Téma: Kultúrház

Nuur 2007 dec. 13. - 07:29:07
(13/33)
Ha ennek a mûsornak a címe Kultúrház, akkor szorulhatott volna beléjük annyi kultúra, hogy alaposan utánanéznek egy betegségnek, mielõtt elkezdenek róla csevegni. A tegnap esti adás epilepsziáról szóló része teljesen félrevezetõ volt, az epilepsziásokat elmebetegeknek állította be. Ha az epilepsziások valamiért titkolni kényszerülnek a betegségüket, akkor az többek között az, amit tegnap a 3 úr mûvelt. Az egyik közülük pszichiáter, aki maga is többször szabadkozott, hogy nem sok köze van a témához. Egy ilyen vendéget "érdemes" meghívni, ugyanis az epilepszia nem pszichiátriai, hanem neurológiai betegség! A professzor úr, aki a könyvet írta, és epilepsziásokkal foglalkozik, megtehette volna, hogy ott és akkor tisztázza a dolgokat. De nem tette! Rózsa Péterrõl szerintem nem is érdemes beszélni, az az ember egyszerûen nem képernyõképes. Ja, és a "nyavalya" szó ly-nal írandó!
Rocco 2007 nov. 23. - 22:48:46 Előzmény Rocco
(12/33)
Én írtam ide utoljára? Szomorú! A kultúra senkit sem érdekel?
Rocco 2007 okt. 18. - 23:11:42
(11/33)
A tolmács aki Rosi Braidotti mondandóját fordította, tényleg nagyon gáz volt, vagy csak én éreztem így?
perry 2007 okt. 12. - 20:32:35 Előzmény *Bátorszív*
(10/33)
Ahh, nem is gondoltam , hogy 120 évesnek teccik lenni. :)
*Bátorszív* 2007 jún. 08. - 15:13:35
(9/33)
... (és)... Ez, a hangsúlyos, -- kategórikus,-- velõs megállapításom, csak további bizonyosságot nyert, a legutóbbi mûsor megtekintésekor...;
( A 'Költészet körül..., úgy általában,'-- de dominánsan a modern-, v. kortárs költészet körül forgott a téma...;... )
... A szomszéd fotelben, - vendégem- Ady Endre barátom ücsörgött, -- aki egy kultúr-partyn, ( Katona József utca ... ... ) történt megismerkedésünk után, õszinte megtiszteltetésnek vette, hogy a barátommá fogadtam...,-- ...egy könnyû campari't kortyolgatva, nagyvonalakban kifejtette, zömében meglehetõsen negatív véleményét, korunk tömegkultúrájáról, és -"különösen"..., a jelen-kor ezer'féle színben irizáló szépirodalmáról...;
Tanárian, és helyeslõen bólogattam felé...; ( ' jól van Bandi...(!)'... ) -~-
knguru 2007 jún. 03. - 13:01:52 Előzmény kwazarz
(8/33)
Én egyszerûen allergiás vagyok erre a torz elitista kultúra-piócák PRozó klubbjára.

