Téma: Kim Nam-gil

Myst-Era 2012 aug. 13. - 10:54:39
(45427/65967)
Elnézést!!!!!
Ezt nem ide szántam!!!
:-(((
Myst-Era 2012 aug. 13. - 10:51:34 Előzmény 76 babika
(45426/65967)
Szia 76 babika!

Azért írok privátban, mert gondoltam a "kedvenc" sorozataim beírkálása nem épp a KNG fórum témája :)
Elnézést, hogy csak most, de hosszú hétvégét tartottam és nem voltam gép közelben.

A kedvenceim...? Leírom amit láttam.
Péalota ékköve - ez volt az elsõ, és indított el a k-drama világa felé. Aztán Yi-San (feliratosan), Damo (angol felirattal), QSD - feliratosan még (aztán kezdte el a M1), Hwang Jin-Yi, The painter of the wind, Dong-Yi - feliratosan, szintén hamarabb mint az M1, ott már nem is néztem. Aztán Damo újra már magyar felirattal és végül nekifogtam a Gye Baeknek amint elkezdték a magyar fordítást, és annak még mindig várok a végére, bár angol felirattal azért befejeztem :)

A Lovers volt az elsõ nem kosztümös k-dramam. Utána jött a BG. Úgy voltam vele, engem a "mai" sorozat nem érdekel, csak a történelmi, amibõl kulturálisan, történelmileg közelebb férkõzhetek a világuk megismeréséhez. Aztán Lee Seo-Jin "rávett" egy mai sorozatra, nem bántam meg. :)

Kedvenc... A PÉ. az, ami a legközelebb áll hozzám, talán mert az volt az elsõ. De a Damo meghatott nagyon. A Hwang Jin-Yi elvitt a zene és költészet felé, a QSD-ot végig izgultam, a Yi-San történelmileg érdekes...Ezek a kedvencek.
A többi pl. Dong-Yi, Painter nem hagytak bennem olyan mély nyomot.

Sokan ajánlották a Chunot, meg a The Moon that Embraces the Sun-t. A mai sorik közül a Bad Love-t Cain & Abel-t.

Ajánlani nem nagyon tudok, szerintem itt a fórumon én vagyok az egyik "legújabb" tag, így én is infót gyûjtök, és ajánlatokat fontolgatok, mit nézzek, mit ne nézzek.

Tervbe van véve KNG filmje is a No regret, illetve újra megnézem a Miindo-t (ez utóbbit jó pár éve láttam, a Hwang Jin-yi filmmel együtt, de már elhalványult az emlék)

Ha ezek közül valamit nem láttál azt jó szívvel javaslom, csalódni nem fogsz!
Esetleg ha neked van olyan kedvenced vagy ajánlott sorozatod amit érdemes megnézni, várom a javaslatokat :)

Üdv
Myst-Era
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:40:00
(45425/65967)
:))) Szegény Jjoongie... :(
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:37:21
(45424/65967)
Az jutott az elõbb az eszembe, talán meg kéne nézni, korábban, egy-egy szerep elvállalása között mennyi idõ telt el. Lehet, hogy jellemzõen hosszan válogat? Ez az egy reményünk lehet rövid távon. (Hosszú távon pedig csak abban bízhatunk: megéhezik újra a színjátszásra.)
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:33:08
(45423/65967)
Mintha kicsit spoileres lenne ez a vidi! :)))
Maryu 2012 aug. 13. - 10:32:41
(45422/65967)
Igen, intenzívebb, de csak a legkitartóbb rajongóknak. Mert errõl az alkotásról (mûvészfilmrõl) valljuk be, nem sokat írt eddig a sajtó...remélem persze, hogy nagyon népszerû lesz, de az is lehet, hogy csak pár ezer ember fogja megnézni. A Filmfesztivált is csak megemlítették az Arirangon (rögtön felkaptam a fejem, KNG!!!, de nem mutattak belõle semmit. Talán majd ezen a héten). Viszont lehet, hogy más TV-ben mutatják?
Maryu 2012 aug. 13. - 10:26:35 Előzmény Min-Rin
(45421/65967)
Sziasztok!
Én azt hiszem, neki nagyon is fontos a nézõk véleménye. a közönség szeretete. Ha nem így lenne, nem sminkeltette volna ki magát. Nagy gonddal öltözködött is, mert azt választotta, ami neki a legjobban áll (Farmert húzott. Tudjuk 2010-ben a legjobb farmerviselõnek választották!). Megnövesztette a haját (annak ellenére, hogy azt mondta a hosszú haj húzza a fejét), mert azzal a frizurával nagyon tetszett a rajongóknak....
Én változatlanul hiszek benne, hogy visszajön majd egy szerepben. Mert az ügynökség keresi neki a megfelelõ szerepet. Gondolom mind a két felmerült szerepnél volt forgatókönyv, vagy valami hasonló, amit megkapott és õ választotta ki õket. Csak valamiért nem jött össze a dolog. Ez bármi lehet, de már az ügynökség tárgyalt (a cikk ezt írta). Azt, hogy mennyire fontos neki a közönség, a siker, az is mutatja, hogy nem vállal el akármit.
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:25:53
(45420/65967)
Kívánom, hogy neked legyen igazad!
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:24:30
(45419/65967)
Mi a kiemelkedõ tehetségû színész mellé szegõdtünk, nem a színészetet feladó ember mellé. Ami minket mellé állított, az a színészi tehetsége. Ha nem forgat a továbbiakban, akkor éppen azt nem mutatja meg a világnak, amit igazán tud. Mi nem KNG-fanok vagyunk, hanem KNG színész fanjai! Remélem érthetõ a megfogalmazásom!
Hanyíí 2012 aug. 13. - 10:22:32
(45418/65967)
Bach-ért bocsi, nem figyeltem, köszönöm.

