nagi 2009 febr. 28. - 00:52:32 Előzmény Boglarina
(323/663)
Miért neked melyik a kedvenc Colin-os filmed? Remélem, nem a Mamma mia ;)!!!
10/10
Boglarina 2009 febr. 26. - 18:08:01 10/10 Előzmény nagi
(322/663)
Úgy tûnik, Colinos kedvenc filmekben/jelenetekben/pillantásokban kevésbé tudunk megegyezni.:D
A lényeg úgyis Colin iránti közös rajongás.:D
nagi 2009 febr. 26. - 09:27:01 Előzmény Boglarina
(321/663)
Persze, miért ne lehetne a filmben számodra "jobb" csókjelenet, mert hogy kinek a pap, kinek a papné. Én csak azt írtam le, nekem mi tetszett, még csak véletlenül sem céloztam rá, hogy ez minél jobb vagy rosszab. (Nálam az mindent visz, ha a pasi csók közben kézbe veszi, simogatja a nõ arcát, haját, fejét, ennyi.)
Teljesen máshogy érzem, mint te, de hogy egyikünk sem objektív, az tuti ;).
10/10
Boglarina 2009 febr. 24. - 14:44:26 10/10 Előzmény nagi
(320/663)
Szerintem ez a csók kifejezetten rossz volt. Nekem olyan érzésem van, amikor átöleli, mintha valójában nem akarná megtenni. Colintól láttunk már ezerszer jobbat is, és a filmben is volt jobb csókjelenet.
De ez csak az én véleményem.:)
nagi 2009 febr. 03. - 10:18:14
(319/663)
Hopp, itt meg egy jav: "Aurelia, a legnõiesebb"
nagi 2009 febr. 03. - 10:17:00
(318/663)
Ja, még valami! Titkos vágy: úgy csókoljon meg a pasim mint Jamie Aureliát ;)!
nagi 2009 febr. 03. - 09:36:06
(317/663)
Kedvenc sztori: a portugál.
Kedvenc jelenet: amikor Aurelia tesója és faterja lesmárolja Jamie-t (milyen képet vág Colin :DDD).
Kedvenc férfi karakter: Bill Nighy (Billy Mack, a legviccesebb).
Kedvenc nõi karakter: Lúcia Moniz (Aurelia, a legnõisebb).
Kedvenc poén: "Tíz perc Elton John-nál és máris csatak buzi vagy!"

Angol humor: vááááááá!

És imádom a szomorkákat is! Thompson-Rickman: kalap le!
10/10
mademoisellemnq 2009 jan. 18. - 21:07:53 10/10
(316/663)
elõször: ez igazából FILM
másodszor: VOX MOZImagazin
Csuvatka 2009 jan. 05. - 21:11:49
(315/663)
*Spoiler*

Olvasgattam a korábbi hozzászólásokból. Sztem semmilyen szálat nem hagytak nyitva, akinek össze kellett jönnie összejött, aki megcsalta a másikat az megcsalta és a neje nem bocsátotta meg. Aki szerelmes volt más újdonsült feleségébe, magányos maradt. És hál istennek így jó ez:) Mivel annyi pozitív végkifejlet is volt, h az bõven elég. A kissrác és a négus lány, az apukája és egy barátja anyukája (Claudia Shiffer), az amerikába lógott srác és a néger barátja csajozik, a miniszterelnök is becsajozott, MR. Darcy is társra talált. Azt hiszem nem hagytam ki senkit, ez így elég is happy endnek:)
kgyuri0 2009 jan. 05. - 13:00:43
(314/663)
Elõször nem tudtam, mi a VOX mozielemzõ izé.
Erre magamtól rájöttem, kis kreativitással. Aztán meg akartam kérdezni, mi lehet a romkom, aminek a királya RicharCurtis. Kiasvártatva megvilágosodás ért, ez nyilván nem más mint a romantikus komédia “magyaritása”. Azt nem részletezem, mennyire az én izlésem az ilyenformán fabrikált szó.

