Téma: Honfoglalás

convar 2011 jan. 27. - 17:22:05
(41/101)
Még1 baki, errõl még úgy látom nem esett szó: görögdinnye is volt benne. Pedig tudtommal ez is csak a 13. században került be Európába :)

Szal tényleg rengeteg a baki, túl sok. Süt az IGÉNYTELENSÉG, a NEMTÖRÕDÖMSÉG, az alázat hiánya az egészrõl. És nem lehet mindent a pénzhiányra fogni.

Apropó pénzhiány: na ez az, ami miatt akkor inkább bele se kellett volna fogni. Nyilvánvalónak kellett lennie, hogy ilyen kölségvetésbõl csak egy ilyen csenevész torzót lehet alkotni...így értelme se volt belekezdeni 1100 éves évforduló ide vagy oda.

Ja, és sztem se egy olasz játszon már el egy Árpádot még akkor se, ha meg volt magyarázva hogy miért kellett õ.

Végül még vmi (az a baj mindig a ment után jön a köv. gondolat :D): az igaz, hogy látszik benne a Gryllus Dorka nunija? :D És ha igen, hol? Légyszi :D (már rég láttam) Ha a 30. perc körüli tavas jelenetrõl van szó, az nem ér, mert az nem õ :D

Elnézést hogy a végén egy ilyen vulgáris témával hozakodtam elõ :D
Íjászlány 2010 okt. 19. - 10:18:31
(40/101)
Sziasztok.

Nos, érdekes volt végi olvasni mindenkinek a bejegyzését.
Van, aki azt tanácsolja, ne nézzük meg. Nos, mikor én láttam kötelezõvé, tették az iskolában, hogy megnézzük.
Az, hogy miért pont Franco Nérót választották, nem tudom.
Mint színésszel nincs semmi bajom, de nem igazán érzem fontosságának, hogy pont õ játsszon egy magyar filmben.
Szerintem biztos lett volna valaki, aki el tudta volna játszani a szerepét.
Nos, következõ megfigyelésem, Sthol Buci, nem igazán tettetek megemlítést róla, mert szegény Franco Nérót ajnározzátok, de én úgy érzem a film pozitívuma, egyszer eltalálták Sthol Andrásnak a megfelelõ szerepet... aki nem tudja mit alakított a filmben szerintem, nézzen utána. Én ilyenekkel voltam elfoglalva.
A következõ. Aki végig aludta, azt nagyon tudom sajnálni.
Igaz egy csomó dolog nem úgy van, ahogy a történelemkönyvekbe, de nekünk speciel pont az volt a házink, hogy össze kellet írni miben egyezett a film és miben nem.
Valószínûleg aki aludt a film nézésén és ezt a feladatott kapta nem igen tudott hozzá szólni.
Az, hogy mennyit költöttek rá, én is sajnálom, mert sokkal tartalmasabb és szebb filmet lehetett volna kerekíteni, ám az akkori idõkbe lássuk be nem igazán állt úgy a nép ehhez hozzá.
Persze a többi film mellet valahogy a Honfoglalásra mintha sajnálták volna a pénzt nekem ez jött le.
További összefoglalók, a ruhák gyönyörûek voltak, próbálták visszaadni szerencsére a honfoglalás kora béli ruházatokat, és ennek azért örültem.
Elterjedt a hír, hogy Kassai Lajos adta akkor az íjait a filmhez, ám ha jól emlékszem, akkor Kassai Lajos lovas íjász nem volt annyira ismert.
Az, hogy mennyire igaz ez nem tudom.

