=nm_flmg_act_2”

+ ott van még egy magyar is ám;) Én a Géza kapcsán ( Ő lesz Jézus) akadtam rá egyébként egy cikkben a készülő filmre, hozni is akartam a jó hírt, de megelőztél;) Ja, és Ben Kingsley is a stáblistán, juhééj!
GoT: nekem sem volt gondom a záró évaddal. Drága Joraht pedig nem lehetett nem szeretni. Demenciához annyit, hogy ragadós, bár annyi azért mellettünk szól, hogy volt már rá példa, hogy sori évadok között, akár 1,5 év is eltelt, és hát ugye hol van már a tavalyi hó?!:) A Vajákkal is ez lesz, 2021-ben jön a 2. évad…pfff
Apropó Vaják, nézed? Elterveztem (!)(XD), hogy nagyon felfújt H.C. tuti biztos nem érint meg, majd néhány méla félmosoly ki, Yennefer of Vengerberg lamúr be, aztán kész is lettem. Na ezt a kémiát hiányoltam én Havaska és Sárkánycsaj között.

EdR 3.: „GB nál picit túltolták néha a szemfestéket” XDXD
Megnéztem a Presiosi filmajánlódat, jól látom, hogy a lány akivel kavar, az az Elizából pont a lányát játszó színésznő? huhh:)
Poldark: addig halogattam, hogy átkerült 2020-ra, egészen friss még az élmény, valóban nem volt kiemelkedő évad, de zárásnak megfelelő azért. A rabszolgaság téma igazán testhez álló volt Rossnak, de az ezredes rendesen kiakasztott. A végére Sam is elkelt, csak kierőltették, yes. George menetrendszerűen kóstolgatta Rosst, hogy aztán sokadjára égjen be megint nagy plénum előtt, van ami az utolsó évadra sem változott:) Akit végig sajnáltam az Valentine volt. Szegény kis maugli egész évadban vagy az erdőben lézengett egyedül, vagy a házban szintén egyedül, és a hab a tortán, hogy a sztori végére még a Poldark családról is teljesen le lett választva.…holott….
Én csíptem volna ha George végérvényesen bekattan és a gyerek Rossékhoz kerül, hogy aztán később együtt járják a bányákat, persze tudom, hogy ez már túl rózsaszín lett volna…….
Best párosom továbbra is a doki és neje, ők nem tudnak hibázni, szuper jók voltak, és ahogy Caroline seperc alatt lerendezte Georget és a bunkó nagybácsit azt külön imádtam, nem cicózott:D Morvenna engem most nem idegesített annyira:D sajnáltam a gyerek dolog miatt, a volt anyósa tényleg egy tűzrevaló banya.
Summa summarum hiányozni fognak Poldarkék, nem lenne rossz egy film esetleg.

Apropó film, láttam egy jót nemrég, csoda kedves, szívet melengető.
Csak címet tudok most hozni: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Michonne 2020 jan. 29. - 00:00:58
(1459/1898)
Kicsit megkésve ugyan, de Mutlu yıllar mindenkinek!
Örülök a zsongásnak;)

Mankos már megint a felhők között, hmmm dádá mi meg itt belefulladunk a nyálkába.

No de nézzük miből élünk, vagy épp nem:
Kezdem a zérókkal: Cukurovát lassan belepi a por, mindent elé vettem, amit csak lehetett, közben teltek a hetek, sőt hónapok, majd egyszer - konkrétan a múlt héten - Demir bej a metakommunikáció eszközével élve, szigorúan „rám tekintett” egy óriás promo plakátról az utcán és pillanatra kihagyott a szívem, amiből arra következtetek, hogy talán még nincs minden veszve. Apropó szinkronos verzió, nézi valaki? Választott hangok milyenek?
Zéró 2:
Bir Aile Hikayesi is a pihenő, de folytatásra váró dobozban van a legutolsó bejelentkezésem óta, ergo a 2. évad abszolút nincs meg.
Berkel kapcs.: a látszat ellenére talán ő a legkomplikáltabb karakter a testvérek közül. Összeférhetetlen. Gondolom a happy end miatt tovább formálják, érzékenyítik majd, de remélem csak akkora mértékben, amire egyébként megközelítőleg képes ez a típus. Az eddig bemutatott emberi kapcsolataiban (mindben kivétel nélkül) gyerek korától kezdve jól lekövethetők a nárcizmus főbb jegyei, ezért is volt borítékolva, hogy átgázol Hülyan (illetve nem csak rajta.) Ha csak a személyiség előzményeket nézem, akkor annyira nem lőttek ezzel mellé, még ha mi nyilván sajnáljuk is a lányt. Berk nem tudott kibújni a bőréből, bármennyire szimpatizált is vele, mert egész egyszerűen nem volt azon a szinten, de véleményem szerint Hülya sem, hogy egy ilyen személyiségtípust kezelni tudjon.

Most pedig jöjjenek azok, amiket megnéztem, vagy nézek:
Atiye: kari után szedtem le, trailer alapján nem tűnt rossznak, pláne ilyen szereposztással, sőtpláne 8x1(!!!) órában. Viszonylag gyorsan pörögnek az események, de azért követhető a sztori, a képi világ patent, a színészi játék is rendben van, a szereplők kölcsönhatásban. HS-ből a kislány, aki a gyerek Hülyat játszotta ebben is ütött, para volt rendesen. Viszont összességében az izgulós-borzongós atmoszféra hagyott kívánnivalót maga után jócskán, sőt voltak egészen nevetséges megoldások is sajnos. Persze mindenkinek más az ingerküszöbe tudom, de ennek hiányában én kizárólag csak a cliffhanger miatt adok esélyt a 2. évadnak.

Mucize Doktor: kár, hogy senki nem nézi, így magammal beszélgetek kicsit. A kinti részekkel haladok (tube, automata fordítás), jelenleg abszolút favorit. Különösebb titka nincs, szimplán csak szeretem ezt a bandát, én vagyok köztük a „negyedik” gyakornok. Röhögök, bőgök, mikor mit, a lényeg, hogy hatással van rám, bár tőlem eleve nem áll messze a műfaj. Mindenkit bírok még a „gonoszokat” (össz vissz 2. van belőle, vagy inkább 1,5 …hehe) is. Ali Vefa (főszereplő) jelenlétén, egyéni drámáján, fejlődésén túl - ami már önmagában viszi a hátán a dizit – a kórházas sorikban megszokott néha klisés esettörténetek köszönnek vissza, természetesen mögöttes tartalommal és célzattal, és mindezek mellett a szintén szokásos házon belüli szerelmi bonyodalmak sem hiányozhatnak, de mindezt persze törökösen tempóban azért:)

A török Houset le fogom csekkolni, de csak ha a Mucize szünetre megy. Nem semmi egyébként, hogy bele mertek nyúlni egy ilyen remakeba, Hugh Laurie őrült magas labda, már ha persze egyáltalán le akarják csapni.

Sefirin kizi:
Eddig csak 3 bölüm csúszott le nagy nehezen. Az elsőnél meg voltam győződve róla, hogy csúfondárosan meg fog bukni. Aztán nem így lett.
Engin, no és főképp miattatok örülök nagyon;) Viszont engem nem rántott be azóta sem, sőt kifejezetten irritál (nem Sancar miatt, en bloc), persze nyilván nézem, mert ezt ajánlották a házassági tanácsadáson, illetve a remény hal meg utoljára, de azt nem tudom meddig tartok ki. BájosNecdetbácsi nagy forma valóban, pár másodpercre ki is szed az apátiámból:) Ja, és még valami! N.A-t én most látom először, kifejezetten tetszik a játéka. Mary jól összeszedett "kérdések és problémák" pontjait olvasva kihullott a nagy nehezen visszanövesztett szemöldököm. Így, leírva pusztítóbb a felismerés, mint látva:) Kell ez nekem??
Na jó, nem negatívkodok tovább, minden mást meghagyok nektek, tápláljátok a tüzet jó kis elemzésekkel, én kivételesen takarékra teszem magam SK témában;)

Jó éjt Ablák!
mankosy 2020 jan. 28. - 12:03:53
(1458/1898)
Hali!

Cicák Eilatban voltak, de Izrael szerte, mármint amerre jártunk még (Jeruzsálem, Holt tenger...(Palesztina, azon belül is Ciszjordánia nagyon komoly) viszonylag sok a macsek..Jó volt, a Vörös tengernél kimondottan meleg volt (persze nekünk :D) ..főleg ebből a szottyos időből menni/időbe jönni...... fúj..na csak ennyi, majd valamikor bővebben
Atiye-t nem néztem, nem is tudom mikor fogom, mostanában nem nagyon filmeztem

bye
maryriddle 2020 jan. 27. - 19:47:06
(1457/1898)
Sziasztok, most csak egy gyorsra ugrottam be. Én is küldöm hódolatomat Necdet abinak, csúcs :-)
Felzárkóztam én is a magyar fordításhoz. Néha az az érzésem mintha egy Hilal sorozatot néznék haha, de amúgy élvezem.

Ifjabb SMK-ba ASIK OLDUM. De a kabátjai szörnyűek. Külön elismerésem amiért már a 4. bölümben színt vall így később a hátba szúrta a barátját dologgal sem lehet majd vádolni.
Jó most kell ez a kis rivalizálás, izgi, de ha már Narénak alfahím fétise van, remélem hogy szereznek Gediznek egy másik lovert ha hosszú távú sori lesz, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Sancar + Nare - csakis úgy, ha Sancart előbb jó alaposan megkínozzák és kimosdatják. A 4. részben most még jobban leszerepelt előttem... Engin alakítását viszont én is imádom és nekem is vannak BBO-s dejavűim, jókat röhögök.

Kérdések, problémák.
1. Hát nem tudom hogy vagytok vele, és ne értésétek félre véletlenül se áldozathibáztatni akarok, a forgatókönyvet kritizálom, de számomra ez teljesen hihetetlen akármilyen szerelmes is valaki, hogy egy nappal az erőszak után képes legyen szexuális életet élni??? Nem értem miért nem úgy csinálták meg, hogy legalább egy kis idő elteljen a két "behatolás" között mert ez így nagyon gáz. Nem tudom elképzelni hogy egy megerőszakolt lány ne adja a jelét a történteknek és hogy ezt Sancar ne vegye észre rögtön. És akkor a részletekérdésekbe be most nem is mennék bele, hogy mennyire gyors gyereknemzés volt ha azonnal rájött hogy hártya már yok...
2. Létezik hogy valaki ne vetéljen el egy ilyen magasugrástól?
3. Szerintetek a nagykövet tényleg nem hisz Narenak, vagy tudja hogy erőszak volt de nem érdekli?

Timea Hakmen 2020 jan. 27. - 15:42:45 Előzmény Récinew
(1456/1898)
Zseniális, imádom! A fehér zoknivillantás mindent visz. XD
Én már akkor szívembe zártam, amikor a lánykikérőn lelejmolta Sancart. XD Yahya abi hórahívása is zseniális volt.  A best BBO-ba illő jelenet pedig  amikor Sancar hazapaterolja őket :D (bunkó vejkó lvl99 amúgy)  https://www.youtube.com/watch?v=GS-lv7IwXHM 
- Bu karin ne isi var burda ?
- Ne kari ne kari LAN? :DD 

Gediz sapkás jelenetét még nem is láttam, így totál vadászós SMK szultán. Alapítsunk neki is háremet? A sapkánál még jobban áll neki az eső :D https://www.youtube.com/watch?v=Q-Yzp9xL_MY  
Itt az őrök egyébként miért fogták le a nőket? Hogy a bossok nyugodtan verjék egymást össze? Hatalmas ez is :D NEDEN LEN NEDEEEN  

Miért akarod feladni a sorit? :(

Tipp: Mankos képén örmény betűk vannak?
Récinew 2020 jan. 26. - 14:46:41
(1455/1898)
És utolsónak még egy sexi képet róla :-)))) na jo bevallom iszonyatosan tudok röhögni rajta. De vigyázat érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan.
Récinew 2020 jan. 26. - 14:45:02
(1454/1898)
Nem tudom abbahagyni, annyira uncsi a buli, ahol vagyok. :-)
Bájos Necdet bácsi.
Récinew 2020 jan. 26. - 14:19:00
(1453/1898)
Sziasztok!

Megint csak szinte egy képpel ugrottam be.
Timea Sancar elemzésed tök jó, én is valahogy így érzem ezt az egészet. Necdet abira gondolsz Menekse abijára ugye mint érdekes arc. A verdája is tökjó. ???? ilyen pofát lehet is Pesten is látni a kerületi kiskocsmáinkban ha arra merészkednénk. :-)

Mankos hol jártál? Mesélj egy kicsit. Klassz hely lehet, ahol a cicákat ennyire kedvelik.

Most hétvégén nem vagyok gépközelben lehet csak holnapi rész után jövök még valamire marhára kíváncsi vagyok mielőtt végleg feladnám a sorit.

Güle güle jó pihit.
mankosy 2020 jan. 25. - 18:43:59
(1452/1898)
Home again :-(

Cicásoknak..etető-itató macskáknak
Récinew 2020 jan. 25. - 15:56:32
(1451/1898)
Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy jöttetek. Egyenlőre csak a fiatal SMK ra reflektálnék a képpel, remélem be tudta tenni. Majd késöbb jövök bővebben is ha sikerül csak most vettem észre, a hozzászólásokat. Gedizről több kbájtnyi anyagom van. De ettől a sapkástól mindig röhögnöm kell. ????
Timea Hakmen 2020 jan. 25. - 12:16:51
(1450/1898)
Merhaba!