ZÁRJÁK BE! Ez nem kultúra.
zsouzs 2007 jan. 19. - 22:50:23
(7/33)
:-)Igen, szerintem is jó ötlet.., alig várom, hogy lássam mit tudnak kihozni belõle!!
kwazarz 2007 jan. 19. - 22:48:40 Előzmény sonka
(6/33)
kulturhaz-rali sztem kiralysag (lesz remelem)
Állatbarát 2007 jan. 06. - 15:40:27
(5/33)
Én a csütörtöki adásban tárgyalt Helyes asszonytartáshoz szeretnék hozzászólni. Szerintem a Teremtõ, bárhogy is nevezzük, Isten, evolúció, kétnemûre teremtette az embert, és nem hiszem, hogy bármelyik nemet silányabbra alkotta volna. Az egészet a társadalmak rontották el, az elvárásaikkal követeléseikkel, az erre neveléssel. És ezeket a társadalmakat a férfiak alkották egytõl egyik. A nõk jogos hozzászólása az egészhez nincs 100 éves, még a nyugati társadalmakban sem. Az iszlám világban még csak most kezdõdik. Teljesen természetes, hogy amit beléjük neveltek a nõkbe, ahhoz ragaszkodnak. A nõktõl mindig is elvárták a hûséget, tisztességet, míg a férfiaktól nem. Volt olyan kor, amikor halál, vagy teljes kirekesztettség járt a tejesen tisztességes, ám a társadalom szerint félrelépett lánynak. A most vetített Szabó Magda mûben, Gacsáry Emmát mindenki a legrosszabb szavakkal illette, még a szintén férfiak áldozata Rickl Mária is, holott egyetlen szerelme áldozata lett. Ez még a lánya megítélésére is kihatott.
Amilyen általánosítást, következtetést ez az ember(Bakos Zoltán) a szép-csúnya, okos-buta nõkrõl levont, nagyon vérlázítóan hangzott, megnézve õt(„egy Adonisz, minden nõ álma”), és végtelenül okos. Például amit az udvariassággal kapcsolatban mondott, az nagy butaságra vall, hiszen a nõk sosem törekedtek teljes egyenjogúságra, az elérttel is csak a terheik nõttek, hiszen a következõ generáció kihordása, megszülése, gondozása az õ vállukon marad, ezért egy kis udvariasság kijárhat akkor is, ha a munkában õk is kiveszik a részüket. Az évezredes elnyomás, teljes kiszolgáltatottság elleni harc pedig szerintem természetes. Hogy a nõ is ember lehessen.
Rózsa Péter mûvelt, szimpatikus ember, de ezt sikerkönyvnek nevezni botránykönyv helyett, erõs tévedés. Szerintem.
Ingrid 2007 jan. 04. - 19:29:34
(4/33)
Kedves Gergõ és x-tro!

Könyörgök, ne szabdaljuk fel a gyönyörûséges magyar irodalmat és kultúrát is politikai hovatartozás szerint!!! Petõfi valóban csodálatos, akár csak Arany, Ady, József Attila, Radnóti, Karinthy, Nagy László, Pilinszky, Faludy és a többiek!!! És szerintem mind az egész néphez szólnak, ezért közös kincs, hiába sajátítja ki õket idõrõl idõre hol az egyik, hol a másik oldal.
amatõõr 2006 jún. 12. - 22:31:47
(3/33)
Szerintem is jó mûsor a kultúrház. Nem nézem rendszeresen, kb heti egyszer talán, ha épp nem a rambo megy párhuzamosan valamelyik csatornán, de néha jó nézni. Kultúráról szól, de szerintem általában nem sznob a mûsor. És a Winkler Nóri tényleg nagyon szimpi.

A politika meg tényleg nem ide való. Ez vonatkozik a hetiválasz fikázókra és védõkre egyaránt. Mi a rossebért kellett egyáltalán megemlíteni...
x-tro 2006 jan. 03. - 10:28:09
(2/33)
Ja. Kedvencem az volt, amikor a Nóra olyan tök természetességgel kezdett el vakarózni élõ adásban, miközben arról beszélt, mennyire be volt . . . va egy híres emberrel folytatott interjútól. Mintha otthon lenne, és ez nagyon fontos. Nem megjátsza magát, nem mûmájerkedeik, hanem látni rajta (és a többieken is) a valódi kíváncsiságot, emelett értelmesek is. Tán a hebegõ fõszerkesztõ kissé képernyõképtelen de sebaj.
9/10
sonka 2006 jan. 02. - 19:43:52 9/10
(1/33)
Végre egy normális, nézhetõ kultúrával foglalkozó mûsor. Ezt a vonalat kellene az MTV-nek követnie, és nem mindenféle gagyi mûsorokat gyártania frac se tudja mennyi pénz(em)bõl!