A romantikus komédiákat tunképpen magam is kedvelem, számomra olyan filmekkel kezdõdnek, mint a nem rég látott Hogyan kell egymilliót lopni(AudreyHepburn, PeterO’Tool), olyanokkal folytatódnak, mint a szintén mostanában ment Itália csókja(VanessaRedgrave, UmaThurman, EdwardFox), aztán végzõdik, mondjuk, Chaplin filmekkel(ebbõl is volt pont kettõ mostanában).
Ami az általam látott romkom listákról lejön, az az, hogy ez a fogalom mégiscsak valamivel többet jelent, mint a romantikus komédia bevett, normál fogalma. Mi az, amiben az ott fölsorolt filmek eltérnek az általam imént felsoroltaktól, és amiben viszont egymásra hasonlítanak?
Valamiféle „posztmodern” lazaságot, rendetlen kuszaságot vélek fölfedezhetni bennük, úgy stilusukban, mint mondanivalójukban, utóbbiban némi koncepciótlanságot ami persze túl általános koncepció álarcát veszi fel: „SZERETET” csakis nagybetûvel! Életreceptek minden mennyiségben: „Szeressük egymást gyerekek!” igazi karácsonyi cukorsziruppal leöntve. Formailag amolyan posztmodern káosz és „pörgés” a jellemzõjük. Számomra a „pörgés” a leggyûlöletesebb divatszó a kereskedelmi televiziózás és plázakultúrálatlanság világában. Lehet ez szubjektív hibám, de én szeretem, ha idõt adnak gondolkodásra, lehetõséget az elmélyülésre, amiben ez nincs meg, pláne, ami ennek kifejezett tagadása, az szerintem úgy sz@r ahogy van.
Konkretizálva az Igazából szerelem-re: Megannyi visszataszító ember alatti intelligenciájú figura, mint ha nekünk itt belföldön nem lenne elég honi hülyénk, még terjesztjük a ragadós példát az olyan karakterek sztárolását, mint aki a filmben Amerikába megy csajozni. A rengeteg egymás mellett futó cselekményszál azt a benyomást kelti, hogy értelmes szellemes történeteket látunk (azzal ti. hogy van köztük néhány valóban telitalálat: a miniszterelnök viselt dolgai például(a tánc maga, a nõ keresése a szegénynegyedben és néhány valóban jó poén). A telitalálatokat a kidolgozatlan, hazug és közhelyes ostobaságok ellentételezik, a f@szfejt, aki Amerikába megy csajozni, megbocsátjuk HughGrant kedvéért(Ezt nevezheti a Mancs kritikája szemérmetlenségnek!, Szerintem_: joggal!)
Az amerikai kirándulásból a f@szfejnek négykézláb kellett volna hazakúszni(ez különben még bele is fért volna a szeressükegymástgyerekek koncepcióba), egy ideig azt gondoltam, ez lesz, de nem! Sõt még a szkeptikus néger barátnak is hoztak egy amcsi mûanyaglányt! Ez bizony számomra olyan, mint a nevezetes gombolyagos cica háttérben rózsaszín bárányfelhõkkel, festményen.
offtopic
kgyuri0 2009 jan. 04. - 15:55:43
(313/663)
Kedves sandros!

Legyen BÉKE veled is!
Igen, gondoltam rá, de nem volt okom próbálkozni tovább, sztem ez a film nem ér annyit, hogy annyit vesézzük, nem is rudom lenne-e mód valami archivumból keresni régebbi kritikákat a VOX-on.
Az, hogy moldtun nem szokott adni a véleményükre a VOX-osoknak, számomra igazi novum! Legutóbb(385. hsz –ében) inkább úgy láttam, határozottan kiállt mellettük: “A VOX már az. Inkább azt tekintjük mérvadónak…”, mondhatnám akár úgy is, hogy kifejezetten lecseszet. Ami azt illeti, azt, hogy fenntartásai vannak csak az utánad következõ hsz-ében olvastam, te tudtad, mit fog írni?

Azt is szemfülesen észlelte, hogy nem tanultam “sajtó-mûfaj” elméletet. Nem bizony, még csak hasonlót sem. Laikus érdeklõdõként, szórakozásból nézek filmeket, mitagadás, elég kritikus vagyok, és indíttatást érzek a véleményemet ezen a fórumon közõlni. Nem olvasok rendszeres filmkritikát, elsõsorban a PORT ismertetõiben adott linkeket olvasom el, ha a film fölkelti az érdeklõdésem. Ez történt a beidéztem Mancs-os mondattal is. Mint írtam, magam a filmet jó közepesnek (5pont) taksálom. Csak ez kelthette föl moldtun haragját, ezt igazán sajnálom, pedig még azt is írtam, hogy én nem tudok annyira szigorú lenni, mint a Mancs. Vagy elkerülte a figyelmét, vagy ez számára kevés a lelkedsedésbõl, többet vár. Talán kiderül.
offtopic
Sz23 2009 jan. 04. - 12:34:02 Előzmény loopie
(312/663)
Kíváncsi lennék, ugyanez lenne-e a véleményed, ha elkezdenének a tévében ukrán, palesztin, görög stb. filmeket vetíteni. Csak kéne a szinkron, nem?:)
Nem csak az angol nyelv létezik!