Időközben én is rákattantam a Sefirin kizire... Hát az alapsztori szerintem eléggé gagyi és erőltetett, habzik a szappantól, viszont a karakterek, a hangulat és a sorozat költőisége magával ragadott. A továbbiakban spoileres lehet. És nem is tudom hogyan coming out-oljak... Előljáróban: Sancar egy hímsoviniszta, bunkó, nőrángató, idegbeteg, önző, önsajnáltató vadbarom. Tudom, tudom, tudom. Szánalmas ahogy sajnáltatja magát a rossz sorsa és az elviselhetetlen szerelme miatt szemben egy megerőszakolt nő szenvedéseivel, és eszem ágában sincs megsajnálni hiába néz olyan szomorúan. Mindezek fényében számtalanszor figyelmeztettem magam, Timea yapma, kendine gel! Minden elvem, az eszem, sőt a szívem egy része is tiltakozik az érzéseim ellen, de a másik fele nem hallgat rájuk, és nem tudja nem szeretni ezt a hímsoviniszta, bunkó, nőrángató, idegbeteg, önző, önsajnáltató vadbarom Sancar Efét. Egyrészt ott vannak ezek a gusztustalan dolgai, amikre nincs sok  mentség. - Egyébként szerintem talán a szíve mélyén ő hisz Narenak, de csak azért, hogy ne ő legyen a rossz arc a történetben, könnyebb a lányt hibáztatnia, csak hogy a saját bunkó viselkedését tudja igazolni. Az eleve kisebbségkomplexusos személyisége szinte lubickol a  gazdag lány által átejtett szegény mártír paraszt legény szerepében. Szóval megint csak önzőőő. - Másfelől viszont engem rettenetesen szórakoztat ez a folyamatosan felhevült, szenvedélyjel fűtött karakter ahogy állandóan siet a két méteres lábaival, és csapkod (kivéve amikor nőket csapkod xd), és ordít  és betör és kitör az ajtókon, mint Zrinyi. XD  És attól függetlenül, hogy Menekse egy hülyecéda, undorító ahogy vele is bánik, de nem bírom ki röhögés nélkül ahogy kikészül már attól ha csak köszön neki a felesége. XD
Ismét meg kell követnem a Kuzey-fanokat (bár Kuzeynél is voltak szórakoztató momentumok.) De még azt is bírom, amikor himsovinisza mód féltékenykedik Gedizre és Naréra. Szóval nem ismerek magamra.  De hogy ne csak a karakter poénfaktorát említsem - bár a bajszom alatt ezt is megmosolyogtam - lenyűgöz az az érzékenység, hogy megsiratta azt, hogy odaadta magát Meneksének (:D), meg úgy egyáltalán az érzékenysége. Amiért pedig leginkább szívembe zártam azok a melekes jelenetek, ennyire édes apa-lánya kapcsolatot filmben rég láttam, irtócukik.
Nare nekem kicsit sablon, tipikus (török) főhősnő, de szerethető, tisztelhető. 
A másik kedvencem Gediz. De olyan cuki huncut szemei vannak, eleinte azt hittem valami rosszban sántikál azokban a hosszú kabátokban, de a 4. rész után most már elképzelni sem tudok róla semmi rosszat, remélem a fogatókönyvíró sem. Pont Sancar szöges ellentéte (Mustafa Bulur - Serdar doki), de mint tudjuk a kedvesaranyos gentlemaneknek nem terem túl sok babér a hímsovinisztamacsó török főhősök árnyékában, úgyhogy előre sajnálom szegényt. Pedig mondjuk Sancar húgával olyan jó kis lovestoryjuk lehetett volna. Ez így olyan rossz, hogy estélytelenül fog szenvedni. :(

Kicsit tényleg fiatal SMK-s. :D 
A többi szereplő viszont fejfájdító. Menekse no comment. A kedvencem Menekse nagybátyja, XD  én nem tudom honnan szedtek össze egy ilyen színészt a csillogó-villogó török diziiparból, de zseniális. Több szerepet neki! Az ex-csellista nagy arc, de a színésznő néha kicsit too much. Sancar anyján szoktam még pörögni, miért áll és beszél állandóan úgy, mint egy parancsnok? XD 
mankosy 2020 jan. 23. - 20:53:17
(1449/1898)
Tenger a tengerszint alatt :-)
maryriddle 2020 jan. 20. - 21:03:12
(1448/1898)
Merhabalar!

Boldog új esztendőt a barlangnak.

Én is nagyon el voltam vagyok havazva mostanában. Hülyára még nem volt energiám, de jövő héten végre lesz egy is időm, és ígérem kivégzem, mármint a sorit.
Mostanában csak Cukurováztam, felzárkóztam a magyar feliratos részekkel (32). És nem is nagyon tudom, hogy mit mondjak, a történet és a karaktereket szinte még mindig egy helyben toporognak, de mégsem unalmas, mostanában élveztem mindegyik részt. Ha érdekel valami Réci nyugodtan kérdezz, így most magamtól nem jut eszembe semmi különös észrevétel.
A bir aile hikayesit tegnap fejeztem be. Bevonult a legszebb dizi emlékeim közé, bár a végét szerintem igencsak elkapkodták. De nem akarok spoilerezni.
Berk miatt teljesen megértelek Tímea. Én összességében kedveltem, de Hülyával szemben tényleg hányingerkeltően viselkedett. A Nil-es sztori meg a megcsalás miatt nyilván nem volt szimpatikus, de ha több időt hagynak rá talán valami tanulságos dolog is kisülhetett volna belőle, így kicsit erőltetett volt, de hát látszik hogy sürgette az idő a készítőket.

Sefirin kizit jelentem elkezdtem. A 2. rész felénél tartok. Bevallom a sztori és a fragik alapján semmi jóra nem számítottam, de meglepett, tetszik. Bár a sztori és a karakterek és a mondanivaló tipik szappan, és a rikácsolós karakterekről legszívesebben eltekerném (ugye tudjátok hogy a rikácsolós yenge a Fi-ből a csellista lány? :-D) de valamiért mégis megfogott.
A Sancer 1 perces téma csendben osztozom. De még reménykedem.
Tipikus török macsó de értékelem a karakter komplexitását vagy micsodáját. Férfiként nem felmenthető, legalábbis nem hiszem hogy én meg tudok neki bocsátani, de a bűnös és bűnhődő főhős még mindig izgat amennyiben nem Miran féle ripacskodásról van szó. Egyelőre ennyi.
Gediz csak szerintem hasonlít kísértetiesen a Fi-s SMK szultánunkra? :-D

Másba még nem néztem bele az új dizik közül. A Mucize doki még mindig tervben van, a House-t pardon Hekimoglut viszont már nem hiszem hogy bevállalom mellé, egy videót láttam róla instán és szerintem egyazegyben az amerikai kopija. Még az új Halit- Ozan Güven dizin gondolkodtam, valaki esetleg? Kenanba persze majd én is belenézek.
Mankos végül elkezdted az Atiyét? Milyen?

Welcome back rég nem látott Tímeánknak is! az esküvőre azért meghívhattál volna, bár kár volt elkapkodni mert Michone Valentin-napon kilőtt cupido nyila minket is majdnem napra pontosan egy év után talált el a gerivel, úgyhogy még ne ajándékozd el a tevéket szerintem.

Többiek nerede, Michonne, Hanga abla?
Timea Hakmen 2020 jan. 17. - 13:43:17
(1447/1898)
Sziasztok,ben geldim. Először is, boldog új évet mindenkinek. Özür dilerim, hogy nem jöttem, igazolást nem tudok hozni, sok volt a dolgom és lusta is vagyok. :( de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretem a barlangot. Csak hát a török diziktől is nagyon eltávolodtam egy időre...Azt hiszem legutóbb ott tartottunk, hogy birka Birkan az új uram. Hát, az a helyzet, hogy a HS-t nem sikerült befejeznem, talán az utolsó kb. 10 részt nem is láttam. Ez az egész Zeynep-Hüseyin családpropaganda annyira ingerelt, hogy képtelen voltam tovább nézni.. Kb. Melek miatt néztem jó ideje, de belőle meg asszisztens csináltak, úgyhogy nem volt miért maradnom. A poénok jók, de nem ért annyit. A forgatókönyv meg kb. a második évad óta egy nagy nulla... Azt sikerült megtudnom, hogy Hülyánál a sokat emlegetett karakterfejlődés elmarad, ami legalább valósághű :')
De azért Birkannal nem ért véget a kapcsolat, elkezdtem nézni a Bir aile hikayesi című léleksimogatót, amiben mindenkit imádok, kivéve Berket, haha (na meg Reyhannal szemben nekem is vannak fenntartásaim).Gyönyörű dizi, ami végre valósághoz közeli problémákkal foglalkozik izzadtságszagú megcsinált erkölcsi dilemmák és intrikák helyett. És még rikácsolás sincs benne xd. Szívemnek legkedvesebb a Sakir - Mahur vonal, Beste és Erdem, és a visszaemlékezős jelenetek is nagyon szépek. Szóval minden szép és jó, Berket viszont nem bírom, bár bocs. :D Eleinte a hogy lesz felsőtestvillantós örömfiúból művész irány még tetszett, volt benne mondanivaló, de az új szerelmi-szál behozásával egyrészt ez háttérbe szorult, másrészt több ponton is hiteltelen nekem ez az egész "10 éve csak rád gondolok" big ask, amikor láttuk, hogy nagyon nem. Nil cuki, de nekem az Ufuk háta mögötti találkozások sem tetszettek, főleg egy megcsalt nőtől visszatetsző... Berktől meg a Hülya-ügy volt extraocsmány, pedig tudta, hogy a nő szerelmes belé. Fel nem fogom, egy ilyen férfit hogy tud még a forgatókönyvíró romantizálni, de akárhogy picsog Birkan a kis bársonyos hangjával nem hatja meg a kőszívem. Na meg az az önző viselkedés, amit Bestével szemben megenged magának, kikészít. Szóval sajnálom, de anti-berk vagyok. Bocs Birkan, majd Petroként megnézlek még.
Más sorozatot jelenleg nem nézek. Vagyis a Cukurovába már hónapok óta belepillantgatok néha, talán 4 részt láttam, de még nem kapott el annyira láz, sok lenne most nekem, talán amjd nyáron. Demir színész valóban oscar-díjas. Az én főkedvencem viszont Sermin :DDD Amit tervezek még az újat közül az a Burak-féle Osman, meg Kenan minidizijét mindképp. És persze a kiszkállasodott Alp bey új dizijébe is belenézek majd, mit alkot XD A A török Dr. House-t nem nézi valaki?
A török szerelmi életem meg úgy áll, hogy a tevék még mindig meg vannak, és elegem van a férfiakból, és újtaházasodtam az exurammal, akiből végképp elegem van és ne kérdezzétek miért. De amúgy még mindig várom az új cupidó nyilat. XD
Egyelőre ennyi. Aktív, hozzászólásokban gazdag új évet kívánok a barlangnak.
mankosy 2020 jan. 12. - 19:34:46
(1446/1898)
Hali!

BÚÉK Mindenkinek
(síelésen túl, egyeb picit melegebb helyeken még kicsit innen)

Én is remélem , hogy mindenki legalább annyira aktív lesz , mint volt....egyéb fórumokhoz és más közösségi platformokhoz képest ez llegalább egy értelmes hely :-)

leszedtem az Atiye sorit, láttam fent volt az egész elős évad hunsub egyben, gondoltam adok neki egy esélyt, BS-ot kedvelem, meg Netflixes és azt írták, hogy nincs agyoncenzúrázva, sőt még szex is van :D
(ha már netflix (ez annyira vicces:, mint kb mikor hadat üzentünk az USA-nak, vagy minta Life of Brian os hiszti volt anno): https://444.hu/2020/01/08/retvari-bence-felszolitotta-a-netflixet-hogy-toroljon-egy-filmet-a-kinalatabol

OFF
Michonne:
ezt láttad?(egy belga+egy ír): https://www.imdb.com/title/tt10937004/?ref_=nm_flmg_act_2

megnéztem a GOT agyonfikázott 8. évadát, nekem úgy is bejött, hogy az évedok közötti szünetek és a memóriám nem a legjobb barátok, de az a bizonyos "jaj nem lehet semmit látni" csata sztem teljesen rendben volt, ( és még Jorah-ot is megsirattam :-( asszem nekem ő volt a kedvenc karakterem )...de hogy ne haljak meg hülyén, az egész sorozatot elkezdtem előlről, mindjárt végzek vele (2 rész van hátra)...így egyben nézve minden kitisztult és a helyére került, nem is emlékezem myilen jó kis zenék is vannak benne (pl Light of seven ) és kik szerepelnek benne .....szal ez egy qrva jó kis sorozat szerintem.....na valahogy a Vikingekkel is ugyanezt kéne csinalni, újrakezdeni előlről, mert elkezdtük az 5. évadot és tulképp nem igazán tudom(juk) merrről lőnek :D...demencia??

valamikor ősszel végre eljutottam odáig, hogy megnéztem a EdR 3. évadát (+20 év),, nekem túl nyálas lett, GB nál picit túltolták néha a szemfestéket, a Martino gyerek felnőtt kiadása jobban bejött ...hogy maradaj az oalsz soriknál megnéztem az Un amore e una vendetta (Szerelem és vérboszú) Preciosi sorozatotis , ami tulképp az Ezel story 16 részbe sűritve...egész jó lett:D. ..ha már Preziosi, ez egy tök jó kis filmje , extrém minimális olasz nyelvtudásommal is érthető volt: https://www.imdb.com/title/tt7122102/..van még két sorija, ami tervbe van véve

exuram új soriját azért majd nézem

egy kis zenei egyveleg :D

https://www.youtube.com/watch?v=aJxrX42WcjQ

https://www.youtube.com/watch?v=sWOUi0PVTXw

Bye
Récinew 2020 jan. 11. - 18:16:36
(1445/1898)
Sziasztok!

Én is nagynon boldog új évet kívánok!

Nem nagynon jöttök, remélem azért mindneki jól van és majd jöttök.

Michonne például.... Sefirin Kizi? Vélemények??? Bárki más?

ÉN 1 perces néma csenddel emlékezem meg Sancar karakterről de Titeket nagyon szívesen olvaslak a témában.

Vagy Mary végignézted Hülyat?

És egyéb új sori, ami esetleg megtetszett nektek?

Remélem az új évben majd jöttök azért.

Puszi nektek!
maryriddle 2019 dec. 25. - 22:16:59
(1444/1898)
Kicsit megkésve de Boldog Karit a barlangnak!
Frappáns képet most nem tudok beszúrni sajnos. Ha addig nem jönnék jövőre találkozunk
mankosy 2019 dec. 24. - 11:14:56
(1443/1898)
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

...majd a bejgli/zserbókóma után és a virslikóma előtt valamikor jövök

https://www.youtube.com/watch?v=4Q9TQTmUGQA
maryriddle 2019 nov. 29. - 00:11:40
(1442/1898)
Szia Réci, jó újra olvasni.
Sajnos nem láttam az Ozan Güvenes filmet, de ha olyan jó ? megnézhetem és válaszolok a kéréseidre.
Tamam befejezem a téli szünetben a Hayat sarkisit, SÖZ. Csak kicsit besokalltam így a végére... Egyébként Hülyát én eleinte teljesen máshogy értelmeztem, mint Cemrét. Hülya eleve egy kirívó megosztónak szánt karakter, sose raktak rá angyali maszkot. Többször hangsúlyoztam már hogy Cemrével sem a szűzk*rvasága volt a gond, hanem az ennek ellenére piedesztálra emelése. Na most Hülyánál az a gond, hogy a 2. évadtól egyre inkább nála is elkezdték ezt az emelgetést, úgy hogy már kezdtem azt érezni hogy gyakorlatilag ő Kerim áldozata ??? Miért? Mert Kerim lelépett a Hülya által kikényszerített esküvőről amiben persze Kerim is sáros volt. Na de ő sosem mondta hogy szereti. Miért megy hozzá egy nő valakihez akiről tudja, hogy az apanázsért veszi el? Ok, enélkül nem lett volna sorozat. Csak akkor meg nem kéne utólag átmagyarázni a dolgokat. Mert Hülya ebből semmiképp nem jöhet ki áldozatként...
"és a második évad olyan hipószagú, hogy ezt a filmművészetin oktatni kell(ene)." Én a KG-ről mondom ezt évek óta. :-D

Cukurovát szintén imádom a hibái és minden szappanossága ellenére is. Müjgannal nekem önmagában nincs még gonddom. Züleyhával meg néha van. De ennek ellenére én is a Zülmaz asknak drukkolok.
Fekeli önvéelemből lőtte le Demir apját, először ő rántotta fegyvert Fekelire. A családja a böribe menés után halt meg. Ahol én tartok, ott még nem volt szó idegenkezűségről. Fúú, most felcsigáztál Fekelivel, olyan kis ártatlannak tűnik, kíváncsi vagyok mivel kerül gyomorforgató státuszba.
Hitchcock jelenet: hatalmas :-D imádom Demir pszichopata-szerelmes jeleneteit.
Müjgan-Yilmo: nincs konkrét véleményem, inkább csak kérdésem. Hogy Yilmaz, most tényleg elhiszi, hogy szerelmes Müjganba? Mert ha nem, kicsit erős hazugság.

