9/10
grosz_i 2021 júl. 19. - 10:01:05 9/10
(1/1)

Inga Lindström: A vágy hangja - Klang der Sehnsucht (2019) - 81. epizód

A fiatal karmester hölgy, Stine Sunström visszatér a szülővárosába, hogy ő dirigálja a helyi zenekart a nyári koncertje során.

Már a megérkezése során meglepő felfedezést tesz. Lene, a lánya (16 évesen szülte) Stine anyjánál, Birgitnél nőtt fel, mint Stine húga. Persze Lene Stine lánya, és ezt a tényt, valóságot szeretné is a lányával valamiképp közölni. - Ekkor azonban felbukkan a mit sem sejtő Lene apja, Stine első nagy szerelme.

Stinének tökéletes a terve, végre meg fogja mondani Lenének az eddig eltitkolt igazságot: azaz, ő nem a kishúga, mint ahogy azt Lene hiszi -, hanem a lánya. Mivel pedig Stine időközben egy asszisztensi állást kapott a híres karmesternél, Rómában, és ezt a pozíciót úgy szeretné betölteni, hogy közben - a már kiszemelt római lakásban -, a 16 éves lánya is vele lenne.

Stinének viszont Birgitet is meg kell győznie, hogy engedje el vele Rómába Lenét. No és Stinének nem csupán ezzel a kihívással kell megbirkóznia. Ugyanis Hugo, a zenekar koncertmestere (egyébként anyja udvarlója) is megnehezíti az életét a zenekari próbák során. Amikor pedig Mads, Lene apja is színre lép, akkor válik a helyzet Stine számára is egyre bonyolultabbá.

Mads időközben megnősült, és ezzel az élete korábbi szakaszát lezárta - vélekedik Stine. A lelki vívódásból, az érzelmi káoszból csupán egy kiutat talál, a zenét. Ekkor Birgit, látva a lánya érzelmi vívódását átnyújtja Stinének - a terhessége miatt az eltűnése után - Mads neki írt szerelmes leveleit…

Hogyan is történhetett, hogy Mads és Stine közötti tizenhat évvel ezelőtt lángra lobbant nagy-nagy ifjúkori szerelem nyomtalanul elenyészett? Kiderül, hogy Stine anyja Birgit, Mads leveleit nem csak eltüntette, hanem a lánya terhességéről a férfinak egy szót sem szólt, sőt pénzt is adott Madsnak, hogy ne is nyomozzon Stine után. Hat év után a férfi, beletörődve a megváltoztathatatlanba összejön egy pszichológusnővel, egy párterapeutával, bár az együttélésük rövid hétvégekre korlátozódik, ugyanis a nő kizárólag a munkájának él, és ennek már tíz éve…

Stine elolvassa azokat a leveleket, amiket Mads neki írt - ő ugyan akkoriban nem írhatott választ egyikre sem, de 16 év alatt komponált egy csodálatos művet, a „Vágy szimfóniája”, amit előadva a helyi városi zenekarral - végre meghozza minden érintett számára a megérdemelt boldogságot.