3/10
macino1234 2013 aug. 18. - 17:32:12 3/10
(1/1)
A színdarabot 2013.03.02. láttuk a Marcibányi Téri Mûvelõdési Központban. A darab nem egy nagy alkotás, de van benne fantázia. A rendezés sajnos nem tudott ezen segíteni.

Az elõadás díszlete mindent elárul. A történet sok helyszínen játszódik. Minden helyszínhez külön díszlet: ha temetõ akkor egy rakás sírkõ, ha utazás, akkor vasúti kocsi, félbevágott busz. A végeredmény pedig egy színpad amibe behordták a fél szeméttelepet. Amikor a két idõs színésznõnek egyik helyszínrõl a másikra kellett mennie akkor perceket kellett várnia a nézõnek hogy újra folytatódjon az elõadás. Ilyen szünetekkel telt szinte a teljes elõadás.

A rendezésnél odafigyeltek a környezet tudatosságra is, nem dobták ki a meg nem értett poénokat, hanem többször felhasználták. Ennek meg is volt az eredménye. (spoiler!) Amikor a: "Milyen hely Ámien? Hát olyan amilyen." vicc elõször elhangzott akkor csak páran nevettek fel (illetve fõleg idõs nézõkkel inkább felköhhentettek), de amikor már negyedszer mondták el akkor nevetés-köhögés viharzott végig a nézõtéren.

Összességében azt lehet róla mondani, hogy közepesen elkészített iparos munka: nincs benne semmi ötlet vagy kifejezõ erõ. A 21.században nem kellenek a színházba monumentális díszletek, a színészi játék és a képzelõerõ jobban meg tudja eleveníteni a teret.