Téma: Jóbarátok

10/10
greghouse 2012 ápr. 11. - 15:49:17 10/10 Előzmény sarahangel
(1310/2190)
A filmjeiket megnézheted, ha ráklikkelsz a szinész(nõ) nevére, akár itt a Port-on is (de inkább az IMDb-n), tényleg nem árasztották el õket a szerepek, ami néhányukat azért nem érdekelt, mert sokat kerestek a sorozattal (ha jól tudom, 30 ezer dollár per show-ról INDULTAK a kilencvenes években, és az utolsó négy évben már kerek 1 millió dollár volt a gázsijuk show-nként és fejenként, és igen, mindenki mindig ugyanannyit kapott (és vigyáztak is rá, hogy átlagban kiegyensúlyozottan egyenlõ is legyen a szerepük, noha az eredeti elképzelés szerint Chandler és Phoebe alakja amolyan co-starrin, tehát elõbukkannak mint Phoebe szerelme vagy mint Tom Selleck, de aztán állandók lettek már az elsõ próbavetítések után - a legidõsebb és a legfiatalabb.)
...Spin-off showja csak Matt LeBlancnak lett, de befuccsolt 2 évad után, amiben nagy szerepe volt (azon kívül, hogy egyszemélyes show, a többiek asszisztálnak) M.LeB. magánéletének, nem volt szép dolog beteg gyerekét otthagyni mert Andrea Anders megjelent az életében. Courtney Cox-nak jött a Dirt nevû show, odaát nagy siker (bár nem közelíti meg a Friends-et, azt eddig semmi nem közelítette meg), fizetésben is manapság csak Hugh Laurie és (eddig) Charlie Sheen közelített (alulról) az egymilliót, tudtommal 800 ezer körül fejezték be epizódonként. (Azért epizódonként és nem hetenként, mert több epizód készül mindig, mint amennyi adásba kerül, mindig van egy-két tartalék, és azért is fizetnek.)
...Mindenki másként éli az életét, CC próbál a TV szakmában maradni (Dirt), JA filmeket kap, mérsékelt sikerrel, Matthew Perry viszont a legsikeresebb (lásd a Bérgyilkos a szomszédom-at, és másokat is), MLB pang, Schwimmer rendez és producerkedik inkább, Lisa Kudrownak is csurran csöppen, de neki még JAnál is kevesebb a sikere.
Egy biztos, pénzhiányban nem szenvednek, fõleg az eleve jobban eleresztett CC vagy a meglepõen jó befektetõ JA (azt csinálja amit Sandra Bullock, sokat producerkedik), CC meg élvezi a sportkocsijait és hüppög a válása miatt.
offtopic
sarahangel 2012 ápr. 08. - 10:25:10 Előzmény greghouse
(1309/2190)
Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni, van, akit zavar a túl sok apró részlet, míg másokat érdekel (ami biztos, hogy én ilyesmi miatt nem 'szólnék rá' senkire). Sõt, ezen a fórumon van offtopic lehetõség is, de szerintem az inkább on, ha a színészekrõl írsz/írunk.