Dvd-n én is nagyon sokszor eredetiben nézem a filmeket. (Persze, ahol értem a eredeti nyelvet:D)

A feliratozás meg sokszor nagyon gyatra, nagyokat lehet rajta röhögni.
sandros5000 2009 jan. 04. - 12:08:32
(311/663)
Arra még nem gondoltál, hogy mivel elég régi a film, valószínûleg nem lesz fenn már a neten a régi filmkritika?
Ahogy emlékszem, lehet hogy kijavít valaki, de Vox elsõsorban egy filmes magazin volt, elég drága, de elég színvolas volt, szerintem az ott megjelent véleményre gondolt a forumkollega.
S azt is megjegyezte, hogy ott sem a legkíválóbb szakemberek dolgoznak, sõt õ sem szokott mindig adni a véleményükre.
De ha már házi, én is elvégeztem, és beleolvastam a mancs-ba és nem voltam elragadtatva tõle, egy lapot is kerítettem mert az internetes oldaluk egy túró.

Nem kell mindjárt támadni és vádáskodni mint ahogy "bölcs vezetõink" teszik (soha többet politika, sorry), ez egy forum mindenki gyakorolhatja a szabadvéleménynyílvánítást.
S csak mert más a véleménye, vagy más újságokra ad.
kgyuri0 2009 jan. 04. - 10:25:44
(310/663)
"adjatok rá" : = "tekintsétek mérvadónak"
kgyuri0 2009 jan. 04. - 10:24:15
(309/663)
Hogy én milyen öntevékeny vagyok?!

Utánanéztem a VOXnak, megpróbáltam kitudni, hogy mi a vélemény az “Igazából szerelem” címû darabról. Hát nem sokat találtam:
“Az Igazából szerelem fantasztikus sikere után sokan várták már a következõ Richard Curtis komédiát. A várakozás meg is hozta gyümölcsét, a romkomok királya új fába vágta fejszéjét nem semmi színészek kíséretében.”

Hát ezt a kifinomult “szakvéleményt” tûzzétek a kalapotok mellé! Aztán adjatok rá nyugodtan!

Én inkább megnézem a filmet, aztán elgondolkodom, hogy milyen is volt.
kgyuri0 2009 jan. 04. - 01:51:44
(308/663)
Milyen "ködösítésrõl" van szó?
Te kijelentetted, hogy a VOX az (egyedüli) mérvadó, ti azt tekintitek mérvadónak.
Én erre megjegyeztem, hogy én nem azt tartom mérvadónak(már csak azért sem, mert azt sem tudom mi az - megtehetnéd, hogy két szóban föloldod számomra a nyilvánvaló rövidítést)
Nincsen ebben semmi ködösítés szvsz.
De tényleg: BÉKE!
offtopic
kgyuri0 2009 jan. 03. - 18:34:46
(307/663)
Én meg úgy gondolom, arra van az embernek agya, meg érzékszervei, meg tapasztalata, hogy önállóan is megpróbálkozzon ilyen hatalmas szellemi erõfeszítésekbe belevágni, mint a szóban forgó film befogadása.
De, Béke!
offtopic
kgyuri0 2009 jan. 03. - 18:31:41
(306/663)
Mellesleg, kapaszkodjatok erõsen, nem kritikákból szoktam a véleményemet meríteni.
Néha szinte meglepetten tapasztalom, hogy egyik másik kritikus milyen jól összefoglalja a véleményem. Ha ez többször elõfordul, akkor persze már kezdek odafigyíelni az illetõ kritikusra(sajtótermékre). És - mitagadás - a Manccsal is ez fordult elõ.
Ha a filmért nem ájultan lelkesedõ véleményemet valamelyiketek becsületébe gázoló sértésnek tekinti, szóljon s megbeszélhetjük a dolgot,(ha valamelyik szereplõ a családtagja, közeli hozzátartozója, s én az illetõre nézve sértõt írtam volna, kész vagyok nyilvánosan bocsánatot kérni! De addig, engedtessék meg nekem, hogy véleményt mondjak én is(ez egy NYILVÁNOS FÓRUM!)
kgyuri0 2009 jan. 03. - 18:20:49
(305/663)
Úgy gondolod, a Mancsnál nsem jobbak a kritikusok, mint a Port.hu fórumozói?!
Nem vagy(tok) kicsit beképzeltek?!
kgyuri0 2009 jan. 03. - 18:13:41 Előzmény zee944
(304/663)
Ha te nem érted a viccet, elveszet ember vagy!