8/10
Cukros csirkecomb 2023 jan. 17. - 22:50:10 8/10
(12/12)

Tényleg egyszer nézhető, a jó pontot a téma fontossága miatt adtam. Meglepetést nem okoz, mert a film leírása már elspoilerezi a lényeget. Kb egy szálon futnak az események, nem éppen árnyaltak a karakterek sem. Ami érdekes, hogy a profilozó mekkorát lő mellé... A nyomozók munkájáról az átlagostól valósabbat látunk, egyikük sem szuperhekus, de a srác sem szuperkiller. Sok dolgot hiányoltam, pl egy rakás bizonyíték bizonysággá válását. A megölt lány megkarmolta a srácot, a DNS teszt eredményét mégsem tudtuk meg. Bár a film szerint egyértelmű a fiú bűnössége, és tényleg nehéz lenne itt ártatlanságot feltételezni, de azért az a DNS teszt (nekem) még hiányzott.
A magyar címet annyiban megvédeném, hogy a szánkba rág valamit, amit a film max sugalmaz. Hogy tökéletesnek látszó emberek is lehetnek nagyon betegek. Nem árt komolyan venni a jeleket.


6/10
kazama90 2014 febr. 08. - 01:31:39 6/10 Előzmény Nira1900
(11/12)
egyszer nézhetõ,átlagos/közepes thriller .10/6.
7/10
Nira1900 2013 dec. 09. - 23:41:04 7/10
(10/12)
Meg lehet nézni, de nekem némi kifejtés, részletezés vagy legalább utalás hiányzott arra vonatkozóan, hogy a fõszereplõ

*** SPOILER***

miért is kattant meg, vagy miért is volt már eleve (?) elmebeteg. Az ember érezheti úgy, hogy sokat kap hirtelen az élettõl, egy csodás partnert, de a legtöbben nem kezdenek el erre könnyûvérû lányokkal erõszakoskodni. Nyilván az igazi okok, körülmények, szándékok a valóságban sem derülhettek ki maradéktalanul, hiszen kívülállók számára legtöbbször felderíthetetlenek a részletek, de egy filmnek azért van játéktere valóságalapú történet esetén is.

Amúgy a fõszereplõ srác szinkronhangja pocsék volt, véleményem szerint.
9/10
deddie70 2013 aug. 20. - 05:43:15 9/10
(9/12)
Azért elég furcsa, hogy William Baldwin nincs a szereplõk között megemlítve...
1/10
david1229 2012 júl. 21. - 19:24:43 1/10
(8/12)
Én még ilyen aberált filmet életemben nem láttam. Ez az abnormális sztori az agyhúgyköves írókkal és azzal a cölöpfejû, aranyeres foskemencével nálam viszi a prímet. (Y)

Gratulálok hozzá.. -.-
Sphinx 2012 jún. 27. - 17:06:58
(7/12)
Jó a film, de azért többet is kihozhattak volna belõle. Amikor letöltöttem csak kíváncsi voltam, mert érdekesnek minõsült a leírás alapján, aztán az elején bemondták, hogy megtörtént eseményt dolgoz fel, akkor utánanéztem elõbb, hogy mi is volt valójában. Egyébként az eredeti címet megtarthatták volna (vagy lefordíthatták volna), mert a srácnak egyáltalán nincs két személyisége, inkább két "élete".
Amúgy lentebb valaki írta, hogy vajon szerette-e a lányt?! Valószínûleg szerette, mivel azután ölte meg magát, hogy õ meglátogatta a börtönben és elmondta neki, hogy többet nem látja.
9/10
somersby 2012 jún. 02. - 06:13:35 9/10 Előzmény Kattrin
(6/12)
Nem csak elméletileg, ez tényleg megtörtént a valóságban, azért "igaz történeten alapuló" film.
9/10
kopaszjanko 2012 máj. 14. - 11:34:22 9/10
(5/12)
tényleg jó film,10/9.
Kattrin 2012 máj. 13. - 13:47:08 Előzmény sunshine_freemail_hu
(4/12)
SPOILER is lehet benne.

Olvasva a hozzászólásodat rá kell jönnöm, hogy elég felületesen néztem a filmet. :)
Nos, én nem néztem utána, és úgy ültem neki, hogy nem tudtam, mi az a craig lista, de a filmbõl az derült ki számomra, hogy hirdetési, apróhirdetési oldal, ahol erotikus szolgáltatásokat is lehet hirdetni. A film végén elmondják, hogy ez az oldal megszûnt. De ezzel tulajdonképpen csak azt az oldalt szüntették meg, ahol a gyilkos hirdetésekre vadászott, amivel lehet, hogy kicsit megnyugtatták az amerikai közvéleményt, de attól még maradt száz másik olyan oldal, ahol hirdetéseket lehet feladni, szolgáltatásokat kínálni, stb.