Engem egyvalami szokott csak zavarni a fórumokon, ha valaki kötözködik vagy sérteget másokat, annak tényleg nincs helye. Normális stílusban viszont jöhet bármi.
sarahangel 2012 ápr. 08. - 10:17:17 Előzmény greghouse
(1308/2190)
Igen, ezen én is csodálkoztam anno, mikor megállapítottam, hogy Matthew Perry a legfiatalabb. A legidõsebb pedig, ha jól emlékszem, Lisa Kudrow. Ha a karaktereket nézzük, akkor - a 30. szülinapos részbõl kiindulva - Rachel a legfiatalabb, mert ahogy mutatták, a többiek mind megelõzték a 30. szülinappal, Phoebe pedig talán a legidõsebb, mert mikor elmegy Ursulát köszönteni, kiderül, hogy valójában az már a 31. szülinapjuk. ;) (Persze ha a többiek évekkel megelõzték a 30. szülinapjukkal Phoebe 31. szülinapját, akkor mégsem õ a legidõsebb, de biztos vannak olyan fanok, akik ezt jobban tudják, mint én.)
sarahangel 2012 ápr. 08. - 10:10:14 Előzmény greghouse
(1307/2190)
Köszi a kiegészítést! Azt pl. nem tudtam, hogy CC milliomos csemete. Mint ahogy azt sem, hogy Matt LeBlanc a kolléganõje miatt vált el. Azt olvastam, hogy a kislánya beteg, sajnálom, hogy így van. Azt nem csodálom, hogy a spin-off csak 2 évadot élt meg; amennyit láttam belõle, hát, a Jóbarátok közelébe sem ér. De amúgy is úgy mûködött ez az egész, hogy hatan voltak fõszereplõk az elejétõl a végéig; én örültem nagyon, hogy nem váltogatták a szereplõket, kevés ilyen sorozat van. Persze ebben biztos az is közrejátszott, hogy egy idõ után - ha jól emlékszem - epizódonként 1 millió dolláros gázsit kaptak. Túl sok mozifilmben egyébként nem láttam egyik szereplõt sem. Matthew Perry-nek Salma Hayek-kel volt egy filmje, ami tetszett, azon kívül csak a Bruce Willis-szel közös filmje jut eszembe, de azt soha nem néztem végig. David Schwimmer-t a 6 nap, 7 éjszakában láttam, ott hozta a szokásos formáját. Courtney Cox-nak ott voltak ugye a Sikoly-filmek; hallottam, hogy van 4. rész is, ahol szintén a (volt) férjével játszik együtt. Még Jen a legkeresettebb, így hirtelen 4 filmje is eszembe jut, amit láttam: Derült égbõl Polly, Jóravaló feleség, Mint-a-kép, Rocksztár.
10/10
greghouse 2012 ápr. 04. - 20:51:06 10/10
(1306/2190)
Az elõbb elkezdtem, de elszállt, bocs, ha mégis átmegy (laptopomon írom és utálom a touch pad-et, egeret használok..),
Szóval kérdésedre válaszolva, igazad van,, ez egy Friends topic. Azt vetették szememre privátban, hogy túl sok apró részletrõl írok, ami "a kutyát sem érdekli", és hogy honnét a forrás. Most minden nap megjelölhetném, hogy a Hollywood Gossip/Life/ vagy Variety vagy TV guide vagy kb. ötven más, de ez olyan, hogy vagy hisztek nekem vagy nem. Ha lesz érdeklõdés, Ági mintájára (aki House lapot indított) beindítok egy Friends lapot, egyelõre puhatolózom, mert a Friends már lejárt régóta, nagyon megszállottnak kell lenni, hogy valaki ezt olvassa.

Ami Sandrát illeti, tényleg, ismétlem, tényleg nagyon közvetlen és kedves. Kicsit meglepõdött, mikor az autogramm helyett puszit kértem az arcomra, de kaptam cuppantást (természetesen a levegõbe, semmi kontakt, sajnos), öt testõr közt, de tényleg farmer és szürkéskék pulóver volt rajta a Pittsburgh-i szinház elõtt (ahol díszvendég volt, és én protekcióval jutottam a hátsó bejárathoz, de ez másik történet.)

Julia Roberts kb. három hónappal ez elõtt járt ott, de õ megközelíthetetlen volt, ötezer testõr esernyõje alatt vonult be három másodperc alatt.

Kétségtelen, hogy Bullock "meg van csinálva" szép magyar kifejezéssel, de jól csinálták. Õ a "girl next door", az a csaj, akit el tudsz képzelni, hogy reggel melletted viszi ki a szemetet.

Jennifer Aniston is hasonló, csak õ sokkal elzártabb világban él (fõleg a magánéleti gondjai miatt, volt pasija folyton üldözi), õt nehéz megközelíteni.

Amikor Sandrától megkaptam a (levegõ-)puszit, megfogadtam, nem mosakszom három évig. Aztán hazamentem és lefürödtem, mert a feleségem mondta....hát ennyi. (Hi..hi, õ nem kapott puszit Sandrától).

