Téma: Kim Nam-gil

76 babika 2011 szept. 13. - 11:39:13
(21487/65967)
Sorozatai

Personal Taste (Cameo)
Bad Guy (TV series) (SBS, 2010)
Queen Seon Deok (TV series) (MBC, 2009)
When Spring Comes (TV series) (KBS2, 2007)
Lovers (SBS, 2006)
Goodbye Solo (KBS2, 2006)
My Name is Kim Sam Soon (MBC, 2005)
Be Strong, Geum-soon! (MBC, 2005
76 babika 2011 szept. 13. - 11:33:14
(21486/65967)
Történelmi áttekintés

Sokan egyenesen csodának tartják, hogy Dél-Korea egyáltalán még létezik. A nyugatról Kína, kelet felõl Japán szorításában tengõdõ kis ország többször is szenvedõ alanya volt a világháborús évszázadnak. A Japán-tengerbe (koreai köznyelvben Keleti-tenger) önmagát kelletõen belemártó kis félsziget ellenállhatatlanul finom falatnak számított a mindenre éhes szomszédok számára. Számtalan alkalommal próbálták bekebelezni, de Dél-Korea gyurma módjára mindig képes volt kibújni a konfliktusokból. Talán ennek is betudható, hogy a Dél-Koreai emberek miért tartják olyan fontosnak saját nehezen emészthetõ kultúrájukat, a konfucianizmust, nyelvüket és büszkeségüket.

Dél-Korea pompás tájai szintén fontos szerepet játszottak az összetartó koreai identitás kialakulásában. Ezt a zöld bársonnyal borított és az egek felé mutató sziklákkal teletûzdelt országot olyan nép lakja, amely megszállotja a természetnek, különösen a hegyvidékeknek. Bármerre is jár az utazó, mindenütt emberekkel találkozik a szabad levegõn.

1) Szöul

Szöul, Korea fõvárosa, ahol a modern idõk vívmányai harmonikusan megférnek a múlt hagyományaival. Szöul egy igazi világváros, nagyszerû létesítményekkel és az aktív üzleti élet lüktetésével. Ezzel együtt olyan város is, ahol a 600 év történelme nem süllyedt a feledés homályába. A különféle kultúrális eseményeknek otthont adó helyiség méltán Korea fõvárosa.

2) Jeju-sziget

Az UNESCO Világörökség Döntõbizottsága által világörökségként kijelölt terület. Kyungju város történelme egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor is a Shin-La dinasztia fõvárosa volt (i.e. 57 - i.u.35). Még ma is tükrözi az egykor virágzó Shin-La kultúra nyomait. A buddhizmussal átitatott Shin-La korszakot idézik Kyungju felbecsülhetetlen buddhista örökségei, köztük a Seokgul barlang és a Bulguk templom. Egy város Koreában, számos történelmi helyszínnel és emlékekkel.

Tények és számok

Az ország hivatalos megnevezése: Koreai Köztársaság

Terület: 120.540 km2

Népesség: 45 millió

Nemzetiség: koreai

Fõváros: Szöul (12 millió lakos)

Államforma: köztársaság

Hivatalos nyelv: koreai

Vallások: Buddhizmus, konfucianizmus, kereszténység (protestáns és római katolikus)

Pénznem: koreai won (1 USA dollár = 1200 won)

Amerikai dollár csak a szállodákban beszerezhetõ. Nem szükséges sok pénzt váltani, hiszen a nagyobb bevásárlóhelyeken és boltokban hitelkártyával lehet fizetni (Visa és MasterCard)

Szeptember a legalkalmasabb idõszak a túrák és a kirándulás számára. Ebben a hónapban az idõjárás rendkívül kellemes és napfényes, a hõmérséklet rendszerint 15 és 25 °C között van. Jeju-sziget azonban meglehetõsen szeles, gyakoriak a hirtelen záporok, ezért célszerû esernyõvel felkészülniük az odalátogatóknak.

Rövidnadrághoz már kissé hideg a szeptember. Érdemes azonban fûrdõdresszel felkészülni, hátha valakinek kedve támad úszni egyet a szállodában. Hogy lesz-e idõ erre is, az a szervezéstõl függ.

Koreában gyakorlatilag csak orvosi receptre lehet gyógyszert vásárolni, ezért ajánlott mindenkinek elõre gondoskodni a szükséges orvosságokról.

A Vendégek ötcsillagos hotelekben lesznek elszállásolva Szöulban és Jejuban.

Alkalmazottaink mindenkor azon fognak igyekezni, hogy minél kellemesebben töltsék idejüket Koreában.

Shilla hotel, Jeju

A Shilla hotel legfõképpen arról ismert, hogy mulatóhelyét a világ négy legjobbja között tartják számon a vendégek.

