6/10
Rojita 2021 júl. 13. - 17:40:28 6/10
(8/8)
A német színészekkel, 2016-ban forgatott, Különös családot láttam. (Lehet, h direkt a nem szép, nem jóképű színészeket és színésznőket választották ki, h ezzel is jelezzék, ez egy hétköznapi történet akar lenni?)

A film közepéig nem értettem, hogy milyen kapcsolat van a 2 fsz közt? Alicia és Will házasok? Elváltak? Testvérek? Félidőben megvilágosodtam. Hogyan lehetnek nevelőszülők, ha nem rendezett a kapcsolatuk? A canabis termesztése és az ingatlanos szélhámos múlt bűnügyi kategória. Elég hamar félresöpörték e témákat. Az éjszakai kártyaklubot és bárt biztos, h egy kiskorú sem látogathatja sehol a világon, még protekcióval se.


Egyszer nézhető, romantikus film, számos nézői kérdőjellel.
10/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 18:15:49 10/10
(7/8)
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
10/10
grosz_i 2019 dec. 13. - 10:57:33 10/10
(6/8)
Különös család (2016) - A Karácsonyi csoda New Yorkban folytatása (III. rész)

A fiatal New York-i ügyvédnő, Alicia Charles röviddel a házasságkötése előtt áll a vonzó külsejű, Johnnal, ha eközben a választott családja; Linus és a muzsikus Will nem keresztezné a tervét.

Váratlanul felbukkan Alicia anyja, Jackie, akivel Alicia már a múltban minden kapcsolatot megszakított. Jackie szeretne a lányával kibékülni, és mint ügyvéd a segítségét is szeretné igénybe venni. Eközben az anyai tekintetével felismeri, hogy Alicia szíve egyáltalán nem a vőlegényéért, Johnért dobog.

A sors a szívós, kitartó és sikeres ügyvédnőt, Aliciát, a világcsavargót, Willt és a gazdag örökös árva kisfiút, Linust a Te oldaladon, a Karácsonyi csoda New Yorkban filmek cselekménye során, talán a nő akarata ellenére is, egy csodás mozaik családdá hozza össze.

A trilógia befejező részében, amikor már javában folynak Alicia és az államügyész, John házassági előkészületei, a férfi mindenképpen azt szeretné, ha Alicia végre ezt a „lakóközösséget” Will és Linus társaságát elhagyná, sőt késznek mutatkozik arra is, hogy Linust örökbe fogadja.

Amikor azonban Will zeneszerző karrierje újból fellendül, ezenkívül úgy tűnik, rátalált a szerelem is, Alicia elbizonytalanodik. Egy viszont tény: Linus minden áron ragaszkodna mindkét pótszülőre, akiknek egy fedél alá kellene hozniuk munkájukat, a mozaikcsaládot és a szerelmi életüket is.

Ekkor bukkan elő Alicia anyja, Jackie a múlt homályából -, meglepve mindenkit ezzel a látogatásával. Állítólag azért, hogy az esküvői előkészületekben segítsen. Az elegáns, keleti parti lady nemrég özvegyült meg -, és amit senki sem tud, teljes csődhelyzetben van. Az elhunyt férj egy könnyelmű üzletbe sodródott és az üzleti papírokat mindig aláíratta Jackie-vel is.
Aliciának rá kell bírnia anyját, hogy a hibáiért ismerje el a felelősségét, hogy megmeneküljön a börtöntől és John szakmai karrierjét, New Yorki főügyész kinevezését se sodorja veszélybe.
A gyerekkori csalódások és a későbbi félresikerült kapcsolata miatt Alicia állandóan konfrontálódik önmagával, és nehezen szánja el magát az esedékes következő lépésre. Éppen ezért, csak az utolsó pillanatban válik világossá számára, hogy kivel is álljon az oltár elé.
10/10
grosz_i 2019 febr. 11. - 18:57:33 10/10
(5/8)
Nem! A hozzászólásomban ott találhatja a választ... már amennyiben kivácsi rá. Bájos trilógia egyébként. A filmismertetésnek, aki ide valamikor betett - a filmhez semmi köze...
10/10
grosz_i 2019 febr. 11. - 18:54:10 10/10
(4/8)
Trilógia: I. rész - A te oldaladon (Állj mellém címen is...), II. Rész Karácsonyi csoda New Yorkban (Weihnachtswunder von New York) és végezetül ez a film, magyar címe: Különös család. Kár, hogy együtt nemigen emlegetik...
andestra 2018 okt. 06. - 16:26:51 Előzmény korona777
(3/8)
Hát, éppenséggel nem ez a film megy éppen... :(
korona777 2018 okt. 06. - 16:24:08
(2/8)
Christiane építészmérnök. Saját irodát vezet. Mindig számíthat fiatalabb kolléganőjére, Iriszre. A 27 éves nő mindig elsőként ér be dolgozni, és utolsóként megy el. Christiane fia, a 21 éves Martin építészetet tanul. Nem tervezi azonban, hogy átveszi anyja cégét. Iris, Christiane upotenciális utódja beleszeret a jóval idősebb milliomosba, Christoph-ba. Christiane kezdetben inti a lányt a kapcsolattól. Egy idő után azonban Christoph neki is tetszeni kezd.
lehotzkyi 2018 okt. 06. - 12:40:51
(1/8)
Vajh egyes műsoroknál miért nincs tartalom ismertetés?