Minden mást privátban, és kösz az érdeklõdést.
teardrops 2012 ápr. 04. - 20:23:01
(1305/2190)
"ne terheljük az ez iránt nem érdeklõdõket"
Nadehááát, a Jóbarátok topikban vagyunk, vagymi; aki idejön, szerinted nem érdeklõdik a Friends (kérdések) iránt?!? ;-)

OFF
Sandra magánemberként is olyan szimpatikus, mint ahogy a filmjeibõl lejön?:-)
10/10
greghouse 2012 ápr. 04. - 20:11:15 10/10
(1304/2190)
Na jó, mindenkinek van hobbija (vagy akinek nincs, azt sajnálom). Én imádom a Friends/Jóbarátok-at, talán a legjobb amit valaha az USA-ban csináltak (a M.A.S.H. mellett, de azt sajnos még nem mutatták nálunk). Ezért gyûjtöttem (odakint is, és itthon is) apróságokat a szereplõkrõl, karakterekrõl, stb., csak nem volt annyi lelkierõm, akaratom, és pénzem,hogy magán honlapot csináljak a Friends-nek itthon, ahogy Ági tette a House-nak, amiért végtelenül tisztelem, a magam House módján.
Mindezt azért írom le, mert privátban kaptam pár Friends kérdést, én szívesen válaszolok ha tudok, természetesen én is csak egy vagyok a sok közül.
....Jennifer Anistont láttam élõben. Ennyi. Pittsburghben.
(Sandra Bullocktól viszont kaptam egy puszit, õ nem Friends, de ennyi amit fel tudok mutatni. Sajnos, nem több.)
Mindezt azért írom le, hogy ha valakinek "Friends" kérdése van, küldje el privátban,ne terheljük az ez iránt nem érdeklõdõket.
Kösz.
10/10
greghouse 2012 ápr. 03. - 11:47:49 10/10 Előzmény sarahangel
(1303/2190)
Több helyen is utánanéztem, a nõk közt Jennifer Aniston a leggazdagabb Hollywoodban. (Megelõzi Angelina Joliet, Sandra Bullockot, és Julia Robertset , ilyen sorrendben). A férfiaknál viszonylag állandó a toplista évek óta, DiCaprio, Johnny Depp, Will Smith, Adam Sandler, Tom Hanks, Robert Downey Jr., Tom Hanks, Pattison,....BradPitt (õ még Anistontól is sokkal lejjebb).
Ez becsült vagyon, mások szerint Jack Nicholsont már bele sem számolják eleve a legelsõ, másrészt teljesen más lista az éves jövedelem, nagyon változó,
2011-es jövedelemben pl az élmezõnyben van Angus T. Jones (Két pasi meg egy kicsi), Steven Seagal, Charlie Sheen, Ashton Kutcher (ezek vajon a vagyonlistában miért nincsenek, csak a bevételi résznél...) George Clooney, Jon Favreau (a Jóbarátokban is milliárdost játszott Monica fiújaként), Matt Damon, William H. Macy, Charle Shaugnessy (Dadus), Tim Curry, Rowan Atkinson, Kenneth Branagh, Hugh Laurie....stb. Csajoknál jövedelemben Jolie, Kidman, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Jennifer Aniston, Julia Roberts. stb.
10/10
greghouse 2012 ápr. 03. - 11:21:47 10/10
(1302/2190)
...ja, és ha nem is látszik és furcsa is, a hat közül épp Matthew Perry a legfiatalabb.
10/10
greghouse 2012 ápr. 03. - 11:20:19 10/10 Előzmény sarahangel
(1301/2190)
No, válasz röviden (nem csak IMDb, hanem egyéb lapok alapján): nagyjából így van ahogy írod, némi kiegészítés:
Lisa Kudrow ment elõször férjhez (1995!!!), és tényleg a saját gyerekével volt állapotos a sorozatban (csak nem hárommal, hanem eggyel).
Matthew Perry az egyetlen nõtlen. Lehet, hogy közrejátszott a nyakába zuhant siker, nagyon foglalkoztatott lett, 2001-ben egy "titkos" klinikára vonult be (Betty Ford és/vagy Mayo), és ugyanekkor két való életbeli barátja, Jennifer Aniston és Courtney Cox segítette az alkohol és testsúly problémáiban. Hárman egyébként ma is nagyon jó barátok.