Akkor a Vuslatot én is hanyagolom. Bugra dizi hát nem tudom, belenézek, de akkor inkább már a Kizim jobban érdekelne. A Cocukba viszont lehet belekukkantok Fazi néni miatt.
A Güllerin savasit nézi valaki? Még az ősbarlangban beszéltünk róla. Láttam hogy fordítják.

Na sok érdemlegeset nem tudtam mondani.
Remélem azért karácsony előtt befut még mindenki.

Hoscakalin!
Récinew 2019 nov. 24. - 18:29:57
(1441/1898)
Levezető gondolatok....

Egyéb török dizi:
Engin Neshli sorival kapcsolatban folyamatosan fura érzéseim vannak.... már csak a leírás miatt is, meg az 1 fragi miatt, de a 2 fragi után főleg, az hogy hétfőn lesz az meg maga a tragédia... de majd meglátjuk. Tuzi belenézek.

Vuslat: Mary úgy rémlik kérdeztél vele kapcsolatban. Jelzem összezavarodtam és a 2 évad elején megsértődtem rájuk a brazil szappanokra jellemző fordulat miatt és azota sem folytattam. Ben Geldim pasi miatt újra kezdem majd mert a pasin halálra röhögöm magam.

Bugra sori: én néztem és szerintem fogom nézni bár a nézettség nem túl biztató. A csajt simán bírom nézni Bugra meg kurvára sexi benne. Basszus a nézése.... totál csúszik a csajszi bugyója.... kár hogy nem netflixes milyen jó kis jeleneteket lehetne :-D az INTIKAM meg tudom elcsépelt totál igazatok van. De olyan mint a magyar sorik kocsma elé támasztott biciklivel vagy kommunizmus szidása nélkül... na jó most a régebbi magyar filmekre gondoltam. Szóval török sori INTIKAM nélkül olyan mint a magyar népmesei só történet, nélküle már hiányozna is.... szóval a lényeg, hogy bírom.

COCUK: Nézi valaki esetleg? Jó, hogy ráakadtam erre a gyöngyszemre. Ajánlom mindenkinek, kemény téma nagyon jó színészekkel. Megjegyzem a Fazis soriból Fazi az egyetlen, akit követtem utána. Halka most a Cocuk....imádom a nőcit mindent el tud játszani. Egyéb Fazis színèszt nem nézem..... igen még Afilit sem. Mert nem.....

Egyéb sori, amit még nézek Kedves múlt és a Senki sem tudja sorik csak szórakoztatnak.

Mary, köszi a könyvajánlót. Soha nem gondoltam volna, hogy Katil leszek. :-D... bár barlangon túli tevékenységem néha bizonyára súrolja a köztörvényes cselekedeteket, mármint ami a sorozat véleményezési tevékenységeimet illeti. Sajnálom és bocsánatot kérek mindenkitől, akit esetleg bántottam, vagy bántani fogok. ;-D

Na jó befogom most már. Remélem eltűnt leányaink is jönnek majd.
Mindenkinek puszi és szép karácsonyt ha addig nem jönnénk.
Récinew 2019 nov. 24. - 17:53:35
(1440/1898)
Utólagosan elnézést kérek, megint nem tudtam sok helyen helyesen írni.... igyekszem tényleg, de megint illetve még mindig csak telón pötyögök így valahogy nehezebb ám. :-D

Na és akkor Cukurova..... a mostani legkedvencebb sorim folyamatosan. A képek a színek a történet a színészek.... de leginkább a zenéje... ha felcsendül a muzsika mint Pavlov kutyája elkezdek nyálazni. :-D és mint ahogy Demjén Rózsi énekelte "Ha elindul a vonat, a szívem majdnem megszakad...". Bár a második évadban a kezdőképről pont a sihuhut és a lovacskákat vették ki de ettől függetlenül ugyan olyan testelhagyásos asztrálutazásban van részem minden csütörtök este az élő adás után, majd a tubis rész után majd az angol felirat után is illetve jelentem én tervezem magyar szinkronnal is nézni. :-D. Szóval bocs de nagy rajongója vagyok de nyugodtan szidjátok. :-D én nem fogok megsértődni. Logikai bakikat ne kérdezzetek és bocsássatok meg de Mujgant utálom bár nem tett semmi rosszat. Fekeliben meg a második évadra hatalmasat csalódtam mondhatni gyomorforgatónak tartom már mostanra. És vele kapcsolatban 1 kérdésem lenne, lehet ti jobban emlékeztek, hogy tulajdonképpen ő miért lőtte le Demír apját? Illetve az ő családja pontosan mikor halt meg? A böribe menés előtt vagy után? Illetve volt e szó idegenkezűségről???
Ha erre csak 2 hónap múlva válaszoltok akkor is időszerű lesz szerintem és lehet a 40+ részek után nektek is fontossá válnak ezek a kérdések.
Mary, azt írtad, hogy a 24 részt nézed.... aktualizáltam... az is hatalmas rész.... ja és a 1 óra 32 perc körüli Hitchcock-i jelenet mi volt pontosan? De kurva jól volt filmezve... ezek a valóságszerűtlen közeli nagytotálok.... igen az operatőrök a 2 évadban még jobbak lesznek. Tényleg bocs hogy ennyire repkedek tőle... úgy is tudjátok milyen vagyok. Tehát Cukurováról ennyit... bár Mary kíváncsi lennék a Yilmaz Mujgan kapcsolati véleményedre...úgy érzem van és ki akar jönni. ;-D
Récinew 2019 nov. 24. - 17:12:40
(1439/1898)
Sziasztok Lányok!

Én nagyon szégyenkezem.... én is jócskán hozzá járultam, hogy a barlang ilyen csendes legyen. Pedig mennyire mondtam, hogy jövök csacsogni.
Az Offfokra:
Kiszálltam a GOT ból kb a második évad háromnegyedéig bírtam. Majd egyszer talán. Michonne köszi minden infót sokat segítettél és igazából az über szentségtörő spoilert is tudom.
Másik offf az említett Sandinton, amihez hozzá tudok szólni. Eredeti nyelven néztem végig, nem tudtam várni és a vége után eldöntöttem, hogy felírat nem is kell hozzá már. :-D
Kb ennyi off téma filmileg és persze Mankosnak nagy köszönet az utazási élménybeszámolóért. Fantasztikus lehetett még így is élveztem, hogy ugye nekem sorozatilag nincs kötődésem a helyhez.

Vissza a törökhöz....

Hol is kezdjem. Beszéltünk mi itten Demír beyünk nagy bombasztikus sorijáról, amit Mary nem néztem végig. Annyira nem vagyok rajongó. :-D
A másik említett filmjét a a Beren Saatost viszont én angolul láttam de talán már magyarul is elérhető, szóval az a sori is a maga módján bombasztikus. Az előadás annyira nem volt emlékezetes, hogy most regélni is tudjak róla de biztos látnom kellett. Nem szeretem az 1 estés filmeket valahogy nekem kevés az idő, hogy a karaktereket a színésszel összeegyeztessem és sokszor a cselekmény nem túl mély kidolgozottága miatt nem értem meg, hogy mit is láttam. :-D
Ennek kapcsán és ellentmondva ezzel kérdezném, hogy valaki látta e az Annesim Yarasi azaz Édesanyám sebhelye című filmet amit pl a Török héten is játszottak pénteken a moziban. A vége 1 perccel kapcsolatban lennének kérdéseim? Esetleg Ozan Güven miatt esetleg láttátok.....
Más török, pl Hülyaaaaaaa. Mary légyszi légyszi az uccsó 3 részt is nézd meg. Úgy kerek a történet, illetve Hülya személyisége illetve a forgatókönyvírók munkája (?!!!!). Szóval kell... illetve az uccsó részben Kerim szájából hangzik el a Hülya jelenség legfrapánsabb jellemzése. Meg azért is kéne, hogy nézzétek mert kb e miatt a sori miatt jöttem vissza a barlangba. :-D tudom tudom ez hülyén hangzik de Cemre után kíváncsi voltam, hogy egy "barlang" hogyan értelmez egy Hülyát..... szerintem ez egy kötelező olvasmány a török dizi irodalomban...no nem a tökéletes volta miatt de meghatározó összefüggéseket tartalmaz és a második évad olyan hipószagú, hogy ezt a filmművészetin oktatni kell(ene).
maryriddle 2019 nov. 23. - 22:01:06
(1438/1898)
Merhaba ablák!

Bocsi, hogy ilyen csendben vagyok szégyellem is magam, de de semmi időm nem volt mostanában ráadásul a laptopom is a halálán van. December közepétől tudok majd kicsit fellélegezni ha minden igaz.
Ennek megfelelően a török dizikkel is totális elmaradásban vagyok.
A bir aile hikayesiből még mindig nem kezdtem el a második évadot, de örülök hogy Michonne igen, és hogy tetszik. A Hayat Sarkisiből még van 3 részem és nem tudom, hogy valaha végig nézem -e :-D a Cukurovát nemrég kezdtem el pótolni a 24.-nél vagyok most. Hát volt pár kínszenvedősen unalmas rész, de most megint kezdtek felpörögni az események. Nem akarok spoilerezni, mert nem tudom hol tartotok. Yilmaz viselkedését Müjgannal majd egyszer kivesézhetnénk.

De. Ali Vefával volt szerencsém megismerkedni és én is nagyon bírom! Amint eljön a fellélegzés időszaka folytatnom fogom. Onur Tuna karakterét nem tudom hogy inkább felrúgnám vagy mást csinálnék-e vele, haha...
Caglar-dizhez jelenleg még nincs energiám :-D

Sefirin kizi: Vártam ezt a dizit, de a trailer szerintem is gáááz. Azt már most borítékolom, hogy ízzig-vérig szappanopera lesz. Persze ettől még lehet jó... Engo jellegtelen külseje szerintem csak a fiatalkori jelenetek miatt volt, láttam újra kinövesztette a szőrt, viszont régi Engines lobonc RIP. De mindenképp adok neki egy esélyt. Hátha feléled a barlang is, hiányoznak a jó kis Ölene kadaros beszélgetések, persze ahhoz kellett egy Barbie is:-D
"majd pár hét múlva elválik, hogy elválunk e?!! (XD)" Na na, hát már te is?

Jaj a Bugra yeni dizit nézi valaki? Bele se mertem nézni... Nagyon eredeti téma már megint INTIKAM. Én ezt a "színésznőt" nem vagyok hajlandó nézni. Ne yaptin Bugra Neden?

A nyugati témákhoz sajnos nem tudok hozzászólni. Köszi a szép képeket Mankos. Netflixen amúgy fent van még a Karadayi ;-) Egyébként nem tudom mennyire követed még a híreket Kenannak lesz egy 8 részes minidizije BBO-s Narinnal, Blu tv-s tehát elvileg nem szappan. Ne majd meglátjuk.

Remélem a többiek is jól vannak.
Réci találtam neked egy török! macska! regényt. Szerintem zseniális. https://moly.hu/konyvek/akif-pirincci-barsonytalpon-oson-a-halal
Hanga abla milyen volt Isztambul?
Tímea abla sikerült túladni már a tevéken?

Hajdi öptüm bye :-D
Michonne 2019 nov. 13. - 22:06:23 Előzmény mankosy
(1437/1898)
OFF

Szió,

Épp ma olvastam, hogy az ITV elkaszálta a BH-t, sajnálom, mert bár valóban nem egy mély darab, de azért egy lezárós évadot pár résszel kaphatott volna még (pláne a vége miatt). Baadalt nagyon csíptem az ő sztorija jobban érdekelt volna a folytatásban, mint a főszál egyébként. Tom Batemnannal nem volt gond, a tanítónő viszont néha túlhisztizte magát, irritált, az anyukán meg azon a ronda brit csajon aki folyamat férjhez akart menni jókat nevettem. Öcsikét meg a Sanditonban lehet viszont látni.
Poldark: ajajj …tudat alatt lehet éreztem, hogy nem lesz az igazi és ezért tologatom itt hetek óta:) az Elizabeth lekattanásra nagyon kíváncsi vagyok, éppen itt volt már az ideje, szegény Demelza kibekkelte:)) a nem öregedés... hát igen, ezt már taglalgattuk itt egyszer, dehogy az utsó évadra sem mernek bevállalni pár őszhajszálat az nagyon nem ér!:) Pedig simán bevállaltunk volna egy fehér lobonccal habokból kilépkedő Ross Poldarkot is. Gyávák!:)
Sanditon: én is a 3. részig jutottam és csak később olvastam, hogy a fordító az írta ki, hogy karácsonyig eléggé el van foglalva, szóval nincs fix heti 1 rész. Mindegy végül is annyi minden mást tudok nézni, hogy bevárom, amíg kész nem lesz az összessel. Mélységeket azért ebben sem kell keresni, és Jane Austent is csak nyomokban tartalmaz, de azért egynek elmegy.
A World on fire-re pont a héten hívták fel a figyelmemet, a Peakyvel meg évek óta szemezgetek, de valahogy mindig más választok, pedig csak jókat hallok és olvasok róla. Btw ezek a sorik szoktak aztán nagyon bejönni, és átkozom magam, hogy miért nem kezdtem el korábban:)) De nem baj, mert van belőle lefordítva 5 évad, legalább a subra nem kell várni, ha végre feladom a kéretést :D
Gyorsan lőttem egy Manifest rákeresést hmm nem is rossz, és amit még le szeretnék csekkolni az a Carneval Row.

pápá
mankosy 2019 nov. 13. - 13:05:06 Előzmény Michonne
(1436/1898)

csak OFFOK

Szia!