A romantikus Chungmun Beach-ben meghúzódó szálloda lenyûgözõ létesítményekkel és mindezek felett tökéletes kiszolgálással gondoskodik arról, hogy vendégei felhõtlenül és kényelmesen érezzék magukat, és valóban kikapcsolódásra leljenek.

Hotel Shilla, Szöul

A Shilla hotel Korea talán legjobb szállodája. A Namsan hegység minden évszakban élményt nyújtó panorámáját világszerte ismerik. A szállodából könnyen megközelíthetõk a turisztikai szempontból fontos látványosságok és a jelentõsebb bevásárló központok, köztük az Itaewon, a Dongdaemun és a Myungdong.

A hotel Shillát több alkalommal is díjjal jutalmazták a befolyásos média és az ipar vezetõ személyiségei.
Lili49 2011 szept. 13. - 10:27:51
(21485/65967)
Aninak, egy megjegyzéssel. A Mi korunk már két dologért kiállt!
Cavington és Tenna::)))

Így már beugrik!!

AB vércsoport, Halak.

"Finom, érzékeny természet, fényes az elméje, s ha valakinek a szívébe lát,
ezen képességének segítségével és a saját
gyors gondolkodásával és rugalmasságával képes arra, hogy ellenálljon
az akadályoknak .
Sajátos eszméi és a nyugodt érvelés jellemzik,
apró elem a jellemében, hogy idegesen , mereven ragaszkodik triviális ügyekhez.
De figyelemre méltó, hogy nem fél a szívére hallgatni.
Mások iránti élénk érdeklõdés jellemzi, jól alkalmazza a remek, veleszületett megérzéseit,
szilárdan hisz a saját ítéleteiben, amelyek alapján érzéseit alakítja.
Ahelyett, hogy logikusan érvelne, a hangulatok és érzelmek elõbbre valóak a számára.
Még azután is, hogy felnõtté válik, megmarad a vágya a folyamatos álmodozásra,
s ezt nem feledheti. "

"Feltûnik egy fontoskodó partnere,
de egyszer egy megfelelõ embert talál, akivel igazán jó lesz a kapcsolata.
Nem töpreng bonyolult interperszonális viszonyokon,
a nyugodt típusú emberek közé tartozik,
akik kiegyensúlyozottak minden szempontból. Ezért nincs szüksége arra, hogy
feláldozza saját személyiségét és elveit annak érdekében, hogy eligazodjon a másik személyiségében.
Ha másokkal találkozik, mindenkit magával egyenrangúnak tekint, számára ez az ideális módja a találkozásnak. "

"Általában, az a személy, aki a kapcsolataiban elõször javasolja a házasságot,
az a nõ, de õ a legtöbb helyzetben elõrelátóan,
felelõsségteljesen cselekszik.
Ennek eredménye, hogy még sokáig nem dönt amellett, hogy megházasodik,
és az, hogy emiatt szinte semmilyen elõrelépés a kapcsolatában nincs, ez gyakran okoz
a nõi oldalon nagyon kényelmetlen érzelmi válságot.
De van esélye arra, hogy jó is történik,
ha javít a határozatlanságán. "
Lili49 2011 szept. 13. - 09:40:24
(21484/65967)
Szép Napot!

Jeju

Kedd
Derült. Legmagasabb nappali hõmérséklet: 27°C. Szélsebesség: 10 km/ó. Szélirány: keleti.
Kedd éjszaka
Derült. Legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet: 22°C. Szélsebesség: 10 km/ó. Szélirány: délkeleti.

Szöul
Kedd
Helyenként felhõs. Legmagasabb nappali hõmérséklet: 31°C. Light Wind.
Kedd éjszaka
Helyenként felhõs. Legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet: 21°C. Light Wind.
kje 2011 szept. 13. - 07:59:11
(21483/65967)
Bocsánat, hogy nem fordítom most le, de most nincs idõm.

Gyeongju's Lotus Blossom Carries Rich Scent of History

Lotus flowers are ubiquitous in Korea, and particularly in Gyeongju. This ancient capital of the Shilla Kingdom that lasted about 1,000 years blossoms with various kinds of lotus flowers in the summer months and early fall, to the delight of visitors to the city.

An especially noteworthy stretch of lotus flower is found in central Gyeongju, next to a site where aristocratic banquets were held known as Anapji, an artificial pond at the site of an old Shilla palace. The lotus field offers viewers an odd mixture of serenity and dynamism, because the deep green hue of the lotus leaves contrasts with the vibrant white, pink, and fuchsia shades of the blossoms.

The external splendor of lotus flowers led the aristocracy of Shilla to adorn their roof with lotus-patterened tiles, ordinary people to mold lotus-shaped rice cakes, and the craftsmen of the Emile Bell, Asia's largest bell and a national treasure located in the city's national museum, to shape its striking point resembling them.

