Sweet-But-Psycho 2020 márc. 29. - 14:08:20 Előzmény Edmond Dantes
(11/11)
Nos, mindenfajta politikai szekértábor álságos kultúra-hisztériája távol áll tőlem. A művészet nívója ugyanis (bár szubjektív, de) sohasem ideológiafüggő. Különösen, ha maga az ideológia is csak egy marketingstratégia alapján legyártott silány aktuálpolitikai trash-termék.
Eszenyi akár bocsánatot is kérhetne. Talán már meg is tette. De ettől nem lesz jobb vagy rosszabb művész. És sem a túlérzékeny piperkőcök, sem a méltatlanul megbántottak nem ettől lelnek békére.
Edmond Dantes 2020 márc. 29. - 11:38:28 Előzmény Edmond Dantes
(10/11)
Jav: ...jo ideje ..
Edmond Dantes 2020 márc. 29. - 11:37:22 Előzmény Sweet-But-Psycho
(9/11)
Eszenyi Eniko Norajat anno egekig magasztaltam az eloadas utan: "Kossuth-dijas szint"mondtam. Masnap megkapta... Nem dicsekvesbol mondom es nem en terjesztettem fol ;-) csak erzekeltetem, hogy nem voltam, nem vagyok ellene (sem) elfogult. Ami jo az jo, ami pedig (szerintem) rossz, az (szerintem) rossz. A szinhaz szinvonala ho ideje veszesen visszaromlott a langyos Marton-idokere. A fluktuacio gyanusan magas volt, hiaba allitja EE, hogy ez normalis es altalanos jelenseg. Ez (is) valotlan allitas, ahogyan az "allando 97% telitettsegrol" szolo mese is az mint kiderult. Az un. politikai szal kulon tanulmanyt erdemelne, de nem mennek hosszabban bele. EE-t X eve meg siman lecsereltek volna egy Poirot-magyar-hangja atlagos szineszbol videki szinigazgatova avanzsalt, gyalazatos szilveszteri giccsparadeival tundoklo ambar 1/1 kormanyhu szemelyre ... ugyanazok, akik mara ugyanazt az EE-t a ballib varosvezetes aldozatanak es martirnak probaljak beallitani. Ehhez EE is keszseggel (hallgatolagosan) szekundal, egy szimpla bocsanatkeres helyett. Ha valaki, akkor eppen o az, aki hatrafele nyilaz. Nem tul elegans ...
Sweet-But-Psycho 2020 márc. 29. - 10:55:21 Előzmény napraforgó
(8/11)
Eszenyi Enikő modoros stílusát Balázs Péter jelenlétében hibaként felróni enyhén szólva is gyanús. De persze ízlések, pofonok, csordaszellem, hajrá!
Sweet-But-Psycho 2020 márc. 29. - 10:49:35 Előzmény Edmond Dantes
(7/11)
Félreértés ne essék! Nem védeni akartam Eszenyit. Számtalan förtelmes rendezésének volt "szerencsém" tanúja lenni. Színészi alakításai közül viszont sokat kedvelek, mert igazán karakteresek. Nyilván ezért sokak számára megosztó is. Megjegyzem, Balsai Móni (például) jelenlegi sikereit nagy mértékben az egykori Eszenyivel való kísérteties proximitásának köszönheti.
Ahogy azonban most - politikai megfontolásból vagy a csordaszellem által diktált mantrák hatására - lendületből próbálják leszedni róla a keresztvizet, az "magyarosan kisstílű". Hátrafelé nyilazók és áldemokraták se értsék félre, kérem tisztelettel!
napraforgó 2020 márc. 28. - 19:38:11 Előzmény Sanci2
(6/11)
Köszi a linket.
Sajnos a port mostanában már sem tartalomismertetőt, sem stáblistát nem ad, ezért bemásolom legalább a szereplők nevét és a rendezőt.

Rendező: Szinetár Miklós

Turai - Kern András
Gál - Balázs Péter
Ádám - Oberfrank Pál
Annie - Eszenyi Enikő
Almády - Lukács Sándor
Titkár - Sipos András
Lakáj - Harkányi Endre
napraforgó 2020 márc. 28. - 19:31:47 Előzmény Sweet-But-Psycho
(5/11)
Ez egy csaknem 30 éves szinházi felvétel volt. Nem érdekel, mi van most Eszenyi körül, annak semmi köze ehhez a régi felvételhez. Az első felvonás Eszenyi Enikő modoros nyervogásával kezdődött. Később kicsit elviselhetőbb lett, de hát kevesebb volt a szerepe is, már nem ő volt a középpontban. Kern András és Lukács Sándor viszont brillirozott. Hozzájuk képest Eszenyi a világitó szőke parókájában elhalványult.
Szerintem a modoros beszédstilusa a civil életére is jellemző lehet, legalábbis a különböző riportokban, műsorokban adott nyilatkozatai alapján én ezt tapasztaltam. Meglehet persze, hogy az is csak szereplés volt és ezért fölvette a nyávogos beszédstilusát.
offtopic
Edmond Dantes 2020 márc. 28. - 18:15:05 Előzmény Sweet-But-Psycho
(4/11)
Senki nem feszitette keresztre Eszenyit. Jelen allas szerint ott tartunk, hogy max. o fesziti keresztre azaz mutatja aldozatnak, martirnak onmagat. Ahelyett, hogy legalabb annyit irt volna: "ha esetleg (!) valakit valamikor megbantottam volna, elnezest kerek".
10/10
Sanci2 2020 márc. 27. - 23:24:30 10/10
(3/11)
Kicsit több információ:
http://eszenyi-eniko.gportal.hu/gindex.php?pg=36029654
és:
rendező:  Szinetár Miklós
író:  Molnár Ferenc
operatőr:  Szalay Z. László
(saját feljegyzésem alapján)
offtopic
Sweet-But-Psycho 2020 márc. 27. - 22:47:55 Előzmény napraforgó
(2/11)
Eszenyit most divat keresztre feszíteni. Marha érdekes, ahogy "hirtelen" mindenki rácsodálkozik a lényére. Engedjétek szabadon Barabást, birkák!
napraforgó 2020 márc. 27. - 22:28:45
(1/11)
Eszenyi Enikő borzasztóan modoros. A sivalkodásai elviselhetetlenek.