Csak gyorsan reagálok/kérdezek mert elúszotam a melóval eléggé:

Poldark: megnéztem...sztem hüylén lett picit vége, vagy inkább nyitvahagyták, lehet vmi folytatási lehetőségnek, pl film..picit gyengébbnek érzetem mondjuka az első 3 évadhoz képest.... új karakterek, egyik másik túl sok..akkori kötelező téma,a rabszolgaság eltörlésének kérdése is bekerült (nekem a Belle camű film teszett)...ja és a szokásos, hopy senki nem öregszik, pedig már 1800-ban járunk az eléjén és Ross 1783-ban jött haza a Függetlenségi Háborúból :D..de demelza-n se fogott az idő
A Geoffrey gyerek se gyerek már, csajozik si ezerrel, de bírtam hogy még Morwenna volt a nevelőnője mikor pici volt, de a csaj se öregedetett (ja és talán nem volt annyira idegesítő)
Ross végre végleg lekattant Elizabeth-ről agyban is és én végre elhittem neki
Most hogy vége megnézem majd egyben megint az egész sorozatot....summa summarom Ross Poldark egy nagyon jó felépített karater volt, nem volt se túl rossz, de hiteltelenül jó is, egyszer utáltam, majd imádtam etc

Beecham House: pipa ez egyik hétvégén megnéztem....jobbra, mélyebbre számítottam, olyan period drama feat. szultános dizi nálam, olvastam kritikát, hogy nem voltak nagyon elájulva, őszintén én sem És a vége??
Viszont Tom Bateman ..ajajaj nekem..főleg mikor nála volt a pici baba és mosolygott, hangja is pont jó
Néztem benne van a Vanity fair sorozatban is, ami ott figyel a gépen :D

Sanditon: engsubbal nézted végig?..... mert még mindig csak az első 3 részhez van magyar felirat, pedig már régóta szemezek vele

Kinéztem még a World on fire-t, az most kezdődött, meg leszedtem a Peaky blinders-t.

Beforeigners-t meg a Manifest-et is letöltöttem, párom nézi a vikingest, de nem nem jön be neki..én majd egyszer ha odajutok.

Na pá mindenkienk
Michonne 2019 nov. 12. - 16:42:45
(1435/1898)
Hát persze, hogy Aytekin Atas:
https://www.youtube.com/watch?v=HXEXZrxP4Hc
Michonne 2019 nov. 12. - 16:41:41
(1434/1898)
Merhaba az alvó ügynök Abláknak!

Fájóan nagy a csend errefelé mostanság, de persze én sem vagyok jobb a Deákné vásznánál tudom.
Amennyiben szükséges Dr. Ali Vefa szívesen beadja ám nektek a korai téli álmot feloldó csoda szérumot, szóljatok nyugodtan;) Viccet félre téve remélem mindenki jól van, él és virul!

Török dizik:
Továbbra is nyomom az Afili askot, amin jókat nevetgélek. Ayse tesókon konkrétan szakadok:) Pletykahírekben láttam, hogy Caglar bej és dizibeli partnernője is díjat nyertek, viszont azt már ne kérdezzétek, hogy milyet, mert török vonalon én elveszek ezekben. Rettenthetetlen Miránka, mármint a színész is kapott egyet, ezek szerint a rángatózva üvöltözés, mint színészi játék meghozta a gyümölcsét, ámen.
A Bir Aile Hikayesi hunsubos részeivel naprakész vagyok. Az első évad igen magasra tette a lécet, remélem tudják tartani ezt a színvonalat a továbbiakban is. Kellemes végre fejlődő - és megbocsájtani képes karaktereket látni, ezért bízom benne, hogy a sztorival sem rugaszkodnak majd el irreálba. Tulajdonképpen mindenkit szeretek a diziben, bár Beste néha kikészít:D Songul Öden szeme meg annyira életteli, hogy nincs az a paróka és ráncmaszk ami idősebbé tudná tenni, a tekintete minden erre való erőlködést lenulláz, feladta a sminkeseknek a leckét az biztos:) Bongyorka sztori fonalával kicsit megleptek, mármint az ex feleséggel, de tetszik, nagyon jó!
Mucize Doktor: 5. résznél tartok, nálam Taner Ölmez Ali Vefája sokkal jobban működik és több a kémia összességében is, mint Freddie Highmore Shaun Murphyjében valaha is lesz, legyen utóbbi bármennyire is tehetséges színész egyébként. Éppen ezért a Good Doctorral nem is jutottam sokra korábban, bár abban a mellékszereplők sem voltak szimpik, szóval nem volt nehéz.
Rég volt már maradós kórházas sorim, talán a Grey’s A. volt az utsó, de ez most egyelőre jól csúszik, mert Ali feldobja az unalomig ismert kórházas alapkoncepciót. Mary! Onur Tunát minden kórházba, mármint csak a látvány miatt természetesen….hihi;) Egészen megemberesedett a Bi kücük óta.

Sefirin Kizi (uram dizije): a trailer nem hozott lázba…. nagyon nem. A jellegtelen külsőt is szoknom kell, bár ez a kisebbik gond.
Neyse, előre nem túl elegáns fanyalogni, majd pár hét múlva elválik, hogy elválunk e?!! (XD)

Mankos:
Előzetes szándékom ellenére végül a Poldark helyett nálam is Beecham House figyelt be, ill. bejött a képbe a Sanditon is, mindkettő hosszabb távon is fogyasztható romcsi kategória. Az Outlander Skócia ellenére is végső kasza lett. Rákerestem a Bodyguard-ra, „Robbi” fiút én is szeretem, a Mediciben láttam utoljára, ott annyira nem voltam elájulva tőle, de ahogy az előzetesből lejött ez a testőrös kicsit más terep, talán jobban is áll neki. A junkien 24-es feelinget emlegetnek a sorival kapcs., anno nagyon rá voltunk kattanva Jack Bauer kalandjaira, a csengőhangom is 24-es iroda-bipbip volt XDXD szóval kari felé lehet bevállalom:)
Egy nap: letöltve, de még nem megnézve.
GoT: nekem a könyvekre fáj a fogam.
Ami még az off sorikat illeti, kicsit elkalandoztam skandi területre is és letoltam a Beforeignerst (Időbevándorlók), huhh norvég agymenés, de nem rossz és csak 6 részes az első évad, ill. remélem kap majd folytatást.
A török dolgaidnak tőlem is R.I.P., de Dr. Vefa biztos, hogy tud segíteni egy kezdő lökő csodaszurival, ha egyszer mégis úgy érzed, hogy kész vagy visszatérni a turkish dizi terepre, mert ugye soha nem mondjuk azt, hogy soha;) Ja! és meg nem sértve a vinyódat, de az utolsó kapcsod mi vagyunk és remélem maradunk;);)

No hádi báj báj Ablák (ez az elköszönési mód nagyon bekattant :D)

mankosy 2019 okt. 11. - 21:20:11
(1433/1898)
ja és a klímaváltozás téma se maradjon ki :D..na tényleg lépek
mankosy 2019 okt. 11. - 21:19:03
(1432/1898)
Szép estét !

Jelentem én mostanában nem a munka frontján harcoltam, volt a gyerkőc is beteg, ezen a héten meg én küzdöttem a 37,1 fokos vezérlázzal, megfázással meg ilyenekkel ( amibe a féfiak ugye bele szoktak halni:D).múlt hét végi prágai és közbejött müncheni kiruccanásunk a lányommal kicsit hidegre sikeredett, mi persze rendíthetelenül róttuk az utcákat a qrva hidegben és esőben pontosan kirmetünk a zuram után, aki dolgozott, majd együtt jöttünk haza...szóval jól megfáztam, de legalább lehetett kapni már forralt bort (szegény fiam is jött volna, de ő a melót választotta, vagy inkább őt a meló :D ...nem vették fel, most night manager lelkem egy hoteben, mondtam is neki, hogy kötelező megnézni a sorozatot és vigyázzon, mibe keveredik :D ....).....és már csak két hét az öszi szünetig hujjé, akkor se fogok dolgozni

egy kis OFF hegyek
michonne:
úgy emlékszem az Téli álom is elég nyögvenyelősen ment, az Egyszer volt-at nem emlékszem hogy láttam-e vagy sem
Megnéztem az Egy nap (Szamosi Zsófia) filmet, nem tudom láttad/átok-e, de nézzétek meg....hozzáteszem, hogy a család férfitagjainak nem tetszett, ami nem meglepő..többször magamra ismertem, mint szerntem sokan (pl elhagyott tornazsák)..régebben láttem egy francia filmet ( https://www.imdb.com/title/tt4746484/?ref_=_5 ) az volt picit hasonló, ami a szituban magamra ismeréseket illeti
Testről és lélekről is megvolt, nálam se pro se kontra

Poldarknak ezen a hétvégén terveztem nekiállni de lehet Beecham House lesz beőle)..de ha írünk szóba került, hát kökeményen megszenvedtem A man who killed Hitelr and then the bigfoot-ot rendesen, röviden és tömören: ez egy f@szség..asszem nálam Aidan T=Ross Poldak marad egyszer és mindenkorra..
Cornwallban amúgy ezerrel dübörög a Poldark biznisz, volt ott mindenféle Poldarkos dolog, amit csak el lehet képzelni

Viszont múltkor mikor itthon voltam a kinderrelk két nap alatt ledaráltam az Outlander 4. évadát...azt kell mondjam, hogy teszett, sőt nagyvonalaban újranéztem az egész sorozatot és rájöttem, hogy jó, meg minden...hát ez van....úgy túnik a változó kor az mindehol változtat..haha..na denem kell sokat beleképzelni, csak szokásos, már a fél család time traveller, szex is van, bár kicsit visszafogottabban, amt sajnálok, hogy a második évad első fele és hamadik évad közepétól totálisan már nem Skócia a helyszín...mondjuk azt olvastam hogy D.G kilenc könyvet tervez és a 4. könyv=4.évad, szóval érdkes így is hogy már az elejától számítva eltelt 25 év....
(ha már Skóciaamúgy tudtátok, hogy az érlelés során a whisky párolog, ami térfogat- és alkoholtartalom-veszteséghez vezet 2% ami elillat, azt úgy nevezik, hogy "az angyalok része" )

Bodyguard: a másik és kimondottan kellemes meglepetés volt számomra, röviden és tömören: ez egy qrva jó sorozat, jó sok benna feszkó (mint a fent már említett The night manager-ben, csak picit másféle) ...."Robb Stark" baromi jól hozza PTSD-s exkatona testőrt..eddig a GOT-on kívül, amiben elég hamar kivérzett (na ebben a meghalunk bizniszben Sean Bean a profi :D). szóval láttam egy fllmen I. Elba-val és még a Hamupipőkében ( https://www.youtube.com/watch?v=2QGGbT5HGxY&t=44s )......nagyon odatette magát, ki sem néztem volna belőle iylen színész játékot, de tényleg ..és még a nem annyira erős, de pont érzékelhető skót akcentusa hab a tortán nálam..felvettem a listámra :D
(cuki J. McAvoytnak pl sokkal erősebb..vagy múltkor néztem egy régebbi GB filmet a Dear Frankie-Glasgow-ban játszódott és ott még ős is azzal beszélt, nem szippantotta be az amerikai katasztrófafilm biznisz :D )
ha már akcentus: https://www.facebook.com/watch/?v=386090392074845
vége a legjobb
GOT: úgy döntöttem mielőtt hozzákezdenék a nagyon lehúzott 8. évadnak, újranézem az egészet, annyire elvszettem a fonalat, hogy ki mikor kivel mit és mikor.....

szomorú bejelentéssel zárom soraimat: a laptopban megadta magát a vinyó és ezzel a történéssel az utolsó kapcsolatom is megszakadt a török dizivilággal....konkrétan le volt mente a Karadayi a Fatmagül és a KPA össze magyar feliratos része, ezek csak itt voltak meg (a nagyon fontos sorozatok 2 helyen is mentev vanak, pont az ilyenek miatt, de ez helyhiány miatt kimaradt..na picit azért szar, leginkább a K-t sajnálom ...(pluszban a szultánis dizinek is annyi, bár azt nemigen terveztem folytatni)..ahogy fiam mondaná röviden és tömören hát RIP

Bye
Michonne 2019 okt. 11. - 12:39:52
(1431/1898)
Kihagyhatatlan.
no hadi bye bye!
Michonne 2019 okt. 11. - 12:38:24
(1430/1898)
Sziasztok Ablák!

Ami az őszt illeti hasonlóan el vagyok havazva, mint Ti., de ahogy látom kb. a topic is előre hozta a téli álmát:)

Mankos,
Csodálatosak a képek, teljesen átjön a hangulat, no és még Jamaica Inn is, hmm tényleg irigy vagyok;) Örülök, hogy az időjárás sem tett be, a „zöldellő dombok, kőkerítés, legelésző állatok” nagy kedvenc volt nálam is, mi tavasszal voltunk arrafelé, bár idő hiányában jóval kevesebbet tudtunk rászánni a környékre, azt is elég rövid hatósugarú körben, inkább a lótás-futás kategóriába sorolnám az egészet, megspékelve egy örökmozgó két éves unokaöcsivel:) a St Aldhelm’s Head-en már a hajam hullott, hogy mind a szikla alján végezzük miatta, mint Gabriel Oak birkái ..haha Nem volt kérdés számunkra, hogy vissza kell térni ide valamikor mindenképp, de már nem a nézelődős, hanem a túrázós kategóriában. Bath cúgos kis ékszerdoboz, de nagyon szerettem (baromira megfáztam ott, valahogy eddig még soha nem sikerült Angliához megfelelően öltöznöm:D),

„Vadkörtefa-hoz még nyáron leszedtem feliratot, illtve egy feliratos oldalom láttam ezt a címet, aztán láttam miféle török film, gondoltam leszedem...de még nem volt hozzá bátorságom, az a közel 3 óra kicsit elriaszt, főleg hogy az tuti 3-4 bealvás, amilyen szarul alszom éjszakánként”

Hát nekem is csak két részletben sikerült megnézni és nem csak a hosszúsága miatt, de így voltam a Téli álommal és az Egyszer voltal.. is. Nuri Bilge Ceylan rendezéseihez kell egyfajta adott lelkiállapot szerintem, nem mindig és nem mindenkinek csúszik. Valahol azt olvastam, hogy ő a törökök Tarr Bélája szóval erőt és kitartást hozzá;)
Belgánkkal most kicsit leálltam, Poldarkot pedig a kövi hetekben szeretném ledarálni.
Apropo Ross Poldar, a címet olvasva megdobbant pöppet a szívem, aztán rákattoltam és visszatértem a földre..haha:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/09/24/magyarorszagra_jon_a_hobbit-trilogia_egyik_torpje/
... no majd egyszer úgyis;)