But the lotus actually has distinct characteristics in Asian tradition that clarify why it is so loved. It grows in muddy marshes but is untainted by them, blooming in unsoiled beauty. No drop of water is absorbed by the leaves, and dirt purls off them without trace. It dissipates the smell of stagnant water. The shape of the bunched petals is pleasing to the eye and the mind. It is said that the lotus' appearance in dreams presages good luck. The lotus bears fruit at the same time it flowers. The flexible stems prevent easy snapping, and the seeds have been preserved for 3,000 years without losing their ability to grow. And the lotus is rarely confused with another plant as its unique long stems and large leaves make it easy to distinguish.

When Buddhism was adopted as the state religion under King Beopheung in 527 AD, the lotus became even more cherished, because it is identified with the seat of Buddha. Even in modern, religiously diverse Korea, it remains important.

The lotus field in Gyeongju serves as a venue for regular summer evening concerts held as part of Korea's efforts to promote its cultural heritage.

Lotus motifs and plant extracts are used in decorative Korean dress, inkstone, tea, rice wraps and even kimchi. Children in Gyeongju to this day use the enormous leaves as makeshift umbrellas in sudden downpours.

By Yeon Dana, a student at Columbia University
englishnews@chosun.com / Sep. 13, 2011 09:27 KST
Related Articles
Gyeongju, A Feast for All Five Senses
Visit Gyeongju for a Living History Lesson
Memories of Gyeongju
kje 2011 szept. 13. - 06:14:57
(21482/65967)
kje 2011 szept. 13. - 06:01:27
(21481/65967)
Jó reggelt, szép napot!
kje 2011 szept. 13. - 06:00:33 Előzmény Maryu
(21480/65967)
Bocs, hogy most válaszolok, ez biztosan elkerülte a figyelmemet,igen VLC Media Player
76 babika 2011 szept. 13. - 01:54:40
(21479/65967)
Szia,szivesen,azt hittem már ismeritek,majd még keresek,jó dolgok vannak,Koreáról,sok tanulni való.Jó éjt neked.
juud 2011 szept. 12. - 23:45:05
(21478/65967)
ani! ez gyonyoru!!

vasarnap en is orvendeztem-fotoztam is darut!

babika- a koreai sakkot majd attanulmanyozok pihent fejjel.szeretem a jatekokat!koszi.
juud 2011 szept. 12. - 23:39:48
(21477/65967)
koszi ani , jol erzem magam (nov.re megyek haza)

atfutottam, de persze sok mindent nem ertettem \en csak visszafele birok olvasni, igy szoktam meg , heheheh\

akkor most kezjek bele a GS-be (ujra), megneztem a kikockazasonm szerint csak az 1.-t lattam meg otthon a nyaron.

de most kosztumosre vagyom....Devil utan.
hm...
es parhuzamosan nezem dabdi forditasu Strangert is. az is tunemenyes.

szoval vacilalok meg.

jok voltatok ma nagyon!!!!
szepseges almokat Mindenkinek!

Maryunak csupa szepoet es jot kivanok en is!
\ az illatat nem tudom idevarazsolni, de nagyon bodito!\
76 babika 2011 szept. 12. - 23:24:27
(21476/65967)
.
76 babika 2011 szept. 12. - 23:19:12
(21475/65967)
Azért annak örülök hogy még is csak KNG a király,a többi meg ágyas ez jóóóóóó.
76 babika 2011 szept. 12. - 23:17:12
(21474/65967)
Szép álmokat mindenkinek,Maryu,remélem tetszet Junki fényképe?Csak neked névnapodra,már igen nagyon lent van de remélem meg találtad.
ani.net54 2011 szept. 12. - 22:52:45
(21473/65967)
Nyugodt Álmokat!
Maryu 2011 szept. 12. - 22:47:07
(21472/65967)
Nem, viaszíze az nem volt, de eléggé undorító volt. Éhes voltam nagyon, de képtelen voltam megenni. Étlapról választottuk ki (ahol képek voltak). Ott egészen máshogy nézett ki.
ani.net54 2011 szept. 12. - 22:40:16
(21471/65967)
Remélem sokat, vissza kellene jutni a 10 év idõkorlátig, mit szólsz?
Maryu 2011 szept. 12. - 22:40:10
(21470/65967)
Az ArirangTV-n megint mutattak katonaidejüket töltõ színészeket. Egyszerûen nem értem, hogy KNG-t miért nem? Lehet, hogy másik TV-vel van az ügynökségének szerzõdése? Lehet, hogy tényleg valami baja van azért nem mutatják? Most Lee Jun-ki is szerepelt és még sokan mások. Mind katonaruhában szalutált.
Lili49 2011 szept. 12. - 22:38:28
(21469/65967)
Nekem is bezárós idõm!

Ma én, különösen köszönöm ezt a napot!!!!!!

Álmodjatok a szépeket!
ani.net54 2011 szept. 12. - 22:38:24
(21468/65967)
Igen, én is aggódom egy kicsit, de bízok benne...nagy várakozással tölt el a visszatérte...