Csak érdekesség, hogy pont ez a három színész az, akik a csapatból Hollywood 100 leggazdagabb színészei közt vannak. A sorozatszínészek közül csak Kelsey Grammer (Cheers, Dumagép, Médium-producer) gazdagabb. Courtney Cox eleve egy milliomos déli csemete, Jennifer és Matthew inkább a filmekbõl gazdagodtak meg, de õk is eleve gazdag családba születtek. Jennifer a legügyesebb, "szõke nõ" (valójában gesztenyebarna, félig görög), létére nem szórja a pénzt, hanem befekteti, 20 millió dollár körül van a vagyona becslések szerint. Matthew 2001-2002 körül elszórta/nõzte/drogozta/itta, de játszik, és nem hal éhen. Courtney Cox szórja a pénzt, de mindig marad neki pár millió, õ kocsi õrült, egy Jaguárja és egy ezüst Porscheja van. Elvált David Arquette-tõl (szintén gazdag déli család, Rosanna és Patricia testvére).
David Schwimmer kevésbé van eleresztve, 2010-ben nõsült meg, inkább a kamera másik oldalán dolgozik.
Matt LeBlanc elvált feleségétõl amikor a Friends véget ért és elkezdte forgatni spin-off sorozatát, a Joey-t, ami csak 2 évadot ért meg, ott összejött a szöszi kolleganõjével (Andrea Anders), miatta vált el. Ezért kapott aztán hideget meleget, és alig szerepet, Hollywood nem szereti, ha valaki úgy válik el, hogy pár éves fogyatékos lányát (talán autista) az anyjánál hagyja és lelép egy szöszivel (ami aztán nem tartott sokáig).
Asszem mindenkirõl írtam. Magánéletben a három leggazdagabb ma is szoros barát, összejárnak, segítik egymást (fõleg a két csaj, Jennifer és Courtney segíti Matthewt). Jennifer mint írtad egyedül maradt Brad után, kicsit sokáig válogatott. Pedig õ a legjobb nõ (és tekintve, hogy gazdag és nem is drogozik, a legjobb parti is....) Valóban MP az egyetlen, aki soha nem volt házas.
sarahangel 2012 ápr. 01. - 12:42:03 Előzmény greghouse
(1300/2190)
Chandler (vagyis MP) nem is volt házas? Az Õ magánéletérõl hallottam/olvastam a legkevesebbet, így fogalmam sincs. Hát Rachel (JA) ugye volt már házas, még akár lehet is, Monicáról (CC) legutóbb (nem mostanában) azt olvastam, hogy válófélben van David Arquette-tõl; ha jól tudom, Joey (MlB) is elvált az elsõ feleségétõl, bár lehet, hogy azóta van már más. Ross (DS) nem olyan rég (pár éve?) nõsült, Phoebe (LK) remélhetõleg még mindig boldog házasságban él. ;)
10/10
greghouse 2012 márc. 29. - 20:32:43 10/10
(1299/2190)
Gyalázat... a való életben meg már minden színésznek van házastársa, csak Rachelnek és Chandlernek nincs...
sarahangel 2012 márc. 29. - 19:56:26
(1298/2190)
Jaja, Phoebe biztosra akart menni. :D
sarahangel 2012 márc. 29. - 19:54:27 Előzmény greghouse
(1297/2190)
Nekem nincs is ilyen vágyam. ;) Azon is mosolyogtam egyébként, hogy tényleg, a sorozatban mindegyik barát megcsókolta Rachelt, és ez akkor esett csak le, mikor írtad. ;)
rea1 2012 márc. 29. - 17:42:29 Előzmény sarahangel
(1296/2190)
Igen,arra emlékszem.:)) Az hasonlóan jó rész ahhoz,amikor Phoebe elteszi talonba J-t és R-t is. :D
10/10
greghouse 2012 márc. 28. - 20:48:30 10/10
(1295/2190)
Ne vigyorogj, te sem csókolóztál vele, a pasikat szereti....Lehet, hogy túl messze ültem tõle a repülõn....:-)
sarahangel 2012 márc. 28. - 19:52:05 Előzmény greghouse
(1294/2190)
:))))
10/10
greghouse 2012 márc. 27. - 19:39:01 10/10
(1293/2190)
...a francba, már mindenki megcsókolta Rachelt csak én nem....mi van ezeknek, ami nekem nincs?..:-))
sarahangel 2012 márc. 27. - 19:01:56 Előzmény greghouse
(1292/2190)
... és egyszer Phoebe is megcsókolja Rachelt, mégpedig a Winona Ryder-es részben. ;)
sarahangel 2012 márc. 27. - 19:00:46 Előzmény grace08
(1291/2190)
Én is köszi, mert a pontos szitura nem emlékeztem. ;)