Török:
A pótlásaimat abc sorrendben kezdtem, belenéztem a Caglaros Afili Askba és a sokat dicsért Bir Aile Hikayesi-be is. Előbbin sokat nevetek, nem egy nagy falat, lazulásnak pont elég. Caglarnak kifejezetten jó áll el ez a komikus szerep, az instás jelenléte alapján feltételezem a valódi életben is vicces figura.
Az a után b jön, szóval Bir Aile Hikayesi. Engem is az fog meg benne, hogy életszerű problémákat feszeget, és tökéletesen bemutatja, hogy az élet és benne minden nem kizárólagosan csak fekete és fehér. Jelenleg 8. bölüm felénél tartok, most derült ki Reyhan és Sakir titka… Én is Reyhan önző féltékenysége mellett teszem le a voksom. Már a puszta tény, hogy Sakir létezéséről sem tudott a férje alátámasztja ezt, kizárva egy közös döntést egy ilyen fajsúlyos kérdésben. Cem személyiségéből kiindulva persze borítékolni lehet, hogy Sakirt nem csak felnőtt korában ismerte volna meg Mahur, de ez nem jelenthette volna feltétlenül azt - amitől valójában Reyhan rettegett – hogy elveszti a gyermeket. Másodsorban a kialakult helyzetért én azért R. mellett Sakirt is okolom, talán ő is jobban nyomulhatott volna, ha igazán akarta volna, akár apukát felkeresve, és nemcsak anyukával kooperálva a gyerek felett. Persze végtelenül könnyű kívülről ítélkezni, nyilván nem is ez volt a célom ezzel. Nem könnyű helyzet ez egyik félnek sem, és sok buktatója van egy ellenkező döntésnek is a gyerek lelki egyensúlyára nézve.
Böngyör és Mahur testvér konfliktusa is nagyon jól van ábrázolva, bírom a közös jeleneteiket, főképp a felnőttkorit. Böngyör megér pár ajtócsapkodást hobo fejjel is. Olgun Toker pedig elég érzékeny hozzá, hogy mindent el tudjon játszani, szeretem a palit. Női vonalon is rendben vannak számomra a szereplők, én korábban nem láttam másban a színésznőket, ezzel nem volt gond. Senki sem túl sok egyelőre. Mindent egybevetve köszönöm, hogy ajánlottátok a dizit, nyomot hagyós.
Cukurovára a fentiek miatt már nem volt időm, de annyi baj legyen, legalább egyben tudok majd nézni sok fordított részt ha ő következik:)
Serdar doki új sorija nem tűnik rossznak, 70-es évek, tud valaki valamit róla? Sorry ha volt már itt szó róla, Kursun: https://www.youtube.com/watch?v=UlzwrocoyEY

Mary,
„Michonne az uraddal kapcsolatos bulvárpletykák remélem nem igazak? :(„

Egyelőre hírzárlat van, nem nyilatkozunk (:D), ha igen, ígérem ti tudjátok meg elsőként;)

Csokoládéééééééé mindenkinek! Majd jelentkezem.
mankosy 2019 szept. 25. - 13:34:09
(1429/1898)
És ez is :-)..Wheal Owles aka Wheal Leisure
mankosy 2019 szept. 25. - 13:32:34
(1428/1898)
Ez is Poldarkos:-)...nagyon hideg volt a víz, de hősök voltunk a lányommal :D...Holywell Bay
mankosy 2019 szept. 25. - 13:30:14
(1427/1898)
Ez igen....Wheal Coates St. Agnes Head
mankosy 2019 szept. 25. - 13:26:47
(1426/1898)
Pár kép Cornwallból, van ami Poldarkos, mondjuk ez pont nem :-)..Tintagel
maryriddle 2019 szept. 22. - 14:53:19
(1425/1898)
Merhabalaaaar!
Napok óta tervezem hogy jövök de annyi dolgom van hogy minden este kidőlök. Úgyhogy a dizikkel is hadilábon állok jelenleg. Remélem ha beindul a szezon azért barlang is felpörög.
Récia, mégegyszer : jó hogy itt vagy. Ha gondolod a Vuslatról majd írhatnál egyszer, szemezgetek vele egy ideje. A színésznő miatt vaciláltam, a VS-ben nem remekelt. Meg a trt-s diziktől kicsit tartok. A török sorozatok "mélylélektana" bevallom engem is kezd untatni. A Cukurova az egyetlen amit jelenleg elviselek ebből a kategóriából... (Ettől függetlenül az Engo-Neslihan dizinek adok egy esélyt.) A bir aile hikayesi azért teljesen más kategória mint a török ezek, ami olyan valós problémákkal foglalkozik, mint az örökbefogadott gyerek lélektana, a túlsúlyos lány, a szépfiú szerepéből kitörni vágyása, vagy éppen a betegség. Ez utóbb nálam is tiltott de annyira gyönyörűen keserédesen van megjelenítve hogy nem bántam meg.
A Deli Gönülbe belenéztem. Wow valóban bombasztikus... érdekelne de nem még nem volt időm. Te végignézted?
Cukurova: le vagyok most maradva, ma próbálok felzárkózni. Nem tudom, én is valami kemény endet várok, de az én romantikus énem szintén drukkol a a zülmaz ask-nak.
HS-ről nem tudok mit írni. Halálunalmas jó ideje, van pár jó poén de ennyi. Nem tudom mit lehet még kihozni belőle...

Az új dizik közül az Onur Tuna féle Muzice Doktorral szemezgetek és nem Onurtuna miatt. Valaki nézi?
Illetve olvastam hogy Kenan abi érkezik egy 8 részes minisorozattal BBO-s Narinkával, aztán átveszi Vagó István helyét a milliomosban.

Mankos, örülök hogy jól sikerült a kirándulás, irigykedve olvastam a beszámolót. Reméljük Hanga ablának is hasonló élményekben volt része Isztambulban?

Reméljük Miconne és Timea ablák is jól vannak. Michonne az uraddal kapcsolatos bulvárpletykák remélem nem igazak? :(

Hoscakalin
mankosy 2019 szept. 16. - 12:05:16
(1424/1898)
Sziasztok!

Visszazökkenve?? (never) a hétköznapokba, túl meló meg iskolakezdés szépségein (de legalább 6 hét és itt az öszi szünet juhhé) szép napot mindekinek :-)
Nyaralás nagyon nagyon jó volt, az időjárés is figyelembe vette, hogy kempingezünk (jó éjjel pici eső, meg szél előfordult), de szinte végig ragyogóan sütött a nap, nem volt hőség, de mégis elég erősen fogott a nap, szóval perfect volt az idő az itthoni hőguta után...jó a Külső Hebridákon valszeg neccesebb lett volna kempingezni, de dél-délnyugaton ez tök bevett szokás, rengeteg a kisebb nagyobb kemping, jól ki van épülve ez az "iparág"
Az idő nagyobb részét Cornwallban, meg devonban tötüttük, de basic dolgok, amit szinte mindeki megnéz azért belefértek
Öszvissz mentünk majdnem 6 ezer kilométert, jó ennek a a felét Bp-Dunkerque-Bp távolság tette , de odaát szinte reggeltől estig úton voltunk....és századrészt annyira fárasztó, mint reggeltöl estig az irodába ülni és hallgatni ugyanazokat a témákat
Volt minden, zöldellő dombok-erdők, kőkerítés, legelésző bárányok, bóklászó vadlovak/pónik , lápvidékek, meredek tengerpartok (qurva jó az a costal path-nak nevezett túristaút hálózat) várak/várromok, tipical pici és régi kőtemplomok, kőhidak , világítótornyok, Tintagel, Land's End, Lizard Point, Durdle Door, St Michael's Mount (Mont St. Michel angol változatban ) meg hát egy csomó városban: Falmouth, Plymouth, Weymouth, Pothsmouth, Exeter, Winchester, Chichester, Chesil Beach, Brighton és persze Stonehenge.....minden szuperül ki van táblázva és meg van szervezve (National Trust és English Heritage hálózat)...ja és persze a sok Poldark vonatkozású dolog
Michonne-nak főleg :
voltunk a bányáknál (Wheal Leisure , Wheal Grace...) ,a bodmini börtönben, Bodmin Moore ban (nem is tudtam hogy itt van eredetileg híres/hírhedt Jamaica Inn fogadó), Carlestown nevű kisvárosban, ami a soriban Truro és ott áll az a régi hajó, megvolt a tengerpart az ikonikus ikersziklákkal , meg még több tengerpart...........és még sok sok minden, és sok minden meg nem
Amitért utálom magam, hogy láttam egy tök jó börgét, rá volt írva hogy Cornwall és egy bánya sziluettje és ott és akkor nem vettem meg..persze később sehol sem volt pont olyan, nekem meg pont olyan kellett volna
Stonehenge felé menet pont útbaesett a DA féle Highclare Castle, de pechünkre inkább emre nyáron P-Sz zárva volt, visszafelé meg már nem volt idő kitérőt tenni, szóval kimaradt, pedig jó lett volna látni, meg el akartam volna menni Bath-ba is de, az se fért bele...de majd next time
szóval röviden ennyi

Filmeket mostanában nem sokat néztem, nyaralás alatt meg egyáltalán nem, de itthon is be vagyok lassulva teljesen ilyen téren, egy film több nap mert napszaktól függetlenül bealszok
A Vadkörtefa-hoz még nyáron leszedtem feliratot, illtve egy feliratos oldalom láttam ezt a címet, aztán láttam miféle török film, gondoltam leszedem...de még nem volt hozzá bátorságom, az a közel 3 óra kicsit elriaszt, főleg hogy az tuti 3-4 bealvás, amilyen szarul alszom éjszakánként
OFF Michonne:
Mustangot se néztem még meg, tegnapelőtt kezdtem el a Hihgwaymen-t de csak a feléig jutottam, egy kb 3 órás szombat délutáni alvás lett belőle :D :D
Megnéztem az On Chesil Beach-et , ha már pont arra jártunk :D...amúgy maga a film tetszett
Na meg bevállaltam A férfiak és csirkéket..hú azt a borult baromságot , azta :d
Bevallom még az új évados Poldark-ot, sőt méga GOT-S8-at se néztem meg, közben a párom már megnézte a Szolgálólány mind a 3 eddigi évadát

Pussz
Récinew 2019 szept. 13. - 16:11:25
(1423/1898)
Sziasztok!

Egy időben jó szokásom volt péntek 13 án szelfizni. Ma is lövök egy aktuálisat. ????
Mindenki vigyázzon magára és lottózzon!

maryriddle 2019 aug. 29. - 15:33:21
(1422/1898)
Csak egy beköszönés + kép erejére (éljenek a szőrös férfiak) ugrottam be. Nem tudom mikor tudok jönni a szeptember nekem is a halálom, de majd igyekszem.
Jó nyaralást a nyaralóknak, jó láblógatást a láblógatóknak, és kitartást a dolgozóknak.
Páhhh
Michonne 2019 aug. 27. - 14:11:12 Előzmény mankosy
(1421/1898)
mankosy 2019 aug. 26. - 19:31:39 Előzmény Michonne
(1420/1898)
From Cornwall :-)...majd a többi képet otthonról, voltunk ám több Poldarkos helyen is :D

Michonne 2019 aug. 25. - 22:40:35 Előzmény Michonne
(1419/1898)
Leellenőriztem a linket és a Téli álomét sikerült a Vadkörtefa helyett betennem, szóval megpróbálom még egyszer:
https://www.imdb.com/title/tt6628102/videoplayer/vi1009891865?ref_=vp_pl_1
Michonne 2019 aug. 25. - 22:29:42
(1418/1898)
Sziasztok szép lányok!

Hanga abla, Mankos mellett Neked is Bon voyage, és szorítok, hogy csápolni is eljuss végül! Közös szelfi kötelező az énekes bácsival ugye tudod?!;)

Réci,
Örülök, hogy leírtad a gondolataidat a fórumról (is), mert így kicsit közelebb kerültünk elcsavargásod nem technikai okaihoz is. Az érzéseiden változtatni nem tudunk, pontosabban már nem tudunk, de a félelmeidhez annyit tennék hozzá, – és úgy gondolom, hogy ezt nem csak a magam nevében írom – hogy azok alaptalanok. Ragozni tovább nem is szeretném;)
Drága Drága Demir bej: nagy ember kis kék bogárban, ez jó!:) ohhh hát a bombasztikust szó szerint kell érteni, konkrétan sikkantottam egyet ahogy néztem, azt hiszem ennél törökösebb kezdést egy sori sem kívánhat:) A Gecenin Kanatlari-t láttad? Beren Saat a partnere, fent van tuben felirattal, amint visszatérek a földre a belga őrületem után tervbe van véve ez a movie is. Ebben elég fiatalka, a film 2009-es , az előzetes alapján a Demir bejes kisugárzás még nincs rendesen a helyére téve:)
Engin új dizije: én még nem tudok róla túl sokat ...talán jobb is így:D majd fejest ugrok és lesz ami lesz.
GoT: üdv. klubban;) Próbálom virágnyelven: Havaska és Sárkánymami hosszas előzmények után a 7. évadzáróban kerül egy ágyba, de szerelmükre a GoT óriás titka vet árnyat (amit még spolier megjelöléssel is szentségtörés lenne konkretizálnom:D), ebből kifolyólag nem tart örökké, viszont nem is egy éjszakára szól (bár konkrét ágyjelenet, ha jól emlékszem az általad is említett volt csak). Klasszikus szerelmi civódások nem jellemzik őket (az megvolt Ygritte és Havas között korábban) és falvakargatós könnyezés is csak mérsékelten jelenik meg. Big lovenak szánták őket a végére, de nekem nem jöttek át igazán, a legeleje óta fennálló Dany antipátiám megakadályozta, hogy esélyt adjak nekik, de ez legyen az én bajom. Nálam a Cersei-Jaime páros vitte a prímet, a sok sok elmebetegség után amit már láttam meg sem kottyant az ikertesós szerelem:)
Egyébként melyik évadnál tartasz?

Mary,
Cukorkáról nyugodtan írhatsz, ill. írhattok, mert többé-kevésbé én is képben vagyok a történésekkel, főleg a végével.