Az, tény és világos a film elég gyengén produkált, és sokan nem tudták átélni a filmet, ezt megértem mind a sztori mind az anyagiak miatt nem egészen olyan lett amilyennek szerettük volna, de megfilmesítették, és az óta itt van. Van, aki megnézi, egyszer van, aki sokszor van, aki fújjol rá van, aki imádja.
Én nagyon remélem, hogy egyszer majd valaki innen a komentelõkbõl elvégezz egy filmesítõ ipart és megfilmesíti jobban a filmet, mert kíváncsi vagyok rá.
Továbbá és legvégül az, aki összeírta a leírást a filmnek valószínûleg vagy nem tudta mirõl ír vagy úgy állt hozzá, hogy egy a fene írok egy ismertetõt.
A nagy része eléggé összehordott és a legvége valahogy nem igazán stimmelt. Levente fia mint jövendõben uralkodó.
Én mindvégig azt hittem, azért van az a rész mert õ az elsõ gyermek aki láthatja az új hazát...
Na ki tudja, mi van e mögött...
karaulkhan 2010 júl. 24. - 16:22:55
(39/101)
Ez a történelem meghamisítása. Besenyõkrõl szó sem volt. Árpád a Pozsonyi csata után halt meg öreg emberként. A fõszereplõ az õsi Szittya-Magyar vér megcsúfolása. Eleink igaz történetét tudakoljátok meg õrzõ táltosainktól. Nem hazudnak. Õk az igazság õrzõi!
6/10
Jagdglück 2010 máj. 15. - 12:00:49 6/10
(38/101)
Én elõször talán 97-ben láttam, általános második osztályában, kötelezõ jelleggel kellett megnézni. 13 év után újból megnéztem...nagyon elszomorító nekem az a Franco Nero:(
10/10
awxdful1 2010 ápr. 20. - 23:01:36 10/10
(37/101)
Hát ezt a 10 pontot fogalmam sincs mikor adtam, de inkább 7 - 8 pontra értékelném most már...
10/10
awxdful1 2010 ápr. 20. - 22:59:35 10/10
(36/101)
Ez a téma valóban megérdemelne egy ennél sokkal jobb filmet, de azért annyira nem vészes, egyedül az operatõri munkákban, rendezésben és néhány színész játékában látok hibát! A zene viszont kiváló, nem csak a fõcímzene!!!
Aki az ismertetõt írta szégyellje magát...
1/10
offtopic
androcles 2010 jan. 23. - 21:51:28 1/10 Előzmény serpentfly
(35/101)
A film egyszerûen borzasztó. Rettenetes. Döbbenet sz*r!
10/10
serpentfly 2009 okt. 09. - 20:13:34 10/10 Előzmény pozsizsuzsi
(34/101)
Jó, hagyjuk, nem nagyon értjük meg egymást sztem.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 04. - 12:00:26
(33/101)
De miért fájna nekem, ha bárhol máshol csinálnak akármiféle szemétrevaló filmeket? Nekem nem fáj semmibe.
10/10
serpentfly 2009 okt. 04. - 11:33:52 10/10
(32/101)
Meg abban, hogy számos, sokkal inkább fikázandó film van a világon, amiket hajlamosak vagyunk elfelejteni.
10/10
serpentfly 2009 okt. 04. - 11:25:43 10/10 Előzmény pozsizsuzsi
(31/101)
Mondom, a minõséget tekintve nincs vita, csak a megközelítésben.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 03. - 14:10:34
(30/101)
Ja. És az elhivatottság nem azt jelenti, hogy a haver elhív egy jó kis zsíros projecthez, amit csak egy gyorsan és olcsón letudható melónak tekintünk... A zsír meg valahogy felszívódik.

Komolyan nem is értem, hogy aki így belecsöppen a szerencséjébe, még csak meg sem próbál valamit kikovácsolni belõle....
wim 2009 okt. 03. - 13:53:34 Előzmény pozsizsuzsi
(29/101)
Tényleg siralmas. Pedig igazán bõven akadna megfilmesíteni való saját történelmi témánk; nem bánom, legyen akár kurzufilm, de akkor vegyék már kicsit komolyabban!
pozsizsuzsi 2009 okt. 03. - 11:27:19
(28/101)
Annyit hozzátennék, hogy a Sobrit nem láttam, arról nem beszélek.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 03. - 11:23:33
(27/101)
Én pedig ragaszkodom ahhoz, hogy elfogadd - illetve ragaszkodik hozzá a frász, ne fogadd el ha nem akarod - hogy én ezeket a kurzusfilmeket nem azért röhögöm (vagy zokogom) körbe, mert kurzusfilmek, (ugyanis számtalan, filmként nagyon jó kurzusfilmet ismerek), hanem azért, mert nevetségesek(siralmasak).

Pont.
10/10
serpentfly 2009 okt. 03. - 11:09:07 10/10
(26/101)
Sokkal több pénz kell bármilyen filmhez, mint gondolnád. És ismétlem: én nem azt mondtam, hogy jó a film, hanem azt, hogy ne csodálkozz azon, ha rossz, és talán majd ha megint rászánnak némi pénzt, akkor jobb is akad. Meg azt is állítom, hogy az összes nemzeti tematikájú film (Sacra Corona, A Hídember, Sobri) elítélése a sajtóban politikai töltetû volt, és bármilyen jó filmet ugyanúgy lehúztak volna.
10/10
serpentfly 2009 okt. 03. - 10:58:40 10/10
(25/101)
Nem, nem jelenti, eltaláltad. A politikára értettem. Jól megcsinálták a kormányváltást 2002-ben, én pedig a késõbbi szlogent idézve ("Igen, megcsináltuk") bátorkodtam ezt a szófordulatot használni. OK?
fredi60 2009 okt. 03. - 09:38:40
(24/101)
Akkor esetedben az, hogy "jól megcsinálták" nem jelenti azt, hogy maga a film jó lett? Elég szokatlan gondolatmenet.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 03. - 00:12:55
(23/101)
A finanszírozását pedig inkább ne feszegessed. Ebbõl a nem nyugati pénzbõl, amihez sem aszteroidák, sem tengerfenék, sem robotok meg lézerágyúk nem kellettek, csak némi sztyeppe, meg egy kis elhivatottság, hát, akár korszakos filmet is lehetett volna csinálni.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 03. - 00:05:49
(22/101)
Én nem a témával vagyok elfogult negatív irányban, sõt, az ellenkezõjét írtam. Csak ez a film szar. Értsd már meg, értsd szó szerint amit írtam, mert szó szerint úgy is alartam megfogalmazni, úgy is vélem, saját kútfõbõl, és nem hirtelen most támadt ez a képzetem, hanem azonnal, amint megtekintettem a mûvet.