Bennem elõször nem tudatosult, hogy ennek a fiatalembernek "kettõs személyisége" van, hanem egy fiút láttam, akinek perverz vágyai vannak, de valamiért a látszat nagyon fontos neki. Igaz, láttam a filmben, ahogyan elkalandozik a figyelme a szülõi ebédnél is, ez is egy jel a problémájára. Ugyanakkor nem tudom, mennyire lehet ezt mentális betegségnek betudni, én nehezen fogadnám el annak, józan ésszel viszont világos, hogy ha valaki visszaél a hirdetéseket feladó lányok bizalmával, megkötözi, megalázza õket, és ezt nem képes abbahagyni, akkor elõbb-utóbb lebukik, nem is beszélve a gyilkosságokról. Tehát ebbõl nem lehet jól kijönni. Ugyanakkor egészséges ésszel az is világos, hogyha valaki perverzióra vágyik, olyan szolgáltatást is könnyedén találhat, és máris nincs bûncselekmény.
A film végén megdöbbentõ volt, hogy a rendõrök 16 "ereklyét" találtak a lakásán, mert mindvégig úgy tûnt, csak azt a kb. 3 tettet követte el, amit addig láttunk.

Szerintem a lánynak azt a legnehezebb feldolgoznia, hogy nem vette észre, hogy mi történik körülötte. De ha a valóságban is olyan álomvilágban élõ hercegkisasszony volt, mint a filmben... hááát...
Az is érdekes, hogy a fiú az elején mennyire meg tudta tartani a látszatot a lánnyal, mennyit fektetett bele, hogy sikerüljön minél hamarabb együtt járniuk, majd eljegyzést kötniük. De amikor már együtt éltek, átváltott, és elege lett az egészbõl, pedig a lány ugyanúgy viselkedett, mint addig, sõt a fiú korábban támogatta is ezt a "romantikázós, rózsaszín" vonalat.
sunshine_freemail_hu 2012 máj. 12. - 20:03:10
(3/12)
Én azt ajánlom, hogy csak az nézze meg, aki tényleg szereti az elgondolkodtató és felrázó filmeket. Nem képi világával, hanem az eseményekkel sokkolja a nézõt (fõleg, ha még abba is belegondolunk, hogy ez valóban megtörtént).
És kár, hogy nem fordították le az eredeti címet, sokkal jobban illik a filmhez, mint ez a "kettõs személyiség", ez max alcímnek menne el. Talán a film elején nem ártott volna egy rövid bevezetés, hogy mi is a craig lista és hogy milyen felkavaró esemény volt ez USA-ban. Mert ha úgy nézzük meg a filmet, hogy tudjuk az elõzményeket, hallottuk a híreket hónapról hónapra, akkor teljesen más az egész.
sunshine_freemail_hu 2012 máj. 12. - 19:59:17 Előzmény Kattrin
(2/12)
SPOILER

A film valós történetet dolgoz fel és utána nézve nem sok mindent változtattak meg a filmben a valósághoz képest. Talán úgy fogalmazhatnék, hogy a valóságban azért több részlet volt, jobban elhúzódott a letartóztatása és az a sikeres öngyilkossága közötti idõ (3. vagy 4. kísérlete volt és a házasságuk tervezett idõpontjának elsõ évfordulóján végzett sikeresen magával).
Az illetõ mindenképp pszichésen zakkant volt.
Válaszolva a kérdésedre: a lányt szerette, már amennyire képes volt valós szeretetre, mert inkább csak eljátszotta az ideális személyt. Ez volt az egyik személyisége, amelyikben minden szép és jó. De volt egy másik személyisége, a sérült személyisége, az, ahova eltemette a gyerekkori és a szüleitõl szerzett sérüléseket. A filmbõl is ez derül ki, és utána olvasva is erre jutottam. És itt a lényeg azt hiszem az, hogy amennyire képes volt szeretni, mert valójában az nem egy õszinte igaz szeretet volt, inkább egyfajta önzés.
Amúgy a színészek hasonlítanak az igazi szereplõkre, a helyszínek, események valósak.
Ami még érdekes a valós történetben az az elfogása utáni események, a vádemelés, tárgyalás, annak elhalasztása, mert a sajtó nagyon felkapta és meg akarták várni, hogy lecsengjen a hisztéria és megbélyegzés nélkül vizsgálhassák az ügyet.
Én arra lennék kíváncsi, hogy az ex-menyasszonyának valaha is sikerül-e feldolgoznia ezt és fog-e még valaha egy kapcsolatban, egy férfiban õszintén bízni? Mert szerintem azt a nõt egy életre padlóra küldte ezzel.
Kattrin 2012 máj. 11. - 18:24:00
(1/12)
SPOILER

Elméletileg igaz történeten alapul.
Kicsit olyan, mint a Dexter megfilmesített változata, bár itt a fõhõs kevesebb érzelmet mutat.
Felszed egy random lányt, akit elcsábít a látszattal és feleségül veszi. Majd gyilkol. De minek kellett ehhez feleség? Alibinek? Hogy a tökéletesnek látszó élete még tökéletesebbnek tûnjön? Az látszik, hogy nem bírta, ahogy a lány picsog, és az esküvõt tervezi gõzerõvel. De a végén õszintének tûnõ szerelmi vallomást ad elõ. Szerette vagy nem? Talán mindkettõ.
A film legjobb pillanatainak a nyomozós részeket tartom.