Turkish movie, szolgálati közlemény:
Aki szereti Nuri Bilge Ceylan alkotásait, annak jó hír lehet, hogy a tavalyi Ahlat Agaci-hoz (A vadkörtefa) van már magyar felirat. Hasonló szerkezetű, „beszélgetős”, mint az ezt megelőző Téli álom (2014 Cannes, Arany pálma), bevallom nekem kicsit jobban is tetszett annál. Emelem kalapom Murat Cemcir (BBO-Asil) előtt is, hatalmasat alakított az apa szerepében, csak pilláztam.
https://www.imdb.com/title/tt6628102/videoplayer/vi1772859161?ref_=vi_nxt_ap

OFF
Mankos,
Az opensubon van már magyar felirat a Mustanghoz. A téma tetszett, viszont a megvalósítás bizonyos pontokon kiszámítható volt, a rendezőnő francia, de én jobban éreztem Redford szellemiségét, illetve azt a nehezen megfogalmazható magasztos amcsi thinget is, ami persze nem ördögtől való, de így kevésbé ad katartikus élményt az egész. Belgánk, mint mindig erősen jelen van és sokadszorra hozza kisujjból az érzelmi fejlődésre képes ösztönlényt, valahogy tapadnak rá ezek a karakterek, nem is értem miért ..:D
Olvastam, hogy a filmben látott program kifejezetten eredményes, és a „mustangos” fogvatartottak börtönbe visszakerülési esélyeit pozitívan befolyásolja, ami több mint jó.

No ennyi mára Ablák, pápá:
https://soundcloud.com/therabble2/beats-antique-beauty-beats

Récinew 2019 aug. 24. - 18:56:04
(1417/1898)
Most lekanyarodok HS irányában de csak Birkuci miatt és hosszas balladai stílusban elmesélem a megismerkedésünket... szóval lehet a nagyon nagyon ősanyás emberek, akik nagyon a múltból ismernek tudják, hogy eleinte Kivó rajongó voltam (Igen Hanga igen Mehmetnéknt nagyon bejött.) És amikor a facen együtt néztük a társasággal a Kurt Seyit ve Surát, akkor Kivóból kiábrántultam, rájöttem a bizonyos rajnogói karaktere görbítésekre és nagyjából a sötét barlangig futottam, annak Birkuci azaz Petró volt az oka. Ott akkor jöttem rá, milyen fantasztikus negatív karakter volt és a a csinos fiú milyen jól alakítja, bár nyilván nem gondoltam, hogy Sura megszereti mert egy patkányka volt de milyen jó színész.. nos ő pont azok egyike, aki tud ugyan úgy mint Demír színészünk is gondoszka is és irtó aranyos is lenni szerintem. Petróként annyira jó volt gonosznak a késztszínű arcváltásokat annyira jól adta, hogy nálam lejátszotta Kivót is bocsi bocsi bocsi. Most a HSben szerencsésebb pozitív szerepe van, ahol egy mosolyával elhiteti, hogy ilyen ő már nem Petró. És csak igazából miatta pörgettem már régebben is végig a HS-t. Tartalma nem annyira érdekelt, inkább a látványra koncentráltam és akkori whatisfatmagülfault.com vagy mi a bigyó volt még akkoriban elég infót adott a cselekményről és pesze Hüliyáról, akit miatt csak kizárólag nem néztem volna meg. Nos ennyit erről a soriról sem dramaturgialilag sem drámailag sem krimiileg (ha létezik ilyen) sem misztikumilag nem ad annyit hogy túlságosan elgondolkozzak rajta, ámbár szórakoztató karakterei nagyon jók jajj hát Kaya abbbiiiiii. Imádom, már Karadayiban is tudjátok szerettem de a bácsit láttam azóta a Halkában a Nefes Nefesében és még a kicsi cuki hazugok török változatában is. Utóbbit érdemes megkuksolnotok ott legalább nem a szokásos pancser karaktere van és Mahír bátyónk is játszik benne, és talán a 10 részben még Nilay leánynak is van egy röpke jelenete Mahírral. Szóval Kaya bácsi nagy nagy kedvenc és imádom.

És egy kis törökön kívüli.. szóval mostanában GOT ot nézek. A művet ismerőktől kérdezném, ha jól tudom ennek főanyja Michonne és Mankos talán. Szóval melyik évadban jön össze Jégfiú és Sárkány leány? És az összejövés csak az az egy ágyjelenet lesz, amit már úgy is látni lehet mindenhol vagy esetleg több részen át tartó szerelmi cívódás is lesz. Ugyna gondolom nem lesz törökös falvakargatós könnyezés de mégis mire számíthatok, ennyi spoilert simán el bírok mivel hogy már úgyis tudom a végét is és szinte minden cselekményt.

Nos hirtelen ennyi, ez is több már amennyit egyszerre tudtam beszélni az utóbbi időban. Remélem még tudok jönni és mindenkinek kellemes nyárutót és jó pihit.

Bujbuj. :-)
Récinew 2019 aug. 24. - 18:42:09
(1416/1898)
Jajj gyorsabban elment, tehát Demírrel a házasság bombaszikus :-) Bár mégsem olyan mint a csatolt linken lévő https://www.youtube.com/watch?v=SMizGcYfDTs légyszi légyszi nézzétek meg az első 5 percet kell csak és a kiegészítő infó ami nyilván fel fog tűnni, hogy Demírünk ugyan azt a stílust viseli és a soriba beleprögetve (megnézését és jó vég vágyást nem ajálom mert borzasztó szar befejezetlen vége lett valszeg elkaszlás miatt) az itteni jelleme egy totál pozitív és a színész ezzel a külsővel is olyan jól hozza. Míg Demírként tud ördögi is lenni. Szóval na szoktam szeretni az ilyen színészeket, De ettől függetlenül ugye megint én vagyok a cicuska, aki a Yilmaz fiút "pisilte" körbe ja hogy azt a kutyák szokták mindegy.. szóval Yilmaz gyerek még 1,81 cm is jó pedig pedig nekem mostanában 1,88 tól kezdődik a PASI. :-) és ha már körbepisiltem és ha már ilyen édes gyermekük van Demír ide vagy oda és dokinő , akit itt egészen megkedveltem, ide vagy oda azért arra vágynék titkon, hogy összejöjjenek a végére... na de akkor hol a KILL BIll kérdezitek.... igen még azért van egyfajta öregasszonyos elgyengülésem, de ennek a sorinak nem lesz jó vége én már most megmondom. Ebből semmi jó nem tudnak már kihozni.

Récinew 2019 aug. 24. - 18:28:10
(1415/1898)
Burdayim
És akkor itt a jövés mert csak mondogattam és jogosan várjátok is. Szóval:
Sziasztok!
Tényleg nehéz mert olyan régen voltam itt és olyannyira elszoktam a portos felülettől és az itt megszokott beszélegetési tempótól. Túl sok témán nem is igen tudok érinteni és mindig félek, hogy valakit kihagyok és esetleg azt érzi, hogy nem akarok vele beszélni. A facen ez könnyebb ott rövidebb gondolatok gyorsabb egymásutániságához szoktam és a fogalmazás sem annyira igényes sokszor. Itt most tényleg izzadok.
A lényeg, hogy nyilván mindenki változik de Réci mindig többet :-) Véleményeimmel is úgy vagyok már hátrahagyva a régi lelkes szokásomat, hogy meggyőzzek embereket mert hogy az milyen jó ha együtt gondolkodunk és áramlik a csíííí, mára megtörtem és megöregedtem. Nehéz beszélgetni azzal, aki nem azt érzi és látja és totál nem is érti amit mondok. De amit érteni fogtok az, hogy Hanga abla és Mankos ha jól tudom nektek most jön a pihi időszak és remélem most már mindketten a megérdemelt pihenéseteket töltitek. És semmilyen szállás és repcsi foglalás és lemondás és otthonhagyott naptej vagy sexi tanga nem gátol meg, hogy akár török kedvencekkel találkozzatok. A többiek nem tudom, hogy nyaralásilag hogyan állnak van-e még valaki aki számít még valami jóra, ha nem akkor sajnos hamarosan szeptember lesz. Ha jól emlékszem ez sokatoknak nem volt kedvenc hónapja.. nekem eddig igen de most már nekem sem. A munkámból adódóan már most rettegek a szeptembertől :-(
Hanga ablám, soriajánlódra reagálnék... szóval a sori amit említettél sajnos nem nekem való. Egyre kevésbé érdekel a mindennapok próblémája, a családi gondok, sőt azt hiszem ott valami betegségesség is van ami egyenesen tiltott számomra... :-( úgyhogy köszi, de maradok a keményebb vonalnál, amire az utóbbi időben szakosodtam mint ugye az Ezel kapcsán már elkezdtem, Icerde, Cukur, Carpisma, Halka, Vuslat és egyéb misztikummal gyilkossággal kapcsolatos sorik mint Sahin Tepesi és Nefes Nefes. Egyre kevésbé érdekelnek a mélylélektani szerelmi cívódások a tesóm barátom gyilkos apám és egyebek által hátráltatott szerelmi történések. Hiába na ezt is meg lehet ám únni... A Serefin Kizt is nagyon vártam egészen addig amíg meg nem láttam a vázlatos történetet és a fejemhez csaptam Tővbe tővbe... megint bosszúból elcsábítom és beleszeretek szituuuuuu neeee. Szóval lehet új sori nélkül maradok Engin ide vagy oda.

Viszont említettétek a napi sorit a Yemint.. ha ha ha jót nevettem mert a fickó miatt én is belenéztem és a kiscsaj miatt azzal a lendülettel is menekültem de a megszimatolás megvolt nekem is :-)

Cukurováról csak annyit, hogy ha jól tudom a magyar fordítás a 20. résznél tart. Most ellenőriznem kellett mert régen volt. De a 21-től lesz egy kis váltás vagy forgatókönyvi csavarás vagy második évados irány váltás vagy mit is mondjatk és így talán Zülis eddigi agyérgörcsöt okozó kétértelmű viselkedése talán kicsit enyhül. Igazából Zülissel és a sorivan heppy endi álmom nincs. Én több helyen hangoztattam, hogy Zülis bele fog őrülni ebbe és én átérzem ezt a tehetetlen őrületét. Nekem tetszik a játéka bár az orrát szoktam figyelni,hogy olyan mintha oda lenne ragasztva de mndegy a Karagülben láttam már egy őrületes rohamot tóle és akkor tudtam, hogy abban szuper, tehát valmi Kill Bill végben reménykedem :-) Na mondtam, hogy változtam imádom a gyilkot és a halált és a vért és ha még elárulnám, hogy GOT-ot nézek :-)))

Demirrel való házasság nem egy leányálom de a
maryriddle 2019 aug. 21. - 18:44:01 Előzmény hanga459
(1414/1898)
Jajj, de irigy vagyok. Érezzétek jól magatokat! Insallah Kivancal is összefutsz hátha ott lesz a koncin;-) Aztán majd várjuk a beszámolót!!!

Jaj a Yemines fickót egyszer nézegettem :-DD Milyen színész? De napi sorozatba nem merek belevágni meg elég szappannak tűnik is.

hanga459 2019 aug. 19. - 14:31:09
(1413/1898)
Drága Réci, hoşgeldiniz újra a barlangban!! :) Hiányoztál! És most, hogy mindenki végre itt van, talán nem lesz olyan feltűnő, amikoris hanga abla kicsit eltűnik újra. ;) Mert hogy is mondja a nóta? (A fiatalok talán nem is ismerik): "Mához egy hétre már nem leszek itt...". BIZONY!! :) Egy hét múlva ilyenkor már az isztambuli flasztert koptatom, ha Allah is úgy akarja persze. Azt hittem, már sosem jön el az a nap... (Még most is úgy érzem). Közben persze azért pici akadálypályák jönnek, csak hogy szinten legyen a vérnyomásom. Először az előzőleg kinézett és lefoglalt szállásunk nyögte be, hogy törölni kénytelenek a foglalásunkat, most éppen 5 perce pedig a reptéri transzfer buszunk nem tud értünk jönni mégsem, mert állítólag meghibásodott. :// Szerencsére mindkettőből volt és van mááááásik, de akkor is... a franc essen beléjük, hogy borzolgatják itten az amúgy is labilis idegállapotomat. Viszont KÉPZELJÉTEK, mi van még Isztambulban kinézőben/előzetes tervemben: talán emlékeztek, hogy múltkorában szerelembe estem Mehmet Erdem irányába (pontosabban a hangjába), ésésésééééés augusztus 31-én (PONT Hanga napon, ami egyben az itteni uram születésnapja is) a szállásunkhoz (Kadiköy) viszonylag közeli Modában fog koncertezni. A helyet nézegetve ez egy klub koncinak tűnik. Kikunyiztam itthon, hogy oda esetleg nem-e-lehetne-e , és azt a választ kaptam, hogy "majdmeglássuk". Nos, hát én szeretném meglátni ezt az Erdem gyereket élőben is. :)) Kéretik szurkolni.

Csak hogy visszatérjek ON állapotba is: nem sikerült még rávennem magam, hogy folytassam HS-t. Még nem. Helyette kapkodok ebbe-abba, mert Seref Meselesi óta nem igazán találok fogamra valót. (Cukurovából naprakész vagyok, azt még nézem). Belekezdtem Yeminbe, de sok benne az uncsi rész (főhősnő percekig maga elé bámul szomorkás zenére, százszor visszajátszanak egy-egy jelenetet), úgyhogy jegeltem. Félbehagytam Kerem Bürsin és Songül filmjét is (Bu sehir...) - nem kötött le annyira. Tegnap este előkaptam Tango és Cash török variánsát, a 2. résznél tartok. Egyelőre tetszik, fájdalmas könnyezős bámulós Yemin után egyenesen felüdülés. Jöhetne már az őszi szezon és visszatérhetnének már a nagy kedvenceim: Cukur, Kadin, Bir aile hikayesi - ez utóbbit én is szívből ajánlom Neked, Réci!

Most lépek, mert nekiállok palacsintát sütni. Puszi Mindenkinek!

maryriddle 2019 aug. 18. - 22:30:41
(1412/1898)
Iyi aksamlar!

Récii Bond örülök a probléma megoldásának várjuk a jövést :-)

Sorozatszinten én továbbra is maradtam keleten.
Cukurova: Igazából nálam sem arról van szó, hogy nem bírom Zülist, csak sokszor nem értem illetve nálam az volt a baj, hogy az első pár részes alakítása után kikiáltottam kb mindenidők hősnőjének, aztán a pátoszt felváltotta talán valami valóságosabb(?) úgyhogy emiatt ért egy kis csalódás. De mindenképp izgalmasabb így a dizi, mintha egy KS-Nihan-Emir kapcsolatot látnánk persze.
Egyébként Cengoé az igazi big love, lassan jobban utálja Demir ellenségét mint maga Demir. :-)
A fordításokkal fel vagyok zárkózva, de már nem is nagyon emlékszem, hogy mi volt a legutóbbi részben, meg nem is akarok spoilerezni ha még nem látta Michonne és Hangaabla.

