9/10
FElepHánt 2012 ápr. 07. - 18:43:35 9/10
(1/1)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

KÚTBÓL MENTETT KIRÁLYSÁG Csiki Zsolt Lakmusz Csoport Szkéné
Legfeljebb megélhetési gyermekdarabra számítunk, de az emelvényekkel kialakított imponáló térbeliség elsõ látásra többet ígér. Mikó Csaba, aki Idill-je és beszédoperája mellett már az ifjúsági irodalomban is feltûnt, épkézláb mesejátékával egy jóízû elõadás lehetõségét teremti meg. A kifutón artisztikus testhelyzetben a Bolond ücsörög, boldogan ismerjük fel a Cserenadrág mórikálva kamerázó rendõrnõjét, a Körbe K-ban elképesztõ lélektani mélységeket megjáró tinédzsert, a mimika-virtuóz Gergely Katalin-t.
Sorbán Csaba királyi udvarában Kovács Anni királylánya elõször szürreálisan groteszk frizurájával, Fehérvári Gabi trópusi madárszínekkel bolondított öltözékében kelt élénk érdeklõdést, ám nem marad adós az árnyalt jellemrajzzal sem. Molnár György a Pásztorfiút játssza, aki valószínüleg termelési gyakorlatát a nyájjal töltõ egyetemista, ahogy Koncz Andrea is (furkós)botcsinálta, a királyság ellen tüntetõ férjemuramat helyettesítõ Fõtestõr. A szellemesen stilizált különösségek sorát gyarapítja Csillag Botond erõteljes álremetéje, míg Orbók Áron a mesebeli intrikus gonoszság összes vonását sûríti a hatalomra törõ Fõtanácsos alakjába.
Pregnáns tempót diktál a rendezõ Csiki Zsolt, következetesen építi fel a szituációkat, különdíjas az oldalfüggönyök vészjósló mozgatása és a háttérbõl belátszó, behallatszó tömegek érzékeltetése. Kiegyensúlyozott szerkezet, szikár stílus, hatásos játékmód.
Fekete Réka Thália nevéhez méltó súlyt ad az Udvarhölgy rezonõr-szerepének, józan ellenpontját képezve Kovács Anni extrém komikumának. A példásan szervezett összjáték bíztató jövõt jósol a társulatnak, csak legyen hol megmutatni további produkcióikat.
Kis- és nagy-kamaszok, kíváncsi felnõttek, jó mulatságra vár, a lakmuszpapír két véglete között, a szivárvány összes színén tobzódva játszó Lakmusz Csoport!