Vengerov éveket nem játszott a keze miatt de kivártuk és drukkoltunk.
Hogy Kim Nam-gil-ban mi motivál, nem tudhatjuk, de fog játszani. Nem tud mást csinálni. Ezért írtam, hogy türelem.
Hanyíí 2012 aug. 13. - 10:16:11
(45417/65967)
Persze, hogy fog játszani. Csak nem biztos, hogy mondjuk sorozatokban. És lehet, hogy több mindenben ki akarja próbálni magát.
Ez a mi pechünk! Egy valódi tehetség nyomába szegõdtünk!

DE! Hosszú és nem fazonra nyírt a haja. Ha nem a fodrásza ment vándorútra, akkor növeszti. Miért is?

És még mindig azt mondom, hogy ez a "megjelenés" sokkal, de sokkal intenzívebb, mintha simán kiállt volna a rajongó kislányok elé.

A hiány vákumot teremt - bármit akar, az robbanni fog.
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:15:20
(45416/65967)
Kedves Hanyíí! Bár nem szükséges egyetértenünk, azért pontosítok, mert talán nem voltam egyértelmû! Értjük õt, csak nem értünk vele egyet! Tovább nem írom, mert csak ismételném magam. :)

Bach mûve nem szonáta (három, olykor négy tételbõl álló, szigorú szerkezetû mû), hanem szvit (általában tánctételek sorából álló, eléggé kötetlen szerkezetû mû). Bach csellóra írt szvitsorozata 6 darabból áll, manapság nemcsak csellón, hanem más hangszereken is elõszeretettel játsszák. 20. századi újrafelfedezése Pablo Casalsnak köszönhetõ.

Elnézést a kiigazításért, csak a pontosság kedvéért írtam le.
Min-Rin 2012 aug. 13. - 10:00:39
(45415/65967)
Nincs más hátra, mint fordítócsapatot szervezni! Sajnos ez a sorozat (én is számon tartom veszteségként) a What's Up Fox?-hoz hasonlóan elveszett a számunkra. Kavlia nagy elõszeretettel fordította le a Chun Jung Myung szereplésével készült sorozatokat, nyilván hozzám hasonlóan kedveli a színészt, majd elvitte magával a feliratokat. Tõle már az életben nem kapjuk meg.
A Cinderellát le is töltöttem azzal a gondolattal, hátha egyszer... :)
Hanyíí 2012 aug. 13. - 10:00:28 Előzmény Min-Rin
(45414/65967)
Szerintem nem.

Egyrészt aki tehetséges az bármit is csinál nem tud nem tehetséges lenni. Ha keresi is magát.

Ez a topic nem egy kaptafára gyártott sorozat színész mellé szegõdött, most meg nem értjük, hogy miért nem teszi ugyanazt, amit a többiek.

Most mindannyian tudjuk, hogy létezik egy "Ensemble" c. dokumentum film fiatal koeai zenészekkel akik többek között Bach Csellószonátáját játsszák. Ezt akarta. Ezzel a filmmel elmond valamit, amit most nem értünk - de a film remélem elérhetõ lesz (angol szöveg a Fesztivál honlapja szerint van hozzá) és akkor azt is tudjuk majd, hogy miért fontos neki. Nekünk. Biztos vagyok abban, hogy amit ezzel el akar mondani az nekünk is szól.