HS: Fején találtad a szöget, Tímea igen ezt érzem én is. Talán a szentesítés szó kicsit túlzás de én azt veszem észre, mintha a forgatókönyv igazolni akarná a pszichopata tettei létjogosultságát. De én ezt már nem most, hanem a 2. évad elejétől kezdve érzem, amikor elkezdett bömbölni az iszapbírkózás után hogy miért küldte rá a Kerimne a molesztálós lányt...érdekes ez az ügy még mindig nem derült ki, vajon miért? Ki fog-e egyáltalán? Hüseyin kétszínűségétől én is rosszul vagyok...
Hülyát meg továbbra sem értem...A Cem szálon pedig csak röhögni tudok, nem csak hogy nem áll jól egy ilyen sorozatnak a "horror" de még a megoldása és vérciki amatőr, nagyon nem kellett volna.... Hazer Torunbas funckióját sem értem...Őszinte leszek, én kb. Bayram papa, Hatice és a Mahir - Kaya páros miatt nézem még ezt a sorozatot...

Yarali kuslarral próbálkoztam, de nem tudom tartani a tempót a napi sorozatokkal sajna. Úgyhogy nem tudok mi lesz velünk, az eljegyzést bizonytalan időre felbontom.
De annak örülök hogy leszálltál róla. Ó, szóval birkuci Birkan? Akkor ajánlom, hogy nézd a Bir aile hikayesit is. Ugye ugye őt még én ajánlgattam régen.
Köszi a könyajánlókat, adok még egy esélyt mindneképp.

Na majd jövök még. További élvezetes nyarat, sellősködést, sorinézést!

Récinew 2019 aug. 16. - 13:59:19
(1411/1898)
Sziasztok!

Azt hiszem totálisan megszereltem a stabil belépéshez szükséges dolgokat, minden kütyün rendelkezésre állok ????

Úgyhogy jövök majd.
Michonne 2019 aug. 11. - 02:32:10
(1410/1898)
Ismét hajnali mini bekukk Ablák,

Réci, úgy tűnik megártott a meleg, na nehogy már centik miatt legyél megint olvasó üzemmódban!:)
Én csak Demir bej egójának postása voltam „ az lehetetlen, hogy az ellenfél magasabb legyen nálam” címszóval;) Mellesleg köszönöm, hogy másodállásban figyelsz a mindig egyedül kávézgatós uramra;) http://images.vfl.ru/ii/1565370662/50efd6b5/27491003.gif

Mankos,
Köszi, megint jegyzeteltem, O.I. -vel én eléggé le vagyok maradva, de tervben van a pótolgatás mindenképp, mert eddig bármiben is láttam bejött.
Anyukád nagy forma :D
Vigyázzatok, mert a kövi két nap gyilkos lesz, most már én is inkább a hűvösben sellősködöm:)

mankosy 2019 aug. 10. - 11:25:00
(1409/1898)
Καλημέρα!

Réci: Üdv újra itt, kár hogy úgy elmaradtál mostanában, remélem gyakrabban jössz :-)

Off
Michonne:
10 years én is láttam nemrég, egynek elmegy (Chris Pratt-et meg sem ismertem előre pufin)
Van még két O.I filmem amit eddig nem néztem meg, a Life itself (csak nem csinál senki hunsubot :.( ), és a A most violent yeart
Linkeroever leszedem én is...meg még átnézem mihez van, anno a Bikanyak-nál nem mentem visszább
Keresgéltem délelőtt, koncentrálni---->dolgozni úgysem lehet és pl a Zwartboek-hez van sub a feliratok.hun, II VH-s téma érdekel
Gomorra: van egy ilyen című film is még régebbi, mint a sorozat, azt majd megnézem , a sorozatot nem tudom, igaz leszedtem subbal magamnak...párom szerint jó a sorozat, bár neki kicsit kommerszebb az ízlése, meg nem nagy sorozatnéző, szal minden új ...majd 10 év múlva haha :D
De ha már alvilág, akkor a Suburra c sori jobban érdekelne
Meg van vmi nemrég kezdődött, címe most passz, az meg Siciliaban játszódik

Na kb ennyi, agyam szétfőtt, fejem szétmegy, hőmérséklet alakul rendesen itt az irodában, pluszba anyám is megkérdezte reggel a telefonban, hogy te miért vagy fent szombaton ilyen korán :D :D

1917: https://www.youtube.com/watch?v=UcmZN0Mbl04

bye
maryriddle 2019 aug. 10. - 10:04:21
(1408/1898)
Sziasztok most csak egy gyors beköszönésre ugrottam be. Récia feledtébb örülök!! Már mindenfélére gondoltam de örülök hogy csak az e-mail volt az oka a távollétednek. Ha csak ezen múlik szerintem csinálj új e-mailt.
És kérlek ne fogd be a lepénylesődet. Csak a hs-t és cukorkát nézed? Keresünk majd valami témát. Egyébként én is magasabbnak gondoltam Yilmókát. Zülis elemzéseket pedig szívesen olvastam volna :-)
Na most ennyi hamarosan jövök még, jó hétvégét mkinek.
Récinew 2019 aug. 10. - 08:11:35
(1407/1898)
Jó reggelt!

Na látjátok, hogy milyen vagyok, elhiszem a saját hülyeségeimet is. Michonne így hogy rákérdeztél újra csekkoltam és nem is olyan magas Yilmaz :-) (csak 1,81 és Demír meg sokkal magasabb) Istenem olyan hülye vagyok, több hónapja azt hangoztatom mindenhol, hogy milyen magas, de látod még eddig senki nem is cáfolta meg, miért nem szóltál rám eddig ;-). No ennyit ér a macskanyávogásom. És látod ezért is inkább befogom a lepénylesőmet mert hülyeségeket beszélek, majd csak olvasok szépen.

Kitartást mára nagy meleg lesz! Próbáljátok kihasználni, amennyiben nem kell dolgoznotok.

Puszi.
offtopic
Michonne 2019 aug. 10. - 02:39:52
(1406/1898)
Halihó,

Réci szia, örülök neked;)
Zülist én is csípem, nem tökéletes, ettől emberi. Yilmaz kettő4? ezen meglepődtem, alacsonyabbnak gondoltam, de várjunk csak akkor Demir bej mekkora lehet, hiszen ő magasabb nála?

Timi,
könyvajánlód nekem is jól jött, élvezettel olvastam.

OFF
Mankos
Örök hálám érte;)
Bár Vinterberg miatt keveredtem a Távol a világ zajától-hoz, de ahogy haladtunk előre a filmben derengett, hogy valahol már olvastam a pasiról, és hát persze hogy itt;) Apropo Vinterberg, a Kurszk-ot is ő jegyzi, szóval mindenképp megnézős, és hát igen, persze, hogy emlékszem ez már a 2000es évek a protokoll pedig mit sem változik, és nem csak az oroszoknál, hanem en bloc. Rohadt egy világban élünk.
Írtál a forgatási helyszínekről, a Red Sparrow-t részben nálunk forgatták, ahhh Budapest utcáit tapodta Ványa Egorov alias M.S. és mi mit sem sejtettünk róla…ejj.:)) Még ezt sem láttam egyébként. A Maryland viszont megvolt, jól hozta a PTSD-és ex katonát, de a filmmel gondjaim voltak, valami hiányzott.
Bigger Splash: szóval nem is emlékszel rá, ez azért nem vet rá jó fényt XD lehet a listám végére teszem, mármint a filmet…haha
A Mustang hunsub engem is érdekelne. A Drop rendezője jegyzi a Bikanyakat és a La fidéle-t szóval ez is jöhet még mindenképp. Az Our Souls at Night is szimpi volt az előzetes alapján, önmagában R.R. miatt is, viszont a kertészes trailerje nem igazán fogott meg, pedig Alan Rickman és Kate Winsletet is nagyon szeretem,esetleg ha majd ha nagyon nem lesz mit nézni, akkor előveszem. Szerettem volna valami korai darabot is látni tőle, a Linkeroever-hez találtam feliratot és nagy nehezen a torrent is leszenvedte. Még nem néztem meg, ebben eléggé pelyheskének tűnik, no majd meglátjuk.
Köszi a többi ajánlást is felírtam őket, látom Oscar Isaac is feltűnik az egyikben. Totál véletlenül futottam bele a 10 years-ba a nagy filmnézős maratonom elején, a film több mint idegesítő, csak O. I. miatt vergődtem végig, ebben játszott a szolgálólányos sofőr srác is.
G.B. szégyen de Attilaként égett a retinámba, függetlenül attól, hogy annyi minden másban is játszott:))

Nálunk is a Gomorrrára esküsznek, de engem nem bírtak még rávenni eddig. A párodnak a Sons of Anarchyt még mindig ajánlom, nyilván nem európai színvonal, de rendesen betalál, Kurt Sutter beteg állat, nagyon jól megcsinálta a sorit, külön kis világ.

Cornwall és a bányaszelfi: hát igen, ha a hegy nem megy Mohamedhez;) Aidant továbbra is puszilom ja és „gooood morning” …:)

„minél több filmet nézek, többségében európait, annál jobban távolodok a török világtól...meg azokban az években, mikor csak diziket néztem rengeteg jó film kimaradt”

Én amióta a filmes, soris eszemet tudom csellengek, mikor mire van épp szükségem, de kétségtelen, hogy az európai alkotások nagyon erősek, ők lövik be nálam is a magas mércét szinte mindig.

Jézus megint hány óra, húzok aludni, pápá:
https://www.youtube.com/watch?v=NuEghDO_j0o
Timea Hakmen 2019 aug. 09. - 21:32:37
(1405/1898)
Merhabalar!

Utólag is boldog 4.-et a Barlangnak. Nem semmi. Köszönjük a tortát Mary abla.

Réci, de jó, hogy megint itt vagy! Welcome back :)

Mankos, amúgy köszi a múltkori csernobilos könyvajánlót, letöltöttem, de még nem volt időm elolvasni.

Én se nagyon tudok hozzászólni a dizikhez. A Calisukut szüneteltetem most, de egyébként Fahriye már nem is olyan rossz. Jelenleg legimkább a HS-sel küzdök. Küzdök a hányingerrel, ha meglátom Abicimet... Nálam is elmlúlt a kezdeti varázs sajnos... Gondolkoztam, hogy mi lehet az oka. Mary, te említetted, hogy értékeled a készítőkben, hogy nem próbálják meg szentesíteni Hülyát. Te nem érzed azt, hogy mintha ez megváltozott volna?
Melek tönkretétele szomorú... Mostanában mintha nem lenne rendben valami a forgatóköynvírónál...
A tevéket egyébként lehet, hogy átadom Fi-s Özgének és Dilan Deniz Cicek lánynak. Birkucinkkal alakulóban van valami, lehet, hogy új férjjelöltem. Szóval gerillapajtás nincs többé veszélyben, Mary. A Yarali kuslart nézed-e? ;) :D

Erika abla, a kivós teknősös hírt én is láttam, állítólag így az emberszag miatt megeszik őket a halak ha elérik a tengert(?), de nem vagyok szakértő a témában. Nyilván nem Kivanc dolga lett volna ezt tudni, hanem a szakértőnek. Mondjuk tavaly is rákenték, hogy kutyakínzó, mert kupíroztatta a kutyája fülét...Allah,Allah... én sem támogatom, de általában nem kínzásból csinálják, hanem betegségmegelőzés miatt, többek közt...

Könyv OFF:
Szerelmes vagyok Pamukba, de Fehér várat én sem igazán szerettem. Zseniális ötlet, borzalmasan unalmasan megírva. Inkább irodalmároknak való csemege, jól el lehet élvezkedni a tükrökön, szimbólumrendszeren, mágikus realizmus, posztmodern hűmeghá, de ha egyéb célból olvasod, arra szerintem alkalmatlan, legalábbis én nem tudtam élvezni... Egyébként nem jellemző rá a szenvtelenség, nagyon érzékletesen ír és remek humora van. A Nyugat vs Kelet témakörben leginkább a Hót ajánlom, politikai regény, minden benne van, ami Törökország. Elég sok internetes török ismerősöm lett az elmúlt 2 évben, ilyen is olyan is, és elképesztő, tényleg rájuk ismertem a könyvben. Amit nagyon ajánlok még, a török dizis tapasztalatok miatt is, Az az ártatlanság múzeuma, amiben egy nagyon érdekes szerelemfelfogás jelenik meg. Az Isztambulban lehetetlen nem beleszeretni a városba. A Furcsaság a fejemben meg imádnivaló. A piros hajú nőt olvastam még, az nem tetszett annyira, de a téma érdekes. A többi még várat magára. Szóval szerintem sikerült a legkevésbé jó könyvé kiválasztanod :D de megéri adni neki még egy esélyt.

Na, most ennyi, további jó nyarat ablák!
mankosy 2019 aug. 09. - 11:44:11 Előzmény Michonne
(1404/1898)
Szia!

Ugye-ugye....nem hiába ajánlgatok 'egyéb hímeket, akik tetszenek nekem" -t (ez még egy R.Armitage fórumban volt egy topic neve , ahol ömlesztve voltak a kinek ki jön be) :D
A Far from the madding crowd volt az első amiben láttam Matthia S-t, emlékeszem a hugaim ajánlották a filmet
Pont a hét néztem meg Matthias fiúval meg Colin bácsival a Kurszk c. filmet.....tiszta Csernobil effektus, olyan értelemben, hogy megoldjuk majd mi.. hát nem sikerült (ez ugye most nem spoiler, mert based on a true story)..de basszus nagyon idegesítő ja és már 2000-et írtunk, nem 1986-ot, de a dolgok nem sokat változtak és szerintem ami napig így van na meg az a csernobilos lakótelep (eztvhol Romániában forgatták ), meg az egész lepukkant kikötő, a flotta (kb mint az orosz mikró, emlékeztek rá.....nézd meg!.......ja és M-nek tényleg van egy kis oroszos feje :D..nem az a szépember, de megfog és qrva jóóóó színész.
Ha bejönnek a submarine moviek a Hunter Killer is jó, az inkább pörgősebb, izgalmasabb..ja és Gerard B igaz hogy már 50, de piszok jól néz ki benne szerintem..úgy ültem le, hogy megnézem a filmet .és jajaj a szívem :D..love at second sight...hahaha...hát ez van én se vok már fiatal+ az akcentus? :D
Nálam ( is) a Rozsda és csont mindent visz, utána jön a Bikanyak
The bigger splasht még jó pár éve és angol felirattal Fiennes miatt láttam, manapság valahogy a HP időben kiesett a képből..mondjuk nemrég néztem meg pont a Coriolanust
A Bigger splash nem nagyon van már meg, MS-re nem is emlékszem és ahogy minap néztem az IMDB-n hogy van -e a Matthias S-nak új filmje, akkor láttam, hogy benne volt..na le is szedem ha hazementem és megnézem megint:D....a Rozsda és csont tényleg csillagos, a Le Fidele is tetszett, meg a Dán lány ..aztán ott van a The Drop, ami ugyan inkább T. Hardy film nekem (annyira bírom :D)...Mustang-hoz várok magyar feliratra, angol már van leírás alapján érdekel, ha nem lesz marad az engsub
( https://www.imdb.com/title/tt5952594/?ref_=nm_flmg_act_6 )
A Our Souls at Night-ban nem sok szerepe van, de viszont maga a film jó, ahogy ábrázolja a két idős ember kapcsolatát, amúgy is szeretem R.R-ot
A Little Chaos (A virág románca gagyi magyar címmel fut) olyan so-so
A Maryland nem volt még meg
más:
Az Erased Boy is ajánlom, ez is igaz történet ( #loveislove)
Nem tudom a Beautiful boy-t láttad-e, az is átjött nagyon.
A Operation Finale (hogyan kapták el A. Eichmann-t) nem rossz.
Végre megnéztem a Sodródást is, jó volt, legalább annyira, mint az All is lost, sőt a hallucinációk..brrr

A Szolgálólányt még mindig nem kezdtem el, a párom pár nap alatt ledarárlta az első évadot, szóval lassan lemaradok, mostanában én is inkább filmezek, vagy alszom, ő meg ráér nézni, ha várja a csoportot, már a Gommora négy évadát is majdnem ledarálta :-)
Még a végén
Poldark-ot majd akkor nézem meg, ha egyben lesz vagy stílusosan majd Cornwallban megnézem az eddigieket hihi...na jó nem szemétkedek és majd küldök Cornwall-os bányás képet :D :D
Oda reményeim szerint eljutok(unk) mivel terveink szerint egyenesen oda megyünk és onnan haladunk majd visszafelé szépen végig délen.....jaj egyszer Skócia is összejön, össze kell jönnie
A Beecham House meg már lent van végig, de azt se néztem még meg, pedig csak 6 rész

Van pár J. Mcavoy, amiket meg akarok nézni, mert még nem láttam, bírom nagyona cuki akcentusával együtt (Splitben mekkorát alakít)

minél több filmet nézek, többségében európait, annál jobban távolodok a török világtól...meg azokban az években, mikor csak diziket néztem rengeteg jó film kimaradt
HBO-k, Cinemax 1 és 2 músorát szoktam böngészni a port-on, Cinemaxok-on lehet találni jó kis európai, meg nem európai filmeket, aztán ha úgy érzem, leszedem
Récinew 2019 aug. 09. - 10:57:45
(1403/1898)
És műűűűködik.... :-) Nagytakarítottam és megtaláltam a nagy sárga füzetemet, amibe minden féle hasznos dolgok vannak. Ez egy új regisztráció egy olyan emailcímre amire nem tudok belépni, pont ezért nem értem, hogy hogy is tudtam most elővarázsolni.. szóval nem tudom, hogy ez meddig fog élni és hogyan tudom majd használni. Merthogy a regisztrációnál sajnos már régebben használt emaileket nem fogad el. Ezt ki érti miért nem??? Na mindegy.

Köszi, Hanga, hogy megemlítettél. Tényleg eltűntem. Nagyon lecsökkent a szabadidőm illetve a port használata olyan nehézkes és nem tudom csak okostelóról kezelni. Mivel mostanra totál átköltöztem csak telefonra gépet is alig látok, céges gépről meg nem merek saját holmit használni. Inkább nem.
Olvaslak benneteket rendre azzal nincs gond inkább az hogy nagyon nem tudok mihez hozzászólni.
Momentán a Cukurova ami ismerős és persze a HS.

Utóbbit nem annyira komálom, Cukurovába meg pont Zuleyhát szeretem de az nem jelenti azt hogy értemisésmegsemtudommagyarázni,hogytiisértsétek :-) Remélem mindenkit elrémítettem a kérdezéstől mert a válasz is ilyen lenne :-))) Szóval én már az évad végéig láttam és valóban voltak azok a fura részek, ahol ti is jártok, ahol nekem is fura érzéseim voltak, majd azért ez tisztul . A vélemény erről a soriról, hogy hogy a francba tudták a dokinőt és a 204 cm es Yilmazt ilyen profin a képeken nem túl nagy magasságkülönbséggel. Egyébként meg szerintem a hangulata a régies zenék amiket külön imádok. No meg érdekel már a vége hogy mi lesz.

Mára ennyi, kánikula van és mindenkinek szép napot! Én nyaralás után vagyok ám nyári munkám igen kevéske csökkentett üzemmód. addig kihasználom a pihi helyzeteket.

Csók nektek és remélem még be tudok jelentkezni ha nem akkor sajnos megint így jártam.
Récinew 2019 aug. 09. - 10:46:37
(1402/1898)
Szép jó napot!

Fogalmam sincs, hogy hogy is kezdjem. Nem tudom elmegy-e a hozzászólás.. szóval nagyon boldog 4 évet barlang.

Michonne 2019 aug. 09. - 02:27:40
(1401/1898)
Sziasztok Ablák!

Ez már tényleg szép szám, boldogat!;)
https://66.media.tumblr.com/f3f99af75e0dfc9c1e52c980cbe3b97a/tumblr_ojy2siVM9O1s141c3o2_500.gif

Ti befelé a szabiba én meg lassan ki, no de nem panaszkodom, mert minden percét kihasználtam, vagy mi mentünk, vagy hozzánk jöttek, ja és kábé kopoltyút növesztettem:) Ha valaki szeplő és májfolt hiányban szenvedne szívesen adok, a fejem térkép lett:D Persze a sellősködés emellett próbáltam az elmaradásaimat is pótolni, bár inkább csak nyugati szinten értem el eredményeket: Csernobil, Szolgálólány, stb., Poldarkot egyelőre csak gyűjtögetem:D, valamint inkább filmeztem, valahogy most jobban estek a 1,5-2 óra alatt lezongorázott sztorik. Ennek eredményeképpen sikerült ismét szerelembe esni, mármint múvis értelemben…. basszus Mankos…..Matthias Schoenaerts…… -ha jól emlékszem te kérdeztél itt egyszer rá, ugye? Írni is alig tudok róla, annyira, de annyira…. pedig szőke, pedig belga, és sokak szerint hasonlít Putyinra (XDXD) no de mindegy is, baromi tehetséges, szóval jól meglesz a dánjaimmal. Sőt tulajdonképpen miattuk jutottam el Őtökéletességéhez, hiszen a Vinterberg féle Far from the Madding Crowd –számomra- perfekt Gabirelje után világosodtam meg, és kattantam rá. A Rozsda és csont óriási, über naturál, véráramba kerül, szívig hatol, jelenleg topköb, istenem, amit abban Marion Cotillardal levágnak (főleg Marion), vissza visszatérek hozzájuk, mint valami drogos, de szerintem így lehet csak igazán megérteni ezt a csodafilmet.... A Bikanyak szintén brutál, a Suite Francaise fájdalmasan szép, és van még jó néhány cucc amiben érdemes vele próbálkozni, Le fidélet is szerettem például, bár annak inkább a második fele kötött le, és ott van még a dán lány is. A Bigger Splashra nem tudtam még rávenni magam, mert Dakota Johnsontól és Tilda Swintontól is (bármennyire is el van tőle ájulva a nagyérdemű) égnek áll a hajam, sőt azt olvastam, hogy ebben a szösszenetben Ralph Fiennes (akit viszont mindig csíptem) is túmáccs már.
Elnézést a hosszúra nyúlt offért, de ebben a húsbavágó európai filmes állapotban lebegve bevallom nehéz volt Isztambul felé vennem az irányt, és nem is nagyon sikerült, török szinten csak Cukorkát fogyasztottam, bár megint van 2 rész lemaradásom, de ebből nem engedek, még mindig nagyon szeretem ezt a dizit. Erika Abla én is láttam a végét, szép kis csontot dobtak a ZülDem-ZülMaz tábornak egyaránt, ezek után lesz csak igazán izgalmas és talán kicsit fel is rázta a sorozatot, mert azt olvastam, hogy az állandó huzavona a pasik között no és és Zülis örökös levélmizériája még az igazán kitartó fanokat is megviselte már a végére (igen lesz még lövél, szóval öveket bekapcsolni csajok;), Cengo ejjj háát már ő sem a régi, mi lesz így velünk és a török h…oerotikával?:D (ki sem merem írni, mert a modik még félreértik, és again parkolópályára tesznek) Dokinő úgy hiányzott, mint víz a sivatagba, én is örülök, hogy felkavarta az állóvizet, btw a dizivel bővebben, ha méltóztatlak beérni benneteket;)
Hayat Sarkisi: zéró. Nem is értem,mert én voltam az egyik leghangosabb zászlóvivője, de az agyam tiltakozik, úgy tűnik elég volt neki a román subos verzió, szóval ideje elengednem.
Kadinnal sem mozdultam, viszont sokszor eszembe jut a kis család, szóval biztos marad a Cukorka mellett. Ayip, de az újakkal szintén nem állok sehogy. Tudom lehangoló vagyok, pláne, hogy szülcsinapot ünneplünk, de abban reménykedem, hogy nem csak az ősz fog alattomosan visszaszivárogni a mindennapjaimba, hanem a török dizi világ is, pláne, hogy kara uram is képviselteti magát már levélhullatáskor;)
Én is olvastam az Annét meg Cukurova megvásárlást és örülök neki, nehogymááán mindigi csak a full szappan.

Engin-Berg film: Mankos megértelek, elsőre én is ezt éreztem:) Sokat gondolkodtam miért nem megy nekik igazán (mármint a mainstream) szemben a dizigyártásos szárnyalásukkal, és nem akarok párhuzamot vonni a magyar helyzettel (tisztelet a jó pár kivételeknek), de hasonlóan ez a megfelelés kényszeres érzés köszön vissza, mint nálunk is, hogy márpedig mi is tudunk ám- meg hú de lazák vagyunk (közben meg mégse)…. no és pontosan ettől az erőlködéstől lesz mű, modoros, súlytalan és steril a végeredmény. Szerintem ezt kéne elengedni. Persze nem vagyok én mindentudó,kevés török filmet láttam, meg volt, azért ami tetszett.

Egyelőre ennyi lányok, igyekszem, de már nincs pofám ígérgetni.

Puszi mindenkinek, az utazóknak, pedig jó szelet..hihi;)

Pá puszi;)

ezt meg azért, hogy ne maradjunk „táncika” nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=_DTMoZf1jis (az utsó 1 perc különösen ahhh)

mankosy 2019 aug. 08. - 11:45:12
(1400/1898)
Hali Mindenkinek!
First of all https://giphy.com/gifs/happy-cute-party-3ohs7W7ACsSvyY5WoM a barlangnak...tényleg brutál, hogy milyen gyorsan megy az idő és ennyi ideig néztem a KG-t, meg amúgy török diziket :D
Másodsorban nem nagyon tudok hozzászólni..hihi
Már csak egy hét van a szabiig és szelem a La Manche csatornát (az sem érdekel, ha úszva is, de átmegyek :D).........Erika te is nemsokára mész, gonolom már vágod a centit ;)
Mindenkinek jó pihit és/vagy munkát, nem tudom ki hol tart ja és ne felejtsetek el most szombaton dolgozni menni ... hőség is lesz, szóval jó lesz :D :D

Bye

https://www.youtube.com/watch?v=EPXPwRgV-NM
hanga459 2019 aug. 05. - 20:43:54
(1399/1898)
Nahát!!! Boldog szülcsinapcsit, kedves Barlang! (Pezsgő, konfetti, tapsvihar). :)) Hihetetlen, hogy megy az idő... Mindenesetre nagyon jó ötlet volt, Mary, sokat és jókat beszélgettünk mi ezalatt az idő alatt (bár a tagságom pontos kezdetét nem is tudom). Még jó sokat nekünk! :)
Azért van, akiért nagyon vérzik a szívem és hiányzik is rendesen... Miauuuu... :(( Hátha egyszer visszatér a mi kis Lukréciánk (alias Réci, akit én voltam szerencsés elkeresztelni).

"És ajjaj, jól érzem, hogy Kivónak komoly vetélytársa akadt most először?" Mary, na azt azért neeeeeemmm. :)) Olyan, mint Kivo úgysincs még egy. De a srác nagyon jól hozta SM Yigit karaktert, kb. űgy rajongtam érte, mint KG-ben Kuzeyért. Ugyanezt nem mondhatom el Bu Sehir Arkadan Gelecek Aliról, keresem a feelinget, de itt már nincs meg. A sorozat felénél tartok, ha nem lesz nagyon uncsi, akkor becsületből végig nézem már ezt is.

És ha már Kivom ismét szóba került: ugyi megint volt bébi teknős mentés, cuki aranyos (és szexi!) volt megint. :)) Olvastátok, hogy valami török természettudós-féle megfirkálta, hogy csak a Mavi reklámért ment az egész, ugyanis a kicsi teknősök sajnos emberszagúak lettek, merthogy szabad kézzel fogta meg őket, és így már esélyük sem lesz a picikéknek élve elérni a tengert, szóval hogy ez az egész nem hogy teknős mentés, hanem pont az ellenkezője. Hát én nem tudom, ehhez nem értek. Tény, hogy valóban nem volt rajta kesztyű - ellentétben tavaly igen. Namost én nem hinném, hogy a férjem szándékosan ártani ment volna oda, ráadásul volt ott vele egy szakértőnek tűnő ősz hajú copfos ürge, aki csak figyelmeztette volna, hogy ez így nem lesz jó, Kivo kardes. Szóval nem tudom, mi az igazság, hogy csak megfirkálni akarták-e a drágámat, vagy tényleg lehet a dologban valami. Várom a szakértő ablák véleményét.

HS: rettenet. Unom, de a végtelenségig. Amúgy is föláll a hajam az olyan sorozatoktól, ahol hosszú bülümökön keresztül tart a szerelmesek között a haragszomrád, ez engem végtelenül szokott fárasztani. Rutinos dizi nézőként ugye tudjuk, hogy minden szerelmespár össze szokott veszni valamin valameddig. De ennek is van egy határa, és ez már erőteljesen cirógatja a tűréshatáromat. Nem tudom, hogy lesz-e bennem cufla végiszenvedni még tizenakárhány részt.

Cukurova: nem adtam fel, nézem (megvették a magyarok is, hallottátok? Meg Anne-t is). Züleyhát továbbra sem értem, egyre erőteljesebb gyanakvással figyelem, hogy szerintem is bizony bejövöget neki Demir. Ajjajjj.... Viszont Yilmaz is kéne neki. Mi lesz még ebből? A múltkor beletekergettem YT-on az évadzáróba, és bizony kikerekedett a szemem és nagyra tátódott a szám a mi Cengo barátunkat illetően... Ez vajon hogy lesz és mikor (és pláne MI MIATT)????

Sahsiyetnél nem tartottam még ott, amiről írtál. Sajnos még mindig parkolópályán van, de mindenképpen nézni fogom.

Most elbúcsúzom, mert fejembe szállt a pezsgő, amit a szülinap alkalmából kortyolgattam. :))