Türelem! És azt ismerjétek el, a hangja, az orgánuma páratlan. Õ nem olyan, mint a többi, de ezt eddig is tudtuk. Én úgy érzem, hogy ezért szerettétek meg, a különleges tehetség, a másság okán. Akkor türelem!
Min-Rin 2012 aug. 13. - 09:47:19
(45413/65967)
Bocsánat, hogy tovább filozofálgatok a dolgon. A mi mostani érzésünk bizonyíték arra, milyen nagy szükség van a megerõsítésekre! Ha túl sok idõ telik el KNG nélkül, óhatatlanul, minden csodálatunk ellenére elhalványodik az emléke. Talán azt gondolja, ez nem fontos, vagy azt: vissza lehet szerezni a nézõk szeretetét egy pillanat alatt. Nem tudom... :(
De nem véletlen, hogy a leszerelõ színészek az elsõ adandó alkalommal megmutatják magukat rajongóiknak, majd amilyen gyorsan tudnak, új szereppel lépnek a nyilvánosság elé. Elég, ha az elmúlt évben leszereltekre gondolunk, vagy csak Junkira pl.
Ördögünk pedig, a nehéz terhe ellenére milyen komoly erõfeszítéseket tett, hogy visszakapaszkodjon a rivaldafénybe.

KNG hosszú évekig kínlódott, próbálkozott, hogy végre méltó szerepekhez jusson, sikerült, megkapta, ünnepelték. Most pedig, mint a kisgyerek, aki a vágyott játékot megkapva rögtön el is hajítja, mert már értéktelennek érzi, hiszen az övé, na, így tesz most szerintem õ is! És hasonlóan a kisgyerekhez, megint olyan után ácsingózik, ami (még) nem az övé.
Min-Rin 2012 aug. 13. - 09:33:16
(45412/65967)
Én azt már nem láttam, bár George Michael-t nézni nem is vágytam volna. Hallgatni viszont nem rossz. :)))
Min-Rin 2012 aug. 13. - 09:30:39
(45411/65967)
A várt érzést csak a szerepei hozhatják meg nekünk. Ez a videó csak nagyon távolról és halványan emlékeztetett arra, amit szeretünk. Kicsit olyan, mint amikor sok-sok év után az ember megnézi a régi szerelme fényképét. :)
Min-Rin 2012 aug. 13. - 09:13:48
(45410/65967)
Ha már szóba hoztam a Duo-t

A történet kezdetére összpontosító trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=JrTqq1u2GdY

A fõcímzene, ami szokatlan hangzású, de remekül illik a történethez:

http://www.youtube.com/watch?v=MT1HG7CHmbM
Min-Rin 2012 aug. 13. - 08:48:19
(45409/65967)
... és szeretem ezt a dalt is, aminek hallatán azonnal felidézõdik a sorozat hangulata! Emlékszem mennyire megdöbbentem, mikor rájöttem, hogy nem nõ, hanem férfi énekli! :)))
Min-Rin 2012 aug. 13. - 08:39:37
(45408/65967)
Köszi Tokki, ezen valóban látszik is! :)

Jó volt látni KNG-t, és mégsem volt jó látni! A színpadon 4, idõnként 5 ember látszott. Közülük egy, KNG istenadta tehetséggel rendelkezik, mégis úgy döntött, hogy - egy idõre, vagy végképp, ki tudja, - nem használja ki ezt az adottságát. Tudom, nagyon empatikusak vagyunk vele szemben, ezért érzõ lélekkel rebegjük, hogy: csak az a fontos, hogy õ jól érezze magát. De ez bolondság! Meggyõzõdésem, hogy tévúton jár! Az embernek azzal kell foglalkoznia, amiben a legtehetségesebb, hiszen mások és saját maga számára is azzal okozhatja a legtöbb örömöt! Igaz ez akkor is, ha ezen az úton járni idõnként nagyon nehéz. Elég vén vagyok hozzá, hogy azt mondjam: a tehetséget elpazarolni bûn. Bûn általában, és bûn magunkkal szemben, ami elõbb vagy utóbb megbosszulja magát.
Én tehát azt kívánom magunknak, de fõként KNG-nek, hogy hamarosan térjen vissza a színészethez, bontakoztassa ki a tehetségét, és tanulja meg elviselni a hivatásával járó lelki terheket. Legyen képes a színészettel járó boldogságot érezni a vele járó szenvedést csökkenteni.